Orijinalini görmek için tıklayınız : En Güvenli & En Kaliteli KASK ???
Carpenoctem
17 Nisan 2009, 01:25
Arkadaşlar öncelikle merhaba şu anda Mondial 250 mct kullanmaktayım SHAD marka çenesi açık kaskım var..Fakat motorumu satıcam dolayısıyla bir üst sınıf motora geçicem 750cc'lik ... O yüzden kaskımıda daha güvenli,daha sessiz ve daha kaliteli olsun istiyorum..Benim bildiğim Arai,Shoei ve Nolan var ama bunların arasından hangisini seçeceğimi bilmiyorum kaska 1000-1200 TL bütçe ayırdım dolayısıla kaliteli birşey arıyorum... Bu saydığım 3 model arasından hangisi ve kaskların hangi modeli saydığım kriterlere göre en iyisidir?
SHOEI ve ARAI markalarından biri olacak sanırım tercihim fakat aklıma takılan birşey var Shoei'nin X-Spirit ile XR-1000'i arasında ne fark var? Birde ayrıca Arai'nin RX-7 GP, Viper ve Chaser modelleri arasındaki farklar neler?
Bu arada alacağım motor büyük ihtimalle Honda CBR 600 RR olacak ya da 750'lik bir Naked olabilir ama büyük ihtimalle race'e yönelicem ve ondan sonra ileride bir 1000 cc'lik makineye geçtiğimde de o motorda güzel bir şekilde kullanabileyim istiyorum kaskımı...Şehirler arası 200 civarı arası hızlara çıkabilirim o yüzden bu kadar araştırıyorum sanırım dolayısıyla bir üst paragrafta yazdığım 2 markadan hangisini ve bunların yazdığım modelleri arasından hangisini ve neden onu seçmem gerektiğini farklarıyla yazarsanız gerçekten çok sevinirim arkadaşlar...
Not: Kask; Full-Face istiyorum yani tamamen kapalı olacak,çenesi açık ya da çenesi açılabilir olanlardan istemiyorum...Şimdiden çok teşekkür ederim...
nirengi74
17 Nisan 2009, 01:29
AGV T-Tech Series
Rossi Bile Bunu Kullanıyor :cat:
Grayline
17 Nisan 2009, 01:44
AGV T-Tech Series
Kenan Sofuoğlunda Shoei Kask Var.Sanki Bir Yarışında O da AGV Takmıştı Diye Hatırlıyorum.
Carpenoctem
17 Nisan 2009, 19:36
Yorumlarınızı esirgemediğiniz için saolun arkadaşlar fakat ben olaya şu şunu takmış bu bunu takmış olarak bakmak istemiyorum:) Anketteki kaskların hepsi bildiğiniz üzere diğer markalara göre en güvenli olanları....Sanırım benim asıl aradığım cevap arasında en sessizi hangisi? En kaliteli malzeme (en sağlam ) kullanılan hangisi? Ben biraz biraz Arai'ye kayıyorum sanki çünkü yeni çıkarttığı RX-7 GP diye bir modeli var şekli ve kullandığı teknoloji acayip etkiledi beni...
Sitesinde yeni çıkardığı bu model için şöyle diyor ;
" Arai, yeni kaskı RX-7 GP nin ECE 22-05 ve yeni gelecek olan SNELL M2010 standartlarına uyan pazarın ilk kaskı olduğunu duyurmaktan gurur duymaktadır.
RX-7 GP kask teknolojisinde yeni standartlar koymuştur. RX-7 GP kask standartlarının en zoru olan SNELL M2010 darbe emicilik testine uygun olarak geliştirilmiş ve buna ilave olarak ECE yönetmeliğinin 22-05 standartlarıyla desteklenmiştir.
SNELL M2010 ve ECE 22-05 standartları arasında ciddi farklar bulunmaktadır.
Örneğin, SNELL M2010 herhangi bir bölgesinde 2 darbeye dayanıklılığı test edilirken, ECE 22-05 belli bir bölgede tek bir darbeye dayanıklılığı test edilir. SNELL M2010 da toplam darbe enerjisi transfer edilir ki buda ECE 22-05 testlerine gore bazı boylarda iki misline yakın bir dayanıklılık gerektirmektedir.
İlave olarak SNELL M2010 darbe emme testleri yarımküreseller ve demir örsler ile yapılmaktadır. Bu ekipmanların dış kabuk performansını çok kötü etkilediği bilinmektedir. Ayrıca, SNELL M2010, ECE 22-05 standartlarında eksik olan kısımlarıda içerdiğinden kask kabuğunun daha sağlam olmasını garantilemektedir.
Yeni RX-7 GP nin darbe emicilik kapasitesi RX-7 Corsair I bile geçmektedir. ECE 22-05 ve SNELL M2010 standartlarına uyumluluk RX-7 GP yi kask teknolojisinde standart koyucu yapmaktadır.
Tarihten bir parça.
“RX-7” modeli yıllardır kask endütrisinde bulunabilecek en iyi kasktı. Arai RX-7, üstün teknolojisi, sağlam dış
kabuğu ve devrim yaratan “diffuser” (hava yayıcı) havalandırma sistemi sayesinde üstün kasklar bölümünün lideri oldu.
RX-7 “Corsair”, RX-7 RR IV’ün yerini aldığında, yeni model için yeni zorluklar başlamıştı bile. Çünki popüler olan RX-7 nin geliştirilmesi artık hiçte kolay bir iş değildi . Fakat Arai mühendisleri ve onların bilgi ve teknolojileri bu işi en akılcı olarak yaptılar. RX-7 Corsair, ince ve aerodinamik kabuğu ile, profesyonel yarışçılar ve onlar gibi ciddi motorsiklet sürücüleri tarafından benimsenmiştir. RX-7 Corsair’in, kask endüstrisinde rakipsiz ve en üst pozisyonda olduğu sorgusuz olarak kabul edilmiştir.
Yeni Kral.
RX-7 Corsair gibi ikonlarda, hala ilk günkü gibi taze ve rakipsiz olmalarına rağmen yaşlanırlar. Ama bu tek başına değişiklik için sebep değildir. Arai kaskları uzun ömürleri ve yırtılma ve kırılmalardaki üstün dayanıklılıklarıyla bilinirler. Bütün bunlara rağmen, kaskınızı Japonyadaki fabrikayı terkettiği günki gibi, orjinal tutabilmeniz için bütün servis parçaları mevcuttur.
Fakat esas önemli olan, Arai’nin yeni bir malzemeden, yeni üretim metodlarından, yeni özelliklerden ve tamamen yeni bir kask teknolojisiyle, yepyeni bir kask üretmiş olmasıdır. Bütün bunlar bir araya geldiğinde, sizlere daha iyi, daha güvenli ve daha rahat bir kask sunuma hazırdır.
Tüm bu yeni teknoloji ve bilgiler sadece Grand Prix ve MotoGP yarışlarında değil, kilometrelerce zor yol koşullarındaki sürüşlerdende kazanılmıştır. Bunları bünyesinde barındıran kaskta şüphesiz sınıfının en iyisi olacaktır.
Yeni RX-7 GP
Arai tüm bu teknolojiyi, sıfırdan yepyeni tasarım bir kask yaratmak için kullandı.
RX-7 GP türünde tek örnek olması için tamamen yeni olarak tasarlanmış ve geliştirilmiş bir yarış kaskıdır.
İlk bakışta farkını anlayabilirsiniz. Hemen göze çarpan arkadaki ayarlanabilir hava kanallarıdır.
Arai RX-7 GP, en çok test edilmiş yarış kaskıdır. RX-7 Corsair gerçek MotoGP ve Grand Prix yarışlarında geliştirilmiştir. Profesyonel kullanıcılar için tasarlanmış ve kullanılmıştır. Sonuçta RX-7 GP’nin, müthiş ayarlanabilir hava kanalları ortaya çıkmıştır. Bu hava kanalları, dururken ve yüksek hızda RX-7 GP’nin areodinamik yapısı sayesinde, sürücüye rahat bir sürüş sağlar ve rüzgar tokatlamasını minmuma indirir.
Geniş visor açıklığı sayesinde daha geniş görüş açısı sağlayan RX-7 GP, virajlarda hızlanırken çok önemli avantajlar sağlar.
RX-7 GP, Corsairi’n müthiş kuvvetli ve sert kabuğunuda geçen “Peripherally Belted” SNC kabuk yapısını sunan ilk motorsiklet kaskıdır.
Dış kabuk, meşhur SNC malzemesi ile aşırı yüklere ve çarpmalara karşı daha dayanıklı hale gelirken, “Acil açma”- “emergency release” yanak padleri kazalarda arttırılmış kişisel güvenlik sunmaktadır.
Genis visor, geniş görüş alanı, yeni yayındırıcı, daha az tokatlanma hissi, geliştirilmiş havalandırma gibi geliştirme listesi ve sektördeki ilkler listesi, etkileyici derecede uzundur.
Bütün bunlar üst üste konduğunda, gerçek bir sanat harikasını ortaya çıkartır. Yepyeni bir RX-7 GP "
ShowDown
17 Nisan 2009, 19:48
bmw system 5 helmet.Sharp testinden 5 yıldız da almış...
Carpenoctem
17 Nisan 2009, 20:26
bmw system 5 helmet.Sharp testinden 5 yıldız da almış...
Kaskın kaliteli olduğu anlaşılıyor bmw kaliteside ap ayrı birşeydir eminim fakat kaskın dizaynı biraz itici geldi bana..Kişiden kişiye güzellik kavramı değişir tabi:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşlar ankete gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim fakat eğer bu kasklardan birini kullanıyorsanız ya da geçmişte kullandıysanız yorumlarınızı esirgemeyin lütfen..Kaskımı henüz almadığım için ankete oyunuz olduğu kadar yorumlarınızda benim için çok önemli..
Tekrar şimdiden çok teşekkür ederim....
Rossi Agv kullanıyor ama Agv'ye olan oylar çok düşükmüş:silent:
Carpenoctem
18 Nisan 2009, 22:19
Herkese yorumlarından ötürü teşekkürler fakat ben yinede şansımı Arai'den yana kullanmak istiyorum sanırım:)
Arai RX-7 GP
http://www.sparkmot.com/uploads/RX7GP_black.jpg
Enduromania
18 Nisan 2009, 22:21
SCHUBERTH...
Parayı bulunca Schuberth dual-purpose kask alıcam...
Hay.alper.est
18 Nisan 2009, 22:25
Shoei veya Arai alabilirsin benim tecihlerim bu yönde olurdu.Sizin gönlünüz arai ye kaymış alın iyi günlerde kullanın.Hiç olmazsa içinize sinmiş bir modeli almış olursunuz.
Barış Şuşut
18 Nisan 2009, 22:29
safebet.....:)
Mehmet-07
18 Nisan 2009, 22:47
Şimdilik wiwi diye bi kask kullanıyorum elime para gecince Ls2 Alıcam Geçen gün Sordum 3 ton basınca dayanıklıymış satan adam öyle söyledi. Acaba Dogrumu bu?
Serk21
19 Nisan 2009, 05:02
marjinal bi görüntüsü war kaskın..kafana koyduysan şimdiden hayırlı olsun..bende hep Shoei istiyorum bakalım kısmet..
Shrieker
19 Nisan 2009, 05:33
Yüksek süratlere çıkacaksan arai'nin o modelini alman anlaşılır bir hamle olur. Ancak Sharp darbe testinden iyi bir puan alamamış Arai Rx7. Bu, kaskın kötü olduğu anlamına gelmez. Ama güvenlik konusunda biraz daha iyi seçenekler var olduğu sonucu çıkabilir. Bence tercihini ece 22.05 sertifikası olan ve Sharp testinden de 5 yıldız alan bir kask yönünde kullanman daha mantıklı olacaktır. Bunun haricinde kaskın her tarafını kabuk kaplamadığını belirteyim. Vizörün olduğu kısım bildiğiniz gibi açık ve sadece 2mm'lik bir cam/ plastik parçası koruyor sizi oradan alacağınız darbelere karşı. Bu durumda -güvenliği de ön planda tutuyorsanız- vizörü daha sağlam / kalın olan bir kask araştırmakta fayda var.
Bir de ses hadisesi. Eğer sessiz bir kask arıyorsanız ve görünüşü de size itici gelmiyorsa kesinlikle Schubert C3 alın. Aslında çeneden açılır bir kask bu, fakat bulabileceğiniz (çeneden açılır veya tam kapalı) en sessiz kask. Belirttiğiniz motosiklet ve belirttiğiniz kask modelleriyle yüksek hızlara çıktığınızda kulaklarınız yırtılırmışçasına bir sese maruz kalacaksınız, bunu garanti edebilirim. Bu durumda ya kulak tıkacı kullanmayı alışkanlık haline getireceksiniz, ya da Schubert C3 , illa "tam kapalı olacak!" diyorsanız da Schubert S1 / S1 Pro modellerinden birini seçeceksiniz (alternatif olarak işitme duyunuzu kısmen veya tamamen kaybetmeyi de seçebilirsiniz tabii, kişisel tercih meselesi :) ).
Carpenoctem
19 Nisan 2009, 22:04
Yüksek süratlere çıkacaksan arai'nin o modelini alman anlaşılır bir hamle olur. Ancak Sharp darbe testinden iyi bir puan alamamış Arai Rx7. Bu, kaskın kötü olduğu anlamına gelmez. Ama güvenlik konusunda biraz daha iyi seçenekler var olduğu sonucu çıkabilir. Bence tercihini ece 22.05 sertifikası olan ve Sharp testinden de 5 yıldız alan bir kask yönünde kullanman daha mantıklı olacaktır. Bunun haricinde kaskın her tarafını kabuk kaplamadığını belirteyim. Vizörün olduğu kısım bildiğiniz gibi açık ve sadece 2mm'lik bir cam/ plastik parçası koruyor sizi oradan alacağınız darbelere karşı. Bu durumda -güvenliği de ön planda tutuyorsanız- vizörü daha sağlam / kalın olan bir kask araştırmakta fayda var.
Bir de ses hadisesi. Eğer sessiz bir kask arıyorsanız ve görünüşü de size itici gelmiyorsa kesinlikle Schubert C3 alın. Aslında çeneden açılır bir kask bu, fakat bulabileceğiniz (çeneden açılır veya tam kapalı) en sessiz kask. Belirttiğiniz motosiklet ve belirttiğiniz kask modelleriyle yüksek hızlara çıktığınızda kulaklarınız yırtılırmışçasına bir sese maruz kalacaksınız, bunu garanti edebilirim. Bu durumda ya kulak tıkacı kullanmayı alışkanlık haline getireceksiniz, ya da Schubert C3 , illa "tam kapalı olacak!" diyorsanız da Schubert S1 / S1 Pro modellerinden birini seçeceksiniz (alternatif olarak işitme duyunuzu kısmen veya tamamen kaybetmeyi de seçebilirsiniz tabii, kişisel tercih meselesi :) ).
Yorumun için teşekkürler dostum ama birşey sorucam "Arai RX-7 GP ECE 22-05 ve yeni gelecek olan SNELL M2010 standartlarına uyan bir kask değilmi?" Yani darbeye baya dayanıklı diye anladım sanki ama ? :silent:
Carpenoctem
26 Nisan 2009, 14:00
Birde bu Sharp testi kafamı çok karıştırıyor benim...::gazete::
http://img22.imageshack.us/img22/6260/sharptest.jpg
absolit
26 Nisan 2009, 14:07
Tartışmasız SCHUBERT!!!!!
Carpenoctem
26 Nisan 2009, 21:02
Tartışmasız SCHUBERT!!!!!
Neden tartışmasız? Yorum yaparken nedenlerinide belirtirseniz seviniriz? Hem fikri olmayan arkadaşlarda bilgilenmiş olurlar?:bestmt:
ugur92
26 Nisan 2009, 21:12
arkadaslar bu kasklar kaliteli şöle böle eyw ama almak istedginzde ah bide bulabilseniz . . . . :farao:
Mafiaboy
26 Nisan 2009, 21:13
hepsi kaliteli :D
absolit
26 Nisan 2009, 21:26
Neden tartışmasız? Yorum yaparken nedenlerinide belirtirseniz seviniriz? Hem fikri olmayan arkadaşlarda bilgilenmiş olurlar?:bestmt:
Schubert marka kaskı benim bir arkadaşım kullnıyor. Oldukça memnun olduğunu söylüyor. Bu arkadaş Racing motor kullanıcısı. Hiç bir şekilde uğultu yapmadığını söylüyor. 250-260 km/h bile.. Bir kere de yolda düşürdü kaskı hızlı giderken ama yalnızca camı çıktı onu da takti tekrar. Paran varsa bundan al derim. Fiyatı bildiğim kadarıyla tuzlu biraz..:)
Kumsal41
26 Nisan 2009, 23:08
Arkadaşlar öncelikle merhaba şu anda Mondial 250 mct kullanmaktayım SHAD marka çenesi açık kaskım var..Fakat motorumu satıcam dolayısıyla bir üst sınıf motora geçicem 750cc'lik ... O yüzden kaskımıda daha güvenli,daha sessiz ve daha kaliteli olsun istiyorum..Benim bildiğim Arai,Shoei ve Nolan var ama bunların arasından hangisini seçeceğimi bilmiyorum kaska 1000-1200 TL bütçe ayırdım dolayısıla kaliteli birşey arıyorum... Bu saydığım 3 model arasından hangisi ve kaskların hangi modeli saydığım kriterlere göre en iyisidir?
SHOEI ve ARAI markalarından biri olacak sanırım tercihim fakat aklıma takılan birşey var Shoei'nin X-Spirit ile XR-1000'i arasında ne fark var? Birde ayrıca Arai'nin RX-7 GP, Viper ve Chaser modelleri arasındaki farklar neler?
Bu arada alacağım motor büyük ihtimalle Honda CBR 600 RR olacak ya da 750'lik bir Naked olabilir ama büyük ihtimalle race'e yönelicem ve ondan sonra ileride bir 1000 cc'lik makineye geçtiğimde de o motorda güzel bir şekilde kullanabileyim istiyorum kaskımı...Şehirler arası 200 civarı arası hızlara çıkabilirim o yüzden bu kadar araştırıyorum sanırım dolayısıyla bir üst paragrafta yazdığım 2 markadan hangisini ve bunların yazdığım modelleri arasından hangisini ve neden onu seçmem gerektiğini farklarıyla yazarsanız gerçekten çok sevinirim arkadaşlar...
Not: Kask; Full-Face istiyorum yani tamamen kapalı olacak,çenesi açık ya da çenesi açılabilir olanlardan istemiyorum...Şimdiden çok teşekkür ederim...
sana bi kaç tane öneri yapmak istiyorum kardeşim bi kaç marka arasından...
Schuberth : dünyanın en sessiz kaskı.... peki dünyanın en sessiz kaskı Schuberth ise kalitesi sence tartışılırmı?
shoei: buda kullanıcılara göre konuşayım buda güzel bi kask ve fuarda kendim baktım kontrol ettim çok hafif bi kask kaliteside güzel..
nolan: kendim kullandım n101 modelini kesinlikle çok güzel bi kask sağlamlık bakımından her yönden güzel fakat biraz ağırdır bu yüzden boynunda bi ağrı olabilir :D öteki markalarla ilgilenmiyorum bile çünki önemi yok zaten...
Discordian
27 Nisan 2009, 01:00
X-Spirit ile XR-1000'i aras1ndaki farklar
sitesine bakarsan1z
PROFESSIONAL RACING HELMET (Profesyonel yarış kask1) X-Spirit
SPORTY TOURING HELMET (sportif gezi kask1) XR-1000'i
x-spirit de Breath Guard kutunun içinden ç1k1yor XR-1000 de yok sonradan al1yorsun
xr1000 XSpirit kasalarda olduğu kadar rahat rüzgar tahliyesi yapmaya müsait değil , ancak çok geride olduğunu söylemek de haksızlık olur
XR1000 , Xspirit'e göre çok sessiz bir kask değil , ancak kendi sınıfı içinde çok başarılı
kenan1n replikas1 xr1000 ne yap1lm1s olsada kenan1n kask1 Xspirit' tir fotolar1n1 dikkatle incelerseniz x-spirit oldugunu görüceksiniz
Barış Şuşut
27 Nisan 2009, 01:03
AGV T-Tech Series
rossiye ver 2 milyon € safebette kullanır:cherry: .. bu bir kalite kıstası değildir
Carpenoctem
27 Nisan 2009, 03:49
Herkese yorumlarından ötürü çok teşekkür ederim fikirlerini paylaştığınız için, özelliklede "kumsal41 ve Discordian" arkadaşlarıma teşekkür ediyorum bilgilendirdiğiniz için beni:cat:
Peki Arai RX-7 GP ve Shark RSR2 Carbon hakkında ne düşünüyorsunuz?
korkut 250
27 Nisan 2009, 08:05
Bence nolan kask bir numara oldukça güvenli bir kask..:cat:
Carpenoctem
29 Nisan 2009, 02:15
Arkadaşlar sizce Arai RX-7 GP 'mi?
http://www.thevisorshop.com/acatalog/RX-7_GP_DIAMOND_BLACK_P400.jpg
yoksa;
Shark RSR 2 Carbon 'mu
http://www.motostorm.it/images/caschi_integrali/shark_rsr2_carbon.jpg
Bu ikisi arasında seçim sizce ne olmalıdır? Hem güvenlik,hem rüzgar tahliyesi ve hemde içine olan hava sirkülasyonu bakımından? (kullanan arkadaşlar varsada sesizlik bakımından yorum yapabilirlerse çok sevinirim..)
shadow_57
29 Nisan 2009, 03:17
bı marushin bıde lazer derım ben abı
Carpenoctem
29 Nisan 2009, 20:20
bı marushin bıde lazer derım ben abı
Dostum saol yorumun için ama ben sana Arai'mi Shark'mı diyorum sen bana lazer diyorsun:pr:
Enduromania
29 Nisan 2009, 20:23
Arai ile Shark ı karşılaştırmak mantıklı değil arkadaşım.
Arai tabii ki...
Carpenoctem
30 Nisan 2009, 03:05
Arai tabii ki...
Peki sence neden :silent: (bilmeyen birisi olduğum için soruyorum)
Shrieker
30 Nisan 2009, 05:34
Peki sence neden :silent: (bilmeyen birisi olduğum için soruyorum)
İkisini de takıp duvara kafa attı herhalde arkadaş. Arai'yle kafası daha az acımış olabilir :P
Aynı testlerden geçmiş iki farklı kask (ECE 22.05 DOT Snell veya her ne ise). Biri diğerinden ne kadar iyi korur ? Veya daha iyi korur mu ? Bunun tek yolu daha bilimsel ve detaylı bir test yapmak. İngiliz hükümeti Sharp'la bu yönde adım attı. Sharp testinden Arai RX-7'nin aldığı puan 3 yıldız Shark RSR2'nin aldığı 5 yıldız. Fakat Sharp sisteminin kendi içinde çelişkileri ve eksiklikleri var. Bu yüzden daha tam anlamıyla kıstas olarak kabul edilemez.
Coq abinin de yazdığı gibi ECE 22.05 veya Snell testlerinden geçmiş kaskları kıracak kadar sert/ağır bir darbe alıyorsanız, büyük ihtimalle ondan önce vücudunuzun başka bir kısmından ölümcül bir yara alarak hayatınızı kaybetmişsiniz demektir. Çünkü kaskın kırılmadan kaldıracağı yükleri korumasız olan boyun omurilik vs. kısımlar kaldıramaz. Bu sebepten dolayı şu an kaskları güvenlik açısından kıyaslarken (en azıdan Sharp testi güvenilirliğini tam anlamıyla ispatlayana kadar) yapılabilecek en mantıklı yorum ECE 22.05 testini geçen bütün kaskların aynı koruduğunu varsaymak olacaktır. Uzun lafın kısası ECE 22.05 sertifikasına bak gerisini boşver.
Carpenoctem
01 Mayıs 2009, 02:00
İkisini de takıp duvara kafa attı herhalde arkadaş. Arai'yle kafası daha az acımış olabilir :P
Aynı testlerden geçmiş iki farklı kask (ECE 22.05 DOT Snell veya her ne ise). Biri diğerinden ne kadar iyi korur ? Veya daha iyi korur mu ? Bunun tek yolu daha bilimsel ve detaylı bir test yapmak. İngiliz hükümeti Sharp'la bu yönde adım attı. Sharp testinden Arai RX-7'nin aldığı puan 3 yıldız Shark RSR2'nin aldığı 5 yıldız. Fakat Sharp sisteminin kendi içinde çelişkileri ve eksiklikleri var. Bu yüzden daha tam anlamıyla kıstas olarak kabul edilemez.
Coq abinin de yazdığı gibi ECE 22.05 veya Snell testlerinden geçmiş kaskları kıracak kadar sert/ağır bir darbe alıyorsanız, büyük ihtimalle ondan önce vücudunuzun başka bir kısmından ölümcül bir yara alarak hayatınızı kaybetmişsiniz demektir. Çünkü kaskın kırılmadan kaldıracağı yükleri korumasız olan boyun omurilik vs. kısımlar kaldıramaz. Bu sebepten dolayı şu an kaskları güvenlik açısından kıyaslarken (en azıdan Sharp testi güvenilirliğini tam anlamıyla ispatlayana kadar) yapılabilecek en mantıklı yorum ECE 22.05 testini geçen bütün kaskların aynı koruduğunu varsaymak olacaktır. Uzun lafın kısası ECE 22.05 sertifikasına bak gerisini boşver.
Anladım bu sefer:cat: o zaman geriye kıstas olarak alacağım
1-) Hangisi daha sessiz ve;
2-)Hangisinin hava giriş ve çıkış delikleri daha çok yazın beni serinletmeye yeter? :cherry:
3-)Hangisinin şekil itibariyle (arkalarındaki spoyler olsun gibi) rüzgara karşı daha ayrodinamiktir? Yani rüzgar kasktan kayıp gider olayı:silent:
Not: Vizörü sanırım kıstas olarak almama gerek yok..Çünkü bildiğim kadarıyla en sağlam vizör Shark rsr2 deymiş doğrumu? Kırılmaz vizör garantili satıyorlarmış duyduğum kadarıyla:bounce:
Shrieker
01 Mayıs 2009, 02:13
İşin doğrusu RSR2 vizörü için dışarda "Formula 1 style" diyerek reklam yapmaya çalışıyorlar. Gerçekten de kalınlık ve esneklik olarak kıyaslandığında F1'e en yakın vizörler RSR2'dedir. Yine de RSR2 gidip bir dükkandan satın alabileceğiniz jenerik bir kask. O yüzden tutupta özel üretim F1 kasklarıyla veya vizörünü onların vizörüyle kıyaslamak abesle iştigal.
Tabi Türkiye'de "F1 Style" tarzı bir reklam yeterli olmayacağından "kırılmaz cam yazalım gitsin" demişler herhalde:cherry: Bence kırılır ama diğer kask vizörlerinden daha çok dayanacağı kesin.
Discordian
01 Mayıs 2009, 02:27
Arai tabii ki...
arai daha konforlu bence doğru seçim bencede arai, arai vizörleride esnek bir yapısı vardır kolay kırılmaz shark sadece aynı teknoloji yi kalınlaştırmış milleti kandırıyor
Carpenoctem
01 Mayıs 2009, 02:28
İşin doğrusu RSR2 vizörü için dışarda "Formula 1 style" diyerek reklam yapmaya çalışıyorlar. Gerçekten de kalınlık ve esneklik olarak kıyaslandığında F1'e en yakın vizörler RSR2'dedir. Yine de RSR2 gidip bir dükkandan satın alabileceğiniz jenerik bir kask. O yüzden tutupta özel üretim F1 kasklarıyla veya vizörünü onların vizörüyle kıyaslamak abesle iştigal.
Tabi Türkiye'de "F1 Style" tarzı bir reklam yeterli olmayacağından "kırılmaz cam yazalım gitsin" demişler herhalde:cherry: Bence kırılır ama diğer kask vizörlerinden daha çok dayanacağı kesin.
Peki 1-2 ve 3. ncü şıklardaki sorular için ne düşünüyorsun:silent:
arasad
01 Mayıs 2009, 13:31
Kuzen 2gün önce Arai RX-7 ECE 22.05 aldı bende onla kullandım falan harika bişey ama biraz ağırlığını hissettiriyor ''1.550gr'' dı sanırım.
Shark RSR2 ''1.290gr'' madem bide 5 yıldız almış ve fiyatı yarısı neredeyse bunu almak mantıklı bende düşünüyorum. :cat:
.
İş anket olunca nedense hep aynı marka ya da ürünler alternatif gösterilmekte.
Adını andığın markalardan başkaları yok mu?
Uvex,Shark vs vs vs
Ben mesela bir Uvex Helix Tricomposit (Carbon/Kevlar/Polyester 1120gr hafif) kullanmaktayım. NOT: şu anda fiyatı 400,-€ dan 199,-€ indirildi ayrıca renkli vizörle gelmekte:wiinkk:
http://cgi.ebay.de/UVEX-HELIX-NEU-m-Garantie-Gr-S-Schwarz-Blau-Si_W0QQitemZ310101921543QQcmdZViewItemQQptZHelme?h ash=item310101921543&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C 240%3A1318%7C301%3A0%7C293%3A1%7C294%3A50
Kuzen 2gün önce Arai RX-7 ECE 22.05 aldı bende onla kullandım falan harika bişey ama biraz ağırlığını hissettiriyor ''1.550gr'' dı sanırım.
Shark RSR2 ''1.290gr'' madem bide 5 yıldız almış ve fiyatı yarısı neredeyse bunu almak mantıklı bende düşünüyorum. :cat:.
Peki fiyatı neydi birde onu yazarsan tam olacak:cat:
arai daha konforlu bence doğru seçim bencede arai, arai vizörleride esnek bir yapısı vardır kolay kırılmaz shark sadece aynı teknoloji yi kalınlaştırmış milleti kandırıyor
Aynı ölçülerde 5 farklı model deneyin, hepsininde diğerlerinden farklı oluğunu göreceksiniz. Kask denenmeden alınmaz arkadaşlar. tavsiye üzerine kask alanlar 100/99 hüsrana uğrar.
Kısa ve öz bir tanım:cat:
motocross11
01 Mayıs 2009, 16:57
arkadaşlar fiyat performans aralığı diye düşünürsek olayı bence lazer kasklara bi bakın derim. vertigo serisi gercekten hem görüntü hem kullanım acısından hemde güvenlik acısından oldukça güzel .:cat:
Carpenoctem
01 Mayıs 2009, 21:38
arkadaşlar fiyat performans aralığı diye düşünürsek olayı bence lazer kasklara bi bakın derim. vertigo serisi gercekten hem görüntü hem kullanım acısından hemde güvenlik acısından oldukça güzel .:cat:
Fiyat ve performans çoğu şeyde en önemli kıstas olabilir ama bence konu kask olunca sadece fiyatı eleyip performansı ele almak bence daha önemli..
İş anket olunca nedense hep aynı marka ya da ürünler alternatif gösterilmekte.
Adını andığın markalardan başkaları yok mu?
Uvex,Shark vs vs vs
Ben mesela bir Uvex Helix Tricomposit (Carbon/Kevlar/Polyester 1120gr hafif) kullanmaktayım. NOT: şu anda fiyatı 400,-€ dan 199,-€ indirildi ayrıca renkli vizörle gelmekte:wiinkk:
http://cgi.ebay.de/UVEX-HELIX-NEU-m-Garantie-Gr-S-Schwarz-Blau-Si_W0QQitemZ310101921543QQcmdZViewItemQQptZHelme?h ash=item310101921543&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C 240%3A1318%7C301%3A0%7C293%3A1%7C294%3A50
Peki fiyatı neydi birde onu yazarsan tam olacak:cat:
Aynı ölçülerde 5 farklı model deneyin, hepsininde diğerlerinden farklı oluğunu göreceksiniz. Kask denenmeden alınmaz arkadaşlar. tavsiye üzerine kask alanlar 100/99 hüsrana uğrar.
Kısa ve öz bir tanım:cat:
Arai,Shoei,Nolan ya da Shark gibi marka tercih edenlerden hüsrana uğrayan varmıdır bilmiyorum bu biraz değişik bi yorum olmuş bence:) Bide Vemar bile gp'ye girmişken adı ve sanı hiç duyulmamış Uvex marka bir kaskı kim tercih eder o tartışılır ki fiyatı 400 -€'dan , 199 -€'ya inmiş ilginç! Yani burdaki markalar yerine daha başka tercihler olabilir demişsin peki eyw diyorum ama bence Uvex gibi hiçbir yorum ve bilgi olmayan bir kask için bence onun yerine daha birçok alternatif olabilir yorumu bence daha mantıklı gibi::uzgunum:
Carpenoctem
15 Mayıs 2009, 02:40
Ankette bi 100'ü geçemedik valla:)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO