Orijinalini görmek için tıklayınız : Kornanızı değiştiriniz..Hem farkedilin hem gününüz şenlensin.
Osbourne
25 Temmuz 2009, 18:34
Arkadaşlar farkedilirlik açısından motosikletlerin di diit olan o sevimli kornalarının değiştirilmesi gerekliliğini vurgulamak için bu başlığı açıyorum..
Bilhassa şehiriçi trafiğinde özellikle de yayalara karşı çok etkin bir yöntem korna modifiyesi..
Yüksek süratte veya otoyolda pek işlevi olmayabilir ama dediğim gibi şehiriçi için özellikle de uyarı için ara gaz veremeyen scooterlar için bence kornaların araba kornasıyla değiştirilmesi şart..
Dün yaşadığım bir olayı aktarayım;
Kadıköy'ün dar sokaklarında son derece düşük bir hızla ilerlerken bir anda elinde cep telefonu ile havaya bakmakta olan birisinin çevresine duyarsız, otlayan bir inek misali yola çıktığını gördüm..
Dursam dururdum sanırım ama riske girmeden acil frenleme yerine sert bir frenle birlikte kornaya asılmamla adamın durduğu yerde 2 ayağı birden yerden kesilerek geriye sırt üstü takla atarak düşmesi bir oldu :queen: Ciddiyim adam bu akrobasiyi yaptı kadıköyün ortasında..Ben çarpmadım he adam kendi kendini geriye fırlattı :)
Neyse ben cıkcık yaparak yoluma devam etmeye hazırlanıyorken adam arkamdan laf etti hızlı geliyordun vs. (YALAN) bende durdum iki ayağım yerde üst baş full koruma adamın küfretmesini bekliyorum..NEyse ki etmedi :P
Dedimki bakın beyefendi elinizde cep telefonu, yola bakmadan konuşa konuşa yola çıktınız ve hızım ise neredeyse yürüyüş hızı..
Neyse adam suçun kendinde olduğunu fark ettiğinden beni de izbandut gibi görünce karşısında pek uzatmadı tam herkes memnun yola devam edeceğiz oradan bir kadın çıkageldi böyle yaşlıca, sarışın, tombul, kısa boylu bir şirret kadıköy teyzesi (bu tipleri bilenler bilir - tanımım meclisten dışarı)
Başladı yok burası yayayolu (!), dünyanın neresinde olursa olsun yayalar her zaman önceliklidir bana bar bar bağırıyor..
Diyorum; Bakın burası KARAYOLU ve beyefendi de elinde telefonla havaya bakarak yola çıktı vs.
Tam ben bunları anlatıyorum solumdan bir amcacağız geldi ve "Yahu motosikletli ne yapsın adam yola bakmadan elinde telle caddeye atladı"
vay sen misin beni savunan :)
Teyze bu amcaya döndü bu sefer bir kalayı basıyor göreceksiniz..
Sen kimsin, senin ağzını yırtarım, pis herif, dili sarkık vb. Amcanın ağzı bir karış açık önce biraz laf yetiştirmeye çalıştı baktı olmayacak oda uzaklaşmaya çalışıyor ama teyze o kadar laf sokuyor ki amcaya ister istemez erkekliğe laf ettirmemek için ayrılamıyor :P
Teyze biraz tatlı tabii..
Neyse etraf tam kalabalıklaşmaya başlamıştı ki havaya zıplayan adama baktım ortalıkta yok ben de aradan süzüldüm bu ikisini de arkamda bıraktım artık sonrasında ne oldu bilemem :mrgreen:
Velhasıl farkedilmek ve gününüzü şenlendirmek açısından kornalarınızı değiştirin :cat:
ya bana motora göre bi fiamm korna lazım, hani şu ferrari kornaları varya:)
nerden bulabilirim, varmı bilgisi olan?
Osbourne
25 Temmuz 2009, 18:57
Bu sitede var 2-3 tane (http://www.feyizoglu.com/alisveris/search.php?Category=All&Keywords=korna)
Bu sitede var 2-3 tane (http://www.feyizoglu.com/alisveris/search.php?Category=All&Keywords=korna)
eyvallah canım benim saol :cherry:
kemalcolak34
25 Temmuz 2009, 19:07
banada godfather korna lazım motorumu ve beni ortaya cıkaricak bişeyler işte:)
darkeagle
25 Temmuz 2009, 19:07
Sen teyzeyede bir korna resistali verseydin ya,o kadar dırdırı da çekmezdin.:P
umut2738
25 Temmuz 2009, 19:10
valla fark edilmek için takmadığım korna kalmadı artık son çare kornayı söküp bir kurusıkı tabanca takacam :queen:
_UnReaL_
25 Temmuz 2009, 19:18
Aslında çift korna yapsak kamyonlardaki havalı kornalardan çocukken bisikletime koyardım sessizce insanların arkdasından yaklaşır çalardım :)) Çocukluk işte. Ama korna meselesine tam destek.
kalbimm
25 Temmuz 2009, 19:35
banada godfather korna lazım motorumu ve beni ortaya cıkaricak bişeyler işte:)
bulursan banada yazarmısın dostum bende çok istiyorum onu :) :):)
eftelya
25 Temmuz 2009, 19:43
Aslında çift korna yapsak kamyonlardaki havalı kornalardan çocukken bisikletime koyardım sessizce insanların arkdasından yaklaşır çalardım :)) Çocukluk işte. Ama korna meselesine tam destek.
emin ol çok küfür yemişsindir çoooookkk :)
Maverick35
25 Temmuz 2009, 19:43
elinde cep telefonu ile havaya bakmakta olan birisinin çevresine duyarsız, otlayan bir inek misali yola çıktığını gördüm..
Yaw, arkadaşım, bu tipleri, en güzel şekilde tarif eden yazılardan birini yazmışsın:)
"Çevreye duyarsız, otlayan bir inek gibi" :)
Bunların bir de daha ileri düzeyi var, onlar şu şekilde;
Karşıdan karşıya geçiyorlar, yada yolun ortasında yürüyorlar, korna basıyorsunuz, aldırış etmiyorlar.Tekrar korna basıyorsunuz, bu defa da dönüp "sıkıysa in o araçtan aşağıya, yaya olarak hesaplaşalım" edasıyla size bakıyorlar.
eftelya
25 Temmuz 2009, 19:46
elinde cep telefonu ile havaya bakmakta olan birisinin çevresine duyarsız, otlayan bir inek misali yola çıktığını gördüm..
Yaw, arkadaşım, bu tipleri, en güzel şekilde tarif eden yazılardan birini yazmışsın:)
"Çevreye duyarsız, otlayan bir inek gibi" :)
Bunların bir de daha ileri düzeyi var, onlar şu şekilde;
Karşıdan karşıya geçiyorlar, yada yolun ortasında yürüyorlar, korna basıyorsunuz, aldırış etmiyorlar.Tekrar korna basıyorsunuz, bu defa da dönüp "sıkıysa in o araçtan aşağıya, yaya olarak hesaplaşalım" edasıyla size bakıyorlar.
en nefret ettiğim yaya türü :pale:
kalbimm
25 Temmuz 2009, 19:52
ben kornaya basınca beni pek kaaaale almiyorlar beat imla :) olacak altımda bir cbr görrüm nasil tırsıyorlar (bi gün olacak)
sysroot
25 Temmuz 2009, 20:50
cidden değiştirmek lazım
Ahmet Orhan
25 Temmuz 2009, 21:33
Havalı kornaları taktırmamızda bir mahsur varmı? Polis ceza kesebilirmi? Bu kornayla muayeneden geçilebilirmi? Bu konuda bilgisi olan arkadaşımız lütfen bizi aydınlatsın.
Osbourne
25 Temmuz 2009, 22:44
Havalı kornaları taktırmamızda bir mahsur varmı? Polis ceza kesebilirmi? Bu kornayla muayeneden geçilebilirmi? Bu konuda bilgisi olan arkadaşımız lütfen bizi aydınlatsın.
Kendinden kompresörlü kornalar var ağabey onlarla sorun çıkacağını sanmıyorum..Neticede bahsettiğim kendimde takılı olan korna kamyon kornası değil hatta linkini atayım tam olsun..
http://www.feyizoglu.com/alisveris/images/products/45748Al.jpg
Ürün fiyatı:
34.95 TL
edii
25 Temmuz 2009, 22:49
Gel aksaraydan ucuza alırız abi :)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:49 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:48 PM ----------
ben dadat şahin kornası taktım 10 numara :D
egelim 43
25 Temmuz 2009, 22:54
Arkadaşlar farkedilirlik açısından motosikletlerin di diit olan o sevimli kornalarının değiştirilmesi gerekliliğini vurgulamak için bu başlığı açıyorum..
Bilhassa şehiriçi trafiğinde özellikle de yayalara karşı çok etkin bir yöntem korna modifiyesi..
Yüksek süratte veya otoyolda pek işlevi olmayabilir ama dediğim gibi şehiriçi için özellikle de uyarı için ara gaz veremeyen scooterlar için bence kornaların araba kornasıyla değiştirilmesi şart..
Kadıköy'ün dar sokaklarında son derece düşük bir hızla ilerlerken bir anda elinde cep telefonu ile havaya bakmakta olan birisinin çevresine duyarsız, otlayan bir inek misali yola çıktığını gördüm..
Dursam dururdum sanırım ama riske girmeden acil frenleme yerine sert bir frenle birlikte kornaya asılmamla adamın durduğu yerde 2 ayağı birden yerden kesilerek geriye sırt üstü takla atarak düşmesi bir oldu :queen: Ciddiyim adam bu akrobasiyi yaptı kadıköyün ortasında..Ben çarpmadım he adam kendi kendini geriye fırlattı :)
Neyse ben cıkcık yaparak yoluma devam etmeye hazırlanıyorken adam arkamdan laf etti hızlı geliyordun vs. (YALAN) bende durdum iki ayağım yerde üst baş full koruma adamın küfretmesini bekliyorum..NEyse ki etmedi :P
Dedimki bakın beyefendi elinizde cep telefonu, yola bakmadan konuşa konuşa yola çıktınız ve hızım ise neredeyse yürüyüş hızı..
Neyse adam suçun kendinde olduğunu fark ettiğinden beni de izbandut gibi görünce karşısında pek uzatmadı tam herkes memnun yola devam edeceğiz oradan bir kadın çıkageldi böyle yaşlıca, sarışın, tombul, kısa boylu bir şirret kadıköy teyzesi (bu tipleri bilenler bilir - tanımım meclisten dışarı)
Başladı yok burası yayayolu (!), dünyanın neresinde olursa olsun yayalar her zaman önceliklidir bana bar bar bağırıyor..
Diyorum; Bakın burası KARAYOLU ve beyefendi de elinde telefonla havaya bakarak yola çıktı vs.
Tam ben bunları anlatıyorum solumdan bir amcacağız geldi ve "Yahu motosikletli ne yapsın adam yola bakmadan elinde telle caddeye atladı"
Sen kimsin, senin ağzını yırtarım, pis herif, dili sarkık vb. Amcanın ağzı bir karış açık önce biraz laf yetiştirmeye çalıştı baktı olmayacak oda uzaklaşmaya çalışıyor ama teyze o kadar laf sokuyor ki amcaya ister istemez erkekliğe laf ettirmemek için ayrılamıyor :P
Neyse etraf tam kalabalıklaşmaya başlamıştı ki havaya zıplayan adama baktım ortalıkta yok ben de aradan süzüldüm bu ikisini de arkamda bıraktım artık sonrasında ne oldu bilemem :mrgreen:
Velhasıl farkedilmek ve gününüzü şenlendirmek açısından kornalarınızı değiştirin :cat:
:queen::queen: Keşke amcayı arkana alarak onuda uzaklaştırsaydın oradan amcanın hayatından endişe etmeye başladım ben şimdi :queen::queen:
Ahmet Orhan
25 Temmuz 2009, 22:56
Kompresörlü yani havalı korna sesinden belli olur. Onun için yasal kullanımını sordum.
eftelya
25 Temmuz 2009, 23:05
bunu yeni okudum ya :P gözümden kaçmış nası kaçmışsa :mrgreen:
bugün kadıköyde bi kalabalık toplanmıstı , o sizmiydiniz , ama benim gördüğüm olayda motosikletli birisi '' bekle burda bekle 5 dakika dur '' diyordu bağıra bağıra , utanmıyormusun yaşlı amcaları dövmek için adam toplamaya :mrgreen:
Osbourne
25 Temmuz 2009, 23:10
Kompresörlü yani havalı korna sesinden belli olur. Onun için yasal kullanımını sordum.
Bu korna 110 db ve insanın zarar görme eşiği 120 db den sonra diye biliyorum..
Kanunu buna göre düzenlemişlerse zararsız bir kornadır sanırım..Ama kanunu kesin bilmek gerek aynen dediğiniz gibi Ahmet bey.
road
25 Temmuz 2009, 23:21
Tren kornasını tek geçerim:P
Tolme
26 Temmuz 2009, 00:49
hafta içi ilk işlerimden biri kornayı deiştirmek olacak,sinek vızıltısı gibi gelio arabalara özellikle şehirler arası yollarda adam iplemio bile bisiklet muamelesi yapıyor sana, o bahsettiğiniz elektropünomatik kornalardan taktımmı bastığım anda adam oturduğu yerde altına eder sonra koltuk temizlemekle uğraşsınlar :queen:
apithin
26 Temmuz 2009, 21:57
benim bws'de doğan kornası var serçe ve kamyonetler yol veriyo kornayı çalınca :)
Ahmet Orhan
27 Temmuz 2009, 23:51
110 db. bir korna siparişi verdim yarın gelecek, takınca fikrimi yazacağım.
pit1082
28 Temmuz 2009, 00:05
direk o telle konusan adamı kucaga alır devam ederdım
umut2738
28 Temmuz 2009, 00:07
110 db. bir korna siparişi verdim yarın gelecek, takınca fikrimi yazacağım.
hocam bi video çek linkini falan koy lütfen benimde kafamdan geçmiyor değil :)
semih varol
28 Temmuz 2009, 00:22
http://www.mazdaclubtr.com/forum/satilik/orjinal-ferrari-korna-t7342.0.html
Serk21
28 Temmuz 2009, 03:43
hey hey hey tamda benim konum =) geçtiğimiz haftalarda gölcük çarşıda ilerlerken dünyanın hiçbiryerinde karşılaşamayacağınız GÖLCÜKLÜ vatandaşlar sazan suya atlar gibi bir bir önüme atlıyorlardı,kornama basıyordum ama bip bip vik vik ördekten hallice oldugu için amcamlar dönüp bakmıyordu bile.o sinirle sanayiye gittim dedim bana bi korna verin kamyonu zıplatsın sonra 3 tane korna verdiler jackları söküp takıp denedim ve SEGER mersedes kornasını seçtim L olanı :D super bişey 9 tl fiyatı ile ötesi yok dedirtti bana =) artık kime korna çalsam kedi gibi zıplıyor çok mutluyum nihaha :D
banalazim
28 Temmuz 2009, 04:10
Tren kornasını tek geçerim:P
kesinlikle katılıyorum usta :cat: , oracıkta tuvalet ihtiyacını giderir :P :P :P :P :P :P
remzi661
28 Temmuz 2009, 07:38
osbourne kusura bakma ama birsey diyecegim... Yaya hiziyla gidiyorum diyorsun ve kazik fren... Bagdasmiyor bunlar bence.. Yaya hiziyla gidiyorsan kazik fren e gerek yokki... Benim icin yaya hizi aninda durman demektir... Yanlismiyim????
korkut 250
28 Temmuz 2009, 08:01
valla fark edilmek için takmadığım korna kalmadı artık son çare kornayı söküp bir kurusıkı tabanca takacam :queen:
:queen::queen:
msr600
23 Ekim 2009, 17:25
6 volt ile çalısan havalı korna nerede var acaba
Osbourne
23 Ekim 2009, 22:24
osbourne kusura bakma ama birsey diyecegim... Yaya hiziyla gidiyorum diyorsun ve kazik fren... Bagdasmiyor bunlar bence.. Yaya hiziyla gidiyorsan kazik fren e gerek yokki... Benim icin yaya hizi aninda durman demektir... Yanlismiyim????
Yanlışsın :mrgreen:
Yürüme hızıyla da dip gazla da kazık fren yapılır..
Kazık freni tanımlama şekline göre değişir..Saatte 10 km/sa ile giderken aniden ön freni sıkınca benim tanımıma göre kazık fren oluyür..
Cevap yazmıştımda kütahya'daymışsın be bilader..İstanbul'da sirkeciyi tarif edecektim..
KaPTaNHaSaN
23 Ekim 2009, 23:02
bende var. stebel natilus compact 65 lira montaj dahil. Tek tıklama ile önüme süren aracı geldiği şeride geri yolluyorum. hele uzun yolda mükemmel, eski kornamı kaskın içinde ben bile duyamıyordum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:02 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:00 PM ----------
35 watt ile çalışıyor. role ile tamamlamaya çalışsada tam çalmıyor aslında. ama korna açıkta olduğundan iyi ses veriyor.
not hondanın üzerinden çıkan korna 3 w
0081yavuz
23 Ekim 2009, 23:21
bende motrdaki kornayı söküp salyangoz korna taktım.
çokta işe yaradı
m.şanveren
24 Ekim 2009, 00:16
aslında (alarma 666 paradox techno mix)müziğindeki gibi vapur kornası koyucan mecidiye köyde çalınca çağlayandan duyulsun:queen:
forbit
24 Ekim 2009, 00:40
Bende memnun değilim kornadan arkadaşlar çok cılız bir sesi var, kornaya basıyorum millet tınmıyo bileeeee.. bi çakcan arkadan tepe takla olucaklar görcekler ondan sonra :pr:
serhan123
24 Ekim 2009, 01:09
aslında polis kornası takıcan dod dod :queen: herkez yol verir :queen:
mavis1971
24 Ekim 2009, 01:14
valla bende ferrari korna taktım rahata erdım.trafikte araçların sağından gecerken dıt dıt kımse duymuyordu ama şimdi bastımmı kornaya şoför bi kendıne geliyor :) hemen sola atıyor kendını.
Su Silahı
24 Ekim 2009, 02:06
Ben geçen hafta değiştirdim bit pazarından araba kornası aldım 1 tl ye. Canavar gibi bağırıyor. YBR ye tabiii. :)
TORAMAN
24 Ekim 2009, 02:09
Ben scooterimin kornasından memnunum şimdilik bir sıkıntı yok.:):cat:
Valla bende ferrari kornası var çok memnunum
RunemagicK
25 Ekim 2009, 02:01
bende bugün değiştirdim. stebelin aynının çin malını taktırdım ama.30 tl verdim, kazık yemiş olabilirim:) ama memnunum, vapur gibi maşallah:)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:01 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:58 AM ----------
evet kazık yemişim, aynısını 16liraya buldum şimdi nette:)
Osbourne
25 Ekim 2009, 02:22
bende bugün değiştirdim. stebelin aynının çin malını taktırdım ama.30 tl verdim, kazık yemiş olabilirim:) ama memnunum, vapur gibi maşallah:)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:01 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:58 AM ----------
evet kazık yemişim, aynısını 16liraya buldum şimdi nette:)
Bende de var o hastalık..üstünkörü araştırma yaparak satın alıp, sonradan etraflıca araştırma huyu :)
Hayırlı olsun..Farkı fark edeceksin emin ol :P
RunemagicK
25 Ekim 2009, 02:00
Bende de var o hastalık..üstünkörü araştırma yaparak satın alıp, sonradan etraflıca araştırma huyu :)
Hayırlı olsun..Farkı fark edeceksin emin ol :P
aslında hep araştırırım didik didik ederim, ki zaten netten bulduğum fiyatta önceden favorilerime eklediğim bi ilana ait. gittim 2 kat paraya aldım:) iş benimkide. neyse artık olan oldu
Nipp10
25 Ekim 2009, 02:56
http://www.seger.com/index.php?MenuID=42
İki motorumda da bundan kullanıyorum. Bir çift ve görüntüsü de güzel. Fena sesi var . İnsan gibi ötmüyor.:queen:
remzi661
25 Ekim 2009, 05:23
Benimki orijinal kalacak.. :P
Sadece düüt düüt yapiyor..
Dügmesi solda dimi meretin? :silent:
RifatKardu
25 Ekim 2009, 11:07
125 zn mi alaym kasım sonunda ilk işim havalı korna taktırmak felan dermişim :P Normal bir korna taktırcam şoförü hoplatcam koltuktan :queen:
t.madde
25 Ekim 2009, 11:22
bende fiemm korna var milleti havaya zıplatıyo ;) ısındıkçada sesi artıyo fransız aldım bilerek :queen:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO