PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Teknik Bilgi

jose55
08 Nisan 2009, 23:29
Beyler,Suzuki AN 125 HK Scooterımım şu son 1 haftadır sesi değişti,:salut:

3000km.de Daha yeni motorum,2500 km. Bakımlarını yaptırdım,Bi sorun yoktu

Fakat ilk 40 km'ye kadar gazladıgımda egsoz tarafından (egsozdan mı

bılmıyorum) Teneke sesi gibi ses cıkıo,Ekstra bı ses degıl,Motorun herzaman

cıkan sesı tenekelestı,yanı sankı bıse eksık motorda,ÇARRRRRRR gibi bi

ses,Şimdi tarifte edemiyorum,Servise götürüp göstercem fakat yinede sizin

bilgilerinizi tecrubelerınızı ogrenmek ıstıyorum:cat:!!!

motorhocası
08 Nisan 2009, 23:35
Egzozu çarpınız mı bir şekilde.:silent:Civataları sıkı mı kendisinin,kromajının...

jose55
08 Nisan 2009, 23:38
Egsoz bıraz dısarda oldugu ıcın Kaldırım yanına park ederken carptım,Cok asırı sekılde degıl ama ,egsozun alt tarafları epey cızıldı,Vıdaları hıc kontrol etmedım,Sorun buysa kı umarım budur,icıme bı su serpıldı.

digi_boy26
08 Nisan 2009, 23:40
40'dan sonra kesiyormu sesi? başka gevşeyen yeri olabilir motorun. grenajlarını kontrol et. orta ayaklığın yayı gevşediyse o da ses yapabilir:)

motorhocası
08 Nisan 2009, 23:41
Egsoz bıraz dısarda oldugu ıcın Kaldırım yanına park ederken carptım,Cok asırı sekılde degıl ama ,egsozun alt tarafları epey cızıldı,Vıdaları hıc kontrol etmedım,Sorun buysa kı umarım budur,icıme bı su serpıldı.

Arka süspansiyon demirlerine sürtüyo büyük ihtmalle, dokundu dokunmadı ses yapar bu durumda, biraz egzozu açtırmak gerekebilir.

jose55
08 Nisan 2009, 23:47
Eywllh Hocam,Cok tesekkurederım Bılgılenırınızı paylastıgınız ıcın,Bukdr erken cevaplanmasıda sevındırdı benı,Saolun,Yarın bakcam hemen

asfalt meleği
08 Nisan 2009, 23:50
geçmiş olsun. umarım bahsedildiği gibi küçük bir sorun çıkar. bence de gevşeyen bir vidanın açtığı bir sorun olabilir.

jose55
08 Nisan 2009, 23:55
tesekkurderım Asfalt meleği,Sizler gibi üstadların konumu cevaplandırması gercekten hoş;)

moto-x
08 Nisan 2009, 23:58
egzozun üstünde koruma demirleri var kesin onlar gevşemiştir bi bak benimde oluyor sıkıyorum sorun yok

teforr
10 Nisan 2009, 07:54
O Motor kitLneir yağ koy

jose55
10 Nisan 2009, 09:38
O Motor kitLneir yağ koy

Valla Heralde oyle olcak,Daha yenı bakımlarını yaptırdım ama Yagımı bıttı acaba?

Cok kotu sesler cıkartmayabasladı,Sankı surtunıo ıcınde bıseler,Egsozu felan kontrol ettım gevseyen bı vıda yok,

Beyler motoru gtürdüm servise,usta direk egsoza 2-3 kere vurdu baktı,Sora bana dondu,Bı terım soledı ama unuttum eksozun ıcındekı bıse kopuyomuymus kırılıomuymus ne,Ona baktım dedı ama bıse yok dedı,Sora bındı tur attı geldı,Sımdılık pek ses yok dedı,Bıraz daha kullan ses artarsa getır eksozu garantı kapsamında degıstırırz deedı...

Baska bıse yok dedı,