Orijinalini görmek için tıklayınız : teknik bir soru karbüratörle ilgili
mterayes26
14 Nisan 2009, 02:02
motorum 16000 de . daha karbüratörü açılıp temizlenmedi . Bir kaç kişi kafayı mı yedin temizlettir onu dediler de . Karbüratör temizlik istiyorsa belirtileri nelerdir
motorhocası
14 Nisan 2009, 02:05
Eray ,motor öksürme yapar, devirlenirken kesiklik olur. Relanti düzensizleşir. Bir de çekişten düşer :cat:
mterayes26
14 Nisan 2009, 02:07
tamam abi vakit gelmiş ozaman , diğer arkadaşların da görüşlerini alalım
motorhocası
14 Nisan 2009, 02:39
tamam abi vakit gelmiş ozaman , diğer arkadaşların da görüşlerini alalım
Neden öyle dedin, bana güvenmiyor musun::exclaim:
mterayes26
14 Nisan 2009, 03:00
Neden öyle dedin, bana güvenmiyor musun::exclaim:
abi sana güveniyorum da hani sürekli işin içinde olan arkadaşlar var bu işi meslek edinmiş onların da fikirlerini alalım
serkanADH13
14 Nisan 2009, 03:23
arkadaşım temizlik işi o kadar zor değil zaten,
ben sıkıldıkça temızlerım,
neredeyse her 2,3 haftada bir yani:)
sende denemelısın,
zaten göreceksin ne kadar pislenmiş oldugunuda.
bir dahaki sefer temizlerken resimleri ile anlatırım,,,
mterayes26
14 Nisan 2009, 03:44
sende denemelısın,
çok harika olur ben dağıtıp bir daha toplayamayacağımdan korkuyorum
deli_mavi
14 Nisan 2009, 04:53
yahu bu camurlu belediye suyumu arkadaslar yapmayin Allah askina karburator bu benzini nereden aliyonuyz acaba?dere filanmi var hani oradan suzmeden toprakla karisik falan yane?ben hic temizletmedim ve benzinde gayet temiz....sorunda yok ucucu olan bir madde neden tortulansinki bunu anlatsin biri bana beni kandirabilirse:cyclopsan neden surekli temisliyonuz karburatorunuzu?Gereksiz bence
mterayes26
14 Nisan 2009, 13:37
yahu bu camurlu belediye suyumu arkadaslar yapmayin Allah askina karburator bu benzini nereden aliyonuyz acaba?dere filanmi var hani oradan suzmeden toprakla karisik falan yane?ben hic temizletmedim ve benzinde gayet temiz....sorunda yok ucucu olan bir madde neden tortulansinki bunu anlatsin biri bana beni kandirabilirse:cyclopsan neden surekli temisliyonuz karburatorunuzu?Gereksiz bence
arkadaşım sürekli temizlemiyorum 16300 km de olan motorumun bu ihtiyacı olan varmı diye soruyorum bilgili kişilere , benzini dereden almıyoruz . Benzin uçar pisliği kalır . Sanayiye yolun düştüğünde kirli benzin ile çalışmış motorun halini gör .
motorhocası
14 Nisan 2009, 13:41
çok harika olur ben dağıtıp bir daha toplayamayacağımdan korkuyorum
Eray gözünü korkutmasın beraber söküp takarız. Şimdi yapalım mı:cherry:
aSuBaYaH
14 Nisan 2009, 13:48
sende denemelısın,
rasgele söküp temizlemek de iyi değildir, bu gibi parçalar sıkıldıkça sökülmez:cat: yalama olur vida yerleri
mterayes26
14 Nisan 2009, 14:02
bir arkadaşın ybr manisa da kol çıkarmıştı . Motorcu pis karbüratöre atmış suçu da , kol aşırı yüklenmekten çıkar ama :S:S:S
valla gökhan abi , benim hayaller suya düştü abim bankaya girdi , iş başa düştü
motorhocası
14 Nisan 2009, 14:04
bir arkadaşın ybr manisa da kol çıkarmıştı . Motorcu pis karbüratöre atmış suçu da , kol aşırı yüklenmekten çıkar ama :S:S:S
valla gökhan abi , benim hayaller suya düştü abim bankaya girdi , iş başa düştü
Hayırlı olsun:rendeer: artık dükkandan zor çıkasın sen:queen:
solmyr
14 Nisan 2009, 14:11
servis bana 10000de yapılır dedi
mterayes26
14 Nisan 2009, 14:25
BAKALIM yaa depoyu doldurup , scout katkısı atıp deneyeceğim birde
mach1
15 Nisan 2009, 00:21
Sakın onu atma:queen:O madde depoda ne var ne yok pası söküp filtrenin içine gidiyor.En iyisi biraz benzin çek depodan sonra küçük boya fırçası ile temizle içine hava tabancasıyla hava tut:cat:
mitmuallim
15 Nisan 2009, 00:29
bende seyhan 150 c var 53.000 km oldu daha açıpta temizleme ihityacı hissetmedim.Garip bir durum değil sanırm..
Motorda gayet iyi gidiyor hani öksürme falan yok.
serkanADH13
15 Nisan 2009, 00:30
arkadaşlar herşey benzınden gelmez,
kaldıki depo kapağınızın contası aşınmış ise ve yağmur altında dolaşmaktan veya motoru yağmur altında bırakmaktan depoya su karışabılır,
bu sebepten dolayı karburatorde problem olusabılır,
bu arada ben herzaman ıhtıyac oldugundan temızleyen bırı degılım,
eğer motorda canımı sıkan ve benım ıcın sorun gıbı görunen bır durum oldugu zaman,
bir pazar gunu cekerım motoru camımın altına,
komple dağıtırım,
3,4 saat ugrasırım,
silerım yaglarım,yıkarım gevşeyen yerleri sıkarım, parlatırım ve son kontrollerıde yaptıktan sonra toplarım,
severım motorumla oynaşmayı :P:)
bu sebepten dolayıdır karbüratörle uğraşmam,
kaldıki ben karbüratörü zırt pırt söküp takın demiyorum,
eğer temizlenmesi gerekiyor ise neden bıldıgın şey için ücret odeyesınkı mantıgı ile söylüyorum,
Onun dışında ne bir çıkarım var,
nede getır bana şu kadar para ver temizlerim diyorum,
sadece dediğim,
Nice Saf Ustalar Var Ve İşlerini Adam Akıllı Yapmadıkları Halde Onlardan İşçilik Beklıyoruz...
mertyagci
15 Nisan 2009, 00:33
bende seyhan 150 c var 53.000 km oldu daha açıpta temizleme ihityacı hissetmedim.Garip bir durum değil sanırm..
Motorda gayet iyi gidiyor hani öksürme falan yok.
İyi km yapmışsın tebrik ederim.
mitmuallim
15 Nisan 2009, 00:37
Yaz kış üstünde ulaşım için kullanınca sayaç durmada dönüyor.. teşekkür ederim tebriğin için
osmanba
15 Nisan 2009, 00:51
Dostum motosikletinde şayet hissedilir bir tıkanma yanı çekiş kaybı varsa olabilir. Yoksa kesinlikle hiçbir aracın karbratörünün sökülmesinden yana değilim. Çünkü fabrikasyon ayarı yapabilen usta yok. Karburatör aracın akciğeri. Rahatsız olup nefes alamayan insanı düşünün. Fabrıkadan çıkarken en modern cıhazlarla benzin ve hava karışım ayarları yapılır. Hangi ustada karışım ayarı yapan cıhaz var. Veya bu cıhazı nekadar verimli kullanabiliyor. Zaten karburatörden önce depo çıkışında benzin filitresi vardir. Onu temizleyin yeterli. Bence mecbur kalmadıkça asla elletmeyin. Sonra göreceğiniz netice; Bol benzin tüketmek, git diyede motora yalvarmak...
piranha4
15 Nisan 2009, 00:55
Hemen karbüratör pislenmesi ile ilgili bir noktayı belirteyim.Gaz telinizin dış kablosu ile arasında keçe-conta yoksa veya dış ortama açık-tozlugu yoksa( aynı şekilde karbüratöre girdigi kısımda incelenmeli)ve sık sık gaz teli yaglama takıntınız varsa karbüratörünüz devamlı pisleniniyorsa sorun aldığınız benzinde degil.yazdıklarımın içinde arkadaşlar.Gaz teliniz karbürotöre pislik taşıyor.:queen::queen::queen:
reflexiv
16 Nisan 2009, 23:03
arkadaslar birde her benzinin temizliği aynı değil.ben benzinimi shell ya da bp dısında baska biryerden almam.nice tanınmıs markaların benzinlerini gördüm burda..dikkat edin..pisliğin çoğu benzinden geliyor..
mach1
17 Nisan 2009, 02:24
Dostum motosikletinde şayet hissedilir bir tıkanma yanı çekiş kaybı varsa olabilir. Yoksa kesinlikle hiçbir aracın karbratörünün sökülmesinden yana değilim. Çünkü fabrikasyon ayarı yapabilen usta yok. Karburatör aracın akciğeri. Rahatsız olup nefes alamayan insanı düşünün. Fabrıkadan çıkarken en modern cıhazlarla benzin ve hava karışım ayarları yapılır. Hangi ustada karışım ayarı yapan cıhaz var. Veya bu cıhazı nekadar verimli kullanabiliyor. Zaten karburatörden önce depo çıkışında benzin filitresi vardir. Onu temizleyin yeterli. Bence mecbur kalmadıkça asla elletmeyin. Sonra göreceğiniz netice; Bol benzin tüketmek, git diyede motora yalvarmak...
Katılıyorum:cat:98 yılında 76 Buick regal almıştık İstanbuldan.Antalyaya geldikten sonra egzoz kahve rengi idi(yakıtı temiz atıyordu)Antalyada bi temizlemeye verdik hem performans düştü hemde yakıt arttı düzeltebilende olmadı:wiinkk:
mhrrmkpnr
17 Nisan 2009, 02:28
karburatorun altında ufak bi tahliye vidası vardır ac onu samandıradaki benzin aksın eger içinde pislik su vs varsa bosalmıs olur ztn baska turlu hiç bozma karburatorunu..
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO