Orijinalini görmek için tıklayınız : Sol Şeritte Tampona Yapışan Magandalar...
Selka
21 Nisan 2009, 16:11
Arkadaşlar bu başlığı özellikle açtım. Sonuçta hepimiz bir anlamda araba kullanıcısıyız yada olacağız. Benim deli olduğum. Saatte 100 hatta 110 km bir hızla sol şeritte ilerlerken (ki bu hız zaten limitlerin üzerinde) arkaya bir araç geliyor. Öndeki araba yada motosiklet hiç farketmez adam öyle bir yaklaşıyor ki; tamponlar arası mesafemiz 10 cm var yada yok. Ama hızımız 110 km var. Bu arkadaki neandertal (Homo sapiens öncesi evrimini tamamlayamamış insanımsı hayvan-Omurga sayıları bizden azdır) öndeki araç değil frene basmak ayağını gazdan çekse zincirleme bir kazaya sebeb vereceğini düşünmez mi? Yada önüme tavuk çıktı bastım frene; arkadaki aracın motoru sürücüsünün kuacağına çıkmaz mı? Yada bu arkadaki şey aracını 110 km hız ile sürerken bu arada selektör yaparken 10 cm lik bir mesafenin kendisini ve öndeki aracı kurtaramayacak bir mesafe olduğunu anlaması için nasıl bir eğitim verilmelidir? Ben bunlara geri zekalı bile diyemem çünkü o arkadaşlarımızın içinde %90 eğitilebilinir geri zekalıdır da o yüzden. Bu tipler şeydir ya şey neandertal hatta o bile olamaz neden mi doğal seleksiyonda o bile böyle bişey yapmaz türlerin devamı için. Ama bu şeyler yok olmuyor soyu bitmiyor.
Hatta tamam anladım çilik çilik selektör sağa geçicem ama o kadar yakın oluyor ki sağa geçemiyorum; sağa kırdığım an hızım bir 10 km azalacak ve arkadaki şey tamponuma geçirecek; o kadar yakın. Bende basıyorum gaza ki; sağa kaçacağım mesafe açılsın ki sağa kaçayım. 110-120-130-140-150 yapıyorum. Heyhattt arkadaki şey sirk cambazı gibi aynı hıza aynı 10 cm lik mesafeyi koruyarak devam ediyor. 110 km lik hız ile sağa geçemeyen ben 150 km de iyice kilitleniyorum. Allahtan kırmızı lamba yetişiyor. Bi'şekilde vuruşmadan durabiliyoruz. Araçtan sesleniyorum "sen kazandın, ben sağa geçiyorum ama türlerin devamında neandertaller çok az kalmış Homo sapiens ler önde ve daha gelişmiş "diye bağırıyorum. Arkadaki şey alık alık bana bakıyor ve "ne küfrediyorsun ulan!" diyor. Konuyu uzatmadan yeşil yanıyor bende sağdan 90-100 km ile yoluma devam ediyorum.
National Geography e yazacağım. Gelin bakın Türkiye'De neandertaller öncesi var gelin inceleyin diye! Ne oldu aranızda bozulanlar mı var? Bozulmayın evriminizi tamamlamaya çalışın! İnsan olmanıza 500.000 yıl kaldı..
Herkese tüm insan gibi araç sürenlere iyi günler....:rendeer:
aSuBaYaH
21 Nisan 2009, 16:21
güzel bir konuya el atmışsın zaman zaman küçük cc kullanan motosiklet sürücülerinin yaşadığı sıkıntılardan birisi.
bu davranışı sergileyen araç sürücülerine şunu sormak lazım ya önde giden sizin çocuğunuz veya akrabanız olsa!!!!!!!!!!
Akileos
21 Nisan 2009, 16:23
yok kardeş o ole değil maymundan gelmedik ama maynuna döndüğümüzün işaretçisi o arkadaşlar
berk_r1
21 Nisan 2009, 16:25
:mrgreen: gercekten böyle ,ve senin öndeki araçla aranda bıraktıgın mesafe eger nizamiyse baya bi korna sesi duyarsın, ittirirler hemen ileri dogru ,aslında hepimiz bazen belki biraz hızlı kullanmayı seviyoruz:) ama kimseyi tahrik etmeden ve yol durumuna göre şahsen ben öyle yapıyorum ,
satoyama
21 Nisan 2009, 16:31
o hareketi aslında otomobiller birbirlerine yapar ama motosiklete yapılmayacağını idrak edecek beyine sahip değil o insanlar ufak bir ters harekette motosiklet altıma girer diye düşünmez g.v.t
ercaan
21 Nisan 2009, 16:36
trafikte böyle ...............(siz doldurun) çok var.
neandertal benzetmesi bile bazen hafif kalıyor...
dogan_86
21 Nisan 2009, 16:47
Ben bunu sadece araba sürerken diğer arabalara yapıyorum. Adam 110 la Ankara - İstanbul şehirler arası yolda en sol şeritte giderse yapışırım tamponuna. Şehir içerisinde aynı şeyden bende rahatsızım özellikle taksiciler yapıyor bunu bende karşıyım. Farkedince asılıp gaza kurtuluyorum arkamdaki araçtan.
Deryali
21 Nisan 2009, 16:50
trafikte böyle ...............(siz doldurun) çok var.
neandertal benzetmesi bile bazen hafif kalıyor...
trafikte böyle Bilinçli Sürücüler çok var.
ben böyle doldurmak ve görmek isterim :cat:
orcunmavis
21 Nisan 2009, 16:57
bu işin çaresini bulamayanlara biraz kötü bi örnekte olsa bunu anlatmalıyım:mrgreen:
ben eski bi cbf150 & hyosung gt250 kullanıcısı olarak sık sık istanbul a gider gelirdim ve malum durum benim de başıma gelirdi...
baktım böyle olmayacak bu tür sürücüler medeni hareketlerden anlamıyor
ben de montumun sol üst cebinde avucuma sığacak büyüklükte bi taş & kaya bulundurmaya başladım..
böyle durumlarda taşı cebimden çıkarım arkada ki sürücüye gösterince inanılmaz bişey oluyor ve bi bakıyorsunuz ki motorunuzun kıçından ayrılmayan o sürüücü ortalıkta yok :cherry:
GozgurS
21 Nisan 2009, 17:00
Arkadaşlar bu başlığı özellikle açtım. Sonuçta hepimiz bir anlamda araba kullanıcısıyız yada olacağız. Benim deli olduğum. Saatte 100 hatta 110 km bir hızla sol şeritte ilerlerken (ki bu hız zaten limitlerin üzerinde) arkaya bir araç geliyor. Öndeki araba yada motosiklet hiç farketmez adam öyle bir yaklaşıyor ki; tamponlar arası mesafemiz 10 cm var yada yok. Ama hızımız 110 km var. Bu arkadaki neandertal (Homo sapiens öncesi evrimini tamamlayamamış insanımsı hayvan-Omurga sayıları bizden azdır) öndeki araç değil frene basmak ayağını gazdan çekse zincirleme bir kazaya sebeb vereceğini düşünmez mi? Yada önüme tavuk çıktı bastım frene; arkadaki aracın motoru sürücüsünün kuacağına çıkmaz mı? Yada bu arkadaki şey aracını 110 km hız ile sürerken bu arada selektör yaparken 10 cm lik bir mesafenin kendisini ve öndeki aracı kurtaramayacak bir mesafe olduğunu anlaması için nasıl bir eğitim verilmelidir? Ben bunlara geri zekalı bile diyemem çünkü o arkadaşlarımızın içinde %90 eğitilebilinir geri zekalıdır da o yüzden. Bu tipler şeydir ya şey neandertal hatta o bile olamaz neden mi doğal seleksiyonda o bile böyle bişey yapmaz türlerin devamı için. Ama bu şeyler yok olmuyor soyu bitmiyor.
Hatta tamam anladım çilik çilik selektör sağa geçicem ama o kadar yakın oluyor ki sağa geçemiyorum; sağa kırdığım an hızım bir 10 km azalacak ve arkadaki şey tamponuma geçirecek; o kadar yakın. Bende basıyorum gaza ki; sağa kaçacağım mesafe açılsın ki sağa kaçayım. 110-120-130-140-150 yapıyorum. Heyhattt arkadaki şey sirk cambazı gibi aynı hıza aynı 10 cm lik mesafeyi koruyarak devam ediyor. 110 km lik hız ile sağa geçemeyen ben 150 km de iyice kilitleniyorum. Allahtan kırmızı lamba yetişiyor. Bi'şekilde vuruşmadan durabiliyoruz. Araçtan sesleniyorum "sen kazandın, ben sağa geçiyorum ama türlerin devamında neandertaller çok az kalmış Homo sapiens ler önde ve daha gelişmiş "diye bağırıyorum. Arkadaki şey alık alık bana bakıyor ve "ne küfrediyorsun ulan!" diyor. Konuyu uzatmadan yeşil yanıyor bende sağdan 90-100 km ile yoluma devam ediyorum.
National Geography e yazacağım. Gelin bakın Türkiye'De neandertaller öncesi var gelin inceleyin diye! Ne oldu aranızda bozulanlar mı var? Bozulmayın evriminizi tamamlamaya çalışın! İnsan olmanıza 500.000 yıl kaldı..
Herkese tüm insan gibi araç sürenlere iyi günler....:rendeer:
Tesadüfmü bilmiyorum, arabayla işe giderken bu sabah POWER FM'de Geveze program kapanış konuşmasında aynı konudan bahsetti.
Umarım toplum olarak motosikletlilere daha fazla saygı gösterilir. Unutulmaması gereken bir şey varsa, o motorun üstündeki, birisinin oğlu, kızı, sevgilisi,karısı, kocası, arkadaşıdır.
canali
21 Nisan 2009, 17:30
20 gündür işe arabamla gidip gelmek durumundayım.
Sadece 20 günde trafikteki insan görünümlü dııııt'lardan öyle bıktım ki anlatamam... :silent:
Düne kadar sadece işe gidip gelirken kullanmalık düşük cc'li bir motor almayı düşünüyordum, ama bu kadar ............. arasında ya ölürüm yada öldürürüm kanaatine vardığımdan vazgeçtim. :pr:
Bu arada kişisel fikrim, yüksek hacimli, güçlü ve çok sesli bir motor kullanıyorsanız bu hanzoların size yanaşma ihtimali düşüyor, hayranlıkla korku arasında bir yaklaşımları oluyor, onlar aval aval bakarken bize de uzamak düşüyor...
Deryali
21 Nisan 2009, 17:35
20 gündür işe arabamla gidip gelmek durumundayım.
Sadece 20 günde trafikteki insan görünümlü dııııt'lardan öyle bıktım ki anlatamam... :silent:
Düne kadar sadece işe gidip gelirken kullanmalık düşük cc'li bir motor almayı düşünüyordum, ama bu kadar ............. arasında ya ölürüm yada öldürürüm kanaatine vardığımdan vazgeçtim. :pr:
Bu arada kişisel fikrim, yüksek hacimli, güçlü ve çok sesli bir motor kullanıyorsanız bu hanzoların size yanaşma ihtimali düşüyor, hayranlıkla korku arasında bir yaklaşımları oluyor, onlar aval aval bakarken bize de uzamak düşüyor...
"bu kadar ............. arasında ya ölürüm yada öldürürüm kanaatine vardığımdan vazgeçtim"
katılmıyorum
"oların size yanaşma ihtimali düşüyor, hayranlıkla korku arasında bir yaklaşımları oluyor, onlar aval aval bakarken bize de uzamak düşüyor..."
Katılıyorum
"Sadece 20 günde trafikteki insan görünümlü dııııt'lardan öyle bıktım ki anlatamam"
ne katılıyorum ne katılmıyorum :queen:
canali
21 Nisan 2009, 17:43
"bu kadar ............. arasında ya ölürüm yada öldürürüm kanaatine vardığımdan vazgeçtim"
katılmıyorum
"oların size yanaşma ihtimali düşüyor, hayranlıkla korku arasında bir yaklaşımları oluyor, onlar aval aval bakarken bize de uzamak düşüyor..."
Katılıyorum
"Sadece 20 günde trafikteki insan görünümlü dııııt'lardan öyle bıktım ki anlatamam"
ne katılıyorum ne katılmıyorum :queen:
Saygı duyarım :rendeer:
Khutuck
21 Nisan 2009, 18:00
O da bir şey mi, bugün Okmeydanı civarında orta şerit, önümdeki arabayla 2 saniye (20-30m falan sanırım) mesafe bırakıp 90'la giderken yeşil belediye otobüsü arkamdan geldi, sağımdan geçip önüme kırdı :mrgreen::mrgreen: Bir de BMW 320d benle Etiler'de yarışmaya çalıştı, önce yol verdim, bastı gitti, sonra trafik yavaşlayınca yanına geldim, baktım hala makas atmaya çalışıyor, üstüme çıkmasın diye aralardan kaçtım gittim :P
ÜmitDURA
21 Nisan 2009, 18:10
Aynı olay otomobilde başıma geldiğince sis farlarını açıyorum fren yaptığımı sanan yakın takipçi panikle ne yapacağını şaşırıyor,bazen cayır cayır fren seside duymam muhtemel oluyor.
DARKDIAMOND
21 Nisan 2009, 18:11
Acelem genelde olmadığı için en uygun şeritten giderim.Otoyolda bile yol boşsa sol yada yanındaki şeritte 90'la gidenlerin sağından suratlarına baka baka geçerim.artık içgüdümüdür nedir bu yaratıkların hangi şeride salça olacağını anlamaya başladım ve onlardan uzaklaşabiliyorum.O sebeple,bunların değişmesini beklersek daha çok kayıp veririz.Sonuçta hep zeki olan çıkar yol bulur.Fazlada bişey beklemeyin.
Jagadam
21 Nisan 2009, 18:33
O da bir şey mi, bugün Okmeydanı civarında orta şerit, önümdeki arabayla 2 saniye (20-30m falan sanırım) mesafe bırakıp 90'la giderken yeşil belediye otobüsü arkamdan geldi, sağımdan geçip önüme kırdı :mrgreen:
Takip mesafesi bırakmaya tenezzül edemeyecek kadar "cool" çok arkadaş var. Kendileri bırakmadığı gibi çok zaman başkasının takip mesafesine de göz dikiyorlar. Kaç defa beni sollayıp sağlayıp bırakmaya çalıştığım takip mesafesine dah ettiler. Hatta çoğu zaman kendi şeridimin içinden. Sağımdan solumdan üç beş santim pay bırakarak.
Sonra ara sıra üçü dördü birbirine giriyor tabii. İki dakika öncesinin "cool" abisinin ağlamaklı bir ifadeyle pek kıymetli arabasındaki hasarın çapını kestirmeye çalıştığını görünce...
Pek üzülmüyorum diyeyim :cherry:
ADVrider'da, arkadan çok yanaşan olursa motoru ayakta sürmeye başladığını söyleyenler vardı. "Deli mi depek mi ne" diyip mesafe bırakıyorlarmış güya o zaman. Bizim aramızda deneyen var mı? "Kıçını mı gösteriyor lan bu bana!" diyip millet iyice mi gaza gelir yoksa?
asfalt meleği
21 Nisan 2009, 18:47
her şeye çözüm buldum ama arkadan sıkıştırılmaya çözüm bulamadım hala ne yazık ki.
Reşit
21 Nisan 2009, 18:47
Aynı olay otomobilde başıma geldiğince sis farlarını açıyorum fren yaptığımı sanan yakın takipçi panikle ne yapacağını şaşırıyor,bazen cayır cayır fren seside duymam muhtemel oluyor.
Yaptığınızı çok beğendim.Mutlaka deneyeceğim :cat:
motoking16
21 Nisan 2009, 20:56
stop lambasının altına küçük bi yazıyla yaklaş yaklaş g.tüme gir diye bi yazı yaz belki bi faydası olur
_JeM_
21 Nisan 2009, 21:52
sol şeritte araba veya motorla giderken arkama tehlikeli biçimde yanaşan biri olursa ben iyice yavaşlıyorum 110'la gidiyosam düşüyorum 70-80'e hatta orta şeritte yavaş giden bir araba varsa hizasında kalıp benim sağımdan geçme ihtimalinide ortadan kaldırıyorum.
Selektör yapıyor, korna çalıyor umrumda değil keyfim ne zaman yerine gelirse o zaman yol veriyorum.
Hatta öyle belediye otobüsü minibüs falan yapıosa bu işi (genelde şehir içinde karşılaşıyorum) o zaman bi rampanın ortasında resmen duruyorum sonra devam ediyorum ama büyük araç malum bi daha vites küçültmek ve hızlanana kadar beklemek zorunda :)
sizede tavsiye ederim aynadan baktığınızda surat ifadelerini izlemek pek bi zevkli oluyor.
onuray
21 Nisan 2009, 22:35
Ayağa kalkmak olayı mantıklı gibi geldi. Bir de bir yerde okumuştum gene.Hafiften motorda sallanın diyordu.Denemedim ama mantıklı geliyor.
huceyn
21 Nisan 2009, 22:37
türkiyede motorun en az 500cc olacak abi.
asfalt meleği
21 Nisan 2009, 22:41
gece sis ile yırttık diyelim. gündüz ne yapcaz? taş göstercez demeyin..
Maverick35
21 Nisan 2009, 23:11
Aslında olay çok basit, bir sorunu çözmenin birinci şartı;
Önce, o sorunun var olduğunu kabul etmek.Yani, devleti yönetenler (Akparti veya başka bir parti farketmez) diyecek ki-:"Bizde, insan suretinde hayvan çok, bunları kes kes bitmez, en iyisi ıslah çalışması yapmak"
Bu laf söylendikten sonra da şu denecek:"İnsanlar layık oldukalrı şekilde yönetilirler"
Peki çözüm ne?
Her tarafa kamera konmalı, trafikte hata yapana cezayı yazmalı,ama, öyle 300-500 TL değil, örneğin; adamın arabasının kasko değeri ne kadar 10.000-TL, yazacaksın bu adama ceza olarak %50si 5.000-TL.bakın bakalım bir daha öndeki araca tehlikeli şekilde yanaşabiliyor mu?
crazyX
22 Nisan 2009, 01:22
bu işin çaresini bulamayanlara biraz kötü bi örnekte olsa bunu anlatmalıyım:mrgreen:
ben eski bi cbf150 & hyosung gt250 kullanıcısı olarak sık sık istanbul a gider gelirdim ve malum durum benim de başıma gelirdi...
baktım böyle olmayacak bu tür sürücüler medeni hareketlerden anlamıyor
ben de montumun sol üst cebinde avucuma sığacak büyüklükte bi taş & kaya bulundurmaya başladım..
böyle durumlarda taşı cebimden çıkarım arkada ki sürücüye gösterince inanılmaz bişey oluyor ve bi bakıyorsunuz ki motorunuzun kıçından ayrılmayan o sürüücü ortalıkta yok :cherry:
5tl lık kaskımı asla yanımdan ayırmam :D
volkanix
22 Nisan 2009, 01:39
yorumları okudum süper
ama içime azcık da olsa korku kapladı
daha motorum yok bu hafta sonu almayı düşünyorum bakalım hayırlısı
arabayla veya motorla istanbulda özellikle araç kullanmak zor anladığım kadarıyla
ama yine de motor diyorum
kısmet
Allah c.c. onları bildiği gibi yapsın .
Terrorizer
22 Nisan 2009, 01:58
İstanbulda bu yüzden yüksek hacimli motor lazım. Çok konuşuyoruz bu konuyu genellikle insanlar bunu zevk için yaptıkları için yüksek hacimli kendini tatmin edecek şeyler alıyorlar fakat işin bir de bu bölümü var. Tehlikeden kaçabilmek için tehlikeden daha hızlı olmak lazım. Cbf kullanırken gördüğüm muamele ile er6 kullanırken gördüğüm muamele bile çok farklı. Böyle yaratıklara taş göstersen ne olur ki ? Sinirlenip arkadan dokunmayacağının garantisi var mı ? Yok...
Kırmızıda sırf gülmek için arkadan motora dokunuyorlar şimdiye kadar birkaç kez başıma geldi farklı başlıklarda da paylaştım. İnsanlar bundan zevk alıyor. Sebebi ise bence çok açık. Coq abimiz çıksın bize bunları Fransada yaptığımızda neler olur bir anlatsın. Burada ne oluyor hepimiz zaten biliyoruz. Farkı görelim anlarız o zaman sebebini.
shadow_57
22 Nisan 2009, 02:00
bunlar mutant hoppit bıle olamaz
emekkoray
22 Nisan 2009, 02:03
arabayla giderken değilde motosikletle giderken bu olay gerçekten korkutuyor beni.. çok zamana ihtiyacımız var gerçekten...
chopperrider
22 Nisan 2009, 11:30
peki arabanızla sol şeritte giderken 125 cclik bi scooterın üzerinde iki kişinin motora iyice kapanıp uçtuklarını zannederek 80 km ile gittiğini ve de korna, selektör vb. tüm ikazlara rağmen yol vermeyi reddettiğini, sağdaki şeritler dolu ve de vızır vızır olduğu içih onun arkasında dakikalarca ya sabır çektiğiniz olmadı mı hiç ???
dreamdark
22 Nisan 2009, 11:45
Güzel anlatıp yorumlamışsın, baştan sona katılıyorum. Doğru söze ne denir.
...
Tehlikeden kaçabilmek için tehlikeden daha hızlı olmak lazım.
...
Kesinlikle o kadar doğru ki. Allah Türkiye'de düşük hacimli motosiklet kullananlara sabır versin ve yardımcıları olsun. Bana bile yapmaya çalışıyorlar aynı şeyi. Bazen de gaza getirmek amacıyla. İnsan zaman zaman sakin ve keyifli bir sürüş yapmak isteyebiliyor. Veya her zaman yol verecek durumda olmuyor. Sol şeritte gidiyorsunuz, sağınız ve önünüz dolu. Yine de arka lastiğinize değecek yakınlıkta giden araçlar oluyor. Derdi de sizin yok olup, uçup gitmeniz. Nasıl yaparsanız yapın, oradan kaybolunda. Adam sizin varlığınızdan bile rahatsız oluyor. Niye? Öndeki araçla aranızda bıraktığınız takip mesafesini kayıp sayıyor adam. O boşluğu doldurursa gideceği yere daha çabuk ulaşacağını sanıyor. Dedemin aşkına bırakıyorum sanki ben o takip mesafesini ::ranntign
Arkamdaki arabayla olan mesafe rahatsız edici derecede kapandığında hiç çekinmeden el kol yaparak sert bir şekilde takip mesafemi geri istiyorum. Sanırım birgün biri ezip geçecek beni... :pale:
peki arabanızla sol şeritte giderken 125 cclik bi scooterın üzerinde iki kişinin motora iyice kapanıp uçtuklarını zannederek 80 km ile gittiğini ve de korna, selektör vb. tüm ikazlara rağmen yol vermeyi reddettiğini, sağdaki şeritler dolu ve de vızır vızır olduğu içih onun arkasında dakikalarca ya sabır çektiğiniz olmadı mı hiç ???
Diğer taraftan bu adamda haklı şimdi. Böyle motosiklet kullanıcıları da var. Hadi biz motorcuyuz, biz sabrederiz ama diğer araç sürücülerinin bizim kadar anlayışlı olacağını hiç zannetmiyorum. Yaklaşık 20 gün önce arabayla Denizli'den Fethiye'ye gidiyordum. 2 tane şu ince, mobiletimsi hani üstüne boylu boyunca uzandıkları motorla 3 genç düzlükte lastik ısıtıyorlardı. Güldüm, viraj yapacaklar herhalde diye düşündüm. Gerçekten de düzlük sonunda rampa tırmanırken limitlerini zorlamaya başladılar. Fakat kendi şeritlerinde kalamıyorlardı. Hem kendi şeritlerini hemde tırmanma şeridini kullanarak çizgi yapmaya çalışıyorlardı. Arkalarında başkası olsa kesinlikle beklemeden tırmanma şeridine çıkarak onları viraj içinde tehlikeye atardı kendince haklı olarak. Ben onların hızında, gerilerinden takip ederken bir tanesi viraja yatamadı, motoru dikti, sağdaki mıcıra girdiğindeyse motor üstündekileri fırlatarak altından kaçtı gitti. Dağ tırmandığımız için sağımız iri iri kayalar. Aklım çıktı, hemen durdum. Motoru çıkarmasına yardım ettim. Sanırım şoktalardı. Artçısı bacağını açmayı reddetti ama sanırım kırık vardı.
Neyse allah hiç birimize kaza bela vermesin...
Serk21
22 Nisan 2009, 17:44
ben motorla giderken sağ şeritte kamyonların ezmesinde doalıy oluşan ezikler oluyor o yüzden yawaşlıyorum arkadan kamyon tıklıyor hemen =) sola geçsemde bu sefer 120-140 la gelen amcalar dayanıyor arkadan bende napıcam şaşırdım artık..ama şöylede birşey var otobanda adam 110-120 ile sola yatıyor bu seferde ben ona yapışıyorum arkadan çünkü bi otoban var gidebileceğimiz ordada 110 ile sola yatarlarsa her Türkün yapışmaya hakkı var diye düşünüyorum =) ama diğer yollarda haklısın.
serhat92
22 Nisan 2009, 17:59
Asılsaydın frene.. Görseydi...
Jagadam
22 Nisan 2009, 18:01
Tabii ki. Otobanda kaza olmaz zaten. Olsa bile kimse ölmez. Hele 110, 120'yle giderken.
Selka
01 Temmuz 2009, 12:47
Yorumlarınız için teşekkürler....
Kazamai
01 Temmuz 2009, 13:03
böylesiyle oynayabiliyorsan oynayacaksın oyunu kuralına göre oynamazsan ezilir gidersin büyük şehirde bu kadar basit bir gün herkes bilinçli olacak diye bir şey yok olamazda her zaman hanzolar çıkacaktır.
ShowDown
01 Temmuz 2009, 13:05
stop lambasının altına küçük bi yazıyla yaklaş yaklaş g.tüme gir diye bi yazı yaz belki bi faydası olur
ahahah :queen:
scuderia06
01 Temmuz 2009, 13:12
arkadasım gene seni sol serıtte sıkıstırıyorlar(saga gecip yol vermen lazım) benı hep 4 serıtlı yolda en sag serıtte dibime giriyor beyin özürlüler üstüne arabanın yarsını benım serıde sokup solluyor(yerler ıslak) 4 seritli yol be beyin özürlü, sola ver sinyalini devam et ama öle degil beyin özürlü vatandas beni ezmeden serit değiştirmek istemiyor....
Selka
04 Şubat 2010, 18:06
Ne demeli bilmem ki.. Yanlış anlamayada müsait bir cümle bu.. Başka bi'şey yazmak lazım...:)
ufuktan
04 Şubat 2010, 18:22
kültür meselesidir ... ehliyet sınavlarında flaşörün vazifesini sormak yerine , gerçek manada trafik saygısı ve trafik kültürü aşılansa ve yasalarla desteklense zaten sıkıntı yaşanmayacak ....
zaten bu yollar 4 tekerlekli araçlar için inşaa edilmiş , motosiklet akla bile gelmeyen bir faktör... bariyerindede durum bu , asfalt kalitesindede durum bu , viraj eğimindede durum bu. Dolayısı ile 4 tekerlekliler yolları kendilerinin zannediyorlar ve motosikleti asalak misali dolaşan araçlar olarak görüyorlar ...
bu durumlar düzelirmi evet düzelir zaman lazım , şöyle 70-80 yıl kadar :)
Silverwing
04 Şubat 2010, 19:05
Bu kadar eleştiriyi yapan arkadaşların sol şeritte ne işi var? Benim bildiğim sol şerit sadece sollama için kullanılır, normalde boş olması gerekir. 110' la giden arkadaşların çoğu düşük cc kullananlar. Ben, pek 600 cc ve üstü makine kullanıp 110'la giden görmedim. Arkadan birinin tampona yaklaşması hoş değil ama çok şeriti yolda maximum hızda olsan bile aynaya bakacaksın. Birisi yol istiyorsa veya hızla üstüne geliyorsa sağa geçeceksin. Yada sende basacaksın. Adamın acelesimi var, aşırı süratten cezamı yer orası bizi ilgilendirmez. Arkadaki arabayla baş edecek bir makine altımızda olsa çoğumuz gecikmeden cevabını verir.
Ha, aynı durum sağ şeritte giden arkadaşlara yapılsa tamamen haklılar.
myagdi
05 Şubat 2010, 12:43
oldu, ama hiçbirini arabamın tamponuyla iteklemeye kalkmadım. takip mesafemi korudum; korna-selektörle efendice yol istedim ve biraz bekledim.
ne güzel anlatmışın sebebini; sağdaki şerit boşalınca adam sana yol verecek zaten.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:20 ----------
Bu kadar eleştiriyi yapan arkadaşların sol şeritte ne işi var? Benim bildiğim sol şerit sadece sollama için kullanılır, normalde boş olması gerekir. 110' la giden arkadaşların çoğu düşük cc kullananlar. Ben, pek 600 cc ve üstü makine kullanıp 110'la giden görmedim. Arkadan birinin tampona yaklaşması hoş değil ama çok şeriti yolda maximum hızda olsan bile aynaya bakacaksın. Birisi yol istiyorsa veya hızla üstüne geliyorsa sağa geçeceksin. Yada sende basacaksın. Adamın acelesimi var, aşırı süratten cezamı yer orası bizi ilgilendirmez. Arkadaki arabayla baş edecek bir makine altımızda olsa çoğumuz gecikmeden cevabını verir.
Ha, aynı durum sağ şeritte giden arkadaşlara yapılsa tamamen haklılar.
arkadaşım, burada hayali senaryolardan bahsetmiyoruz. küçük cc.li motorla tem'de sol şeritten gitmeye çalışan görmedim zaten. öyle davrananı tasvip etmem de mümkün değil.
küçük cc.'li motoru olanlar sola dönemeyecek mi? Bir kavşak tıkanmış, sadece sol şerit boşsa orada bekleyecek mi? benim ve tahminimce diğer forumdaşların şikayetçi olduğu magandalar bu gibi durumlarda 30 saniye sabredemeyenler.
Yasoe
05 Şubat 2010, 15:18
Vallahi arkadaşlar sizin cevaplarınızı okuyunca kendimi çok kaba hissettim.
Arabayla giderken arkama yapıştıklarında frendeki boşluğu kullanarak (hani fren tutmaz ama stoplar yanar) fren yapmaya başlıyorum. İster istemez o da fren yapıyor. O fren yaptıkça bende yapıyorum. Bu sefer yakınlığı ben korumaya çalışıyorum. Sol şeritte 60 a kadar düştüğümü biliyorum böyle. Tabi bunu manyağın arkasındaki trafiği de hesaba katarak yapıyorum. Onun arkasında araçlar varsa zorlamıyorum pek.
Sonra çekiliyorum sağ şeride, bekliyorum yanımdan geçsin de bir sıfatına bakıyım. Arkadaşlar bunlar öyle korkak ve karaktersiz adamlar ki dönüp bakmıyor bile birşey diyeceğim diye. Altlarında araba olunca veya ellerinde birşey varsa adam olur bunlar.
Motor sürücüsü olarak acemiyim. Pek trafik tecrübem yok, ehliyetimi yeni aldım. Ama sanırım elimden gelen en emniyetli şekilde olaydan sıyrılmaya çalışır, inşallah yakınlarda bir kırmızı ışık vardır da dallamayla muhabbet ederiz diye umarım..
brody
05 Şubat 2010, 16:08
Stop lambasını frenlere dokunmadan yakacak bir düğme yaptırmak lazım.
gezgin_33
05 Şubat 2010, 16:15
Trafikde boyleleri ile karşılaşmamız an meselesi. Cunku sayıları gun gectikce artıyor...
boraerdin
05 Şubat 2010, 16:23
14 Ekim 2009'da yazdığım yazı...
Darwin Yanıldı
Trafikte sinyal verip sola dönmek istediniz.
Bu çok normal bir davranış olarak görünebilir.
Ama arkanızdan sizi 1 milimetre ile takip eden bir mahlukat varsa mümkün değil.
Anında size bağırmaya başlar.
Çünkü siz sinyal verip dönmeye çalıştınız.
Bu ayıp bir davranıştır.
Arkanızdan kornaya basan minibüs şoförüne aldırış etmeyin.
Çünkü tek amacı önünüze geçip sürekli durup yolcu almaktır.
Ters yönden gelen araca (özellikle ticari taksi ise) sakın sakın 'ters yoldasın kardeşim' deme.
Unutma ki hiçbir fabrika Ticari Araçlara geri vites takmıyor.
Zaten taksicide bu durumu takmıyor.
Lazım olduğunda birinci vitese takıyor.
Oldu ki bir halk otobüsünün arkasına düştün.
Acele etmene gerek yok.
Ömür dediğin kaç gün ki.
Arabanla mutlu bir beraberliğin varsa gerisi hikaye.
Un, Şeker, Tuz: Bu üçünü masandan uzak tutacaksın.
Sucu, tüpçü, pizzacı: Bunları arabandan uzak tutacaksın.
Eğer uzak tutamıyorsan gece mesaili bir işe gireceksin.
Olmadı ya sev bunları ya da terk et cami avlusuna arabanı.
Eğer motosiklet kullanıcısıysanız
Acırım halinize.
Sıkışan trafikte rahat rahat gitmenize gıcık olan dış güçler var.
Bu ülkeyi bölmeye Motorcular ve Otomobilceler arasında fitne çıkararak başladılar.
Yoksa adam gibi yolumda giderken neden geçemeyeyim diye yolumu kapatsın ki.
Yanlış anlaşılmasın evrim sürecinde bir arıza olabilir.
Bilimsel bir yanılgının içinde olabiliriz.
Sanırım Darwin yanıldı.
Birçoğumuz maymuna doğru eviriliyor.
(Hayvanları küçük gördüğümden değil, trafikte gördüğüm mahlukatları 'tanımlanamayan cisim'olmaktan kurtarmak için yazdım.)
Dipten gelen not: Trafik kurallarına uyalım uymayanları levyesiz uyaralım.
by_dengesiz
05 Şubat 2010, 17:33
Yorumlarınız için teşekkürler....
abicim uzun zaman önce özel mesaj atmıştım bi bakarsan!!!
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO