PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : scooter ama hangisi?

M@T@RSEVEN
24 Ekim 2009, 19:53
arkadaşlar merhaba..

aklımda 2. motor için 4 farklı motor seçeneği mevcut ama karar veremiyorum.aşağıda adı geçen motorları kullanmış, + ve - lerini iyi bilen tavsiye ve uyarılarını esirgemeyecek arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

motorlar

Piaggio Beverly 500
Aprilia Scarabeo 500
Piaggio MP3 250
Yamaha x-max 250

şimdiden çoook teşekkür ederim:cat:

ümmet perkitan
24 Ekim 2009, 20:04
arkadaşlar merhaba..

aklımda 2. motor için 4 farklı motor seçeneği mevcut ama karar veremiyorum.aşağıda adı geçen motorları kullanmış, + ve - lerini iyi bilen tavsiye ve uyarılarını esirgemeyecek arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

motorlar

Piaggio Beverly 500
Aprilia Scarabeo 500
Piaggio MP3 250
Yamaha x-max 250

şimdiden çoook teşekkür ederim:cat:

piaggo derim ben seçtiklerin içinde

navigator55
24 Ekim 2009, 20:28
Bana sorarsan da beverly 250 derim,ona şehrin asi çocuğu boşuna demiyorlar.

Osbourne
24 Ekim 2009, 20:44
piaggio mp3 ün sıkıntıları var diye duymuştum ama ayrıntılı bilgiyi hatırlamıyorum..

Scooter da Aprilia varken diğerleri önemsizdir ayrıca :P

okanco
24 Ekim 2009, 21:21
Yamaha x-max 250.. Yamahadan şaşma ;)

ozeronder
24 Ekim 2009, 21:23
Bence fiyatta sorun yoksa T-Max 500 tartismasiz bu katagorinin en iyisi. arka tekerin suspansiyonu scooterin otesinde. Ama para onemli ise x-city yada x-max..

M@T@RSEVEN
27 Ekim 2009, 01:34
bu motorları kullanan arkadaşların tecrübelerinden de faydalanmak isteriiiim

xenin
27 Ekim 2009, 12:24
xmax 250 al bence...

Er7
27 Ekim 2009, 12:39
1 ay önce mp3ümü sattım ve yaklaşık 4-5 ay kullandım. artıları ve eksileri var. saydığın dört makine içerisinden mp3ü önermem. beverly tavsiye ederim. tabi tamamen kişisel düşüncem. en garanti olanı hepsine binip test etmen. zira yorumlar kişiden kişiye değişebilir. benim sevmediğim bir özellik sizin tercih sebebiniz olabilir. mesela mp3 aşırı dikkat çeken bir model ve bu benim hoşuma gitmeyen bir özelliğiydi. Fakat kimileride çok dikkat çeken bir model arıyor. Seçiminiz şimdiden hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler...

sero35
27 Ekim 2009, 12:57
beverly 250 ie,x max 250i e ıkısıde guzel,sadece x max bagajı sahane,ıkı kapalı kask vede ıvır zıvır alıyor

Akileos
27 Ekim 2009, 12:59
d-- hiç biri 650 burgman abs....

Er7
27 Ekim 2009, 13:02
d-- hiç biri 650 burgman abs....

400 lük de olur

Deryali
27 Ekim 2009, 13:21
Piaggio Beverly 500
Aprilia Scarabeo 500
Piaggio MP3 250
Yamaha x-max 250

Bunların hepside geçen aya kadar istek listemdeydi ve Beverly 500'ü tercih ettim. Eğer sen kullanım amacını yazarsan daha fazla yardımcı olabiliriz.

Mesela
Piaggio Beverly 500
Çok güçlü, dengeli, mükemmel sürüş keyfi ve güvenli diyebilirim ancak buna karşın fazla masraflı ve yakıtı fazla. Eğer çok sık motor kullanıyorsan biraz daha ekonomik olsun diyorsan
X-max değil ama X-City 250 tavsiye ederim. Çok uzun süre kullanırım güçlü olsun masrafları hiç önemli değil paramda var dersen Aprilia Scarabeo 500 çok iyi bir seçim olur. mp3 250 ye ise hiç yaklaşma..

M@T@RSEVEN
29 Ekim 2009, 22:51
Piaggio Beverly 500
Aprilia Scarabeo 500
Piaggio MP3 250
Yamaha x-max 250

Bunların hepside geçen aya kadar istek listemdeydi ve Beverly 500'ü tercih ettim. Eğer sen kullanım amacını yazarsan daha fazla yardımcı olabiliriz.

Mesela
Piaggio Beverly 500
Çok güçlü, dengeli, mükemmel sürüş keyfi ve güvenli diyebilirim ancak buna karşın fazla masraflı ve yakıtı fazla. Eğer çok sık motor kullanıyorsan biraz daha ekonomik olsun diyorsan
X-max değil ama X-City 250 tavsiye ederim. Çok uzun süre kullanırım güçlü olsun masrafları hiç önemli değil paramda var dersen Aprilia Scarabeo 500 çok iyi bir seçim olur. mp3 250 ye ise hiç yaklaşma..

aslında kullanım amacımız(eşimle beraber kullanıyoruz) hafta sonları düz ayak yerlere gideceğimiz zaman vites vs derdi olmayan, ikimizi de taşıyacak, güçlü ama ekonomik, pılımızı pırtımızı da toplayacak kadar hacme sahip olan, gaza bastığımız zamanda öndekilerin kenara çekip bizi beklemeyeceği 2.bir motor..

ünaltürkyazıcı
30 Ekim 2009, 00:08
x-max- 250 yamaha.

bluem195
30 Ekim 2009, 00:16
x-city bencede tam sana göre..benımde ilk scooter.dı superdi ama ıslak zemınde bıraz sorunlu..oluyor kullanıcı ıcın.

TOP SPEED
30 Ekim 2009, 00:16
Ben size daha önce dediğim gibi Aprilia atlantic i öneririm,şehiriçinde 15 kuruş şehirdışında 12 kuruş yakar bakımını çok uygun fiyata yaptırırsın,asla sorun çıkarmaz bu arada gazı açtınmı anında 120 leri görür gerisi yola ve sana kalmış bagajı iki kapalı kaskı çok rahat alıyor yol bilgisayarı,direksiyon amörtisörü ve ayarlanabilir arka amörtisörler açılır ön bölme çakmak soketi özelliklerinden sadce bazıları frenlerine gelince kombine frendir tek manetle ön ve arka devreye girer vs.vs.

Svenx
30 Ekim 2009, 02:59
Burgman 650 derim başkada bişi demem!!!

M@T@RSEVEN
01 Kasım 2009, 18:03
aprilia atlantic seçeneklerde yoktu..kafam karıştıı..

yesilius2
01 Kasım 2009, 18:06
kesinlikle x-max 250 ;)

nukrozamrud
01 Kasım 2009, 18:18
10 kağıt veririm diyosan
atlantic 500 tam bi "bin-git" motoru.
Tabi burgman da olabilir
Daha uygun fiyatlı bişi istersende
sym gts 250 olabilir bence
Ama bu 3 seçenekten xmax 250

atmaca_35
01 Kasım 2009, 18:22
gilera nexus 500 alırım ben olsam...

-majesty-
01 Kasım 2009, 20:40
Ağırlıklı olarak şehiriçi kullanılacaksa 500cc gereksiz masraf bence. Mp3 farklı bir konsept, artı ve eksi yönlerini iyice araştır derim. Listendekilerden Beverly veya X-Max iyi bir seçim olur düşüncesindeyim..

M@T@RSEVEN
02 Kasım 2009, 23:12
Ağırlıklı olarak şehiriçi kullanılacaksa 500cc gereksiz masraf bence. Mp3 farklı bir konsept, artı ve eksi yönlerini iyice araştır derim. Listendekilerden Beverly veya X-Max iyi bir seçim olur düşüncesindeyim..

haklısın aslında..ağırlıklı olarak şehiriçi kullanacağım..teşekkür ederim

boyraz
02 Kasım 2009, 23:51
Honda Silverwing deyip kafanı daha da karıştırsam :) Scarabeo ve Beverly'de bagaj yetersiz. 2 kişi bineyim ama touringci arkadaşlara da ayak uydurayım dersen 250'lik seçenekleri de sil.

Burgman 650 ile SW 600 senin için ideal makineler. SW fiyat performans olarak daha iyi. Ayrıca bu motorlarda ABS olduğunu da unutma.

tr100a
03 Kasım 2009, 00:03
Honda Silverwing deyip kafanı daha da karıştırsam :) Scarabeo ve Beverly'de bagaj yetersiz. 2 kişi bineyim ama touringci arkadaşlara da ayak uydurayım dersen 250'lik seçenekleri de sil.

Burgman 650 ile SW 600 senin için ideal makineler. SW fiyat performans olarak daha iyi. Ayrıca bu motorlarda ABS olduğunu da unutma.

aynen katılıyorum 5000-8000tl arası enduro- touring birşeyler araştırırken karşıma silwerwing cıktı kullananlar konu başlığı açmış şikayetçi yok max hız 190-200 km abs daha ne olsun incele enduro- touring aklımdan cıkardım şimdi sw

kanucan
03 Kasım 2009, 01:00
keşke şunu alsaydım dememen için hepsini imkanın varsa bi 20 25 metre kadar sür oturuş pozisyonunu rahatlığını ve frenlerini test et hangisi senin için ''işte bu!'' diyosan onu al :cat:

TOP SPEED
03 Kasım 2009, 01:01
Aprilia Atlantic yakından incele ne dediğimi daha iyi anlıyacaksın.İtalyan Aygııdır golwingin biraz ufağıdır.:)

ozeronder
03 Kasım 2009, 21:40
T-max diyorum başaka da birşey demiyorum..
Bu scooter dan başkasını gözüm görmüyor. Bir İncele Bİr karşılaştır hatta imkanın varsa Bir Test et bak bakalım senin gözün başkasını görecek miii .

Bence T-max, scooterin ulaşabileceği son nokta..

bora atay
04 Kasım 2009, 00:15
Scarabeo 500 babam da vardı iki yıl kullandık birlikte.(dedıysem de ben cok az :)) Çok yol yaptık inan hiç sorun çıkarmadı parçaları pahalıdır , tork açısından diğerlerin den üstün diye düşünüyorum uzun yol da ama ivmelenmesi pek iyi değildi (cok agır motordur yan ve arka cantaları ile bir Harleye yaklaşıyor.Elden çıkarmak çok kolay değil ama kalite açısın dan maddi sorunun yoksa ideal özellikle uzun yol yapacaksan araların da ki en iyi seçim..
Şehir içi kullanmayı düşünüyorsan tabi ki Yamaha x-max 250 ama her ikisi de azar azar olsun diyorsan Piaggio Beverly 500 hiç de hafife alınır değil seçim senin sonucta çok konuştum fark ettim ama ilk defa deneme şansı buldugum motosikletlerden konu açıldı:) yardımcı olabildiysem ne mutlu
Tekrar dikkatlice okudum yan çantaları rahatlıgı ve uzun yol konforuyla scarabeo yani (bok böcegi) :)

M@T@RSEVEN
04 Kasım 2009, 00:50
Scarabeo 500 babam da vardı iki yıl kullandık birlikte.(dedıysem de ben cok az :)) Çok yol yaptık inan hiç sorun çıkarmadı parçaları pahalıdır , tork açısından diğerlerin den üstün diye düşünüyorum uzun yol da ama ivmelenmesi pek iyi değildi (cok agır motordur yan ve arka cantaları ile bir Harleye yaklaşıyor.Elden çıkarmak çok kolay değil ama kalite açısın dan maddi sorunun yoksa ideal özellikle uzun yol yapacaksan araların da ki en iyi seçim..
Şehir içi kullanmayı düşünüyorsan tabi ki Yamaha x-max 250 ama her ikisi de azar azar olsun diyorsan Piaggio Beverly 500 hiç de hafife alınır değil seçim senin sonucta çok konuştum fark ettim ama ilk defa deneme şansı buldugum motosikletlerden konu açıldı:) yardımcı olabildiysem ne mutlu
Tekrar dikkatlice okudum yan çantaları rahatlıgı ve uzun yol konforuyla scarabeo yani (bok böcegi) :)

ne yalan söyleyeyim gönlümdeki aslan da o bok böceği)))))))

bora atay
04 Kasım 2009, 01:09
ne yalan söyleyeyim gönlümdeki aslan da o bok böceği)))))))

Çantaları ile bir de kaskın, korumalıkların varsa eşini de alınca her yere gidilir şişmeyen mükemmel bir motor ama abs li olanı almakta fayda var bizimkinde abs yoktu dıye hatırlıyorum .Özledim eski motorumuzu :(

umarım yardımcı olabilmişimdir..

m.şanveren
04 Kasım 2009, 13:17
suzuki burgman AN400:cat: uzun yolsa uzun yol, şehir içiyse şehir içi.yani burgmana heryol ankara

emrello
04 Kasım 2009, 14:09
aslında kullanım amacımız(eşimle beraber kullanıyoruz) hafta sonları düz ayak yerlere gideceğimiz zaman vites vs derdi olmayan, ikimizi de taşıyacak, güçlü ama ekonomik, pılımızı pırtımızı da toplayacak kadar hacme sahip olan, gaza bastığımız zamanda öndekilerin kenara çekip bizi beklemeyeceği 2.bir motor..

Bahsettiğin motor X-Max 250.

ucuran
04 Kasım 2009, 14:15
madem şehir içi kullanıcaksın 500 CC ye gerek yok(bence) fazla yakıt fazla vergi...250 cc tam şehir içi kullanmaya müsait ama beni 250 kesmez dersen buyur al 500 lüğü..

emrello
04 Kasım 2009, 14:20
X-max şehir içinde güzel ama şehir dışında da bir başka güzel :)

Merak edenler için (diğer gezilerin linkleri de konunun başında var):

http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/68308-emrellonun-kacis-rotalari-5-bati-izmit-kandira-koyleri-kefken-vs.html

TOP SPEED
04 Kasım 2009, 14:24
Scooter İtalyan işidir.Aprilia derim başkada bişey demem hodri meydan.:cat:

by_001
04 Kasım 2009, 14:26
piaggo derim ben seçtiklerin içinde

ümmet abim piaggo dediyse bende piaggıo diyorum:rendeer: :rendeer: :cat: