PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden bütün motorlar Tertemiz ?

Sayfa : [1] 2

alper_satriani
09 Nisan 2009, 10:13
http://lib.store.yahoo.net/lib/autogeek/kozak-moto-sm.jpg
Ara sıra merak ettiğim, aklıma takılıp duran bu soruyu sonunda MT platformuna taşımış bulunmaktayım :)

Yolda ne zaman bir motosiklet görsem ( özellikle CC'ler yükseldikçe ) kuryeleri saymıyorum ; motosikletlerin tertemiz olduğu dikkatimi çekiyor.

Arabalar sürekli kirleniyor, fakat motosikletlere dikkat ediyorum hepsi sokaklarda gıcır gıcır.

Acaba bu aletlerin bi de kirlenmeme özelliği mi var , yoksa motosiklet sahipleri hergün motosikletlerini mi yıkıyor, herkesin garajı varmı vb. sorular geliyor aklıma :)

Mesela daha şu ana kadar üstüne bir parça çamur sıçramış 600rr ve bilakis diğer racing motosiklet görmedim.

yani herkes mi motorunu yıkayıp yollara düşüyor :D

melcor09
09 Nisan 2009, 10:16
sanırım bu motor sevdası, herkez tertemiz olmasını istiyor kendileri gibi cünkü o bizim vucudumuzun bir parcası bak aynı kisilerin arabalarına gel bak benim arabaya rengi artık camur (kurumus camur) rengi:D:)

yani motorlar onlara duyulan asktan sevgiden dolayı temiz bana gore!

dark_face
09 Nisan 2009, 10:17
genel olarak öyle sanırım. bende biraz kılımdır bu konuda yağmurda motorla giderim kapalı yere koyunca hemen silerim sularını kurularım asla ıslak bırakmam. yola çıkmadan önce genel kontrolleri yaptıktan sonra mutlaka bir kez üstünden bezle geçerim. motorumu pis görmek hoşuma gitmiyor. onu kirli görünce sanki bende öyleymişim gibi geliyor. :P

aykan
09 Nisan 2009, 10:22
motorcular genelde titiz oluyor hele bi motora 15,20 bin bayılan birinin temiz tutması normal.....

TanImsIz
09 Nisan 2009, 10:28
racing makineleri yağmurlu günlerde göremessinki :)

ozan_bursa
09 Nisan 2009, 10:35

:cat:

bir de chopercılar var
onların da motorlar tertemiz

yunuskocak
09 Nisan 2009, 10:38
Motorumu otoparktan çıkarmadan önce en azından nemli bir bezle mutlaka silerim..Yağmurlu bir havadan sonra çıkarıyorsam çıkarmadan önce yıkamaya çalışırım..Detaylı bir şekilde yıkamaya fırsatım olmasa bile kaba pisliğini alırım..Ve en kısa zamanda detaylı bir şekilde temizlerim...

Hay.alper.est
09 Nisan 2009, 10:44
Racing modeli alan hangi akıllı çamurdan kirden pisten geçerki zaten asfaltın dışına çıktıkları nadirdir racing kullanıcıların.Eh bide insan ister istemez bağlanıyor motoruna kim eşinin iç ve dış güzeliğine önem vermezki:wiinkk:

crazyX
09 Nisan 2009, 10:50
gecen bırını gordum yolda kırmızı ışıkta beklıyoruz 60sanıye falan adam bagajdan cıkardı bezı parlatıcıyı motoru sılıyo yamaha 125 scooter neyse yeşil oldu gidiyoruz bnde motora bakıyorum tertemız 0 motor bi sonrakı ışıklarda yıne durduk paspasda ayakkabısının tozu wardı hemen cıkardı bezi yine sıldı adama hayırlı olsun dedım ney dedı motor dedım alalı 2 sene oldu dedı adam harbı bakmış cizik yok toz hıc yok

ÜmitDURA
09 Nisan 2009, 10:50
Kendi adıma soyle açıklayabılırım.
Yüksek cc'nın yakıtı fazla oldugundan genelde gunluk kullanılmaz.En azından ben oyle yapıyorum.Haftasonları yada hafta ıcı uygun oldugum zamanlarda kullanıyorum.Hafta içi hep şirkette kapalı alanda duruyor.Cuma akşamları 45 dakika 1 saat temizlik yıkama-yağlama-parlatma yaptıktan sonra kullanıyorum.Genelde de bu şekilde kullanıldığını var sayıyorum.

Cruiser kullanan bir dostumun tek şikayeti buydu.Ne zaman görsem elinde cila yada crom parlatıcısı oluyordu.

denizcimuzaffer
09 Nisan 2009, 10:55
Bendeniz moturu en son geçen yaz yıkamıştım:mrgreen: Benzin alırken haftada bir, farları, stop lambalarını ve bazende camı yalandan bir siliyorum:P

askon
09 Nisan 2009, 11:01
ARABAM LEŞ GIBI DÜN BENZİN ALIRKEN BEDAVA YIKAMA YAPTILAR SAĞOLSUNLAR:queen: AMA MOTORUM TERTEMİZ PİSLENSE BİLE HEMEN TEMIZLIYORUM O BENIM COCUĞUM SİZ COCUĞUNUZU BURNU SÜMÜKLÜ ÜSTÜBAŞI TOZ TORAK GEZDIRIRMİSİNİZ

muzaffer1968
09 Nisan 2009, 11:03
Anlatılmaz, yaşanır :wiinkk:

aSuBaYaH
09 Nisan 2009, 11:04

yağmur ve kar yağışında ben 1000 rr la geziyordum, ama istisnalar kaideyi bozmaz. genelde insanlar bu tip motosikletlerini garajında saklar temizlemeden garajına koymaz güneşli ve güzel günlerde binmeyi tercih ederler, bundan dolayı her zaman temizdir.
(motosiklet aşkı hiç bir aşka benzemez)

halilihsan
09 Nisan 2009, 11:21
Motoruna bakarsan oda sana bakar!

neveragain34
09 Nisan 2009, 11:39
motorlu tum aletler benim için aşktır (motosilet ayrı bir duygu) ve asla pis gezmem ama motorum varken yaz kış biniyordum kışın o kadar temiz tutmak kolay olmuyor kuryeler gibi:wiinkk:

Husnun
09 Nisan 2009, 11:40
valla yağmur çamur demem binerim,ama iki günde bir yıkarım hergün de silerim.garaja birşey almaya iniyorum kendimi motoru silerken buluyorum.hastayım ben hasta:D

hasanpinar0537
09 Nisan 2009, 11:40
beni sitedeki arkadaşlara sor temizlik hakkında.
motorum temiz değilse binesim gelmiyor.

kenya
09 Nisan 2009, 11:47
Ben motoru hergün işe gitmek için kullanıyorum yaz kış. Önceden ne zaman motoru yıkasam yağmur yağıyordu bende artık yıkamamaya başladım. Geçen gün akşam motoru yıkayayım dedim içimden yine yağmur yağdı. Artık yıkamayı bile düşünmüyorum malum direk yağmur yağıyor :) İstanbul barajları benim motorumu yıkamam nedeniyle doldu zaten :mrgreen:

mach1
09 Nisan 2009, 11:47
Ben üstünu her ay cılalarım kereta parlayıp duruyor:mrgreen:Maşşallah demeyi unutmayın:mrgreen:

muyi
09 Nisan 2009, 11:54
sen beni hiç görmemişsin o zaman motosikletimle her cıkışımda motosikleti yıkattırım ama her yıkattırmamdan sonra en fazla 1 km muhakak camurlu yada ıslak bir zemin beni bulur :)))

aYe
09 Nisan 2009, 11:54
Motorum pert oldu çamur deryası halinde resmi malesef hiç yok, ama çamur içindeki tulumun resimlerini çekip koyabilirim.:cherry:

Yaz kış biniyorum, hatta kışın SS kullanmak daha zevkli.

İlk motorumu her gün ya yıkar ya silerdim, ikincide şevkim biraz azaldı ama üçüncüyü zor elde edicem o yüzden onuda her gün yıkar silerim kanımca.

Pek cc ile alakalı değil, kişiyle ruh haliyle motorunu sevmesiyle alakalı bir şey.

Şu da var tabi, ör bir scooter'a bakarken odak pislik olur çünkü bakan kişinin o motordan beklentisi o, bir SS'e bakarken insanlar daha çok hatlara odaklanıyor, genel görüntüye bakıp ohaa demekle meşgul oluyor o yüzden de detaylar es geçiliyor.

Her hangi bir SS'i yakından sahibiymiş gibi, bulmacada ipucu ararmış gibi izleyin, gördüğünüz çiziklere kırıklara pisliklere sorunlara inanamazsınız.:)

SonpoL
09 Nisan 2009, 12:13
Başlığı ilk gördüğümde hemen aklıma 2.el satışı aklıma geldi böyle bir soru ummuyordum :). Sorunun cevabı basit; malına değer veren herkes ister motosiklet olsun, isterse otomobil olsun gerekli titizliği gösterir. Küçük hacimli motosikletlere gerekli titizliği gösteren çok az. Fakat yüksek cc'li motosikletlerde bu durum farklı. Bunun nedeni ise küçük cc'li motosikletlerde (Çang çing Çong) işimi görsün beni götürsün mantıgı varken, yüksek cc'li motosikletlerde ortada daha yüksek maaliyetler ve motorla tamamen bütünleşme, onun bir parçası olması yatmaktadır. Motosiklet hastalık, bir aşk ve sen aşkına iyi bakmazsan o aşk ne kadar sürer ? :)

emomen
09 Nisan 2009, 12:38
Millet arabaya hastalık diye degil işini görsün diye bindigi için bu kirli arabaları görmek dogal birşey. Ama modifiyeci arkadaşların arabaları temiz ve gıcır gıcırdır onlardada hastalık var. :P

Gel gelelim motorcu tayfasına, onlar motora neden biner?
cvp: onlar aşıktır,motor onları heyecanlandırır,üstüne cıktıgınıda motorundan başka bişiy düşünmez,motoru cocugu gibi görür.
Zaten bu düşkünlük olunca cocugumuz gibi bakarız motora temiz olmasıda gayet normaldir.

Kuryeci kardeşlerimizde motoru iş için kullanan ve bütün günleri hep onun üstünde geçiriyorlar. Eminim onların iş dışında kullandıgı motorları varsa cok temiz bakıyorlardır. İş saati içinde temizlik yapmakta zor gelir zaten.

:rendeer:

alix35
09 Nisan 2009, 12:38
genel olarak öyle sanırım. bende biraz kılımdır bu konuda yağmurda motorla giderim kapalı yere koyunca hemen silerim sularını kurularım asla ıslak bırakmam. yola çıkmadan önce genel kontrolleri yaptıktan sonra mutlaka bir kez üstünden bezle geçerim. motorumu pis görmek hoşuma gitmiyor. onu kirli görünce sanki bende öyleymişim gibi geliyor. :P

bende aynen senin gibiyim..motor kirli görününce kenidimin de pis olduğunu düşünüyorum...evde tadilat var sabah bi bakıyorum motor bi karış toz sinir oluyorum..babam pazar günü elimde kova görünce arabayı yıkayacağımı zannediyor ama ben motorumu yıkıyorum...motor kirliyken rahat olamıyorum....:queen:

chopperrider
09 Nisan 2009, 12:53
kirli motoru severim çünkü yol yapmıştır. yıkanıp cilalanıp kentin piyasa caddesinde iki vınvın yapılıp garaja sokulan motoru sevmemmmmm.......

VaScO1925
09 Nisan 2009, 12:55
arabamda temiz motosikletimde

KILIm ben KIL :D

TOP SPEED
09 Nisan 2009, 12:59
Motorumu asla kirli göremezsiniz,ıslak mendillerle jantlarını silerim kokulu temizleyiciler kullanırım,bide onunla konuşurum sizde deneyin bakın siz ona nasıl davranırsanız o da size öyle davranır.:cat:Kimse motosikletinin pis olmasına tahammül edemez.

Olcay Avşar
09 Nisan 2009, 13:08
REKLAMLAR
http://www.sahibinden.com/basincli_yikama_makinesi_bosch_aquatak_100-99WQQaXQQ13465143WQQpXQQdisplayitem
REKLAMLAR

İşte sebebi :P

SonpoL
09 Nisan 2009, 13:10
REKLAMLAR
http://www.sahibinden.com/basincli_yikama_makinesi_bosch_aquatak_100-99WQQaXQQ13465143WQQpXQQdisplayitem
REKLAMLAR

İşte sebebi :P

ehueuhe :mrgreen: Bak bu süperdi işte. :cherry:

shadow_57
09 Nisan 2009, 13:11
ben motoru bı yıkardım karterıne kadar pırıl pırıl yapardım magzadan yenı cıkmıs gıbı olurdu zaten ole sewerdım pıs oldumuda guzel oluyo ama uzun yoldan geldımı guzel oluyu motoru bı yıkardım tam 3 saat sılmesıyle falan 4 saatı buluodu cıdden harbı arkılerım sen cinssin dıyodu dogruymus :queen:

CBF150
09 Nisan 2009, 13:52
Motosikleti bir tutku olarak görüyorsak temiz tutulması korunması gayet normal.

alphinzet
09 Nisan 2009, 13:58
temizlik imandandır :P

ferrari_tayfur
09 Nisan 2009, 14:36
biri kirli 600rr mı görmedim dedi.

http://img242.imageshack.us/img242/8333/img0738eh1.jpg

http://img206.imageshack.us/img206/2690/img0740kn8.jpg

Alkan1970
09 Nisan 2009, 18:32
benim titizligim bir baska demineralised (ari su) ile yikiyorum motorlari durulamaya gerek kalmiyor zaten.ozellikle chopper cruiser larin kromajini yepyeni yapiyor

ceyhun__22
09 Nisan 2009, 18:42
abi tarifi yok istem dışı gerçekleşen bi olay ben motorla gezme niyetine giriyorum.Bir de bakmışım ki elimde bez silmeye başlamışım .İçgüdüsel:mrgreen:

acun0
09 Nisan 2009, 19:05
motor zevk iişi o yüzden motoru okşuyoruz siliyoruz devamlı

alper_satriani
09 Nisan 2009, 19:19
biri kirli 600rr mı görmedim dedi.

http://img242.imageshack.us/img242/8333/img0738eh1.jpg

http://img206.imageshack.us/img206/2690/img0740kn8.jpg

hah işte budur ya :)

FAHRETTİN METİN
09 Nisan 2009, 19:34
kirli 600r ın resmını görunce almakdan wazgeçdım:mrgreen:Temizliği acaba kaç saat sürüyo bunun:)

Torx
09 Nisan 2009, 19:38
sanırım bu motor sevdası, herkez tertemiz olmasını istiyor kendileri gibi cünkü o bizim vucudumuzun bir parcası bak aynı kisilerin arabalarına gel bak benim arabaya rengi artık camur (kurumus camur) rengi:D:)

yani motorlar onlara duyulan asktan sevgiden dolayı temiz bana gore!

bu soruya verilebilinecek en yerinde cevap:cat:

sero35
09 Nisan 2009, 20:49
motor sevdası desem,veya motor hastalıgından olsa gerek

bygrm
09 Nisan 2009, 20:55
motorumu temzi görmek benim hoşuma gidiyor lakin sokaktakiler bile temiz olunca ayrı bir gözle bakıyorlar...

ilk olarak motorumla çıkmadan önce eğer vaktim varsa bir bez ile tozunu alırım ondan sonra yola çıkarım..

her zaman temiz olmasından yanayımm..

motorhocası
09 Nisan 2009, 21:22
Pis motorun tadını alamıyorum:mrgreen:

Moto43
09 Nisan 2009, 21:28

aynen benim gibi pek racinge benzemesede ...

ruckerpark
09 Nisan 2009, 21:30
Kirlenmek Güzedir . . .

:cat::cat::cat:

m.s
09 Nisan 2009, 21:35
Her zaman her yerde gıcır gıcır kirli asla binmem...

katip
09 Nisan 2009, 21:43
Birkaç günde bir temizlerim tamamen... Fakat siperliği ve çantaları taktırdığımdan beridir branda küçük gelmeye başladı ve brandasız durunca toz oluyor tabi dışarıda durduğundan..

Moto43
09 Nisan 2009, 21:45
ben nezaman motoru kullansam sürekli elimde bez siliyorum... utanıyorum görmemişin bir motoru olmuş , derler diye o yüzden çabucak silip camın önüne koyuyorum... :)

t.madde
09 Nisan 2009, 21:48
BAKARSAN BAG BAKMAZSAN DAG OLUR MOTOR SEVDASI COK GUZEL BIDE KIRLI OLDUGUNDA BENIM ICIM RAHAT ETMIO LASTIK YANAKLARINI BILE TEMIZLIYORUM :queen:

erdo2002
09 Nisan 2009, 22:03
Bende kirli binmeye tahammül edemeyenlerdeniz motora.:cat: