PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mükemmel Bir Yağ

Sayfa : 1 [2] 3

NoVaRiX
24 Mayıs 2009, 17:01
Önceden ne marka yağ kullanıyorlarmış:silent:

muhtemelen patates kızarttıkları yağları boşa gitmesin diye motorlara koyuyorlardı! :P

hasanpinar0537
24 Mayıs 2009, 17:50
ban o yağı bedavaya versen gene koymam bildiğimden şaşmam.

RoMe0
24 Mayıs 2009, 18:23
bundan şaşma derim arkadaşım :)

http://www.mototalonline.com/images/products/00/08/00/800_kucuk.jpg

so_easy
29 Ağustos 2009, 18:50
kesinlikle würth zincir yağı üzerine yağ tanımam.

serdarmert
17 Kasım 2009, 18:23
Valla yeni yağın reklamını yapan arkadaş bana 2 litre eşantiyon yolla. Ben kullanayım.. Güzel ise kullanırız...

mach1
18 Kasım 2009, 00:04
İphone litresi 30 tlden aşağı değil arkadasın dylan 150 de kullandık pek bir fark göremedim ama vitesli motorlarda vites değişimlerinde fark varmış baya:cat:

satoyama
18 Kasım 2009, 00:41
keşke agip motosiklet yağları tr adam gibi gelse :farao:

TOP SPEED
18 Kasım 2009, 00:52
Aslında bizim insanımız çok enteresan başka bir markanın iyi olabileceğini düşünmüyorlar bile hatta daha iyi olabileceğini denemeden işkembeden sallıyorlar ben daha önceki motoruma Aprilia'ya sürekli olarak bu yağdan kullandım inanılmaz memnun kaldım bikere motor müthiş sessiz çalışıyor ve yazın göbeğinde İzmir gibi bir yerde motor ısınması gayet normal seviyede kalıyor benim için en önemli olan yüksek ısılarda bile koruma yapabilmesi markası umurumda bile değil,ipone yağına gelince evet dedikleri gibi vites geçişleri inanılmaz sessiz ve sarsıntısız çok güzel bir yağdır şimdiki motorum Hyosung GT 650 de kullanıyorum,birçok marka yağı daha önceki motorlarımda kullandım benim demek istediğim başka marka yağlarda iyi olabilir :cat:

aggressive
18 Kasım 2009, 01:04
ben yedek parça ve yağ işi yapıyorum
piyasadaki en ucuz ve kalitesi en düşük yağlardan biridir Prista (bulgar malı)
bence biraz uzak durun ;)
onun fiyatından biraz yüksek çok daha kaliteli ve markalı yağlar bulabilirsiniz

satışlar toptan mı :)

castrol 10-50 tam sentetik ve

elf 10-60 tam sentetik litre fiyatları ne kadar

TOP SPEED
18 Kasım 2009, 01:53
Fiyatla kalite karşılaştırılması yapılamaz o zaman elf kötü yağ çünkü litresi 18 lira bumudur yani.Lütfen daha çok araştırma yapalım.:cat:

mach1
19 Kasım 2009, 12:19
Fiyatla kalite karşılaştırılması yapılamaz o zaman elf kötü yağ çünkü litresi 18 lira bumudur yani.Lütfen daha çok araştırma yapalım.:cat:

Yağın öncülerin şaşma hepsinin içeriği farklı biri performans için bi madde koyuyor biri koruması için bir madde koyuyor.Bu markalardan şaşma iyi bişey olsaydı Türkiyede zaten olurdu:)(Castrol,Mobil,Motul,Shell,İpone,valvoline )

ünlümotor
19 Kasım 2009, 12:48
ilk çıktığı günden beri yamalube kullanıyorum bir şikayetimde yok sanırım kaliteside gayet iyi

necatik35
19 Kasım 2009, 12:59
Bu yağı motosiklet bayisi olan arkadaşlarım ucuz yağ arayanlara satardı.Bildiğim kadarıyla Bulgar malı kötü bir yağdır.

coolsoul
19 Kasım 2009, 13:20
motorum 7000 de her 1500 de castrol la değiştirdim ve memnunum. bende ılkkez duyudugum bı markayı kullanmama taraftarıyım

mete_han
19 Kasım 2009, 22:27
Bu yağı motosiklet bayisi olan arkadaşlarım ucuz yağ arayanlara satardı.Bildiğim kadarıyla Bulgar malı kötü bir yağdır.

Arkadaşlar benim aygırın bakımı gelmişti,dün sabah itibariyle arkadaşın dükkanı'nın yolunu tuttuk yağını filtresini,bujisini debriyaj temizliğini vs vs tamamen bakımını yaptık ben biraz titizimde :) Neyse uzatmıyalım dünya devi Valvolinle ortak olan bir motosiklet yağı getirmiş Prista-Oil markası.10 w 40 benim aygıra 1700 gram koyduk 10 dakika çalıştırdık tekrar baktık eksikmi diye kontrolünü yaptık,size motorun sesinin ne derece değiştiğini anlatamam,o kadar rahat ilk hareket sağlıyorki şaşırdım kaldım eksozun sesi bile değişti daha önce gelseymiş keşke bu yağ :) Daha önce birçok marka yağ kullandım diğer motorlarımda ama bunun gibisi yok arkadaşlar adamların işi sadece yağ üretmek
TEKSTİL yağları
Makine dişli yağları
Yalıtım yağları
İşletme yağları
Gresler
Kompresör yağları
ben motosikletimde kullandım ve çok memnunum sizede tavsiye ederim arkadaşlar.işte bu da resmi.

URL]

biriniz iyi dersiniz biriniz kötü...bizimde kafalar karışıyor...:)

EnD_
19 Kasım 2009, 22:52
İlk defa duyuyorum bu markayı :)

m.şanveren
02 Aralık 2009, 15:29
peki birşey sorucam:Castrol 10/40 yağ aldım yanında bir kaç birşey daha almıştım.neyse ayrıntı yapmayim,yağın üzerinde üstün performans scooter yağları şaha kaldırır türünden ıvır zıvır bişler yazmşlar.vitesli motor için bir sorun teşkil edermi?

Levsy
02 Aralık 2009, 17:22
peki birşey sorucam:Castrol 10/40 yağ aldım yanında bir kaç birşey daha almıştım.neyse ayrıntı yapmayim,yağın üzerinde üstün performans scooter yağları şaha kaldırır türünden ıvır zıvır bişler yazmşlar.vitesli motor için bir sorun teşkil edermi?

Sonra da motordan tırrrrr diye değil dıgıdık dıgıdık şeklinde ses çıkartır diye de yazmışlar mı?

Teknik detayı çok bilmiyorum ama ben üzerinde scooter yazan yağı kullanmam. Nedeni de şu, malum scooter'larda otomatik vites vardır ve bizdeki gibi yağ içinde çalışmaz balatası. O yüzden o yağ ıslak debriyaj için uygun olmayabilir diye düşünerek almazdım.

Daha iyi bilenler cevaplar nasıl olsa.

ozgurakman
02 Aralık 2009, 17:40
arkadaşlar küçük cc. motoru olanlar bilir. ucuz yağ koydumu motor son hızını çeviremez. şahsım adına defalarca denedim.(tam sentetik yağ hariç - hiç kullanmadım) sonuç: yarı sentetiklerin içinde serin havada Castrol power 1 10w40, yazın 15w40. tam sentetik daha iyi diyorlar. bu arada bilmediğin marka yağlardan uzak dur derim, yağı kullandığın alet cansız olabilir ama senin canını taşıyor bunu unutma :bounce:

TuNeR_32
20 Ocak 2010, 18:00
Yağda marka elvet çok önemli ben motorumda castrol Power 1 kullanıyorum her 1500 km de bir yağını aynı marka yağ ile değiştiriyorum çünkü bütün motor firmaları motor yagının markasını devamlı değiştirmeyin diyorlar nedeni ise her yagın performans ve koruma şekilleri farklı eğer biz her çıkan yağı denersek yine tam performans alamayız Ayrıca bu bileşenler elvet motorumuzda olucaktır ve her farklı yagda birbiriyle karısacaktır. Bildiginizden şaşmayın ve hep aynı markayı kullanın arkadaşlar

mayko33
25 Şubat 2010, 23:39
Bir motora en fazla 5 yıl biniyorsunuz.Bu sürede motorunuza yemek yağı koysanız gene sorun yaşamazsınız.
Ben de size uyup bir müddet castrol kullandım,parama yazık oldu,şimdi benzinlikten 5 liralık dökme yağ alıyorum castrolden en ufak farkı yok.Tabi motorumun yamaha olması da bunda etken.
Bu yağı da çok sevdim ama nereden alabileceğim konusunda sorun yaşıyorum.
Ayrıca fiyatı da pahalıymış.Gereksiz.

satoyama
25 Şubat 2010, 23:47
Bir motora en fazla 5 yıl biniyorsunuz.Bu sürede motorunuza yemek yağı koysanız gene sorun yaşamazsınız.
Ben de size uyup bir müddet castrol kullandım,parama yazık oldu,şimdi benzinlikten 5 liralık dökme yağ alıyorum castrolden en ufak farkı yok.Tabi motorumun yamaha olması da bunda etken.
Bu yağı da çok sevdim ama nereden alabileceğim konusunda sorun yaşıyorum.
Ayrıca fiyatı da pahalıymış.Gereksiz.

öyle deme bence yağdada kalite önemlidir! şimdi sen attın gittin bütün markaları:bounce:

logaritma
08 Temmuz 2010, 08:10
yağ motorun kanıdır canıdır yağ yağdır gibi bir zihniyete girip yağa fazla para verilmez gibi bir zihniyet su sudur ben çamurlu suda içerim muslukdaki kanalizasyon karışmış suyuda içerim gidipde temiz bilindik bir marka tam hijneyik steril suya para vermem parama yazık demek gibi bir şeydir.. aynı şeydirr.. o su ilerde nasıl sizi kanser ve bilumum hastıklara yakalata bilirse adi kalitesiz yağda ilerki zamanlarda motorunuzun başına an başda yataklarda olmak üzere pek çok iç aksamda sıkıntılar verdirmeye başlıycakdır..

zaten 5 sene biner satarım alanın elinde patlasın zihniyetinide en başdan kınıyorum bu zihniyetteki bir insana ben motorcuda diyemem zira motorcu adam ister 5 gün ister 5 yıl ister 50 yıl binsin motoruna evladına bakdığı gibi gözü gibi bakar..

motor yağında fantezi aramaya gerek yok.. arkadaş bu yağı göstermiş iyi niyetli kötü niyetli bilemem yeniliklere açık değilsiniz yazmış 80 yıllık sırf yağ üstüne milyon dolarlık ar-ge çalışması olan kendini her koşulda her araçda kanıtlamış firmalar varken ve yıllarcana bu tecrübeyi biriktirip ürünlerine uygularken iki günlük bir firmanın yatırımı ne olabilir onu bırakın tecrübesi ne olabilir.. bu yeniliğe açık olmamak değil mantığımızı kullanmak.. her akıllı insan bunu düşünür..

motorsiklette yağ bellidir Motul Motorex Mobil Castrol bunlardan şaşmıycaksın

alternatif olarak bu listeye gulf ü de ekleyebiliriz gulfü bilen bilir türkiyede o kadar kendini tanımadıysada dünyada sentetik yağı ilk icat eden firmadır ve ilk benziliği kuran yani ilk benzinlik açan dünyada firmadır 100 yıllık geçmişi olan büyük bir markadır yağ üstüne ar-ge çalışmalarıda çok eskiye dayanır..

extrem_015
05 Kasım 2010, 18:06
motul var ama ipone yok iponede olmalı ankette :cat:

mogli
06 Kasım 2010, 05:21
Dünya devi Valvolinle ortak olan bir marka,benim aygır bu yağı çok sevdi arkadaşlar şiddetle tavsiye ederim ayrıca arkadaşım Doblo arabasında bile kullanıyor distribütör kendi arabalarında kullandıklarını ve sonucun mükemmel olduğunu söylemiş.Adamların işi sadece yağ üretmek aslında böyle olmalı sadece o işi yapmalı firmalar neyi çok iyi biliyorsan onu yapacaksın sonuçta Valvoline dünya devi.

Ben sadece şu noktaya takıldım. Evet Valvoline gerçekten büyük bir firma, yanlışım olabilir ama Kanada firması sanırım. Hatta öyle ki bazı firmalar Valvoline dışında yağ kullanmıyor. Gelelim takıldığım noktaya;

Ben Castrol'cülerdenim. :) Ama itiraf edeyim Mobil'le yaptığım bir kaçamak sonrası Mobil'in bazı artılarının daha fazla olduğunu gördüm. İkisi de aynı ayarda. (Mükemmele yakın diyelim :) )

Son yağ değişimimde Mobil bulamadım. Castrol'ün de 4 litreliği tükenmişti. bir arkadaşım Valvoline'in tam sentetiğini 100 km önce koyduğunu ve çok memnun kaldığını söyledi, neredeyse zorla Valvoline tam sentetik aldırdı. Satan da ( Kocaeli Bayi) ısrarla memnun kalmazsan geri getir dedi. Yağdan emindi.

İlk 300-500 km süper geçti ancak sonrasında açıkcası ne Castrol'ün ne de Mobil'in yanından bile geçemeyeceğini anladım. - Şahsi Görüşümdür-

Aynı ara yol arkadaşım da Castrol bulamadığı için aynı yağdan aldı. ( İlk 300 ün içinde olduğum için ben de önerme hatasında bulundum, o ara mükemmel performans veriyordu) Aynı şekilde hemen hemen aynı dertlerden muzdarip olduğunu söylüyordu her konuşmamızda. ( Sonunda dayanamayıp dün 1000 km erken değiştirdi yağını Castrol ile) Belki bizim Kawa'larda iyi gitmiyor sadece. :) Koruması iyidir-değildir onu deney yapmadan bilemeyiz ama beni sarmadı açıkçası. Ama kötü de diyemem sadece tercihim değil, Castrol ya da Mobil'in yanında.

Geçen sene eski motorumda (ER6-F)aynen senin gibi çok ısrarla önerilen bir yağ kullandım.-Üstelik yılların Amerikan Firması- Kullanan arkadaşlar süper olduğunu falan söylüyordu ısrarla. Fiyatı da uygun gibiydi. Ama 2000 km sonunda yağın su gibi olmasından sanırım ara ara yağ lambası yanmaya başladı. Uzun süre trafikte durunca sapıtıyordu makina. Tabi ki hemen değiştirdim.

Bu değişimimden sonra bir daha Castrol ya da Mobil'den şaşar mıyım bilemiyorum.

Ama Ipone ve Motul'u da ısrarla öneriyorlar onlara da baksak mı ki? :)

Yok ya... Galiba ben biraz fazla titizim. Babamın sürekli dediği gibi, " En doğru yol bildiğin yoldur!"

Saygılar...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:14 ----------

Balata ve şanzıman gittiğinde anlarsın. :) . Unutmadan motorunda yağ filtresi yoksa balata tozları çok daha fazla yakar canını. :)

panic adak
06 Kasım 2010, 09:45
motul ve ipone varken başka yağların adını ağzıma almam.
olay fanatiklik değil sadece kaliteye olan bağımlılık.

Seko
06 Kasım 2010, 09:59
Bu başlık bu kadar zamandır nasıl devam ediyor anlayamıyorum.

vıceroy
07 Kasım 2010, 20:39
Başlık resmen hortlamış:) Ama hiç gelişme olmamış... Bir kişide çıkıp yağın API değerinden yada Jasoma değerinden bahsetmeden kıyaslamaya gidilmiş. Farzedelimki örnek yağ 10w40 API SL ve JASAMO, o halde bu satandartlara sahip yağda marka farketmeyecektir.Bu değerleri yağ kutusuna uygunluğu yoksa yazdırmazlar:P Ama siz aşina olduğunuzu alırsınız ayrı mesele...

efsars
07 Kasım 2010, 21:09
castrol den şaşma .

planet58
07 Kasım 2010, 22:24
4 zamanlı veya 2 zamanlı motorlar için IPONE full sentetik 15/50 bir kullanın farkı anlayacaksınız.

serdarmert
10 Kasım 2010, 21:30
Bu yağ düşük kaliteli bulgar yağıdır..
Kimse kimseyi kandırmasın..

Mikuni
03 Ocak 2013, 01:03
şpone kullanıp memnun kalan varmı?

leventgocukl
21 Şubat 2013, 02:58
şpone kullanıp memnun kalan varmı?
Baya derinlerden cikarip bulmussun konuyu. Benim bildigim kadariyla ipone yagindan sikayet eden kimse yok.
Sayet memmnun kalmayan veya dandik bi yag olsaydi adini bu kadar duymazdik diye dusunuyorum

phradrel
21 Şubat 2013, 13:08
benim servis shell koyuyordu, ben ipone koydum kışı onunla geçirdim. sabah soğuğunda ilk çalışma normal olarak cikle ile oluyor, vites geçişleri biraz daha yumuşak oldu diye düşünüyorum. eskiden nadiren de olsa 2. vitesten atardı. ipone yi genelde cross/enduro yarışçıları kullanıoyor diye biliyorum ya da reklamlara çok kapıldım. bu yağ olayını başka bir başlıkta sanırım detaylı açıklıyorlardı. bi bulsam da okusam iyi olurdu aslında.

ozgurakman
21 Şubat 2013, 13:19
benim servis shell koyuyordu, ben ipone koydum kışı onunla geçirdim. sabah soğuğunda ilk çalışma normal olarak cikle ile oluyor, vites geçişleri biraz daha yumuşak oldu diye düşünüyorum. eskiden nadiren de olsa 2. vitesten atardı. ipone yi genelde cross/enduro yarışçıları kullanıoyor diye biliyorum ya da reklamlara çok kapıldım. bu yağ olayını başka bir başlıkta sanırım detaylı açıklıyorlardı. bi bulsam da okusam iyi olurdu aslında.

vites yumuşaklığı istiyorsan motul 5100 10w50 öneririm. benim ybr nin vitesleri zaten yumuşaktı şimdi araba vitesi gibi şıkır şıkır sessiz ve ayak ucumla ittirdiğimde bile kendisi geçiyor vitese. ayrıca yağın km.si castrol varken 3000e gelince kemik gibi olan vites, motulda 4000 de bile yumuşak kalıyor ve çekişten düşmüyor. ömrü bayağı uzun...

sakinseytan
21 Şubat 2013, 13:19
bence herşeyden önce dogru degerlerdeki yağı doğru motora koymak lazım!
kardeşimin ktm 620 ye motul 10-50 koyduk 20günde krank kol çıkardı!
tr de 3 tane var motordan motor aylardır yatıyo!
yagı koydugumuz gün bana mükemmel motor ucuyo sadece sesli calısıyo biraz demişti dikkat et yüklenme dedim castrol 10-50 devriyajı kacırıyodu bu kacırmadı ama kol cıkardı enteresan.hiçbi yaga güvenim kalmadı.koyarım 20-40 yarı sentetik devam

pistolpitt
21 Şubat 2013, 13:26
ben ipone 15-30 dan memnun kalmadım. Daha önce 5-6 bin km de değiştirdiğim castrol yağlar hala sağlıklı çıkardı. Son bakımda honda esengülde ipone yağ koyulmuştu, 5000 km sonra vites geçişleri sertleştiği için bu sefer honda mototala bakıma verdim, ipone yağ özelliklerini baya kaybetmişti. motul koyuldu

fake_members
21 Şubat 2013, 14:12
dünyada motosiklet yağları ile yapılan testlerde genelde şu markalar öne çıkmakta
AMSOİL
MOBİL-1
MOTUL
REDLİNE
CASTROL

bu markalarında bazı öne çıkan yağları var örn: amsoil tr de yok ama genel olarak en önde MOTUL 300v factory, MOBİL1 tam sent. gibi
motosiklet yüksek devirler çeviriyorsa, en küçük hacimde en yüksek güç elde eden motorunuz var ise tam sentetik yağ en idealidir, tam sentetik yağda efsaneleşmiş 300v motuldur.
ben mobil1 i motuldan aşağı kalır yanı yoktur.
daha düşük devir ve tork makinaları için tam sentetik pek önerilmez yarı sentetiker girer devreye işte burda en iyileri castrol, ipone ve diğer ismini çok duyduğumuz yağlardır.
sırlamadaki en son yağ bence şhell yağlarıdır.
kaydırmalı debriyaj motorlarda ve 12000 devirin üzerinde çeviren motorlarda yağ değişim aralığının 3000-max 4000km olmalı
diğer motorlarda 5000km gbi ideal olduğunu düşünüyorum.

K o r @ y
21 Şubat 2013, 14:15
castrol kullanmayan arkadaşlar denemenizi tavsiye ediyorum.. tüm motorlarıma power 1 koydum.. ve istediğim performansı aldım..saygılar

cesur509
21 Şubat 2013, 14:49
Motul 5100 15w 50 yarı sentetik kullanıyorum ve viteslerin bu kadar yumuşak olduğu başka bir yağ yok( Castrol ve mobil diğer denediğim markalar) . İpone ise APİ standardı SG olduğu için pek kullanmak istemedim.Mesela Castrolun Api standardı SJ , Motul 5100 'ın SL olması lazım ama İpone gibi pahalı bir yağın APİ standardını neden yükseltmezler. Bilen birisi bu konuda yardımcı olursa sevinirim.Bildikleri bir şey mi var acaba ??

ozgurakman
22 Şubat 2013, 01:22
bence herşeyden önce dogru degerlerdeki yağı doğru motora koymak lazım!
kardeşimin ktm 620 ye motul 10-50 koyduk 20günde krank kol çıkardı!
tr de 3 tane var motordan motor aylardır yatıyo!
yagı koydugumuz gün bana mükemmel motor ucuyo sadece sesli calısıyo biraz demişti dikkat et yüklenme dedim castrol 10-50 devriyajı kacırıyodu bu kacırmadı ama kol cıkardı enteresan.hiçbi yaga güvenim kalmadı.koyarım 20-40 yarı sentetik devam

Hakan bey eminim bilginiz ve tecrübeniz bu konuda kendi doğrularınızı oluşturacak kadar çoktur. ancak açıkta satılan 10w50 bile 20w40dan daha koruyucudur, yeter ki doğru yağı doğru motora koyalım. Nitekim 90lardan günümüze kadar gelen tüm motosikletler aynı yağ ile aynı ömürde çalışmaz çünkü katalitik konvertörlü motorların yağlarında bazı mineraller daha azdır ve yağlayıcılık eski yağlara göre daha düşüktür. ancak diğer katkılar ile modern bir motorda açığını ziyadesiyle kapatır. ayrıca ester katkısı yabana atılacak bir katkı değil.

ben motul bayisi de değilim, castrol düşmanı da değilim. ama gözlemim şudur, castrol tamamen etiketten kazanan bir firma. castrol'ün bir kaç yağ çeşidi haricindeki tüm modelleri sıradan yağa eşdeğerdir ya da çok az daha kalitelidir.
Castrol kullanacağıma motul, mobil1 gibi alternatif ve kaliteli yağlar kullanırım.

kardeşinizin motorunun krankı eskimiş ise suçu yağa değil sürücülerine atınız. saygılar

ferdinandd
22 Şubat 2013, 01:45
Motul 5100 15w 50 yarı sentetik kullanıyorum ve viteslerin bu kadar yumuşak olduğu başka bir yağ yok( Castrol ve mobil diğer denediğim markalar) . İpone ise APİ standardı SG olduğu için pek kullanmak istemedim.Mesela Castrolun Api standardı SJ , Motul 5100 'ın SL olması lazım ama İpone gibi pahalı bir yağın APİ standardını neden yükseltmezler. Bilen birisi bu konuda yardımcı olursa sevinirim.Bildikleri bir şey mi var acaba ??

Kılavuzlarda karşılaması istenilen API değerleri belirtilir. Yeni nesil motosikletlerde genellikle beklenilen en düşük standart SG dir. Bazı motorlarda ise daha da düşük olabilir.

Kılavuzlarda genellikle belirtilir "belirtilen standartların altında veya üstünde bir yağ kullanmayınız" diye. Yani SG standartlarını barındırmayan daha üst bir yağ işinize yaramayacaktır.

Ve üst standarlarda yağ bulmak mümkün iken daha düşük standartları da barındıran yağ bulmak daha güç :)

Bende 5100 kullanıcısıyım, Motul 5100, SG/SH/SJ/SL standartlarını barındırıyor olmasıyla bu anlamda da gayet güzel bir yağ :)

cesur509
22 Şubat 2013, 01:57
Kılavuzlarda karşılaması istenilen API değerleri belirtilir. Yeni nesil motosikletlerde genellikle beklenilen en düşük standart SG dir. Bazı motorlarda ise daha da düşük olabilir.

Kılavuzlarda genellikle belirtilir "belirtilen standartların altında veya üstünde bir yağ kullanmayınız" diye. Yani SG standartlarını barındırmayan daha üst bir yağ işinize yaramayacaktır.

Ve üst standarlarda yağ bulmak mümkün iken daha düşük standartları da barındıran yağ bulmak daha güç :)

Bende 5100 kullanıcısıyım, Motul 5100, SG/SH/SJ/SL standartlarını barındırıyor olmasıyla bu anlamda da gayet güzel bir yağ :)

Teşekkür ederim , bu konuda aydınlattığınız için :) Yani Motula devam :cherry:

Kazasız belasız sürüşler dilerim :rendeer:

Nejat 78
22 Şubat 2013, 02:29
arkadaşlar tartıştığınız yağ 2 sene öncesine kadar motorculara litresi 6 lira olan bir yağdı çalıştığım zamandan çok iyi hatırlıyorum halada az sayıda kaldı.kendi motoruma asla koymam bmw nin motor sardığına şahit oldum.mondiallere falan yağ değişti densin diye dolduruyorduk.kendi motorum 600rr castrol doldurdum değiştirdiğimde parça tozları koydum bidahakine motul koydum vites geçişleri zorlaştı debriyaj tam ayırmadı onun haricinde memnundum.bidahakinde iphone kullandım ve 2000 yapamadan değiştirmek zorunda kaldım aşırı ısınmadan ondan sonra mobil kullanmaya başladım 15-50 full sentetik çok memnunum ve halada kullanmaktayım hiç bir şikayetimde yok.bizzat tecrubelerimden yararlanarak yazıyorum bunları :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:25 ----------

6 lira derken bu toptan alınan fiyattı müşteriye 15di :)

meto322
22 Mart 2013, 01:41
Arkadaşlar arabamda kullandığım yağ arttı.Bunu motosiklette kullanabilir miyim ? Teşekkürler şimdiden
Shell 15w-40 http://www.turkoilmarket.com/Shell-Helix-HX5-G-15w-40-3-Lt,PR-663.html

alp_tunay
22 Mart 2013, 02:02
Arkadaşlar arabamda kullandığım yağ arttı.Bunu motosiklette kullanabilir miyim ? Teşekkürler şimdiden
Shell 15w-40 http://www.turkoilmarket.com/Shell-Helix-HX5-G-15w-40-3-Lt,PR-663.html

Kullanabilirsin... Bir sakıncası yok...:cat:

acayüp
22 Mart 2013, 02:02
Scooter sa kullanabilirsin .

htmetin
22 Mart 2013, 11:44
http://d1303.hizliresim.com/17/q/lb4tm.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

alp_tunay
22 Mart 2013, 12:32
Mobil den şaşmayacaksın... :cat:

Seko
22 Mart 2013, 18:50
Ben de Motul 5100 10W40 kullanıyorum, gayet güzel. Geçen gün CBF150'si olan bir arkadaş motoru deneyip viteslerin kendi motoruna göre çok daha yumuşak olduğunu söyledi.