PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Endurocular yardım lütfen...

Sayfa : 1 [2]

kingman30
19 Nisan 2009, 15:15
O iyi o zaman.Babanda araba varsa sen keyfine bak.Ben de geçen babaya isyan ettim.Hep biz mi alacaz araba.Bi kere de sen al biz gezelim , bir sürü kira alıyosun dedim.Baya işe yaradı bu çıkışım.Niyeti bozmuş.Araba almaya karar vermiş.O zaman bizde bakarız keyfimize.

Yalnız motor alırken enduro olsun , touring olsun satın almadan önce en azından artçı olarak binerek test etmelisin.Bunu istemek senin en doğal hakkın.Titreşimi ne durumdadır.Rahatlığı , yol tutuşu.Hangisi hoşuna giderse onu almalısın.Ben şahsen şöyle arkasına binip bi tur atmadan hiçbir motoru almam.

EnduRoad
21 Nisan 2009, 23:38
Hayırlı uğurlu olsun hocam, DL de iyi makina ama ben hala daha Yeni Tenere veya eski kasa Transalp arasından seçim yapmanı şidetle tavsiye ederim...

juniyear
22 Nisan 2009, 10:42
Hayırlı uğurlu olsun hocam, DL de iyi makina ama ben hala daha Yeni Tenere veya eski kasa Transalp arasından seçim yapmanı şidetle tavsiye ederim...

Hocam biraz daha açsan. Hangi sebepten dolayı onlar arasında seçim yapmalıyım:silent:

belo
22 Nisan 2009, 19:03
ilk vitesli mtorun olacaksa ve enduro olacaksa şimdilik ucuz yollu bir kle 500 al gerisini sonra düşünürsün benim param yetse gider hiç düşünmem yeni kasa tenere alırım ben gecen aralıkta 2004 kle 500 aldım 7000 e bu fiyata zaten başka enduro motor zaten bulamazsın

reuben07
22 Nisan 2009, 19:03
s.a arkadaslar..bu sitede yeniyim... aranızda atv cilerede yer warmı :):)

juniyear
22 Nisan 2009, 20:35
s.a arkadaslar..bu sitede yeniyim... aranızda atv cilerede yer warmı :):)

a.s.
hocam tanışma bölümünde bi kendini tanıt istersen. atv lerle ilgili bölümlere bakarsın sonra. bu konu altında atv ile ilgili bilgi bulmazsın.

kingman30
22 Nisan 2009, 21:22
ilk vitesli mtorun olacaksa ve enduro olacaksa şimdilik ucuz yollu bir kle 500 al gerisini sonra düşünürsün benim param yetse gider hiç düşünmem yeni kasa tenere alırım ben gecen aralıkta 2004 kle 500 aldım 7000 e bu fiyata zaten başka enduro motor zaten bulamazsın

Harbiden hocam iyi bi noktaya parmak bastın.Biz takmışız transalp bmw diye gözümüz başka motor görmüyo.Kawasakinin böyle bir modelinden haberimiz bile yoktu.Tipine baktığımda gerçekten bmw gibi yakışıklı bir alet.İkinci el fiyatları da çok makul.7.500 civarı 20.000 km altı baya var.

Hocam alet nasıl.Biraz detaylı tanıtabilir misin bize?Ne kadar yakıyo.En son kaç hız yapıyo.Ağırlığı nedir?Yol tutuşu , dağ bayır performansı nedir?Titreşim durumu nasıldır?Eğer aklıma yatarsa önümüzdeki aylarda alabilirim bi tane.Detaylı bilgilendirirsen sevinirim.

Birde KLR 650'ler var.Onlarında fiyatları çok uygun.

juniyear
22 Nisan 2009, 23:47
Harbiden hocam iyi bi noktaya parmak bastın.Biz takmışız transalp bmw diye gözümüz başka motor görmüyo.Kawasakinin böyle bir modelinden haberimiz bile yoktu.Tipine baktığımda gerçekten bmw gibi yakışıklı bir alet.İkinci el fiyatları da çok makul.7.500 civarı 20.000 km altı baya var.

Hocam alet nasıl.Biraz detaylı tanıtabilir misin bize?Ne kadar yakıyo.En son kaç hız yapıyo.Ağırlığı nedir?Yol tutuşu , dağ bayır performansı nedir?Titreşim durumu nasıldır?Eğer aklıma yatarsa önümüzdeki aylarda alabilirim bi tane.Detaylı bilgilendirirsen sevinirim.

Birde KLR 650'ler var.Onlarında fiyatları çok uygun.

İlk vitesli motorum olmayacak.En azından 20 000 km lik vitesli motor tecrübem var. Vitesli motor için gayet yeterli diye düşünüyorum. :P

KLE 500 e gelince ben düşünmüyorum ama bildiğim kadarıyla karbüratörlü ve V twin değil. Sanırım 5.5 lt civarında bi yakıtı ve 160 km den sonra kas yapısından dolayı bi sallanma olduğunu okumuştum. Uzun yolda 500 lük olduğu için motorda yüklü olduğunda ara hızlanlamarı iyi değil diye okumuştum. Ben sadece okuduklarımı yazdım hiç kullanmadım ama yanlışım varsa düzeltin lütfen.:mrgreen:

kingman30
23 Nisan 2009, 17:00
Ben otomobilimle bile 160'a çıkmıyorum.Hele iki tekerle en fazla 140'ı görürüm.O da ancak otobana çıkarsam.Zaten öyle çoluk çocuğu bırakıp fazla uzun yola çıkacak yaşımız geçti.En fazla çıkacağımız yolculuklar 300-500 km olur.Onda da 150'yi görsün yeter.Motorunu eleştirenler var.er5'le aynı motor varmış.Enduroda yüksek tork olmalıymış.Bir tork merakı almış başını gidiyo.KLE500'le en dik rampayı iki kişi ağır yüklü bir şekilde tırmandığını söyleyenler var.Demek ki tork yeterli.Zaten tork aldatmacası bence sadece tek silindirli motor kullananların kendini kandırmasından başka bişey değil."Olsun benim motorum tek silindirli titreşimli ancak deli gibi tork var."Diyerek kendilerini teselli ediyolar bence.Diğer çift silindirlilerde torkun yetersiz olacağını hiç sanmıyorum.KLE 500'lerin 8.500 civarı az kullanılmış temizlerini bulmak mümkün.Benim için gayet yeterli bir motor.Tek dezavantajı karbüratörlü olması.

mczaga
28 Nisan 2009, 02:44
Transalp transalp biraz düşük olsa yeni kasası düşünmeden alınıcan motor V motor ABS sağlam kalite :)