PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ücretli motosiklet parklarını boykot



Sayfa : 1 2 [3] 4

s3ns4t10n
18 Ekim 2009, 13:31
bunların yaptıgı ticari ahlaka uymuyor :farao: avm lerin otoparkları bedava olmalı. bunlar otopark alanını da kiralıyolar sanırım. bazı avm lerin otoparkları tüm araçlara ücretsiz. ücret almayanlar enayi mi :silent:

arkadaslar şehir merkezleri icin bence gayet normal bir uygulama, herkes orayı otopark niyetine kullansa müşteri nereye park edecek??
cevahiri bilemem ama genelde çoğu avm belli bir miktar alışveriş yapınca ücret almıyor..

hasanpinar0537
18 Ekim 2009, 13:50
her motorcu ben ücret vermiyorum diye basıp gitsin alabilen alsın bakalım:)

tamamen katılıyorum...
2 sene orada çalışmama rağmen
1 kere tek kuruş vermedim motosikletime...

mamt
18 Ekim 2009, 15:25
arkadaşlar ben cevahire hiçbir yorum yapmadan bu topiği gönderdim bakalım bana nasıl bir cevap verilicek:pale:

colki
09 Kasım 2009, 18:08
Gercekten şaşılacak bir durum o zaman cevahir kadar i olan istinye park neden ücret sistemı yapmıyor anadolu yakasında pptimum ve paladyum natilus bunlarda ücret uygulamıyor ayrıca!!! var bu işte bi ali cengiz bende bundan sonra ugramıyacam oo avm ye tesekkürler konuyu bizlerle paylastıgınız için .

GSXRR
09 Kasım 2009, 18:53
Arkadaşım geçen aynı durum benımde başıma geldi ama A kapısından ödeme yaparsanız 24 saat ücreti 1 tl olarak Ödüyosunuz...Ben 4,5 saat kaldım.tam normal ödeme yapıcaktım.Görevli uyardı.A kapısına gidin dedi orada Ödeme yapın..Gittim 1 tl ödedim çıktım ben...

GuNMember
09 Kasım 2009, 19:16
Geçenlerde 1 Tl Diye Duydum Ama Otomobille Aynı Ucretı Almaları Çok Saçma Zaten Girişte Solda Motorlara Ayrılan Bir Bölüm Var Hurdalıga Donmemesı İçin 1 Tl Alsalar 1 Tl Verilir Ama Otomobıl Ucretı Gercektende Cok Saçma Bende Bu Olaya Karşıyım

GSXRR
09 Kasım 2009, 19:19
zATEN 1 TL AMA GİDİP PARKIN İÇİNDEKİ MAVİ KATTAKİ ÖDEME NOKTASINDA ÖDEME YAPICAKSINIZ..ŞARTLARI O...... YOKSA ARAÇLARIN ÖDEME YAPTIĞI YERDEN YAPARSANIZ ARAÇLARDAN ALINAN PARA NEYSE ONU ALIYORLAR

GuNMember
09 Kasım 2009, 19:48
Toplayabildiğimiz kadar motosikletliyle gidip, en yoğun saatte, Cts. günü araba yerlerine park edelim. Çıkışta da paramızı öderiz. Mesela birkaç yüz motor. Otopark iptal!

Evet Bir Toplantı Sonrasında Yemek Molası İçin Cevahırı Secerız Yanlış Yaparlarsa Buldugumuz Yerın Tam Ortasına Bırakırız (:

cotonak28
09 Kasım 2009, 20:19
bu topiği okudukdan sonra 1 kez iş icabı gitmek durumunda kaldım,otoparkın ücretli olduğunu burdan öğrenmiş olduğum halde ne a kapısına nede başka bir yere ödeme yapmadım. önüme çıkış yapan bir araç aldım onun arkasından bende çıktım güvenlik görevlisinin gözüne bakarak birde selam çaktım.

KingoftHeWest
11 Kasım 2009, 00:54
Motosikletlere ücret 1 tl.

sniper777
11 Kasım 2009, 01:59
akmerkezde bile ücret alınmıyor bariyerin etrafından yerdeki demirlerin arasından girip çıkarken en sol bariyerden(onu sırf motorlar geçsin diye özellikle kısa yapmışlar)çıkılıyor.Bi kere cevahire gitmiştik eşimle orada sorduğumda motorlar için ufak bi ücret alınıyor demişti görevli ,bende yolun aşağılarında bir ara sokağa bağlamıştım motoru.1 tl ye benzin alırım daha iyi bence.
gitmiyorum o günden beri... kanyon metrocity akmerkez profilo favori alışveriş yerleri benim için.
gitmiyeceğimde...saygılar sevgiler herkese.

Özer
12 Kasım 2009, 15:18
Motosikletin selayeti bakımından 1.-TL çok makul bence:cat:
İzmirdeki AVM lerde alınmıyor + olarak motosiklet park alanları güvenlik noktalarının yakınında oluyor yani + güvenlik sağlanıyor:cat:

Yalnız başımdan geçen bir olayı paylaşalım.

Geçenlerde Alsancak Burger King önündeki (araçlar arasında) boş alana bırakmak istedim Motosikleti ki yanımda bir Belediye görevlisi bitti ve Para dedi:silent::pr: ve gün ışığı görmemiş kelimeleri duydu ve ...si....di gitti.
Ödediğimiz vergiler yetmiyormuş gibi söğüşlecek keriz arıyorlar.....
araç vergisi
köprü vergisi
lüx tüketim vergisi
şunun fonu bunun fonu ne bu yaaa...
akaryakıt zaten 3.37/lt oldu allah bilir ne zaman 4,-TL/lt olacağı.....bıktım bu memleketten kaçacağım artık::rantinp:::ranntign::angry2::::wacko::::arro w::::xs26::::cekic::

The Dude
13 Kasım 2009, 15:09
evvelden değnekçiler vardır, kapınızın önüne arabanızı bırakmak için ücret verirdiniz. sonra belediye çöktü tepelerine aldı kendisi ya da taşeronları işletiyor. istanbul için konuşuyorum, toprak çok pahalı bundan sebep otopark sorun oluyor. ümraniyede merkeze yakın iki otopark arabayı buraya bırakıp 3 adım yürümektense yolun ortasına 2. şerti park alanı yaratıyorlar.

avm kısmına gelince alış veriş arabası bile 1 tl almadan gitmeyen bir sistem var.
bahse konu olan avm e hiç gitmedim, otoparkına para verilen bir avm de paramı harcamak istemem.

özer senin bahsettiğin arkadaşa ben de burada migros önünde rastlamıştım. karşımda da bir ekip arabsı var idi. pek güngörmedik laf etmedim sadece "vermiyorum karşıda polis var git şikayet et." dedim.

avkan65
13 Kasım 2009, 16:35
eskiden yontma taş devir vardı şimdi taşı gitti yontması kaldı ,siz AVM lerden söz ediyorsunuz ,Özel hastahanelerin bile otoparkından para alıyorlar
1 saatide 5 milden başlıyor ,Örnek metropolitan okmeydanı

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:32 ----------


evvelden değnekçiler vardır, kapınızın önüne arabanızı bırakmak için ücret verirdiniz. sonra belediye çöktü tepelerine aldı kendisi ya da taşeronları işletiyor. istanbul için konuşuyorum, toprak çok pahalı bundan sebep otopark sorun oluyor. ümraniyede merkeze yakın iki otopark arabayı buraya bırakıp 3 adım yürümektense yolun ortasına 2. şerti park alanı yaratıyorlar.

avm kısmına gelince alış veriş arabası bile 1 tl almadan gitmeyen bir sistem var.




bu olay düzen sağlamak için örneğin carrefourlarda yapılan bir sistem,herkes aldığı alış veriş arabasını sağa sola bırakıyor ve trafiği laçka ediyor 1 TL yi arabayı yerine bıraktığınızda geri alıyorsunuz zaten...

zeda3000
13 Kasım 2009, 17:06
Oncelikle bir seyi gozden kacirmamak lazim. Biz hep ne diyoruz, bizde bu asfaltta yer kapliyor plakamiz var bizide fark edin diyoruz. O zaman otopark isletmeleride bizi fark etmis iste. Tabiki otomobil ile ayni ucret odemek kabul edilemez bir mantik. Ama makul cercevede bir ucret odemeyi kabul ederim ve hatta oder ve park yonetiminden motorum icin en saglik park alanini ve kilit vurup arkama bile bakmayacagim bir guvenlik korumasinida isterim. Bir seyi vur dibine baltayi seklinde protesto etmek her zaman karli olmaz. Yonetim hic girmeyin der. Motorunu sokaga koyarsin sonra calinir. Bence sunu unutmayalim Turkiye motosiklet mantigina daha cok yabanci ve nasil bir uygulama icinde olmasi gerektigini bilmiyor. Onlara itraz etmek yerine , secenekler ve oneriler sunalim.

Odemek te bir sorun yok. Ozel mulk tur ve hizmet var. (Motorun kapali alanda. Stabilize bir noktada, guvenlik var. Kamerasi var. ) Bu hizmetlerin bir karsiligi olacak elbet. Ben motoruluyum bana bedava olmaz.

Ama makul degerlerde bir ucret olur. Karsiliginda hizmet talep edilir.

Bence park yonetimlerinden birde boyle talep edin.

The Dude
13 Kasım 2009, 17:30
üstad zaten ben sistemi eleştirmedim. sadece sistemi belirttim.

zedanın dediği gibi farkedilmenin de bir bedeli olacaktır.

ama motosiklet gibi bir araç için ücret uygulanması bana mantıklı gelmiyor. hele bir de şuraya park et diye iki çöp konteynerinin arası gösterilirse.

yol molası sırasında susurlukta yörsana gelmeden bir yer var (ismini hatırlamıyorum) motoru park ettim indim, birisi geldi "buraya motorunuzu bırakamazsınız dedi", bırakamazsınız dediği yer otopark, çok kalabalık oluyormuş ben yer kaplıyormuşum. itiraza gerek yok üstad istikamet yörsan, daha sonra ben oradan iki araba dolusu insanla geçtim, hadi burada yemek yiyelim dediler olmaz dedim. istikamet yörsan.

bilmem anlatabildim mi. motosiklet üzerindeki şahıs asosyal bir insan değildir. kendileri kaybederler. gitmem gidilmesine de mani olurum.

casillas00
26 Şubat 2010, 20:11
Parasını bırak koskocaman bir avmsin müşteriye bazı şeyleri zaten standart olarak vermek gerek.Only İStinye Park :bounce:

tantürk
13 Nisan 2010, 15:35
Ankara'da avm otoparkları ücretsiz

hatis
01 Mayıs 2010, 23:41
haberlerde alınmaması gerektiğini duymuştum HEM ARAÇ HEM MOTOR doğru değilmi?

HercuL
02 Mayıs 2010, 00:16
bende gitmem kesinlikle yani istanbulda olsam =) veya burdada öyle bir yer olsa gitmem bu kadar basit

daparadoks
05 Aralık 2010, 14:52
AVM otoparkının ücretli olması bi kere saçma. Ben 2 ay önce girmiş bulundum hani parasının dışında ödeme derdi de var. Çıktım ödeme noktasına aa sizin ki motosikletti dimi ama burdan ödenmiyor demez mi görevli. Artık kartı okuttum aşağıdan bilmem nereye gidip çıkış kartı alcakmışımda ödeme noktası varmış otoparkta. Zaten nefret ederim kapalı dar alanlardan bir de motorumu da yeni almışım otoparkta arkadaşla uzun bir gezi yaptıktan sonra bizi azaad etmeleri için 1 TLmizi verdik çıktık. Yok böyle bir saçmalık herşeye para vere vere nereye kadar gidicez!

HCl
10 Haziran 2011, 17:21
ah ah ne zarar etti benim yüzümden orası :))

Farukxtm
10 Haziran 2011, 17:44
ben bakırköydeki alışveriş merkezlerinden carousel ve capacity e giderim hafta sonları 1 kere bile para istemediler. görevli diyoki en sagdan geç yol kesiciye çarpma diyorlar.kimse birşey demiyor nediye bilirki motosiklet sonuçta küçük bi makine.başka alışverişmerkezlerinin park ücreti almaları çok ayıp birşey utanc verici bi olay onlar için 2 ay önce otopark a gittim para falan istemediler görevli geç git yandan dedi

ytcksl
10 Haziran 2011, 17:47
ben bakırköydeki alışveriş merkezlerinden carousel ve capacity e giderim hafta sonları 1 kere bile para istemediler. görevli diyoki en sagdan geç yol kesiciye çarpma diyorlar.kimse birşey demiyor nediye bilirki motosiklet sonuçta küçük bi makine.başka alışverişmerkezlerinin park ücreti almaları çok ayıp birşey utanc verici bi olay onlar için 2 ay önce otopark a gittim para falan istemediler görevli geç git yandan dedi

gecen bakirkoy capacitye gittim bascaktim tusa kartimi alip odicektim parasini. gorevli engel oldu aynen yazdigin gibi :D gec sagdan dedi :D

kurubuz
10 Haziran 2011, 18:18
Beni de geçenlerde büyükçekmece atirus'un otoparkına bisikletle almadılar. Çok bozuldum. ( Çok da derdimdi girişin önündeki ağaca kilitledim :) )

cem_hakan
10 Haziran 2011, 18:56
info@istanbulcevahir.com

Şuraya eposta atın ve bu uygulamayı protesto ettiğinizi, her ortamda tüm tanıdıklarınıza Cevahir AlışVeriş Merkezini boykot etmeye çağırdığınız yazın. Birkaç yüz eposta gitsin bakın nasıl yola geliyorlar, bu şekilde pekçok firmanın yola geldiğini gördüm. Toplu tepkiyi, organize olmayı hafife almayalım.

Şöyle bir mail attım:

Trafikte desteklenmesi gereken motosikletlilerden hiç bir AVM nin yapmadıgını yapıp otopark ücreti almanızı kınıyorum. Bu uygulamadan vazgeçinceye kadar da AVM nize uğramayacağımı ve tüm çevreme bunu empoze edeceğimi bildirmek isterim. Umarım bu hatadan kısa zamanda dönersiniz.

caraskal
14 Haziran 2011, 11:29
uzun zamandır kimse birşey yazmamış ama, bilen arkadaşlara soruyorum; hala böyle bir uygulama var mı cevahirde acaba? Böyle saçmalık mı olur. Nişantaşında da motorlara müdahale ediyor zabıta. Artık isparka koyun diyorlar ki bu çok koımik bir olay. Yeni çağın en güzide yeri diyorlar nişantaşına, ama aptal bi motosiklet parkı yapmaktan acizler. Bu konularda aslında ortak bir tepki geliştirebilmek gerekiyor sanki. Ama nerde bizde. kaldırıma motor koyuyorsun ceza kesiyor, ama motor parkı yapmıyor. Biz gerçekten çok komik bir ülkeyiz.

Farukxtm
14 Haziran 2011, 15:17
büyükşehir belediyesine dilekçe yazsak belki sorunumuzu çözerler pek ummuyorum. ama denemekten zarar olmaz

efe tolga
14 Haziran 2011, 15:36
Cevahir e hiç motorla gitmedim ama bakırköyde capacity avm sinden çok memnunum.Yaklaşık 30 motosiklet kapasiteli tam giriş kapısının önünde,güvenlik görevlilerinin gözü önünde,zaten giriş komple cam olduğu için kör nokta yok çalınma edilme derdi yok ben bakırköyde nereye gitsem oraya bırakırım içim rahat aklım rahat

logaritma
14 Haziran 2011, 16:29
aslında haklı olarak bir şey yazıcakdım bir motorcu olarak.. ama konuyu açan arkadaşın motorunu gördüğümde dl1000 v-storm yani diyicek pek bir şey bulamadım hani konuyu açan arkadaşın ufak motoru olan 125-250 cc arası motoru olan fazla yer kaplamıycak biri olsa bende yanında olup destek vericekdim haklı olarak.. fakat dl1000 v-storm da kardeş otoparkda yer kaplıyor yani bir arabalık yere normalde 2 motor hatta önlü arkalı 4 motor girer ama bir arabalık yere ancak bir tane dl1000 v-storm girer birde yanına ufak 100-125 cc lik bir motor girer sığıntı gibi :) o kadar oda vstormun yanlarında case i yoksa yanlarında case i varsa oda imkansız ancak tek kendisi girer.. başkada hiç bir motora yer kalmaz..

yani ya konuyu açan kardeşimiz bindiği motor artık bine bine gözüne ufak gelmeye başlamış yada motorunun boyultarının farkında değil..

emraq
14 Haziran 2011, 16:48
1 hafta içerisinde; Cevahir, Kanyon, Metrocity, Profilo alışveriş merkezlerine gittim. Girişte fiş almadım, çıkışta da para ödemedim. Kimse de para ödemem konusunda uyarıda bulunmadı çıkışta. Bükemediği bileği öpmeye karar vermiş olabilirler, bariyerin yanından basıp gittikten sonra kim durdurabilecek ki..

logaritma
14 Haziran 2011, 16:51
sanırım bu uygulamayı büyük motorlar için yapıyorlar yani bariyerin yanından kaçamıycak motorlar için :) :)

emraq
14 Haziran 2011, 17:10
burgman 400 küçük sayılacak bir motor değil kanımca :)

logaritma
14 Haziran 2011, 17:16
benim dediğim daha çok 800cc ve üstü motorlar.. :)

efe tolga
14 Haziran 2011, 17:17
Banada birşey diyen çıkmadı şu zamana kadar.

Onur Y.
14 Haziran 2011, 17:38
Bu uygulama bütün motorlar için gir çık ta 1 tl 3 gün alma yine 1 tl ben mecbur kalıyorum 1 tl yi gözden çıkartıyorum

adasel
14 Haziran 2011, 17:44
İstanbul'da onlarca avm varken hele, Cevahir bitmiştir benim için!!! Boykotu destekliyorum

mstf_gnc
19 Haziran 2011, 19:21
saten oraya girip dünya kadar para harcıyosun bide park ücreti alıyolar 1 liraya kalmışlar

ercankarakus
22 Haziran 2011, 16:41
1 TL makul be arkadaşlar, tabi gönül ister ki hiç para almasın ama kapımın önündeki otoparkçı bile ayda 50 tl alıyor benden (o da pazarlıkla),

içimden diyorum "ulan cevahire yakın olsa evim ayda en fazla 30 lira çıkar cebimden"
hatta kışın bir ay hiç kullanmayacağım zaman gider bırakırım cevahire, üstünü de brandayla örterim, çıkarken de yine 1 tl öderim

KaPTaNHaSaN
22 Haziran 2011, 19:34
alışveriş merkezinde otoparka ücret mi bu istanbul gerçekten taşı toprağı altın memleketmiş ya :)

safakk
14 Temmuz 2011, 13:00
zaten cevahire ne saygım kalmıştı ne gidesim tiksiniyordum artık içimdekileri iyice haklı çıkardılar..!
En son cevahire gittiğimizde otopark pahalı diye aşağı sokakdaki bi apartman önüne park ettik sonrasında cevahirin giriş kapısına yönelirken sağ tarafda cevahirin kaldırımının kenarına park etmiş bir sürü araba vardı ve bir çoğunun tek tekerinin havası aracın hareket etmesinde risk teşkil edecek şekilde azaltılmıştı biraz daha yürüyünce az ilerde 3 güvenlik görevlisi gördük 2si etrafı kolaçan ederken diğeri işi hallediyordu sonrasınd bizi görünce bir şey olmamış gibi yürümek istediler o anda babam güvenlik görevlilerini çağırıp fırça atmaya başladı güvenlik görevlisinin savunmasıda ne yapayım park etmeselerdi otopark var orda :@ ulan sana ne adamın parası yoktur oraya bırakmıştır sana gi.. çıkan var mı trafiği etkilemiyor bişi yapmıyor varsa mide gazın git trafik polisi çağır adamlarla yaka paça girecektik son dakikada araya başka güvenlik görevlileri ve halkın girmesi ile ayrıldık sonrasında yönetimde gidip şikayet ettik tamam ilgileneceğiz ıvır zıvır bi ton laf söyledi sonrasında o yoldan geçerken gördüm ki artık o kaldırım kenarına hep minibüsler park etmiş milleti kovup kendi park yerine mecbur bırakmak için böyle bi yola başvurmuş allahlarından bulsunlar ne diyim..

Chronix
14 Temmuz 2011, 13:48
zaten cevahire ne saygım kalmıştı ne gidesim tiksiniyordum artık içimdekileri iyice haklı çıkardılar..!
En son cevahire gittiğimizde otopark pahalı diye aşağı sokakdaki bi apartman önüne park ettik sonrasında cevahirin giriş kapısına yönelirken sağ tarafda cevahirin kaldırımının kenarına park etmiş bir sürü araba vardı ve bir çoğunun tek tekerinin havası aracın hareket etmesinde risk teşkil edecek şekilde azaltılmıştı biraz daha yürüyünce az ilerde 3 güvenlik görevlisi gördük 2si etrafı kolaçan ederken diğeri işi hallediyordu sonrasınd bizi görünce bir şey olmamış gibi yürümek istediler o anda babam güvenlik görevlilerini çağırıp fırça atmaya başladı güvenlik görevlisinin savunmasıda ne yapayım park etmeselerdi otopark var orda :@ ulan sana ne adamın parası yoktur oraya bırakmıştır sana gi.. çıkan var mı trafiği etkilemiyor bişi yapmıyor varsa mide gazın git trafik polisi çağır adamlarla yaka paça girecektik son dakikada araya başka güvenlik görevlileri ve halkın girmesi ile ayrıldık sonrasında yönetimde gidip şikayet ettik tamam ilgileneceğiz ıvır zıvır bi ton laf söyledi sonrasında o yoldan geçerken gördüm ki artık o kaldırım kenarına hep minibüsler park etmiş milleti kovup kendi park yerine mecbur bırakmak için böyle bi yola başvurmuş allahlarından bulsunlar ne diyim..

Arabaları bilmem de 1 TL verip motosikletimi huzur içinde oraya bırakmaktan pek şikayetçi değilim , yani senin pahalı dediğin motosiklet içinse yanlışın var . Ayrıca o dediğiniz kanıtlanabilecek bir durumsa şikayet edilebilir tabi yönetime değil polise..

safakk
14 Temmuz 2011, 14:48
Arabaları bilmem de 1 TL verip motosikletimi huzur içinde oraya bırakmaktan pek şikayetçi değilim , yani senin pahalı dediğin motosiklet içinse yanlışın var . Ayrıca o dediğiniz kanıtlanabilecek bir durumsa şikayet edilebilir tabi yönetime değil polise..
izmirde yaşadığım için güncel park ücretleri konusunda bir fikrim yok aslında doğrusu polise şikayet etmekdi ama o anlık sinir ile aklımıza gelmedi maalesef şimdi ise olay üzerinden oldukça zaman geçtiği için mobese kaydının bile olduğundan şüpheliyim
Sonuç olarak artık cevahire istanbulde gezmeye gelsem dahi uğramıyorum kendi karizmasını gözümde bitirdi..
Pahalı dan kastım arabalar içindi o dönem için konuşuyorum yine son zamanlardaki fiyatları bilmiyorum..

peacetrain
27 Temmuz 2012, 14:53
AVM'nin merkezi konumundan dolayı otopark ihtiyacı olan ancak alışveriş merkezine gelmeyen insanlar da muhtemelen orayı kullanıyorlar. Bu seferde gerçek müşteri mağdur oluyor. Bence belirli bir saat ücretsiz, takip eden saatlerde ücretli olması en mantıklısı.

ryan82
27 Temmuz 2012, 15:06
ben hiç gitmiyorum zaten anadolu yakasındayım tercih ettiğim yer değildir:cherry:

pistolpitt
27 Temmuz 2012, 15:07
iyi örnekleri de alkışlamak gerek: optimum avm

maymunzamir
06 Ağustos 2012, 18:42
alışveriş yapanlardan para almasalar böylece kuru kalabaıktan kurtulurlar

Pendikty61
11 Ağustos 2012, 11:28
Bir otomobilin yaklaşık üçte biri kadar yer kaplayan bir taşıttan, hangi mantıkla otomobil parası alınır merak ediyorum. Üstelik, bisiklet ve motosiklet, desteklenmesi gereken ulaşım araçları. Bunlardan otopark parası tahsil etmeye çalışmak, ayrı bir çağdışı uygulama.

Ne güzel söylemişsin bu cümle onları boykot etmemize yeter ve artar bile...

CİHAN
11 Ağustos 2012, 15:15
Ben araba ile alisveris merkezlerine gittigimde bile otopark ucretli ise girmiyorum
baska alisveris merkezine gidiyorum.

Ferhat09
19 Eylül 2012, 00:02
Bu Cevahir in mantığı böyle arada bir arkadaş kurye motorları fazla olduğu için bu yolu seçmiş olabilirler diye bir yorum yazmış. ben katılmıyorum adam zaten kurye yani ne kadar kalacak ki? diyelim dinlenme için oraya motorunu çekti ne kadar dinlenecek ki? bence cevahir ve otoparkı kiraladığı şirket iyice şaçmalamış. 1 lira da olsa bende vermem çünkü motosiklet ve kullanılabirse (şehrin trafik durumu el verirse yani araçların fazla olmadığı küçük yerlerde) bisikletler çoğalmalı...Bunun için motosiklet ve bisiklet cazip hale getirilmeli.ayrıca belediye otoparklarıda ücret talep ediyorlar bunu da anlayabilmiş değilim... desteklemek adına ücret almamalı belediye...