PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motor bloğunu boyamak.

ReBeR
26 Ekim 2009, 03:38
merhbalar. aklımda bir fikir var uzun zamandır yakında resimli anlatırım sorun çıkmazsa. bir motor bloğu nasıl boyanır? siyaha boyamak istiyorum ne tür boyayla? şu egzost boyaları ile iyi sonuç alınır mı? yoksa kompresör ve pistolem var, profesyonelce atılan bir boya türü mü var? (statik toz dışında). meraklılar için bilgilendirme yapayım, aktif kullandığım çan çin çonu boyamayacam.:)

Terapist
26 Ekim 2009, 05:36
Gecenin bu vakti aklına bu mu takıldı yauw :) şimdi yat sabah dinç kafayla tekrar bakarsın:P

ufuktan
26 Ekim 2009, 09:34
bence ısıya dayanıklı egsoz boyaları iş görür .. bir egsozcuya ve boyacıya danışmakta fayda var

storm150_mmk
26 Ekim 2009, 09:42
ben boyamıstım üzeri hep kabarmıs ve atmıstı önce zımparaladım sonra bastım siyah demir boyasını süperde oldu ayriyetten cok güzel durdu...

ARBETUS
26 Ekim 2009, 09:42
temiz bir zımparlamanda fayda var. Sıcak satıh üzerinde ısıya dayankılı boya daha randımanlı oluyor. Biz F650 nin motorunu indirip pürmüzle ısıtarak ( tabi plastik aksam varsa dikkatli olmak gerekli). sıcak yüzeye ilk katı attıktan sonra tekrar ısıtmak gerekli son kat için. ondan sonra eserinle gurur duyacaksın :) Tabi sen indirmeden boyamayı düşünüyorsun galiba. Aslında iyi maskelersen buda mümkün motoru çalıştırıp ısıtma avantajın olur :) Ben er5 ve MCt 250 ninde bloklarını boyayacağım. Çok sevkli ve çok güzel oluyor.

Sağlıcakla.

gursus
26 Ekim 2009, 11:58
boyayınca güzel durabilir fakat motorun soğumasını güçleştireceğini düşünüyorum ...

mach1
26 Ekim 2009, 12:24
Bence hava soğutmalı motorun bloğunu boyamak iyi bir fikir değil neden diyeceksiniz o boya motorun soğumasını engelliyor:cat:

melocann
26 Ekim 2009, 13:05
Bence hava soğutmalı motorun bloğunu boyamak iyi bir fikir değil neden diyeceksiniz o boya motorun soğumasını engelliyor:cat:

hm soğumasını engelliyor hemde çabuk ısınıyor dostum

MaxiBoost
26 Ekim 2009, 13:07
arkadaş çan çin çonu boyamıyorum demiş ama,
genel bilgi olsun,
hava soğutmalı motor bloğu boyanmaz,
zaten blok aluminyum olduğundan normal boyada tutmayacaktır .

gelelim asıl konuya ,
bloğu boyamak için 5000 dereceye dayanıklı boya aramana gerek yok hocam ,
bakma sen millete ,
aşırı ısınan yer eksozdur blok değil ,
blok en fazla 95 -100 derece falan olur ,
o yüzden istediğin boyayı kullan ,
en aptal boya bile 100 dereceye dayanır zaten .
bu aşamada önemli olan boyanacak yerin temiz ve yağsız olması gerektiğidir ,
yoksa boya bir süre sonra dökülür.
hatta birde ince zımpara yaparsan süper olur boya iyi tutunur .

Bu arada bloğu demir olarak kabul ediyoruz ,alu ise işler değişir ,onun boyası farklı olmalı .

Fırça ile boyanırsa fırça izleri gözükebilir artık o senin tercihin ,
blok çok ortalıktaysa pistole kullanmanı öneriyorum .

takendy
26 Ekim 2009, 13:25
gereksiz bişe uğraşma , görsel açıdan verimli sonuç alabileceğini sanmıyorum...
teknik olarakta doğru bir işlem değil....

Syanur
26 Ekim 2009, 13:26

Sanırım hava soğutma için bi nebze geçerli olabilir bu durum...Ama nekadar etkiler kestirmek güç. Fakat her halükarda süper görünüm veriyo orası ayrı...:)

ReBeR
26 Ekim 2009, 21:57
hava soğutması yetmezmiş gibi birde 2 zamanlı. 1978 izh planta 3ü boyamayı düşünüyorum. bir akrabam tamirci, yan komşusu hurdacı. bana üstün çabalar sonucu 260tl vergi borcu olan ama plakalı ve 2001 den beri muayene olmamış motor ayarladı:mrgreen: sadece 200 liraya. motosiklet çalışıyor. göründe sorunsuz.

nihayet kötü emellerime ulaşma vakti geldi:P kendime bir cafe racer yapmak :queen:
motor çok hoş ve buna elverişli. motor açık mavi(yada rengi açılmış normal tonda bir mavi :cherry:) koltuk ve lastikler için araştırmaya başladım. motorun sahibi dede sizlere ömür. torunu ile masrafı 500tl altı olursa almayı düşünüyorum.

ilk olarak jantlar, şasi ve tüm aksesuarlar siyah sadece grenaj ve çamurluklar mavi kalacak şekilde kesip biçmeye boyamaya başlayacam. aklıma motor bloğunu nasıl boyarım kısmı takıldı. zira bütünlük bozulmaması açısından siyaha boyamak istiyorum bloğu.

mach1
27 Ekim 2009, 00:13
Sanırım hava soğutma için bi nebze geçerli olabilir bu durum...Ama nekadar etkiler kestirmek güç. Fakat her halükarda süper görünüm veriyo orası ayrı...:)

Ben uyarımı yaptım gerisi size kalmış:cat:

ARBETUS
27 Ekim 2009, 09:20
hava soğutması yetmezmiş gibi birde 2 zamanlı. 1978 izh planta 3ü boyamayı düşünüyorum. bir akrabam tamirci, yan komşusu hurdacı. bana üstün çabalar sonucu 260tl vergi borcu olan ama plakalı ve 2001 den beri muayene olmamış motor ayarladı:mrgreen: sadece 200 liraya. motosiklet çalışıyor. göründe sorunsuz.

nihayet kötü emellerime ulaşma vakti geldi:P kendime bir cafe racer yapmak :queen:
motor çok hoş ve buna elverişli. motor açık mavi(yada rengi açılmış normal tonda bir mavi :cherry:) koltuk ve lastikler için araştırmaya başladım. motorun sahibi dede sizlere ömür. torunu ile masrafı 500tl altı olursa almayı düşünüyorum.

ilk olarak jantlar, şasi ve tüm aksesuarlar siyah sadece grenaj ve çamurluklar mavi kalacak şekilde kesip biçmeye boyamaya başlayacam. aklıma motor bloğunu nasıl boyarım kısmı takıldı. zira bütünlük bozulmaması açısından siyaha boyamak istiyorum bloğu.

Açıkcası soğutmaya engel olacağı kanısında değilim. bunca zamandır oldscholl bobbercılar siyaha boyuyorlar bloğu. şişse onlar şişerdi. Görüntü tartışılır. 301 Mz in bloğu bile siyah. İyi boya atıldığı sürece soorun olmaz bence. Cafe racer için ben MZ i kesmeyi düşünüyorum 251 lik şaseye 250 nin deposunu oturtup tel jant ve özel 2 zamanlı egzos yapmayı düşünüyorum. Tabi bunların hepsi şu an hayal den öteye geçemez. şu an bobber ımı bitirmeye çalışıyorum. Sende yaptıklarını fotolarsan çok makbule geçer :)

ReBeR
27 Ekim 2009, 13:53
yaza kadar bitirme planım var. zira iş güç yüzünden ancak pazarları çalışarak yapabilecem ki inanıyorum kış sonuna kadar ancak bitiririm. yaza hazır olur. daha ziyadesiyle pazar gezintissi yapmak için kullanacağım bir motor olacak zira benzinin hali ortada aynı zamanda fazla hırpalamakta istemiyorum. neler yapacağımı sıraladım kafamda. önce motoru rektefiye ettirecem. elimde biraz para var. masraftan kaçmayı düşünmüyorum. aslında yei bir motosiklet almak istiyordum ama elimde taş çatlasın 5,5 milyar var bu aralıkta açıkçası aradığım enduro yok ya çok yaşlı/uzun kmli yada küçük hacimli. bu saatten sonra açıkçası 650cc altına da inemem. yeni motor başka bahara deyip cafe racera yönelecem.
aslında aklımda bmw r70 gibi çift silindirli makinelerden yapmak vardı ama hem elimdeki para sadece motora gidecek. rektefiyesi motoru darken aksesuara para kalmayacak, hem parçası yok olanda çok pahalı, hemde türkiyede olmasada yurtdışında hep yapılan, kullanıllan model. hemde 2 zamanlının sesine hastayım.

ama kafama en çok takılan egzost. zira 2 zamanlının egzost yapısı nasıldır bilemiyorum. yukarı almayı istiyorum ama bu seferde dumandan üzerimdekini rezil etme meselesi var.

bakalım motor gerldin üzerinde daha yapıcı fikirler yaratacaz.

VALEO
27 Ekim 2009, 14:10
çok yüksek ısıya dayanıklı özel boyalar var . FAKAT benim tavsiyem boyama derim.
motorun soğumasını kısmende olsa engelleyeceğinden başını ağrıtabilir

mach1
27 Ekim 2009, 20:20
Açıkcası soğutmaya engel olacağı kanısında değilim. bunca zamandır oldscholl bobbercılar siyaha boyuyorlar bloğu. şişse onlar şişerdi. Görüntü tartışılır. 301 Mz in bloğu bile siyah. İyi boya atıldığı sürece soorun olmaz bence. Cafe racer için ben MZ i kesmeyi düşünüyorum 251 lik şaseye 250 nin deposunu oturtup tel jant ve özel 2 zamanlı egzos yapmayı düşünüyorum. Tabi bunların hepsi şu an hayal den öteye geçemez. şu an bobber ımı bitirmeye çalışıyorum. Sende yaptıklarını fotolarsan çok makbule geçer :)

Aslında blok için ayrı bir boya var bizim arabada vardı o boyanın diğer boyalardan farklı boya ince ve hava almasıydı:cat:

frustrated
29 Ekim 2009, 19:58
temiz bir zımparlamanda fayda var. Sıcak satıh üzerinde ısıya dayankılı boya daha randımanlı oluyor. Biz F650 nin motorunu indirip pürmüzle ısıtarak ( tabi plastik aksam varsa dikkatli olmak gerekli). sıcak yüzeye ilk katı attıktan sonra tekrar ısıtmak gerekli son kat için. ondan sonra eserinle gurur duyacaksın :) Tabi sen indirmeden boyamayı düşünüyorsun galiba. Aslında iyi maskelersen buda mümkün motoru çalıştırıp ısıtma avantajın olur :) Ben er5 ve MCt 250 ninde bloklarını boyayacağım. Çok sevkli ve çok güzel oluyor.

Sağlıcakla.

selam
benim de bir f650 im var motor bloğunda yer yer pas lekeleri mevcut ben de boya düşünüyorum..siz f650 nizi ne renge boyadınız? fotoğrafı varsa koyabilir misiniz? bir de bu işi istanbulda yapan bir atelye vs biliyor musunuz?
teşekkürler

osmaniyeli
29 Ekim 2009, 20:08
http://www.kanuni.com.tr/Content/Images/Motosiklet/windys125.jpg

kanuni ler boyalı geliyor. diğer 125 lik griler de boyalı aslında.
aluminyum blok griye boyanmış aslında tüm 125cc çinlilerde

bir de boyayan olursa şasi numarasının okunabilir kalmasında fayda var. muayene vb durumlarda sorun çıkmaması için

mach1
29 Ekim 2009, 23:58
http://www.kanuni.com.tr/Content/Images/Motosiklet/windys125.jpg

kanuni ler boyalı geliyor. diğer 125 lik griler de boyalı aslında.
aluminyum blok griye boyanmış aslında tüm 125cc çinlilerde

bir de boyayan olursa şasi numarasının okunabilir kalmasında fayda var. muayene vb durumlarda sorun çıkmaması için

Senin aldığın boya ile bu boya aynımı:silent:

ARBETUS
30 Ekim 2009, 09:36
selam
benim de bir f650 im var motor bloğunda yer yer pas lekeleri mevcut ben de boya düşünüyorum..siz f650 nizi ne renge boyadınız? fotoğrafı varsa koyabilir misiniz? bir de bu işi istanbulda yapan bir atelye vs biliyor musunuz?
teşekkürler

mat siyaha boyadık. Açıkcası herhangi bir yer bilmiyorum biz kendimiz yaptık.

snrsimsek
30 Ekim 2009, 10:10
mıslarla muslarla konusan yazan coook ama denemeyenler sallamasa:farao: 6 aydır aynalarım bıle boyalı hıcbısey olmadı sogumayı boyamı engellıcek mantıklı olalım artı boyanmıyan hıcbısey yok gel bana senı bıle boyarım:cherry:http://img203.imageshack.us/img203/912/01082009668.jpg (http://img203.imageshack.us/i/01082009668.jpg/)

AYBERK
30 Ekim 2009, 11:24
full mat siyah...
çok havalı olmuş,eline ve emeğine sağlık...

artık benzer konularda,senin motor ÖRNEK teşkil eder...

nasıl yaptığınızıda detaylı bir şekilde paylaşısanız,herkes için verimli olacağını düşünüyorum...

trhakan
30 Ekim 2009, 11:28
snrsimsek güzel boyamışssın boyanın markası nedir birde ne şekilde boyadıgnızı anlatırsanız memnun oluruz

Syanur
30 Ekim 2009, 14:23
mıslarla muslarla konusan yazan coook ama denemeyenler sallamasa:farao: 6 aydır aynalarım bıle boyalı hıcbısey olmadı sogumayı boyamı engellıcek mantıklı olalım artı boyanmıyan hıcbısey yok gel bana senı bıle boyarım:cherry:http://img203.imageshack.us/img203/912/01082009668.jpg (http://img203.imageshack.us/i/01082009668.jpg/)

::alkiis::::alkiis::::alkiis::::repci::::alkiis::: :alkiis::::alkiis::::deliir::

Batmanin motoru bunun yanında yandan yemiş kalır...!!!

Hocam deneyemlerini paylaş da deneyimsizler sallamasın ozaman??

osmaniyeli
30 Ekim 2009, 17:37
Senin aldığın boya ile bu boya aynımı:silent:

sen benim boyayı ne yapacaksın mach cığım. boya var boya var. alacak kişi araştırıp alsın

RunemagicK
30 Ekim 2009, 20:54
mıslarla muslarla konusan yazan coook ama denemeyenler sallamasa:farao: 6 aydır aynalarım bıle boyalı hıcbısey olmadı sogumayı boyamı engellıcek mantıklı olalım artı boyanmıyan hıcbısey yok gel bana senı bıle boyarım:cherry:
http://img203.imageshack.us/img203/912/01082009668.jpg (http://img203.imageshack.us/i/01082009668.jpg/)

yüzüklerin efendisindeki o korkunç atlara benzemiş(:

ReBeR
31 Ekim 2009, 03:21
arkadaşlar iş yattı. motorun çook borcu çıktı neredeyse 1,5 milyarı buluyor.

buradan duyuru. elinde, tanıdığında 1970-1982 arası izh jupiter(ki tercihimdir) / planet 3 yada buna yakın çift silindir tercihem 350cc 2 zamanlı rus motosikleti (en azından eski sovyet topraklarından çıkma:P) izh, jawa,cz,minsk... benzeri motosiklet olan ulaşsın.

motosiklet trafikte kullanılacağı için plakası ruhsatı olması, 250 lira fiyatla satılıp 1200 borcu olmaması tercihimdir.

deli_mavi
31 Ekim 2009, 03:23
merhbalar. aklımda bir fikir var uzun zamandır yakında resimli anlatırım sorun çıkmazsa. bir motor bloğu nasıl boyanır? siyaha boyamak istiyorum ne tür boyayla? şu egzost boyaları ile iyi sonuç alınır mı? yoksa kompresör ve pistolem var, profesyonelce atılan bir boya türü mü var? (statik toz dışında). meraklılar için bilgilendirme yapayım, aktif kullandığım çan çin çonu boyamayacam.:)

Hic deneme terleme yapip pul pul atar...:cat:

ReBeR
31 Ekim 2009, 03:35
Hic deneme terleme yapip pul pul atar...:cat:

bende motoru söker tekrar boyarım.:cat: zira üstünde yaşayacağım motor değil. 350cc 2 zamanlı bu benzin fiyatıyla!

ucakteknik
06 Kasım 2009, 00:10
[QUOTE=ReBeR;1837152]merhbalar. aklımda bir fikir var uzun zamandır yakında resimli anlatırım sorun çıkmazsa. bir motor bloğu nasıl boyanır? siyaha boyamak istiyorum ne tür boyayla? şu egzost boyaları ile iyi sonuç alınır mı? yoksa kompresör ve pistolem var, profesyonelce atılan bir boya türü mü var? (statik toz dışında). meraklılar için bilgilendirme yapayım, aktif kullandığım çan çin çonu boyamayacam.:)[/QUO

öncelikle merhaba aranıza yeni katıldım ben motorumun silindirini dış ızgarasını hırdavatcıdan aldığım 690 derece sıprey ile boyadım hiç proglem çıkmadı vede gayet hoş güzüküyor tavsiye ederim 20tl ye almıştım .Birde bu sıpreylerin 800 derece olanlarıda var.