PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : merhaba!!! başlangıç için racer tavsiyesi verir misinz

cenkgo
12 Nisan 2009, 18:57
merhaba sevgili arkadaşlar...
ben aranıza daha yeni katıldım sizlerin bilgilerinize ihityacım var benim şöyle bir prolemim var. ben racer motor alacağım bütçem 6000 lira bana başlangıç için motor önerir misiniz... kafamda ki hyosung ve aprilla siz ne dersiniz???

cakalaz
12 Nisan 2009, 19:25
Hyosung GT 250 R :)

Mixata_CBR
12 Nisan 2009, 19:27

+1 :cat:aynen katılıyorum

cenkgo
12 Nisan 2009, 19:36
+1 :cat:aynen katılıyorum

arkadaşlar peki derbi 125 likler nasıl ne dersiniz

SAd0
12 Nisan 2009, 19:50
o paraya başka racing yok zaten:)

arkadaşlar peki derbi 125 likler nasıl ne dersiniz

125lik racere hiç bulaşma derim ben:)

blt_59
12 Nisan 2009, 20:05

o bütçeyle çok temizini bulabilirsin başka marka düşünme bile :wiinkk::cat::queen:

PsyRider
12 Nisan 2009, 20:29
srad 750 5.000ytl civarı tüm hyosungcuların yanından roket gibi geçersin :)

Khutuck
12 Nisan 2009, 20:39
srad 750 5.000ytl civarı tüm hyosungcuların yanından roket gibi geçersin :)

Arkadaşım "başlangıç motoru" soruldu, "hangisi hızlı gider" değil.

Ayrıca 5'e aldığın Srad'dan da hayır gelmez.

Hyosung GT250 Comet / GT250R iyidir.

erdemed
12 Nisan 2009, 21:38
gs500 siddetle tavsiye edilir

Serk21
12 Nisan 2009, 21:48
kawasaki ninja 250r, geçen gün inceledim süper bişey bence.. 2. eli 8 civarı sanırım bi 2 bin daha zorlarsan pişman olmazsın

cenkgo
13 Nisan 2009, 00:15
arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür derim ama benim bütçem 6000. daha fazla zorlayamam zaten zorlanmış hali bu :) söylediğiniz bütün motorları araştırdım bütçemi aşıyor... galiba hyosung alacağım ne dersiniz sizce başlangıç için iyi bi tercih olur mu

arkadaşlar peki bu motor için ne dersiniz

http://www.sahibinden.com/yamaha_yzf_r125_3100km_temiz_-87WQQaXQQ10487820WQQpXQQdisplayitem

sizce hyosung mu bu mu lütfen yardım edin çok kararsız kaldım

hondaRED
13 Nisan 2009, 00:20
Derbi GPR 125
Aprilia RS 125
Ben bunları öneririm kardeşim hyo 250 oldugu için ağır kaçabilir :) o yüzden 125ten başla sonra hyoya geç derim ben

Serk21
13 Nisan 2009, 00:32
dostum pazarlık payı var diyor yani 6.500 rahat biter o motor.eğer sağlamsa YAMAHA JAPON al derim..ama iyice baktır motora kazası vs si var mı ne durumda.arkadaşımda kırmıız beyaz R1 var sanki onu kardeşi gibi duruyor çok tatlı =)

cenkgo
13 Nisan 2009, 00:43
peki sevgili arkadaşlar 125 lik racer alma diyor bazı arkadaşlar bunun neden nedir acaba???

SonpoL
13 Nisan 2009, 00:48
Aprilia Rs125 iki zamanlı olduğu için ömrü bir hayli kısa vede ikinciel satışında sana zorluk çıkaracak bir motor.. Hyosung Gt250R 4 zamanlı olduğu için daha uzun ömürlü, yedek parçası daha ucuz ve daha az yakıt harcayan bir araçtır. Ve ikinci el'de satışın daha kolay olur. Çünkü Gt250r'ı bir nevi geçiş motorudur. Daha farklı bir alternatif senin için Kawasaki Ninja 250r var. Kawasaki'yede göz atabilirsin.

koromako
13 Nisan 2009, 00:50
Derbi gpr 125 kullanıcısıyım. öneririm. yamaha dtr 125 motoru var, güvenle zorlayabilirsin red lineı.. hyosunglarda yüksek devirlerde krank kırıyor gibi sorunlar bildirenler olmuştu. bütçene göre temiz Debi bulabilirsin. race motor alacaksın, gerçek bir race replicasıyla başla derim. Derbi moto gp 125 sınıfında geçen sezon markalarda 2nci, pilotlarda 1inci bitirdi sezonu. Hyo da beğendiğim bir motor ama bir replica değil. Pist tecrübesi yok. Koreli Hyo mu? İspanyol Derbi mi? Bu arada Hyo, Derbiye göre daha konforlu bir motor.. Ne sıklıkla ve ne mesafelerde kullanacağını da göz önünde bulundur bence. Umarım zevkle kullanacağın temiz bir motor bulabilirsin..

cenkgo
13 Nisan 2009, 00:53
Aprilia Rs125 iki zamanlı olduğu için ömrü bir hayli kısa vede ikinciel satışında sana zorluk çıkaracak bir motor.. Hyosung Gt250R 4 zamanlı olduğu için daha uzun ömürlü, yedek parçası daha ucuz ve daha az yakıt harcayan bir araçtır. Ve ikinci el'de satışın daha kolay olur. Çünkü Gt250r'ı bir nevi geçiş motorudur. Daha farklı bir alternatif senin için Kawasaki Ninja 250r var. Kawasaki'yede göz atabilirsin.

hocam kavasaki ninja 250 r bütçeye fazla geldi o yüzden onu eledim... hocam bide yamaha var yukarıda link werdim sence o nasıl o da sorun çıkkarır mı acaba???

Derbi gpr 125 kullanıcısıyım. öneririm. yamaha dtr 125 motoru var, güvenle zorlayabilirsin red lineı.. hyosunglarda yüksek devirlerde krank kırıyor gibi sorunlar bildirenler olmuştu. bütçene göre temiz Debi bulabilirsin. race motor alacaksın, gerçek bir race replicasıyla başla derim. Derbi moto gp 125 sınıfında geçen sezon markalarda 2nci, pilotlarda 1inci bitirdi sezonu. Hyo da beğendiğim bir motor ama bir replica değil. Pist tecrübesi yok. Koreli Hyo mu? İspanyol Derbi mi? Bu arada Hyo, Derbiye göre daha konforlu bir motor.. Ne sıklıkla ve ne mesafelerde kullanacağını da göz önünde bulundur bence. Umarım zevkle kullanacağın temiz bir motor bulabilirsin..

evet hocam (Derbi GPR 125 Racing Kullanıcıları)altındaki başlığınızda ki yazılardan senin yazdıklarını biraz inceledim... hocam ben kartal dan bakırköye haftanın 6 günü gidicem yani yaz aylarından yakıt olarak da önemli benim için ve konfor da şimdi neyi önerirsin hocam???

SonpoL
13 Nisan 2009, 00:59
Dostum ben şahsen Yamaha Yzf R 125'e para vermem. Bir yerden sonra emin ol tatminsizlik başlayabilir. 125'lik alayım dersen Honda Cbr 125'e bakmanı öneririm. Hem elindeki bütün parayı motora yatırma, bir kısmını ekipman için ayır. Kask, mont vs. gibi güvenlik ekipmanlarının en iyilerini almaya çalış. Honda Cbr 125 şuan ötv, kdv dahil fiyat; 4,700 TL.

Önceden'de belirttiğim gibi 250'lik makina istersende Hyosung doğru seçim olacaktır. Motoru gereğinden fazla zorlamasan başınıda ağrıtmaz.

koromako

Evet motor ömrü daha kısa ama 4 zamanlı motora göre çok daha ekonomik olarak bir kaç saat içinde rektefiye ettirebiliyorsun. Ayrıca 4 zamanlı motora göre daha seri bir çalışma prensibi olduğu için daha fazla yakar. 6000 devirde exup açıyor motor ve ivmelenmesini çok güçlü yaşıyorsun. Kesinlikle günlük ulaşım için değil, zevk için binilecek bir motor. Viraj kabiliyeti ve dengesi mükemmel. Seri, yorucu ve keyifli..

archeus
Derbi GPR 125
Aprilia RS 125
Ben bunları öneririm kardeşim hyo 250 oldugu için ağır kaçabilir :) o yüzden 125ten başla sonra hyoya geç derim ben

::D öle dıosunda bahsettigin motorlar hyodan guclu hızlı ve daha seri :) aprılıa 34 hp hyo 29 hp aprilia 190 200 gorur hyo 175i gecmez

SonpoL
13 Nisan 2009, 01:02
Sen dediğimi yap al 0 km. Honda Cbr 125. Geri kalan paraylada ekipmanlarını sağlarsın.

cenkgo
13 Nisan 2009, 01:04
arkadaşlar yardımlarınız için çok ama çok teşekkür ederim Allah kısmet ederse hyosung alacağım herhalde.saygılar

koromako
13 Nisan 2009, 01:04
hocam kavasaki ninja 250 r bütçeye fazla geldi o yüzden onu eledim... hocam bide yamaha var yukarıda link werdim sence o nasıl o da sorun çıkkarır mı acaba???

evet hocam (Derbi GPR 125 Racing Kullanıcıları)altındaki başlığınızda ki yazılardan senin yazdıklarını biraz inceledim... hocam ben kartal dan bakırköye haftanın 6 günü gidicem yani yaz aylarından yakıt olarak da önemli benim için ve konfor da şimdi neyi önerirsin hocam???

gidiş - dönüş olarak günlük ortalama 120 km den bahsediyorsun. sana tavsiyem cbf 150 falan olur o zaman :) dediğim gibi konfor aramayacaksın bu motorda, safkan pist motoru.. Honda cbr 125 ekonomik fakat bu diğer bahsi geçen motorlara göre performans ve görüntü olarak çok zayıf kalıyor.

cenkgo
13 Nisan 2009, 01:05
Sen dediğimi yap al 0 km. Honda Cbr 125. Geri kalan paraylada ekipmanlarını sağlarsın.

hocam aslında çok doğru söylüyorsun da cbr 125 hoşuma gitmiyor... aslında dediğin çok mantıklı benim için gösteriş de önemli be hocam

koromako
13 Nisan 2009, 01:08
dostum sen hem ekonomi istiyorsun, hem gösteriş istiyorsun, hem konfor istiyorsun.. ss tipi motorlarda bu üçünü bir arada bulman imkansız :)

erdo2002
13 Nisan 2009, 01:09
arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür derim ama benim bütçem 6000. daha fazla zorlayamam zaten zorlanmış hali bu :) söylediğiniz bütün motorları araştırdım bütçemi aşıyor... galiba hyosung alacağım ne dersiniz sizce başlangıç için iyi bi tercih olur mu

arkadaşlar peki bu motor için ne dersiniz

http://www.sahibinden.com/yamaha_yzf_r125_3100km_temiz_-87WQQaXQQ10487820WQQpXQQdisplayitem

sizce hyosung mu bu mu lütfen yardım edin çok kararsız kaldım

Linkde verdiğin motorda fena değil.Şekli var fakat pek performans bekleme.Hysong 250R daha iyidir ve kalıplı bir motor.250cc almanı tavsiye ederim.

cenkgo
13 Nisan 2009, 01:11
dostum sen hem ekonomi istiyorsun, hem gösteriş istiyorsun, hem konfor istiyorsun.. ss tipi motorlarda bu üçünü bir arada bulman imkansız :)

anladım hocam doğru söylüyorsun ama dediğim gibi gösterişli istiyorum... peki hocam hysoung yakıt olarak nasıl bir bilgin varmı?? mesala kaba bi hesap yaparsak günlük kartaldan bakırköye gidiş dönüş kaç liralık benzin gider

koromako
13 Nisan 2009, 01:23
bunu hyo kullanan arkadaşlara sor bence yanıltıcı olmayalım. ama şu da var, gazı açtığın zaman scooter bile çok yakar. sen bu rutin yolculuğu yaparken ne tür bir gazla seyredeceksin o da önemli. gösteriş olarak hyo kaslı, iyi bir görüntüsü var , oturma pozisyonun daha rahat.. motoru fazla zorlamazsan ve ekonomik devirlerde gidersen hyo bence senin için ss tarzı olarak ideal motor. ama günlük kullanım için sana naked ya da enduro öneririm.

barrokas
13 Nisan 2009, 01:24
hyosung başka seçenek yok gibi sana:mrgreen:

cenkgo
13 Nisan 2009, 01:26
hyosung başka seçenek yok gibi sana:mrgreen:

aynen hocam galiba öyle olacak :D

shadow_57
13 Nisan 2009, 01:27
adam yenı baslıcak sız 700 luk motorlardan bahsedıyorsunuz ya :queen:

cenkgo
bunu hyo kullanan arkadaşlara sor bence yanıltıcı olmayalım. ama şu da var, gazı açtığın zaman scooter bile çok yakar. sen bu rutin yolculuğu yaparken ne tür bir gazla seyredeceksin o da önemli. gösteriş olarak hyo kaslı, iyi bir görüntüsü var , oturma pozisyonun daha rahat.. motoru fazla zorlamazsan ve ekonomik devirlerde gidersen hyo bence senin için ss tarzı olarak ideal motor. ama günlük kullanım için sana naked ya da enduro öneririm.

hocam aslında naked düşünüyorum ben de peki önerebileceğin warmı??? hyosungun naked ları nasıl sence

SAd0
hyo şehir içi trafikte dur kalk dur kalk 150 falan yakar biraz ağır ama alışmak kolay oluo emin ol. gazı köklemez adam gibi kulanırsan başını ağrıtmaz senin bütçene ve isteklerine(görünüş) tam cevap verir. konfor için; boyunun 180den fazla olması lazım, kolun uzunsa çok yatmıyorsun bel ağrısı falan yok yani bu durumda

hocam aslında naked düşünüyorum ben de peki önerebileceğin warmı??? hyosungun naked ları nasıl sence

hee ben SS olandan bahsediyordum..

sert_apache
14 Nisan 2009, 01:02
ilk tecruben ve ilk motorun olacaksa bıraz ufak cc başla derım kullanmak degıl bu motorla nasıl duracagını ogren derım.allah korusun başına kotu bır sey gelmesın :( bence bıraz ufak duşun burda kıme sorsan herkes hayalındekı makıneyı tavsiye eder.benden sana dost tavsiyesı ben aslen scooter başladım ama naked hastasıyım ama once apache vitesli alıştım.ınan her gun başka bır hadıse yaşıyorum trafıkte.ufak cc başlamanın faydalarının bol bol goruyorum.bence yazdıklarımı ii ce oku derım.turkıyedesın motorun kaideye alınmadıgı bır ulkdeyız

cenkgo
15 Nisan 2009, 00:21
ilk tecruben ve ilk motorun olacaksa bıraz ufak cc başla derım kullanmak degıl bu motorla nasıl duracagını ogren derım.allah korusun başına kotu bır sey gelmesın :( bence bıraz ufak duşun burda kıme sorsan herkes hayalındekı makıneyı tavsiye eder.benden sana dost tavsiyesı ben aslen scooter başladım ama naked hastasıyım ama once apache vitesli alıştım.ınan her gun başka bır hadıse yaşıyorum trafıkte.ufak cc başlamanın faydalarının bol bol goruyorum.bence yazdıklarımı ii ce oku derım.turkıyedesın motorun kaideye alınmadıgı bır ulkdeyız

eyvallah hocam... tavsielerini düşüneceğim

mertyagci
15 Nisan 2009, 00:24
Hyosung GT250R

derbici_52
15 Nisan 2009, 00:34
Kardes Derbılrı ıncele Derım Sper Makınlar Ben Kullanıyorumm Hıc Bır Sıkayetım Yokkk Tam Bır Baslangıc Mamınasııı

adasel
15 Nisan 2009, 01:50
Derbi GPR 125
Aprilia RS 125

250 cc motor ağır gelir demişsin ama çift zamanlı 125 cc race makine önermişsin. derbi gpr125 hyosungdan neredeyse iki kat daha seri ve hızlı bir motordur. ama başlangıç için ideal.. Hyo dan da daha seri ;)

slyscorp
15 Nisan 2009, 18:50
daha önce race kullanmadıysan çok süratlisini alma bence çünki diğer motorlar gibi değil bilmende fayda var 125cc derbi yada aprilla alma iki sebebi var birincisi hızlıdırlar birden süratlenirler ikinci sebeb parça ve sonra satış durumu zorlanabilirsin
250 lik hyosung kalıplı fakat en azından yavaş yani ağır kalıyor fakat race alışman için bence ideal bana sorarsan ben direk srad 750cc ile başladım race kullanmaya eğer daha önceden bilgin varsa motor kullanmakla ilgili ve birasda çabuk gaza gelmeyen biri isen srad çok iyidir bence fakat 7000 civarı anca bulursun onuda fakat bilgin yoksa yaklaşma bile yanına 250 huyo al derim

E-M-R-E
15 Nisan 2009, 18:55
o paraya başka racing yok zaten:)

125lik racere hiç bulaşma derim ben:)

bir o paraya ikinci el racing var
ikincisi de 125 dediğin derbi iki zamanlı deli bi motor :wiinkk:

_ferkan_
15 Nisan 2009, 22:29
srad 750 5.000ytl civarı tüm hyosungcuların yanından roket gibi geçersin :)ne yaptın birader yha.Adamı yerden de sen kazırsın artık:mrgreen:

racerci57
08 Şubat 2011, 17:10
abi ben sana bişi diyim mi racer 200 ü bende aldım bide ucuza hasarlı bişi aldım bütcem buna yetti bence racer 200 ü al iyi motor yetkili serviside yakınlarda var yedek parça çok ucuz ben sana tavsiye ederim sesi gidişide güzel yağına suyuna bakarsın abi hızıda idare eder görüntüsü zaten yetiyor

GT250rAlanya
08 Şubat 2011, 17:12
abi ben sana bişi diyim mi racer 200 ü bende aldım bide ucuza hasarlı bişi aldım bütcem buna yetti bence racer 200 ü al iyi motor yetkili serviside yakınlarda var yedek parça çok ucuz ben sana tavsiye ederim sesi gidişide güzel yağına suyuna bakarsın abi hızıda idare eder görüntüsü zaten yetiyor

Horrrttt :)

E.Gülbeyaz
08 Şubat 2011, 17:47
ta 2009 un topiği :)

sedici
08 Şubat 2011, 18:58
hortlak var kaçıııııın :santa: :queen:

SeMpaTuRk77
09 Şubat 2011, 00:52
hazır hortlamışken tam hortlasın 2009 dan buyana yıllara bakarsak 2 yıl geçmiş muhtemelen arkadaş ta bi 20.000 km devirmiş haha
dostum buralardaysan ses ver makinayı büyüttün mü konu hortladığına değsin bari senden haber alalım

COMPACT5555
09 Şubat 2011, 01:55
hazır hortlamışken tam hortlasın 2009 dan buyana yıllara bakarsak 2 yıl geçmiş muhtemelen arkadaş ta bi 20.000 km devirmiş haha
dostum buralardaysan ses ver makinayı büyüttün mü konu hortladığına değsin bari senden haber alalım

aynen katılıyorum. buralardaysa bi değinsin bakalım. ne almış ne etmiş. kaç bin yapmış km yi?

GT250rAlanya
09 Şubat 2011, 02:06
Ben daha bi kaç aylık üyeyim, fakat forumda gözlemlediğim kadarı ile bu tür konu açanlar özellikle racaing makinelerle ilgili konu açanlar, pek takılmıyolar, hatta uğramıyorlar bile..

Giden gider, kalan sağlar bizimdir :)

acayüp
09 Şubat 2011, 02:09
Hem hortçu hemde başlığı yanlış anlamış :)