Orijinalini görmek için tıklayınız : mct 250 mondıal
artecom
23 Ağustos 2009, 12:28
Mct mondıal250 .yeni aldım.servisten onay alarak adana -taşucu-adana yapabilirmiyim diye sorduğumda
kesinlikle dediler.gittim geldi
bir sorun yaşamadım.ancak yağ keçesinden yağ sızıyordu. Değiştiler. Servis garantisinde olmadığını söylediler.birde debriyaj baskı balatasının değişmesinin gerektiğini söylediler.bu da garanti dışındaymış. Merak ediyorum acaba hangi parçalar garanti kapsamında.gidiş geliş tam 360km yaptım.sürat ve titreşim konusunda bir diyeceğim yok.
teknikhoca
23 Ağustos 2009, 12:49
Mct mondıal250 .yeni aldım.servisten onay alarak adana -taşucu-adana yapabilirmiyim diye sorduğumda
kesinlikle dediler.gittim geldi
bir sorun yaşamadım.ancak yağ keçesinden yağ sızıyordu. Değiştiler. Servis garantisinde olmadığını söylediler.birde debriyaj baskı balatasının değişmesinin gerektiğini söylediler.bu da garanti dışındaymış. Merak ediyorum acaba hangi parçalar garanti kapsamında.gidiş geliş tam 360km yaptım.sürat ve titreşim konusunda bir diyeceğim yok.
Merhabalar. Öncelikle motorunuz hayırlı olsun.
Uzun metrajlı sayılmayacak bir gezi sonrasında (bende asya 125T ile Adana-Kızkalesi-adana yapmıştım. Gerçi bende tarsus civarında kayış kopmuştu ama....:salut:olsun...)yağ kaçağının hangi gereçke ile garantiye girmediğini anlayamadım. Belki belki debriyaj için (ki oda 360km de) olabilir ama yağ keçesinin nasıl sürücü hatası olarak belgelediklerini ispat etmeleri gerekir. Direkt olarak tüketici hakları bürosundan sorununuz çözebilirsiniz. Servise gidin ve motorun durumu için rapor tutmalarını söyleyin. Tutmayacaklarını söylerlerse, derhal tüketici masasına gidin ve durumu anlatın. Emin olun sorunu çözüyorlar.
Lucas
23 Ağustos 2009, 13:34
Mondial'in servisleri hep böylemidir? Her açılan konu neredeyse aynı, bende merak ettim bu motorun garantiye giren herhangi bir aksamı var mı? Yoksa servisler insanları yolunacak kaz gözüyle mi görüyorlar?
mertyagci
23 Ağustos 2009, 20:46
Ya Mondial alınmaz ya.Param ona yetse dahi almam artık ben o sorunları bir kere yaşadım bir daha yaşamak istemiyorum.Ne garanti var,ne servis var ne bilmem ne.Yazık günah.
sıradışıbiri
23 Ağustos 2009, 20:57
Bendede 125 uag vardı.Mondial servisi hiç bir şekilde hiç bir parçayı garantiye sokmuyor.Demekki ne imiş mondi alınacaksa sıfır alıp çok para vermeye gerek yok.ikinci el temiz bulun yarıyarıya alın.nasılsa garanti diye bir şey yok.
artecom
25 Ağustos 2009, 09:51
Debriyaj baskı balata değişimi için benden 80tl istediler. Iki günlük motora.yoksa
15gün beklersin gönderirlerse takarız . Ister motoru bırak istersen götür .belli olmaz göndermeyebilirler diye söylediler. Gittim
dışarda yaptırdım
komik bir rakam verdim ne kadar?20tl. Servis niye var? Hizmet için var. Hizmet??????.
mertyagci
25 Ağustos 2009, 14:10
Mondiali savunanlar gelsinde bu yazıları okusun.
JAKOBEN
25 Ağustos 2009, 14:20
Mondiali savunanlar gelsinde bu yazıları okusun.
Dostum bu forumda mondialin servislerini savunan bir yazı okuduğumu hatırlamıyorum ama fiyat/performans oranına göre motorlarının iyi olduğunu söyleyen birçok yazı yazıldı bildiğim kadarıyla. Ben de kendi kullandığım motor olan 250MCT'nin birçok şeyini savunur bazı şeylerini de yererim ama servisleri hiç savunmam. Dolayısıyla savunan da servislerini değil de motorlarını savunuyordur diye düşünüyorum. Mondialin savunulacak bir de yedek parça olayı var tabiki ucuz ve bulunabilir olması güzel birşey.
rizakara
25 Ağustos 2009, 14:54
Dostum bu forumda mondialin servislerini savunan bir yazı okuduğumu hatırlamıyorum ama fiyat/performans oranına göre motorlarının iyi olduğunu söyleyen birçok yazı yazıldı bildiğim kadarıyla. Ben de kendi kullandığım motor olan 250MCT'nin birçok şeyini savunur bazı şeylerini de yererim ama servisleri hiç savunmam. Dolayısıyla savunan da servislerini değil de motorlarını savunuyordur diye düşünüyorum. Mondialin savunulacak bir de yedek parça olayı var tabiki ucuz ve bulunabilir olması güzel birşey.
muadillerinde de servis problemleri aynı , malzeme kalitesi de aynı. Farkı parça bol ve ucuz. İyi ustaya denk gelirsen sorun olmuyor. Ayrıca fabrikanın sitesine derdini anlatıp telefon bırakırsan arayıp servis öneriyorlar.
mertyagci
26 Ağustos 2009, 00:48
Valla iyi demişsinizde ben altımdaki motor şuan Regal Raptor ve çinlilerinde en iyisi bunu herkes bilir.Şu an motorum 5000 km'De ve bana hiçbir arıza çıkarmadı.Bana hangi mondiali söylersin 5000'e kadar hiçbir arıza çıkarmayacak.Adam 1000 kmye gelmiş debriyaj balatası eskitmiş,yok farı yanmıyormuş,yok jantı yamulmuş,yok motor stop ediyormuş.VB.
GÖKTAX
26 Ağustos 2009, 01:51
Valla iyi demişsinizde ben altımdaki motor şuan Regal Raptor ve çinlilerinde en iyisi bunu herkes bilir.Şu an motorum 5000 km'De ve bana hiçbir arıza çıkarmadı.Bana hangi mondiali söylersin 5000'e kadar hiçbir arıza çıkarmayacak.Adam 1000 kmye gelmiş debriyaj balatası eskitmiş,yok farı yanmıyormuş,yok jantı yamulmuş,yok motor stop ediyormuş.VB.
Motorum 20.000'de hiçbir mekanik arıza yaşamadım. Yüzbinlerce Mondıalin içinde elbette arıza çıkaranlar olacaktır.
mertyagci
26 Ağustos 2009, 20:06
Evet olacaktır yüzde 50den fazlası:)Sen şanslıymışsın ama herkes senin gibi şanslı değil demekki.
eyüb
27 Ağustos 2009, 17:01
slm arkadaşla
bende mondial 250 mct aldım ve devamlı sorun cıkarmasına karsın ben onu cok sevıyorum anlamadım ama aynen bole yaa :)
mertyagci
27 Ağustos 2009, 17:29
Kardeşim Allah sabır versin ne diyim.Ama güle güle kullan.Biz burada insanlara laf etmiyoruz herkesmotorunu güle güle kullansın.Biz burada gerçeklerden bahsediyoruz.
rizakara
27 Ağustos 2009, 18:44
http://sozluk.sourtimes.org/?t=regal+raptor
Kardeşim Allah sabır versin ne diyim.Ama güle güle kullan.Biz burada insanlara laf etmiyoruz herkesmotorunu güle güle kullansın.Biz burada gerçeklerden bahsediyoruz.
mertyagci
27 Ağustos 2009, 19:18
Sözlükte Regal hakkında olumsuz şeylere rastlamadım.
rizakara
28 Ağustos 2009, 13:34
Sözlükte Regal hakkında olumsuz şeylere rastlamadım.
fakat elektrik aksamı dandik ötesidir. 1 ay yatmaya görsün hemen aküsü biter, bu sebeple 2 hafta veya daha uzun süre kullanmayacaksanız aküsünü sökmek gerekir. ön farı sorunludur; ilk fırsatta ampulünü akünün kaldırabileceği bir farla değiştirmek gerekir. akünün olduğu sağ kutu suya duyarlıdır, yıkatırken vb. içine su kaçarsa mutlaka sinyal flaşörü bozulur.
en büyük eksiklerinden biri yetkili servisinin neredeyse olmayışıdır,
çin malı motor alırken şans faktörünün çok önemli olduğunu ve aynı yerden alacağınız aynı parti iki motorun bile birbirine göre taban tabana zıt olabileceğini belirttikten sonra
neticede öyle veya böyle hepsinde de bazı sorunlar var. neka ekmek oka köfte
önemli olan parça ve muhatap bulabiliyormusun .
ilk servise gittiğimde servis dandik çıktı bir yeri yaparken biryeri bozdu. mondialin sitesinde ki formu doldurdum cebimi yazdım . birkaç gün sonra birisi aradı gönül aldı ve daha iyi bir servis adı verdi.
sahi şimdi raptoru kim getiriyor ?
mertyagci
29 Ağustos 2009, 14:45
Raptoru Emre Ltd getiriyor.Emre'de Regal Raptorun tüm modellerinin en ufak yedek parçaları dahi mevcuttur.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO