PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sizce yaptığım doğrumu????

Sayfa : [1] 2

alix35
18 Nisan 2009, 17:07
Dün akşam iş yerinden çıkışta 50 metre ilerideki lambalara geldiğimde benim gittiğim yönde fasılalı sarı yanıyordu hızım 30-35 km arasıydı…yolda benim geçeceğim kadar müsaiti.34 plakalı gri bi araç benim geldiğimi gördüğü halde yola devam etti ve bir anda arabaya tam göbekten giriyordum fren yaptım motor kaydı ön freni de sıktım tam aracın altına giriceğimi düşünürken ani bir refleks ile ayağımı yee koydum toparldım motoru kısa bi şoktan sonra 5 snye..korna ve sellöktörle araç sürücüsünü uyardım druması için ama adam beni tınlamadı ve kaçmaya başladı bende arkasından selektör ve korna yapıyorum kırmıza da durdu camı açmasını söyledim adam kaçmaya başladı bende arkasından…sonra bana çarpmaya çalıştı..adam kırmızıda bile durmadı sonra bi dar yola geldik artık ben sinirden arabyı tekmelemeye başladım motordan düşme pahasına…4-5 tekmeden sonra araç durdu bende motordan indim aynasını kırayım dedim bastı gitti…millet bakıyo bana ne oldu diye..biraz da ağır sözler söyledim..sonra o sinirle yola devam ettim lambalarda baktım bi aracın kapısı açık cama tıkladım 2 tane genç ve hoş bayan şaşırdılar kaskım takılıydı ama.kapınız açık dedim ve kapılarını kapattım…aynı dakikalar içerisinde böyle olaylar yaşadım…

Sizce yaptığım doğrumu..ben orada düşsem adam basıp gidecek umrunda değildim adamın..yaptığımın yanlış tarafıda çok ama o an hayatımı sonlandıra bilirdi o kaza…..

Okuduğunuz için teşekkür ederim saygılar….bu arada aracın plakası 34 vt idi gerisini hatırlamıyorum….
:)

not:arkadaşlar kaskım montum ve eldivenim sürekli takılıydı.....

facia42
18 Nisan 2009, 17:10
way be keşke eline düşseydi

asfalt meleği
18 Nisan 2009, 17:13
aman allahım hiç ele gelir bir yanı yok hareketinin.. anlatman bile hata..

ugurapay
18 Nisan 2009, 17:20
Birader yapmayın böyle şeyler bas küfürü gitsin arabayı tekmeleyeceğim diye kendini sakatlayacaksın senin üzerinde olduğun alet iki teker onunki dört teker o senden daha sağlam basıyor asfalta.

Terrorizer
18 Nisan 2009, 17:24
Ben bu durumlar için disk kilidimi cebimde tutuyorum =) Tekme atmaktan iyidir =)

korpse
magandalara karşı en iyi yapılacak şey, plakayı alıp anında yol bilgisiyle polise haber vermek. sonrada takipçi olmak. yoksa kaynar gider. yaptığıyla kalır.

askon
ya aslında ne yapılırdı tartışılır ama etraf pislık dolu sessizce takıpederdım ilerde polis görsem şikayeçi olurdum .baktım olmuyor caresıne bakardım ama bılkı bu memlekette yol vermedın dıye adam vuruyorlar .delıdır delı deyıp gececeksın akıllı bulmak zor gecenlerde iki takkım elbıselı yolda gıderken üstüme kırdılar kacabıldım korna caldım fena asalayıcı ......... gıt dercesıne el hareketı yaptılar sonra bir servise gırdıler servısın tlf aldım 5 dk sonra tlf açıp pılkasını söyledım şöförü ıstedım bizim elamanlarımız dedım adamlara sonjra şöförü çağırdılar adama açtım ağzımı yumdum gözümü neye uğradığını şaşırmıştır .bu adama bu yakışır işimmi yok yolda kavga edecektim benmi öğreteceğim o ayıya insanlığı

babaçi
18 Nisan 2009, 17:26
hareket halinde kovalamaca yapmak faciaya davetiye çıkartır,şahsın aracıyla size ufak bir dokunması bile yeterdi allah korumuş.

asfalt meleği
18 Nisan 2009, 17:31
Dün akşam iş yerinden çıkışta 50 metre ilerideki lambalara geldiğimde benim gittiğim yönde fasılalı sarı yanıyordu hızım 30-35 km arasıydı…yolda benim geçeceğim kadar müsaiti.34 plakalı gri bi araç benim geldiğimi gördüğü halde yola devam etti ve bir anda arabaya tam göbekten giriyordum fren yaptım motor kaydı ön freni de sıktım tam aracın altına giriceğimi düşünürken ani bir refleks ile ayağımı yee koydum toparldım motoru kısa bi şoktan sonra 5 snye..korna ve sellöktörle araç sürücüsünü uyardım druması için ama adam beni tınlamadı ve kaçmaya başladı bende arkasından selektör ve korna yapıyorum kırmıza da durdu camı açmasını söyledim adam kaçmaya başladı bende arkasından…sonra bana çarpmaya çalıştı..adam kırmızıda bile durmadı sonra bi dar yola geldik artık ben sinirden arabyı tekmelemeye başladım motordan düşme pahasına…4-5 tekmeden sonra araç durdu bende motordan indim aynasını kırayım dedim bastı gitti…millet bakıyo bana ne oldu diye..biraz da ağır sözler söyledim..sonra o sinirle yola devam ettim lambalarda baktım bi aracın kapısı açık cama tıkladım 2 tane genç ve hoş bayan şaşırdılar kaskım takılıydı ama.kapınız açık dedim ve kapılarını kapattım…aynı dakikalar içerisinde böyle olaylar yaşadım…

Sizce yaptığım doğrumu..ben orada düşsem adam basıp gidecek umrunda değildim adamın..yaptığımın yanlış tarafıda çok ama o an hayatımı sonlandıra bilirdi o kaza…..

Okuduğunuz için teşekkür ederim saygılar….bu arada aracın plakası 34 vt idi gerisini hatırlamıyorum….

1) Fasılalı sarı yansa bile mantıklı ve tecrübeli bir motosiklet kullanıcısı yavaşlar.. ki yeşilde bile yavaşlıyoruz. doğru olanı bu..
yeşil ışıkta bile tali yoldan araç fırlaması yüzünden yeri öpmüşlüğüm de vardır..
2) uyaracaksan bunu taciz etmeden yapman gerekirdi. korna ve sellektörle değil....
3) hiç bir araç sürücüsü ile iddialaşma.. takip etme.. eğer kavga etmek için takip edeceksen plakasını al emniyete bildir karakolda bekle.. adamı tutup getirsinler..
4) sonra bana çarpmaya çalıştı diyorsun.. düşsen sakatlansan ne olacaktı?
5) araba tekmeleyeceksen bunu durduğunda yap. motosiklet üstünde giderken değil.. hatta bazı arkadaşlar ayak kaldırarak yan ayna indirmeyi tercih ediyorlar.. sen de öyle yapabilirdin.. :) şaka tabiki..
6) araç durduysa yapacağın en doğru şey o ana kadar alamamışsan plakayı almak olmalıydı..
7) modem bu kadar gerildin gerilmiş halde motosiklete binmeye devam etmemeliydin.. rahatlamalı oturup kendine gelmeliydin
8) cama tıkladım 2 tane genç ve hoş bayan .. diye anlatmandan en azından kafanın doğru şekilde çalışmaya devam ettiğini algılayabiliyoruz :)
9) ki yardımseverlikle + puan almak da cabası..
10) Sizce yaptığım doğrumu.. demişsin.. sence doğrumu? ele gelir savunulur bir yanı var mı şu anlattıklarının..
11) ben orada düşsem adam basıp gidecek umrunda değildim adamın.. ya ne sandın? başında durup sana yardım edecek, ambulans çağıracak gerekirse, polis gelince herşeyi itiraf mı edecekti? o kadar temiz süt emmiş insan var mı piyasada.. ben bunca yılda bir kaç tane görebildim sadece.. sen kaç tanesi ile karşılaşabildin?
12) bizden önce sen sorgulamalıydın kendini. hatalarını buraya yazmalıydın kendince ki.. en azından okuyanlara örnek olurdun..
13) "not:arkadaşlar kaskım montum ve eldivenim sürekli takılıydı....." bu kısmı anlamadım ben. yani giyimim tam mıydı diyorsun..
işin doğrusu ben kask mont eldiveni yeterli bulanları, koltuğunun altına tüpü alıp dalan dalgıçlara benzetiyorum. bir işi yapacaksan en düzgün şekilde yapacaksın. eğer korumalarım yerindeydi diyorsan yanıldığın ortada.. yerinde değilmiş bak.. pantolon, sırtlık, dizlik, çizmen var mıydı?
ki bunlar ters düşmezsen darbelerden koruyo azıcık.. ve sürtünmeden koruyor.. tamam da.. bir yere çarptığında bunlar işe yaramıyor ki? koruyucu kıyafetlerin keşke öyle bir özelliği de olsaydı ama ne yazık ki yok..
yani dediğim gibi.. u eleştirileri kendin yapabilmelisin öncelikle..
tekrar geçmiş olsun, gerçekten ucuz atlatmışsın..

kalidor
18 Nisan 2009, 17:34
Valla psikopatın birine denk gelirsin, bu hareketleri yaptığın yapacağına pişman olursun. Bu yüzden her ne kadar sinirlensen de, kendini kontrol etmeye çalış...etraf manyak dolu, yolda çarpar öldürürler seni, bu kanunlarla bir sene bile yatmadan çıkarlar...aman diyeyim dikkatli ol.

asfalt meleği
18 Nisan 2009, 17:40
kalidor da doğru söylemiş.. şansına korkak birine denk gelmişsin.. ne yazık ki kötüler korkak değil.. hiç de olmadılar..

Terrorizer
18 Nisan 2009, 17:44
Geçenlerde ayak üstü birşeyler atıştırdığım bir yerde kurye bir elemanla muhabbet ederken duyduklarıma inanamadım " abi yol vermedi diye karşı şeride girip camdan kamyon şöförünü süzgece çevirdiler " dedi adam.

Bir şahin dolusu abi sırf yol vermedi diye camdan şöförü delik deşik etmişler hareket halindeki araçta. Varın gerisini siz düşünün.

alix35
18 Nisan 2009, 17:50
yorumlarınız için teşekür ederim bende yaptığın farkında olsam zaten yapmazdım.ama işte bi anlık öfkeyle oluyor....elştirebilirsiniz burada yazdım diye zaten hatamın olduğu yerleri söylemişsiniz...asfalt meleği arkadaşım; benim kaskım montum vardı dememdeki amaç beni maganda olarak görmeyin demek içindi..araba da kullanıyorum ve pürdikkat gidiyorum yolda çok hızı zaten sevmem motorumda ş.içi de kurallara ve lambalara çok dikkat ederim...ama başıma gelen olayda ben sadece sürücüden bi el hareketide görsem takip etmezdim dalgın da olabilir ama neden kaçıyorsun ki.:silent: beni bu dahada kızdırdı...olaydan sonra durup kendime gelmem gerekirdi 5 dakika sonra sağdamüsait biryerde durdum biraz içimi rahatlattım...yorumlar için teşk...

asfalt meleği
18 Nisan 2009, 18:05
yorumlarınız için teşekür ederim bende yaptığın farkında olsam zaten yapmazdım.ama işte bi anlık öfkeyle oluyor....elştirebilirsiniz burada yazdım diye zaten hatamın olduğu yerleri söylemişsiniz...asfalt meleği arkadaşım; benim kaskım montum vardı dememdeki amaç beni maganda olarak görmeyin demek içindi..araba da kullanıyorum ve pürdikkat gidiyorum yolda çok hızı zaten sevmem motorumda ş.içi de kurallara ve lambalara çok dikkat ederim...ama başıma gelen olayda ben sadece sürücüden bi el hareketide görsem takip etmezdim dalgın da olabilir ama neden kaçıyorsun ki.:silent: beni bu dahada kızdırdı...olaydan sonra durup kendime gelmem gerekirdi 5 dakika sonra sağdamüsait biryerde durdum biraz içimi rahatlattım...yorumlar için teşk...

seni suçladığım yok lütfen yanlış anlama.. kendim yapsaydım aynı cümleleri yazardım.. senden bekleyebileceğim tek şey de bunları düşünmen. gerçekten bir şeye sahip olmak çok zor ama kaybetmek o kadar kolay ki..

yürekçe
18 Nisan 2009, 18:08
o anda 155 i arayıp polise bildirecen ve gerisine karışmayaan..

Jehm
18 Nisan 2009, 18:09
yaptıkların çok tehlikeli.Her zaman yanında bi sticker bulundur " Motosikleri FARK EDİN " yazan üçgenden.Araba durunca yapıştırsaydın onu .Elbet rahatsız ederdi onu

blt_59
18 Nisan 2009, 18:11
ortalık manyak dolu,burada bi arkadaşımızın buji olayı vardı hani cama atınca ortada cam bırakmıyor,ben ciddi ciddi motoruma koyacam bikaç tane böyle manyakları neden kovalayacaksın bırak biraz uzaklaşsın yap operasyonu rahatla..:cat:

valla dogrusu o da adamları kazada getiremiyoruz,bana hareket yaptı desek ne derler acaba..:pale:

explosion999
18 Nisan 2009, 18:19
çoğu kişi aynı şeyi yapardı

ozan_bursa
18 Nisan 2009, 19:29

sonra ne olacaktı peki???
ben kaç defa aradım 155 i
en yakın karakola gidip şikayetçi olun diyorlar
karakola gidince de
araç nereye gidiyordu
hangi istikamete gidiyordu
keşke takip etseydin
durduğu yerde en yakın karakola gitseydin diyorlar

geçmiş olsun kardeş
Allah korumuş
asfalt meleğinin dediklerinin de üstüne söyleyecek laf kalmamış

alix35
18 Nisan 2009, 19:56
herkese olumlu yorumlarından dolayı teşekkür ederim...bi atasözü var öfkeyle kalkan zararla oturur...ben zararla oturmadığım için kendimi şanslı hissediyorum....

musti81
18 Nisan 2009, 19:59
Aslında yanlış ama kim sinirine hakim olabiliyor ki sinirlenmeyecek gibi de değil hani..:farao:

onuray
18 Nisan 2009, 20:02
Yaptığının doğru olmadığını bildiğin için "Sizce doğru mu" demişsin. Aman bir daha yapma abicim.Zaten bir sürü tehlike var.Birde bunu ekleme.Geçmiş olsun.Kapısını kapattığın arabada önce kapıya mı baktın?:P

Akileos
18 Nisan 2009, 20:04
uyma kimseyeeeeee kask tan başka bişey takma kafana:)

acemi60
18 Nisan 2009, 20:38
Değerli arkadaşım yaşadığın olaya iki gözle bakabiliriz; duygularımızla baktığımız zaman "iyi yapmışsın ... herife. Keşke arabadan indirip kaskını dişlerine bir gömseydin" diyebiliriz. Mantığımızla baktığımız zaman ise "yanlış yapmışsın arkadaşım. Haklı iken kendine hakim olamayıp haksız duruma düşmüşsün. Suçlu olanı ise mağdur durumuna düşürmüşsün." demek mümkün.
Son olarak şunu söyleyebiliriz; "insanı selamete ulaştıracak olan, duygular değil, akıl ve mantıktır". İyi sürüşler.

alix35
18 Nisan 2009, 20:38
Kapısını kapattığın arabada önce kapıya mı baktın?:P
valla o sinirle içinde kim olduğunu görmedim...cama tıklayınca gördüm masumum yani bu sefer...:P:P:P

onuray
18 Nisan 2009, 21:05
[QUOTE=alix35;1527096]valla o sinirle içinde kim olduğunu görmedim...cama tıklayınca gördüm masumum yani bu sefer...:P:P:P[/QUOTE

Seni hınzır:P

ugur92
18 Nisan 2009, 21:21
askon valla yaptıgın mantıklı geldi :) illa bisi yapcaksan yapacagın bole bişi olsun ... alix35 cok cok benzeri basıma geldi.. herifi yakaladım agzıma geleni soledım kapısını tekmeledım adam gıkını cıkartmadı kıpkırmızı oldu bastı gtti ... bastım yola devam ettim uc bes dakka sonra aynada gordum bunu gazı koklemıs bıldıgın oldurmeye geliyor sanki. onume kırdı bisekiller yaptı ugrastı. ben tepki vermedim sonra bastı gitti . . .
insan o anda kendını kaybediyor ya suan olsa bu sekılde davranmazdım bu da bi tecrube acıkcası . .

halilihsan
18 Nisan 2009, 21:33
Bunlar yine iyi traktorlu dayılar var ara sokaktan cıkıyor frene basıyor ben yanına yaklaşınca frenden cekiyo ayağını artık mahsus mu yoksa bilincsizce mi yapıyor bilmiyorumda arkadasında yükte var 40-50 metre kornaya basıyorum el hareketi yapamıyorum o an anlıyor zaten

sert_apache
19 Nisan 2009, 00:50
buna benzer olayları her hafta yaşıyoruz bir sekılde bu magandalara tepkı vermelıyız bu 2 teker şakası olmaz

alkadras
19 Nisan 2009, 01:01
bence doğruyu yapmışsınız. keşke inseydi arabadan da kafa göz dağıtsaydınız onu. benden oradan geçiyor olsaydım beraber verseydik kolunu bacağını eline..
bigün bi minibüs atladı yoluma..düşünün hem de minibüs. hakikaten insan kazaya o kadar yaklaşınca korkunun da etkisiyle çok sinirleyiyor. bağırmaya başladım adama.. ama adam kusura bakma bişeyin var mı falan deyince insan geri adım atıyor.
belki kaçmak yerine yola atladığı için bir özür dileseydi herkes basıp yoluna gidecekti.

siyah_beyaz
19 Nisan 2009, 01:12
Geçmiş olsun arkadaşım. Evet bir çoğunuzun yazdığı gibi insan böyle durumlarda sinirlerine hakim olamıyor ve duygularıyla hareket ediyor. Yinede elimizden geldiğince aklımızla ve mantığımızla hareket etmeye çalışalım. Geçmiş olsun tekrar...

HAZER
19 Nisan 2009, 01:57
bir anlık sinirle bunları yapman çok yadırganacak bir durum değil...senin yerinde olan biçok kişi aynısını yapardı eminim(bende dahil)..ama tabiki sounda senin zarar görme olasılığın yüksektir...zarar görmemen sevindirici..Allah beterinden korusun dostum..birdaha böyle magandalarla karşılaşmaman dileğiyle

GozgurS
19 Nisan 2009, 02:18
Arkadaşım umarım yaptığın hareketin ne kadar yanlış ve nekadar tehlikeli olduğunu şuan anlamışsındır. Takip ettiğin arabada kimin olduğunu bilemezsin, maalesef trafikte dağ kanunları geçerli olduğu için arabanın içindeki adamda silah olsa ve durup sana ateş etseydi ne olacaktı? Bunun hesabını maalesef ailene ve sevdiklerine hiç kimse veremez. Trafikte bu tarz olaylarda biraz daha sakin olarak davranmak gerektiğini düşünüyorum. Adamın kaçıp gitmesi senin açından çok büyük bir şanstır. Umarım bir daha böyle bir olay ile karşılaşmazsın, geçmiş olsun.

kalidor
19 Nisan 2009, 02:47
1) Fasılalı sarı yansa bile mantıklı ve tecrübeli bir motosiklet kullanıcısı yavaşlar.. ki yeşilde bile yavaşlıyoruz. doğru olanı bu..
yeşil ışıkta bile tali yoldan araç fırlaması yüzünden yeri öpmüşlüğüm de vardır..
2) uyaracaksan bunu taciz etmeden yapman gerekirdi. korna ve sellektörle değil....
3) hiç bir araç sürücüsü ile iddialaşma.. takip etme.. eğer kavga etmek için takip edeceksen plakasını al emniyete bildir karakolda bekle.. adamı tutup getirsinler..
4) sonra bana çarpmaya çalıştı diyorsun.. düşsen sakatlansan ne olacaktı?
5) araba tekmeleyeceksen bunu durduğunda yap. motosiklet üstünde giderken değil.. hatta bazı arkadaşlar ayak kaldırarak yan ayna indirmeyi tercih ediyorlar.. sen de öyle yapabilirdin.. :) şaka tabiki..
6) araç durduysa yapacağın en doğru şey o ana kadar alamamışsan plakayı almak olmalıydı..
7) modem bu kadar gerildin gerilmiş halde motosiklete binmeye devam etmemeliydin.. rahatlamalı oturup kendine gelmeliydin
8) cama tıkladım 2 tane genç ve hoş bayan .. diye anlatmandan en azından kafanın doğru şekilde çalışmaya devam ettiğini algılayabiliyoruz :)
9) ki yardımseverlikle + puan almak da cabası..
10) Sizce yaptığım doğrumu.. demişsin.. sence doğrumu? ele gelir savunulur bir yanı var mı şu anlattıklarının..
11) ben orada düşsem adam basıp gidecek umrunda değildim adamın.. ya ne sandın? başında durup sana yardım edecek, ambulans çağıracak gerekirse, polis gelince herşeyi itiraf mı edecekti? o kadar temiz süt emmiş insan var mı piyasada.. ben bunca yılda bir kaç tane görebildim sadece.. sen kaç tanesi ile karşılaşabildin?
12) bizden önce sen sorgulamalıydın kendini. hatalarını buraya yazmalıydın kendince ki.. en azından okuyanlara örnek olurdun..
13) "not:arkadaşlar kaskım montum ve eldivenim sürekli takılıydı....." bu kısmı anlamadım ben. yani giyimim tam mıydı diyorsun..
işin doğrusu ben kask mont eldiveni yeterli bulanları, koltuğunun altına tüpü alıp dalan dalgıçlara benzetiyorum. bir işi yapacaksan en düzgün şekilde yapacaksın. eğer korumalarım yerindeydi diyorsan yanıldığın ortada.. yerinde değilmiş bak.. pantolon, sırtlık, dizlik, çizmen var mıydı?
ki bunlar ters düşmezsen darbelerden koruyo azıcık.. ve sürtünmeden koruyor.. tamam da.. bir yere çarptığında bunlar işe yaramıyor ki? koruyucu kıyafetlerin keşke öyle bir özelliği de olsaydı ama ne yazık ki yok..
yani dediğim gibi.. u eleştirileri kendin yapabilmelisin öncelikle..
tekrar geçmiş olsun, gerçekten ucuz atlatmışsın..

Dostum çok doğru tespitler yapıyorsun , sana can-ı gönülden katılıyorum.:cat:

Serk21
19 Nisan 2009, 03:56
yanlışş,o adam sana bi tıklasaydı kim vurduya giderdin Allah korusun..yanında buji taşı camına fırlat yada ne biliyim çaktırmadan takip et ışıklarda in motordan başla tekmelemeye yada yanında sprey boya taşı fısslat her bi yanına ama o şekilde taşıyıcı 3 gibi takip oalyı sakat kendi canına sende akst etmişsin.böyle adiler çok ben çanta takılıyken keser taşıyordum yanımda

chopperrider
19 Nisan 2009, 08:35
alix35;
fasılalı sarı ışık yanması kontrolsüz bi kavşakta olduğunu gösterir. geçiş önceliği senin miydi peki ? bundan emin misin ? bazı motorcu arkadaşlar her kavşakta geçiş öncelikleri olduğunu zannediyolarda ondan merak ettim ?

otopsici
19 Nisan 2009, 09:29
valla arkadaşlar kusura bakmayın ama ben VAN' da yaşıyorum ve VAN da yaşayanlar çok iyi bilir burada adamlar altlarına araba çektimi kendilerini tanrı sanıyorlar.
Van da trafikte motorsikletliyi inanamayacağınız kadar görmezden gelip taciz ediyorlar
Ben evliyim ve genel itibari ile eşimle çıkıyorum dışarıya (benim motor keyifli bir uğraş dışında çok büyük bir ihtiyaç Van da yaşayanlar bilir buradaki minübüsçüler hepsi dayaklık zaten sırf onlara para vermemek için motora başladım9
Evliyim arkadaşlar eşimle dışarı çıkıyorum hep uğradığımız tacizlerin haddi hesabı yok kaç kere beni skıştırıp kaza yaptırmaya çalıştılar allahtan motorum sağlam ağır motor tıklattıkları zaman savrulmuyorum
bide skıştırınca içinde gorna filan taciz edip gülüşüyorlar şerefsizler
bende arkadaşlar sadece postal giyen bir adamım
postalın topuğuna bu otobüslerde bulunan cam kırma şeyinden yerleştirdim şimdi aynı şekilde taciz eden olunca (çok aşırı yapanları) ditek topukla yan camına bi tık adam neye uğradığını şaşırıyor o arada ben oradan çoktan uzaklaşmış oluyorum (malum vanın karma karışık trafiğinde bi daha beni yakalayamaz çünkü vanlılar hiç bir şekilde bırakın biribrlerine ambulansa bile yol vermiyorlar:farao:

sero35
19 Nisan 2009, 11:05
oncelıkle gecmıs olsun dıyelım.bu tur olaylar ne yazıkkı oluyor,bıraz daha sakın olup konusarak halledeye calıs bence.karsına kırık bırısı cıkarsa sonu ıyı olmaz.olaya bı de soyle bak o arac surucusu senın plakanı alıp tekmeledıgın yerlerı trafık cagırıp rapor tuttursa neler olur du bılıyormusun.suclu o oldugu halde masrafı sana cıkardı.cunku ortada kaza yok.

PIERzig
19 Nisan 2009, 11:12
34 plaka hımm İstanbulluysa normaldir :)
Orada pek motorculara takmıyorlarmış

thaii_vtec
19 Nisan 2009, 11:43
wayy be böle iş mi olur ya kaldırılmaz bi durum bunlar heleki trafikte biz motorcuların çok morelini bozuyor.. çok çok büyük geçmiş olsun dostum..

YÖRÜK
19 Nisan 2009, 11:57

dostum çok geçmiş olsun.ben olsam bende aynını yapardım o psikolojiyle.o an başka bişi düşünülmez çünkü.tekrar geçmiş olsun..

hurricane_cbr
19 Nisan 2009, 13:58
en kolay sabit öc alma yöntemi ayna kırma yöntemidir.
Örnek olarak;
2 gün önce sabah 8 buçuk civarı kadıköy boğanın önünde hep taksicilerin durduğu yerde dururken bi taksici korna çaldı ama ben bana çaldığını anlayamadım çünkü kaldırımın dibinde durdum bana olamaz diye düşündüm ve motora soldan kendi tabirine göre dokundu motor düşüyordu neredeyse bende dedim neden yaptınki falan zaten sabahın körü sakin sakin git dedim adam da herife bak korna çalıyorum hiç ..... takmıyo bide neden vurdun diyo dedi bunun üzerine Kendimce! haklı olarak düştüm peşine.. kızıltoprak tarafında ışıklarda hep yol tıkanır ağır ilerler araçlar oraya kadar takip edip adamın gözünün içine bakarak vurdum tekmeyı uçurdum aynasını ve aracın markası toyota corolla idi artık ne kadar masraf oldu ona bilemem..
bazıları ancak bu şekilde anlayışlı olabiliyorlar.

xterkan
19 Nisan 2009, 14:06
kardeş olur böyle vakalar kuzu gibi takılıncada tamamen üstüne çıkıyorlar bende arka tampona yandan tekme sallamıştım bir aracın dallama 2.3 cm ara ile silme geçti yanımdan rüzgarından motor sallanmıştı dikkat et 1 tepki vermişsin 2.3. tepki fazla olmuş ilk bir tepki verilir makul şartlarda aşırısına kaçmadan şunuda unutmamak lazımki hayvan heryerde hayvandır ülkemizdede başka yerlerdede yapan zaten yapıyor kötülüğünü önüne geçemessin dikkat etmek lazım geçmiş olsun

Serk21
19 Nisan 2009, 14:11
way be Vanlı bi arkadaşım var abileride kendiside çok efendi şaşırdım şimdi anlattıklarını okuyunca :S ben öyle bi yerde olsam kesin kafayı yerim :S okurken bile sinirden elim ayagım titredi Allah yardımcın olsun dostum...

bu arada 34 plakalar sadece motoru değil arabayı yayayı hiçbirşeyi takmıyorlar =) arada gidiyorum istanbula ve her seferinde sinir krizi =) çok terbiyesiz şöförler var bir metre önde durmak için sazan gibi insanın önüne kırıyorlar

kingsemo23
19 Nisan 2009, 14:27
walla benim yapmak istediimi yapmışsın, asfalt meleği snn yorumlar çok farklı gelio bazen tabi bana. sana da şuan birisi küfür etse akşama kadar o kişiye cevap yazarsn eminim. bende olsam bende yazarım onun için olayın içinde olmak yada olmamak işte bütün mesele bu :D bu espri mizahından. onn içn insanların o anki ruh haline göre mesaj yazarsan hem karşı tarafı stres içinde bırakmaz olursun, karşı tarafa cevap yazarken de o kişiye taptığının yanlış olduğunu sadece karşı tarafı da suçlayarak söylersen topicde herkesin sana karşı popülaritesini kazanırsın.
umarım bu yazımı yanlış anlamazsın her zaman söylediğim gibi senn yazıların bazen hoşuma gidio kazasız belasız mutlu günler diliorum bütün arklara :D ii pazarlar esen kalın.

asfalt meleği
19 Nisan 2009, 14:42
walla benim yapmak istediimi yapmışsın, asfalt meleği snn yorumlar çok farklı gelio bazen tabi bana. sana da şuan birisi küfür etse akşama kadar o kişiye cevap yazarsn eminim. bende olsam bende yazarım onun için olayın içinde olmak yada olmamak işte bütün mesele bu :D bu espri mizahından. onn içn insanların o anki ruh haline göre mesaj yazarsan hem karşı tarafı stres içinde bırakmaz olursun, karşı tarafa cevap yazarken de o kişiye taptığının yanlış olduğunu sadece karşı tarafı da suçlayarak söylersen topicde herkesin sana karşı popülaritesini kazanırsın.
umarım bu yazımı yanlış anlamazsın her zaman söylediğim gibi senn yazıların bazen hoşuma gidio kazasız belasız mutlu günler diliorum bütün arklara :D ii pazarlar esen kalın.

arkadaşım tabiki benim her fikrime katılmayabilirsin.. bu gayet normal.. kimse kimseyle her zaman aynı fikirde olamaz. zaten bir araya gelme amacımız bu.. paylaşmak.. fikirlerimizi bilgilerimizi yaşadıklarımızı gördüklerimizi...

ama merak etme biri bana küfrettiğinde akşama kadar yazı yazmam :) hatta hiç yazı yazmam..

dürüstçe söylemek gerekirse motosiklet üstünde çok çabuk gerilebiliyorum, insan hatalarına tahammül edemiyorum. çünki canıma kastediyor vatandaş..

ama birisini ikaz etmek istiyorsam bunun birkaç yolu var..

en doğru olan vatandaşı uyarmak gönlünü almak ki daha sonra bir başka motosiklete zarar vermesin..
ki arkadaşımız iyi bir motosiklet düşmanı yarattı bile....

ikincisi hakkını kanuni yolla aramak...

benim gibi bazen kendini tutamayan insanlar içinse en doğru olan ödeşme şekli herkesin ayakları yere basarken ödeşme şekli.. motosiklet üstünde akrobasi yapmaya çalışarak ödeşmeye çalışmak yada araç sürücüsü ile kapışmak.. ambiyane bir tabirle çocukluk. fare ile fil hikayesi gibi.. çarpışsan zaten toplumda motosiklet kullanıcısı kafadan suçlu, ki zarar görme ihtimali olan sensin.. sen daha ayağa kalkamadan psikopat bir tipse gelir seni iyice benzetir gider.. yada senin bir tarafın kırılır adam da bir şey yokmuş gibi yoluna devam eder.. akıllı olmak lazım..

ki bak daha dün yazmışım..

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/59119-basima-gelenler-ve-netten-gorduklerim-motosikletciler-neden-oluyor-2.html#post1526247

bu formda yazdıklarımı görmedin sanırım..

bak sana son bir günde başıma gelen terslikleri söyleyeyim.. kaptırmış giderken ters yönde geri geri giden bir taksiye yapışmamak için solda parketmiş araçlara bindirmeyi göze aldım mecburen.. nasıl kurtulduğumu hiç sorma.. yada taksiciye nasıl küfrettiğimi. duraktakiler çıktı ta..
alt geçit tünelinde 80 ile giderken arkamdan itin biri dibimize girdi. sıkıştırıp duruyor.. motosiklet arazi tipi daha fazla basamaz ve viraj keskin.. öyleki duvara çarpıyorduk az kalsın tekeri kaydırdım. allahtan motosiklete hakimiz ben ve artçım, ikimizde durumu kavrayıp kayma başlar başlamaz kurtardık.. bu arada hala sıkıştırıyor arkadaki it kardeş.. tünel çıkışında ben gidecektim ama murat bart1969 bırakmadı beni.. it kardeş de arabayı durdurdu.. delikanlı ya.. öldüreceğim ama itoğlanı.. o kadar dengemi kaybettim. parmaklarımı gözlerine sokup oracıkta bırakacağım, kimse de bulamaz bir daha bizi.. aklımdan bunlar geçiyor sürekli o sırada..

yani ölmek için öldürmek için sebep çok.. hele bu ülkede..

bir arkadaşa anlatmışım sadece bir günde (hatta bir akşamda) başıma gelenleri..
dikkat et.. adamla ödeşmek yada hesaplaşmak için tünel çıkışını bekleyip duruyorum.. o zamana kadar tek yaptığım iki teker üzerinde gidebilme gayreti..

tabiki insan kendi yaşadığı şeyleri daha farklı görüyor diyebilirsin motosiklet üstünde, ama biraz olsun empati yeteneğim var.. ve ben o olaydan sonra bile her 50-60 metrede durup bir kaç saniye sakinleşmek için bekledim.. fazla beklemememin tek sebebi zaten gideceğimiz yere topu topu 200-300 mt kalmış olmasıydı..

o formda da benden hemen sonra yazmıştın ama okumadın yada aklından çıktı sanırım :)

her neyse.. tabiki insanlara haddini bildirmek lazım.. ama hayatın bazı gerçekleri var..

boynuz kırmakla bitmez, ve her boynuzu kıramıyorsun.. ki boynuz sahibi senmisin karşı taraf haklı mı diye de düşünmek lazım.. her zaman haklı olamazsın ya.. adil bir insan olmak lazım..
haddini bildireceksen birine, onun için poponu oturduğun yerden kaldırdıysan.. tekrar oturmadan haddini bildirmiş olmalısın.. ve bunu düzgün bir şekilde yapmalısın.. aklının ve gücünün yettiği ölçüde..

sebastian
19 Nisan 2009, 18:44
iyi yapmışsın ya, ağzını burnunu dağıtsaydın keşke. ah bana denk gelmezki böyleleri. bir de tek olmam lazım işte. nişanlım falan olsa yanımda, o zaman olmaz. adamı elime aldımmı daha bırakmazdım ya, anca birileri falan elimden alacak ta o zaman bırakırdım ancak. tabi ki işin içine silah falan girdi mi, bulamazsın beni. anında topuklarım ordan.

alix35
19 Nisan 2009, 22:21
alix35;
fasılalı sarı ışık yanması kontrolsüz bi kavşakta olduğunu gösterir. geçiş önceliği senin miydi peki ? bundan emin misin ? bazı motorcu arkadaşlar her kavşakta geçiş öncelikleri olduğunu zannediyolarda ondan merak ettim ?

evet bana fasılalı sarı, aracada fasılalı kırmızı yanıyordu...sağına soluna bakmadan direk daldı..kavşak kontrollü yani..akşam 6 dan sonra fasılalı yanıyor ışıklar.

skakfilozofu
19 Nisan 2009, 22:51
aynısını yapardım hatta o adamı bir yakalasam ağız burun dalardım

dragstar72
19 Nisan 2009, 22:55
Aynını yapardım.Nedenmi çünkü böyle olursa adam yerine koyuyorlar malesef.
Bunun gibi olmasada benzer şeyleri yaşıyorum her gün taksiciyle minibüsçüsüyle sert çıkmazsan olan sana oluyor.