PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mükemmel Bir Yağ

Sayfa : [1] 2 3

TOP SPEED
22 Nisan 2009, 11:02
Arkadaşlar benim aygırın bakımı gelmişti,dün sabah itibariyle arkadaşın dükkanı'nın yolunu tuttuk yağını filtresini,bujisini debriyaj temizliğini vs vs tamamen bakımını yaptık ben biraz titizimde :) Neyse uzatmıyalım dünya devi Valvolinle ortak olan bir motosiklet yağı getirmiş Prista-Oil markası.10 w 40 benim aygıra 1700 gram koyduk 10 dakika çalıştırdık tekrar baktık eksikmi diye kontrolünü yaptık,size motorun sesinin ne derece değiştiğini anlatamam,o kadar rahat ilk hareket sağlıyorki şaşırdım kaldım eksozun sesi bile değişti daha önce gelseymiş keşke bu yağ :) Daha önce birçok marka yağ kullandım diğer motorlarımda ama bunun gibisi yok arkadaşlar adamların işi sadece yağ üretmek
TEKSTİL yağları
Makine dişli yağları
Yalıtım yağları
İşletme yağları
Gresler
Kompresör yağları
ben motosikletimde kullandım ve çok memnunum sizede tavsiye ederim arkadaşlar.işte bu da resmi.

http://img27.imageshack.us/img27/5818/dsc00467u.jpg (http://img27.imageshack.us/my.php?image=dsc00467u.jpg)

VALEO
22 Nisan 2009, 11:26
ben yedek parça ve yağ işi yapıyorum
piyasadaki en ucuz ve kalitesi en düşük yağlardan biridir Prista (bulgar malı)
bence biraz uzak durun ;)
onun fiyatından biraz yüksek çok daha kaliteli ve markalı yağlar bulabilirsiniz

canicellat
22 Nisan 2009, 11:39
castrolden sasma derim

mator
22 Nisan 2009, 11:44

merhaba
insanın psikoljik olarak kendini iyi hissetmesi pekala mümkün
bu motorlara ne oluyor bakım yapılınca yeni yağ kaliteli olmasa bile çok kaliteli gibi çalışıyor herhalde

bende de buna benzer bi durum oldu motorun hareketli yerlerini yağladım zincir hatta teker millerini gibi motorun son hızı 10 km arttı çokta yağsızlıkta ölüyo değldi ha

navigator55
22 Nisan 2009, 11:46
Sen yine dünya liderlerinden şaşma ,bu kadar araştırma geliştirme boşuna yapılmıyor,işte bu yüzdendir ki ARGE yapann firmaların ürünleeri de belli bir
fiyatın üstünde oluyor ama karşında daima bir muhatap bulursun.

TOP SPEED
22 Nisan 2009, 11:47
Dünya devi Valvolinle ortaksa durup düşünmek lazım bence :cat:

Sen yine dünya liderlerinden şaşma ,bu kadar araştırma geliştirme boşuna yapılmıyor,işte bu yüzdendir ki ARGE yapann firmaların ürünleeri de belli bir
fiyatın üstünde oluyor ama karşında daima bir muhatap bulursun.

Size net adresini vereyim de inceleyin prista-oil.com.tr :cat:

VALEO
22 Nisan 2009, 11:52
zaten motora yağ koyup 10. dakk çalıştırmakla yağ eksiltmez bir motor . zorlandığınıda ve yüksek hızda belli eder bunu.
şartlar zorlaştığında ortaya çıkar bu durum yani .
MATOR arkadaşım zaten bir motorun dişli zincir bakımını yaptığınızda temizlik ve yağlama işleminden sonra motorunuzun daha rahat yürüyeceği kesin.
pis bir dişli ve zincir buna engeldir ve son hızlarda 5-10 km etkilemesi gayet doğaldır

Deryali
22 Nisan 2009, 11:55
Bu yağın 1 lt fiyatı nedir ?

cousinecruis
22 Nisan 2009, 11:56
Yeri gelmişken sormak istedim. Motorum rodajı tamamlamak üzere, normal kullanımdan sonra park ettiğim yerde motor alt taraftaki 4 civatalı bir kapaktan yağ damlatıyor. 1 saatte 2-3 damla. Bu neden olabilir arkadaşlar? Zarar verirmi yoksa normalmidir?

VALEO
22 Nisan 2009, 11:57
Arkadaşlar benim aygırın bakımı gelmişti,dün sabah itibariyle arkadaşın dükkanı'nın yolunu tuttuk yağını filtresini,bujisini debriyaj temizliğini vs vs tamamen bakımını yaptık ben biraz titizimde :) Neyse uzatmıyalım dünya devi Valvolinle ortak olan bir motosiklet yağı getirmiş Prista-Oil markası.10 w 40 benim aygıra 1700 gram koyduk 10 dakika çalıştırdık tekrar baktık eksikmi diye kontrolünü yaptık,size motorun sesinin ne derece değiştiğini anlatamam,o kadar rahat ilk hareket sağlıyorki şaşırdım kaldım eksozun sesi bile değişti daha önce gelseymiş keşke bu yağ :) Daha önce birçok marka yağ kullandım diğer motorlarımda ama bunun gibisi yok arkadaşlar adamların işi sadece yağ üretmek
TEKSTİL yağları
Makine dişli yağları
Yalıtım yağları
İşletme yağları
Gresler
Kompresör yağları
ben motosikletimde kullandım ve çok memnunum sizede tavsiye ederim arkadaşlar.işte bu da resmi.

http://img27.imageshack.us/img27/5818/dsc00467u.jpg (http://img27.imageshack.us/my.php?image=dsc00467u.jpg)

beni sakın yanlış anlama . gerçekten bu yağın 1 numara olduğunu idda ediyorsan yanılıyorsun.
Siz bu markanın bayiliğini falan aldınız gibi bir his uyandı bende sanki biraz reklam yapar gibi olmuşsunuz. bende böyle bir izlenim bıraktı bu topic

TOP SPEED
22 Nisan 2009, 11:58
Dün akşam otobanda 175 km hıza çıktım makinenin sesi mükemmeldi,gündüz ise sürekli şehir içinde kullandım bakalım ne olacak diye motor sürekli dur kalk yaptığı halde ilk kalkışta hiçbir sorun yaşamadım ve motor ısınması gayet normaldi saatlerce dolaştıktan sonra yağ çubuğuyla yağa baktım tam olması gerektiği yerde duruyordu ve yağ cayır cayır sıcak değil gayet normaldi,tek kelimeyle mükemmel.

Valeo arkadaşım ben sadece motoruma koydum ama sen daha ilk mesajında panikleyip yağı kötülemeye başladın piyasadaki en kalitesiz yağ dedin biraz daha saygılı olalım lütfen,korkma bayilik falan almadım :) rahat olabilirsin.

huceyn
22 Nisan 2009, 11:58
castrol ömrümde bi kere de shell kullandım.
maceraya gerek yok bence.

crazy_81
22 Nisan 2009, 11:59
zaten motora yağ koyup 10. dakk çalıştırmakla yağ eksiltmez bir motor . zorlandığınıda ve yüksek hızda belli eder bunu.
MATOR arkadaşım zaten bir motorun dişli zincir bakımını yaptığınızda temizlik ve yağlama işleminden sonra motorunuzun daha rahat yürüyeceği kesin.
pis bir dişli ve zincir buna engeldir ve son hızlarda 5-10 km etkilemesi gayet doğaldır

dostum senı bı yerden gozum ısırıyo ama nerdenn neyse soyledıklerınde haklısın aferın :cat: :bounce:

VALEO
22 Nisan 2009, 12:00
dostum senı bı yerden gozum ısırıyo ama nerdenn neyse soyledıklerınde haklısın aferın :cat: :bounce:

Emrah benimde gözüm seni biyerlerden ısırıyo :)

TOP SPEED
22 Nisan 2009, 12:03
Bu yağın 1 lt fiyatı nedir ?

Bu yağın 1 litre fiyatı 20 liradır.Yani diğer yağlarla aynı.

mator
22 Nisan 2009, 12:04

işte mesajlaşmanın sevmediğim tarafı alel acele yazıyoruz kısacana falan ne anlatmak istediğimizi tam olarak ifade edemiyoruz. arkadaş ben hemen derse yetişmem lazım öğretmenim
1. si zannımca motorun yağ eksiltip eksiltmediğine bakmıyor yeterlimi diye bakıyor
2. si zaten motorda yeni ve hevesliyim zincir yağı gibi olağan yağlamalar yapılıyor ben hareketli ne varsa anların hepsinide yağladım mesela vitesin hareket eden yerleri , ön tekerin döndüğü mil gibi siz öntekerin döndüğü mili yağlıyormusunuz sürekli

crazy_81
22 Nisan 2009, 12:08

nerden anladın benım oldugumu :cyclopsan :cherry:

VALEO
22 Nisan 2009, 12:09
işte mesajlaşmanın sevmediğim tarafı alel acele yazıyoruz kısacana falan ne anlatmak istediğimizi tam olarak ifade edemiyoruz. arkadaş ben hemen derse yetişmem lazım öğretmenim
1. si zannımca motorun yağ eksiltip eksiltmediğine bakmıyor yeterlimi diye bakıyor
2. si zaten motorda yeni ve hevesliyim zincir yağı gibi olağan yağlamalar yapılıyor ben hareketli ne varsa anların hepsinide yağladım mesela vitesin hareket eden yerleri , ön tekerin döndüğü mil gibi siz öntekerin döndüğü mili yağlıyormusunuz sürekli

hareketli ve oynak parçalar (ayaklık dahil) hepsini özel yağlarla yağlıyorum bunların. Race motor kullandığım için bunlarda ön mili yağlama gibi bir durum yok.
Macera aramayın arkadaşlar Markalı yağlardan şaşmayın derim.Bir motorun yağ eksiltmemesi o yağın iyi olduğu anlamına gelmez bunu mukayese etmenin bir çok yöntemi vardır bunlara bakmak lazım

TOP SPEED
22 Nisan 2009, 12:15
Dünya devi Valvolinle ortak olan bir marka,benim aygır bu yağı çok sevdi arkadaşlar şiddetle tavsiye ederim ayrıca arkadaşım Doblo arabasında bile kullanıyor distribütör kendi arabalarında kullandıklarını ve sonucun mükemmel olduğunu söylemiş.Adamların işi sadece yağ üretmek aslında böyle olmalı sadece o işi yapmalı firmalar neyi çok iyi biliyorsan onu yapacaksın sonuçta Valvoline dünya devi.

hell24
22 Nisan 2009, 12:17

benim gözüm ikinizide ısırıyor hayırdır....

bencede piyasada onca lider marka varken maceraya gerek yok...
bir markanın yan kuruluşu olması ve fiyatının da denk olmaması demek zaten baştan ikinci kalite anlamına gelir....

stubborn
22 Nisan 2009, 12:19
..............................................

hell24
22 Nisan 2009, 12:21
hareketli ve oynak parçalar (ayaklık dahil) hepsini özel yağlarla yağlıyorum bunların. Race motor kullandığım için bunlarda ön mili yağlama gibi bir durum yok.
Macera aramayın arkadaşlar Markalı yağlardan şaşmayın derim.Bir motorun yağ eksiltmemesi o yağın iyi olduğu anlamına gelmez bunu mukayese etmenin bir çok yöntemi vardır bunlara bakmak lazım

gidin burgmana hangi yağı koyarsanız koyun eksiltir...
yağ eksiltme olayı motorla alakalı bir durum...

VALEO
22 Nisan 2009, 12:21
Bakın arkadaşlar sitenin anasayfasındada göreceksiniz İPONE marka yağın reklamı var . (tavsiye ederim )

crazy_81
22 Nisan 2009, 12:23
benim gözüm ikinizide ısırıyor hayırdır....

bencede piyasada onca lider marka varken maceraya gerek yok...
bir markanın yan kuruluşu olması ve fiyatının da denk olmaması demek zaten baştan ikinci kalite anlamına gelir....

aha yakalandık :cherry:

TOP SPEED
22 Nisan 2009, 12:23
Bu yağın 1 litre fiyatı 20 lira yani diğer yağlarla aynı (würt,opet,castrol power) hepside aynı fiyat lütfen iyi araştıralım arkadaşlar.:cat:

Bakın arkadaşlar sitenin anasayfasındada göreceksiniz İPONE marka yağın reklamı var . (tavsiye ederim )

:) Valeo arkadaşım korkma bayilik falan almadım sadece motoruma koydum,için rahat olsun :) Ben senin gibi satıcı değilim sadece tüketiciyim :)

yürekçe
22 Nisan 2009, 12:29
ben castrol advance kullanıyorum 20-40. ancak bu topiğin yararlı fikirler üreteceğine inanıyorum. ne zamandır ki ( özellikle ilk kayıt olduğum zamanlar bilgiler havalarda uçuşurdu. şimdi ise topicler tam anlamıyla "saçma sapana yakın" diyebilirim.
tecrübe aktarımı ve paylaşımı topiclere hasret kaldık diyebilirim.

bu topic işe yarayacak bence. yeter ki marka üstünde durmayalım, tecrübe paylaşalım :)

VALEO
22 Nisan 2009, 12:34
Bu yağın 1 litre fiyatı 20 lira yani diğer yağlarla aynı (würt,opet,castrol power) hepside aynı fiyat lütfen iyi araştıralım arkadaşlar.:cat:

:) Valeo arkadaşım korkma bayilik falan almadım sadece motoruma koydum,için rahat olsun :) Ben senin gibi satıcı değilim sadece tüketiciyim :)

Beni yanlış anladınız arkadaşım . bende belli bir markanın bayisi değilim en az 10 marka yağ satıyorum . taraflı değilim yani onu belirtmek isterim.

TOP SPEED
22 Nisan 2009, 12:35
ben castrol advance kullanıyorum 20-40. ancak bu topiğin yararlı fikirler üreteceğine inanıyorum. ne zamandır ki ( özellikle ilk kayıt olduğum zamanlar bilgiler havalarda uçuşurdu. şimdi ise topicler tam anlamıyla "saçma sapana yakın" diyebilirim.
tecrübe aktarımı ve paylaşımı topiclere hasret kaldık diyebilirim.

bu topic işe yarayacak bence. yeter ki marka üstünde durmayalım, tecrübe paylaşalım :)

Şükür beni anlayan bir motorcu çıktı yaw:)Ben sadece kullandım ve memnunum dedim tavsiye ederim dedim ama bu işin ticaretini yapan arkadaşlar acayip paniklediler ve başladılar yağı kötülemeye en kötü yağ en ucuz yağ dediler .Fiyatı 20 lira hiçte ucuz değil diğer yağlarla aynı bazılarından daha pahalı ve dünya devi Valvolin le ortak dedim hepsi bu :)Kullanan birisi olarak tecrübelerimi ortaya koydum alan alır almayan almaz,bu kadar basit panik yapmayın arkadaşlar.İsteyen alır istemeyen almaz ben kullandım ve kullanmaya devam edicem diğer yağlarıda kullandım bu kadar basit.

egemen977
22 Nisan 2009, 12:56

evt ipone 10W40 yağ koydum motora yeni..ustam önerdi..önce tabiki düşündüm..adını sanını duymamıştı.Araştırınca ipone sadece motorsiklet için yağ üreten bir firmaymış..benim koyduğum yağ off road motorlar için özellikle üretilen bir yağ..bu şekillde değişik amaçlarla kullanılacak 10W40 yağlar var ayrıca daha değişik numaralarda yağ ve bakım ürünleride mevcut..

katkılı yağlar bazı motorlarda debriyajda ayırmama sorunu yaratıyomuş diye duymuştum ama bu sorun benim motorumda olmadı..üstüne Ankaradan_Artvine Geldim problem yok...Özellikle Afrika twin kullananlar yarı sentetik ipone yağ debriyaj sorunu yaratmıyo bilgilerinize:cat:

tatlisert45
22 Nisan 2009, 13:11
castrol'den şaşmam sonuçta kendini kanıtlamış bir yağ...

motorhocası
22 Nisan 2009, 13:18
Castrol tam sentetik 10-40 4t motosiklet yağı 17Tl:cat:

crazy_81
22 Nisan 2009, 13:18
konu dısı olucak ama bu ipone yağ nerden bulabılırız satan fırma varmı yada sitesi ?

mach1
23 Nisan 2009, 21:15
Castrolün film tabakası tartışılmaz :cat:

zeda3000
23 Nisan 2009, 21:21
Valvoline malesefki motosikletlerde iyi performans vermemektedir. Aldigin yaga dikkat et derim , simdi hos calistigini sanarsin ama ilerde yatak larini cizebilirsin. Yag konusunda bugune kadar asla cimrilik yapmadim , bilinmedik markalara elimi bile surmem , castrol den baskada yag serisi kullanmam.

SERHAN YORUK
23 Nisan 2009, 21:23

Bilgilendirdiğin için teşekkürler valeo

celikay_41
23 Nisan 2009, 21:23
ben valvoline kullanıyorum gayet memnunum...

n61l
24 Nisan 2009, 14:03
Valvoline'in litresi 12 lira 10-40 yarı sentetik, daha önce repsol vardı, tekrar valvoline koymayı düşünmüyorum.

motorhocası
24 Nisan 2009, 14:14
Bir de Havoline var:mrgreen:,bisikletçi arkadaşım satıyor dükkanında, ambalajı süper, 10-40 tam sentetik Made in Spain, Texaco'nun ,her türlü aracı geçmiş ambalajında LPG,Gasoline,Diesel... yani gerçek motosiklet yağı değil:cat:

ryangt
24 Nisan 2009, 15:13
motosikletin yağı motorun kanı gibidir,motosikletin en önemli değişim parçası yağdır. Yanlış yağ kullanımı motorunuzun ömrünü kısaltır...

Şahsen gerek serviste gerek kendi kullanımımda kesinlikle şaşmayacağım 3 tane marka var, sırayla : 1 - MOTUL , 2-MOTOREX, 3 - CASTROL..

Bunların dışında 'ucuzcu', 'ucuz olsun moktan olsun benim için sorun değil' diyenler için ucuz yağ alternatifleri var (litresi 10-15tl olan yarı sentetik motosiklet yağı).

Ancak motorunu sevenlere söylüyorum,3'ten 5'ten kaçınmayın ve bu saydığım 3 marka yağdan vaz-geç-me-yin. Ve birde yağ satmak için uydurulan yalanlarada pek kulak asmayın, yok motulun amcasının teyze kızının oğlunun fabrika kurmuşta ipone diye yağ satıyomuşta aynı malmış vs vs :D o bunla ortakmışta aynı teknolojiymiş bilmemne.. Oladabilir ama olmyadabilir iyice araştırmadan 3-5 kuruş eksik vericem derken motorunuzdan olmayın :)

emrahkrm
24 Nisan 2009, 15:25
Gerçekten kaliteli sadece motosiklet yağı üreten ve tanınmış bir yağ istiyorsanız MOTUL kullanın.Litresi 30 tl. 2 gün önce motoruma 3 lt. aldım daha öncede motul kullanıyordum son derecede memnunum bu yağdan.macera aramaya gerek yok bence...

TOP SPEED
24 Nisan 2009, 15:52
Bu yağın 1 litresi 20 lira yani ( Opet,bp,würth) bunlardan daha pahalı.Nerelerinden sallıyorlar fiyatı 10 lira diye sallamayın ayıp ayıp :)

n61l
24 Nisan 2009, 16:21
Bu yağın 1 litresi 20 lira yani ( Opet,bp,würth) bunlardan daha pahalı.Nerelerinden sallıyorlar fiyatı 10 lira diye sallamayın ayıp ayıp :)

Biz belgesiz konuşmayız arkadaş :) http://www.rialli.com/urunler/8769__motor-yagi-sae-10w-40-1-litre/

Sen kazıklandın heralde... Yağın orjinali 12 lira yan ürünü ortağı ondan nasıl daha pahalı oluyor.

Motul ,Motorex, Castrol, Repsol bunlar iyi yağlar.

E-M-R-E
13 Mayıs 2009, 21:40
ilk kez duyuyorum ilk öven sensin denemediğim için yorum yapamıyorum haklı da olabilirsin

ama ben Castrol den vaz geçemiyorum motora yağını koyduktan sonra vitamin verimişim gibi hissediyorum biliyorum tamamen piskolojik ,
:mrgreen: olsun içim rahat oluyo . .

EfeUncu
16 Mayıs 2009, 12:13
ben ipone kullandım c 800 de çok memnunum 4 litresi 110 lira

cihanne
23 Mayıs 2009, 11:38
Peki,
Motora koyduğumuz yağı yapabileceği km.nin yarısında değiştirsek, daha iyi olmaz mı?

mete_han
23 Mayıs 2009, 11:59
ben heryerde IPONE duyuyorum...şu an burger kıng motorlarında bu kullanılıyormuş...eskiden motorlar sürekli kitlenirmiş ne alakaysa o durum ortadan kalkmış vs...ayaküstü yapılan sohbetlerde duyuyorum...

mach1
24 Mayıs 2009, 11:39
ben heryerde IPONE duyuyorum...şu an burger kıng motorlarında bu kullanılıyormuş...eskiden motorlar sürekli kitlenirmiş ne alakaysa o durum ortadan kalkmış vs...ayaküstü yapılan sohbetlerde duyuyorum...

Önceden ne marka yağ kullanıyorlarmış:silent:

sametrix
24 Mayıs 2009, 11:52
bu ay motoron dergisinde ipone yağlarıyla ilgili bi yazı var bende ustanın önerisin üzerine koydurmuştum farkı çok anlamadım ama motosiklet yağlarında uzmanlaşmış bi firmaya benziyor.

mete_han
24 Mayıs 2009, 12:13
Önceden ne marka yağ kullanıyorlarmış:silent:

onuda bir sorayım ben...:cat:

GKN
24 Mayıs 2009, 12:29
yağ üzerine konuşulacak çok fazla bişey yok aslında..
bugün motul ün dünyada liderliği tartışılmaz.. motorex ve castrol de peşinden gelmekte... ipone de güzel bir yağ.. çokta seçenek aramanın manası yok sanırım.. alıp birini kullanmak gerek :wiinkk: