Orijinalini görmek için tıklayınız : slm arkadaşlar ilk motorumu alacağım ve tavsiyelerinize ihtiyacım var
whampir19
24 Aralık 2009, 11:34
tekrardan slm. yaşım 20 ve ilk motorumu almak istiyorum ve cruiser - chopper tarjı bir motor istiyorum
çelik motoru ve kanuni yi hondayı bir çok motor markasını arastırdım çokta bir bilgim yok motorlar hakkında caracal 200 uygun gibi geliyor ama teknik özellikleri hakkında hiç bilgim yok veya çeliğin crown 150 veya crown 250 modellerini gördüm istanbulda ikamet ediyorum ama şehirler arası gezintim oluyor bu motorla ypmak istiyorum sorun çıkarmayacak uzun mesafede sizin tavsiyeleriniz nelerdir simdiden teşekkür ediyorum
Bartu35
24 Aralık 2009, 11:55
abi sana kesin kesinn! tavsiyem cinliden uzak dur lütfen hem bak daha yeni başlıyorsun bırakmaya gelir nokta boşver uzun yol yaparsın sorun cıkarır salla çinliyi cogu kişide burda çinli alma diyecektir..Cruiser demişsin yeni baslıycaksın söyle yapabilirsin ilk ybr125 al Cruiser değil ama söyle yap Ybr125 al biraz alıştır vitesliye motora kendini sonra 250cc japon bi Cruiser al bak keyfine yada ybr alma kirala az bi süreligine
Cruiser tavsiyemde
Virago XV 250,
Kawasaki EN 500
Hyosung Gv 250
Honda VT 600 Shadow
yürekçe
24 Aralık 2009, 12:01
abi sana kesin kesinn! tavsiyem cinliden uzak dur lütfen hem bak daha yeni başlıyorsun bırakmaya gelir nokta boşver uzun yol yaparsın sorun cıkarır salla çinliyi cogu kişide burda çinli alma diyecektir..Cruiser demişsin yeni baslıycaksın söyle yapabilirsin ilk ybr125 al Cruiser değil ama söyle yap Ybr125 al biraz alıştır vitesliye motora kendini sonra 250cc japon bi Cruiser al bak keyfine yada ybr alma kirala az bi süreligine
Cruiser tavsiyemde
Virago XV 250,
Kawasaki EN 500
Hyosung Gv 250
Honda VT 600 Shadow
olgunlaşmış fikirler bunlar ama az biraz eksik...
ilk motorunsa acemisindir ya da çevredekilerin motorlarıyla ciddi tecrüben vardır. tecrübe düzeyine göre bilgi vermemiz daha doğru olur. ancak kesin olan ortak fikir ise çinli almamandır. ortak soru ise şudur :
1- bütçen ne kadar?
2- ehliyetin var mı?
whampir19
24 Aralık 2009, 12:07
kardeş saolasın benim fiyat aralığım 4bine kadar bilemedin 4500 en fazla bu fiyat aralığında uzun yol yapabileceğim bir motor istiyorum çokta mümkün değil galiba bu fiyata ehliyeti kısa süre içinde alıyorum 4teker var ama 2 teker ekleteceğim :D tecrübede sıfır düzeyinde
barok34
24 Aralık 2009, 13:13
regal raptor tavsiye ederim ben de kullanıpda memmun olmayan arkadaşım yok araştır biraz istersen burdan da
yürekçe
24 Aralık 2009, 13:31
evet sana öncelik sırasına göre 2 motosiklet söyleyebilirim
1- hyosung gv 250 ( 4000-5500tl arasında bulabilirsin. 2007-2008 model tavsiye ederim)
2- regal raptor 250 cc ( 2500 - 3500 tl arasında bulabilirsin. 2007-2009 arası )
ama az biraz daha eklerim diyorsan o vakit kaç tl olduğunu netleştirirsen yaklaşık olarak
çok az bir artışla kavasaki en500 alabilirsin.
bu tip motorlar süratli olmazlar ama 140km civarında seyredersin. yalnız yokuşlarda ve düşük hızlarda gezmenin tadını alabileceğin torklu makinalardır.
ben gv250 yi 8ayda 45.000km kullandım. çok zevkli makineydi.
1- hyosung gv 250 ( 4000-5500tl arasında bulabilirsin. 2007-2008 model tavsiye ederim)
2- regal raptor 250 cc ( 2500 - 3500 tl arasında bulabilirsin. 2007-2009 arası )
ama az biraz daha eklerim diyorsan o vakit kaç tl olduğunu netleştirirsen yaklaşık olarak
bu tip motorlar süratli olmazlar ama 140km civarında seyredersin. yalnız yokuşlarda ve düşük hızlarda gezmenin tadını alabileceğin torklu makinalardır.
abi yeni başlayan biri için en 500 biraz iddalı olmuyormu ya :silent: mazur görün merak ettiğimden soruyorum... bana kalırsa 250 lik bir makina al ağırlığına alış bunlar ağır motorlardır şehir içerisinde yorarlar ama yol açıldımı ok gibi gider namussuzlar :bounce:
yürekçe
24 Aralık 2009, 13:43
abi yeni başlayan biri için en 500 biraz iddalı olmuyormu ya :silent: mazur görün merak ettiğimden soruyorum... bana kalırsa 250 lik bir makina al ağırlığına alış bunlar ağır motorlardır şehir içerisinde yorarlar ama yol açıldımı ok gibi gider namussuzlar :bounce:
neden 500cc de olabilir diye açıklama yapmıştım. ağırlığı kişiye göre değişir.
zaten 250cc alınca bir süe sonra kesmeyecektir. aklı başında bir adam olmazsa zaten buradan fikir almaz, araştırmazdı diye düşündüm.
eee, aklıbaşında ise de ona göre itinalı kullanır. ( bence :) )
o yüzden. bunlar hızlı değil, torklu makineler. bir de şehirler arası kullanmak istemiş. kısa bir zaman, en azından kış geçene kadar şehir içinde tecrübelenecektir de. o vakit yazın motor büyütmekle uğraşmaz dedimdi kendimce :wiinkk::bounce: ( yanılıyor olabilirim ama böyle bir tepki gelir, ben de ucundan nasihat edersem bilgiçliğe geçmez diye yazdım birazcık da )
neden 500cc de olabilir diye açıklama yapmıştım. ağırlığı kişiye göre değişir.
zaten 250cc alınca bir süe sonra kesmeyecektir. aklı başında bir adam olmazsa zaten buradan fikir almaz, araştırmazdı diye düşündüm.
eee, aklıbaşında ise de ona göre itinalı kullanır. ( bence :) )
o yüzden. bunlar hızlı değil, torklu makineler. bir de şehirler arası kullanmak istemiş. kısa bir zaman, en azından kış geçene kadar şehir içinde tecrübelenecektir de. o vakit yazın motor büyütmekle uğraşmaz dedimdi kendimce :wiinkk::bounce: ( yanılıyor olabilirim ama böyle bir tepki gelir, ben de ucundan nasihat edersem bilgiçliğe geçmez diye yazdım birazcık da )
evet abi kesinlikle haklısın kış yerler ıslak o motor şasede durduğu gibi adamın altında durmuyor :mrgreen::mrgreen: insan ister istemez açıyor gazı torklı makina olduğu için bi virajda açması gereken miktardan biraz fazla açarsa Allah muhafaza başına hoş şeyler gelmeye bilir bunlarıda bilerek düşünerek ama en önemlisi uyguluyabiliceğine inanarak alıcaksa tabiki en500 neden olmasın dediğin gibi yazın motor değiştirme derdiyle uğraşmaz uzunca bi zaman o motor onu idare eder 250 cc nin bi süre sonra kesmediğine kesinlikle katılıyorum tecrübeyle sabit :bounce::bounce:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:48 ----------
bence keeway landcruiser 250 de üzerinde durulucak bir motor senin için ben 2 bin km yaptım ve herhangi bi teknik şikayetim olmadı şimdiye kadar kullanıcı hatasından dolayı bir debriyaj sorunumuz vardı yaklaşk 700 kmde almıştım ben debriyaj çok sertti ragal ve diğer sınıftaki motorlar nasıl bilmiyorum ama landcruiser biraz komforsuz onu belirteyim baştan eğer düşünücek olursan.. yani bende var diye burda sana al al al al diyemem :D uzun yolda kullananlarda var forumda landcruiser ı şikayetçi değiller. titreşim landcruiserda normal kullanımda yok denecek kadar az (parasına ve sınıfına göre) fakat yüksek devirlerde titreşim olmuyor değil diyosan ki ben bi geçiş motoru istiyorum cruiser sınıfında sana landcruiser ı tavsiye ederim kısa süreli kullanımlarda bu saydığım dezavantajlar seni pek etkilemiycektir.
trendy83
24 Aralık 2009, 14:27
kimseden tavsiye alma :D
whampir19
24 Aralık 2009, 14:39
arkadaşlar saolun yorumlarınız için hız amaçlı istemiyorum tabiki hız yapmakta isterim ama dediğiniz gibi ilk motorum olacak bundan öncede sadece scooter kullandım oda saten benim değildi kawasaki en 500 fiyatları ortalama ikinci el ve sıfırı ne kadar bilgi verirseniz sevinirim yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim
motorhocası
24 Aralık 2009, 14:40
Boyun ve kilon:mrgreen:
whampir19
24 Aralık 2009, 14:44
arkadaşlar çelik crown 150 1750 liraya ikinci el buldum bir tane tecrübe edinene kadar bunu alsam ama sonra satacağım buna eminim çünkü yetmeyecektir doğru yapmış olurmuyum yoksa direk 250cc veya 500 cc bir motormu alsam
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:43 ----------
Boyun ve kilon:mrgreen:
boyum 1.85 kilom 75 :D:D:D
motorhocası
24 Aralık 2009, 14:50
Ledow 250'dan başlayabilirsin, Sahibinden.com'da var tam istediğin:)
kendine güveniyosan ben canımı malımı tehlikeye sokamam gerekli tedbirlerimi alırım diyorsan honda güvenli sürüş eğitimine katıl git kendine bi honda shadow 750 veya benzeri bi japon al
whampir19
24 Aralık 2009, 15:40
kendine güveniyosan ben canımı malımı tehlikeye sokamam gerekli tedbirlerimi alırım diyorsan honda güvenli sürüş eğitimine katıl git kendine bi honda shadow 750 veya benzeri bi japon al
tavsiyen için sağolda okadar paramyok
tavsiyen için sağolda okadar paramyok
dostum bi motorun alım satımından ne olursa olsun zarar ediyorsun bak ben 700 km de aldım landcruiser ı şuanda 2000 km ve hiç bir sıkıntı olmadı bendeyken artı bide masraf yaptım bin bakımı yağı tuzu bilmem nesi şuanda satıyorum desem aldığım fiyattan 1000 lira ucuza gidiyor artı satması devri yeni motor bulması onu alması harcıycağın parayı ve zamanı düşün :silent: biraz daha sık dişini bu süre içinde ehliyetin yoksa onu hallet hondadan güvenli sürüş 1 eğitimini al 280 lira yanlış hatırlamıyosam fiyatı tabi eğer imkanın varsa... üstüne 2000 3000 daha koyabilirsen önümüzdeki yaza doğru kendine kalıcı bi makine alırsın mutlu olursun
kwsk-boy
25 Aralık 2009, 03:24
daha yeni başlıyorsan ve illaki chopper veya cruiser diyorsan aklıma gelen tek şey kendim içinde düşündüğüm Yamaha virago 250 temiz 2. el bulabilirsin o paraya rahatlıkla. dragstar derdim ama o paraya temizi zor olur. sen bilirsin ama bence en iyisi Ybr125 ile güzel bi başlangıç yapıp vitesli motoru tam kavrayıp öyle chopper yada cruisere geçiş yapman. bütün arkadaşların dediği gibi çin malına kesinlikle dokunma. yoksa motor aşkın başlamadan sona erer.
serdarmert
25 Aralık 2009, 04:40
Burada herkes bişey söyler.. Bide bu iş başkasının ne dediğine göre yapılmaz...
Başkasının ne dediğini yaparsan sonra pişman olabilirsin...
kendin karar vermelisin...
whampir19
25 Aralık 2009, 12:25
motor hiç kullanmadım etrafımda kullanabileceğim öğrenebileceğim motoru olan biride yok motoru yarın alacağım desem kullanmayı bilmiyorum aldığım yerden eve kadar getiremem :D:D ne yapacağımı saşırdım
motorhocası
25 Aralık 2009, 13:09
motor hiç kullanmadım etrafımda kullanabileceğim öğrenebileceğim motoru olan biride yok motoru yarın alacağım desem kullanmayı bilmiyorum aldığım yerden eve kadar getiremem :D:D ne yapacağımı saşırdım
Yeriniz neresi belki yardımcı olabilirim.:cat:
anesmotor
25 Aralık 2009, 13:12
Eve kadar gelsin sonra ben öğrenirim diyosan bi şekilde, biz eve teslim ediyoruz motorları.
motorhocası
25 Aralık 2009, 13:14
Ben aradan çekiliyorum o zaman:mrgreen:
kanucan
25 Aralık 2009, 13:51
gv 250
regal raptor
en500
dragstar 250 düşüne bilirsin :cat:
whampir19
25 Aralık 2009, 13:54
istanbulda ikamet ediyorum
motorhocası
25 Aralık 2009, 13:59
istanbulda ikamet ediyorum
Honda İnnova var sıfır ,125i ömürlük biner satmazsın,yedekte durur,2. motorun olur,torununa kalır...Şiddetle tavsiye ederim:cat:
whampir19
25 Aralık 2009, 14:59
yok ustat bilgilerin için saolasın ikinci el çeliğin crown 150 alıyorum 1500 anlaştım daha taksiti bitmemiş devamını ben ödeyeceğim yaza kadar onunla idare edip iyice alışıp iyi bir regal raptor almayı düşünüyorum tekrar teşekkür ederim bilgileriniz için
whampir19
30 Aralık 2009, 14:10
arkadaşlar alacağım kişi anlaşmadan vazgeçti motoru garajına koyacakmış askerden gelince binmeye devam edecekmiş şimdi ikinci el bir motor arıyorum
meyzaga
30 Aralık 2009, 14:32
arkadaşlar ben konyadayım ilk defa motor almayı düşünüyorum eğer alabilirsem
bütcem kısıtlı ama bakacağız bir şeyler artık .
boy 180 kilo 95 aklımdan geçen motor yamaha virago 250 benim boy ve kiloma uygunmu tavsiye edermisiniz?
neden 250 cc derseniz yakıt ekonomisi ve ilk alıştaki fiyat düşüklüğü yaşım 38 bundan sonra bunu satıpta 500 cc alırım diye bir düşüncemin olacağınıda zannetmiyorum ve eğer alabilirsem motorumun choper-cruiser kadro tipinde olmasını istiyorum.
yardım ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.
whampir19
30 Aralık 2009, 14:55
ustat iyidir boy ve kilo bakımından sorun olacağını sanmıyorum motor kullanmayı biliyormusunuz
fthinky
30 Aralık 2009, 15:58
arkadaşlar alacağım kişi anlaşmadan vazgeçti motoru garajına koyacakmış askerden gelince binmeye devam edecekmiş şimdi ikinci el bir motor arıyorum
kanuni yedek parça ve hizmet konusunda diğer rakiplerine göre ileri seviyede.. motoruna gözün gibi baktından sonra çok büyük bi sıkıntı oluşturmaz inş, virago 250cc liklerde çok güzel ama, eski model olunca insan çekiniyor işte..
meyzaga
31 Aralık 2009, 12:14
ustat iyidir boy ve kilo bakımından sorun olacağını sanmıyorum motor kullanmayı biliyormusunuz
araba kullanıyorum bisikletimde var ama hiç motorum olmadı. yalnız bazı arkadaşların motorlarını ara ara sikmüşlüğüm var ama vitessiz küçük motorlardı
whampir19
31 Aralık 2009, 14:36
valla ustat bende aynı dert içerisindeyim motor alacağım ama kullanmayı bilmiyorum sürücü kursuna giittim motor kullanmayı öğretmiyoruz sadece ehliyetini veriyoruz dediler:D ehliyet sürüyor kendisi herhalde
şubatın sonuna doğru almayı düşünüyorum alınca aldığım yere soracağım herhalde öğretirler
barok34
31 Aralık 2009, 14:44
[QUOTE=whampir19;1913722]arkadaşlar alacağım kişi anlaşmadan vazgeçti motoru garajına koyacakmış askerden gelince binmeye devam edecekmiş şimdi ikinci el bir motor arıyorum[/QUOTE
yaza regal al uzun zaman kullan
whampir19
31 Aralık 2009, 14:54
regal raptor veya ramzey düşünüyorum hangisi uygun gelirse
meyzaga
02 Ocak 2010, 17:37
tecrübesi olan arkadaşlar kawasaki el 250 ile yamaha virago 250 arasındaki farkları yazabilirlermi?
Örn: şürüş rahatlığı kolaylığı , motorsiklet ağırlığı ,yakıt durumları, parça temini gibi
strangerRTR
02 Ocak 2010, 18:37
el 250 nin 2. eli çok az var diye biliyorum, yani biraz alışıp satayım tipi bir motor değil bence. virago 250 yi daha kolay elden çıkarırısınız gibime geliyor.
Ayrıca sahibinden.com daki el 250 ilanı çok uzun zamandır orda bi problem olabilir diye düşünüyorum :silent:
Edit: Alıp satmayı düşünmüyormuşsunuz. parça teminini servisini uğraşıp hallederim gerekirse beklerim diyorsanız el 250 canavar bir alet :)
black_titan
03 Ocak 2010, 21:44
kardes çinli ama ikinci el temizinden bi mondial 250 mct al acemliğini atarsın bunu satıp cc yi yükseltirsin.uzun yolculuklarda da çok rahat ve konforlu.
whampir19
04 Ocak 2010, 14:26
kardes çinli ama ikinci el temizinden bi mondial 250 mct al acemliğini atarsın bunu satıp cc yi yükseltirsin.uzun yolculuklarda da çok rahat ve konforlu.
bende öle yapmayı düşünüyorum ama mata doğru alacağım bakalım hayırlısı bu arada corumun neresindensin
PROFESSİONAL
13 Ocak 2010, 22:45
bende öle yapmayı düşünüyorum ama mata doğru alacağım bakalım hayırlısı bu arada corumun neresindensin
Bende Çorum'dayım mct almayı düşünüyorum. :D
Vallahi mct üzerinde karar kılmam tamamen ekonomik. İlk başta senin gibi kanuni caracal düşünüyordum ama mct ile kıyaslayınca fiyat farkı ve parça ucuzluğu yönünden mct çok daha cazip geldi. (servis ağı zaten fazlasıyla yeterli)
whampir19
14 Ocak 2010, 14:46
kardeş ben bayadır araştırıyorum bisan roadstar en uygunu gibi gözüküyor bayisini bulmak kolay yedek parçasında sıkıntı yaşanmıyormuş ama ben satacak bir yer bulamadım ikinci eli saten çok nadir satılıyor
anesmotor
14 Ocak 2010, 15:09
Kesinlikle Çin malından uzak durmalısın.Sonra motorculuktan soğursun :) Japon dan şaşma derim. Eğer Honda almak istersen sana yardımcı oluruz ödeme seçeneklerinde.
whampir19
14 Ocak 2010, 15:13
Kesinlikle Çin malından uzak durmalısın.Sonra motorculuktan soğursun :) Japon dan şaşma derim. Eğer Honda almak istersen sana yardımcı oluruz ödeme seçeneklerinde.
elinizde chopper ne model motor var fiyatlarda ne gibi yardımcı olursunuz bilgi verebilirmisiniz
anesmotor
14 Ocak 2010, 15:18
Honda VT 750 Shadow 2010 Model.
Daha önce bi duyuru yapmıştım MT üyelerine Shadow için Kampanya yapmıştık. 9 Motordan 1 adet kaldı. Siyah.
Nakit Anahtar teslim : 18.000,00 TL
12 Taksit Anahtar teslim : 19.200,00 TL
emrello
14 Ocak 2010, 15:34
Sırf görüntüsü için Çinli alma. Yeni başlıyorsan Honda CBF 150 veya YBR 125 derim. İkisini de kullandım. İkisi de güzel. Ben olsam CBF'i tercih ederdim.
Ve mutlaka, ama mutlaka eğitim al. Çok fark ediyor. Özellikle İstanbul'da motor kullanmak çok riskli ve eğitimsizken daha da tehlikeli bir hale geliyor.
Ayrıca motora para ayırırken 500-600 TL'de korumalara ayırmayı unutma. Bu işin şakası yok.
Hoca tavsiyesi istersen bana özelden ulaşabilirsin.
whampir19
14 Ocak 2010, 16:19
Honda VT 750 Shadow 2010 Model.
Daha önce bi duyuru yapmıştım MT üyelerine Shadow için Kampanya yapmıştık. 9 Motordan 1 adet kaldı. Siyah.
Nakit Anahtar teslim : 18.000,00 TL
12 Taksit Anahtar teslim : 19.200,00 TL
:D:D çok pahalı ustat yaa benim için pahalı bilgileriniz için tekrar teşekkür ederim ben 250 cc bir motor arıyorum
myagdi
14 Ocak 2010, 16:27
motosiklet kullanmayı hiç bilmeyenler için eğitim programları var. Örnek Honda Güvenli Sürüş-1. Böyle bir eğitim almanızı kesinlikle tavsiye ederim.
zevk ve tarz meselesidir, ama ilk motosiklet olarak honda cbf150-yamaha ybr125 iyidir. cruiser modelleri daha ağırdır, manevrası zordur, düşürdüğünde masraf açacak aksesuarı çoktur. kullanımı kolay, hafif, yedek parçaları ucuz bu modellerle acemilik atmanın çok faydası var.
OGLUMVE BEN
14 Ocak 2010, 16:41
olgunlaşmış fikirler bunlar ama az biraz eksik...
ilk motorunsa acemisindir ya da çevredekilerin motorlarıyla ciddi tecrüben vardır. tecrübe düzeyine göre bilgi vermemiz daha doğru olur. ancak kesin olan ortak fikir ise çinli almamandır. ortak soru ise şudur :
1- bütçen ne kadar?
2- ehliyetin var mı?
:cat::cat:
kardeş saolasın benim fiyat aralığım 4bine kadar bilemedin 4500 en fazla bu fiyat aralığında uzun yol yapabileceğim bir motor istiyorum çokta mümkün değil galiba bu fiyata ehliyeti kısa süre içinde alıyorum 4teker var ama 2 teker ekleteceğim :D tecrübede sıfır düzeyinde
:pr:sen uzun yolda tejrube arttıracan dimi kardeşim:bounce:
arkadaşlar saolun yorumlarınız için hız amaçlı istemiyorum tabiki hız yapmakta isterim ama dediğiniz gibi ilk motorum olacak bundan öncede sadece scooter kullandım oda saten benim değildi kawasaki en 500 fiyatları ortalama ikinci el ve sıfırı ne kadar bilgi verirseniz sevinirim yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim
:mrgreen::mrgreen:
buyrun:bounce:
whampir19
14 Ocak 2010, 16:46
ne yaptığınızı anlamadım ustat
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:44 ----------
bu arada tavsiyeleriniz için saolun savas abinin aracılığı ile ömer şirin beyde bir motor varmış c.tesi günü onu görmeye gideceğim bilgileriniz için tekrar teşekkür ederim
OGLUMVE BEN
14 Ocak 2010, 16:53
ne yaptığınızı anlamadım ustat
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:44 ----------
bu arada tavsiyeleriniz için saolun savas abinin aracılığı ile ömer şirin beyde bir motor varmış c.tesi günü onu görmeye gideceğim bilgileriniz için tekrar teşekkür ederim
usta ben yazıcamı yazdım sen bi oku yazdıklarını anlarsın:rendeer:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO