PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorcu ruhunu taşımayan motorcu kimdir?

atlantic
17 Nisan 2009, 13:21
Sabah bir heyecan. Bugün cuma, baktım hava da güzel. Motoru çıkarayım da işe motorla gideyim dedim. Mutlu bir günün sabahında hazırlıklarımı yaptım, motorumu ısıttım, giydim kaskımı montumu çıktım yola... Merter'den E5'e çıktım, Okmeydanına kadar gayet güzel geldim, bomboştu yol. Baktım Okmeydanında hafif bir tıkanıklık var, hafif sağa doğru yanaşayım da sağdan sağdan kaçarım dedim. aaa bir de ne göreyim? Arabanın biri çekmiş sağa, hemen önünde de bir motor. Heralde kaza yapmışlar, bi bakıyım bişeye ihtiyaçları var mı, hem de bi geçmiş olsun derim dedim kendi kendime... Yanaştım yanlarına, motorcu çıldırmış bir halde. Anladığım kadarıyla araba motora arkadan çarpmış. Arabanın sağ ön çamurluğunda çizikler vardı çünkü. Motora bakıyorum, bişey yok?? Sadece çok hafif çizilmiş onun ki de doğal olarak... Ama motorcu arkadaş öylesine sinirlenmişti ki şaşırdım gerçekten. Geçmiş olsun dicem, susmuyor ki araya giriyim de bir geçmiş olsun diyim. :pr: Neyse, arabanın şoförü en sonunda araya girmeyi başardı da birkaç laf söyleyebildi, görmediğini ve bilerek vurmadığını ifade edebildi nihayet. İşte o anda motorcu arkadaş benim "geçmiş olsun" diyemediğim için üzüldüğümü anladı heralde ki ağzından "nasıl görmüyosun be kardeşim scooter mı bu?" lafı çıktı. :) O anda "geçmiş olsun" diyemediğime sevindim resmen. :mrgreen: Ne anlamlı ama değil mi? Gözlerim yaşardı benim o sırada. :P

Sonradan farkettim ki üzerindeki deri ceketin arkasında red wolves yazıyormuş meğer. :P Bunlar ayrı bir kategoriyi oluşturuyor doğru ya dedim, motorcu ruhu yok bu arkadaşta. Kendilerini yolların fatihi zanneden bir grup olduklarını ama o ruhu taşımadıklarını bugün öğrenmiş oldum. Baktım arkadaşta sapasağlam, ne halin varsa gör diyip gazladım ben de. :P Buradan o şahsiyeti kınıyorum. Alınganlık yapmıyorum bu arada, yanlış anlamayın. Motoru da goldwing gibi bişey değildi yani, sıradan bir chopperdı işte...

Bu arada, araba/motosiklet kazalarında hiç bir zaman arabanın şoförüne üzüleceğim de aklıma gelmezdi yani. :cherry:

CBR- KADİR
17 Nisan 2009, 13:25
Herkes Bir Olmuyo Ama Araba şöförüne üzülmen Güzeldi Neyse Allah O Arkadaşı Daha Kötü Kazalardan Korusun Dielim :)

jesse
17 Nisan 2009, 13:25
hehehehhehhehahaha.. nasıl görmezsin scootermi bu dedi demek :D sıkıysa yakala deseydin :D neyse geçmiş olsun diyelim .. ne diyelim ..

ona kalsa scootere çarpılabilir.. sorun olmaz :D

sakinseytan
17 Nisan 2009, 13:26
ya scutermı derken kastı scuterin kalıp olarak ufak olmasıdır sen niye öle algıladın alıngan kardeşim :) ama dedigin gibi özenti bi grupta olabilir motorcu ruhu bambaşka bişi ne bilim anlatılmaz nasıl çok derin bir müzik duydugunda dalar gidersin, yada çok yükseklerde süper bir manzaraya kapılır gidersin, onun gibi bişi üstündeyken ucup gidersin :)

jesse
17 Nisan 2009, 13:28
ya scutermı derken kastı scuterin kalıp olarak ufak olmasıdır sen niye öle algıladın alıngan kardeşim :) ama dedigin gibi özenti bi grupta olabilir motorcu ruhu bambaşka bişi ne bilim anlatılmaz nasıl çok derin bir müzik duydugunda dalar gidersin, yada çok yükseklerde süper bir manzaraya kapılır gidersin, onun gibi bişi üstündeyken ucup gidersin :)

ne içtin sen sabah sabah yaaaaa :queen::queen::queen::queen::queen:

solmyr
17 Nisan 2009, 13:35
o anki moralle kasdettiği popkorn tarzı sukutırlardır,onları motordan saymamaktan değil,küçükler, bu belli.

şimdi trafikte gelse biri,reno 12 ne vursa, kardeşim smart mı bu görmeyecek denmez mi?

amma velakin smart kiiim reno 12 kim demi ama :wiinkk:

kalidor
17 Nisan 2009, 13:39

katılıyorum hocam sana...O motorcu arkadaşın sinirli olması normal, biraz da olayın etkisi yüzünden kelimelerini seçememiş olabilir. Tabi arkadaşımızın da durup yardımcı olmak istemesi, çok çok saygı duyulacak bir davranış...Yalnız anti parantez bir konuya değinmek istiyorum; örneğin ben 50cc motosiklet kullanıyorum ve bazen yolda ya da trafik ışıklarında bazı büyük sikletli motosikletler kullanan kullanıcılara rastlıyorum, selam veriyorum oralı olmuyorlar:)
Zamanında bende onların kullandıkları motosikletlerden kullandım ama böyle davranmadım kimseye yani. Sanki hani bahsedilen o motosikletçi ruhu, biraz yerini bindiğin motosiklete göre kategoriye ayrılmış durumda...Allah'tan bizim sitemizde böyle bir durum söz konusu değil; sitede büyük hacimli motosiklet kullananlarla, küçük hacimli motosiklet kullanıcıları birbirine yardımcı olabiliyor ve eminim yolda birbirlerini görseler, selam vermeden geçmezler...

arslanfb
17 Nisan 2009, 13:44
Ben ben ben :queen::queen::queen: nede olsa eski scooterciyim şu an ruh var amma motor yok :pr:

zenon
17 Nisan 2009, 13:45
red wolves Web sitelerine baktımda filmlerdeki gibi ya motorlar güzel olsa yansıttıkları yasam tarzını ben benimseyemedim.:farao:

Tundzhay
17 Nisan 2009, 13:46
Allah'tan bizim sitemizde böyle bir durum söz konusu değil; sitede büyük hacimli motosiklet kullananlarla, küçük hacimli motosiklet kullanıcıları birbirine yardımcı olabiliyor ve eminim yolda birbirlerini görseler, selam vermeden geçmezler...
Bu sitedeki en çok sevdiğim şey bu..
umarım hiç bozulmaz...
ayrıca önemli olan boyu değil işlevidir :cat:

kalidor
17 Nisan 2009, 13:50
Bu sitedeki en çok sevdiğim şey bu..
umarım hiç bozulmaz...
ayrıca önemli olan boyu değil işlevidir :cat:

:) sağol dostum...

huceyn
17 Nisan 2009, 13:55
babamla okuduk.
baya güldük yahu:cherry:

chopperrider
17 Nisan 2009, 14:05
envai çeşit tip var karakter var karaktersiz var. salt motosiklet sürüyo diye kimseyi kendime yakın görmüyorum açıkçası. fazla bu yönde beklentide olmamak gerek bence.

Zakokkk
17 Nisan 2009, 14:18
Bence Olayın Redwolfle veya başka bir grupla alakası yok. O an arkadaşın kaza şokundan dolayı sinirlenip bu tarz kelkimeler kullanmış olabilir. Koskoca bir gruba maletmek doğru değildir. anti parantez Redwolves larda bizim gibi Türkiyede motosiklet süren bir grup. Hiçte Yolların fatihi felan iddiaları yok. Artı hepimiz motorumuza vurulunca emin olun agresifleşiriz. neler söylemeyizki çünkü çoğu zaman çocuğumuz sevgilimiz kadar değerli olmamışmıdır. Düşün pazar sabahları temizlemek ve parlatmak için verdiğimiz zamanı. Sonra amcamın birisi gelsin sırf motoruz die plakamıza kadar dayasın hatta değdirsin tamponunu. Ben olsam bırakın sinirlenmeyi neler olurdu neler.

djelals
17 Nisan 2009, 14:19
Bu "motorcu ruhu" denilen şeyden herkes bahsediyor da, yola gelince kimse dinlemiyor ne yazık ki. Her zaman birileri diğerlerinden daha eşit oluyor:( Büyük motor kullananlar küçük motor kullananlara daima tepeden bakıyorlar. Farklı tarzlar arasında da benzer durum söz konusu. Racing kullananlar touringcileri küçümsüyor. Kendilerinin motorculuk evreninde bir numara olduklarını düşünüyorlar, kendilerini bu alemin kıralı görüyorlar. Bu işte ayrımcılık ruhunu ortadan kaldırabilsek. Ama olmuyor, bu ancak bir temenni olarak kalıyor. Çeşitli platformlarda büyük makina kullananlar bir muhatap olarak kabul ediliyor. Her şeyin en iyisini bunlar bilir diye düşünülüyor. Geçenlerde küçük makina kullananları sıfır değil, eksi gören, touringcileri ise lüzumsuz gördüğüne inandığım bir kişinin bir olumsuz hareketine tanık oldum, ürperdim açıkçası. Arkadaşımız şehrin en kalabalık olan bir caddesi üzerinde 1000 cc bir racing makina ile 150-160 km hıza çıkıp arabaların arasında tek teker yaptı. Yanımıza geldiğinde büyük zafer kazanmış gibiydi.

COQ
17 Nisan 2009, 14:36
Motorcu ruhu,
insanin ustune yakisani giymesidir gibi olmus.:)

Ne alakasi varsa, kazanin ruhla.

arslanfb
17 Nisan 2009, 14:44
Benim başıma gelen bir olayda ise Ataşehirde tın tın gider iken yolun sağında bir R6 gördüm
arkadaş arızan durmuş çektim önüne geçmiş olsun dedim önce benim
scooterıma baktı daha sonra bana ne desin bu arıza seni aşar dedi şok oldum ama
güldüm arkadaşa zinciri patlamıştı nasıl becerdiyse neyse bak bende her türlü takım var
makina teknisyeniyim 10 dak. hallederdik deyince şaşırdı
çantadan bak zinciri tutan bu parçan düşmüş diye gösterince fırladı gözleri
hadi yaa bir yardımcı ol ne olur kusura bakma desede birazdan burdan SS'ciler
geçer onlar sana yardım ederler dedim ve gazladım scooterla arkamdan
melül melül baka kaldı ee deve de büyük amma eşşeğin peşinden gider.

Khutuck
17 Nisan 2009, 14:52
Red Wolves'daki eleman doğru söylemiş, ufak scooterları görmek hakikaten zor iş :)

Ancak önemli olan motorun boyutu değil, işlevi :P

atlantic
17 Nisan 2009, 14:55
:) Yani benim anlatmak istediğim, arkadaşın o anki sinirle veya ukalalıkla (adını siz koyun) scooterı görmeyebilirsin, ona vurabilirsin ama bana vuramazsın tarzıyla konuşmasıydı. Scooter'lar küçük olabilir ama onun kullandığı makine de 2 teker sonuçta. Bazen ben bile o kadar dikkat etmeme rağmen arabadayken göremeyebiliyorum. Uzun lafın kısası bu şekilde sınıf ayrımı yapılması hoş değildi...

Kazadır olur, adı üstünde kaza bu. Kimse isteyerek kaza yapmaz zaten. Altında 50.000 €. luk makine de olsa o riski alarak çıkılmıyor mu trafiğe... Hepimiz için geçerli bu risk.

aSuBaYaH
17 Nisan 2009, 15:00
insanlara kötü örnek olan bir motorcu, kınıyorum:farao:

bazen25
17 Nisan 2009, 15:09
katılıyorum hocam sana...O motorcu arkadaşın sinirli olması normal, biraz da olayın etkisi yüzünden kelimelerini seçememiş olabilir. Tabi arkadaşımızın da durup yardımcı olmak istemesi, çok çok saygı duyulacak bir davranış...Yalnız anti parantez bir konuya değinmek istiyorum; örneğin ben 50cc motosiklet kullanıyorum ve bazen yolda ya da trafik ışıklarında bazı büyük sikletli motosikletler kullanan kullanıcılara rastlıyorum, selam veriyorum oralı olmuyorlar:)
Zamanında bende onların kullandıkları motosikletlerden kullandım ama böyle davranmadım kimseye yani. Sanki hani bahsedilen o motosikletçi ruhu, biraz yerini bindiğin motosiklete göre kategoriye ayrılmış durumda...Allah'tan bizim sitemizde böyle bir durum söz konusu değil; sitede büyük hacimli motosiklet kullananlarla, küçük hacimli motosiklet kullanıcıları birbirine yardımcı olabiliyor ve eminim yolda birbirlerini görseler, selam vermeden geçmezler...

söylediklerine %100 katılıyorum 150 cc lik bir motorla eşimle birlikte yolda giderken yanımdan (hatta dibimden) teker yaparak geçen vatandaşlar vardı,kim neyin peşinde anlamış değilim.

bballa23
17 Nisan 2009, 15:26
Ya bnce bu olayı genel olarak dusunmemek lazım yani bütün gruba bu yukü yüklememek gerek bnce tamamen kişisel bi olay adamın motoruna araba çarpmış bnde olsam bnde sinirlenirdim ama tabiki bi schooterı ezmesi yanlış birşey... Ama RedWolves lar okadar kötü insanlar deil en azından hepsi deil xD ayrıca bnce motor kullanan insanların en azından %99 unun motorcu ruhuna sahip olduğuna inanıyorum...

ugurapay
17 Nisan 2009, 15:34
bende bu arkadaşların sitesine baktım ilginc
bende büyünce böyle motorcu olacağım

atlantic
17 Nisan 2009, 15:45
Ya bnce bu olayı genel olarak dusunmemek lazım yani bütün gruba bu yukü yüklememek gerek bnce tamamen kişisel bi olay adamın motoruna araba çarpmış bnde olsam bnde sinirlenirdim ama tabiki bi schooterı ezmesi yanlış birşey... Ama RedWolves lar okadar kötü insanlar deil en azından hepsi deil xD ayrıca bnce motor kullanan insanların en azından %99 unun motorcu ruhuna sahip olduğuna inanıyorum...

Aslında biraz yanlış ifade etmişim sanırım kendimi. Tüm gruba yüklemiyorum ben bunu tabiki. Ama yine de 10 tanesinden 7 sinin bu şekilde düşündüğüne eminim. :)

Zakokkk
17 Nisan 2009, 15:49
Aslında biraz yanlış ifade etmişim sanırım kendimi. Tüm gruba yüklemiyorum ben bunu tabiki. Ama yine de 10 tanesinden 7 sinin bu şekilde düşündüğüne eminim. :)

Görüşünüze saygı duyuyorum. Ama yukarıdaki mesajımdada dediğim gibi bir insanın suçu ki ( ben suç olmadığı kanatindeyim ) Tüm bir gruba yansıtılamaz. 10 kişiden 7 sinin bu şekilde olduğu kanatindeyim yazmışsın ama eminimki ne grup hakkında ( RED WOLVES ) nede MC kültürü hakkında bir bilgin olmadığını düşünrek bu yazıyı yazdığını zannediyorum. Ön yargılı olmayalım bence.

bballa23
17 Nisan 2009, 15:54

Rica ederim abicim belkide bn yanlış anladım ama RedWolves lar kesinlikle çok iyi insanlar bnce 10 kişiden 7 si deil 10 kişiden 1 bile ole dusunmuodur.

atlantic
17 Nisan 2009, 16:03
Görüşünüze saygı duyuyorum. Ama yukarıdaki mesajımdada dediğim gibi bir insanın suçu ki ( ben suç olmadığı kanatindeyim ) Tüm bir gruba yansıtılamaz. 10 kişiden 7 sinin bu şekilde olduğu kanatindeyim yazmışsın ama eminimki ne grup hakkında ( RED WOLVES ) nede MC kültürü hakkında bir bilgin olmadığını düşünrek bu yazıyı yazdığını zannediyorum. Ön yargılı olmayalım bence.

Ben de sizin görüşünüze saygı duyuyorum. Bu sadece benim şahsi fikrimdir. Scooterların her ortamda bu şekilde aşağılanmasından sıkılmış bir durumdayım. Bunu da sadece o gruba yüklemiyorum, yanlış anlamayın beni. Bugün o arkadaş veya bir başkası, aynı durumla karşılaştığında hemen bu savunmayı yapıyor; "Scooter mı bu görmedin" diyor yani. Veya başka bir ortamda "amaaaan scooterın mı var senin", "scooter da motor mu?" gibi abzürt ötesi düşünceler var insanların kafasında. Benim de bugün karşılaştığım olay tıpkı böyleydi. Heh dedim gitme vakti gelmiştir. Az önce de dedim, ilk mesajımda kendimi tam ifade edememişim. Sanki tüm gruba yüklemiş gibi görünüyor ama öyle bişey düşünmüyorum tabiki. :cat: Ama bugün sorun scooter kullanmayan birine, az önce yazdıklarımı söyler bir çoğu. Günümüzde Gilera GP800' de scooter olarak satılıyor. Gerisini düşünün artık.

Rica ederim abicim belkide bn yanlış anladım ama RedWolves lar kesinlikle çok iyi insanlar bnce 10 kişiden 7 si deil 10 kişiden 1 bile ole dusunmuodur.

Olabilir. :) Tanımıyorum... Sadece kendi fikrim bu. :wiinkk:

yoldan biri
17 Nisan 2009, 16:22
ben kazaya şahit oldum. ve bu anlattıklarını kınıyorum arkadaşlar.
scooter : küçük motosiklet demek olduğunu herkes bilir sanırım, bilmeyenler ingilizce sözlüğe bakabilir. ve olayın en büyük gerçeğide arabanın motora bilerek vurmasıdır!!!. yanındaki aracta ben vardım. motorcu eliyle gözünü işaret etti beni gör diye ve sonra araba direksiyonu motorcunun üzerine kırdı. bu sizin yazdıklarınızın önyargılı olduğunu söylemek isterim. ve eminimki onunda scooteru olduguna eminim. atlantic e yazıyorum. keske durup dinleseydin ve görseydin sonra gelişen olayları. ama nafile senin motorculuğun bu kadarmış, bırak git ne hali varsa görsün mantığı.

Endurocu01
17 Nisan 2009, 16:22
Atlantik önemli olan senin davranışın,karşı taraf bunu nasıl algılarsa algılasın,sen elinden geleni yapmışsın eğer sana pozitif yaklaşsaydı sen daha farklı davranırdın,negatif yaklaşmış yine duruşunu bozmamışsın buda senin iki teker ruhunu yansıtıyor sen çizgini bozma,utanan kendisi olmuştur.

yoldan biri
17 Nisan 2009, 16:31
yineliyorum
motorcunun orada kimseye pozitif bakma şansı yoktu. bilerek yapılan bir kazada sen ne kadar pozitif olabilirsin. ?

kuyucadısı
17 Nisan 2009, 16:38
scooter : küçük motosiklet demek olduğunu herkes bilir sanırım, bilmeyenler ingilizce sözlüğe bakabilir. ve olayın en büyük gerçeğide arabanın motora bilerek vurmasıdır!!!. yanındaki aracta ben vardım. motorcu eliyle gözünü işaret etti beni gör diye ve sonra araba direksiyonu motorcunun üzerine kırdı. bu sizin yazdıklarınızın önyargılı olduğunu söylemek isterim. ve eminimki onunda scooteru olduguna eminim. atlantic e yazıyorum. keske durup dinleseydin ve görseydin sonra gelişen olayları. ama nafile senin motorculuğun bu kadarmış, bırak git ne hali varsa görsün mantığı.

öncelikle seni takdir ediyorum şahit oldugun hafif atlatılmış bir kaza ile ilgili acaba hangi motor sitesinde yorum yapılmıştır deyip arayıp bulmuşsun :bounce:
atlantik ne halin varsa gör mantıgı ile haraket etmiş olsaydı; ne olmuş bişeye ihtiyaç varmıdır geçmiş olsun diyeyim gibi düşünceler ile durup yardım etmeye çalışmazdı.... kazanın oluş şekli değil kelimenin kullanılışı burda söz konusu olan... olayı yaşayan ve bahsi geçen kelimeyi bizzat duyan arkadaşımız kadar kimse emin olamaz neden bu kelimeyi kullandıgına.. çünkü bazen (genelde) kullananılan kelime ses tonu beden dili mimkler ile birleştiginde söylenmek istendiği manayı taşır. :wiinkk:

B-A-N-U
17 Nisan 2009, 16:45
öncelikle seni takdir ediyorum şahit oldugun hafif atlatılmış bir kaza ile ilgili acaba hangi motor sitesinde yorum yapılmıştır deyip arayıp bulmuşsun :bounce:
atlantik ne halin varsa gör mantıgı ile haraket etmiş olsaydı; ne olmuş bişeye ihtiyaç varmıdır geçmiş olsun diyeyim gibi düşünceler ile durup yardım etmeye çalışmazdı.... kazanın oluş şekli değil kelimenin kullanılışı burda söz konusu olan... olayı yaşayan ve bahsi geçen kelimeyi bizzat duyan arkadaşımız kadar kimse emin olamaz neden bu kelimeyi kullandıgına.. çünkü bazen (genelde) kullananılan kelime ses tonu beden dili mimkler ile birleştiginde söylenmek istendiği manayı taşır. :wiinkk:

:cat: :cat: :cat:

jeansatar
17 Nisan 2009, 16:46
Benim başıma gelen bir olayda ise Ataşehirde tın tın gider iken yolun sağında bir R6 gördüm
arkadaş arızan durmuş çektim önüne geçmiş olsun dedim önce benim
scooterıma baktı daha sonra bana ne desin bu arıza seni aşar dedi şok oldum ama
güldüm arkadaşa zinciri patlamıştı nasıl becerdiyse neyse bak bende her türlü takım var
makina teknisyeniyim 10 dak. hallederdik deyince şaşırdı
çantadan bak zinciri tutan bu parçan düşmüş diye gösterince fırladı gözleri
hadi yaa bir yardımcı ol ne olur kusura bakma desede birazdan burdan SS'ciler
geçer onlar sana yardım ederler dedim ve gazladım scooterla arkamdan
melül melül baka kaldı ee deve de büyük amma eşşeğin peşinden gider.

+1
harikasin yaa bu kadar güzel ve akıcı dille anlatılabilir,
bravo sana kardeşim

COQ
17 Nisan 2009, 16:56
Red Wolwes gurubu hakkinda bir arastirma yapmanizi oneririm.
Geçen yil bu gurubu tartismistik.
Bu nedenle iyi ya da kotu demeden once gurup hakkinda bilginiz olsun.

Burdaki olay bir kazadir.
Adamin soyledikleri ile hangi gurubun mensubu oldugunun ne ilgisi oldugunu anlayamadim.

Fakat tum bunlarin disinda kizdiginiz konunun ne oldugunu da anlayamadim.
Ne ki bu asagilik duygusu?
Vay efendim adam scooter mi bu deyip, scootrerlari asagilamis.
Ne diyecekti?
Bisiklet mi bu?
O zaman da bisikletlileri asagilamis olacakti.
Adam oyle dedi diye niye scooterlari asagilamis oluyor.
Nedir bu kompleks?
Niye kullandiginiz araçlari bir statu gostergesi gibi algiliyorsunuz?

Birakin boyle seyleri.
Binin motosikletlerinize, zevkini çikarin.

celloo66
17 Nisan 2009, 17:01
bence kaza yapan arkadaşın söylediği kelime öylesine söylenmiştir herkesde çok iyi bilirki scootere kullanan ve kuryelik yapan birçok arkadaş deli gibi makas yaparlar araçların arasında ve araçların çoğu onların farkına varamaz bile kendilerini geçmeden ben cbf600 kullanan biri olarak böyle motor kullanan birçek kişi tarafından bir motorun bile zor geçtiği emniyet şeridinde sollanmaya çalışıldım ve sollandım hem kendilerini hemde beni defalarca riske attılar ve atıyorlar herkes motorcu ruhundan bahsediyor yerim böyle ruhu ben redwolves'a gelince hiç kimsenin onları pek tanıdığını düşünmüyorum ezbere kulaktan dolma konuşuluyor kimin beraber olmuşluğu var onlarla ilgili konuşanların merak ediyorum nede MC nin ne olduğu hakkında dünya ülkelerinde mc ler sürdükleri ülkelerde camia içerisinde en üstte olan guruplardır sıkı insanlardır biri hepsi hepsi biri için mantığıyla hareket ederler biri için birşey söylüyorsan dikkat etmelisinki bunu hepsi için söylüyorsundur onları ayırarak yargılayamazsın adamlar bütün kardeşim %7 10 u yok bunların %100 bütünlerdir her ne kadar hiyerarşik yapılar varsada dışardan çok sert gözükselerde ki gerçekten sertlerdir saygı gösterdiğin sürece herkezede sevgiylede yaklaşırlar ( denemesi bedava ) sahah bir olay olmuş öğle olmadan 2 sayfa dedi kodu dönüyor motorcu ruhu bu olmamalı diye düşünüyorum

bballa23
17 Nisan 2009, 17:04

Bak arkadaşım sen bu sitede kimsenin motorculuğuna laf edemessin sözlerine dikkat et lütfen:@...Tabiki o sırada pozitif dusunmek mümkün değil.Atlantic abi de saten yardımcı olmak amacı ile gidip elinden bise gelebilirmi diye bakıp en azından İNSANCIL bir şekilde geçmiş olsun demek için durmuş.Kendiside schooter kullandığı için kişinin söylediği schooter mı bu ... lafını üstüne alınmış kendisi ve yapabilecek bişeyi olmadığından oradan ayrılmış.Kusra bakma ama senin ''ama nafile senin motorculuğun bu kadarmış'' deyimin beni gercekten cok sinirlendirdi lütfen insanlar hakkında yorum yaparken bir daha düşün ...

''^bırak git ne hali varsa görsün mantığı'' nasıl oluyorda bu mantığı çıkartabiliyorsun anlamıyorum...

anılyuksel
17 Nisan 2009, 17:20
sonra bi motor geçerken bak şu sersilere oradan birisi atlıyo abi hepsi p.c bunların biri başka biyerden atlıyo şeytan aleti 2 tekere güven mi olur sonra noluyo motor tehlikeli ve istenmiyen bi taşıt oluyo biraz saşma oldu ama muhabbeti anlıyan anladı:cherry:

yoldan biri
17 Nisan 2009, 17:32
kazayı anlattığım bir arkadaşım linki verdim hemen cevap yazma isteği duydum beyler. motorsiklet kullanmadım ama haksızlığa tahammülüm yok.

bballa23
17 Nisan 2009, 17:38
haksızlığa tahammülüm yok diorsun sen atlantice haksızlık yapıosun...:rendeer:

atlantic
17 Nisan 2009, 17:42
Red Wolwes gurubu hakkinda bir arastirma yapmanizi oneririm.
Geçen yil bu gurubu tartismistik.
Bu nedenle iyi ya da kotu demeden once gurup hakkinda bilginiz olsun.

Burdaki olay bir kazadir.
Adamin soyledikleri ile hangi gurubun mensubu oldugunun ne ilgisi oldugunu anlayamadim.

Fakat tum bunlarin disinda kizdiginiz konunun ne oldugunu da anlayamadim.
Ne ki bu asagilik duygusu?
Vay efendim adam scooter mi bu deyip, scootrerlari asagilamis.
Ne diyecekti?
Bisiklet mi bu?
O zaman da bisikletlileri asagilamis olacakti.
Adam oyle dedi diye niye scooterlari asagilamis oluyor.
Nedir bu kompleks?
Niye kullandiginiz araçlari bir statu gostergesi gibi algiliyorsunuz?

Birakin boyle seyleri.
Binin motosikletlerinize, zevkini çikarin.

Herhangi birşeye karşı kompleksim yok. Kompleksli olmamı gerektirecek bir durumda yok zaten. Benim demek istediğim sadece o arkadaş değil bunu Türkiye'de çoğu insan bu şekilde düşünüyor. Yaşadığınız ülkede Türkiye şartlarına göre oldukça gelişmiş, kültür seviyesi çok daha yüksek bir ülke olduğu için bu şekilde düşündüğünüzü varsayıyorum.

kazayı anlattığım bir arkadaşım linki verdim hemen cevap yazma isteği duydum beyler. motorsiklet kullanmadım ama haksızlığa tahammülüm yok.

:) Ben haksızlık yapmıyorum ki zaten. Kazanın nasıl oluşu ile ilgili en ufak bir fikrim yok. Zaten farkındaysanız kazayla ilgili hiç bir yorum yapmamışım. Tamamen iyi niyetimle yanına yanaşıp bişeye ihtiyaç olup olmadığını öğrenmekti amacım ama arkadaşın lafına kırıldım ve bunu paylaşmak istedim. Benim de haksızlığa tahammülüm yoktur, ki bu ülkede bir motosiklet sürücüsü olarak biz ne haksızlıklara uğruyoruz tahmin bile edemezsiniz!!!

kuyucadısı
17 Nisan 2009, 17:54
bence kaza yapan arkadaşın söylediği kelime öylesine söylenmiştir herkesde çok iyi bilirki scootere kullanan ve kuryelik yapan birçok arkadaş deli gibi makas yaparlar araçların arasında ve araçların çoğu onların farkına varamaz bile kendilerini geçmeden ben cbf600 kullanan biri olarak böyle motor kullanan birçek kişi tarafından bir motorun bile zor geçtiği emniyet şeridinde sollanmaya çalışıldım ve sollandım hem kendilerini hemde beni defalarca riske attılar ve atıyorlar herkes motorcu ruhundan bahsediyor yerim böyle ruhu ben redwolves'a gelince hiç kimsenin onları pek tanıdığını düşünmüyorum ezbere kulaktan dolma konuşuluyor kimin beraber olmuşluğu var onlarla ilgili konuşanların merak ediyorum nede MC nin ne olduğu hakkında dünya ülkelerinde mc ler sürdükleri ülkelerde camia içerisinde en üstte olan guruplardır sıkı insanlardır biri hepsi hepsi biri için mantığıyla hareket ederler biri için birşey söylüyorsan dikkat etmelisinki bunu hepsi için söylüyorsundur onları ayırarak yargılayamazsın adamlar bütün kardeşim %7 10 u yok bunların %100 bütünlerdir her ne kadar hiyerarşik yapılar varsada dışardan çok sert gözükselerde ki gerçekten sertlerdir saygı gösterdiğin sürece herkezede sevgiylede yaklaşırlar ( denemesi bedava ) sahah bir olay olmuş öğle olmadan 2 sayfa dedi kodu dönüyor motorcu ruhu bu olmamalı diye düşünüyorum

önce hoş geldin kardeşim... hiyerarşik yapıdaki sert görünmenin yanısıra sert olan :bounce: mc ile geçen sene aynı festivaldeydik ve çokda tartışıldı bu konu... biz arkadaşları çekirdek çıtlayarak izlemiştik :cherry:
arkadaşımız ilk mesajında dogru ifade edememişim genelleme yapmıyorum birinden bahsediyorum diye bi kaç mesajında belirtmiş. sende okumuşsundur. kaldıkiiiii camia dediğin motosklet tutkunları ise orda durucaksın kimse kimsenin üstünde değildir. hee sen onları kendinden üstün görüyosan o senin sorunun sakın olaki bi genelleme yapma burda :bounce:

haluka28
17 Nisan 2009, 17:56
scooterlarla chopperların arkadan görünme oranı pek de farklı değil bence. kıyaslama olmasa daha iyi olurmuş ama adamda sinirliyse ağzına geleni düşünmeden söylemiştir.

demirgursel
17 Nisan 2009, 19:37
scooterlarla chopperların arkadan görünme oranı pek de farklı değil bence. kıyaslama olmasa daha iyi olurmuş ama adamda sinirliyse ağzına geleni düşünmeden söylemiştir.

evet hocam çok doğru teşhis :cat: iyi dedin vallaa:bounce:

Gökhan
17 Nisan 2009, 19:42
Topic sahibinin istegi üzerine kilitlenmiştir