Orijinalini görmek için tıklayınız : frenlerim vuruntu yapıyor???
rockdiscipline46
24 Ekim 2009, 20:30
arkadaşlar frenlere bastığımda frenler tutup brakıyo tutup brakıyo şu anda arka fren bu durumda hidrolik yağındandır dedi son gittiğim usta değiştirdi düzeldi sonra arka fren gene patlak verdi vuruntuya devam.. bi usta dio fren kolunun ordaki makenizma değişicek biri diyo kaliper değişicek benim ustaysa diskler değişicek diyo.. ama hidrolik yağı değiştiğinde problem kalkmıştı diskten olsaydı o zamanda yapardı. bunlar bana komple değiştirticekler anlaşılan.. bu konuda gorüşlerinizi bekliyorum acep problem nerde:silent: teşekkürler...
Kaiser
24 Ekim 2009, 21:36
Anlattığına göre fren diskinde eğrilik olması muhtemel. Muhtemelen hızına göre bu tutup bırakma hissi değişiyordur. Yani hızlıyken tutup bırakma hissi daha seriyken yavaşladıkça daha seyrek hale geliyor, frekansı değişiyor yani. Hidrolik değiştiğinde ilk anda balataların dolayısıyla diskin üstünde artan basınç nedeniyle problem ortadan kalkmış gibi gözüksede kısa bir süre sonra disk eski şekline geri döner ve problem çözülmemiş olur. Disk fren sistemleri basit bir mekanizmaya sahip, ne fren kolu nede kaliper tutma bırakma yapıcak bir yapıya sahip değil. Fren diskini çıkartıp kolaylıkla kontrol edebilirsin ve yenisini almanı öneririm. Selamlar,
rockdiscipline46
24 Ekim 2009, 21:57
çok saol kaiser.. yağ değişiminin frenleri geçici olarak düzelttiğini solemen beni aydınlattı.. artık gönül rahatlığıyla fren disklerine parayı bayılabilirim:wiinkk:
chopperb
24 Ekim 2009, 22:35
sen motosikleti değiştir :P
bluem195
24 Ekim 2009, 23:09
bencede abicim sen motoru en kısa zamanda değiştir..:wiinkk:
SmirnouF
24 Ekim 2009, 23:32
yukaridada yazildigi gibi sorun disklerde .baska bir ihtimal yok !!
ExTReMa
24 Ekim 2009, 23:34
yukaridada yazildigi gibi sorun disklerde .baska bir ihtimal yok !!
Belkide vardır :P
SmirnouF
25 Ekim 2009, 18:24
Belkide vardır :P
söyle emrah , bende öğrenirim :P
rockdiscipline46
25 Ekim 2009, 20:59
motorumdan memnunum şehir içinde bütün işlerimi gorebiliyorum bununla.. kullanım maliyetleri çok düşük. 2 sene oldu hiç yolda kalmadım..adam gibi param olduğunda sağlam bi sport touring düşünüyorum ama motor alıp yemeden içmeden kesilmek taksit+servis masraflarıyla dibe çökmek istemiyorum .şu an bolesi en mantıklısı...
madmaster
01 Şubat 2010, 10:29
aynı problem bende de vardı.
diskin yamulmuş olabileceğini düşünüyordum.
biraz inceledim ve diskin yamuk olmadığını ama eksantrik döndüğünü fark ettim. diskin üst noktası balata üzerinde bir yukarı bir aşağı hareket ediyor. bu durumda balatanın tekerlek göbeğine yakın kısmı aynı seviyede aşınırken göbekten uzak olan kısmı disk her turda bi kez sürttüğü için daha az aşınıyor. zamanla az aşınan kısımdaki frenleme olayı artıyor.
bu nedenle sen frene bastığında diskin her turunda bir noktada eksta frenleme oluyor.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO