Orijinalini görmek için tıklayınız : Cup motorlarda dururken vites değişimi
özhan
04 Eylül 2009, 12:54
Cup motorlarda birinci vites dışında herhangi bir vitesteyken (özellikle üç ya da daha yüksek bir viteste) tam duruş yaptığımızda yeniden kalkış için vitesi bire alabilir miyiz ? Bir başka deyişle motor durmaktayken vites değişikliği yapılabilir mi ?
fehmiilker
04 Eylül 2009, 13:28
cub motosikletlerde vites : N
1
2
3
4
şimdi diyelim ışıklarda 3. viteste durdun kalkış yapmak için
vites pedalına aşağı doğru basarsın 4.vites bidaha basarsan boş.
veya 3 kez yukarı kaldırırsan yine boşa geçer.
özhan
04 Eylül 2009, 14:50
Söylediklerinizden anlıyorum ki yarım otomatik (cup) viteslerde motosiklet hareketsizken vitesler değişebiliyor. Oysa debreyajlı motorda diyelim ki üçüncü viteste tam duruş yaptık vites pedalına ne kadar basarsak basalım motosiklet az da olsa hareketlenmeden vites değişimi olamıyor.
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.
İyi günler...
Özhan
osmaniyeli
04 Eylül 2009, 15:18
Söylediklerinizden anlıyorum ki yarım otomatik (cup) viteslerde motosiklet hareketsizken vitesler değişebiliyor. Oysa debreyajlı motorda diyelim ki üçüncü viteste tam duruş yaptık vites pedalına ne kadar basarsak basalım motosiklet az da olsa hareketlenmeden vites değişimi olamıyor.
İyi günler...
Özhan
cub motolarda da aynı durum geçerli oluyor bazen fakat tek fark cub motora az gaz vererek sorun çözülüyor.
hondastar
07 Eylül 2009, 18:08
İyi günler...
Özhan
gazada gerek yok her vites değiştirdiğinde motoru bir kaç cn ileri it deişebildiğpini göreceksin:cat:
y.infernal
07 Eylül 2009, 22:31
Hayatında hiç cub motorsiklet binmeyen birisine kullanması için vermiştim. Motor 3.vitesde kullanan şahıs bu ne biçim motor gitmiyor dedikten sonra vitesi 1 e almasını söyler söylemez ağaca çarptığı ile düştüğü bir oldu.
eyup1994
15 Eylül 2009, 12:17
http://img143.imageshack.us/img143/9724/grnt037.jpg (http://img143.imageshack.us/i/grnt037.jpg/)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:17 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:13 AM ----------
benim hiç ole bir sorunum yok heryerde vites degiştiririm ben daga bile cıkıyorum 2-3 viteslerde kendim cıkıyorum ama bide dişli var surat dişlisi motorun gücü azalıyor amabelli bir hızdan sonra 16 lı dişli mesela benim hızımı 20 arttırıyor 14 lü dişli varkan 2 kişi aynı 2-3 üncü viteslerde cıkıyorum. ne kadar fark var 1 kişi ve iki kişide bide dişli de
hondastar
13 Kasım 2009, 23:22
ağam şimdi benim innovayı koydurtma şinci :)
ZegroN
20 Kasım 2009, 05:40
Vites geçiş zamanları ne mesela 1. vites .. km/h, 2. vites .. km/h gibi biri cevaplayabilirmi ayrıca sıfır olarak 1 hafta önce aldım rodajında sağlıklı açılması ve aynı zamanda sağır olmaması için nelere dikkat etmeliyim???
eRy_1925
21 Kasım 2009, 00:24
1. 30 35 2 . 40 45 3. 55 60 4. 75 max Rodaj bitene kadar böyle kullanırsan sağlıklı olur hatta sadece rodajda değil genelde böyle kullanırsan iyi olur
asas1200
14 Haziran 2010, 11:10
1 vitesde 30-35 fazla değilmi motor çok bağırıyo....
mücahit_89
14 Haziran 2010, 11:17
1 vitesde 30-35 fazla değilmi motor çok bağırıyo....
fazla tabiki hemde çok fazla max 20 kmden sonra vites ister cbfte bile öyle oluyo cup motorda daha erken istiyo...
yigido_
14 Haziran 2010, 11:54
motoru 3. veya 4. vıtesten sonra 1 e gecırmek ıstıyorsan motoru hareketsız tutman sart eger tutmaz ısen gecmez
hareketsız tuttuktan sonra 5. vıtese atarmıs gıbı vıtes ayagınının ondekı pedalına basarsan bosa daha sonra tekrar ondekı pedala basarsan 1 e gecmıs olur
kazasız surusler...
mustafa70
27 Şubat 2011, 19:11
arkadaşlar benim bisorum olcak mesela yokuş aşşa geldimmi vitesi boşa atmak istiyorum mesela 2. viteste giderken n boşa atacaz 2 1 n bölemi olacak daha kısa yolu yokmu. motoru yeni aldımda fazla bilgim yok
arkadaşlar benim bisorum olcak mesela yokuş aşşa geldimmi vitesi boşa atmak istiyorum mesela 2. viteste giderken n boşa atacaz 2 1 n bölemi olacak daha kısa yolu yokmu. motoru yeni aldımda fazla bilgim yok
1.Kademe kademe yükseltip kademe kademe düşürürsün vitesleri
2.Yokuş aşağı kesinlikle boşta gidilmez!!!!
3.Boşta gittin diyelim ayağına vitesten erken çektin motorun zincirini sardırır yada dişlisini kırarsın bilgine ;) yada düşmene sebep olabilir ;)
Hugoman
29 Eylül 2018, 19:28
Benim motor vitessiz ama debriyaj var o yüzden beni ilgilendirmiyor.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO