Orijinalini görmek için tıklayınız : Ben sorunu tam olarak anlayamadım o yüzden başlık bu :)
insitiable
02 Eylül 2009, 23:46
Arkadaşlar şimdi 110'luk bi elittem var
her gün aynı yerde sanki benzin bitmiş gibi gaz yemeyi kesiyor (karbüratör'e pislik gelmiş gibi de diyebiliriz)...
bunu ne zaman yaptığı hakkında bi kanıya vardım ama eminde değilim,
genelde gazı birden kestiğimde yapıyor ve egsozda patlamalar oluyor...
ve gaza yüklendiğimde aşırı sarsıntılı dur-kalk yaparak ilerliyor..
karbüratörde pislik olmadığından eminim karbüratörden şüphelenip yeni aldım yine aynı, servise götürdüm ama sürekli yapmadığı için bişey yapamadık...
Jigle olayı var bide gaz yemeyi kestiğinde jigleyi çektiğimde 40 km hızla gayet normal bi şekilde gidebiliyorum 60 km'ye gelince yine teklemeye başlıyor...
Bu durumda jigle'yi tekrar çektiğimde ise (havayı tamamen açtığımda) stop ediyor... her şeyi denedim...
bunu yaptığında benzin deposunun kapağını açıp içine sıkıca üflediğimde,
sorunsuz çalışıyor belli 16 km kadar gidiyorum tekrar tekliyor yine depoya üflüyorum yine düzeliyor ben bu işi çözemedim,
benzin pompası görevini yapamıyor desem zaten depoda benzin pompası diye bişey yok...
Karbüratörde pislik var desem temizlediğimde de yapıyor..:cyclopsan
Buji ısınınca iş görmüyor desem depoya üfleyince soğuyacak değil ya :mrgreen:
Baştan karbüratördeki şamandıranın üzerindeki benzini şamandıranın yukarı aşağı hareketiyle iniş çıkış yapıp benzini karbüratörün içine dolmasını sağlayan iğne den şüphelendim acaba yukarı çıınca aşağı inmiyor mu diye karbüratörü değiştirdim yine aynı bi fikri olan varsa ihtimal bile olsa deniyecem,
ömrümü yedi bu motor :pr:
yürekçe
03 Eylül 2009, 00:05
sen motoru değiştir, problem kalmaz :P
kafam karıştı bu saatte yahu...
aLp_X
03 Eylül 2009, 00:10
dostum aynı sorun bendede var 3 defa karburator değiştirdim. tıkanma var diye buji hava filtresi vsvs. bir çok şeyi değiştirdim ama yine aynı ama benimki bide stop ettikden sonra bazen hiç çalışmıyor bekledikten sonra çalışıyor. En son 2gun önce akşam bi kafeye gitmiştim çıktım yine çalışmadı. Motoru kafenin önünde bıraktım ve hemen oradan uzaklaştım :queen: muhtemelen belediye çöplüğe falan atar heralde :queen: bıktım usandım artık ve umrumda değil o kadar canımı sıktı :D anahtarınıda denize attım :queen: :queen:
Edit: Motor 151RS bu arada :D
deli_mavi
03 Eylül 2009, 00:19
her gün aynı yerde sanki benzin bitmiş gibi gaz yemeyi kesiyor (karbüratör'e pislik gelmiş gibi de diyebiliriz)...
karbüratörde pislik olmadığından eminim karbüratörden şüphelenip yeni aldım yine aynı, servise götürdüm ama sürekli yapmadığı için bişey yapamadık...
Jigle olayı var bide gaz yemeyi kestiğinde jigleyi çektiğimde 40 km hızla gayet normal bi şekilde gidebiliyorum 60 km'ye gelince yine teklemeye başlıyor...
Bu durumda jigle'yi tekrar çektiğimde ise (havayı tamamen açtığımda) stop ediyor... her şeyi denedim...
sorunsuz çalışıyor belli 16 km kadar gidiyorum tekrar tekliyor yine depoya üflüyorum yine düzeliyor ben bu işi çözemedim,
benzin pompası görevini yapamıyor desem zaten depoda benzin pompası diye bişey yok...
Baştan karbüratördeki şamandıranın üzerindeki benzini şamandıranın yukarı aşağı hareketiyle iniş çıkış yapıp benzini karbüratörün içine dolmasını sağlayan iğne den şüphelendim acaba yukarı çıınca aşağı inmiyor mu diye karbüratörü değiştirdim yine aynı bi fikri olan varsa ihtimal bile olsa deniyecem,
Valla ne diyim simdi karburator dicem degistirmissin sorun karburator kokenli gorunuyor.Ancak duman atiyormu ve duman ne renk diye soracagim bu durumda...
insitiable
03 Eylül 2009, 01:03
Duman falan yok pata pata pata çalışıyo :) yalnız şöyle bi durum söz konusu
devir saati rolantide iken 2 de olması gerekirken 1.5 ile 2 arasında sürekli oynuyor
bu durumda karbüratörden ateşleme sistemine atlamış bulunuyoruz acaba beyin mi arızalı :pale:[/COLOR]
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:03 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:57 PM ----------
sen motoru değiştir, problem kalmaz :P
kafam karıştı bu saatte yahu...
B]O son çare baştan yapmamam lazım yeni çıktı bakımdan
piston segmanlarıyla debriyaj balataları değişti bu bir sınav olsa gerek :mrgreen:[/B][/COLOR]
dostum aynı sorun bendede var 3 defa karburator değiştirdim. tıkanma var diye buji hava filtresi vsvs. bir çok şeyi değiştirdim ama yine aynı ama benimki bide stop ettikden sonra bazen hiç çalışmıyor bekledikten sonra çalışıyor. En son 2gun önce akşam bi kafeye gitmiştim çıktım yine çalışmadı. Motoru kafenin önünde bıraktım ve hemen oradan uzaklaştım :queen: muhtemelen belediye çöplüğe falan atar heralde :queen: bıktım usandım artık ve umrumda değil o kadar canımı sıktı :D anahtarınıda denize attım :queen: :queen:
[COLOR="#ff0000"]Bu filmin sonu da sanırım böyle bitecek :)
storm150_mmk
05 Eylül 2009, 01:56
arkadaşım nedense bu aralr hep aynı sorun aynısı bendede olmustu benzin filtresini sökp direk vanaya bağladım ilk marşta calıstı hala allaha sükür tık yok....
gursus
05 Eylül 2009, 20:43
arkadaşım depodan gelen ve filtreden geçtikten sonra benzin musluğuna giren hortumu çıkart benzin musluğunun çıkışındaki aşağı tarafta olan hortumuda çıkar sonra çıkarttığın hortumları pipet veya bi hortumla birleştir. yalnızca çalışmadığı zamanlar bu şekilde çalıştır en azından yola kalmassın eğer sorunun anlayabildiğim şekilse çözüm bu :) ...
Barış Şuşut
05 Eylül 2009, 21:14
Renkli Yazı bazı özel durumlarda dikkat çekmek için kullanılır tüm mesajını renkli yaz diye değil .. mesajların rengi alındı diğer mesajlarda bu özelliği tüm yazıda kullanmayın
moto-x
06 Eylül 2009, 19:17
depo havalandırması tıkalı olabilir motor böyle yapınca deponunun kapağını aç eğer bundansa hemen düzelir ve yahot ısınınca silindir contadan hava alıyor ve komprasör kaçırıyordur ama hiç zannetmiyorum muhtemelen depo hava almıyor yada yada benzin filitresi tıkalıdır
insitiable
06 Eylül 2009, 19:54
Renkli Yazı bazı özel durumlarda dikkat çekmek için kullanılır tüm mesajını renkli yaz diye değil .. mesajların rengi alındı diğer mesajlarda bu özelliği tüm yazıda kullanmayın
Kendi sitemden alışmışım kusura bakma benim sitemde her yazım renkli de,
öyle bi sınırlama koymuyorum üyelere ne de olsa onlar beni ayakta tutan tek değerler
depo havalandırması tıkalı olabilir motor böyle yapınca deponunun kapağını aç eğer bundansa hemen düzelir ve yahot ısınınca silindir contadan hava alıyor ve komprasör kaçırıyordur ama hiç zannetmiyorum muhtemelen depo hava almıyor yada yada benzin filitresi tıkalıdır
Eyvallah kardeşim bi de onu deneyelim bakalım :cat:
Isaac
07 Eylül 2009, 15:58
Motorun yan tarafında bi jikle olması lazım... Motor teklemeye başladığında onu aşağı indir düzelir...
Ya da yola çıkmadan önce 5 dk kadar motoru ısıt...
barsgamze
07 Eylül 2009, 16:15
manifolt hava kaçırıyordur ondan yapar kesinlikle değiştireceksin ve buji değiştir bide karbüratörde pislik var onu değiştir sorunun kalmaz dostum
yucika
07 Eylül 2009, 16:28
sanki karbüratöre benzin akışında bir problem varmış gibi görünüyor. Bu aradaki parçaları bir kontorl etsen iyi olur. Musluk filtresine de bakmak gerekir. Birde depo kapağındaki havalandırma deliğini kontorl et tıkanmış olabilir. Eğer egzost manifoltundan yada bağlantı yerlerinden kaçak yapıyorsa da gazı bırakınca pat pat eder. Birde benzinde su olabilir karbüratör haznesinde birikiyo buda bu soruna yol açabilir.
insitiable
07 Eylül 2009, 20:24
manifolt hava kaçırıyordur ondan yapar kesinlikle değiştireceksin ve buji değiştir bide karbüratörde pislik var onu değiştir sorunun kalmaz dostum
Saolaın karbüratör hariç diğerlerini deniyecem
sanki karbüratöre benzin akışında bir problem varmış gibi görünüyor. Bu aradaki parçaları bir kontorl etsen iyi olur. Musluk filtresine de bakmak gerekir. Birde depo kapağındaki havalandırma deliğini kontorl et tıkanmış olabilir. Eğer egzost manifoltundan yada bağlantı yerlerinden kaçak yapıyorsa da gazı bırakınca pat pat eder. Birde benzinde su olabilir karbüratör haznesinde birikiyo buda bu soruna yol açabilir.
Bana da benzin akışında derken ilk izlenimim karbüratöre benzin yetişmediğiydi,
karbüratörü temizlettirdim iki kez de kendim temizledim yine aynısını yaptı
Bu kez karbüratörü değiştirdim yine aynı depo kapağındaki havalandırma deliğinde takılı kaldım bu sebepten onu da denedim bakalım işe yarayacak mı
Bağlantı yerlerinde gözle görülür bi kaçak söz konusu değil ama olabilirde,
Benzinde su olayı yok ondan eminim baktım su falan göremedim teşekkürler yardımlarınız için
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO