Orijinalini görmek için tıklayınız : Uzun yolda Sübap Ayarı Bozulur mu?
mertyagci
17 Mayıs 2009, 22:13
Arkadaşlar belirli bir uzun yol kmsinden sonra motorun sübap ayarları bozulur mu?Bozulursa yaptırmak kolay mı?
tieyennar
17 Mayıs 2009, 22:15
bozulurmu bilmiyorumda subap ayarını yapanın iyi bi usta olması gerek çokta zor bişey değil (tek silindirler için konuşuyorum)
sedat_57
17 Mayıs 2009, 22:27
Arkadaşlar belirli bir uzun yol kmsinden sonra motorun sübap ayarları bozulur mu?Bozulursa yaptırmak kolay mı?
bence bozlur daha bugün ankaradan geldim süpaplarda bi gevseklik bi kompresyon azalmasi hisettim buna benzer bi gevsekligide kastamonudan dönüşümde hissettim sonuç olarak ne zaman uzun yoldan gelsem ilk 1 hafta motor dogru dürüst rölentide çalişmiyor...sonra kendisi düzeliyor:mrgreen:
mach1
17 Mayıs 2009, 22:54
Belli bir kmden sonra yağ incelir eğer yağ fazla incelirse subap şakırtısı yapar.:bounce:
Makine
18 Mayıs 2009, 09:48
Hayır bozulmaz. Eğer yağlama normal ise ve motor normal sıcaklık aralıkları içinde çalışıyorsa uzun süre supap ayarına ihtiyaç duymaz. Verilen supap ayarları belli bir aralıkta verilir. Aşınmalar bile olsa o aralığın içince kaldığı sürece yakıt tüketiminde ve güç üretiminde ciddi farklılıklar ortaya çıkmaz. Ama verilen aralığın dışında bir durum söz konusu olursa güç düşer ve tüketim artar. Supap ayarında birazda ustanın mahareti ön plana çıkmaktadır. Supapların hassas ayarlanması ustanın el becerikliğine bakar. Usta umursamaz ise sentil ile şöyle bir dokunur ayarlar gönderir. İyi bir usta çok daha hassas ayarlayıp hatta motoru ayar sonrası çalıştırıp tekrar ayarlayıp çok daha yumuşak bir çalışma bile elde edebilir.
Neyse diyeceğim odur ki supap ayarınız uzun yol diyebileceğimiz 6000km de falan bozulmaz.
SmirnouF
18 Mayıs 2009, 11:37
o sibop ayari yuzunden kac kere yolda kaldik ,sibop ayarini yanlis yapiyolar . motor sogukken biseyi yok ama uzun yolda isininca komproser kalmiyo motorda , sirf o yuzden siboplarin nasil mukemmel sekilde ayarlancagini ogrendim ...
Carbondioxid
01 Mayıs 2014, 21:37
o sibop ayari yuzunden kac kere yolda kaldik ,sibop ayarini yanlis yapiyolar . motor sogukken biseyi yok ama uzun yolda isininca komproser kalmiyo motorda , sirf o yuzden siboplarin nasil mukemmel sekilde ayarlancagini ogrendim ...
Hortlatılmaya değer bir konu, ayrıca muallakta kalmış son bir husus var :).
@SmirnouF siboplarin nasil mukemmel sekilde ayarlancagini ogrendim ... nasıl?
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO