PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Karter temizliği?

dalyan_
20 Haziran 2009, 00:13
Arkadaşlar, motorumun yağını boşalttıktan sonra motorun içini mazotla temizlemek istiyorum (yağ haznesine mazot doldurup kontağı açmadan kikstart'a basarak). Acaba piston ve şanzımana zarar verir miyim?

Osbourne
20 Haziran 2009, 00:16
sorunuhn cevabını tam bilmiyorum ama bir alternatif olarak basınçlı havayı yağ kontrol deliğinden içeri vermeyi düşünmüşmüydün?

MECİT
20 Haziran 2009, 00:31
en iyisi basınçlı hava ve ardından yarım marş sonra tekrar basınçlı hava

kartalizma07
20 Haziran 2009, 00:54
en iyisi basınçlı hava ve ardından yarım marş sonra tekrar basınçlı hava

yarım marşta neymiş bence zarar verir. yeni silindir alırsın temiz olur :P

osmaniyeli
20 Haziran 2009, 02:08
ben bir kaç kez mazot doldurdum bazı ustalarda mazot koyuyor temizlemek için ama bilinçli mi yapıyorlar bilemiyorum.

eğer mazot koyarsanız belki içinde kalan mazot yanarak kurum bırakabilir ve bu kurum aşınmaya , subapları engellemeye neden olabilir

fehmiilker
20 Haziran 2009, 02:54
motorun yağını her değiştirdiğimde 1litre kadar mazot koyup 10-15 sn çalıştırıyorum mazotu motorun içinde biraz beklettikten sonra boşaltıyorum. yeni yağı kullanırken kontrole ettiğimde yağın çok daha fazla temiz berrak kaldığını farkettim. şuana kadar hiç bir problem olmadı (35300km dir).

satoyama
20 Haziran 2009, 05:00
ben mazot yerine temiz bir benzin tercih ederim çünkü mazot un karterden tamamiyle temizlenmesi lazım ki yeni yağı koyasın ve mazotun yeni yağın kimyasal yapısına zarar vereceğini düşünüyorum benzinin alt ve üst tapalardan bir müddet sonra istenirse basınçlı hava ile uçabileceğini tahmin ediyorum mazot biraz daha yapışkan ve kalındır benzin kadar uçucu değildir:silent:

dalyan_
20 Haziran 2009, 18:10
ben mazot yerine temiz bir benzin tercih ederim çünkü mazot un karterden tamamiyle temizlenmesi lazım ki yeni yağı koyasın ve mazotun yeni yağın kimyasal yapısına zarar vereceğini düşünüyorum benzinin alt ve üst tapalardan bir müddet sonra istenirse basınçlı hava ile uçabileceğini tahmin ediyorum mazot biraz daha yapışkan ve kalındır benzin kadar uçucu değildir:silent:

Olabilir. Bu daha mantıklı.

acun0
20 Haziran 2009, 18:15
ya arkadaşlar benzin yada mazot atılırmı? içinde kesin bu maddelerin kırıkları kalacaktır bu da yeni yaga karışıp yagın durumunu bozar bunun yerine 10 numara en ucuzundan yag at 10 dk çalıştır ve boşalt işte motorun içi tertemiz olacaktır

hanedan12
20 Haziran 2009, 18:21
ya arkadaşlar benzin yada mazot atılırmı? içinde kesin bu maddelerin kırıkları kalacaktır bu da yeni yaga karışıp yagın durumunu bozar bunun yerine 10 numara en ucuzundan yag at 10 dk çalıştır ve boşalt işte motorun içi tertemiz olacaktır

Ha mazot atmışın ha en ucuzundan yağ ....
ne frk edecekki.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:21 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:19 PM ----------

Benzin daha uçucu ve yağ sökücü...akla yatkın gibi...
Ancak yanıcı özelliği sakata getirmesin .

dalyan_
20 Haziran 2009, 20:34
Benzin daha uçucu ve yağ sökücü...akla yatkın gibi...
Ancak yanıcı özelliği sakata getirmesin .

Valla İsmail, aklıma gelmedi deyil:P Gümlemeyelim sonra:cherry:

Gültekin
20 Haziran 2009, 21:07
Dalyan neden böyle bir yola ihtiyaç duyduğunu bilmiyorum ama, mazot-benzin türü ne koyarsan koy, tamamen temizleyemezsin.
Doldurduğun motor yağını da bozar, motor ve debriyajda kötü sürprizlerle karşılaşabilirsin.

Tek önerim şudur;
1 Lt. motor yağını (hangi markayı kullanıyorsan), yarım yarım motora koyarak kısa süreli çalıştır, ve boşalt. Bu yağı 2 seferde kullan ve feda et. Motor temizlenir.

Sonrasında normal işlemini yap, aynı marka temiz yağı koy ve devam et. :wiinkk:

Kolay gelsin.

dalyan_
20 Haziran 2009, 21:14
Eyvallah Gültekin abi. Uyarını dikkate alıcam:cat:

kartalizma07
20 Haziran 2009, 21:17
bencede en mantıklısı yağ ile temizlemek. açık yağ al ucuz olur 10-15 dak çalıştır boşalt ve at.
birde motor temizleyiciler var otomobiller için acaba motosiklete uygulanırmı bilmem.

MECİT
21 Haziran 2009, 04:06
yarım marşta neymiş bence zarar verir. yeni silindir alırsın temiz olur :P

yarım marşı yeterince açık bir cevap hocam,aama sen neden anlamadın merak ettim :)..40.000 km yol yapmışım ort. 2000 km de bir yağ değiştirmeden yola çıkarsak 20 değişim yapar,ki şu an için herşey yolunda,,yolunda olmayada devam edicektir :))

satoyama
21 Haziran 2009, 05:12
dalyan abi 15w-50 numara castrol yada mobil bulursan banada haber et :cherry:

dalyan_
21 Haziran 2009, 09:47
dalyan abi 15w-50 numara castrol yada mobil bulursan banada haber et :cherry:

Karaborsaya düşmüş:P

Nipp10
30 Eylül 2009, 01:34
10 no yağ ile temizleriz yıllardır. İlla ki pislik alıyor içeride. Kartere yakıt koymayınız.:cat: