Orijinalini görmek için tıklayınız : Atatürk Havalinanında motorlardan park ücreti alınmıyor
kurubuz
17 Nisan 2009, 11:44
Geçen hafta Atatürk havalimanına gitmem gerekti. Dış hatlar gidiş tarafındaki otoparka girmek için tam bilet otomatına basıyordum ki görevli durmamı işaret etti. " Motora laf edecek " diye düşündüm , tam münakaşa moduna girmişken bariyerin yanından bilet almadan geçmemi işaret etti. Allah allah dedim neyse motorlar için ayrılmış yere park ettim. İşimi gördüm çıkarken de yine beni bariyer yanından geçirdiler. Motorlardan ücret almıyorlar. Keşke daha önce haberim olsaydı. İş icabı sabahın köründe kalkan uçaklara yetişmek için otomobil ile gider aracı AHL otoparkında bırakır ve 1 gün için 24 ytl para ödemek zorunda kalırdım. Aklınızda bulunsun benim gibi bir çanta ile seyahat ediyorsanız havalimanına motorla gitmek işinize gelebilir.
Ozcan
17 Nisan 2009, 11:47
Ben park alsalarda almasalarda hep yandan geçerim. Motora geçecek yer her zaman kalıyor bu tür otoparklarda. :)
mete_han
17 Nisan 2009, 12:07
ben düşük cc kullanıcı olarak bu konuda zaten herhangi bir AVM veya bu tarz otoparktan giriş bileti almadım...güvenliğinde AVM yönetimlerinin motosikletcelere karşı hassas davrandığı gerçek...örneğin Cevahire..Capitole veya Akmerkeze hemen giriş yanında özel moto parkın olduğunu göreceksiniz..bir ayrıcalık olduğu söylenebilir...
peki gelelim AHL Tav Otoparkına...orada durum şöyle farklı...ben şahsen büyük makinamı 1 saatten fazla bir otoparkta bırakacaksam mutlaka o kartı alırım...neden...girdiğim otoparkın malıma vereceği taahhtütün bir başlangıcı olarak çalınma hasar veya buna benzer bir ters durumda hukuki haklarımı ararken o parka giriş saatimi ispatlamam gerekebilir...bu olmadı değil zamanında oldu...
Otoparklar hep bir açıklama tabelasını vatandaşların gözüne sokarak "malınıza gelecek zarardan sorumlu olmadıklarını" yazarlar...halbuki çok ahmakca...nedeni Yargıtay tarafından onaylanmış örenk 3 den fazla karar var bu hususta...ve ilgili otopark yönetimi malınıza gelecek zarardan kesinlikle sorumludur...
iç hatlar gidiş veya dış hatlar gidiş güvenlik yanı her nereye bırakırsanız bırakın ölü noktalar fazla ve bir panelvana motorunuz 2 kişi tarafından yüklenip çıkılabilir...ve temiz iş olur...kişisel kanaatim otoparklara güvenmeyin...en azından 1-2 saatden fazla duracaksanız o giriş kartını alın ve sonra huhkuki bir durum olduğunda elinizde giriş belgesi olarak gerekli olacaktır...bu durum MT 03 gibi bir makina için geçerlidir bence...:P cbf 150 için değil...AHL iç hat geliş giirşinde 27 B 2700 (yanlış hatırlamıyorsam)plakalı bir motor 1 yıldır yerinde üzeri açık bir şekilde durmakta çalıntı mı neyse üzerindeki tozuna kadar bir Allahın kulu dokunmamış...ama makina eski model bir Honda...
jesse
17 Nisan 2009, 12:11
felaket tellalımısın beaa :D
mete_han
17 Nisan 2009, 12:23
bu dünya sana güzel jesi jes...:cherry: :P...
senin cb 1100 ü kimse tanımaz ve cbf 250 sanacağı için bir sıkıntı yaşamazsın ...:P
Ninja Turtleside henüz göremedik bişey diyemem...:bounce:
ÜmitDURA
17 Nisan 2009, 12:43
ben düşük cc kullanıcı olarak bu konuda zaten herhangi bir AVM veya bu tarz otoparktan giriş bileti almadım...güvenliğinde AVM yönetimlerinin motosikletcelere karşı hassas davrandığı gerçek...örneğin Cevahire..Capitole veya Akmerkeze hemen giriş yanında özel moto parkın olduğunu göreceksiniz..bir ayrıcalık olduğu söylenebilir...
peki gelelim AHL Tav Otoparkına...orada durum şöyle farklı...ben şahsen büyük makinamı 1 saatten fazla bir otoparkta bırakacaksam mutlaka o kartı alırım...neden...girdiğim otoparkın malıma vereceği taahhtütün bir başlangıcı olarak çalınma hasar veya buna benzer bir ters durumda hukuki haklarımı ararken o parka giriş saatimi ispatlamam gerekebilir...bu olmadı değil zamanında oldu...
Otoparklar hep bir açıklama tabelasını vatandaşların gözüne sokarak "malınıza gelecek zarardan sorumlu olmadıklarını" yazarlar...halbuki çok ahmakca...nedeni Yargıtay tarafından onaylanmış örenk 3 den fazla karar var bu hususta...ve ilgili otopark yönetimi malınıza gelecek zarardan kesinlikle sorumludur...
iç hatlar gidiş veya dış hatlar gidiş güvenlik yanı her nereye bırakırsanız bırakın ölü noktalar fazla ve bir panelvana motorunuz 2 kişi tarafından yüklenip çıkılabilir...ve temiz iş olur...kişisel kanaatim otoparklara güvenmeyin...en azından 1-2 saatden fazla duracaksanız o giriş kartını alın ve sonra huhkuki bir durum olduğunda elinizde giriş belgesi olarak gerekli olacaktır...bu durum MT 03 gibi bir makina için geçerlidir bence...:P cbf 150 için değil...AHL iç hat geliş giirşinde 27 B 2700 (yanlış hatırlamıyorsam)plakalı bir motor 1 yıldır yerinde üzeri açık bir şekilde durmakta çalıntı mı neyse üzerindeki tozuna kadar bir Allahın kulu dokunmamış...ama makina eski model bir Honda...
Yani kısaca girişte park biletini al,Baktın makine yerinde çizikkırık yok bileti imha et devam et.Baktın makine yerinde yok yada vurulmuş al o biletle kanuni hakkını ara ;)
dogan_86
17 Nisan 2009, 12:48
Ben park alsalarda almasalarda hep yandan geçerim. Motora geçecek yer her zaman kalıyor bu tür otoparklarda. :)
Kanyon'un otoparkında geçicek yer yok. Adamlar duvara kadar bariyer koymuş.
Altından da geçemedim. :pr:
canali
17 Nisan 2009, 12:50
Motosiklet olayının en çok park kolaylığını seviyorum, haftasonları caddede veya alışveriş merkezlerinde park yeri bulmak için arabayla 88 tur atmaktan gına geldi...
2 teker öyle mi, çık kaldırıma, ayaklığı indirdin mi tamamdır, bırak millet seyretsin sonra (makina güzelse), ha onun da bir kötü yanı var, gözünün önünden ayırmayacaksın :)
vedatarpacı
17 Nisan 2009, 12:58
seyahatlerimde havaalanına motosikletimle giderim ve bir haftaya kadarda bıraktığım oldu. hiç bir problem yaşamadım. zaten motosiklet park alanları var ve motosikletin çalınması gayet zor. zaten oradan da çalarlarsa her yerden çalınır her yer güvenlik dolu.
OGLUMVE BEN
17 Nisan 2009, 13:31
Motosiklet olayının en çok park kolaylığını seviyorum, haftasonları caddede veya alışveriş merkezlerinde park yeri bulmak için arabayla 88 tur atmaktan gına geldi...
2 teker öyle mi, çık kaldırıma, ayaklığı indirdin mi tamamdır, bırak millet seyretsin sonra (makina güzelse), ha onun da bir kötü yanı var, gözünün önünden ayırmayacaksın :)
bazı araba sahiplerinde kıskançlık krizi yükselsede haklısın :rendeer:
zenon
17 Nisan 2009, 13:35
CNR da fuar olduğu zaman diger ilerden gelip motola fuara gelmekten cekinen arkadaşlara iyi alternatif olur. Motoru AHL ye birak metro ile fuara gel :D
VaScO1925
17 Nisan 2009, 13:39
zauahahahahhaahhahahahahaha
mus2aktas
17 Nisan 2009, 13:42
Baba ben zaten uçağa biniyorum.Neden havaalanına uçağımı parkedeyim.:mrgreen::queen:
Ozcan
17 Nisan 2009, 13:44
Yapma ya? :) Yok mu bir taktik. :)
dogan_86
17 Nisan 2009, 14:44
Gidip ödüyosun paşa paşa 5 tl ni çıkışını yapıyosun :)
Tek taktik metrocity'e parkedip kanyon'a geçmek ona da ben üşenirim.
Maksat halkımızı bilinçlendirmek. :) :wiinkk:
canali
17 Nisan 2009, 15:00
Baba ben zaten uçağa biniyorum.Neden havaalanına uçağımı parkedeyim.:mrgreen::queen:
İşte budur yaaa :cat:
solmyr
17 Nisan 2009, 15:05
pamukkaledede bedava :queen:
GorkeM
17 Nisan 2009, 15:14
ATL parkına 3 yıl önce motorla bir saatliğine park etmek istemiştim...
Girişte görevliye sorduğumda , 1 saat için 8 TL ödeyeceksin demişti.
Ben de isyan edip otopark dışına zincirledim motoru :P
Şimdi özel alan ayırmışlar sanırım , böyle de olmalı.
Tam hatırlamıyorum ama , sanırım girişte kart alıp , çıkışta bariyer yanından geçebiliyorsunuz... Kanyon evime çok yakın , ve hiçbir park edişimde ücret ödediğimi hatırlamıyorum... Tabi sonradan sistem değiştiyse birşey diyemem.
tarikiko
17 Nisan 2009, 15:19
seyahatlerimde havaalanına motosikletimle giderim ve bir haftaya kadarda bıraktığım oldu. hiç bir problem yaşamadım. zaten motosiklet park alanları var ve motosikletin çalınması gayet zor. zaten oradan da çalarlarsa her yerden çalınır her yer güvenlik dolu.
Kardeş o zaman burgmanı bırakacağına bmw'yi bırak bir kerede:queen:
asfalt meleği
17 Nisan 2009, 15:52
valla ilk defa bir kurum motosikletlerin faydasını anlamaya başladı anlaşılan.
mete_han
17 Nisan 2009, 16:01
Yani kısaca girişte park biletini al,Baktın makine yerinde çizikkırık yok bileti imha et devam et.Baktın makine yerinde yok yada vurulmuş al o biletle kanuni hakkını ara ;)
kesinikle +1...birde otoparka para vermek bir motorcunun çok zoruna gider...düşünden bizim bilmem kaç katı ağırlıktaki yer işgal eden hacmi büyük çapsız araclarla aynı fiyat...:)
Boğaziçi köprü kaçaklarınında nedeni bu...adamlar benim düldül 120 kiloluk cbfm ile aynı parayı istiyor aynı cezayı kesiyor benzini bile aynı paraya alıyoruz...hay bin kunduz iyi mi...:P
lacivert
30 Haziran 2011, 20:16
Son zamanlarda AHL otoparkına motosikleti ile giden var mı? Otoparkı ücretsiz mi hala?
halepli
30 Haziran 2011, 20:47
valla kargo bölümüne gidiyorum motorlara beleş arabalar kartdan geçiş yapıyor
lacivert
01 Temmuz 2011, 21:38
arayıp öğrendim, motosikletlere bedavaymış dostlar.
IzuaL
01 Temmuz 2011, 21:43
bir çok kurum otoparkı zaten motorlardan ücret almıyor. ben antalya havalanında çalışıyorum ve aynı şekilde motorlardan ücret alınmıyor. sırf bu yüzden havaalanında çalışan bir çok insan motor aldı ve bu şekilde işe gidip geliyor.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO