Orijinalini görmek için tıklayınız : Kışın kullanılmayan motorlara neler yapılacak??
efett :pale: motosikletim yok benim :salut: hüü
üzülmeee bu kadar ilgiliysen kesin olur kalite olmaz cın olur ama olur tecrube konusuyoo:queen::queen::cat:
serdarmert
30 Kasım 2009, 21:10
:wiinkk:
sen bunu herkese dıyosun galıba bı ara demıstın sanırım forumda gezerken rastlamıstım :cat: tuttum senı :wiinkk:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:22 ----------
motoru cıkarttıgımda yagı zaten degıstırıcem de bıde yakıtıdamı degıstıreyım akununde calısmama olasılıgı var onu napıcaz?
Hocam sakın yakıtı boşaltma bak bu sefer başka hasarlara neden olursun..
Akü içinde kendin şarj aleti alabilirsin.. www.hobbytime.com galiba veya motorcu sana şarj eder.. dert değil motorcu dert etmez...
mandarake
01 Aralık 2009, 18:11
Bu benim ilk motorum,bu yüzden de ilk kış tecrübem olacak.bulunduğum şehirde kış bir hayli sert ve uzun olduğundan(Eskişehir) motoru devamlı kullanma olasılığım pek mümkün değil.
Benim kışla ilgili planlarım şöyle... ılk etapda motoru apartmanın kapalı garajında tutucam,10 günde bir veya en fazla 15 günde bir gidebilirsem işe motorla gitmek yada çarşıya kısa tur yapmak.
Eskişehire kar kış bastımı uzun zaman kalıyo o yüzden motoru kullanamasam bile 15 günde bir takvim tutup garajdan çıkarıp mahallede en azından 15-20 dakika kullanmak...
Bu şekilde kışı motora zarar vermeden geçirebilecegimi düşünüyorum.
anladığım kadarıyla motoru olduğu yerde sadece çalıştırmak yeterli olmuyor.
Siz ne dersiniz bu şekilde kışı idare edebilirmiyim?motor garajda olucak ama bir branda almam gerekirmi sizce?çünkü Eskişehirde geceleri -15,-20 leri gördüğümüz oluyor...
İlk kışını geçirecek bir motorcu olarak tavsiyelerinize açığım...:)
serdarmert
01 Aralık 2009, 22:46
Bu benim ilk motorum,bu yüzden de ilk kış tecrübem olacak.bulunduğum şehirde kış bir hayli sert ve uzun olduğundan(Eskişehir) motoru devamlı kullanma olasılığım pek mümkün değil.
Benim kışla ilgili planlarım şöyle... ılk etapda motoru apartmanın kapalı garajında tutucam,10 günde bir veya en fazla 15 günde bir gidebilirsem işe motorla gitmek yada çarşıya kısa tur yapmak.
Eskişehire kar kış bastımı uzun zaman kalıyo o yüzden motoru kullanamasam bile 15 günde bir takvim tutup garajdan çıkarıp mahallede en azından 15-20 dakika kullanmak...
Bu şekilde kışı motora zarar vermeden geçirebilecegimi düşünüyorum.
anladığım kadarıyla motoru olduğu yerde sadece çalıştırmak yeterli olmuyor.
Siz ne dersiniz bu şekilde kışı idare edebilirmiyim?motor garajda olucak ama bir branda almam gerekirmi sizce?çünkü Eskişehirde geceleri -15,-20 leri gördüğümüz oluyor...
İlk kışını geçirecek bir motorcu olarak tavsiyelerinize açığım...:)
Tamam. haftada bir çalıştırıp 15-20 dk tur atarsan bir sıkıntı olmaz. Zaten kapalı alanda muhafaza ediyosun.. Grajda ise brandaya gerek olmaz.. Branda izolasyon sağlamaz..
berse01
11 Ocak 2010, 22:08
Tekerleklerin neresine takoz konulmasını öneriyorsunuz?Biraz daha açarmısınız?Sebep nedir?
senin motorla benim kawasaki er5 motorları aynı nasıl motor kısmından memnunmusun ve motorla ilgili parça lazım olduğunda nerden temin ediyorsun
senin motorla benim kawasaki er5 motorları aynı nasıl motor kısmından memnunmusun ve motorla ilgili parça lazım olduğunda nerden temin ediyorsun
Merhaba,
2,5 senedir bende.Arka fren teli kitlendi.Aynı kalınlıkta bir otomobil el freni telinden yaptım.Fren balatalarını Buz Motor'dan aldım.Egsantirik zincirini de Z-Motodan aldım.İridyum bujileri e-bay İngiltere'den aldım.Hava filtresi sünger,döşemecilerden alıyorum.Soruların olursa mnz53@yahoo.com dan mesaj atabilirsin,resim göndermek kolay oluyor.Tamir işlerini kendim yapıyorum.Her türlü sorularını yazabilirsin.
poyraz010
12 Ocak 2010, 19:17
Motor Balıkesirde ben Ankarada.. :) Sadece 3 ay görüyorum onu ben depoyu boşaltıyorum yıkayıp,paklayıp kouyorum.. bi dahaki sene bujiyi değiştiriyorum yağ değiştiriyorum benzin koyup gidiyorum.. aküyü bile çıkarmadım hiç 2007 model hala orjinal aküsü mevcut üstünde .. :)
serdarmert
12 Ocak 2010, 19:52
Motor Balıkesirde ben Ankarada.. :) Sadece 3 ay görüyorum onu ben depoyu boşaltıyorum yıkayıp,paklayıp kouyorum.. bi dahaki sene bujiyi değiştiriyorum yağ değiştiriyorum benzin koyup gidiyorum.. aküyü bile çıkarmadım hiç 2007 model hala orjinal aküsü mevcut üstünde .. :)
Aküyü çıkarıp, benzini boşaltmasaydın keşke...:bounce:
16Chopper
12 Ocak 2010, 22:27
çok iyi paylaşım olmuş valla sağolun :)
serdarmert
13 Ocak 2010, 09:44
çok iyi paylaşım olmuş valla sağolun :)
İşte motor konusunda doğru bildiğimiz yanlışlar olduğunu gördüm..O nedenle bu topiği açmıştım.. Servis başka şeyi söylüyor.. Motorseverler başka şeyler yapmakta kimimiz bilerek veya bilmeyerek motorumuza zarar veriyoruz.. :bounce:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO