Orijinalini görmek için tıklayınız : jant doğrultulurmu balans olurmu
kartalizma07
24 Haziran 2009, 22:01
ön jantta çok az yalpalama var, viraja girerken belli ediyor.
bende rot-balansa gittim lastikten dedi, lastikte yeni, aldığım yere gittim janttan kaynaklanıyo dedi. zararı olmaz dedi ama ben huylandım artık.
jantı değiştirirsin dedi hiç masraf etme dedi.
birara balans yaparlarsa yaptırayım bari.
sizin fikirleriniz nelerdir. hiç balans yaptıran oldumu. 150cc motor ybr tarzı
GÖKTAX
24 Haziran 2009, 22:06
Balans yaptırırsan yalpalama kalmaz.
kartalizma07
24 Haziran 2009, 22:09
Balans yaptırırsan yalpalama kalmaz.
olurmu yani balans yapılırmı. çapı büyük olduğundan yapılmaz dedi motosikletçi. balansçıyla net olarak görüşmedim yapılır veya yapılmaz demedi
GÖKTAX
24 Haziran 2009, 22:13
olurmu yani balans yapılırmı. çapı büyük olduğundan yapılmaz dedi motosikletçi. balansçıyla net olarak görüşmedim yapılır veya yapılmaz demedi
Kardeş ben yanlış yazdım tel janta akord ayarı yapılır. Buda senin sorununu çözer.
kartalizma07
24 Haziran 2009, 22:16
Kardeş ben yanlış yazdım tel janta akord ayarı yapılır. Buda senin sorununu çözer.
umutlanmıştım beee :pale::pale: benimkisi tel jant değil
GÖKTAX
24 Haziran 2009, 22:18
Kusura bakma dikkatli okumamışım.
< iLk@yy >
24 Haziran 2009, 23:07
işin kötü yanı ben yazdığım yazıyı göremiyorum ama bunu okuyup gören hatta alıntı yapabilen olmuş ne kadar ilginç (=
sonuç olarak senin bunu öğrenebilmen önemliydi yazımda sende öğrenmiş oldun düzeltilebildiğini :cat:
kartalizma07
24 Haziran 2009, 23:14
işin kötü yanı ben yazdığım yazıyı göremiyorum ama bunu okuyup gören hatta alıntı yapabilen olmuş ne kadar ilginç (=
sonuç olarak senin bunu öğrenebilmen önemliydi yazımda sende öğrenmiş oldun düzeltilebildiğini :cat:
bende göremedim senin yazını :queen::queen: ilk yazdığında gördüm alıntı yaptım kökten alıntı yapmışım nasıl olduysa :queen::queen:
eyvallah verdiğin bilgi için kısa sürede değerlendiricem :)
korkut 250
25 Haziran 2009, 10:10
Cant ne kadar düzelsede balans zor.
Kaiser
25 Haziran 2009, 14:16
Jant preslenerek düzeltilebilir ama bu eğriliğin boyutuna bağlıdır.
OGLUMVE BEN
25 Haziran 2009, 14:18
biliyorsun bendeki cant ları dükkanda güzel masa yapıcam onları :wiinkk::wiinkk:
kartalizma07
25 Haziran 2009, 18:01
önemli olan jantın düzelmesi zaten çok az bi sallantı var. balans ile düzelmezmi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:01 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:01 PM ----------
Jant preslenerek düzeltilebilir ama bu eğriliğin boyutuna bağlıdır.
eğrilik çok az belirgin
korkut 250
25 Haziran 2009, 20:21
önemli olan jantın düzelmesi zaten çok az bi sallantı var. balans ile düzelmezmi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:01 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:01 PM ----------
eğrilik çok az belirgin
Yenisi ne kadarmış sordunmu fiyatını.:silent:
kartalizma07
26 Haziran 2009, 01:39
Yenisi ne kadarmış sordunmu fiyatını.:silent:
yenisi 100 den aşağı değildir
kartalizma07
26 Haziran 2009, 16:45
rot balansçıya gittim bu janta olmaz dedi, ancak büyük motosikletlere yapılır balans dedi
motor tamircisi elemana sordum tornacıya düzelttirirsin dedi ama hiç gerek yok dahada kötü olabilir düzeltilirken dedi :silent::silent::silent:
< iLk@yy >
26 Haziran 2009, 16:54
rot balansçıya gittim bu janta olmaz dedi, ancak büyük motosikletlere yapılır balans dedi
motor tamircisi elemana sordum tornacıya düzelttirirsin dedi ama hiç gerek yok dahada kötü olabilir düzeltilirken dedi :silent::silent::silent:
tornacı düzeltir ama işi biliyorsa
jant pressle düzeltilmiyor bu arada :cat: ısı ugulanarak çekiçlenerek düzeltiliyor :cat: ısı uygulanmadan yapılırsa zarar verilir muhtemelen jant patlar...
rot balansta yapılıyor ama heryer yapamıyor işte öyle bir sorun var :cat:
kartalizma07
26 Haziran 2009, 16:59
tornacı düzeltir ama işi biliyorsa
jant pressle düzeltilmiyor bu arada :cat: ısı ugulanarak çekiçlenerek düzeltiliyor :cat: ısı uygulanmadan yapılırsa zarar verilir muhtemelen jant patlar...
rot balansta yapılıyor ama heryer yapamıyor işte öyle bir sorun var :cat:
bilader hızır gibi yetiştin yine :) sen olmasan yapılıp yapılmadığını öğrenemicektim.
çok sağol :rendeer:
ozaman başka balançılara ve tornacılara sorayım en iyisi.
tornacı eleman var 19 yaşında düzgün iş yaparmı güvünemiyorum.
otomobil jantı düzeltiyo makinesiyle çekiçle, kesin yaparım derse yaptırayım bari
Lucas
26 Haziran 2009, 17:08
İmzan ne güzelmiş :P Hatun yazsaydın en azından :)
kartalizma07
26 Haziran 2009, 17:11
İmzan ne güzelmiş :P Hatun yazsaydın en azından :)
teşekkür ederim:) dikkat çeken bişey olsun dedim aklıma bu geldi avrat yazacaktım karı yazdım hatun yazayım bari. çinden nefret ettiğim için karı diye yazdım.
motor çin hipermarkette sattığım mallar çin :pr:
AydoganX
30 Temmuz 2009, 23:17
Arkadaşlar
bugün ne yazıkki farketmeyerek sert bir çukura girdim,
hızım ise yaklaşık 90-100 km-h civarıydı. Sonuçta jantımı bu hale getirdim.
Düzeltme şansımız varmıdır?
Ankara'da bu işi yapan bildiğiniz yer varmı ?
Sol taraftan jantlara bakılınca neredeyse hiç anlaşılmıyor yamukluklar.
Sağ taraftan bakınca ise arka jant bariz belli.
Ön jant sağ tarafta ise , arkaya nazaran az ama dikkat edilince yine yamukluk belli oluyor.
Ön ve arka içinde tam sibopların orada kalan kısım yamulmuş.
Orada dikkat ederseniz belli oluyor
arka jant sağ taraf
http://i591.photobucket.com/albums/ss360/AydoganX/IMG_1601.jpg
arka jant sol taraf
http://i591.photobucket.com/albums/ss360/AydoganX/IMG_1602.jpg
ön jant sağ taraf
http://i591.photobucket.com/albums/ss360/AydoganX/IMG_1600.jpg
ön jant sol taraf
http://i591.photobucket.com/albums/ss360/AydoganX/IMG_1603.jpg
SAd0
31 Temmuz 2009, 01:41
anakarada varmı bilmiyorum ama sağlam jantçılar halledebiliyo, gerçi sağlıklı olmaz deniyor ama ucuz:p
Arjantinli69
31 Temmuz 2009, 02:07
senin gittigin rotbalanscılar uff olmuşlar,yada işlerine gelmiyor.istanbulda öyle ustalar varki yapmayacakları iş yok.ama işin maliyet işçilik meselesi.:cat:cbf jantı gibi ise fazlada bir balans yapmıyorsa kurşun takılarak balans ayarı tutuyor.ama jant fazla yamuk ise o zaman jantı tezgaha baglayıp oksijen ile tavlayıp yavaş yavaş düzeltiyorlar,bir taraftanda su ile soğutuyorlarki jant erimesin diye.yani usta işi.hani 18 yaşındaki eleman ne derece becerir onu bilemem ama burda olsa ben ona hiç bir iş yaptırmam.:cat:
gezgin_33
31 Temmuz 2009, 11:37
Benim arka Jantın iki ayrı noktasında da yamulma var. Suan için idare ediyorum biraz durumu düzeltip balans yaptıracam. Tadık bir motor ustası ve lastikci var. İkiside sorun degil yaptırırız dedi ama ben biraz daha bekleyip Düzelttikden sonra birde boyatmayı düşünüyorum...
AydoganX
31 Temmuz 2009, 11:40
Benim arka Jantın iki ayrı noktasında da yamulma var. Suan için idare ediyorum biraz durumu düzeltip balans yaptıracam. Tadık bir motor ustası ve lastikci var. İkiside sorun degil yaptırırız dedi ama ben biraz daha bekleyip Düzelttikden sonra birde boyatmayı düşünüyorum...
Benim janttakilere benzer yamukluklarmı gezgin hocam?
Arka janttaki yamukluk çok gibi benim sanki
iptaluyelik02
31 Temmuz 2009, 11:40
Jant ucuzsa yenisini al derim
ama pahalı veya bulunmayorsa Buz Motor a gönder,hallederler
sahibi de motorcudur,
http://www.buzmotor.com/satis_servis.html
_UnReaL_
31 Temmuz 2009, 11:46
Jant ucuzsa yenisini al derim
ama pahalı veya bulunmayorsa Buz Motor a gönder,hallederler
sahibi de motorcudur,
http://www.buzmotor.com/satis_servis.html
Buzz motoru bende duymuştum sanırım orada balans içinde yardımcı oluyorlar.
Benimde TVS apache im var ön jantım balans yapıyordu, yeni lastik aldım sorun neredeyse kalmadı ancak balans yaptırmak lazım. İstanbulda bu işi yapan düzgün bir yer varmı acaba?
iptaluyelik02
31 Temmuz 2009, 11:48
Buzz motoru bende duymuştum sanırım orada balans içinde yardımcı oluyorlar.
Benimde TVS apache im var ön jantım balans yapıyordu, yeni lastik aldım sorun neredeyse kalmadı ancak balans yaptırmak lazım. İstanbulda bu işi yapan düzgün bir yer varmı acaba?
buz motorun merkezi istanbulda :P
_UnReaL_
31 Temmuz 2009, 12:00
55 yaşlarında doktor bir motorcu tanıdığım var kendisi diş hekimi, bir ara gidelim yaptıralım demişti.
AydoganX
01 Ağustos 2009, 18:42
Önemli Sorular :
1- Arkadaşlar şimdi bu resimdeki jantlar ciddi darbe yediler, sanayide bi kaç yere sordum düzeltiriz diyorlar, istedikleri fiyat ise 70-80 TL arası.
Ben tam karar veremedim. Sizce düzelttirmek mantıklımı. Düzeldikten sonra aynı yerden darbe yerse jant orijinaline göre daha çabuk deforme olmazmı? Yoksa hiç uğraşma 240-250 liraya yeni jantmı al diyorsunuz ?
2 - Bu darbenin etkisiyle tekerlek rulmanlarıda ciddi hasar almışıdır? Yada başka nereler hasar almış olabilir ?
3 - Yolculuk esnasında amortisörüm en sert konumdaydı. Acaba en yumuşak konumda olsaydı, süspansiyonlar daha çok darbe emeceği için janta daha az yük binip yamulmasına mani olabilirmiydi ?
Bir musibet geçirdik bari gereken dersleri alalım dimi
coolsoul
30 Ağustos 2009, 01:59
aynı problem bendede var arkadaşlar ama sanırım bıras şanslıyım benımkı tel jan:)t bende yıllık ızınde kuşadasında ıyı bı cukara gırdım önjantta içe doğru bi şişkinlik oldu onu bıras duzelttım ama akor ıstıyo jant bıde dısk fren olunca dıskın egrılıkten dolayı sürtmesı benı sinir ediyo izmirde önerebileceginiz bir usta varmı? herkese iyi geceler.
kartalizma07
30 Ağustos 2009, 02:08
en iyisi değiştirmek diyolar zaten. büyük bişey yok çok az, dikkatli bakınca belli oluyor. arka teker yalpalıyor, ön jantta az bişey yalpalıyor.
storm150_mmk
30 Ağustos 2009, 02:31
aa benim mtooruma 4ay icinde 3 kere oldu 1 keresinde lastikciye gittim galiba patladı diye adam iki cekiçsalladı gecenlerde gene olmus yanttı cekiçle vura vura sıfır jant yaptım :queen:
kartalizma07
30 Ağustos 2009, 02:40
aa benim mtooruma 4ay icinde 3 kere oldu 1 keresinde lastikciye gittim galiba patladı diye adam iki cekiçsalladı gecenlerde gene olmus yanttı cekiçle vura vura sıfır jant yaptım :queen:
yuhhh nasıl oluyo öyle. bende dalayım çekiçle :queen:
storm150_mmk
30 Ağustos 2009, 02:42
prdn ya olayı tm anlatmamısım :cherry: jantım dışarı doğru büküktü ilk sayfada en alttaki yorumda nasılsa aynısı onu düzelttim ..
kartalizma07
30 Ağustos 2009, 03:20
prdn ya olayı tm anlatmamısım :cherry: jantım dışarı doğru büküktü ilk sayfada en alttaki yorumda nasılsa aynısı onu düzelttim ..
anladım :)
cagatay_hepsen
30 Ağustos 2009, 04:39
öyle tamirciler varki yarısı kopuk jantları bile yapıyolar seninkini çok rahat yaparlar ama sağlamlık bakımından pek önerilmiyor çok eyik ise jant ama seninkinde çok problem olacağını sanmam.
kartalizma07
30 Ağustos 2009, 04:42
öyle tamirciler varki yarısı kopuk jantları bile yapıyolar seninkini çok rahat yaparlar ama sağlamlık bakımından pek önerilmiyor çok eyik ise jant ama seninkinde çok problem olacağını sanmam.
o işi yapanlar var. riskli olabilir
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO