Orijinalini görmek için tıklayınız : Vitesler zor geçiyor
Sovereign_Kh
20 Mayıs 2009, 21:01
Vitesler zor geçiyor arkadaşlar,
Anlayan bir kaç kişiye gösterdim debriyaj balataları iyi durumda diyorlar, ayrıca yağını da yeni değiştirdim, mobil 10 40 yağ koydum. Ama sorun düzelmedi, bazen ışıklarda 1 e takıyorum göstergede bir gözüküyor ama geçmiyor, basıyorum yok, biraz gaz falan veriyorum olmadı 2 ye takıp uzuyorum. ama bir sorun var. 1 e ve 2 ye özellikle zor geçiyor arkadaşlar.
Birde 30 dk durmadan kullanınca, ışıklarda falan durunca stop ediyor. rolanti 1.3 te. Bu neden olur acaba. Marş a basınca hemen çalışıyor gerçi ama olmasa daha iyi....
Birde kt 125 in max hızı 110 mudur ???
Enduromania
20 Mayıs 2009, 21:09
20-50 koy,
Hava filtreni temizle.
gör bak neler oluyor.
(sıcak havalarda 15-50den aşağısı kurtarmaz)
stunt_rider_35
20 Mayıs 2009, 21:18
10-40 yağ kullanıyorsun ama nası 10-40 normalmi? yarı sentetikmi ? sen eniyisi orjinal kaç numara yağ kullanılması gerekiyorsa onu koy :wiinkk:
maresal58
20 Mayıs 2009, 21:44
motosikletin kendi sınıfında diğer markalara göre biraz dayanıksız fazla zorlamamaya çalış..vites geçişlerini iyi tanı.motor yağını bu havalarda 20 - 50 w olarak değiştirmezsen sorun yaşayabilirsin...ben 10-40 kullanıyorum kışın değiştirmiştim motorumda en ufak sorun yok 1000 km sonra 20-50 ye geçerim..hız durumuna gelince 125 cc bi motor için 110 km iyi 10-40 w kalınlığındaki motor yağı kullanıyorsan hatta hız denemesi yapmamalısın sıcak havalarda...20-50 w koyarsan 120 yi rahat vurur...kazasız sorunsuz sürüşler arkadaşım...
mach1
20 Mayıs 2009, 22:39
15w den düşük yağ kullanma motosiklet yağı kullan.Vitese atarken ses geliyormu (cart gibi)
ersel_39
20 Mayıs 2009, 22:43
Stop edip marşa hemen basınca calışmasının sebebi debriajdan dır arkadaşım hatta onu ben pejolarda ypıodum yan apakalr acık olduğunda debriaja basınca motor susar sop etti sanasın ama gaza basınca calışır snn de sorunun debriajdan olsa gerek inş. bi çözüm bulursun
PsyRider
20 Mayıs 2009, 22:50
Debriyaj baskı balatalarının ayarını içten yani dışdaki motor koruma kapaüını söktürerek yaptırman gerekebilir... Çok nadir de olsa bazen bu ayada bozulabiliyor.
Ayrıca debriyaj telinide yağlamanı tavsiye ederim.Debriyaj telinde yağsız kalmışsa soruna neden olabilir.
Çoğu motorcu önermez ama bn özellikle ara gazı kullanarak vites geçişi yapılması taraftarıyım kamyon gibi mi dersen evet kamyon gibi :)
vitesi büyütürken de küçültürkened makul bi ara gazı vererek vites geçişlerini yağ gibi yapabilirsin...
motorun ilk sahibimiisin bilmiyorum ama arkadaşıma aldığımızı hysung 250 de de aynı sorun vardu 1 ve 2 sorunluydu kaç bin km oldu hala tam düzelmedi ilk kullanım çok önemli
bu aralar yeni bi moda başladı herkeisn dilinde debriyajsız vites değiştirmek diye eğer senden önceki kullanıcıda motorunda shifter var zannedip debriyajsız vites değiştirmiş ise bunun sonuçlarınıda çekiyor olabilirsin....
Yazın kesinlikle 15 - 50 weya 20 - 50 yağ koymanı öneririm...
Sovereign_Kh
21 Mayıs 2009, 01:13
Arkadaşlar, galiba 20 50 yağı performans için öneriyorsunuz...
Eğer işe yarayacaksa hemen yarın 20 50 koyarım.
Vites konusunda tam bir şey söylemek zor anladığım kadarıyla, ben motorun 2. sahibiyim, arkadaş biraz sert kullanmış evet, eğer gerekirse vites kutusunu da değiştireyim diyorum ama bana kaça patlar bilmiyorum.
Debriyaj baskı balataları konusundada sorun yok dediler yani bir usta öyle dedi, ama gerekirse balataları da değiştirim..
Yada sorun motor kısmında olabilir mi onu değiştirmek ne kadar tutar?
Bir arkadaş 20 50 koyarsan, 120 yi rahat görürsün demiş, bu yağlar performansı bu kadar etkiler mi ?
Arkadaşlar Allah razı olsun cevaplar için, yeni olmak gerçekten zor, 0 alsaydım biraz daha rahat olurdu ama, 2. el aldım pekte anlamayınca zor oluyor, bundan öncede bi tane cup vardı, çok şükür o fazla sorun çıkarmadı, inşallah bunlarda hallolur, gelirkende sağ sinyallerin bozulduğunu farkettim, hayırlısıyla şu işleri halledip biraz keyfini çıkarmak istiyorum artık...
Sovereign_Kh
22 Mayıs 2009, 23:12
Arkadaşlar ben sorun balatalardan olmasada balatalarıda değiştirmek istiyorum, acaba 1 ve 2. vites balatası ayrı ayrı değişir mi yoksa 5 li takım mı değişiyor ? bide kaça patlar acaba ?
blt_59
22 Mayıs 2009, 23:33
benim motorla aynı sayılır seninki,benim debriyaj geçen sene sıfırlandı 120 tl yi bulmuştu ancak hepsini orjinal aldırdım çakma hiçbişey taktırmadım..seninkide düzelir zannedersem,motor kısmında bişeyyoktur abartmışsın biraz...bu makinalarla max 100 yapmak iyidir üstünü deneme bence..15.50 sentetik motosiklet yagı kullanma zamanıda geldi zaten bunları yaparsan sanırım sorun kalmaz arkadaşım..
huceyn
22 Mayıs 2009, 23:35
o makinayla 100 gördüm.
parçalıcaktı kendini.
tehlikeden başka bişey değil.
80 80 gez
PsyRider
23 Mayıs 2009, 00:04
10 40 kışın 20 50 yazın kullanılır ince yağ kışın motorum çabuk çalışmasını sağlar
kalın yaü sürtünme direnci açısından yazın kullanılması gerekir...
yazın yazlık yağ koymak motorun ömrünü uzatır...
ara gazı vererek vites değiştirmeyi denemeni tavsiye ederim çok tutulan bir metod değil fakat işe yarar...
ozanzumrut
23 Mayıs 2009, 00:30
vites geçişlerinin zorlanması sentetik yağ kullanıyorsan ondandır büyük bir ihtimalle repsol 15_50 mineral yağ sorunu giderecektir.
Sovereign_Kh
23 Mayıs 2009, 01:34
Hocam şimdi balataları değiştireyim mi değiştirmeyeyim mi ? bazen özellikle 1 e geçerken çok zorlanıyor,, vites yuvaya oturmuyor, gösterge 1 gösteriyor ama geçmiyor , biraz daha zorlayınca geçiyor sonra. Sırf bunun içinde 120 lira masraf yapmak istemedim. veya sadece 1. vitesin balatası mı değişmeli acaba. Ustama söylüyorum değişmişken takım al dedi bende sadece 1 değişiyor mu bilmediğimden bişey diyemedim :)
kartalizma07
23 Mayıs 2009, 02:20
sadece balata değişirse 30 lirayı geçmez hatta ucuz basit dersen 10 liralık takarlar.
sen birde başka ustaya göster bence, ben bile 3-4 yere giderim birinin dediği diğerini tutmuyo.
bu aralar bendede 1 den boşa çok zor geçiyo.
ShyTan
23 Mayıs 2009, 02:35
Tek ÇareSi Debriyaj ayarı.
Debriyajı Sıktığında Tam oLarak aYırmıyordur.
Ve aYrıca Tam oLarak aYırmadığın iÇinde Sıyırıyor ve buda Stop etmeSine Sebep oLuyor.
inCe Bir DEbriyaj ayarı Yaptır anCak bunu teLden deiL Şanzımandan Yaptırıcaksın.
eĞer Hayır Debriyaj ayarım iyi Diyorsan aL oRta Sehpaya Vitese Tak,
Viteste iken Debriyajı Sıktığında TekerLek DönüyorSa KesinLikLe Debriyaj ayarı...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:35 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:33 AM ----------
Ybrnin baLataLarı 50- taş çatLasın 60 Lira Civarı ve muhtemeLen onada oLur diye Düşünüyorum.
ancak yan Sanayi oLa biLir iyice bi araştır Ve o 4 Lümü 5 Limi Tam oLarak biLiyor musun?
Lucas
23 Mayıs 2009, 03:31
Ve aYrıca Tam oLarak aYırmadığın iÇinde Sıyırıyor ve buda Stop etmeSine Sebep oLuyor.
inCe Bir DEbriyaj ayarı Yaptır anCak bunu teLden deiL Şanzımandan Yaptırıcaksın.
Viteste iken Debriyajı Sıktığında TekerLek DönüyorSa KesinLikLe Debriyaj ayarı...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:35 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:33 AM ----------
Ybrnin baLataLarı 50- taş çatLasın 60 Lira Civarı ve muhtemeLen onada oLur diye Düşünüyorum.
ancak yan Sanayi oLa biLir iyice bi araştır Ve o 4 Lümü 5 Limi Tam oLarak biLiyor musun?
Aynı sorun bende de var ama motosikletimde orta sehpa yok. Sizce ne yapmalıyım?
a-) Evde 3'lü sehpa takımım var daha 1 yıl olmadı evleneli, yeniler yani oldukça. Bu sehpaları kullanabilir miyim?
b-) Bu sehpaları kullanırsam eşim beni evden kovar mı?
c-) Bu sehpalar olmaz ben çok farklı birşeyden bahsediyorum diyorsanız yazarken sağ serçe parmağınızın shift tuşu ile kanka olduğunun farkında mısınız?
d-) 1998'li yıllarda başlayan IRC (İnternet Relay Chat) furyasıyla mirc scriptlere ufacık kodlar yazılırdı, siz o zaman kaç yaşınızdaydınız bilemeyeceğim, speller denirdi, l yazınca L i yazınca I harflerini yapardı bu yada taksi yazınca taxi (kısaca böyle özetleyebildim, daha da açmamı isterseniz Mirc addon denirdi yapılan eklentilere) bu konu hakkında detaylı bir bilginiz yada çalışmanız söz konusu mu?
e-) Hönk sende kimsin nereden çıktın diyorsan, ben bilmem IRC MIRC falan diyorsan sevgi ve saygıyla selamlarımı sunar esenlikler dilerim :)
Sovereign_Kh
23 Mayıs 2009, 12:06
Hocam şimdi balataları değiştireyim mi değiştirmeyeyim mi ? bazen özellikle 1 e geçerken çok zorlanıyor,, vites yuvaya oturmuyor, gösterge 1 gösteriyor ama geçmiyor , biraz daha zorlayınca geçiyor sonra. Sırf bunun içinde 120 lira masraf yapmak istemedim. veya sadece 1. vitesin balatası mı değişmeli acaba. Ustama söylüyorum değişmişken takım al dedi bende sadece 1 değişiyor mu bilmediğimden bişey diyemedim :)
evet hocam 1 den boşa zor geçiyor, bendede aynı durum var, sonra bi gaz veriyorum 10 cm gidiyorum geçiyor...
Sehpa ? Hocam valla bende bilmiyorum o dediğiniz teknik bilgilerden pek anlamıyorum malesef henüz...
ozanzumrut
24 Mayıs 2009, 00:29
yağ ne kullanıyorsun bende kanuni enduro var.1_2 arası sanki takılıyordu vitesler geçmiyordu hafif gaz verince geçiyordu.bu sürekli vardı özellikle arka arka vites küçültmede durduktan sonra veya yavaşlarken.yağı değiştirdim mineral 15_50 sorunu çözdü.
Sovereign_Kh
24 Mayıs 2009, 15:50
evet ozan bendede o sorun var işte hatta fazlası, o zaman 15 50 sentetik mobil yağ alayım yarın. Yağını da daha yeni değiştirdim ama bilmeden etmeden yapınca böyle oluyor...
ShyTan
05 Eylül 2009, 07:58
Aynı sorun bende de var ama motosikletimde orta sehpa yok. Sizce ne yapmalıyım?
a-) Evde 3'lü sehpa takımım var daha 1 yıl olmadı evleneli, yeniler yani oldukça. Bu sehpaları kullanabilir miyim?
b-) Bu sehpaları kullanırsam eşim beni evden kovar mı?
c-) Bu sehpalar olmaz ben çok farklı birşeyden bahsediyorum diyorsanız yazarken sağ serçe parmağınızın shift tuşu ile kanka olduğunun farkında mısınız?
d-) 1998'li yıllarda başlayan IRC (İnternet Relay Chat) furyasıyla mirc scriptlere ufacık kodlar yazılırdı, siz o zaman kaç yaşınızdaydınız bilemeyeceğim, speller denirdi, l yazınca L i yazınca I harflerini yapardı bu yada taksi yazınca taxi (kısaca böyle özetleyebildim, daha da açmamı isterseniz Mirc addon denirdi yapılan eklentilere) bu konu hakkında detaylı bir bilginiz yada çalışmanız söz konusu mu?
e-) Hönk sende kimsin nereden çıktın diyorsan, ben bilmem IRC MIRC falan diyorsan sevgi ve saygıyla selamlarımı sunar esenlikler dilerim :)
1-özür diLerim uzun Süre önCeki Bir mesaj uzun Süre Girmedim Ve Yeni okudum(:
2-aRka TekeRi Yerden Keste aRtık 2-3 kiŞi Yardımamı Çağırırsın Yoksa Şanzımanın aLtına Kütük, Sehpa vs.. Bir Şey mi Koyarsın biLemem :P
3-aYrıca eŞiniz eVden aTar mı biLemem ama eĞer Dört tekerLi bir aRacınız Var iSe Ve RuhSat Ve anahtaRı Sizde iSe Bir Deneyin atSa biLe onda kaLırsınız :P
4-evet iRc'den kaLma bir aLışkanLık Dene biLir.
iRc iLe Çok Küçük Yaşta Tanıştım,
Amcam SağoLsun DiyeLim :P
Gerçi aRtık Girdiğim Yok ama 2 yıL önCesine Kadar pRofesyoneLdim Diye biLirim.
Server ,teLnet KomutLarını Su Gibi eZbere biLirdim HaLen biLiyorum anCak Tam anLamıyLa diyemem(:
iRc asLında SürekLi Bir YErde iSen Ve geLen uSerLer SeviyeLi iSe Gerçekten Bir ŞeyLer Kazandıra biLir BenCe.
Tabi Server Sahibi Veya SorumLusu iSen Dahada ZevkLi oLuyor Sende biLirsin (:
Lucas
05 Eylül 2009, 12:34
1- Hiç önemli değil :)
2- Henüz arka tekeri havaya kaldırmak nasip olmadı :P
3- 4 tekerli 17 kişilik klimalı ruhsatında otobüs yazan bir aracım var (çok mütevaziyimdir :P)
4- Yaşının benden küçük olduğunu tahmin ettiğimden (81 doğumluyum) daha Türkiye'de IRC yoktu, vestel net'ten java ile sohbet ederdik, daha sonra dalnet vs.vs. gibi bir çok yabancı sörvır'a (server gavurcası) girmeye başlamak suretiyle, sonradan bir çok Türk server'inin kurulumu ve yönetiminde (reklam yapmak yasak olduğundan isimlerini veremiyorum) aktif olarak senelerimi verdim. (Ne mi kazandım, sadece çok sayıda arkadaş)
5- Böyle bir madde yokmuş, zaten forumumuzun da server'la bir alakası yok :) O yüzden mütevellit sevgi ve saygı sunarak büyüklerimin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim.
Nipp10
05 Eylül 2009, 23:18
Okumak için ciddi çaba sarfettim. :pr:
ShyTan
06 Eylül 2009, 05:43
1- Hiç önemli değil :)
2- Henüz arka tekeri havaya kaldırmak nasip olmadı :P
3- 4 tekerli 17 kişilik klimalı ruhsatında otobüs yazan bir aracım var (çok mütevaziyimdir :P)
4- Yaşının benden küçük olduğunu tahmin ettiğimden (81 doğumluyum) daha Türkiye'de IRC yoktu, vestel net'ten java ile sohbet ederdik, daha sonra dalnet vs.vs. gibi bir çok yabancı sörvır'a (server gavurcası) girmeye başlamak suretiyle, sonradan bir çok Türk server'inin kurulumu ve yönetiminde (reklam yapmak yasak olduğundan isimlerini veremiyorum) aktif olarak senelerimi verdim. (Ne mi kazandım, sadece çok sayıda arkadaş)
5- Böyle bir madde yokmuş, zaten forumumuzun da server'la bir alakası yok :) O yüzden mütevellit sevgi ve saygı sunarak büyüklerimin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim.
aRacını yeni aLdıysan HAyırLı uğurLu oLsun, Allah Kaza beLa vermesin inŞ.
evet 88 doğumLuyum (:
o ZamanLarı Hiç mi Hiç biLmem Teşekkür edeRim biLgiLer iÇin.
Bende SaygıLarımı Sunarım, SağLıcakLa kaL (:
Arkadaşlar bende bugün sıfır keeway speed 150 motorumu aldım.Yolda durunca boşa almak zor oluyor,özellikle 1-N ye yani boşa almak zor oluyor.Yarın motoru aldığım yere sorucam.Birde ön taraftan bir şıkırtı geliyor.Nerden geliyo çözemedim.Motor konusuna teknik olarak çok acemiyim.:silent: Yanlız motorda vibrasyon nerdeyse yok diyebilirim :) şu ufak tefek sorunları çözünce,çok memnun olacağımı düşünüyorum.
yakamoz043
14 Mayıs 2010, 21:05
hayırlı ugurlu olsun sunu solıyım vıtes gecıslerın normale donmesı ıcın bıraz erken vıtes dıslılerı bırbırıne alısır zmanla kaybolur benmde sen gıbı dusunmustum ılk sıralar ama kendılıngınden halloldu gectı bıttı.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO