PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : titriyorummmm

ghost.rider
18 Ekim 2009, 00:00
arkadaşlar benim motor yüksek devirde rölantide (hatta kontak kapalıyken bile dicem de boşverin yalan olmasın:) ) yaw çok titriyor. ne bileyim yarım saat sürüp iki saat dinlenmek güzel olmasa gerek değil mi?

şimdi bu titreme neyden kaynaklanıyor olabilir ki? teker gevşek değil orta göbek gevşek değil ondan sonra hmm motoru sallıyorum o da gevşek daha ne olabilir arkadaşlar bi fikri olan var mı

teknikhoca
18 Ekim 2009, 00:05
İyigeceler.
Motorunuz Seyhan 301 mi? Şayet motor bağlantılarında, yada lastiklerde (ki lastiklerde olması aslında zor. Zİra rölantide gaz verdiğinizde titreme olmazdı o zaman) sorun yoksa, motorunuzun ateşlemesinde yada krank milinde bir sorun vardır. Ateşlemeniz sağlıksız ise ve krank veya biyel kolunda boşluk oluştuysa titreşim olması doğal.

okanco
18 Ekim 2009, 00:13
Başlığı okuyunca sandım büyük bir hastalık geçiriyorsun xD Yatak döşek yatıyorsun..

actros5457
18 Ekim 2009, 00:20
krank ya ayarı bozuldu yada bilyeyi bozmaya başladı bndede planet vardı bilyayı bozmustu
olasılık bu bana gore ama bır cok sebebı olabılır hocalarımız yardım edıcektır
bekle bıraz

ghost.rider
18 Ekim 2009, 00:42
gazı açıp kapadıktan sonra devir düşünce 4000 lerden sonra rölantiye kadar hep titriyor (rölanti 1000 devirde.)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:29 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:26 PM ----------

Başlığı okuyunca sandım büyük bir hastalık geçiriyorsun xD Yatak döşek yatıyorsun..

:):mrgreen: keşke ben hastalansam da motorum hastalanmasa lanet olsun

motora binince bu smile gibi titriyorum üzerinde:queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:34 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:29 PM ----------

İyigeceler.
Motorunuz Seyhan 301 mi? Şayet motor bağlantılarında, yada lastiklerde (ki lastiklerde olması aslında zor. Zİra rölantide gaz verdiğinizde titreme olmazdı o zaman) sorun yoksa, motorunuzun ateşlemesinde yada krank milinde bir sorun vardır. Ateşlemeniz sağlıksız ise ve krank veya biyel kolunda boşluk oluştuysa titreşim olması doğal.

hocam motoru yaptıralı daha 1500 km olmadı daha bir defa yağını değiştim. kranktan ya da bilyalarından olsa sesinden filan belli etmez mi? beni aydınlatır mısınız

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:40 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:34 PM ----------

krank ya ayarı bozuldu yada bilyeyi bozmaya başladı bndede planet vardı bilyayı bozmustu
olasılık bu bana gore ama bır cok sebebı olabılır hocalarımız yardım edıcektır
bekle bıraz

kranktan ya da bilyelerdense motor yine mi inecek?
bu akşam bi arkadaşın mz 301 ini sürdüm sonra benimkine geçtim inan sanki attan inip eşeğe binmiş gibi oldum. benimki çok daha seriydi ama onun motorda tık yoktu. ayrıca egzozları ellerimizle tıkadık motor sesleri nasıl çalışırken ne kadar ses yapıyorlar diye. benimki yine rakibinden daha sessiz çalışıyordu

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:42 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:40 PM ----------

arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım var lütfen beni cevapsız bırakmayın

actros5457
18 Ekim 2009, 00:50
maalesef öyleyse iner

ghost.rider
18 Ekim 2009, 00:52
krank boşluğu ses yapmaz mı diyorsunuz?

Ramazan Can
18 Ekim 2009, 00:57
her yerden her şeyden olabilir....

actros5457
18 Ekim 2009, 01:03
krank boşluğu ses yapmaz mı diyorsunuz?

yapar yapmazmı belkide piston pimi bilemessinki

ghost.rider
18 Ekim 2009, 01:07
peki ne yapmamı tavsiye edersiniz arkadaşlar? neden titrediğini kendim tespit edebilir miyim

actros5457
18 Ekim 2009, 01:10
hocalardan bilgi alırsan daha iyi olur
iyigeceler

ghost.rider
18 Ekim 2009, 01:14
yapar yapmazmı belkide piston pimi bilemessinki

çalışma sistemini de şöyle söyleyeyim abime. egzozu tıkayınca motor kısmından tık ses çıkmıyor.motor bilgisi konusunda sizlerin tırnağı bile olamam ama sanki çalışmasında normal olmayan bişey gözükmüyor ben de yanılıyor olabilirim ama egzozu tıkayınca motorun sesi telefonumun titreşim sesi kadar anca çıkıyor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:14 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:13 AM ----------

hocalardan bilgi alırsan daha iyi olur
iyigeceler

çok teşekkür ederim arkadaşım verdiğin bilgiler için çok sağol varol. sana da iyi geceler:cat:

ybr_man
18 Ekim 2009, 01:35
dostum o motorlarda sadece rolantide titreme olur e malum yüksek cc ve tek silindir..ama gaz verdiğinde titreşimin gitmesi lazım şayet gitmezse sorun makinenin takıldığı titreşimi önleyen plastik parçada olabilir ..takoz muydu adı neydi..?..yada yağına baktır derim..

ghost.rider
18 Ekim 2009, 18:32
dostum o motorlarda sadece rolantide titreme olur e malum yüksek cc ve tek silindir..ama gaz verdiğinde titreşimin gitmesi lazım şayet gitmezse sorun makinenin takıldığı titreşimi önleyen plastik parçada olabilir ..takoz muydu adı neydi..?..yada yağına baktır derim..

verdiğin bilgiler çok teşekkür ederim arkadaşım takozları değiştireyim zaman ben. hemen şimdi gidip yağına da bakayım

by_001
18 Ekim 2009, 19:03
:queen: böle mi titriyor dedin :queen:

bineceksin scooter a böle gideceksin :) böle :) :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:03 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:02 PM ----------

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ghost.rider
18 Ekim 2009, 19:18
daha seri alayım diye dünyalar güzeli titanımı satmışım şimdi scootera binersem titanım beni gördüğü yerde bana:pr::pr: yapmaz mı:)

by_001
18 Ekim 2009, 20:31
daha seri alayım diye dünyalar güzeli titanımı satmışım şimdi scootera binersem titanım beni gördüğü yerde bana:pr::pr: yapmaz mı:)

neeeee seyhan 301 miiiii :cyclopsan :cyclopsan yha o makina hayabusa kadar yakar paran mı çok :cyclopsan ne işin var o makina ile :pr: :mrgreen:

titan deilde ben yapacam sana böle :pr: :pr: :cherry: :queen:

actros5457
18 Ekim 2009, 21:53
çalışma sistemini de şöyle söyleyeyim abime. egzozu tıkayınca motor kısmından tık ses çıkmıyor.motor bilgisi konusunda sizlerin tırnağı bile olamam ama sanki çalışmasında normal olmayan bişey gözükmüyor ben de yanılıyor olabilirim ama egzozu tıkayınca motorun sesi telefonumun titreşim sesi kadar anca çıkıyor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:14 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:13 AM ----------

çok teşekkür ederim arkadaşım verdiğin bilgiler için çok sağol varol. sana da iyi geceler:cat:

ses yoksa boşluk yok demektir ama krank balansı bozuksa tıyresım acaıp oluyor yakozlardan da degılse maalesef krank olur

ghost.rider
19 Ekim 2009, 11:43
ses yoksa boşluk yok demektir ama krank balansı bozuksa tıyresım acaıp oluyor yakozlardan da degılse maalesef krank olur

motor yeni toplanmıştı neden böyle yaptı ki öyle fazla da yüklenmiyorum halbuki

actros5457
19 Ekim 2009, 12:14
toplama hatası olabilir krank balansı yaptırman gerekirdi

ghost.rider
20 Ekim 2009, 13:18
dostlar hepinize çok çok teşekkür ederim gerçekten çok işime yaradı söyledikleriniz.bugün sanayide araba tamircisi kuzenime gösterdim motoru(eski motorculardandır kendisi). takozların ne durumda olduklarına bakmasını söyledim. üst takozun (ruhu şadolsun)çok yumuşadığını söyledi takoz ayarladım akşama taktırcam. ben takozların değiştiğini biliyordum ama üst takoz değişmemiş alt kulaklar değişmiş. inanın ne kadar teşekkür etsem azdır siz olmasanız takozlardan olduğunu düşünmez motoru indirirdim:queen:size minnettarım

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:18 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:04 PM ----------

neeeee seyhan 301 miiiii :cyclopsan :cyclopsan yha o makina hayabusa kadar yakar paran mı çok :cyclopsan ne işin var o makina ile :pr: :mrgreen:

titan deilde ben yapacam sana böle :pr: :pr: :cherry: :queen:

yok dostum çok yakmıyor ya. tamam normal hali çok yakar da motorcum karbüratör memesine şu fren tellerinin damarları var ya ondan koydu inanmayacaksın ama şehiriçinde 30 civarı gidiyor. seriliğinde de çok az bi düşme var. maksimum hızı da 130. daha çıkmıyor. ki bu kadarı bana yetiyor

by_001
20 Ekim 2009, 13:22
bir daha tarif etsene nası titriyordu makinan :mrgreen: :mrgreen:

ghost.rider
20 Ekim 2009, 13:50
bir daha tarif etsene nası titriyordu makinan :mrgreen: :mrgreen:

:queen::P:P