PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : LED stop farı yapacam yardımlarınızı bekliyorum

mach1
25 Ekim 2009, 02:17
Bugun bayaa araştırdım aklıma bir kaç soru takıldı !
Ampulleri bağladığımız tablayı nerden bulabiliriz?
Ampulleri seri mi bağlayacaz paralelmi?
Kaç Ohm luk direnç kullancaz?
Elektirik konusunda pek kafam basmaz ama işçiliğini düzgün yaparım:)
Konuyla ilgilenenlere şimdiden teşekkür ederim:)

caner22
25 Ekim 2009, 02:27
bu konuyu bende merak ediyorum :)

Osbourne
25 Ekim 2009, 02:31
sitede çok bilgi var arkadaşlar..hele araştırın bakalım :)

Discordian
25 Ekim 2009, 02:47
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/47377-ledli-stop-lambasi-nasil-yapilir.html bu konu başlığının az da olsa yardımı dokunur

ar125-3
25 Ekim 2009, 02:53
Ben arka far led yaptım,resimleri bulabilirsem yüklerim.Bulamazsam senin için tekrar cekerim,ben ledleri sert plastik tabakaya,ledlerin ucunu ısıtarak monte ettim.Çok sağlam oldu,plaket bulamazsan sert bir plastik plaketin üstüne yaparsın.İstersen senin için devrenin şemasını cizebilirim,ben denedim 1 aydır sorunsuz calısıyor..

mach1
25 Ekim 2009, 02:25
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/47377-ledli-stop-lambasi-nasil-yapilir.html bu konu başlığının az da olsa yardımı dokunur
Ohm olayını ve bağlantı olayı hakkında çok bilgilendim teşekkürler

Ben arka far led yaptım,resimleri bulabilirsem yüklerim.Bulamazsam senin için tekrar cekerim,ben ledleri sert plastik tabakaya,ledlerin ucunu ısıtarak monte ettim.Çok sağlam oldu,plaket bulamazsan sert bir plastik plaketin üstüne yaparsın.İstersen senin için devrenin şemasını cizebilirim,ben denedim 1 aydır sorunsuz calısıyor..

Yok abi sağol çizmene gerek yok kafamda projesini yaptım:):cat:

tnagas
25 Ekim 2009, 02:42
benim keeway arn 125 vardı bir zamanlar ona yapmıştım yapıcagın olay basit aslında biraz bir adet delikli plaket alıcaksın ledleri nasıl baglamak istiyorsan onun acısını ayarlıcan sonram her 3 ledi seri baglayıp ledin + kutubuna bir tane direnç atıcan zaten bu mazemeleri elektronik parca satan yerden teymin ederken o senin alıcagın ledin parlaklık derecesine göre direnc verir direncin diger uclarınıda hepsini birleştirip artı eksi olarak sıralamada zaten fren ve park olarak yapıcagın icin ona göre ayırım yapıp baglarsın ben plaket yaomamıstım direk mat siyahtı benm motor ondan stopbu boyadım delikleri actım ledleri onun üzerine monte edip baglantı yapmıstım kolay gelsin simdiden:)

mach1
26 Ekim 2009, 12:45
benim keeway arn 125 vardı bir zamanlar ona yapmıştım yapıcagın olay basit aslında biraz bir adet delikli plaket alıcaksın ledleri nasıl baglamak istiyorsan onun acısını ayarlıcan sonram her 3 ledi seri baglayıp ledin + kutubuna bir tane direnç atıcan zaten bu mazemeleri elektronik parca satan yerden teymin ederken o senin alıcagın ledin parlaklık derecesine göre direnc verir direncin diger uclarınıda hepsini birleştirip artı eksi olarak sıralamada zaten fren ve park olarak yapıcagın icin ona göre ayırım yapıp baglarsın ben plaket yaomamıstım direk mat siyahtı benm motor ondan stopbu boyadım delikleri actım ledleri onun üzerine monte edip baglantı yapmıstım kolay gelsin simdiden:)

Teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz:)

serkanADH13
26 Ekim 2009, 14:10
http://www.sahibinden.com/cok_amacli_led_li_lambalar_2_li_grup_olarak_-99WQQaXQQ14996955WQQpXQQdisplayitem

şu şekil hazırlarından tavsıye ederim,

gayet şık ve canlı...

mach1
27 Ekim 2009, 00:10
Babamın arkadası dedi ben yaparım hiç kafanı yorma dedi hem bizim arabanında yapacak hem benim motorunkini halledecek:)

Şenonar
27 Ekim 2009, 00:15
tak bndan kurtul :mrgreen:
http://www.rialli.com/urunler/motorsiklet-aksesuar/264_digerleri/4728__cin-stop-sirali-ikaz-lambasi-ms4957/

Hay.alper.est
27 Ekim 2009, 00:27
Babamın arkadası dedi ben yaparım hiç kafanı yorma dedi hem bizim arabanında yapacak hem benim motorunkini halledecek:)

Babanın arkadaşı ile bizide tanıştırsana :mrgreen: neyse kolay gelsin .

Nipp10
27 Ekim 2009, 00:34

Sen yakınmışsın hacı atla gel ayarlarız. :cherry:

mach1
27 Ekim 2009, 20:31

Elektirik üzerine onun üstünü tanımam:)Kendi arabasın elektirik tesisatını kendi çekti içine bildiğimiz pc kurdu arabanın devrini,hararetini yağ basıncı,benzin basıncı hepsini gösteriyordu.Hiç görmediğim pense çeşidini ilk onda gördüm (Kablonun ucunu tutuyor plastiğini kendi kesiyor).Yarın stop farlarını söküp ona teslim edecem.Allah herkese böyle arkadaş versin :queen:

tnagas
27 Ekim 2009, 20:55
hadi hayırlı olsun ozmn :)

Hay.alper.est
27 Ekim 2009, 22:01
Elektirik üzerine onun üstünü tanımam:)Kendi arabasın elektirik tesisatını kendi çekti içine bildiğimiz pc kurdu arabanın devrini,hararetini yağ basıncı,benzin basıncı hepsini gösteriyordu.Hiç görmediğim pense çeşidini ilk onda gördüm (Kablonun ucunu tutuyor plastiğini kendi kesiyor).Yarın stop farlarını söküp ona teslim edecem.Allah herkese böyle arkadaş versin :queen:

buna koprum hacı bilinen bir pense bizde de var:wiinkk:

Reklamını yapıyorsun o kadar, tanıştır bari böyle vatandaşı halka arz etmeniz lazım:mrgreen:

mach1
27 Ekim 2009, 23:56
buna koprum hacı bilinen bir pense bizde de var:wiinkk:

Reklamını yapıyorsun o kadar, tanıştır bari böyle vatandaşı halka arz etmeniz lazım:mrgreen:

Ben çok geride kalmışım :cyclopsan Motosikleti sevse tanıştıracam ama oda Amerikan arabasına meraklısı:cat:Ama elektirikle ilgili sorununuzolursa yardımcı olur :)