PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arka stop camı ve sinyalleri nasıl karartırız ?

SeRHaTeKiNci
24 Haziran 2009, 21:38
Merhaba arkadaşlar,

Bazı motosikletlerde görüyorum internette falan, arka stop camı ile sinyalleri karartıyorlar fakat aydınlatmalarında hiçbir bozulma olmuyor.. :silent:

Bunu nasıl yapabilirim? :silent:

Örnek resim:
http://img146.imageshack.us/img146/9093/xxxf.jpg (http://img146.imageshack.us/i/xxxf.jpg/)

JUSTice4all
24 Haziran 2009, 21:45
eskiden lastik isiyle camı içerden isleme motodu ile kaplarlardı :queen: görünülebilirlik azalıyor tabi bu yontemle. ben de merak ettim simdi aydınlatmalarında bozulma olmadan nasil beceriyorlar o işi ::153::

edit:sprey boyalar var bu iş için 30 tl kadar. "pleksiglas" görüntüsü veren boya olarak arasan bulabilirsin.

SeRHaTeKiNci
24 Haziran 2009, 21:56
Belki biraz azalma oluyodur. Bilenler lütfen tarif etsin arkadaşlar..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:56 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:54 PM ----------

@JUSTice4all

Bu benim kendi motorum :)
Bu resim orijinal değil :mrgreen: Photoshopla yaptım ben bunu :)

JUSTice4all
24 Haziran 2009, 21:58
orjinal olmadığı her halinden belli. bende sana diyorum ki eger istedigin o resimdeki gibi ise pleksiglas goruntusu veren siyah renkte bi sprey boya alıp stop lambana ve sinyallerine uygulaman.

dynner
24 Haziran 2009, 21:59
onun bi maddesi var diye bılıorum ama maddeyı bılmıyorum :)

yssf
24 Haziran 2009, 22:02
Al Bir Siyah Bayan Çorabı Kapla :) Güzel Olur. ucuz masrafsız

aparat
24 Haziran 2009, 22:03
bir zamanlar stop boyası diye bir malzeme satılırdı stop camını içerden boyardın ama hala varmı bilmiyoru :silent:

JUSTice4all
24 Haziran 2009, 22:06
bir zamanlar stop boyası diye bir malzeme satılırdı stop camını içerden boyardın ama hala varmı bilmiyoru :silent:

var var hala var dediklerinden. ama onlar ciddi sekilde ışığı engelliyor. yeni nesillerinde dıştan spreyle ıstedigin tona ulasana kadar 2-3-4.. kat atıyorsun. oda ışıgı engelliyor ama eski metodlar kadar degil.

mehmet45
24 Haziran 2009, 22:08
Al Bir Siyah Bayan Çorabı Kapla :) Güzel Olur. ucuz masrafsız

:cat::cat:
abarth eksozlu siyah stoplu gördüğün doğanların hepsi bayan çorabıyla yapılmıştır.:queen:

xtxrider
24 Haziran 2009, 22:28
Lütfen
motosikletin hiç bir aksamının orjinalliğini bozmayalım.çuvalla paramız çöpe gitmesin. Bunun yerine orjinal yedek parçalarını alalım veya sürücü donanımı tamamlayalım.görüntü modifiye değildir.israftır

SeRHaTeKiNci
24 Haziran 2009, 22:30
Ne çorabı yaaa ? Krolar gibi ! :pr:
Hala tam olarak bir çözüm bulamadık yaa :S

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:30 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:29 PM ----------

Lütfen
motosikletin hiç bir aksamının orjinalliğini bozmayalım.çuvalla paramız çöpe gitmesin. Bunun yerine orjinal yedek parçalarını alalım veya sürücü donanımı tamamlayalım.görüntü modifiye değildir.israftır

Motosikletlerimiz bizim göz bebeğimiz ise eğer, göz bebeklerimizin güzel görünmesini isteyeceğizdir..
Bu her motosiklet kullanıcısının en doğal hakkıdır.
Orijinal yedek parçalar daha pahalıya mal oluyor. Elimizdekini değerlendirmemek israftır asıl.. :cat:

KaRTaLLI
25 Haziran 2009, 03:15
sprey boya ama incesinden boya tabancası ile edilebiliyo...
oda olmadı ateş üstünde gezdiriyosun ama oda ustalık istiyo artık yağmur veya su geldiğinde yaktığında o siyahlık gitme ihtimali var benim bildiğim bu kadar.. gerisi sana kalmış :cat:

unknown07
25 Haziran 2009, 03:20
Lütfen

katılıyorum kardeşim ;)

marmaris
25 Haziran 2009, 03:47
en bilindik ve kolayı siyan bayan kilotlu çorabı çekmektir:)))

banistercaq
25 Haziran 2009, 05:51
Stop boyası olarak geçiyor isimleri, oto aksesuarcılarda bulabilirsin

PIERzig
25 Haziran 2009, 09:19
Vitray boyası işini görür serhat:wiinkk:
(Cam boyası)

spawnem
25 Haziran 2009, 22:37
ben arka stop ve sinyalleri Stop boyası ile kararttım.optimum katta boyarsan ışığı hiç bir sekilde engellemez.kapkara bişi yaparsan engeller evet.sprey boyayı aldığında goruceksin cok saydam bi boya su gibi bişi cıkartıyor.bir kat atıyorusunuz biraz kuruduktan sonra sonra ikinci kat.2 kat ideal olandır.3 katta atabilirsiniz

korkut 250
25 Haziran 2009, 22:45
ben arka stop ve sinyalleri Stop boyası ile kararttım.optimum katta boyarsan ışığı hiç bir sekilde engellemez.kapkara bişi yaparsan engeller evet.sprey boyayı aldığında goruceksin cok saydam bi boya su gibi bişi cıkartıyor.bir kat atıyorusunuz biraz kuruduktan sonra sonra ikinci kat.2 kat ideal olandır.3 katta atabilirsiniz

:cat::cat::cat:

jose55
26 Haziran 2009, 19:36
benim bildiğimde aynı,camın içinde kalan nikelaj kısmı boyayıp karatıyosun.

sebastian
26 Haziran 2009, 19:57
benim bildiğimde aynı,camın içinde kalan nikelaj kısmı boyayıp karatıyosun.

eğer ki stop lambasının içindeki nikalaj tablayı siyaha boyarsan, ışığı hiç yansıtmaz. çünkü o nikelaj içerde ayna vazifesi yapıp ışığın yansımasını sağlıyor

melocann
26 Haziran 2009, 20:12
en masrasız ama zahmetli biş iş olan bayan çorabı ama bi yırtıldımı değiştirmen gerek hehe:queen:

navigator55
26 Haziran 2009, 20:21
Stop camını karartınca hem fren yaptığında hem de yoğun yaz ışığında seyir halindeyken arkandan gelenler senin ne yaptığını anlamayacaklar,yani görünür
lüğün azalacak ,kim aksini iddia ederse boş konuşur,hele gece çoraplı veya
dandik boyalarla oynanmış tüm araçların ne stobu ne de gece seyir lambaları görünmüyor.
Bu da şu anlama geliyor : biri size arkadan vurunca ,körmüsün kardeşim diyemezsin,çünkü sen zaten görmesin diye karartmışın adama ve kendine tuzak
kurmuşun .Yani sormaya hakkın bile kalmaz...
Eğer modifiye yapacaksan frenlerine yapacaksın ki 100 km ile giderken 58 metrede durabilen motorun 38 metrede durursa işte o zaman bir anlamı var ve
yapanı ayakta alkışlarız.Gerisi tamamen boş iş...

sıradışıbiri
26 Haziran 2009, 21:45
bu tür modifiyeler sadece tehlike yaratır.kesinlikle stopu tahrip ediyorsunuz.ne demek istediğimi Allah korusun arkadan araba patlatınca anlarsınız.tövbe tövbe.....!

sanal180
26 Haziran 2009, 22:27
Arabaların camına çekilen siyah filimlerle yapabilirsin yada aynı uygulamnın lazerle olanı var lazerle de karartabilirsin.

dynner
26 Haziran 2009, 22:41
cam boyası al en iyisi inceden boyuyor cokta şık duruyor

boyraz
26 Haziran 2009, 23:02
Biz görünür olalım diye uğraşıyoruz, sen görünmez olayım diye. Ne yaparsan yap ışığı kesecektir, bu fizik kanunu bunu engelleyemezsin. Sonra biri gelip arkadan vurunca o karartılmış stoplar senin de kusurlu bulunmana sebep olur haberin olsun. Çok modifiye yapasın varsa stoplarına led yaptır.

genç kaptan
26 Haziran 2009, 23:04
siyah cam boyası
le boyayabilirsiniz fakat tavsiye etmiyorum sebebi ışıgın fazla gözükmez

ceyhun__22
27 Haziran 2009, 00:14
siyah kadın corabı geçirmiştik biz tofaş kartal ın stoplarına :)

SeRHaTeKiNci
27 Haziran 2009, 00:39
Stop camını karartınca hem fren yaptığında hem de yoğun yaz ışığında seyir halindeyken arkandan gelenler senin ne yaptığını anlamayacaklar,yani görünür
lüğün azalacak ,kim aksini iddia ederse boş konuşur,hele gece çoraplı veya
dandik boyalarla oynanmış tüm araçların ne stobu ne de gece seyir lambaları görünmüyor.
Bu da şu anlama geliyor : biri size arkadan vurunca ,körmüsün kardeşim diyemezsin,çünkü sen zaten görmesin diye karartmışın adama ve kendine tuzak
kurmuşun .Yani sormaya hakkın bile kalmaz...
Eğer modifiye yapacaksan frenlerine yapacaksın ki 100 km ile giderken 58 metrede durabilen motorun 38 metrede durursa işte o zaman bir anlamı var ve
yapanı ayakta alkışlarız.Gerisi tamamen boş iş...

bu tür modifiyeler sadece tehlike yaratır.kesinlikle stopu tahrip ediyorsunuz.ne demek istediğimi Allah korusun arkadan araba patlatınca anlarsınız.tövbe tövbe.....!

Biz görünür olalım diye uğraşıyoruz, sen görünmez olayım diye. Ne yaparsan yap ışığı kesecektir, bu fizik kanunu bunu engelleyemezsin. Sonra biri gelip arkadan vurunca o karartılmış stoplar senin de kusurlu bulunmana sebep olur haberin olsun. Çok modifiye yapasın varsa stoplarına led yaptır.

Yorumlarınız için teşekkür ederim..
Fakat şuan bilgisayar başından tahmin ettiğiniz gibi serseri bir motosikletçi değilim. :cat:
Frenin önemini de, görünür olmanın önemini de, en az sizin kadar iyi biliyorum...
Kendimi riske atacak olsam böyle birşeyi yapmam emin olun. :wiinkk:
Yarın kendi ellerimle bu işi yapacağım.
Eğer ciddi bir azalma olursa yeni stop camı alıp takacağım.
İçiniz rahat olsun.
Resimler için bu topici takip edebilirsiniz. :wiinkk:

ozan_bursa
27 Haziran 2009, 00:55
öyle diyorsan öyledir

umarım biri arkadan dokundurmaz

fotoğraflarını merakla bekliyoruz
eminim ki çok yakışacaktır

enginogurlu
27 Haziran 2009, 01:30
arkadasım ben ist de oto tuning modifiye işi yapan bir yerde calısmaktayım transparan stop boyaları var ne kadar karartırsan karart ısıgın her türlü belli oluyor yanı şöle örnek veriyim en koyusunda %10 ila %20 arası değişir bu boya sprey şeklinde satılmakta biz büyük olanını 400 ml lıktı galiba 30 liraya satmaktayız sen sizin orda oto aksesuarcılarını dolas bak bulabilirsin belki

PsmsT
29 Haziran 2009, 00:55
Motorlarda Arabalarda Kaş çekme yada tamamen karartma işlemi en kalın bayan çorabıyla yapılır ;) tamamen sökeceksin farı gidip bayan çorabını alacaksın iyice gerip tutturacaksın tekrar takacaksın :) görüntüde aşırı azalma olmaz sade ve şık bir görünüm kazanır ;)

daha kolay ve ucuz bir yoluda yok.

anılyuksel
29 Haziran 2009, 12:27
arkadaşım bu işi bende yaptım(münübüse) hiçte görünürlük azalmadı hatta arttı niye dersen orjinalde 21 watt olan fren lambasını 55 watt sis farı ampülü yaptık yine orjinalde 5 watt olan park lambasınıda 18 watt lık olan ile değiştirdik hem görünürlük arttı hemde görüntü güzelleşti aküne güveniyosan 50 lira da cebinde varsa (röle kablo filan çok tutuyo) yaparsın ama orjinal ampülle hiç tavsiye etmem yada akü kaldırmaz ama illada yapcam diyosan orjinal ampülden daha fazla ışık yayan led li bi stop yaparsan olabilir ama genede sen bilirsin :)

umutcan_314
02 Temmuz 2009, 00:24
ayakkabı boyasıyla içten boya ben öle yapıyom hiçte belli olmuyor:D ışığıda hiç kırmıyr git 1 liralık bir siyah boya al az sulandır içten dokundurarak boya