PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : türkiye turu

Sayfa : 1 [2]

askon
17 Kasım 2009, 19:11
ne kadar ayıp ya iki çeşit fıkır oluşur kendi fikirlerınızı yazarsınız okuyanlar aralarından hangısını kendılerıne uygun bulurlarsa secerler illa laf atmanız gerekmıyor kalıtelı motorlar kullanmakla kalıtelı motorcu olunmayacağını herkes bılır aynı zamanda çin malı motosıklet kullanıcısınında bir sey bilmediğini ima etmek doğru değildir bızler motosıklet sevdalısı arkadaşlarız bır bırımızı tanımasak bıle değilmiki bu ste içersınde bır arada olmuşuz bır bırımızın fıkırlerınden yararlanmak lazım ben ısrarla fıkrımı empoze etme ye calışmıyorum böyle bır yeteneğimde yok zaten ama aksi yönde yazılan her fıkrede acığım esas yollarda göruyoruz marka takıntısı olan motosıkletci arkadaşlarımızı bır selam bıle vermekten cekınıyorlar ama bır kurye arkadaşlarımız sağolsunlar arıza esnasında yardıma bıle koşuyorlar işlerı olduğu halde en azından yardım lazımmı dıye soruyorlar en sevdiğim marka ismini demıyeceğim ortalıkta o kadar coğaldıki bu da önüne gelen parayı bastıran bınıyor anlamını taşıyor hadi onlara kolay gelsın belki motosıklet konusunda bılgılerıde vardır ama bencılık bu ya yolda selamını esırgeyen adam dan hayırmı gelır onlar markalarının buluşup toplaştıkları mekanları var neyse

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:07 ----------

anladığım kadarıyla herkes " ben yaparım" diyor....
yok kardeşim, ben yaptım! yapabildim diyorum ama güçlü makinayla daha uygun olurdu diyorum.
daha küçüğü ile de yapıldı, mobylette ile 2 kişi antalyaya giden kuzenlerim var, honda today ile mut'tan gelen ( 4 saat ) gelen arkadaşım var...
ama beni açmıyor abicim, ben güce hükmetmeyi severim, sen güce meydan okuyamamayı tercih et.
kim nasıl mutluysa öyle yaşasın.

bu arada "RÜZGAR AVCILARI, İRON BUTT, ANATOLİA RİDERS, DEMİRATLILAR vs vs vs" zekası yetmiyor, dünya turlarını onca para verip touring alıyorlar. sebep, ybr almayı akıl edemiyorlar değil mi???

bak sevgılı abım nasılda anlatmış elbette doğrudur dediğin ama ben senden gerıdeyım bırde ben denıyeceğim bakalım boyle turu kısmet olursa düşük cc makınayla ama senın sözlerınde haklı lık payında cok sevgılı yürekce:cat:

necatik35
17 Kasım 2009, 19:39
ne kadar ayıp ya iki çeşit fıkır oluşur kendi fikirlerınızı yazarsınız okuyanlar aralarından hangısını kendılerıne uygun bulurlarsa secerler illa laf atmanız gerekmıyor kalıtelı motorlar kullanmakla kalıtelı motorcu olunmayacağını herkes bılır aynı zamanda çin malı motosıklet kullanıcısınında bir sey bilmediğini ima etmek doğru değildir bızler motosıklet sevdalısı arkadaşlarız bır bırımızı tanımasak bıle değilmiki bu ste içersınde bır arada olmuşuz bır bırımızın fıkırlerınden yararlanmak lazım ben ısrarla fıkrımı empoze etme ye calışmıyorum böyle bır yeteneğimde yok zaten ama aksi yönde yazılan her fıkrede acığım esas yollarda göruyoruz marka takıntısı olan motosıkletci arkadaşlarımızı bır selam bıle vermekten cekınıyorlar ama bır kurye arkadaşlarımız sağolsunlar arıza esnasında yardıma bıle koşuyorlar işlerı olduğu halde en azından yardım lazımmı dıye soruyorlar en sevdiğim marka ismini demıyeceğim ortalıkta o kadar coğaldıki bu da önüne gelen parayı bastıran bınıyor anlamını taşıyor hadi onlara kolay gelsın belki motosıklet konusunda bılgılerıde vardır ama bencılık bu ya yolda selamını esırgeyen adam dan hayırmı gelır onlar markalarının buluşup toplaştıkları mekanları var neyse

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:07 ----------

bak sevgılı abım nasılda anlatmış elbette doğrudur dediğin ama ben senden gerıdeyım bırde ben denıyeceğim bakalım boyle turu kısmet olursa düşük cc makınayla ama senın sözlerınde haklı lık payında cok sevgılı yürekce:cat:

Bende farklı bir şey söylemiyorumki askon:)125 cc lik motorla rezillik ve işgence çekersin diyorum.Yoksa her türlü rezilliği ve işgenceyi göze aldıktan sonra mobiletle bile yaparsın o turları.Arkadaş 10 bin tl.bütçem var diyor,125 lik motor kullandığını zaten söylüyor ve uzun yol için fikir soruyor.Şimdi bu arkadaşa 125 lik motorla git sen demek ahmaklık olur.
Bizim motorcu camiası olarak biraz fikirlerimizi değiştirmemiz gerekiyor herhalde."Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş" misali davranmaktan vaz geçmemiz gerekiyor.Kendi 125 lik motor kullanıyor diye başkasının daha yüksek bir cc li motor kullanmasını hazmedememekten oluyor sanırım bu polemikler.
Aslında her motorcunun hedefi, bir dahaki motorunun daha yüksek cc li olmasıdır.Bende bu işlere ufak cc motorlarla başlamıştım.Ama motosiklet sevgimden dolayı zamanla daha büyük cc motorlara yöneldim.Bunlar aşama aşama olacak şeylerdir.Kimse anasından büyük motorla çıkmıyor.Bu zamanla ve hevesle oluyor.Bu arkadaşta sorusundan anladığım kadarıyla bir aşamaya gelmiş ve fikir soruyor.Bende ona tecrübelerime dayanarak cevap verdim.

yürekçe
17 Kasım 2009, 19:41

konuyu ne de güzel bağlamışsın kardeşim :cat:
aslında ben dileğimce gezemedim. üstümde bir uğursuzluk var
önce ege turuna çıkacaktım, kaza yaptım
sonra iç anadolu turu, araba çarptı ışıklarda beklerken
istanbuldan makina getirmeye gidecem, bir de marmara yaparım diyordum bademcik şişti 40 derece ateş, 20 gün inmeyen bademcikle boğuştum, nasıl geldiğimi anlamadım. zaten yolları da delmişler, 60 ı geçeemedim, zaten geçsem de 2 km de bir radar var aksaray yolunda :farao:

böyle işte, ama inşallah olacak bir gün ve ben o güne öyle güzel hazırlıklar yapıyorum ki... ne mi yapıyorum? hiç. sadece zaman bulunca yapacam. bir sabah uyanacam, bakacam hava güzel, buzlanma yok. hemen giyinip çıkacam. gerisi Allah kerim.

hepinizi seviyorum :rendeer:

mete_han
17 Kasım 2009, 19:42
Necatik hacı niye gerginsin böyle yav...mevsimsel bişeymi...hani çıkamıyoz ya dışarı...

necatik35
17 Kasım 2009, 19:46
Necatik hacı niye gerginsin böyle yav...mevsimsel bişeymi...hani çıkamıyoz ya dışarı...

Herhalde ondan olsa gerek mete:mrgreen:Perşembe akşamı geliyorum İstanbul a.Belki stres atarım oralarda:queen:
Dövülecek taksici dört teker magandası varsa liste yapıver.Stres atayım bari

yürekçe
17 Kasım 2009, 19:54
Bende farklı bir şey söylemiyorumki askon:)125 cc lik motorla rezillik ve işgence çekersin diyorum.Yoksa her türlü rezilliği ve işgenceyi göze aldıktan sonra mobiletle bile yaparsın o turları.Arkadaş 10 bin tl.bütçem var diyor,125 lik motor kullandığını zaten söylüyor ve uzun yol için fikir soruyor.Şimdi bu arkadaşa 125 lik motorla git sen demek ahmaklık olur.
Bizim motorcu camiası olarak biraz fikirlerimizi değiştirmemiz gerekiyor herhalde."Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş" misali davranmaktan vaz geçmemiz gerekiyor.Kendi 125 lik motor kullanıyor diye başkasının daha yüksek bir cc li motor kullanmasını hazmedememekten oluyor sanırım bu polemikler.
Aslında her motorcunun hedefi, bir dahaki motorunun daha yüksek cc li olmasıdır.Bende bu işlere ufak cc motorlarla başlamıştım.Ama motosiklet sevgimden dolayı zamanla daha büyük cc motorlara yöneldim.Bunlar aşama aşama olacak şeylerdir.Kimse anasından büyük motorla çıkmıyor.Bu zamanla ve hevesle oluyor.Bu arkadaşta sorusundan anladığım kadarıyla bir aşamaya gelmiş ve fikir soruyor.Bende ona tecrübelerime dayanarak cevap verdim.

şimdi tam demagoji olacak belki ama, geçen gün birisi bana "benim de altımda gsr olsaydı ben de böyle zevkle binerdim" dedi....
oysa ben kredi çekip, gezilerimde ise evden götürdüğüm ekmek aralarını yeyip ödüyorum taksitlerini. ama onlar sürekli barda, cafede...
bir bakın bakalım, benim gezilerimde kaç tane yemek, içmek, otel fotosu var.
yerde yatarım, aç kalırım, sabrederim, ama kasaba minnet etmem!!!
motorum da olur, roketimde.. ben yaptım, alnımın teriyle, baab parası da değil. işte ben böyle olunca zevkle binerim arkadaş.
ben yaptım ve söylerim bunu...
yapan varsa söylesin :wiinkk:

necatik35
17 Kasım 2009, 19:56
şimdi tam demagoji olacak belki ama, geçen gün birisi bana "benim de altımda gsr olsaydı ben de böyle zevkle binerdim" dedi....
oysa ben kredi çekip, gezilerimde ise evden götürdüğüm ekmek aralarını yeyip ödüyorum taksitlerini. ama onlar sürekli barda, cafede...
bir bakın bakalım, benim gezilerimde kaç tane yemek, içmek, otel fotosu var.
yerde yatarım, aç kalırım, sabrederim, ama kasaba minnet etmem!!!
motorum da olur, roketimde.. ben yaptım, alnımın teriyle, baab parası da değil. işte ben böyle olunca zevkle binerim arkadaş.
ben yaptım ve söylerim bunu...
yapan varsa söylesin :wiinkk:

Çok doğru söylemişsin:queen:

mete_han
17 Kasım 2009, 19:58
Herhalde ondan olsa gerek mete:mrgreen:Perşembe akşamı geliyorum İstanbul a.Belki stres atarım oralarda:queen:
Dövülecek taksici dört teker magandası varsa liste yapıver.Stres atayım bari

gelince ararsın hacı cav cav ...537 335 22 33....:rendeer: sana bi Ulusdan Boğazı göstertiyim...

necatik35
17 Kasım 2009, 20:00
gelince ararsın hacı cav cav ...537 335 22 33....:rendeer: sana bi Ulusdan Boğazı göstertiyim...

Köftede ısmarlayacaksan ararım.Ama yanında rakıda olacak:rendeer:

mete_han
17 Kasım 2009, 20:08
hacı ne rakısı yav...hangi filmde gördün rakıyı...:P bakarız gel işte bi ortaköyde kokreç olabilerr...

necatik35
17 Kasım 2009, 20:12
hacı ne rakısı yav...hangi filmde gördün rakıyı...:P bakarız gel işte bi ortaköyde kokreç olabilerr...

O zaman ben sana ısmarlayım rakı balık mesela senin şu geçenlerdeki çukurun sağ tarafında karaköy iskelesini orada olimpiyat restoranda.Rakı içmem dersen şerbet zemzem suyu felan da olabilir.

mete_han
17 Kasım 2009, 20:13
abi bende içki kültürü yok inan...ağzımla içmesini bile bilmem öyle diyim...inşallah tanışırız...sen gel bide...gecedemiyim gündüzdemiyim (mesai)bende anlamadım yalama oldum inan...

necatik35
17 Kasım 2009, 20:15
Tamam metem ararım seni müait olursan gelirsin ...0535 651 35 08

mete_han
17 Kasım 2009, 20:18
tamam abi...belki müsait olursan bana gelirsin...evde ağırlarım...hasretle gıdından öperim...:P

necatik35
17 Kasım 2009, 20:20
okey ararım seni iyi akşamlar.:rendeer:

mete_han
17 Kasım 2009, 20:24
okeyy sörrr...papaiii...

serkanADH13
17 Kasım 2009, 21:10
herşeyden önce bir tamircı yakınınız tarafından en azından motoru arıza durumunda yürütebileceğiniz kıvama getirebileceğiniz kadar bilgi almanızı öneririm,

aldığınız motosikletin nerede ne arıza verecegını bılmenız sizin için daha iyi olacaktır.

bu arada XT660 Sizin için uygun olacaktır,
malum tüm yurdun yolları asfalt değil,
denizlere yakın kısımlar çakıllı ve taş toprak içermekteler...

Yolunuz Açık Olsun...

nayken81
17 Kasım 2009, 22:56
arkadaşlar öncelikle ilginiz için teşekkürler.işten az önce geldim ve yazdıklarınızı okudum ben allahtan bir kaza bela olmazsa bu geziye çıkmaya kararlıyım.yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla enaz 600 cclik bir motor şart.yokuşta, sollamada zorlanan bir motor böylesi uzun bir yolculuğu sanırım kabusa çevirir.10 000 tl lik bütçem sadece motor içindi,çadır ve uyku tulumu mutlaka olacak.arkadaş derseniz olsa ne güzel olur ama zor.çünkü tahminim enaz üç ay sürecek bir gezi olacak.bol bol fotoğraf ve gezi notları olucak.gidemeyen arkadaşlarla bir şekilde paylaşım için.ben bu yolculuk touring bir motor daha iyi olur daha az yorar diye düşünüyorum.sahibinden com.da bu modellere bakmaya başladım.

kanucan
17 Kasım 2009, 23:11
kıyı tarafları rüzgarlıdır özellikle aydın tarafı baya bi rüzgarlı orda dikkat etmen lazım rüzgar arabaları bile şeritinde gezdiriyo

nayken81
17 Kasım 2009, 23:22
yamaha drag star 650 ,virago535,tdm850,hondavt600 shadow,ilk gözüme çarpanlar.bu motorları araştırıcam çünkü gördüğüm kadarıyla 10 000 tl ye bmw yada kawasakinin ancak çok düşük modelleri var.onlarada güven olmaz.en fazla beş altı yaşında motor olmalı diye düşünüyorum.ne demişler gezi bahane motor şahane olsun.

vitoekrem
23 Kasım 2009, 16:05
DR 650 en iyisi olur yüksek torklu makina ve ugradığın yerlerde arazi gezisi de yaparsın.. güzel makinalardır.

ben de dr650 var yeni aldım ve oldukça memnunum..

eski amkinam ts185 di ankarada olmama ragmen tüm kıyıları gezdim önemli olan şu, yolda keyif almak yani acele etmeden gideceksin işte ozaman her motor heryere gider..:P

Tolme
23 Kasım 2009, 16:30
arkadaşlar 38 yaşında 1.70 boyunda 75 kiloyum.yaz başında türkiye turuna çıkmaya kararlıyım,şu ana kadar liberty 200 ve ybr 125 ve benzeri xs125k deneyimim var.yani vitesli ve otomatik motorlar kullandım.türkiye turu için benim boyumda ve yaşımda biri için hangi motoru önerirsiniz.ilk aradığım özellik konfor,daha sonra yakıt,en son hız.piyasada o kadar çok marka ve model varki karar vermek çok zor.bu arada limitim 10 bin tl.önerilerinizi bekliyorum.

yamaha xmax enjeksiyonlu veya x-city modelini tavsiye edebilirim,seleleri çok geniş ve rahat,suspansiyonları arabadan farksız ,hic durmadan 150-200km gidebilirsin ve çok az yakar ben 3,3 litre ile 100km gidiyordum,alacağın makinanın enjeksiyonlu eğer temiz bulabilirsen yamaha majesty 400 ü de öneririm

emrello
23 Kasım 2009, 17:45
yamaha xmax enjeksiyonlu veya x-city modelini tavsiye edebilirim,seleleri çok geniş ve rahat,suspansiyonları arabadan farksız ,hic durmadan 150-200km gidebilirsin ve çok az yakar ben 3,3 litre ile 100km gidiyordum,alacağın makinanın enjeksiyonlu eğer temiz bulabilirsen yamaha majesty 400 ü de öneririm

Evet Xmax'ler gerçekten uzun yol için biçilmiş kaftan. Toprak yola falan pek gelmez ama şehirlerarası yollar, köy yolları için birebir.

Bu yaz yaptığım gezilerde günlük 300 km'nin altına pek düşmedim, ki bunların çoğu köy yolları olduğundan hızım oldukça düşüktü. Yani günde 8 saat motor kullandığım oldu. Hiçbir seferinde de aşırı bir yorgunluk yaşamadım (gezi notları + fotolar sitede var).

Benim Xmax 12 litre benzinle 360 km yapıyor, daha da düşürülebilir biraz dikkatli kullanarak. Yani çok ekonomik.

Düzgün bir bakımla daha uzun yola da gidilir bence de...

aSuBaYaH
23 Kasım 2009, 18:06
konuyu ve yorumları keyifle takip ediyorum,

fikir beyan edilerek yol kat edilmez. bende her hafta türkiye turuna çıkıyorum plan yapıyorum ve bozuyorum.

yt_servan
23 Kasım 2009, 18:21
konuyu ve yorumları keyifle takip ediyorum,

fikir beyan edilerek yol kat edilmez. bende her hafta türkiye turuna çıkıyorum plan yapıyorum ve bozuyorum.

ben plan yapmadan çıkıyorum selcuk. karar veririz en geç 6 saat sonrada yola çıkarız. yeterki hadi de.:queen:

immortalboss
23 Kasım 2009, 19:40
Ben cup motosikletle 200 km yaptım.Tek sorun hız ve ağırlık oranıydı.Motosikletinizi biraz güçlü seçmenizi öneririm.Biz 100 km hızla giderken(100 cc cup) Yandan Scania tır bir geçti.Bildiğiniz kağıt gibi savruldu motosiklet.Çok iyi korumalarınız olsun.Benim tavsiyem de 250 cc hyosung yada ybr olacaktır.(Hız konusunda 150 km civarına çıkabildiği için.):)

Blacklove16
23 Kasım 2009, 20:35
Bmw F650 gs...