Orijinalini görmek için tıklayınız : BMW R25/2 hakkında yardım istiyorum.
berksenturk
09 Eylül 2009, 15:35
Merhabalar,
Ankarada oturuyorum ve yaklaşık 3 ay önce aldığım r25 im ile yaz boyunca birçok problem yaşadım ve artık sorunlarını az çok biliyorum. Ustaya para vermekten yorulduğum için şu anda yaşadığım problemi kendim halletmeye çalışıcam ve sizdende yardım istiycem.
Çalıştırdıktan sonra gitmeye başlayınca çat pat ses yapıyor, tekliyor ve yanlış bilmiyorsam bunun platiniyle bir alakası olmalı. Acaba platini sökersem daha sonra ayarında bir sorun yaşarmıyım.
Bana bu konuda gerekirse fotoğraflı olarak yardım edebilicek kimse varmı acaba? Ankarada oturan bmw kullanıcılarından ekstra yardım istiyorum : )
ismetv8
16 Eylül 2009, 23:24
Selamlar,
Bmw r 25 26 27 lerde platin ayarı çok da zor değil,yalnız avans otomatiğini kanatlı döner bir parça onu mecbur kalmadıkça yerinden sökme,platinayarını basitçe şöyle yapabilirsin, buji deliğinin içinden ucu sivri olmayan tornavida gibi mutlaka sapı olan bişeyi pistona temas edene kadar aşağı itiyorsun sonra marş kolu yada krank saplamasını yavaş yavaş çevirip pistonu üst ölü noktaya getiriyorsun tam bu noktada platin kapatmış olmalı ,dikkat! bu noktada her 2 sibopda kapalı konumda olmalı aslında bmw lerde volantın olduğu bölümde üst tarafta plastik kapakla kapalı bir pencere var o pencereye bakarsan bazı harfler göreceksin S gibi normalde buraya bakarak ayar yapılır krankı döndürdüğün zaman bu pencereye s harfi gelmeli eğer okunmuyorsa diğer yöntemi dene
ayrı tutturduğunda karbüratör ayarlarında normalse 1,2 basışta çalışır. hava ayarı önemli hava çok olursa patlama öksürme yapar benzin çok olursa buji siyah kurumlu olur doğru karbüratör ayarında buji kahverengi olmalı tabii bide avans tarafı var bmw lerde mekanik avans sistemi vardır çoğu motorda olmayan bilgin varsa bunuda halledebilirsin.
Yazdıklarım fikir olması içindi,en sağlıklı bilgi :www.bmw.einezylinder.de adresinde servis manueli var onu indir ustalara güvenme yavaş yavaş kendin halletmeye başlarsın
Kolay gelsin
okanozant
27 Aralık 2009, 23:49
salan ben okan motorunun karbiratör contasından havada alabiyor olabilir amasen yinede pilatin aralıgınabak 0.40olmalı
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:45 ----------
ben okan reletör yayıda kırılmış olabilir
racer2000
27 Aralık 2009, 23:54
direk yanına gelip yardım etsem olur mu...bende jawa kullandım baya bi zaman platınlı...hemde 2 platınlı...iyi bilirim tamırını....ama hafta sonu gelebilirim...yadaa cuma günü öğleden sonra...
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO