Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadaslar gt250r dan sonra cbf600 bana uyar mi?
deli_mavi
13 Eylül 2009, 02:02
4 silindir absli bir cbf600 alsam iyilesince diyorum...
yok yok kafaya taktim ben...
asagidaki gibi yapsam nasil olur yanlara grenaj arka lastigede camurluk tasarladim...
http://img222.imageshack.us/img222/2784/cbf6002006011024copy.th.jpg (http://img222.imageshack.us/i/cbf6002006011024copy.jpg/)
< iLk@yy >
13 Eylül 2009, 02:09
cbf600 alıcağına 600f al :D
deli_mavi
13 Eylül 2009, 02:12
yok ben yogunlukla uzun yolcuyum:D
zaten hyomuda 20 bin kusurdu birbucuk senede...bunun 15binini ben yaptim...cok yakmasin istiyorum...
< iLk@yy >
13 Eylül 2009, 02:18
yok ben yogunlukla uzun yolcuyum:D
zaten hyomuda 20 bin kusurdu birbucuk senede...bunun 15binini ben yaptim...cok yakmasin istiyorum...
motorları aynı diye biliyorum zaten normalde 600f'te o kadar fazla yakmıyor daha doğrusu büyük makinalarda sanıldığı kadar yakmıyor sakin kullanımda senin motorunla ortalama aynı yakıt değerlerini elde edersin :cat:
en basidinden sitede taytıs nickli arkadaş var sık sık görüşürüz 1100xx'i var 10 milyona beşiktaştan küçükyalının az daha ilersine gelip geri dönmüştü rahatlıkla :cat:
deli_mavi
13 Eylül 2009, 02:24
ya bide ben bilmem biliyomusunda cok kotu kaza atlattim ya cok buyuk bi guc istemiyorum altimda acikcasi...bide abs olayi cok kandirdi beni...gerci frenleme konusunda iyiyim ama yinede bir absli motosikletim oluversin artik dedimdi...
egelim 43
13 Eylül 2009, 02:25
Ne kadar mesafe bu gidip gelinen yer km olarak yani? Bende hep korkarım büyük makinanın yakıtında?
deli_mavi
13 Eylül 2009, 02:30
Ne kadar mesafe bu gidip gelinen yer km olarak yani? Bende hep korkarım büyük makinanın yakıtında?
kocaeliden bi ciktimmi antalya-isparta giderim gittigimce.hyo ile bayagi gezmisdim kaza oldugundada bilecikden donuyorduk esimle...bilecige gezmeye gittik...:salut:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:30 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:28 AM ----------
motorları aynı diye biliyorum zaten normalde 600f'te o kadar fazla yakmıyor daha doğrusu büyük makinalarda sanıldığı kadar yakmıyor sakin kullanımda senin motorunla ortalama aynı yakıt değerlerini elde edersin :cat:
en basidinden sitede taytıs nickli arkadaş var sık sık görüşürüz 1100xx'i var 10 milyona beşiktaştan küçükyalının az daha ilersine gelip geri dönmüştü rahatlıkla :cat:
cbf600 ile cb 600 hornetin motoru ayni ancak sanirsam vites orani farkli olacakki cb600hornet 102 hp olmasina karsin cbf 600 72 hp
egelim 43
13 Eylül 2009, 02:32
kocaeliden bi ciktimmi antalya-isparta giderim gittigimce.hyo ile bayagi gezmisdim kaza oldugundada bilecikden donuyorduk esimle...bilecige gezmeye gittik...:salut:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:30 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:28 AM ----------
cbf600 ile cb 600 hornetin motoru ayni ancak sanirsam vites orani farkli olacakki cb600hornet 102 hp olmasina karsin cbf 600 72 hp
geçmiş olsun arkadaşım Allah bi daha göstermesin inş. Sen yaralanmışsın sanırım, Yengede varmı bi şey?
deli_mavi
13 Eylül 2009, 02:38
geçmiş olsun arkadaşım Allah bi daha göstermesin inş. Sen yaralanmışsın sanırım, Yengede varmı bi şey?
http://www.motosiklet.net/forum/taziye-tebrik-ve-kutlamalar/61237-deli_mavi-ve-esine-allahtan-sifalar-diliyorum.html
olumden donduk yaw...halen ben yuruyemiyorum...hanimda ailesinde tedavilere devam...hanimda bende İnsallah iyilesicez...Zaman...:salut:
benim 3 agir ameliyat,12 unite kan nakli,2 kez yıogun bakim........2 ay hastanede yattim...
Daha ne olsun...:salut:
hanim 2 beyin ameliyati ve su an hafiza kaybi var İnsallah toparlar Allahimin izni ile:salut:
egelim 43
13 Eylül 2009, 02:45
http://www.motosiklet.net/forum/taziye-tebrik-ve-kutlamalar/61237-deli_mavi-ve-esine-allahtan-sifalar-diliyorum.html
olumden donduk yaw...halen ben yuruyemiyorum...hanimda ailesinde tedavilere devam...hanimda bende İnsallah iyilesicez...Zaman...:salut:
benim 3 agir ameliyat,12 unite kan nakli,2 kez yıogun bakim........2 ay hastanede yattim...
hanim 2 beyin ameliyati ve su an hafiza kaybi var İnsallah toparlar Allahimin izni ile:salut:
İnş. arkadaşım mübarek günlerdeyiz dualarım sizinle:pale:
deli_mavi
13 Eylül 2009, 02:47
İnş. arkadaşım mübarek günlerdeyiz dualarım sizinle:pale:
Sagol Allah razi olsun...incik suyunu bol ic benim icin;)
egelim 43
13 Eylül 2009, 02:50
Sagol Allah razi olsun...incik suyunu bol ic benim icin;)
Olur içiyorum zaten daha akşam işten gelirken doldurmuşum 5 litrelik damacanamızı ama iftara yetişme telaşıyla ii bağlıyamamışım motorun arkasına eve bi vardım yok:P düşmüş:P istersen sanada doldurur trenle yollarım (belki şifa oluverir inş.)
deli_mavi
13 Eylül 2009, 02:54
Olur içiyorum zaten daha akşam işten gelirken doldurmuşum 5 litrelik damacanamızı ama iftara yetişme telaşıyla ii bağlıyamamışım motorun arkasına eve bi vardım yok:P düşmüş:P istersen sanada doldurur trenle yollarım (belki şifa oluverir inş.)
Allah razi olsun ...Sagligima kavusayim İnsallah ketenci kiz yurdunun ordaki bp de bulusuruz bigun nasip olursa...hersey kismet kader...zaten bir seneye kadar arac kullanmam yasak onumuzdeki yaza anca baslarim otomobille filan ...
zaten tirsiyom su anda otomobile yolcu olarak oturdugumda bile hastaneye giderkene...
Kaza bayagi etkilemis beni...
Doktorum normal dedi bu korkuma...
< iLk@yy >
13 Eylül 2009, 02:57
toparlar toparlar sadece buna bu şekilde inanın inanmadan olmuyor hiç bişe bizimde dualarımız hep sizinle :cat:
büyük motor konusuna gelince hyo'da bildiğim kadarıyla sen aynı lastikleri kullanıyordun ve 20binde artık lastiklerin değişme zamanı çoktan gelmiştir yola olan tutunma gücünü kaybetmeye başlıyorlar bi yerden sonra.
neyse cbf600'de o kadar ufaksanıcak bir makina değil tabiki 600f'e göre daha rahat kaçıcaktık ama yanlara grenaj ekleme bence o haliyle bile güzel bi makina ve o kadarda güçsüz bakma sonuçta kullandığın hyoya göre çok daha güçlü üstüne binip sürmeye başladığında anlarsın :cat:
tabi sonuç olarak senin göz zevkin isteğin ve kararına göre olacak bir şey bize bu noktada karışmak düşmez :cat: gönlüne göre buluruz dert değil
Osbourne
13 Eylül 2009, 02:58
deli_mavi
sizin kaza haberinizi aldığımda vallahi çok kötü olmuştum..Dua etmiştim hiç tanımadığım halde..Ama hocam biraz yavaş git yav..Eşin inşallah toparlayacak ve birlikte süreceksiniz gene ama dediğim gibi allah aşkına yavaş biraz..Çünkü seni iyileştikten sonra sitede takip ediyorum ve görüyorum ki 3 vakte kadar gene motor alacaksın sanki..
deli_mavi
13 Eylül 2009, 03:05
toparlar toparlar sadece buna bu şekilde inanın inanmadan olmuyor hiç bişe bizimde dualarımız hep sizinle :cat:
büyük motor konusuna gelince hyo'da bildiğim kadarıyla sen aynı lastikleri kullanıyordun ve 20binde artık lastiklerin değişme zamanı çoktan gelmiştir yola olan tutunma gücünü kaybetmeye başlıyorlar bi yerden sonra.
neyse cbf600'de o kadar ufaksanıcak bir makina değil tabiki 600f'e göre daha rahat kaçıcaktık ama yanlara grenaj ekleme bence o haliyle bile güzel bi makina ve o kadarda güçsüz bakma sonuçta kullandığın hyoya göre çok daha güçlü üstüne binip sürmeye başladığında anlarsın :cat:
tabi sonuç olarak senin göz zevkin isteğin ve kararına göre olacak bir şey bize bu noktada karışmak düşmez :cat: gönlüne göre buluruz dert değil
sizlere neden dusmicek kardesim.oyle olmasa bu konuyu acmasdim dertlesmesdim dimi...demekki sizlerin fikride onemli benim icin.arti bu motosiklete yan cantalar ve topcase de gider ki ben bu eklemeleride yapicam eger nasip olurda motosiklet alma zamanim gelirse.dedigim gibi uzun yollar pakliyo deli_mavi kardesinizi...:pale:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:05 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:00 AM ----------
deli_mavi
sizin kaza haberinizi aldığımda vallahi çok kötü olmuştum..Dua etmiştim hiç tanımadığım halde..Ama hocam biraz yavaş git yav..Eşin inşallah toparlayacak ve birlikte süreceksiniz gene ama dediğim gibi allah aşkına yavaş biraz..Çünkü seni iyileştikten sonra sitede takip ediyorum ve görüyorum ki 3 vakte kadar gene motor alacaksın sanki..
:pale:Evet ya ilk ameliyati oldugumda ziyaretime gelen mt dostlarimda demislerdi bana motosiklet kullanicanmi bidaha dediler
asla yok filan dedim...gulmuslerdi sinsice
meger onlarda kazaliymis onlarda aynini demisler ama onlarda yeniden baslamislar....:silent:
hizli kullaniyormuyum evet...(sadece duzlukde ve bos yolda,cukur olmadigini bildigim yerlerde)kazada hizim dusukdu gerci kazada 60 65 km civari tam sehir disi sehir girisi sinirinda olsu kaza 100m ilerde olsa sehir ici hiz limiti olcakmis fatura bana cikacakti...
Allahim buyuk tamamiyle yandan cikan arac sucluydu o kadar selektor ve korna cektim durdu tam ben gecerken firladi cikti olay bundan ibaret ama gel gor ki hakli yada haksiz olmak sagligi geri vermiyor...:salut:
egelim 43
13 Eylül 2009, 03:08
Allah razi olsun ...Sagligima kavusayim İnsallah ketenci kiz yurdunun ordaki bp de bulusuruz bigun nasip olursa...hersey kismet kader...zaten bir seneye kadar arac kullanmam yasak onumuzdeki yaza anca baslarim otomobille filan ...
zaten tirsiyom su anda otomobile yolcu olarak oturdugumda bile hastaneye giderkene...
Kaza bayagi etkilemis beni...
Doktorum normal dedi bu korkuma...
İnşallah sağlığınıza bi kavuşun tam olarak beklerim her zaman kapımız dostlara daima açık:rendeer:
< iLk@yy >
13 Eylül 2009, 03:10
sizlere neden dusmicek kardesim.oyle olmasa bu konuyu acmasdim dertlesmesdim dimi...demekki sizlerin fikride onemli benim icin.arti bu motosiklete yan cantalar ve topcase de gider ki ben bu eklemeleride yapicam eger nasip olurda motosiklet alma zamanim gelirse.dedigim gibi uzun yollar pakliyo deli_mavi kardesinizi...:pale:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:05 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:00 AM ----------
:pale:Evet ya ilk ameliyati oldugumda ziyaretime gelen mt dostlarimda demislerdi bana motosiklet kullanicanmi bidaha dediler
asla yok filan dedim...gulmuslerdi sinsice
meger onlarda kazaliymis onlarda aynini demisler ama onlarda yeniden baslamislar....:silent:
hizli kullaniyormuyum evet...(sadece duzlukde ve bos yolda,cukur olmadigini bildigim yerlerde)kazada hizim dusukdu gerci kazada 60 65 km civari tam sehir disi sehir girisi sinirinda olsu kaza 100m ilerde olsa sehir ici hiz limiti olcakmis fatura bana cikacakti...
Allahim buyuk tamamiyle yandan cikan arac sucluydu o kadar selektor ve korna cektim durdu tam ben gecerken firladi cikti olay bundan ibaret ama gel gor ki hakli yada haksiz olmak sagligi geri vermiyor...:salut:
düşmicek derken ben ss severim sen yapıcağın yoluda düşünerek cbf600 demişsin
olsa kullanmayacağım bir motor değil dediğin gibi topcase olayına girilebiliyor imkan var uzun yol için daha rahat bir motor :cat: neden almayasın bu motoruda kullanırsın neden kullanmayasın 15bin km kullandın hyoyu 2 3 sene kullanıpta senin yaptığın yolu yapamayanlar varki sen en başında bu motorla uzun yol bile yaptın insan şehir içinde öğrenemediği bi çok şeyi uzun yolda çok daha iyi öğrenme anlama gibi bir şansı olabiliyor inanıyorumki tecrübe edindin kullanırsın
deli_mavi
13 Eylül 2009, 03:17
düşmicek derken ben ss severim sen yapıcağın yoluda düşünerek cbf600 demişsin
olsa kullanmayacağım bir motor değil dediğin gibi topcase olayına girilebiliyor imkan var uzun yol için daha rahat bir motor :cat: neden almayasın bu motoruda kullanırsın neden kullanmayasın 15bin km kullandın hyoyu 2 3 sene kullanıpta senin yaptığın yolu yapamayanlar varki sen en başında bu motorla uzun yol bile yaptın insan şehir içinde öğrenemediği bi çok şeyi uzun yolda çok daha iyi öğrenme anlama gibi bir şansı olabiliyor inanıyorumki tecrübe edindin kullanırsın
ahh ahh anilarim canlandi be ...
evet abs olayini sormak isterim bi bilgin varmi?abs frenli kullanan arkadasin filan oldumu ?ben abs li kullanan ne taniyorum nede gordum:silent:
KUVVETMİRA
13 Eylül 2009, 03:24
abs fren mesafesini kısaltmıyo diye biliriz. sadece daha güvenli frenleme ve fren esnasında manevra imkanı veriyor nisbeten.
deli_mavi
13 Eylül 2009, 03:26
abs fren mesafesini kısaltmıyo diye biliriz. sadece daha güvenli frenleme ve fren esnasında manevra imkanı veriyor nisbeten.
:silent:Cok bi fonksiyonu yoksa neden koydular o zaman yaw?Siz bizzati test ettinizmi? islak yolda cok guvenli oldugunu biliyorum ve kaygan zeminde ama hic test etme imkanim olmadi dogrusu...
Siz hic test yaptinizmi?
< iLk@yy >
13 Eylül 2009, 03:29
ahh ahh anilarim canlandi be ...
evet abs olayini sormak isterim bi bilgin varmi?abs frenli kullanan arkadasin filan oldumu ?ben abs li kullanan ne taniyorum nede gordum:silent:
abs'li model tanıdık varmı bilmiyorum ama bakarım çevreye sanırım arabadaki gibi ele geri ayağa geri tepme yapmıyor zaten benim boyumdaki gibi için ayak freni bazı motorlarda işkence olabiliyor şahsen alışana kadar
onun haricinde bildiğimiz abs gibi çalışıyor lastiği kilitlemiyor yolda kaymaya başladığı anda baskıyı saliselik kaldırıp frene devam ediyor güvenli sürüş sağlıyor kısacası panic frenlerde frenlerini bilmeyen insanlar için avantajlı
ama abs hakkında bildiğim bişe daha var
abs'li ve abs'siz 2tane aynı aracı yan yana koyup aynı hızda aynı yolda frene bastığında abs'li araç biraz daha uzun mesafede duruyor tabi hıza ve sisteme göre değişkenlik gösterebilecek bir durum (şahsen geçen ay isuzu d-max'le türkiye turu yaptım shell için abs devreye girdiği an arabanın frenajı berbat ötesi oluyorduki son gün istanbulda kaza yaptım öndeki taksinin panic fren yapmasından) abs beyni bozulursa sorun olabilir daha uzun mesafede durabilirsin abs olmamasının avandajınıda görebiliyosun ama biraz değil baya tecrübe isteyen bir konu bunada örnek vermem gerekirse caddede orta şeritte ilerkerken önümdeki arabalar durdu bi anda köpeğin teki atladı die ssağ şeride kaçtım hızımıda düşürmeye devam ederken dolmuşun biri önüme atladı tam ilk arabayı geçerken o an direk çarpılacak bir durumdıu tek yaptığım motorun arka tekerini kilitletip az savurup toplamak oldu (bisikletteki kross tecrübelerimden) reflex olarak milimle geçmiştim...
ama bu abs farkı gözünü korkutmasın bu aşırı fark yapacak bir olay değil dengeni kaybedip düşmektense stabil bir şekilde durmak çok daha makul bir seçenek tabikide :cat:
KUVVETMİRA
13 Eylül 2009, 03:31
:silent:Cok bi fonksiyonu yoksa neden koydular o zaman yaw?Siz bizzati test ettinizmi? islak yolda cok guvenli oldugunu biliyorum ve kaygan zeminde ama hic test etme imkanim olmadi dogrusu...
Siz hic test yaptinizmi?
abi bizzat test etmedim, kullanıcılardan duyduğum ve okuduğum bu. çok bi fonksiyonu yok anlamı çıkmasın burdan, kaymadan kitlenmeden frenlemeden bahsediyoruz. ve kaymadığı için fren esnasında manevra tabii. geçmiş olsun tekrar, acele etme abi, yollar biyere kaçmıyo :)
< iLk@yy >
13 Eylül 2009, 03:32
Siz hic test yaptinizmi?
test etme imkanı sanırım pek çok kişinin olmamıştır ve abs'nin başarılı çalışma durumu tümüyle araç üzerindeki sensörler abs sisteminin işlemci gücü kalitesi programlamasıyla ilgili bir konudur
hyundai accsent'tede abs var ama yağmurda bas frene direksiyon az çevirsen spin atarsın şahsen başıma geldi ama atıyorum mercedes bmw subaru vs gibi araçlarda direksiyonu istediğin gibi kır spin attırmadan seni istediğin yöne götürerek durdurur :cat:
tekerleğin kızaklayıp durması(nispeten kuru zemin için çok daha geçerlidir) daha sağlıklı bi olay tabi kontrol baştan sona sizdeyse aracı dengeli durdurabildiyseniz
deli_mavi
13 Eylül 2009, 03:34
abs'li model tanıdık varmı bilmiyorum ama bakarım çevreye sanırım arabadaki gibi ele geri ayağa geri tepme yapmıyor zaten benim boyumdaki gibi için ayak freni bazı motorlarda işkence olabiliyor şahsen alışana kadar
onun haricinde bildiğimiz abs gibi çalışıyor lastiği kilitlemiyor yolda kaymaya başladığı anda baskıyı saliselik kaldırıp frene devam ediyor güvenli sürüş sağlıyor kısacası panic frenlerde frenlerini bilmeyen insanlar için avantajlı
ama abs hakkında bildiğim bişe daha var
abs'li ve abs'siz 2tane aynı aracı yan yana koyup aynı hızda aynı yolda frene bastığında abs'li araç biraz daha uzun mesafede duruyor tabi hıza ve sisteme göre değişkenlik gösterebilecek bir durum (şahsen geçen ay isuzu d-max'le türkiye turu yaptım shell için abs devreye girdiği an arabanın frenajı berbat ötesi oluyorduki son gün istanbulda kaza yaptım öndeki taksinin panic fren yapmasından) abs beyni bozulursa sorun olabilir daha uzun mesafede durabilirsin abs olmamasının avandajınıda görebiliyosun ama biraz değil baya tecrübe isteyen bir konu bunada örnek vermem gerekirse caddede orta şeritte ilerkerken önümdeki arabalar durdu bi anda köpeğin teki atladı die ssağ şeride kaçtım hızımıda düşürmeye devam ederken dolmuşun biri önüme atladı tam ilk arabayı geçerken o an direk çarpılacak bir durumdıu tek yaptığım motorun arka tekerini kilitletip az savurup toplamak oldu (bisikletteki kross tecrübelerimden) reflex olarak milimle geçmiştim...
ama bu abs farkı gözünü korkutmasın bu aşırı fark yapacak bir olay değil dengeni kaybedip düşmektense stabil bir şekilde durmak çok daha makul bir seçenek tabikide :cat:
sagol ilgin alakan icin canim kardesim benim ben otomotivdeki abs yi biliyorum bizzat testlerde bulundum.abs bosch tr muhendisi arkadasim...konu motosiklette tepkileri..otomobilde cok iyi biliyorum saol da bana motosikletteki tepkiler lazim isde...:silent::cat:
Delimavi;
CBF600 sana uyar.
Hatta senin makinadan daha guvenli olacagi kesin.
Sen Kuvvetmira'ninABS fren mesafesini kisaltmaz dedigine bakma, kisaltir.
O ABS yi, eldiven markasi saniyor.:P
Saka bir yana ABS kagit uzerinde gerçekten de fren mesafesini kisaltmaz.
Bu nedenle pist kullanicilarinin en son isteyecegi seydir.
Fakat bu gerçek hayatta boyle degil.
Pist suruculeri sert frenleme yapabilen, bunun için defalarca antreman yapmis adamlardir.
Normal yol kullanicilari için bu geçerli degildir.
Bir çogumuz ani bir durumda frenlere sonuna kadar asilamayiz.
Bu nedenle aslinda daha once durabilecek bir fren sistemimiz oldugu halde, daha uzun mesafede dururuz.
Oysa ABS frenlere sonuna kadar asilmaniza olanak saglar.
Kayma, dusme, zapt etme sorununuz olmadan rahatça durabilirsiniz.
Guvenli bir sekilde fren kullandiginiz için, sert frenaj yapamayn milyonlarca motosiklet kullanicisindan çok daha once durursunuz.
Zaten pist motorlari disinda tum motosikletlerde yakin bir gelecekte standart olmasini bekledigim bir hadisedir.
Sozun ozu, seni sagsalim CBF nin uzerinde gorecegimiz gunleri sabirsizlikla bekliyorum.:cat:
deli_mavi
13 Eylül 2009, 03:37
Delimavi;
CBF600 sana uyar.
Pist suruculeri sert frenleme yapabilen, bunun için defalarca antreman yapmis adamlardir.
Bu nedenle aslinda daha once durabilecek bir fren sistemimiz oldugu halde, daha uzun mesafede dururuz.
Guvenli bir sekilde fren kullandiginiz için, sert frenaj yapamayn milyonlarca motosiklet kullanicisindan çok daha once durursunuz.
Zaten pist motorlari disinda tum motosikletlerde yakin bir gelecekte standart olmasini bekledigim bir hadisedir.
Sozun ozu, seni sagsalim CBF nin uzerinde gorecegimiz gunleri sabirsizlikla bekliyorum.:cat:
eh isde nihayet uyandirdik seni yaw...davulcu gecmi geldii yoksa konunun kokusuna mi uyandin...:queen:cbf600 uyar diyosun yani...
< iLk@yy >
13 Eylül 2009, 03:40
Delimavi;
CBF600 sana uyar.
bişe sorabilirmiyim
örtmenim örtmenim :P
motor için bilmiyorumda ayak freni ve el freninde arabalardaki gibi geri tepme hissiyatı vermiyor dimi?
ayak için belki olabilirde el için riskli bi yandan gazı kontrol ediyosun sonuçta..
deli_mavi
13 Eylül 2009, 03:41
Arkadaslar teknik acidan konusulduda hic yan granaja yorum yapmadiniz?
Resime bakin ve bana yorum yapin grenaj yap yada yapma diyin ona gore design isine gircem vaktim bol ....
< iLk@yy >
13 Eylül 2009, 03:43
Arkadaslar teknik acidan konusulduda hic yan granaja yorum yapmadiniz?
Resime bakin ve bana yorum yapin grenaj yap yada yapma diyin ona gore design isine gircem vaktim bol ....
bence yapma o motor öylede güzel hemde grenaj işi aslında o kadarda basit bişe değil motor o şekilde ön kısımdan açık kalıken bile rüzgar direncine göre yerleştiriliyo bi çok şey saten
deli_mavi
13 Eylül 2009, 03:44
bişe sorabilirmiyim
örtmenim örtmenim :P
motor için bilmiyorumda ayak freni ve el freninde arabalardaki gibi geri tepme hissiyatı vermiyor dimi?
ayak için belki olabilirde el için riskli bi yandan gazı kontrol ediyosun sonuçta..
ayak tepkisini vermesinin nedeni abs fren westinghouse dedigimiz pedal pompasinin abs motoru calistigi anda ki sanayide buna abs modulu derler.bu motor calistiginda saniyede 6 kes pulse(kesme)yapar bu siz surekli ayak frende oldugundan tikirti varmis hissi uyandirir pedalda...Motosiklette westinghouse yoktur:cat:
KUVVETMİRA
13 Eylül 2009, 03:51
grenaj şık olmamış diyecemde coq ayarı verir diye çekiniyorum :P
abi hadise teknik değil estetik ise grenaj olmamış.
yok efenim aerodinamiktir pisttir şudur budur derse coq dahada girmem topiğe, coq hakkında dedikodular çıkarırım, ileri geri konuşurum sağda solda, evet yaparım bunu :)
< iLk@yy >
13 Eylül 2009, 03:54
grenaj şık olmamış diyecemde coq ayarı verir diye çekiniyorum :P
abi hadise teknik değil estetik ise grenaj olmamış.
yok efenim aerodinamiktir pisttir şudur budur derse coq dahada girmem topiğe, coq hakkında dedikodular çıkarırım, ileri geri konuşurum sağda solda, evet yaparım bunu :)
geçen kaynattıklarımızı silmişler allahtan okuyamadan :queen:
deli_mavi
13 Eylül 2009, 03:58
bence yapma o motor öylede güzel hemde grenaj işi aslında o kadarda basit bişe değil motor o şekilde ön kısımdan açık kalıken bile rüzgar direncine göre yerleştiriliyo bi çok şey saten
iyide grenaj yagisli havalarda fayda sagliyor...
arti bilmem resmi inceledinmi resimde on kisim acik birakdim...
hem yaparsam profesyonelce yapicam zaten.
ancak karar vermedigimden soruyoum zaten...sen yapma diyosun yani...
< iLk@yy >
13 Eylül 2009, 04:00
iyide grenaj yagisli havalarda fayda sagliyor...
arti bilmem resmi inceledinmi resimde on kisim acik birakdim...
hem yaparsam profesyonelce yapicam zaten.
ancak karar vermedigimden soruyoum zaten...sen yapma diyosun yani...
fayda sağlıyor derken sürücü içinmi yoksa motor bloğu kısmı içinmi
motor kısmı için diyosan mz'ler vardı seneler öncesinde javalar vardı onlarda bu şekilde kullanıldı bol şekilde bi sorun olmadı
ki cross motorlar var endurolar var bu şekilde kullanılan yağmur çamur su dere geçişleri vs vs...
deli_mavi
13 Eylül 2009, 04:07
fayda sağlıyor derken sürücü içinmi yoksa motor bloğu kısmı içinmi
motor kısmı için diyosan mz'ler vardı seneler öncesinde javalar vardı onlarda bu şekilde kullanıldı bol şekilde bi sorun olmadı
ki cross motorlar var endurolar var bu şekilde kullanılan yağmur çamur su dere geçişleri vs vs...
valla o yagisda pek motoru dusunmem:queen:
bana faydas oluyor onden gelen suyu dizlerime vurdurmuyor...
< iLk@yy >
13 Eylül 2009, 04:10
valla o yagisda pek motoru dusunmem:queen:
bana faydas oluyor onden gelen suyu dizlerime vurdurmuyor...
yağmurluk takımı yokmu hacı yada kuryecilerin şu örtüleri var onlardan yapalım sanada :mrgreen:
deli_mavi
13 Eylül 2009, 04:13
yağmurluk takımı yokmu hacı yada kuryecilerin şu örtüleri var onlardan yapalım sanada :mrgreen:
yagmurluk tepemden geleni korur bacaklari deil..yoksa balikci cizmesimi onercen bi sonraki mesajda...:silent::P
Yav çok isim var.
Daha da bitmedi.
Ara ara girip bakiniyom kim ne yazmis diye.:)
Simdi bir çorba molasi verdim.
Sahur niyetine.
Sabah sekiz gibi iftari yaparim.:P
Bizim Remzi'nin motoruna bir bak Delimavi.
O modelden almani tavsiye ederim.
Karenajla falan ugrasma.
Hem bu is için yapilmamis motorda duduk gibi duruyor, hem de bir suru masraf.
Yaptirirken dert, dusup kirsan baska bir dert.
Ayrica kuvvetim miram,
çakma karenajin ne ayrodinamigi olacak?
Olursa da tesadufen olur.
Onca muhendis, bu ruzgari motosikletin neresine sokayim? diye bosunami debeleniyor.
Demem yani ayrodinamik falan.
< iLk@yy >
13 Eylül 2009, 04:18
yagmurluk tepemden geleni korur bacaklari deil..yoksa balikci cizmesimi onercen bi sonraki mesajda...:silent::P
pantolonlarıda var işte ondan takım al dedim saten üst alt olarak satılıyor abi be :mrgreen:
ayakkabılar için bile yapmışlar hatta ayakkabı yağmurluğu bi kask için olanı eksik işte idare et biraz yapamamışlar :queen:
deli_mavi
13 Eylül 2009, 04:19
Yav çok isim var.
Daha da bitmedi.
Ara ara girip bakiniyom kim ne yazmis diye.:)
Simdi bir çorba molasi verdim.
Sahur niyetine.
Sabah sekiz gibi iftari yaparim.:P
Bizim Remzi'nin motoruna bir bak Delimavi.
O modelden almani tavsiye ederim.
Karenajla falan ugrasma.
Hem bu is için yapilmamis motorda duduk gibi duruyor, hem de bir suru masraf.
Yaptirirken dert, dusup kirsan baska bir dert.
Ayrica kuvvetim miram,
çakma karenajin ne ayrodinamigi olacak?
Olursa da tesadufen olur.
Onca muhendis, bu ruzgari motosikletin neresine sokayim? diye bosunami debeleniyor.
Demem yani ayrodinamik falan.
Onunki ne modeldi af buyur???:silent:
Ilkay;
simdi uyandim mesajina.
O senin dedigin hadise eskidendi.
Teknoloji gelisti artik.
Gerçi hiç ABS li CBF kullanmadim.
Bu nedenle o motor için bisey soyleyemem.
Fakat yeni cibir da dahil, BMW'nin de iki modelini test ettim.
Oyle bir hisse kapilmadim.
Yok oyle tikirti falan.
< iLk@yy >
13 Eylül 2009, 04:20
Onunki ne modeldi af buyur???:silent:
cbf600 ama grenajsız gt250 gibi düşünkafa grenajı yok türkiyede öyle çıplak model yok diye biliyorum ama ben
_LoRDiNasTi_
13 Eylül 2009, 04:21
grenaj olmamış be aga :) nakedcı adama dokanır grenaj:wiinkk:
< iLk@yy >
13 Eylül 2009, 04:22
Ilkay;
simdi uyandim mesajina.
O senin dedigin hadise eskidendi.
Teknoloji gelisti artik.
Gerçi hiç ABS li CBF kullanmadim.
Bu nedenle o motor için bisey soyleyemem.
Fakat yeni cibir da dahil, BMW'nin de iki modelini test ettim.
Oyle bir hisse kapilmadim.
Yok oyle tikirti falan.
ohh ne ala dünya size güzel gelsin motorlar gitsin motorlar onu bunu test etmek için bin yollar desen kız gibi :mrgreen:
remzi abiyede demiştim ben avrupaya gelsem yanınıza evlatlık alırmısınız benide :queen::queen:
deli_mavi
13 Eylül 2009, 04:24
grenaj olmamış be aga :) nakedcı adama dokanır grenaj:wiinkk:
ben ss ciydimde:pale:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:24 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:23 AM ----------
cbf600 ama grenajsız gt250 gibi düşünkafa grenajı yok türkiyede öyle çıplak model yok diye biliyorum ama ben
iyide turkiyedekilerde kafa grenaj vaaaarrr:silent:yoksa kaza ettide sonrada almadimi pahali die?:silent:
Ergin
13 Eylül 2009, 04:25
bende gece gece bir girizgah yapayım.Öncelikle cbf600 karburatörlü ve çok yakıyor.ABS motosiklette elzem.Benim eski BMW den biliyorum vallahi nimet bizim için.CBF 600 kullandım 600f ile uzaktan yakından alakası yok ikisi arasında bir bağ kurmayın 600f 109hp bu 72hp civarı son hız 220km.Kullanıma gelince.tam bir torunig hissiyatı bıraktı bende 4 silindirinde hakkını veriyor :) resimdeki grenaja gelirsek ben olsam kapatmazdım alet yeterince hararetli zaten birde ekstra grenaj ile fan açmaktan aküyü yersiniz mazallah :)
Not:Bu arada murat kardeşim iyisindir umarım.Gerçi şimdiden motor bakındığına göre iyisin :)
< iLk@yy >
13 Eylül 2009, 04:25
ben ss ciydimde:pale:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:24 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:23 AM ----------
iyide turkiyedekilerde kafa grenaj vaaaarrr:silent:yoksa kaza ettide sonrada almadimi pahali die?:silent:
yok yurt dışında grenajsız modelide var cbf'in biz türkiyede grenajlı tanıyoruz ama yurt dışında grenajsız bolca olan bir motor :cat:
deli_mavi
13 Eylül 2009, 04:29
yok yurt dışında grenajsız modelide var cbf'in biz türkiyede grenajlı tanıyoruz ama yurt dışında grenajsız bolca olan bir motor :cat:
Ya acikcasi bunun tipi touring gibi yari enduro yari touring bide yan grenaj olsa hani dedim bacaklari islanmakdan korusak ...
bu yuzden fikir topluyorum.
grenaj konusundada tasarimi elbette salla paca olmayacak tasarim programi ile yapacagim bizzati kendim...
yani elestiriye acigim yapici yada yikici fikirleriniz onemli:cat:
Remzi deyince, kaç gundur rastlamadim forumda.
Merak ettim simdi.:silent:
Remzi'nin motoru bu deli mavi.
http://img38.imageshack.us/img38/8398/r0012677.jpg
Ben bu motoru boyle taniyorum.
Kafa karenejlisi varsa da (ki soylediginize gore var) ben dikkat etmemisim.
Buradakiler bu resimdeki gibi.
Yahu bi de kim soyledi sana karenajin bacaklari islanmaktan koruyacagini?
Nerden neler çikarttiriyorsunuz be abicim.:)
Ulem benim bacaklarim niye islaniyor o zaman?:P
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO