PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Scooter Tavsiyesi.

BatuGurlek
08 Aralık 2009, 18:43
Öncelikle herkese merhaba. Okula, dersaneye gidip geleceğim haftasonları gezebileceğim bir motor arıyorum. Önceleri Mondial 150 zat düşünüyordum. Fakat google'da vs. araştırınca çok sorunlu olduklarını duydum. Bende diğer motorlara yöneldim. Aslında büyük bir motor istiyorum iki kişinin rahatça binebileceği türden. Ama büyük olup sorunlu olacağına küçük olsun sorunsuz olsun diye düşündüm. Herneyse lafı daha fazla uzatmadan, üç motor arasında kaldım; Yamaha BWs, Suzuki AN ve Peugeot Speedfight 2. Bu üç motoru yakıt, parça çokluğu ve fiyat, servis, sorunsuzluk olarak karlıştırırsanız siz hangisini tercih ederdiniz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. :)

dark_face
08 Aralık 2009, 18:45
bende satılık yamaha bws var istersen görüşelim.

okanco
08 Aralık 2009, 19:03
Suzuki AN ;)

maverıck
08 Aralık 2009, 19:18
sym gts250:cat:

BatuGurlek
08 Aralık 2009, 19:24
sym gts250:cat:

Bunun fiyatı beni aşıyor :) Ben maksimum 3.500 tl vermeyi düşünüyorum.

davids
08 Aralık 2009, 19:39
tabiki suzuki an 125.bu motorun kalitesini en iyi ben bilirim.motorum 10.000 km de ve bu güne kadar tık yok arkadaşım.Yanlız motoruma çok iyi bakıyorum ben onu belirteyim.İlk soru genelde yenimi aldın oluyor.iki kişi rahatlıkla kısa geziler yapılabilir.Düz yolda iki kişi rahatlıkla 90 km ve üzerini görebilirsin.yakıt tüketimi çok düşük.bana sorarsan sınıfının en iyisi hem kalite hemde yakıt yönünden.Bence ilk tercihin an 125 olsun derim.Ayrıca diğer düşündüğün motorlardan dizayn olarakta daha şekilli.

BatuGurlek
08 Aralık 2009, 19:56
Ben de Suzuki düşünüyorum Peugeot modeline göre kmsi çok az. Mesela bi ilanda 3 ay yazlıkda kullandığını söylemiş kalan zamanda garajda yatmış motor. Bu yüzden Suzukiye daha sıcak bakıyorum üstelik fiyatı da çok uygun. Son olarak sormak istediğim; boyum 1.85 kilom 90 civarı motor altımda çok ufak kalmaz değil mi? :)

davids
08 Aralık 2009, 20:50
Ben de Suzuki düşünüyorum Peugeot modeline göre kmsi çok az. Mesela bi ilanda 3 ay yazlıkda kullandığını söylemiş kalan zamanda garajda yatmış motor. Bu yüzden Suzukiye daha sıcak bakıyorum üstelik fiyatı da çok uygun. Son olarak sormak istediğim; boyum 1.85 kilom 90 civarı motor altımda çok ufak kalmaz değil mi? :)

dışarıdan bakış açısına bağlı diyim ben sana :cherry::cherry: o motor senin gibi iki kişiyi rahat taşır da dışarıdan nasıl görünür bilemem.kendinle barışık olduktan sonra no problem.bişey diyen olursada anlatırsın durumu.bu kadar bütçem vardı daha büyüğünü bende amak isterdim vs.. :mrgreen: ben honda active üzerinde 100 kg üzeri sürücü ve yolcu gördüğüme göre bunada rahat binilir.

immortalboss
09 Aralık 2009, 21:54
Ben BWS derim sanırım bu diğer motosikletlerden daha hızlıdır,güçlüdür.Ama fiyat konusunu bilemem.İstediğin scooter ise ufak tefek aksesuar ile kendine çok güzel bir scooter yapabilirsin.Bugün mondial 50 tt gördüm.Çok tatlı olmuş.Beyaz yanakları arkada güzel bir anteni vardı.:)

emrecamcan
09 Aralık 2009, 22:01
Hepsi kaliteli motorlar.Ama ben burda bws ye yorum yapmak istiyorum.Hızlıdır.100-110 rahat yapar.Yamaçlarda çok iyidir.Ama şunu unutma araba kadar yakar.Suzuki markası üstünde kaliteli olduğunu düşünüyorum.Peugeot kaliteli ama servis sıkıtısı çekersin.Eğer sadece bu üçünden birini alıcaksan.Sana SUZUKİ AN 125 ısrarla öneririm.

ersinisdj
09 Aralık 2009, 22:51
Kymco Agility 125.. 20.000 km.. Aküsü dahi bitmedi. Hiç yolda kalmadım. İki kere yavaşça düştüm sıfır hasar. Daha kayışı bile değişmedi.. Yakıtı da iyi. Çok eskiyince satıp sıfırını alırım herhalde :) Şuanda fiyatı anahtar teslim 3.400 TL' ye yakın.

maverıck
09 Aralık 2009, 22:53
ozaman kymco agılıty al derım bende movıe ve granddınk modellerı vardı servıs ve parca konusunda hıc sıkıntı cekmedım ayrıca hıcte yolda kalmadım kymco yu tavsıye ederım:cat:

dark_face
09 Aralık 2009, 22:55
Hepsi kaliteli motorlar.Ama ben burda bws ye yorum yapmak istiyorum.Hızlıdır.100-110 rahat yapar.Yamaçlarda çok iyidir.Ama şunu unutma araba kadar yakar.Suzuki markası üstünde kaliteli olduğunu düşünüyorum.Peugeot kaliteli ama servis sıkıtısı çekersin.Eğer sadece bu üçünden birini alıcaksan.Sana SUZUKİ AN 125 ısrarla öneririm.

bilgin olsun bwsnin yakıtı 100km/ 2.8 - 3.0l dir. :)

emrecamcan
09 Aralık 2009, 23:07
bilgin olsun bwsnin yakıtı 100km/ 2.8 - 3.0l dir. :)

Bu söylediğin yakıt nasıl bir kullanımla ve nasıl bir hızla.

dark_face
09 Aralık 2009, 23:10
2 zamanlı bir scooter bu nasıl kullanabilirsin ki normal şehir içi kullanımda. bws zaten normal halında 90 - 100 ancak görebilir. piston büyütüp kapak taşlatanlar var onlar 110 -120 görebiliyor ancak. :)

emrecamcan
09 Aralık 2009, 23:15
Normalin biraz üstünde ama yinede iyi bir yakıt.Bir depoyla ne kadar gidiyor.Malum günden güne benzine zam geliyor.Şu an itibariyle 95 oktan 1 lt 3.38 tl

dark_face
09 Aralık 2009, 23:44
5 lt deposu var zaten 140-150 rahat gider. hiç ölçmediğimden net bişey söylemem zor.

drezar
10 Aralık 2009, 00:08
tabkide Dylan Taktınmı Leo Vince Kimse Tutamaz Okulda Seni :cat:

cakalaz
10 Aralık 2009, 00:30
Agility 125 veya SYM HD 2oo'ü şiddetle tavsiye ederim...

iLLa da Bu üçü arasından Dersen; Suzuki An :bounce:

navigator55
10 Aralık 2009, 00:31
Bence de AN ama eğer bütçe yeterliyse BEVERLY 250 ona boşuna şehirli GT demiyorlar.

alp_tunay
10 Aralık 2009, 00:33
Agility 125 veya SYM HD 2oo'ü şiddetle tavsiye ederim...

iLLa da Bu üçü arasından Dersen; Suzuki An :bounce:
Şiddet yok.... Bune şiddet bune celal.... :queen::queen::queen:

Tek kelime AN............ :cat::cat::cat::cat:

davids
10 Aralık 2009, 11:00

bırakın bu işleri arkadaşlar 100-110 yapıyormuş.buna ilave oarak birde kymco ve sym yi japonla kıyaslayanlar var.güldürmeyin beni.cc yüksek olur fiyat daha caziptir anlarım.

emrello
10 Aralık 2009, 11:04
Kymco Agility 125 derim. Kullandım, sıfır problem.

Paran yeterse ikinci el bir Xmax 250 de düşünebilirsin. Şehir içi-dışı, otoban... Mükemmel bir makine.

acun0
10 Aralık 2009, 11:10
bırakın bu işleri arkadaşlar 100-110 yapıyormuş.buna ilave oarak birde kymco ve sym yi japonla kıyaslayanlar var.güldürmeyin beni.cc yüksek olur fiyat daha caziptir anlarım.

suzuki an 125 e bindim takaz gibi amartüsörleri var kesinlikle an 125 e bakma nede olsa çinde üretilmiş model

davids
10 Aralık 2009, 11:41
suzuki an 125 e bindim takaz gibi amartüsörleri var kesinlikle an 125 e bakma nede olsa çinde üretilmiş model

öncelikle motora ne kadar bindin 100 m mi? bindiğin motorun bakımıylada alakalı bir durum olabilir.125 lik bir scooter için yeterli amartüsörler,çok mükemmel olmayabilir.Ayrıca motor çinde üretilmiyor arkadaşım.Çinde montajı yapılıyor.Parçaları çıkartta bir bak istersen ne olduğuna.Benim motorum 2007 model ve her görenin ilk söylediği yenimi aldın.eminim sende aynısını sorardın.

acun0
10 Aralık 2009, 11:51
yok arkadaşım 5 km kadar bindim ve şehir içi motoru oldugu için uzun yola gitmedim fakat 3 cm kadar bir çukurdan geçtim sanki kuyuya kaçtım sandım baktım geriye çukur diyemezsin olumlu düşünemedim zaten hemen teslim ettim sahibine

davids
10 Aralık 2009, 12:30
yok arkadaşım 5 km kadar bindim ve şehir içi motoru oldugu için uzun yola gitmedim fakat 3 cm kadar bir çukurdan geçtim sanki kuyuya kaçtım sandım baktım geriye çukur diyemezsin olumlu düşünemedim zaten hemen teslim ettim sahibine

Ben şehir içi ve şehir dışı kısa mesafelerde kullanıyorum.evet amartüsörler biraz sert fakat 3 cm lik çukurdan da etkienecek kadar değil.Motora alıştığın zaman bu durumuda pek umursamıyorsun çünkü motoruna göre geçiş taktiğini öğreniyorsun.senin bindiğin motorda problem olabilir.Şu konudayeni alacak arkadaşlara yanlış yönlendirme olmasın diye üzerinde de durmak istiyorum.Motor kesinlikle çin değil arkadaşlar,motorun parçaları japon,montaj çin.ybr,cbf vs. olduğu gibi

acun0
10 Aralık 2009, 12:46
ben çok motora bindigim için artık mükemmeli arıyorum. rahat hızlı dayanıklı az yakan vs gibi onun için her motoru begenmemem normal
bu arada kymco 125 tamamen taivan üretim bu daha uygun olur dayanıklılıkta
cbf 150 asla orjinal japonda üretilenle aynı olmaz olmuyorda honda cg 125 birezilya üretim
100 bin motor ömrü cbf 150 çin montaj 40 bin ömrü senin motor japonyada üretim yapılsa bu sorunlar olmazdı. japonlar 250 cc altına önem vermiyor. bu konuda önem veren markalara yönelmek lazım dostum 1992 den beri motor dünyasındayım artık at gözlüklerini çıkarıp araştırıcı olmak lazım

sfb07
10 Aralık 2009, 13:09
Dostum sana önerebileceğim en iyi marka Honda DYLAN 150.ben 4 yıldır kullanıyom.saolsun hiç yolda koymadı.parça bol servis ağı geniş.motor gücü mükemmel.hem radyatörlü.3500 liraya bulabileceğin bi motor.nette bi araştır istersen

BatuGurlek
10 Aralık 2009, 13:54
Yorumlarınız için teşekkürler. Kymco agility çok duymuştum ama tipini pek beğenmiyordum, agility bakarken, super 8 modelini keşfettim :) Bu motor nasıldır hoşuma gitti aslında Suzuki'ye göre daha geniş gibi lastikleri daha büyük, bu motor hakkında yorumlarınız nelerdir? Honda Dylan beni biraz aşıyor uygun bişey bulamadıkça ikinci planda kalacak =/. Son olarak çok fazla para vermek istemiyorum çünkü seneye ekimde otomobil ehliyeti alacağım o zamana kadar idare etmesi motor istiyorum. :)

ünlümotor
10 Aralık 2009, 14:00
yamaha bvs 100 kullandım 73600 km kadar pek bir sorun yaratmadı ama biraz yakıtı fazla 4 zamanlı 150cc lere göre

myagdi
10 Aralık 2009, 14:24
bw's ve peugeot'u unutmanı tavsiye ederim. üretimden kalkalı yıllar oluyor.
iki zamanlı olduğu için performansı iyidir, bunun için överler ama (teoride) dört zamanlı bir motorun iki katı yakıt tüketir ve sonuçta artık terkedilmiş bir teknoloji.

suzuki an 125'i de artık getirmiyorlar. Güncel modellerden şaşma derim; honda/yamaha/kymco/sym modellerinden elbet zevkine ve bütçene göre bir şeyler çıkar. Bütçe dolayısıyla İtalyanları öneremiyorum. Kymco Agility mesela güzel bir seçim olur.

BatuGurlek
10 Aralık 2009, 14:33
bw's ve peugeot'u unutmanı tavsiye ederim. üretimden kalkalı yıllar oluyor.
iki zamanlı olduğu için performansı iyidir, bunun için överler ama (teoride) dört zamanlı bir motorun iki katı yakıt tüketir ve sonuçta artık terkedilmiş bir teknoloji.

suzuki an 125'i de artık getirmiyorlar. Güncel modellerden şaşma derim; honda/yamaha/kymco/sym modellerinden elbet zevkine ve bütçene göre bir şeyler çıkar. Bütçe dolayısıyla İtalyanları öneremiyorum. Kymco Agility mesela güzel bir seçim olur.

Yukarda sormuştum ama pek görünmüyor. Kymco super 8 nasıldır?

davids
10 Aralık 2009, 15:34
ben çok motora bindigim için artık mükemmeli arıyorum. rahat hızlı dayanıklı az yakan vs gibi onun için her motoru begenmemem normal
bu arada kymco 125 tamamen taivan üretim bu daha uygun olur dayanıklılıkta
cbf 150 asla orjinal japonda üretilenle aynı olmaz olmuyorda honda cg 125 birezilya üretim
100 bin motor ömrü cbf 150 çin montaj 40 bin ömrü senin motor japonyada üretim yapılsa bu sorunlar olmazdı. japonlar 250 cc altına önem vermiyor. bu konuda önem veren markalara yönelmek lazım dostum 1992 den beri motor dünyasındayım artık at gözlüklerini çıkarıp araştırıcı olmak lazım

Senin yaklaşım tarzını motorsikletle hiçbir bağlantısı yok.japon japon dur. ötesi berisi yok bunun.Dünyanın yuvarlak olması gibi birşey.Sen kendi fikrini savunuyorsunuz anladığım kadarıyla.kanıma dokunuyor diyorsun japonların sağlam olması ve en çok tercih edilen olması.Yokmu diyorsun bunlara karşı koyacak bir marka.Kabul etsen iyi olur açık ve net olarak.Yok dostum....

acun0
10 Aralık 2009, 16:23
Senin yaklaşım tarzını motorsikletle hiçbir bağlantısı yok.japon japon dur. ötesi berisi yok bunun.Dünyanın yuvarlak olması gibi birşey.Sen kendi fikrini savunuyorsunuz anladığım kadarıyla.kanıma dokunuyor diyorsun japonların sağlam olması ve en çok tercih edilen olması.Yokmu diyorsun bunlara karşı koyacak bir marka.Kabul etsen iyi olur açık ve net olarak.Yok dostum....

niye kanıma dokunsun ki japon kullanmasaydım belki sen yetişemedigin cigere pis diyorsun derdin fakat bol vaziyette japon motorsiklet kullandım.honda titan honda cg 125 yamaha rxz 135 cbf 250 9 rr suzuki bandit 600 s honda 600 f hepsinin kalite seviyesini bilirim. hatalarınıda ama işin içine çin karıştımı o motor sadece honda yada suzuki yada yamaha diye bir yapıştırıcı diye almamm ama yine japonun orjinal japonun kawasakisini seve seve alırım sen beni anlayamamışsın
http://www.ressim.net/out.php/i292493_sdc10688.jpg (http://www.ressim.net)

davids
10 Aralık 2009, 19:03
niye kanıma dokunsun ki japon kullanmasaydım belki sen yetişemedigin cigere pis diyorsun derdin fakat bol vaziyette japon motorsiklet kullandım.honda titan honda cg 125 yamaha rxz 135 cbf 250 9 rr suzuki bandit 600 s honda 600 f hepsinin kalite seviyesini bilirim. hatalarınıda ama işin içine çin karıştımı o motor sadece honda yada suzuki yada yamaha diye bir yapıştırıcı diye almamm ama yine japonun orjinal japonun kawasakisini seve seve alırım sen beni anlayamamışsın
http://www.ressim.net/out.php/i292493_sdc10688.jpg (http://www.ressim.net)

iyide çin işin içine sadece ufak cc lerde giriyor bildiğim kadarıyla.cbf 1000 veya DL 650 nin çinle hiçbir bağlantısı yok.Benim savunduğum konu montaj çinde bile yapılsa en azından parça olarak japon üretimi olduğunu biliyoruz.Ürünün arkasında suzuki gibi honda gibi dev markalar bulunmakta.Bunu göz ardı etmemek gerekir.Her ne kadar çin eli değsede bu motorları bir mondial,asya vb.ürünlerle bir tutmamak gerekir.Benim motorum 10.000 km de ve bugüne kadar tık yok.Bu bir şans veya raslantı olamaz değil mi.Buna keza etrafına bakarsan granajı çürümüş binlerce çin üretimi motor görebilirsin.Çoğuda 2008 2009 modeldir ama 10 yıllık motor gibi durur.

xrv750
10 Aralık 2009, 20:02
An 125 artık gelmiyor TÜRKİYEYE

BatuGurlek
10 Aralık 2009, 21:06
Kymco super 8'e karar verdim. En kısa zamanda alacağım.

aras1925
10 Aralık 2009, 21:10
walla kardeş bws 2 zamanlıdır diğerlerine göre daha fazla yakar ben sana şu 4 motoru öneririm yamaha cygnus rs kymco agility 125 an 125 ama ben agility 125 i seçerdm

myagdi
14 Aralık 2009, 15:46
Kymco super 8'e karar verdim. En kısa zamanda alacağım.

hayırlı olsun inşallah. deneyimlerini paylaşırsın. özel olarak bu motor nasıldır bilmiyorum, genelde kymco kullanan arkadaşlar memnunlar. teknik özellikleri ve tipi güzel görünüyor.

-majesty-
15 Aralık 2009, 00:54
Bende geçtiğimiz yaz benzer bir arayıştaydım... Tüm motorları üzerinde denedim, gezmediğim-okumadığım forum kalmadı :) Bu konuda benim görüşlerim şöyle :

Bws100 - 2 zamanlı motor kimileri için zevk iken bence işkence. Yakıt tüketimi vs. dert değil ancak o yağ kokusu ve mobiletvari sese tahammul edemiyorum. Ha taş gibi motordur o ayrı mesele...

Peugeot Speedfight 2 - Yine 2 zamanlı olması bence dezavantaj. Ancak en temel sorun, bu motorun yedek parçası yok (!)

Suzuki An125 - Aslında fena motor olmamasına rağmen bu model piyasadan çekildi. İlerde yedek parça konusunda sıkıntı yaratabilir, bence 10"lastik ebadı da yetersiz kalıyor..

Kymco Agility 125 - Mantıken alınası bir motor ancak ben tipine fazla takıldığımdan tercih etmedim, içine siniyorsa al derim..

Kymco Agility City 125 - Selesindeki anlamsız eğimi nedeniyle sürücüsünü aşağı kaydırması dışında bir problemi yok :) Ben bu motoru oldukça beğenmiştim, büyük lastikler motorun üzerine oturunca insana güven veriyor. Super 8'i grenaj ve renkleriyle bana çinlileri anımsattığından listemden çıkarmıştım.

Son olarak birkaç tavsiye eklemek istiyorum ;

* Bütçenin en az 500-600lira'lık kısmını kask,dizlik,mont için ayırman gerekicek. Disk kilidi zincir vs. derken mebla kabaracak. Bütçeni buna göre ayarla derim.

*Kurye vs. değilsen yakıta fazla takılma, sonuçta 100-150cc bir scooter'ın yakacağı benzin belli...

*80km/sa hızdan sonra kontrol iyice azalıyor, bence bir scooter için fazlası gereksiz...

mach1
17 Aralık 2009, 22:36
Benim önerdiklerim
Honda Dylan(genç motoru scooterlar arasında hız canavarı)
Fly100(Çok az yakar,vergiden muaftır,biraz yavaş gider)
Kymco super8(Pek piyasası olmadığından 2. ellde ve parçada zorlanabilirsin,diğer 125cclerden hızlılardır)