PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni motor alacağım sizce hangisi ?

miyawc
08 Ekim 2009, 19:11
Arkadaşlar senelerdir aynı scooter ı kullanmaktayım.Ama artık ihtiyaçlarımı karşılayamıyor uzun mesafe gezilere gitmek , dik rampalara çıkmak istiyorum bu nedenle yeni bir motor alacağım.açıkçası motordanda pek anlamam sanayinin kapasından girmedim hiç
Sizden istegim görüş bildirmeniz benim kafamda 1-2 model var sizce hangisi.gerçekten bu motorları tanıyanlar bi yardımcı olurlarsa çok sevinirim.saygılar

1-Gilera Nexus 500

2- Piaggio X9 500

3- Piaggio X8 400 ie

çok fazla bir bilgim yok maximum 8.000 tl m var bunlardan hangisini tercih etmeliyim veya sizinde önerebileceğiniz motorları bekliyorum.tek şartım scooter ve güçlü olması.

aguila
08 Ekim 2009, 19:56
konu başlıklarına bakıp gezinirsen ..üçününde detaylı bilgileri vardır muhakkak..ana sayfanın altında logolardan bulabilirsin...

takendy
08 Ekim 2009, 19:57
1-Gilera Nexus 500:cat:

miyawc
08 Ekim 2009, 21:54
1-Gilera Nexus 500:cat:

inan hayalimdekide o ,:D

motorları gördüm ama kullanan bilen arkadaşların yorumları benim için önemli...

Volkan Serezli
08 Ekim 2009, 22:34
Gilera Nexus 500:cat:

cakalaz
08 Ekim 2009, 22:43
Nexus 5oo'ü TeK Geçerim :rendeer:

viyana
08 Ekim 2009, 22:47
eğer sadece bu verdiğin 3 örnekten birisini alacalksan gilera derim. ama başka bir marka da olabilir dersen suzuki burgman al derim. kendisini kanıtlamış bir model. yani illede scooter alacaksan tabi. şahsi kanaatim scooter yerine vitesli bir motosiklet alman daha iyi olur. uzun yol için üstelik...

HTBAYDAR
08 Ekim 2009, 22:49
miyawc, skuter diyorsun, İtalyan diyorsun, bir de seçin diyorsun... İtalyan skuterleri arasında seçim yapmak gerçekten zor, çünkü muhteşem yapıyor adamlar.

Yerinde olsam seçim yapamazdım :)

Hangisini seçersen seç kazasız belasız keyifli sür. Skuterde de İtalyandan vazgeçme bence.

DNGe
08 Ekim 2009, 23:10
Bence uzun mesafe gezilerde dik rampalarda vs.. vitesli sağlam bi makinanın vereceği keyif ve performansı scooter dan alamassın.Kafandaki scooter modellerinden biri olacaksa tavsiyem Gilera Nexus 500 olur.

tamyak
08 Ekim 2009, 23:25
Slm , bana sorsan scooter da eğer şehir içi kullanıcaksam 250 cc nin üzerine çıkmam hızı da yeterli sayılır x-max 250 enjeksiyonlu tavsiye ederim....
Senin yazdığın motorlara gelince tip dizayn yakışıklılık dersen nexus ama diğerlerine göre konforu biraz zayıftır... spor tarz bi scooter olduğu için....
x9 sırf ayna fiyatları yüzünden ısınamadığım bi model...250-300 tl civarı aynası tekimi çiftimi bilemiyorum bilenler cevaplar...
250 lik uymazsa sana 400 lük burgman bak güzel makinadır..

miyawc
08 Ekim 2009, 23:57
eğer sadece bu verdiğin 3 örnekten birisini alacalksan gilera derim. ama başka bir marka da olabilir dersen suzuki burgman al derim. kendisini kanıtlamış bir model. yani illede scooter alacaksan tabi. şahsi kanaatim scooter yerine vitesli bir motosiklet alman daha iyi olur. uzun yol için üstelik...

evet gerçekten Burgman AN 400 da çok güzelmiş,çok karizma gözüküyor gerçi Nexus 500 de beni çeken özelik tipi biraz daha agrasif geldi bana.peki sana sorayım.... Nexus 500 ün Burgman AN 400 dan kalite,yedek parça ve konfor olarak + ve - leri nelerdir.birde ben antalyadan istanbul a hangisiyle daha rahat daha motordan haz alarak yolculuk ederim

bu arada bu 3 ünden 1 ini kesin alacam

1-Gilera Nexus 500

2- Piaggio X9 500

3- Suzuki Burgman AN 400

lagax
09 Ekim 2009, 00:29
nexus 500 derim.stil olarak çok klas.burgmanı da yabana atmamak gerekir yalnız daha farklıdır.x9 ve nexus kullanmış olarak temelde mekanik olarak aynı olduklarını söyleyebilirim.aktarma organlarındaki fark sebebiyle nxus sportif sürüşlere daha yatkın.her ikisi de çok sağlamdırlar.yalnız x 9 işçilik kalitesi olarak daha iyi.tek ve en büyük dezavantajı üretiminin bitmiş olması.parça olarak olmasa da değer kaybı bakımından sıkıntı yaratır.ayrıca piaggio gurubunun sarf malzemelerini de daha kolay elde edersin.yağ filtresi 1.4 renault ile hava filtresi 1.6 8 valf wv grubuyla aynı.her ikisini de sanayide 8er milyona alırsın.burgman da oldukça sağlam ve konforlu ancak temel fark sürüş tarzında.wheelbase,jant lastik çapı ve çatal açısından dolayı burgmanda çok daha rahat edersin.

miyawc
09 Ekim 2009, 00:43
nexus 500 derim.stil olarak çok klas.burgmanı da yabana atmamak gerekir yalnız daha farklıdır.x9 ve nexus kullanmış olarak temelde mekanik olarak aynı olduklarını söyleyebilirim.aktarma organlarındaki fark sebebiyle nxus sportif sürüşlere daha yatkın.her ikisi de çok sağlamdırlar.yalnız x 9 işçilik kalitesi olarak daha iyi.tek ve en büyük dezavantajı üretiminin bitmiş olması.parça olarak olmasa da değer kaybı bakımından sıkıntı yaratır.ayrıca piaggio gurubunun sarf malzemelerini de daha kolay elde edersin.yağ filtresi 1.4 renault ile hava filtresi 1.6 8 valf wv grubuyla aynı.her ikisini de sanayide 8er milyona alırsın.burgman da oldukça sağlam ve konforlu ancak temel fark sürüş tarzında.wheelbase,jant lastik çapı ve çatal açısından dolayı burgmanda çok daha rahat edersin.

kardeş kafam çok karıştı bu yazdıklarını okuyunca biraz daha geniş anlatsan sana zahmet

lagax
09 Ekim 2009, 01:03
çok karışmasın.nexus 500 veya burgman.zira x9 artık üretilmiyor.nexus serttir biraz.ama gücü gülücükler atmana yol açar.brembo frenleriyle o gülücükler asılı kalır yüzünde.tam zevk makinesidir.ama rahatıma düşkünüm dersen burgman veya x8 400.http://www.bikez.com/motorcycles/gilera_nexus_500_2005.php
http://www.bikez.com/bike/rating.php?idbike=24349
karşılaştırma sayfasında goreceğin gibi burgman pist hariç her açıdan iyi.pistte ise nexus açık ara.bu da dediğim gibi motor ,wheelbase ,lastik jant ölçüleri ve çatal açısından kaynaklanıyor.yalnız pist deyince sadece gerçek anlamdaki pisti düşünme bence.zira zamanımızın çogunu aslında şehir içi asfalt yollarda geçiriyoruz.yani çevik güçlü bir motor dersen nexus,rahat konforlu bir motor dersen burgman.her ikisi de servis parça ikinci el ve tutkunları açısından sorunsuz.gözünü kapa aklına ilk geleni al:)saygılar

viyana
09 Ekim 2009, 01:54
o zaman burgman al derim dostum. pişman olmayacağına inanıyorum. ayrıca günün birinde satmak istersen değer kaybı çok minimum seviyede olur. gilera'da daha faza değer kaybı yaşarsın.

TOP SPEED
09 Ekim 2009, 02:50
Scooter kesinlikle İtalyan işidir,alıcaksan Aprilia Atlantic'i şiddetle tavsiye ederim dehşet bir makinedir,3 yıldır kullanıyorum mükemmel bir maxidir.500 cc enjeksiyonludur torkuda süperdir,nereye gitmek istersen git dünya turuna çık istersen banamısın demez,25 sene binersin eskimez torunlarına miras kalır.Üzerindeki motor Piaggio dur bilardonidir.

NiqhtRaiN
09 Ekim 2009, 12:31
piaggio x7 de alabilirsin cok seri ve guclu bir motor yakit acisindan da senin icin iyi olur 500 lerde fazla en ideali 250 cc scooter da

miyawc
10 Ekim 2009, 10:04
arkadaşla bu gün gidip nexsus ve burgman na yakından bakacam.2 sininde sadece resimlerini gördüm.resimlerine bakınca hanım burgman ı bende nexsus u begendim ama heran dönebilirim :D :P aldıgım motoru buraya yazarım :D

yunuskocak
10 Ekim 2009, 10:09
Hiçbiri hakkında detaylı bilgim yok...ama görünüş olarak kesinlikle NExus

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:09 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:08 AM ----------

Burgman-nexus ikilisinden kesinlikle....Burgman

BerKToprak
10 Ekim 2009, 10:57
tabiki bunların arasında

Piaggio X9 500 - Almanı tavsiye ediyorum.

miyawc
11 Ekim 2009, 09:20
nexus 500 sürdüm dün akşam . resimdekiyle alakası yok dev gibiymişya :D seside mükemmeldi scootter demeye 1000 sait . bide burgman görürsem yeter

aggressive
11 Ekim 2009, 11:22
nexus 500 den uzak dur herşey güç değildir sıfır alıp sıkıntı yaşayan bir kardeşimiz mevcut.
uzun yol yapmayacaksan şehir içi şekil yapacaksan 250cc den yukarısı sadece yakıt sarfiyatı ve masraf demek tavsiye 250 enjeksiyonlu makıne

kymco olabilir yada piaggio nun 250 lililkleri

http://image5.sahibinden.com/photos/87/90/81/7879081_r8t.jpg

CBR700F
11 Ekim 2009, 13:08
Dostum ben italyadayım ve burada nexus kullanan çok az var emin ol benimde çok hoşuma gidiyor fakat bu insanlar kullanmıyorsa bir nedeni vardır bence burgman , yamaha tmax , scarabeo 500 bunlarıda göz önune al derim. not: x8 de güzel makina

Emrah.ark
11 Ekim 2009, 13:16
Hayalimdeki Scooter:)

1-Gilera Nexus 500:P

-majesty-
11 Ekim 2009, 13:32
Kymco Xciting düşünmezmisin ? Şehir dışı fazla yapılmayacaksa bence de 250cc enjeksiyonlu bir makine uygun olabilir, seçeneklerin arasından Suzuki Burgman benim tercihim olurdu..

canercamalan
11 Ekim 2009, 13:43
bence nexus 500 nexus 500 nexus 500 :flower::flower::flower::flower::flower::thumleft:

korkut 250
11 Ekim 2009, 13:59
Üçüde sağlam ve güzel makina ve üçününde parçaları ateş pahası ve su gibide benzin harcarlar..Eğer şehir içinde kullanacakasan sana önereceğim scooter Piaggio X9 250 yada Piaggio X8 250 dir 250 cc olmalarına bakma çok torklu,çok güçlü bir makinalardır.:cat:

aggressive
11 Ekim 2009, 15:58
Dostum ben italyadayım ve burada nexus kullanan çok az var emin ol benimde çok hoşuma gidiyor fakat bu insanlar kullanmıyorsa bir nedeni vardır bence burgman , yamaha tmax , scarabeo 500 bunlarıda göz önune al derim. not: x8 de güzel makina

Kymco Xciting düşünmezmisin ? Şehir dışı fazla yapılmayacaksa bence de 250cc enjeksiyonlu bir makine uygun olabilir, seçeneklerin arasından Suzuki Burgman benim tercihim olurdu..

Üçüde sağlam ve güzel makina ve üçününde parçaları ateş pahası ve su gibide benzin harcarlar..Eğer şehir içinde kullanacakasan sana önereceğim scooter Piaggio X9 250 yada Piaggio X8 250 dir 250 cc olmalarına bakma çok torklu,çok güçlü bir makinalardır.:cat:

arkadaşlara kulak ver scooterda büyük cc :farao: (uzun yol yapmıyorsan gereksiz)

nexusdan uzak dur büyük cc olacak diyorsan vitesli makıneye geç hüç diilse güçün yarısını değil tamamnı hissedersin ve kullanırsın scooterda kayısta harcarsın motorunu ve gücünü

miyawc
12 Ekim 2009, 14:23
arkadaşlar hepinize yardımlarınız için teşekkürler :D

benim zaten şuan sh 100 m var ben hanımı alıp uzun yol yapmak istiyorum.yani uzun yolda yapacağım,şehir içide ben bu motora 1 sene falan binmeyi daha sonra zoraki arabaya geçmeyi düşünüyorum aradaki maddi kaybımıda gezdiğime sayacağım.çoluk çocuga karışınca hayal olacak anlayacagınız bu motor gezintileri benim için.

size esas bi sorum olacak alttaki linkteki motor orjinal rengi değil sizce bu motor için pazarlığa oturayımmı ?

kaç para teklif edeyim ?

http://www.sahibinden.com/2006_model_12_000_km_de-88WQQaXQQ17402956WQQpXQQdisplayitem?tab=megafoto#m ega2

miyawc
13 Ekim 2009, 15:00
ben 6.250 son dedim
o 6.500 son dedi ayrıldık :D
lastiklerin pili bitmiş :D

miyawc
14 Ekim 2009, 23:09
bu günde x9 500 e bindim ve bu büyük motor sevdasından vazgeçtik.hanım korktu biraz arka oturma yerleri yüksek ve geniş olunca kendini boşlukta hissetti nitekim zorla vazgeçirdi beni :( ama eger bu konuya bakan arkadaş olursa burgman,nexsus ve x9 arasından benim tercihim 3 ünüde sürmüş araştırmış biri olarak kesinlikle x9 ie modeli olurdu teknoloji harikası gerçekten neyse bu konuya cevap yazmayacagım artık yorum yazan arkadaşlarada teşekkürler :::::::::((((((((:salut::salut:

bahriyeli06
16 Ekim 2009, 21:45
bu modellerden nexus derim tabiki ama bi kymco agility 125 sahibi olarak kesinlikle exaciting 250i derim bi gör çok muhteşem 500cc likte 750 cc likte var uzun yola rahat gidersin

davids
16 Ekim 2009, 21:54
seyehat yapıcam,rahat olsun diyorsan tabiki burman gerisi hikaye