Orijinalini görmek için tıklayınız : Radar Hakında
acun0
13 Nisan 2009, 12:21
şahsen motora zevk için binen birisiyim. 3 tane aracım var. fakat motorsiklet bir tutku vaz geçemiyorum. dün pazar olması nedeniyle hiç neden olmamasına rağmen uzun yola çıkıp keder dagıtayım dedim. ama yolda malesef radara girmişiz 101 km hızla 268 lira para cezasına çarptırıldık. polisler sana pilaket vermek lazım kask mont ehliyet vize sigorta tam olan ilk karşılaştığımız bir motorcu çıktı karşımıza dediler fakat cezayıda kesmeden durmadılar. baya konuştuk radar hız sınırı78 fakat 92 den sonra istersen 300 git fiyat aynı 268 lira
polis dediki kardeşim siz birlik olup bu işe çare bulabilirsiniz en azından 90 yapılabilir. fakat sizden ses çıkmıyor. kanun da böyle işlemeye devam ediyor. dedi
yıllık kesin bir defa radar cezası yada şehir içinde bagıttırdın diye ceza geliyor. artık baydı benim usulsüzlük mü yapmam gerek pilaka kıvırma yada söküp dur denince durmamak gibi :pale:zorla buna teşvik ediliyoruz.:pr:
öncelikle geçmiş olsun hocam belki buda bizim hayatımızın sadakasıdır ben hep o şekilde yorumlarım boşver cana birşey olmasın
ama sen hata yapmışsın 101 ile radara girersin bir dene bakım 250 ile giriomu radara :)))
Gökhan
13 Nisan 2009, 12:32
polis dediki kardeşim siz birlik olup bu işe çare bulabilirsiniz en azından 90 yapılabilir. fakat sizden ses çıkmıyor. kanun da böyle işlemeye devam ediyor. dedi
Vayyy be ülkemin polise bile bize hak veriyor.Gözlerim yaşardı:)
Polisinde dedigi gibi çözüm birlik olmakta:cat:
muzaffer1968
13 Nisan 2009, 12:39
Vayyy be ülkemin polise bile bize hak veriyor.Gözlerim yaşardı:)
Polisinde dedigi gibi çözüm birlik olmakta:cat:
Polis haklı, çünkü o yasaları uyguluyor. Eğer yasada hız limiti 90 olursa onu uygulayacak :cat:
aykan
13 Nisan 2009, 12:42
bende yemiştim 79 km yle çok komik ama 115 kağat çaktılar......
solmyr
13 Nisan 2009, 12:52
bende 100ün üzerinde sabit giderken,çevirme gördüm bikaç araç çevrilmişti ama beni çevirmediler.oraya kadar 10km dir 100ün üzerinde gidiyorum
acun0
13 Nisan 2009, 12:56
ceza yedigim yer uşak yakınında gediz ılıcalar mevkisi
çevirme ayrı bir durum radar ayrı.
muzaffer1968
13 Nisan 2009, 13:04
Bende birçok kez radarın yanında hızlı geçtim ama hiç durdurmadılar :mrgreen: ne kadar şanslıyım :cat:
solmyr
13 Nisan 2009, 13:08
bende uşak-izmir yolundaydım,radar çevirmesiydi büyük ihtimal, kontrol yapılır gibi değildi,ehliyetini alıp polis otosuna gitti polis,sonrasını görmedim,bi araç bi kamyonet vardı
shadow_57
13 Nisan 2009, 13:21
en sonunda maganda yapacak bu polısler bızı :D otaa bo.... ceza keserlerse en son dedıgın gıbı olcak arkadasım
StoneOfDeath
13 Nisan 2009, 13:44
dedigin cok dogru ama bu hayattada durust olan kaybedıo bı konuda durmasan o polısler meganla sahınle senımı yakalayacak sacma yada plakayı kıvırıp yada alta koysan neye ceza kescek 600RR die cezamı kescekler ama yapıcakta birşey yok bu arada hız sınırısı 90km deılmı ya sollama dahıl %10
99km dıe bılıodum ben uzun yollardamı oluodu o :queen:
chopperrider
13 Nisan 2009, 14:35
90 otomobiller için. motosiklet için daha düşük.
bu arada hız sınırı 90 da olsa 110 da olsa değişen bişey olmaz sonuçta. yeterli beygir gücü olan hangi motosiklet bu hızlarda seyreder şehirlerarası yolda. kendimizi kandırmayalım.
ayrıca otomobil için de 90 km çok düşük bi değer otoyolda 120 de düşük. sadece motosikletle ilgili bi durum değil.
hao_asakura
13 Nisan 2009, 17:24
benim bildiğim kadarıyla her aracın belirli bir hız sınırı var bu sınırın yüzde 10 nuna kadar aff. % 10 ve % 25 arası normal ceza % üstü pahalı ceza motor hız sınırı 70 sen 77 yapsan tmm ama 78 oldumu patlar ama 87 i geçtin mi pahalı ceza, sen isterse 210la git yani % 200 geç hız sınırını ama yine aynı.. yani baktık radara yakalancaz. yapabildiğimiz kadar hız yapıcazda tadı çıksın dimi 150ylle yakalanmak ayrı 300le yakalanmak ayrı. zevk
orcunmavis
13 Nisan 2009, 18:05
ben bu radarlardan firar etme konusun da çekirgeler ile yarışıyorum ama ne zaman a kadar zıplayacağız bakalım
anılyuksel
13 Nisan 2009, 18:50
çevirmeden kaçmayın ben dün akşam cebeciden geliyodum yolda çevirme vardı kaçıcaktım da askerler bekliodu tüfekle indirirler diye kaçmadım :)
PIERzig
13 Nisan 2009, 19:02
Bana 91le aynı cezayı yazdılar ne iş :pr:
reflexiv
13 Nisan 2009, 19:30
ben kayseriye girerken 110 la felan gidiyordum radar uyarısını görünce yavasladım ama çevirdiler 98 le girdin dediler ama yavasladım felan yavas geldim dedim.radar uyarsından onceki 500 mt içinde radar alıyor dediler kestiler 237 lira gönderdiler..
wind_northeast
13 Nisan 2009, 20:09
ben motorcuya motorcu demem,motorcu radara girmedikçe:)
şaka bi yana,hocam hepimiz arada bi katlanıyoruz bu duruma.ama yapacak bişey yok...radarların yerleri pek fazla değişmiyor.o yüzden bildiğim yollarda artık kolay kolay girmiyorum.bilmediğim yollarda da temkinli hareket ediyorum.uzun süredir cezam yok şeytan kulağına kurşun...
Lucas
13 Nisan 2009, 20:17
Geçmiş olsun, plaka kıvırmak en iyi yöntemlerden biri. Kanunlar bu kadar saçma olunca, kanunları delmek mübah hale geliyor.
ERDEM860
13 Nisan 2009, 20:33
bende gecen gün bu yeni açılan bomonti-kağıthane tünelinde 255 km/h gördüm.. sonra eve geldim baktım tünelde hız icin bir kamera yokmuş eds varmış oda emniyet şeridi icin.. ama plakayı bende kapatcam sıkılıorum valla makineyle bi gaz açamıorum!!!
geceende istiklale girdik saatten haberimiz yoktu 45lira yedik, Aziz kardeşim ile :queen:
korkut 250
13 Nisan 2009, 22:15
bende gecen gün bu yeni açılan bomonti-kağıthane tünelinde 255 km/h gördüm.. sonra eve geldim baktım tünelde hız icin bir kamera yokmuş eds varmış oda emniyet şeridi icin.. ama plakayı bende kapatcam sıkılıorum valla makineyle bi gaz açamıorum!!!
geceende istiklale girdik saatten haberimiz yoktu 45lira yedik, Aziz kardeşim ile :queen:
ERdem Avcılara giderkende dikkat et radar varmış :mrgreen:
Alkan1970
13 Nisan 2009, 22:16
cezalar da cok agir hakikaten.
avare rulman
13 Nisan 2009, 22:29
sen yine cbr 600f ile hız cezası yemişsin. ben izmir çıkışında 10 beygirlik ybr 125 ile aynı cezayı yedim. :) insan utanır ceza yazmaya.
acun0
14 Nisan 2009, 09:53
polis bana hak veriyor. sen haklısın bu motorun 78 yapması ayıp olur. ama ben kanunun gerektirdiğini yapıyorum. birlik olup sesinizi yükseltin diyor.ama biz birlik olmayı bırak sen geçersin ben ekerim diye birbirimizle savaş ediyoruz.zaten azınlıktayız
SERKANS
14 Nisan 2009, 10:15
Polis haklı, çünkü o yasaları uyguluyor. Eğer yasada hız limiti 90 olursa onu uygulayacak :cat:
şehirlerarası yolda 120, bana hız sınırı 120 hızım 148 diye ceza geldi, hemen ödersen 198 YTL bence bekleme
acun0
14 Nisan 2009, 10:41
ilk işim parayı yatırmak oldu 199 lira ödedim ama acısını çıkartıcam.
okayyorukcuoglu
14 Nisan 2009, 10:59
geçmiş olsun daha seftem yok radarın olduğu yerleri biliyorum basmıyorum sonra allah ne verdiyse:cherry:
kingsemo23
14 Nisan 2009, 11:17
hocam çok geçmiş olsun benim scooterın bile plaka altta bence motorda en iyi plaka yeri alabiliyorsanız alta alın her şekilde en iyisi bazı durumlarda gerekiyor. bi kaç defa polis çevirmesinde plaka neden altta die de sormadılar yani polisler kuyruk altı plakaya bişi demiyolar.
karagöz187
14 Nisan 2009, 19:02
ne duruyon arkadaş sende :)
STeReO
14 Nisan 2009, 20:26
biz şimdi uzun yolda scooter ile 90 ı geçsek cezamı yiycez :silent:
mrock
14 Nisan 2009, 20:58
1. vites 80 km/h yapıyorsa ve bu motora trafik onayı veriliyorsa bunda bir deli saçması bir durum var.Napalım 77 km/h hızda 5. viteste mi gidelim yoksa 1. viteste mi :queen::queen:
bathu
14 Nisan 2009, 21:52
önceden bu uygulamalar sık değildi.. ama şimdi devletimizin paraya ihtiyacı var yukardan yazı geliyor tüm iller genelinde böyle.. polis memurarına günlük şu limitte ceza kesiceksin az keserse amirinden azar yiyor amirde bir üstünden böle böle yukarıı yanii yapacak bişi yok hamdolsun demekten başka :farao:
skakfilozofu
14 Nisan 2009, 21:55
1. vites 80 km/h yapıyorsa ve bu motora trafik onayı veriliyorsa bunda bir deli saçması bir durum var.Napalım 77 km/h hızda 5. viteste mi gidelim yoksa 1. viteste mi :queen::queen:
dostum bence ya sen motoru yada ülkeyi değiştir.
huceyn
14 Nisan 2009, 21:57
bi ara denize gidiyoruz.bi an kendimi bi motosiklet grubu içinde buldum.
bi baktım 4 motordan 2 si tanıdık selamlaştık falan beraber gitmeye başladık.ibrem 95-100 arası gidiyordu.
bi arkadaşta hayabusa vardı sollam yapmak için biraz açtı gazı.ilerde çevirme var.
durduk.
hepimizin plakayı ve hızları okuyo.benimk 98.
diğerleride 95 civarı.
ama hayabusa 102...
100 e kadar idare ediyoruz dedi ve hayabusaya yazmıştı:cyclopsan
asfalt meleği
18 Nisan 2009, 05:49
78 i aşmayın o zaman.. taki otobana çıkıncaya dek.. :P
veya hız sınırını aşacaksak hiç olmazsa 200+ olsun da amorti etsin kendini bari değil mi :) (önce motor lazım :P)
Serk21
22 Nisan 2009, 17:39
kolayı var hemen bnm 150cc ile takas yapalım bi daha istesende giremessin =) şaka bi yana geçmiş olsun =)
CBF150
22 Nisan 2009, 18:54
Gezi dönüşü yağmura yakalanmıştık ve ne verdiyse kapattık.:cherry:
Sivrihisara gelmeden ilerde çevirmenin olduğunu görünce radara girdiğimizi farkettik.:pale:
Tarlalardan,tepelerden sivrihisarın içinden arkasından çevirme yapılan noktayı geçip topukladık tekrar.:cherry:
Radara girdiğinizi anladığınızda ceza yememek için bizim yaptığımızdan başka yapacağınız bir şey yoksa gidip paşa paşa cezayı yiyeceksiniz.
Yada radara girmeyeceksiniz.:P
Ama biz çok üşümüştük:cherry:
http://www.motosiklet.net/forum/gezi-yazilari/44384-ankarali-enduroculardan-21-inchlik-gezi-catacikamadik.html
İHTİYAR
22 Nisan 2009, 19:33
Varsayalım 600-700 motorcu,motorları ile karayoluna çıkıp,yasal hız sınırları içerisinde 70 km ile seyahat etse ve bunların içerisinde 100 kadarı diğerlerini 71 km ile sollasa,diğer bir yüz motor ise diğerlerini 72 km ile sollasa vs vs vs .
Böylelikle sabah trafiğinde köprüden geçilse yeterince dikkat çekilmiş olur mu?
Unutmayın herşey yasalar dahilinde,idarecilerin dediği gibi.:cherry:
Sonrasında ya tümden yollara motorla çıkmayı yasaklarlar (yerse)
Ya da oturup bu konuda bizim kadar kafa patlatırlar.
Hatta Taksime bile çıkmalı:wiinkk::queen:
eagle65
15 Mayıs 2009, 22:50
ben bu plaka kıvırma işini tam anlamadım.
şimdi plakayı alta alıp o şekilde radardan 120 ile geçtik diyelim, ikinci çevirmede polis durdurup; radara yakalandın dese ve ceza yazmaya kalksa, ben nasıl yırtabilirim bu işten radar görüntülerini izlemek istesek ve orda plakanın okunmağını polise göstersek vs vs...
ben tam anlayamadım, bu işte tecrübeli birileri açıklarsa sevinirim.
Osbourne
15 Mayıs 2009, 23:18
Varsayalım 600-700 motorcu,motorları ile karayoluna çıkıp,yasal hız sınırları içerisinde 70 km ile seyahat etse ve bunların içerisinde 100 kadarı diğerlerini 71 km ile sollasa,diğer bir yüz motor ise diğerlerini 72 km ile sollasa vs vs vs .
Böylelikle sabah trafiğinde köprüden geçilse yeterince dikkat çekilmiş olur mu?
Unutmayın herşey yasalar dahilinde,idarecilerin dediği gibi.:cherry:
Sonrasında ya tümden yollara motorla çıkmayı yasaklarlar (yerse)
Ya da oturup bu konuda bizim kadar kafa patlatırlar.
Hatta Taksime bile çıkmalı:wiinkk::queen:
E hadi o zaman hadi hadi hadi...
Bu forumu ne zamandır takip ediyorum bu türden bir organizasyon yapıldığını hiç görmedim..Herşey iyi güzel hoş ama bu ve benzeri meseleler için hiç birlik olunduğunu görmedim..
Sizi bilmem ama ben varım arkadaş..
BIYIKLI
16 Mayıs 2009, 00:22
Geçmiş olsun arkadaş, bende Olcan'la İzmir dönüşü Çiğli'de 99 km ile girmiştim. İnsanın içine oturuyor, o kadar yol gittik yazın harcadığım benzinden fazla tuttu ceza..
Polis baktı herşeyimiz tam, efendi duruyoruz. 'Yazmak istemezdim ama radar cezasında yapacak birşeyimiz yok demişti'. Ayvalığa kadar olan diğer radarların yerlerini söyleyip dikkatli olun diye de ekledi fakat biz o kazıktan sonra 75 km geçmedik tabi. :)
arpaco
16 Mayıs 2009, 00:42
Ilıca güzeldir yaa siz oraya gezi düzenleyin bende peugeot 103'üm le katılayım :)
mauser
16 Mayıs 2009, 02:16
motosikletliler bir araya gelin? sesiniz çıksın?? yasayı değiştirsinler??
-hadi bir araya geldik :)
-sesimizi de çıkarttık diyelim
sonra???
yasa mı değişir yoksa biz biber gazı,boyalı+tazyilkli su mu yeriz
akabinde cop, göz altı vs. vs..
bence şaka yapmış o polis arkadaş :)
eagle65
16 Mayıs 2009, 02:24
plakayı okunmayacak hale getireceksin.radara girdiğin zamanda gazı çevirip hızlanacaksın ve çevirmede durmayacaksın.ama altında güçlü bi makina olması şart.yoksa polis peşine düşer.sen 600lük makinayla giderken sıkıyosa yakasın.:cat:
hıımm anladım saol :cat:
ama dediğin yöntem 600 luk makine dışında;
Güven
Özveri
Tecrübe isterr :mrgreen::mrgreen:
StoneOfDeath
16 Mayıs 2009, 02:25
ben bu plaka kıvırma işini tam anlamadım.
şimdi plakayı alta alıp o şekilde radardan 120 ile geçtik diyelim, ikinci çevirmede polis durdurup; radara yakalandın dese ve ceza yazmaya kalksa, ben nasıl yırtabilirim bu işten radar görüntülerini izlemek istesek ve orda plakanın okunmağını polise göstersek vs vs...
ben tam anlayamadım, bu işte tecrübeli birileri açıklarsa sevinirim.
sımdı sen plakanı kıvırdıysan saten durmıcaksın tam gaz devam edıceksın durursan ne anlamı kalır ? tabı bunu 150cc 250cc gıbı motorlarla denememek lazım mumkunse 600cc
eagle65
16 Mayıs 2009, 02:33
sımdı sen plakanı kıvırdıysan saten durmıcaksın tam gaz devam edıceksın durursan ne anlamı kalır ? tabı bunu 150cc 250cc gıbı motorlarla denememek lazım mumkunse 600cc
evet haklısın durunca bi manası kalmıyo :cat:, anladım nasıl olduğunu 600 luk makina almaya daha çoook uzun bi vakit var. Yakalansak paşa paşa ödiycez napalım.
Bir ara şu radar yakalama cihazlarından almayı düşündüm ama oda bayağı riskliymiş, yakalanınca 1220 lira mı ne? öyle bi ceza varmış tabii öyle olunca vazgeçtim almaktan
öztürk64
16 Mayıs 2009, 11:31
kardeş sen nerdensin gedizin ordaki trafikleri ii bilirim çok acımasızlardır bende uşak lıyım.........................
soner17
28 Mayıs 2009, 02:56
bir yediğin cezayı, 24 saat içinde ikinci kez yazamıyorlar diye biliorum :d
uzun yola çıkacak arkadşalar bi 300 lira falan fazladan para alın yanınıza :d
doya doya kuralları ihlal edin :p
şaka tabi... Trafikte Hata, Mal Olur Cana demiş atalarımız :)
RunemagicK
28 Mayıs 2009, 03:22
bir yediğin cezayı, 24 saat içinde ikinci kez yazamıyorlar diye biliorum :d
uzun yola çıkacak arkadşalar bi 300 lira falan fazladan para alın yanınıza :d
doya doya kuralları ihlal edin :p
şaka tabi... Trafikte Hata, Mal Olur Cana demiş atalarımız :)
izmir yolunda 15 dakika arayla iki kez radara yakalandık, hangi 24 saat:D
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO