Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuru aküye su koyulursa?
RunemagicK
26 Ağustos 2009, 20:00
1 ay önce aniden marş basmama problemi oldu, ustaya götürdüm, akünün suyu bitmiş dedi, su koydu, şarj etti sorun kayboldu ama aküden sürekli su çıkıyor, motorun üstüne filan dökülüyor. Bu sefer başka ustaya gittim o da kuru akü bu nası su koymuş dedi. Anlamadım bişe, anlayan varsa bi yardım etsin:) Kuru aküye su koyulurmu, koyulursa nolur?
storm150_mmk
26 Ağustos 2009, 20:22
aa film gibi ya :) kuur akü adı üstünde konulmaz heralde :D yaş aku derlerdisulu ıolsaydı :queen:
stubborn
26 Ağustos 2009, 20:31
kuru akünü neresine su koymuş :silent:
herhalde hazne yapıp yanına bir bardak koymuştur.
sero35
26 Ağustos 2009, 20:34
kuru aku tamamen kapalı olur.nasıl neresınden koymus suyu
Levsy
26 Ağustos 2009, 20:37
İki ustadan birinde bir problem var ama, hangisinde :mrgreen:
serkanADH13
26 Ağustos 2009, 20:41
İki ustadan birinde bir problem var ama, hangisinde :mrgreen:
:queen:kesınlıkle haklısın dostum,:queen:
__________________________________________________ _____________________
arkadaşım aküne bir bak sen,
eğer akünün üzerınde kapaklar varsa sulu aküdür,
eğer hiçbir kapak vs yoksa kuru aküdür,
yani konulamaz kuru aküye su...
Levsy
26 Ağustos 2009, 20:49
:eğer akünün üzerınde kapaklar varsa sulu aküdür,
eğer hiçbir kapak vs yoksa kuru aküdür,
yani konulamaz kuru aküye su...
İşte bu demek ki. Bu durumda problem 2. ustada.
xterkan
26 Ağustos 2009, 21:41
kardeş kuru denilen aküdede sıvı var, ama jel gibi birşey, ben yeni akü aldığımda, görmüştüm, usta jel gibi bir şey koydu, biz dedi, akü ye satılmadan koymuyoruz, eskimesin diye, demişti, sen suyu boşalt ,asitli olduğundan akü sıvıları, motoruna, sana hasar vermesin, ya yeni akü al, yada zarar görmemişse ömrü bitmemisse ,şarj ettir kolay gelsin
korkut 250
26 Ağustos 2009, 21:58
Şimdi soru şu..Kuru akünün her yeri kapalımı yoksa kapakları varmı.:P:mrgreen:
morveotesi
26 Ağustos 2009, 22:16
kuru aku yok ıslak aku off milletin derdi tasası bitmiyor.:farao:
ceyhun__22
26 Ağustos 2009, 22:28
kuru aku tamamen kapalı olur.nasıl neresınden koymus suyu
bnm de bildiğim kuru akü pil gibi batarya gibi açacak kapayacak yeri olmayan siyah (ataba) lar gibi . Koyulmaz su falan ya. İki ustayı bir araya getirip önlerine aküyü atmak lazım.:queen:
mrock
26 Ağustos 2009, 22:35
Kuru akülerin üstündeki kapakta "do not remove" gibisinden açmayınız ibaresi vardır.Şayet açıp saf su koyarsanız akü bir müddet eskisine göre canlanır fakat bir kaç ay sonta aki tamamen ölür.Üstelik kuru akülerdeki su miktarı hiç eksilmez koyulduğu takdirde motor şasj ettikçe taşırır ve bir müddet sonra akünü çöpe atarsın...
cagatay_hepsen
26 Ağustos 2009, 23:24
Kuru akülerin üstündeki kapakta "do not remove" gibisinden açmayınız ibaresi vardır.Şayet açıp saf su koyarsanız aki bir müddet eskisine göre canlanır kakat bir kaç ay sonta aki tamamen ölür.Üstelik kuru akülerdeki su miktarı hiç eksilmez koyulduğu takdirde motor şasj ettikçe taşırır ve bir müddet sonra akünü çöpe atarsın...
tamaman katılıyorum kuru akülere su konmaz ama aslında yaş akülerdir sadece bakımı olmaz yaş akülerin buna nazaran petek kapakları açılır kapanır şekilde olur ve bakımlıdırlar bide bildiğimiz pil sistemiyle olan aküler vardır tamamen kuru olup onların zaten su konulucak bir delikleri bile yoktur pek kullanılmaz çünki çok pahalılardır.
serkanADH13
27 Ağustos 2009, 02:29
arkadaşlar tartışma uzamasın,
arkadaşlar bilgilensin diye,
evdeki kuru akümün resmini çekip sizler için yayınlıyorum,
işte kuru akü budur,
http://img44.imageshack.us/gal.php?g=27082009002.jpg
http://img33.imageshack.us/img33/9041/27082009002.jpg (http://img33.imageshack.us/i/27082009002.jpg/)
bu saatte sanırın site tadılatta,
resmi bu şekılde verdi...
Lucas
27 Ağustos 2009, 02:33
Yaşmı da kuru mu hava durumu adlı güzide eserimiz siz değerli MT üyelerine gelsin.
serkanADH13
27 Ağustos 2009, 02:35
Yaşmı da kuru mu hava durumu adlı güzide eserimiz siz değerli MT üyelerine gelsin.
biz o şarkıyı küçükken küfürlü şekilde söylerdik :9:):)
artık büyüdük yaa unuttuk tabii ;):);)
karasahin
27 Ağustos 2009, 02:39
------------------------
sysroot
27 Ağustos 2009, 02:44
Kuru akülerin üstündeki kapakta "do not remove" gibisinden açmayınız ibaresi vardır.Şayet açıp saf su koyarsanız akü bir müddet eskisine göre canlanır fakat bir kaç ay sonta aki tamamen ölür.Üstelik kuru akülerdeki su miktarı hiç eksilmez koyulduğu takdirde motor şasj ettikçe taşırır ve bir müddet sonra akünü çöpe atarsın...
Katılıyorum :cat:
RunemagicK
27 Ağustos 2009, 20:34
kapağı var ama anlamadım. neyse karıştı zaten burası:)
Nipp10
05 Eylül 2009, 00:12
Aslında konmaz fakat püf noktasını bilmek gerekiyor: İşin bilinçli bir biçimde yapılması lazım Kuru akü diye tabir edilen aküler evet jel şeklinde bir elektrolitleri var fakat bunun da etkisi pek uzun sürmüyor. Akünün performansı bir kaç ay sonra düşüyor. Ben pejo 103 üme a adet kuru 6V 4AH ışıldak aküsü akü taktım (2 adet tabi 12V) ve alır almaz bir miktar akü elektroliti ile takviye yaptım. Ve 1.5 yıldır çatır çatır çalışıyorlar. (salyangoz kornalar falan :cherry:) Arada bir üst kapağı açıp seviyesini kontrol ediyorum eksilme varsa saf su ile tamamlıyorum. Aşırı bir şekilde ağzına kadar sıvı eklenirse elbette asit taşkını sağı solu mahvedecektir. En iyisi tabi ki ıslak beyaz akü.:cat:
_OLD_
06 Eylül 2009, 21:22
Üzerinde Lead-Acid yazan hiçbir akü KURU değildir.Bakımsız denilen üzerinde
"Sealed Lead-Acid" yazan aküler sulu ama dışarı buhar vermezler.Piyasada bunlara kuru akü diyorlar.Bu tabir yanlıştır.Tubeless lastiklere DUBLEX denilmesi gibi.Aşağıda resmi olan ve piyasada 8-10 liraya satılan ışıldak aküleri
bu yapıdadır.Normalde gözlerin kapaklarını göremezsiniz.Üzerindeki plastiği koparırsanız gözler meydana çıkar.Biraz saf su ekleyebilirsiniz.
Gerçek kuru akülerin içinde sıvı yoktur,konulacak yer de yoktur.
Üzerlerinde "GEL" yani jel yazar ve diğerlerinden oldukça pahalıdır.
anılyuksel
06 Eylül 2009, 22:38
benim orjinal aküsüde seninki gibi benimde kuru sandığım ancak tam bakımsız diye tabir edilen sulu ancak eklenmemesi gereken akülerdenmiş benim elektirikçi bu işi anlamış su koymuş aküyü öyle 3 ay daha kullanmıştım artık 3. senesine girdiği için attık yeni jel akü aldım şimdi rahatım:)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO