PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Scooter Kayış Koptu

mstf_gnc
04 Temmuz 2009, 21:09
http://img17.imageshack.us/img17/4595/foto0026d.jpg

http://img17.imageshack.us/img17/2597/foto0027ssn.jpg

motor mondial 150RE 8650 km de
bugün saat 5/6 arası akşam üzeri 50/60 arası seyrederken biraz hız verim dedim 80 e çıktım motor gaz kesti ve stop etti ilk aklıma gelen kayış olmuştu ilk defa başıma böle bişi geliyor buradan edindiğim biligler doğrultusunda tabiki
bi kaç kez marşa bastım zorlama yaptı sonra çalıştı fakat boşa dönüyor
hemen stop ettim:cyclopsan tuttum evin yolunu :)
açtım kapağı resimlerde göründüğü gibi bir manzara çıktı
kayış alıp kendim takmayı düşünüyorum (şimdi diyenler olur hiç uğraşma tamirciye git gittim adam kapağı sökmekten sadece 50 istedi:queen: hayırlı işler dedim çektim geldim ) ne dersiniz havalı tabancam yok:salut: nasıl yaparım saygılar...

HALİM
04 Temmuz 2009, 21:20
Havalı Tabancasız Baya Bi zor işin ya Yada Baaya Bi uğraşman lazım Bi Kişiyi Arkaaya oturttur Ve denemeye başla şimdiden klay gelsin

korkut 250
04 Temmuz 2009, 21:21
Kendin değiştir Söktüğüne göre kayışıda takabilirsin.Doğru söylüyorsun Ben olsam bende vermem 50 tl yazık günah o kadar para.

mstf_gnc
04 Temmuz 2009, 21:25
hangi parçayı sökmem lazım az çok biliyom şu ana kadar motorum arızalarını kendim yaptım arka devriyaj kavramayımı sökim onun içinde yay var
öndekine havalı tabanca gerekiyomuş nasıl yaparım

_OLD_
04 Temmuz 2009, 22:11
İllaki sökmen gerekmiyor.her iki kasnagın arasını güzelce temizle.kopan kayışın üzerindeki numaralara göre Bando marka bir kayış al.Önce arka kasnağa güzelce oturt.Ön taraf kasnağa da alt taraftan başlayıp(bu sırada bir arkadaşın
arka kasnağı çevirmeli saat yönüne) soldan sağa çevirerek bir kalın tornavida ile yönlendirerek oturt.kasnakları sökersen arada kayış varken geri takamazsın.
Kolaygelsin.

mstf_gnc
04 Temmuz 2009, 22:12
teşekkürler

storm150_mmk
23 Temmuz 2009, 00:13
merhaba biraz gec olucak ama kusura bakmayın ya bende kayısı değiştirmek istiyorum kendi isteklerim üzerişne ama o kapağı sökerken2 adet vidayı sökemiyorum ne denediysem sökemedim ( 8 anahtar - 8 lokma - ayarlı pense vs vs ) sizce nasıl söke bilirim o vidaları???

eby78
23 Temmuz 2009, 00:25
kopan kayışın markası nedır,orjınal kayışımıydı..? ve daha once değiştirmişmiydin?

storm150_mmk
23 Temmuz 2009, 00:43
ya kayısım kopmadı ama 1500 km önce tamirci değiştirmen gerekiyor dedi bende değiştirmek istiyorumo cok para isdedi sadece kayıs 55+ takma 30 tl isdeddi ben garajımda takmak isdiyorum kapak derkende o dökümolan dışarıdan koruyucu kapak..

storm150_mmk
24 Temmuz 2009, 02:00
baska yardımcı olabilecek olan varmı ??

_OLD_
24 Temmuz 2009, 02:10
Anlaşıldığına göre civataların altıgen olan baş tarafları bozuldu ve anahtarlar tutmuyor.Ben şöyle yapardım: Başın orta yerine ucu sivri bir şeyle matkap ucunu kaydırmasın diye nokta koyardım (zımba,kalın çivi ve çekiç),sonra 8 mm uç takılı matkapla civata başını çürütürdüm. Bu civataların 2 tanesinin eksik ol-
masının bir zararı yoktur.Daha sonra tamamlıyabilirsin.
Kolay gelsin.

storm150_mmk
24 Temmuz 2009, 02:28
Anlaşıldığına göre civataların altıgen olan baş tarafları bozuldu ve anahtarlar tutmuyor.Ben şöyle yapardım: Başın orta yerine ucu sivri bir şeyle matkap ucunu kaydırmasın diye nokta koyardım (zımba,kalın çivi ve çekiç),sonra 8 mm uç takılı matkapla civata başını çürütürdüm. Bu civataların 2 tanesinin eksik ol-
masının bir zararı yoktur.Daha sonra tamamlıyabilirsin.
Kolay gelsin.

saolasın abicim ama bunların kökleri icerde kalıcak onu nasıl cıkartıcam ?

_OLD_
24 Temmuz 2009, 09:40
Bu vidalar uzun vidalar.Kapağı çıkardıktan sonra pense ile sökebilirsin.Yuvaya kaynamış ise motoru mümkün olduğu kadar yan yatır.Diplerine Hidrolik yağı koy dikkatlice,bir süre bekle.Gerekirse çakmakla yuvaya yakın yerinden ısıt.
Kolay gelsin.

tasarslan
24 Temmuz 2009, 09:55
Çözüm aşağıda...

http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/63521-scooter-icin-varyator-sokme-aparati-buyrun.html

by_001
24 Temmuz 2009, 10:30
ya kayısım kopmadı ama 1500 km önce tamirci değiştirmen gerekiyor dedi bende değiştirmek istiyorumo cok para isdedi sadece kayıs 55+ takma 30 tl isdeddi ben garajımda takmak isdiyorum kapak derkende o dökümolan dışarıdan koruyucu kapak..

:silent: bu ne yha 55 kayış 30 da takması mı olurmuş :silent: :pr:

bando kayış 17.5 takması 5 tl = 22.5.. 20 olurmu abi..?olur..:queen:

nerde yaşıyıonuz anlamadım ki istanbul muuu paris mi :queen:

storm150_mmk
24 Temmuz 2009, 13:53
:silent: bu ne yha 55 kayış 30 da takması mı olurmuş :silent: :pr:

bando kayış 17.5 takması 5 tl = 22.5.. 20 olurmu abi..?olur..:queen:

nerde yaşıyıonuz anlamadım ki istanbul muuu paris mi :queen:

vallahi bilemicem yeterki ellerine düşme !!!

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:53 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:52 PM ----------

bu arada yorum yapan arkadaşlar teşekkur ediyorum..

sky_forever
25 Temmuz 2009, 16:51
dayco kevlar bando powerlink arkadaşlar bende kayış alıcam ama hangisi en iyi çok fazla kafam karıştı ve kimse net bi cevap vermemiş ankara civarında en KALİTELİ marka hangisi ve neresi satar bilgisi olan var mı ?