PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bana Uygun Motor

mehmetcik
20 Nisan 2009, 16:25
Arkadaşlar biz de kriz ortamında küçüldük. Bu küçülme sırasında arabayı da sattık. Şimdi bir motor almayı düşünüyorum. Bu motorla servise çıkacağım. Bilgisayar kasası veya monitörü taşıyabileceğim, az yakan, az arıza veren bir motor arıyorum. Hız yapmasına gerek yok, yükü taşısın, yokuş yukarı çıkarken zorlanmasın ve bana fazla masraf çıkartmasın istiyorum.

Acaba bana ne önerirsiniz? Bütçem mi? Dediğim gibi krizden ötürü durum kötü, zaten muhtemelen taksitle alacağım. 1,5-2 Milyar'ı aşarsa beni de aşar. :salut:

tubis
20 Nisan 2009, 16:41
İkinci el bi beat olabilir.

G.BEREKET
20 Nisan 2009, 17:30
Yük taşıyacaksan büyük ihtimalle arkaya topcase alıcaksın 52litre falan işini görür heralde.
Peki viteslimi yoksa scooter mu düşünüyorsunuz?

asfalt meleği
20 Nisan 2009, 17:38
bu tarz özelliklere ihtiyacın varsa en ideali scooter

G.BEREKET
20 Nisan 2009, 17:44
Mondial'in büyük ebat olarak büyük scooterları var işinizi görür heralde 150zc gibi.

mehmetcik
20 Nisan 2009, 17:46
Scooter benim de aklımdan geçiyor ama sağlamlık açısından kime sorsam kırılır bile o dedi. Ben biraz kilo da aldım ayıptır söylemesi. :pr:

Vitesli veya vitessiz fark etmez, dediğim şartlara uysun da, zaten hemen ehliyete yazılacağız mecbur :cherry:

G.BEREKET
20 Nisan 2009, 17:52
Ozaman scooter olarak mondial 150zc.

Vitesli olarak da kanuni yeni çıkardığı bs 100 ve 125 var sonuçta iş amaçlı kullanıcaksınız bu tip motorlar fazla arıza çıkarmıyorlar scooterların problemi daha çok oluyor çin'lilerde.Bana kalırsa bs125 alırdım.;
http://www.kanuni.com.tr/tr/Default.aspx

Tipi kötü ama adamlar 2000ytlye vitesli motor veriyorlar ve bunlar fazla problemli motolar değil.

Eğer biraz daha çıkabilirseniz fiyatta Kymco Ck Pulsar125 öneririm.Aşağıdaki linkte 0 fiyat 2.150;
http://www.sahibinden.com/ersoy_motorsikletten_kymco_indirimi-99WQQaXQQ12441348WQQpXQQdisplayitem

mehmetcik
30 Nisan 2009, 00:39
Geç döndüğüm için kusura bakmayın. İş güç, ancak cevap yazabiliyorum. ::utangac:

Hadi beni motor sahibi yapalım. :queen:

1-) Bs 125'i ve Bs 100'yi gördüm. Kanuni Çin değil, yerli malıymış galiba. Bir motorcu arkadaş ise parçalarının nispeten daha pahallı olduğunu, ayrıca bol sorun çıkardığını söyledi bu aletlerin. 1 Litreye kaç km. gideriz o da belli değil. Tabi ben bir motordan anlamaz adamım, inanmadan önce size sorayım dedim.

2-) Tvs için herkes "scooter budur" diyor. Birisinde 20.000km'de Tvs7 5cc varmış. Motoru görmedim, 2005 model. 800 falan istiyor. Sıfırına bakayım dedim, kendi sitesinde bile bulamadım. Bu da beni korkuttu. :pale:

3-) Tip olarak Mondial 125 ZN çok ama çok hoşuma gitti. Ama şu anki durumum göz zevkimden önce gelmekte. Ve bu aletin temiz ikinci elini göremedim. Mondial için zaten çok iyi bir şey söylenmediği için, hep kuşkuluyum. Sadece içimde kalmasın diye belirttim, listemde olmayan bir motor. :mrgreen:

Sonuç olarak Kanuni ile Tvs arasındayım. Zaten forumda ilan da vereceğim karar verince, Adana'da satan varsa alayım diye. Kanuni ve Tvs ile ilgili soru işaretlerime yorum yaparsanız çok mutlu olurum. Allah izin verirse ben de 1 haftaya kadar motorlu olacağım. Artık ertelemek istemiyorum, çok lazım oluyor. :rendeer:

mach1
30 Nisan 2009, 01:16
Motorda kasa gider ama monitörün lehimleri çatlar.Alırsan scooter al yine içilerinde en sarsıntısız olanlar scooter modeli zc150 uçurur:cat:

mehmetcik
30 Nisan 2009, 02:28
Herkese verdiği bilgilerden ve tavsiyelerinden dolayı teşekkür ederim. Tvs almaya karar verdim.

http://www.motosiklet.net/forum/almak-isteyenler/60029-tvs-75-cc-veya-90-cc-ariyorum.html

shadow_57
30 Nisan 2009, 02:31
scooter derım 1500 1700 sıfır mondıaller var al duzgun kullanırsan bayada goturur senı hem on taraflarıda genıs rahatsa pc kasası falanda koyabılmelık