Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön Diskte Acayip Problem
Doobly
22 Haziran 2009, 09:35
Selam arkadaşlar sizinle bi sorunumu paylaşmak istiyorum. 150 HS kullanıcısıyım motor 1700 Km'de. Dün ön diske bişey oldu. Normalde disk freni sıkınca tık tık ses gelir ya fren kolundan... O ses hiç yok. Sanki fren kampanaymış gibi çalışıyor. Tutuyor tutmasına ama freni sıktığımda bi cikleme sesi de var.
Buna nasıl bi çözüm getirilir?
Motorun garantisi devam ediyor, disk garanti kapsamına girer mi yoksa sarf malzemesi mi sayılıyor?
Garantiye girmezse yaklaşık ne kadara mal olur?
Şimdiden teşekkür ederim.
yokum
22 Haziran 2009, 10:07
arkadaşım
diskinde arıza olduğunu sanmıyorum
freni kullandığında çıkan o çıt çıt sesinin fren müşürü ile alakalı olduğunu biliyorum.
eğer bozulduysa hem o ses gelmez hemde fren lambaların yanmayabilir. freni sıkarak bir kontrol et.
çin motorlarda 10 ytl ye değiştiriyorlar
freni sıktığında çıkan ötme sesi balatalardan kaynaklanıyor olabilir. balata temizleyici kullanabilirsin. o km'de balataların biteceğini sanmam.
ancak yinede bunlar tahmin dir. servise göstermende fayda var. değişecek parça garantiden değişmelidir. kolay gelsin.
Doobly
22 Haziran 2009, 10:20
teşekkür ederim az önce servisi aradım zaten öğlen gelin bakalım sarf malzemesi sayılmaz garanti kapsamına girer dediler.
HercuL
22 Haziran 2009, 10:29
disk ama onunda balatası var bitmiş olabilir gitti bir baksınlar çok tozlanmışasada yapar ben temizlettiriyorum rutin aralıklarla
kurubuz
22 Haziran 2009, 10:48
Şimdiye kadar frenden hiç tık tık sesi almadım, ne şimdikinden ne de eski motorlarımdan. Bence senin fren eskiden arızalıymış şimdi düzelmiş :) Cikleme sesi için balata temizleyici sık balatalara ses kalmaz.
Doobly
22 Haziran 2009, 13:41
Şimdiye kadar frenden hiç tık tık sesi almadım, ne şimdikinden ne de eski motorlarımdan. Bence senin fren eskiden arızalıymış şimdi düzelmiş :) Cikleme sesi için balata temizleyici sık balatalara ses kalmaz.
Yok yok yaptırdım şimdi oldu tık sesi geri geldi. Servise götürdüm hallettiler. Garanti devam ettiği için de para ödemedim.
anılyuksel
22 Haziran 2009, 15:05
o çık çık sesi müşürden oluyo sorunun hallolmuş sevindim:)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO