PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SkyGo 200cc Cross

Sayfa : [1] 2

devilcerkez
20 Aralık 2005, 22:42
-Arkadaşlar skygo marka bir çin malı daha ülkemize girdi ve bayağı hızlı bir şekilde satılmaya başlandı.Bir bilgisi olan yorumu olan varmı benim gördüğüm kadar cross motoru gerçekten güzel en iyi ucuz çin malı gibi...

Almak istediğim motor ilk resimdeki motordur, kendi parçacım satıyor Xl 200 e o kadar para bayılacağıma bundan alırım diyorum satanda tanış ne dersiniz?

Samsun bayilerinde gördüğüm cross modeli

http://img438.imageshack.us/img438/7336/43omblif7ne.jpg

Diğer rengi

http://img264.imageshack.us/img264/2207/cog3h3m21lq.jpg

Skygo Motors'un diğer Modelleri

http://img423.imageshack.us/img423/3361/14198og.jpg
http://img438.imageshack.us/img438/3259/11529oy.jpg
http://img264.imageshack.us/img264/4363/14201ld.jpg
http://img264.imageshack.us/img264/2830/20093pn.jpg

Markanın internet adresi http://www.skygomotor.com

Kocaeli Gazetesi Motosikletlerleilgili araştırma yazısı yazmış internet sitesine ve orada bu motorun fiyatı yazılmış buradanda anladığım kadar bu cross modelin adı TOGO

Skygo Togo 2OO cc: 2 bin 4OO YTL (En üstteki 2 resimdeki modeldir)

Motorun Teknik Özellikleri:

Boy*En*Yükseklik 2245x830x1190
Dingil Mesafesi 1.360
Ağırlık 118kg
Motor özelliği Tek silindir, Hava soğutmalı, 4 zamanlı
Motor Tipi 163 FML-2
Piston Çapı 63.5mm *62.2 mm
Maksimum Güç 12kW / 8000r / min
Maksimum Tork 14.5N.m / 6500r / min
Çalıştırma özelliği Elden ve ayaktan marşlı
Ateşleme C.D.I
Maximum Hız 90km/h
Yakıt Tüketimi 1 / 100 km 2.3L / 100 km
Marş Süresi 15sn

Yorum:
1-Maksimum hız 90 diyor ama motor 120 yapar, bu olayı hala anlamış değilim ramzeyin 125 lik scooterındada 70 yazıyordu 90 yaptım ana yolda.
2-marş süresi 15sn anlayamadım daha genç endurocuyuz özellik midir nedirbilmiyorum ama öğrenip yazıcam...

Bu markayı satan Samsundaki firma karadenizede dağıtım yapıyor ve elinde kataloğu var ve güzel bir fiyat listesi çıkarmış ayrıca banka ilede anlaşmış siz oraya gidiyorsunuz gereken belgeleri veriyorsunuz bankaya gitmeden eğer ertesi gün krediniz kabül görürse motorunuzu alıyorsunuz...

Motosiklete Özel Taşıt Vergisi

200 Cross SLY60 2.400(peşin) /222.34x12=2.668(12 ay) / 89.21x36=3.211(36 ay)[/color]

Kredi Kartı

200 Cross SLY60 2.400 peşin / 2.712(6 ay) / 2.790(12 ay)

Ayrıntılarla devam edicem lütfen yorumlarınızı bekliyorum.

trenox
20 Aralık 2005, 22:53
hiç duymadım görmedim. tipi bence güzel... alırsan izlenimlerını paylaşısan sevınırım. fıyat ii bende düşünürüm..

ilnapoli
20 Aralık 2005, 23:04
fena değil gibi ama servis ve yedek parça durumu önemli, alırken dikkat et derim ben..

juve
21 Aralık 2005, 23:31
isim ve motor skteam a benziyor fiyatıda aynı once skyteam ı ınceleyın

Sadobey
22 Aralık 2005, 00:55
şekilleri güzel gerisini araştır derim. Servis ve yedek parça birinci nokta çok iyi araştır. Yakıt ve performans incelemesi yap. Hayırlı olsun.

sitesinde baktım 400 cc cruiser modeli aynı virago gibi http://www.skygomotor.com/76003749893570560/20030527/1022.jpg

Zenbey
22 Aralık 2005, 11:05
Bence skyteam e değilde zongshen-zealsun lara benziyor zaten onlarında modelleri gy-a veya gy-2 şeklinde, muhtemelen aynı fabrika, bencede en üst ikisi güzel görünüyor ama denemek lazım.

pazer
22 Aralık 2005, 18:42
Bu modellerin aynısı Zongshen de var.Gazete ilanlarinda o kadar cok ayri marka adi altinda ayni sekilde,bir tek etiketi degisik marka gordum ki ben de sastim bu ise.Bu arada bu motorları xl 200 ile karsilastirilmaz bile.Bu motorları bir alan,bir de almayan pisman.

pazer
22 Aralık 2005, 18:44
Bu arada nasil oluyor da tamamen aynı motorları degisik marka adi altında tescilleyebiliyorlar?

Barış Şuşut
22 Aralık 2005, 18:50
valla cross olsun çamurdan olsun .
yeni başlayacaklara tip olarak çok uygun bir motor.
yyedek parça ve servisi de varsa harika

Olcan138
22 Aralık 2005, 19:11
Görüntü güzel, tıpkı sitedeki diğer motosikletler gibi...
Ama marka daha çok yeni. Ne servis ağıyla ne yedek parça imkanıyla tam oturmuş olmadıklarını düşünüyorum.
Bence bekleyip görmek en sağlıklısı...

broadway
26 Aralık 2005, 22:35
bence cok guzel ama nasıl sahıp olucaz kendılerıne izmirde bayisi flan varmı????

silves
02 Şubat 2006, 02:21
selam arkadaşlar antalyada bende bu motoru gördüm inceledim bence kalite olarak diğerlerinden cok iyi ama parca olayını bilmiyorum satıcısına sordum oda bilmiyor adama ya sen nasıl oluyorda bilmiyorsun dedim yaa vardır parcası olmazmı dedi bende tabi tabi dedim cıktım yani adam hiç birşeyden anlamıyor ama
eyer parca olayı varsa kesin alınır

ylmzzz
02 Şubat 2006, 02:30
watana millete hayırlı olsun bir marka daha:)

-CRiminAL-
02 Şubat 2006, 04:21
Ewet Güzel duruyor motorlar.Üstteki modelin ön ve arka fren disk üstelik Abs tüpü de var.Tarzım olmamasına rağmen sürmek isterdim bunu.

Naci63
02 Şubat 2006, 14:28
Arkadaşlar, geçen hafta plakalarımı taktırmak için Ramzey servisine gitmiştim. Oraya bu motor geldi (en üsttekinden). Motosikletinin garanti süresi bittiği ve servisinden memnun olmadığı için Ramzey servisine getirmiş. Alan kişi biraz hor kullanmış ama servisinden çok şikayetçi idi. Bana söylediği şu. Motor yeni iken 130 yaptım ama şimdi ayarsızlıktan 110 anca yapıyor dedi. Hayret ettim. Kullanıcının söylediğine göre (genellikle arazi şartlarında ve köy yolunda kullanıyormuş) motosikletin çatısı üç kere kırılmış. Servis te (Tarsustaki skygo servisi) çatıyı her defasında Istanbula göndermiş. Çatı hep kaynak yapılıp geri gelmiş ama aynı yerden yine kırılmış. Firma çatıyı değişmemiş sadece kaynak yaparak gönderip parasını da o kişiden almış. Ancak burada sanırım kullanıcı hatası da var. Çünkü cross'un hem elekrikli hem de ayaktan marşı vardı. Ama ikisi de çalışmıyordu. Ayak marşı kırıktı (kullanan kişi " abi dayanmıyor hemen kırılıyor dedi bana"). Ama motosikletin performansından çok memnundu. Ramzey servis görevlisi, "bende böyle birşey olsa, yeni çatı getirtirim dedi". Bu nedenle tavsiyem seçeceğiniz motosikletin mutlaka servis ağını ve yedek parça durumunu araştırın. Piyasada birbirine benzeyen ucuz/pahalı çok moto var ama sonradan çekilen sıkıntı aldığınız güne lanet ettirebilir. Herkese kazasız sürüşler dilerim.

bandit07
02 Şubat 2006, 14:35
Bu markayı hiç duymadım servisi,yedek parça falan nasıl bunları öğren çin malı scooterlar neyse cross lar bence dayanmaz ama sen bilirsin

silves
13 Şubat 2006, 20:01
arkadaşlar aranızda hiç sky go kullanan yokmu ya

AksakalliWolverine
14 Şubat 2006, 12:45
Bu motoru inceleme fırsatım oldu. Isteyenler Eminönünde Galata Koprusu girişinde 1 tane duruyor genelde, bakabilir. Sanırım ordan bi esnafın. Malzeme kaltesi digerlerine göre çok daha iyi duruyor. Fakat performansı nedir bilemem tabii..

devilcerkez
16 Şubat 2006, 23:34
yazın alıcam motoru size tekrar yazıcağım

silves
05 Mart 2006, 00:23
arkadaşlar sky go 200 u aldım şu an güzel ilerde anlatırım

erob
05 Mart 2006, 00:33
hayırlı olsun arkadaş..güle güle kullan..:cat:

silves
07 Mart 2006, 19:18
teşekkür ederim daha iyileri hepimizin olsun

devilcerkez
16 Mart 2006, 22:01
hayırlı olsun Silves P.M dende takip edeceğimden arkadaşlarlada paylaşmak sitersen diye yazıyorummotorile ilgili düşüncelerin nedir?Memnun musun ?. ...

ARBETUS
17 Mart 2006, 17:55
yamahayı almadan önce dayımla bayağı bi araştırmaya girmiştik hiç duyulmamış bi motor ben kırmızı siyahını beğenmiştim aslında gariptir ki homologasyon numarası falan var daha önce hiçbir cross motor modelinde görmemiştim. Bi ara minsk falan vardı herkes aldı ama milletin elinde patlıo bu modeller.

Gnusher
20 Mayıs 2006, 15:57
Ben special kross modeline hani şu diğer modeller diye başlayanlaırn ilkine hasta oldum.far yok stop yok dikiz aynları falan var enteresan bi lüzumsuzluk gibi geldi.Ahh ulan çinliler ahh ulan para.Aldırcan bana bi tane xing cu flung zun kıl tras yun:pr:

myheart
22 Mayıs 2006, 16:58
BENCE Bİ seye BENZEMİO BU MOTOR. BİSİKLET GİBİ. bENDE ZONGHSEN VAR MOTOR GÜCÜ BİRAZ ONDAN DÜŞÜK AMA MOTORA BİNDİĞİNİN FARKINA VARIOSUN.

motormax
15 Haziran 2006, 21:47
merhaba arkadaşlar. geçen pazartesi günü skygo 200 crosu test etme şansı buldum. bir arkadaşım satın almış. çok şahane bir sürüşü var. fren sistemi çok güzel ön ve arka disk. diğer motorlar gibi günelik konusundada fena değil ( alarm, uzaktan kumanda, kumandayla çlıştırma, kumandayla motorun kilitlenebilmesi falan ). yuerden yüksekliği de fena değil. çok güçlü. çok rahat ön teker havada gidebilirsin. yanlız tek sorun var motor hacmi büyük olduğundan motoru zaptetmek için güçlü kollara ihtiyacınız olacak. yoksa kollarınız yorulabilir..

mydreams
19 Ekim 2006, 21:28
arkadaşlar ben Ramzey Skygo 200 denemek maksatlı bi arkadaşınkini kullandım. Motor diğer Çin mallarına göre daha dayanıklı. Dökülecek aksesuar yok üzerinde. Parça sorunu var yeni çıktığı için piyasaya. Bu motor ilk çıktığında kimse tanımıyordu ve benim arkadaş 2600 ytl peşin aldı. Ama şu an bayisine sorduğunuzda 3300 ytl fiyat sunuyor. Bu motor o para eder bence. Alanlara hayırlı olsun parayı biriktirince ben de almayı düşünüyorum.

ENGİN
19 Ekim 2006, 21:45
alan arkadaşa hayırlı uğurlu olsun allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin skygo samsunda bir arkadaşımda vardı ve ilk skygo kullanıcılarından buradaki servisi ve bayisi gerçekten iyi ayrıca zealsun ve zongsein ile aynı mekaniğe ve görüntüye sahip motor kodları bile aynı kısaca ikiz motorlar arkadaşım bir senedir bu motoru kullanıyor ve çook memnun olduğunu söylüyordu deneme fırsatı bulduğumda atak ve hoş bir sürüşü olduğunu gördüm ufak tefek arızalar çıkartabiliyor fakat motora iyi bakarsanız gerçekten verilen paranın hakkını alıyorsunuz size tavsiyem rodaj süresincee sabit hızla ve devirde gitmemeniz ve motoru zorlamamanız olacak ayrıca motorda bulunan yağı komple boşaltarak yerine kaliteli bir yağ doldurmanız ve katkı maddesi tabiiki kaliiteli bir katkı maddesi eklemeniz olacaktır.bujileri değiştirmenizide tavsiye ederim ayrıca düzenli olarak vidaları kontrol edip sıkmadan önce az bişey silikon sıkarsanız kolay kolay gevşememesinş sağarsınız belki olumsuz gibi görünen başka birşeyy ise vidaların kolay paslanmasıki yağmurlu havalarda vazelin veya profosyonel koruma spreyleriyle bu problemi ortadan kaldırabilirsiniz . iyi sürüşler

baris1907
23 Şubat 2007, 17:55
arkadaslar bu motoru 1 yıldır kullaniyorum ve motordan son derece memnunum. almak isteyen arkadaslarada hic dusunmeden alabileceklerini soylemek istiyorum. motorla ilgili kisaca bilgi verecek olursak uzun arastirmalar sonucunda bana gore en uygun cin malı bir arkadasin dedigi gibi zealsun ve zongshen ile ayni parcaları ama onlara gore motor daha iyi calisiyor. servisle ilgili problem yasamamak icin iyiden arastirma yapmakta da fayda var tabii ki, bu arada benim aldigim motorun servisi ayrica zongsen ve zealsun serviside yapiyordu onlarin kros motorlarinin da servisi oldugu icin bu motorun onlardan daha iyi oldugunu soyluyordu. motor performanslarına gelince motor arazide cok iyi kesinlikle kullanıcısını uzmuyor gucunu 200 luk bir makine olmasina ragmen hissediyorsunuz. 4.000 km yaptim kesinlikle yolda birakmadi. makine maksimum 130 falan yapiyor yakit tuketimi de 90 ile 110.000 tl arasi degisiyor yol durumu ve devirli kullanmaniza gore degisir. ozetle bence 200 luk makineler arasında cin mallari icinde en iyisi, yedek parca yi kafaniza takmayin diger zealsun ve zongshen le ayni parcalari kullaniyor. ben bir arkadasa daha aldirdim o benden daha fazla km. yapti ama onunda bir sorunu yok herkeze kazasiz belasiz yolculuklar dilerim

Apower
04 Mart 2007, 23:40
Valla süper insallah sorun cıkmaz, bu arada kafam iyice karıstı zealsun du, ramzye gectim simdide bu SKYgo200 cıktı yazı tura atıp birini alasım geliyor ... kardes haberlerini bekliyoruz ...(bayii arastırması nasıl yapacaz bi fikri olan varmı (SKYgo200) birde ben gidip bakayım şu Çin işine:silent:

Apower
18 Mart 2007, 00:48
Bu adamdan ses cıkmadı anlasılan motordan cok memnun baksana ses seda yok:)
bende bugün arastırma yaparken aynı motoru sıfır satan birini buldum ve 1.700ytl ye aldım, motor süper kalkıslar o bicim p.tesi plaka islemlerini halletikten sonra yola devam, eger benden de haber almazsanınız bilinki motor süper:P

crayz57
22 Nisan 2007, 04:02
arkadaşlar bende skygo 200 var çin malı olarak güzel hem bayi hemde servis olarak tavsiye debilirim arazide suda kumda merdiven her yerde kullandım çok dayanıklı olduğunu anladım herkese selam:cat: :cat:

Bu adamdan ses cıkmadı anlasılan motordan cok memnun baksana ses seda yok:)
bende bugün arastırma yaparken aynı motoru sıfır satan birini buldum ve 1.700ytl ye aldım, motor süper kalkıslar o bicim p.tesi plaka islemlerini halletikten sonra yola devam, eger benden de haber almazsanınız bilinki motor süper:P

arkadaşım hayırlı olsun güle güle kullan selam:cat: :cat: :cat:

angel_akgul
07 Mayıs 2007, 14:17
ya beyler ben bişe soracam ben bu motoru bi tanıdıktan alacam ikinci el yani motor suan 2.600 KM gosteriyor.sahibi benden 2.000 ytl istiyor sizce fiyat nasıl motor kırmızı siyah grafikli guzel bişe ama 2.000 ytl sizce fiyat nasıl eger bi fikri olan varsa fiyat konusunda bana yazarsa sevinirim...

acil cvb versin biri cunku kara icin sizlerden birinin yorumlarını bekliyorum iyi forumlar ve sürüşler

beyler bana cvb verecek kimse yokmuu bu forummdaaaa hic fiyat bilgisi olan yokmu

weboy
07 Haziran 2007, 22:34
Kırmızısını aldım yarın plaka çıkıyor bakalım nasılmış. Diğer modellerini inceledim. Ramzeyde arka kampana bunda ön arka disk. Artçının ayak masma yerleri ramzeyde demir profilden skygo da aliminyum şık. Motor dediğiniz gibi çevik. Amacım lastikleri cadde lastiği yapıp biraz daha geniş lastik kullanmak. Bakalım. Kullandıktan sonra tecrübelerimi yazarım.

DISTORTEDMAN
18 Haziran 2007, 12:12
Kullanan arkadaşlardan güncel yorumları bekliyoruuuz :silent:

weboy
10 Temmuz 2007, 14:40
Arkadaşlar, motoru alalı 1 ay oldu. çevik ve atak, biraz titreşim var onunda nereden kaynaklandığını bulacaz. Titreşimle ilgili birkaç tavsi veren oldu ; işte motor bağlantı millerinin etrafına ısıya dayanıklı hortum geçirmemizi, ön ve arka dişlileri değiştirmemizi söylediler. Bakalım onlarıda değiştirdikten sonra sizlerle paylaşırım. Fakat diğer arkadaşların dediği gibi çinliler arasındaki en iyi çinli denebilir. 90 ile 110 arasında yakıyor. 2 Hafta önce izmir'dan Marmarise marmok festivaline gittim 3 defa mola verdim akşam 19:00 gibi çıktım 23:00 da marmaristeydim, toplamda 93ykr gibi bişey yaktı. Tabi lastikler cross olduğu için viraj tavsiye etmiyorum. Lastikleri bugün değiştirecem cadde lastiği silik lastik taktıracam aynı zamanda jantlarda değişecek. Bakalım nasıl bişey olacak. Bitince sizlerle paylaşırım. Fiyatına gelince şu anda 2210 ytl sıfırı. Çetmen mağazalarında bulabilirsiniz. Eğer bitmezse bu fiyata uyanmazlarsa. Bence elinizi çabuk tutun diğer yerlerde 3000 üzerine satıyorlar. 2. eline o fiyatı isteyenler var.

redrose
10 Temmuz 2007, 15:14
skygo 200 'nun selesi çok dar, biraz iri iseniz işiniz zooor...

DISTORTEDMAN
10 Temmuz 2007, 19:06
Ben Ramzeyin 200cc krosunu aldım. Gayet memnunum. Titreşim olayı daha önce denediğim bi Zongshenin binde biri kadar. Ama o bile bir süre sonra rahatsız ediyo. Ön dişli ve lastik olayına bende gircem sanırım. Bide sürücü pegleri sadece metalden. Kalın kauçuktan bi parça kesip üstüne koyup rahatsızlığı azaltıyorsa kalıcı bişiler düşüncem. Lastik olayına girmeden gerçekten fazla yatmamak lazım virajlarda bir kere kaydı viraja girereken ayağımı yere vurduğum gibi topladı motor allahtan.

ozrace
10 Temmuz 2007, 19:40
alanlara hayırlı uğurlu olsun.bizinm burda çekmeköy sapağında çetmen mağazasında satıyolar.ama servisini göremedim şimdiye kadar

PoPeYe17
23 Ağustos 2007, 17:53
beyler kısme aldanmasın bu motorlar bes para etmez hemde fıyarı okdr ucuz degıl 3.750 ytl :pale: ayn motorları bzım ewın yanındakı yerde satıolar ç.aklede oole servı ve yedk parca kolaylıgıda hıc yoq:cat:

DISTORTEDMAN
25 Ağustos 2007, 14:19
Ramzey nakit 3000YTL. Skygo ise nakit veya taksit hatırlamıyorum 2100YTL.dediler çetmende. Çok ucuzdu ama beğenmediğim için tercih etmedim skygoyu.

courier
09 Ekim 2007, 22:18
Arkadaşlar, motoru alalı 1 ay oldu. çevik ve atak, biraz titreşim var onunda nereden kaynaklandığını bulacaz. Titreşimle ilgili birkaç tavsi veren oldu ; işte motor bağlantı millerinin etrafına ısıya dayanıklı hortum geçirmemizi, ön ve arka dişlileri değiştirmemizi söylediler. Bakalım onlarıda değiştirdikten sonra sizlerle paylaşırım. Fakat diğer arkadaşların dediği gibi çinliler arasındaki en iyi çinli denebilir. 90 ile 110 arasında yakıyor. 2 Hafta önce izmir'dan Marmarise marmok festivaline gittim 3 defa mola verdim akşam 19:00 gibi çıktım 23:00 da marmaristeydim, toplamda 93ykr gibi bişey yaktı. Tabi lastikler cross olduğu için viraj tavsiye etmiyorum. Lastikleri bugün değiştirecem cadde lastiği silik lastik taktıracam aynı zamanda jantlarda değişecek. Bakalım nasıl bişey olacak. Bitince sizlerle paylaşırım. Fiyatına gelince şu anda 2210 ytl sıfırı. Çetmen mağazalarında bulabilirsiniz. Eğer bitmezse bu fiyata uyanmazlarsa. Bence elinizi çabuk tutun diğer yerlerde 3000 üzerine satıyorlar. 2. eline o fiyatı isteyenler var.

slm weboy,ilk önce hayırlı olsun motorun(gerci 3 ay falan olmuş ama daha yeni gördüm msjını:)
bugun izmirdeki çetmen mobilyada gördüm skygo200'ü.ben aslında ramzey 200 arıyodum ama orda 150 cclik ramzeye 3800 falan dedi taksitle.senin motor şu anda kampanyadaymış ve taksitle 162*16:2590 fiyat cıkardı.açıkcası aklıma iyice yattı bu motor.sen nasıl motordan memnun musun? şuan aklım cok karışık,biraz bilgi verirsen cooooook sevinirim.cevabını bekliyorum şimdiden saol

myheart
09 Ekim 2007, 23:04
ya zongshen titreşimsiz ya da Ramzey... Başka Çinli Motor Tanımam... Aynı Yol kosulunda zongshen benım alet de tık sorun yok. Skygo on ve arka camurlugu yan grenajı eline aldı aksam eve oyle dondu...

kujo07
03 Nisan 2009, 11:51
selam arkadaşlar foruma yeni üye oldum ve skygo 200cc cross motor kullanıyorum arkadaşın almak istediğinin aynısı. Motorumdan memlunum eyer almak istersen fiyat açısından çok uygun sıfır fiyatı 3500 tl.
Açık konuşmak gerekirse ilk aldığım yıl biraz masraf çıkardı özellikle saplamalar biraz adi. motor aksamında birçok parçaa 6000km den sonra garantiye girmiyo.
granajlarını piyasada bulamazsın o yüzden merkez bayii den getirtmen gerekebilir oda 3 4 gün sürer.
Motorun en güzel yanı birçok markanın parçalarıyla uyumlu o yüzden motor aksamının parçaları konusunda sıkıntı yaşamazsın.
Eyer motoru sadece asfalt zeminde kullancaksan hiç bi problem yaşamazsın motorda. ama dağ bayır inmem diyosan tabi sürekli bakımını takip etmen lazım ayda bir bütün vidalarını sıkman lazım.
yeni başlayanlar için gerçekten güzel bi motor. :cat:

http://www.facebook.com/photos.php?id=1004541696&nctrct=1238745761531#/photo.php?pid=30213461&id=1004541696

http://www.facebook.com/photos.php?id=1004541696&nctrct=1238745761531#/photo.php?pid=30104996&id=1004541696

Slide
22 Ağustos 2010, 14:09
Merhaba arkadaşlar,

Dün bir skygo 200 motora baktım. Kesin ve kesin almak istiyorum. Bu arada ilk motorum olacak. :) Fiyat olarak uygun fakat motor ilandaki fotoğraf kadar iyi değildi. Çok iyi anlamam ama değişecek bazı parçaları ve yapılması gereken işlerin olduğunu görebiliyorum.:wiinkk:
Arka lastik, sinyal lambası, ön çamurluk, alt motor koruma kalkanı, akü kutusu(yerine telle tutturulmuş) sanırım arka amortisor (yağ kaçırıyor), arka disk ve balata, zincir kalkanı, fren bölümündeki ayaklık, benzin deposunu kaplayan plastik kapaklar.
Anlayacağınız ciddi bir bakıma girmeside gerekiyor. Motor marş düğmesi ile çalışıyor fakat ayakla çalışmıyor. Çok sert olduğu için zorlamakda istemedim. Bir de çalışınca civata sesi gibi bir ses var. Aynı zamanda gazı kesincede stop ediyor.Devir saati çalışmıyor.
Ön ve arka cant telleri zayıf ayar yapılması gerekli. Ön amörtisör işlevini tam yapmıyor. Motor çevresinde yağ sızıntısı yok.
Kısacası motor biraz dağda bayırda kullanılmış. Birazda bakımsız kalmış ihmal edilmiş.
Sizlerden ricam yukarıda motoru almadan önce saydıklarım ortalama (Parça ve usta fiyatı)ne kadar tutar? Parçaları nerelerden temin edebilirim? Avrupa yakasından anadolu yakasına getirecem motoru. Yola çıkmadan önce bir ustaya görünmek gerekir mi? Son olarak anadolu yakası işini bilen ve çok fiyat istemeyen usta kimdir?
Vereceğiniz cevaplar için teşekkürler.

bballa23
22 Ağustos 2010, 14:24
Merhaba arkadaşlar,

Dün bir skygo 200 motora baktım. Kesin ve kesin almak istiyorum. Bu arada ilk motorum olacak. :) Fiyat olarak uygun fakat motor ilandaki fotoğraf kadar iyi değildi. Çok iyi anlamam ama değişecek bazı parçaları ve yapılması gereken işlerin olduğunu görebiliyorum.:wiinkk:
Arka lastik, sinyal lambası, ön çamurluk, alt motor koruma kalkanı, akü kutusu(yerine telle tutturulmuş) sanırım arka amortisor (yağ kaçırıyor), arka disk ve balata, zincir kalkanı, fren bölümündeki ayaklık, benzin deposunu kaplayan plastik kapaklar.
Anlayacağınız ciddi bir bakıma girmeside gerekiyor. Motor marş düğmesi ile çalışıyor fakat ayakla çalışmıyor. Çok sert olduğu için zorlamakda istemedim. Bir de çalışınca civata sesi gibi bir ses var. Aynı zamanda gazı kesincede stop ediyor.Devir saati çalışmıyor.
Ön ve arka cant telleri zayıf ayar yapılması gerekli. Ön amörtisör işlevini tam yapmıyor. Motor çevresinde yağ sızıntısı yok.
Kısacası motor biraz dağda bayırda kullanılmış. Birazda bakımsız kalmış ihmal edilmiş.
Sizlerden ricam yukarıda motoru almadan önce saydıklarım ortalama (Parça ve usta fiyatı)ne kadar tutar? Parçaları nerelerden temin edebilirim? Avrupa yakasından anadolu yakasına getirecem motoru. Yola çıkmadan önce bir ustaya görünmek gerekir mi? Son olarak anadolu yakası işini bilen ve çok fiyat istemeyen usta kimdir?

Kendi düşüncem olarak cross da 2.ele sıcak bakmoyorum heleki çinli crosslarda...

Bu saydıkların yerine imkanın varsa biriktirip 0 ını al derim tabi kendi düşüncem yanlış anlaşılmasın :)

polo34
22 Ağustos 2010, 14:35
Merhaba arkadaşlar,

2.el alıp o kadar masraf edeceğine sıfır al keyfine bak, işin mi yok tamircilerle kanka olucan, sanayiden çıkamayacaksın, yukarıya yazmışlar sıfır 162*16:2590 tl, 500 tl daha ucuza mal edebilirsin ama adam olmazsa iyi yapamazlarsa sorun çıkarsa da lanet edersin, bunu aldın diyelim, beğenmedin, ilk sahibi olduğun için biraz da az km yaptığı için satarken daha az zarar edersin, öbüründe kar etme şansı da yok, yaptığın masraf sana kalacak

Slide
23 Ağustos 2010, 13:11
Polo34 ve bballa23 teşekkürler yorumlarınız için. Bu arada bende düşündüm taşındım. Sanırım artık bende sıcak bakmıyorum. Bir kaç ay daha bekleyerek sıfırını almalıyım galiba :cat:

motoseyyah
23 Ağustos 2010, 13:57
Merhaba arkadaşlar,

Bir ağabey tavsiyesi: Uzak dur dostum; sakın almak gibi bir gaflete düşme ,hayatın boyunca motosikletten nefret edersin.