PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial 150 ZAT Hız yapamıyorum??? Yeni daha yardım edin.. :)

1545214566
05 Nisan 2009, 13:19
Arkadaşlar biz 2800 km civarı bir mondial 150 zat aldık 2. el, zorlasam anca 70,80'e çıkıyor. Ses geliyor, fazla zorlamıyorum. Rodaj nedir? Yani ne zaman açılır parçalar, ne zaman hız yapabilirim. :)
Amacım hız yapmak değil zaten, ne zaman açılır parçalar onu merak ediyorum. Motor zorlanıp, zarar görmesin diye... Debriyaj balatası yeni değişti. :P

Bir sorum daha olacak...

Motordan gerçekten, çok memnunum. Soğuk havada falan tek marş çalışıyor... Ama motorun direksiyon kısmı, ayak koyma kısmı vs yerleri nasıl silebiliriz. Yani normal bezle silince iyi olmuyor. Plastik aksam. Motorun full temizliğini nasıl yapabiliriz acaba? Arkadaşımın otoparkında yıkarım diyorum, tazzikli su ile ama su kaçar, konjektör, elektrik aksamlar bozulur diye, bir şey yapmadım. Kross motorları gibi şu an motor. Temizlemek gerekiyor. :silent::mrgreen:

Beşiktaştan, çamlıca'ya kadar gittim... Sorun çıkarmadı bana göre çok az benzin yiyor... :)

elegance45
05 Nisan 2009, 13:24
ya arkadaşım bende mondial 150 zat kullanıyorum ve zorlasam 100 yapıyorum öncelikle mondial 150 zat bir maxi scooter yani hız motoru değil şehir içi dolaşmak amaçlı bi motor yapsan yapsan 100 yaparsın ama scooter ile okadar hız yapmanın alemi yok egzozdan saçma sapan sesler geliyo keyfine bak hızı bırak:P

temizliğe gelince ben önce bi güzel süngerle yıkayıp dediğin yerlere arap sabunu diye tabir ettiğimiz sabunu sürüyorum simsiyah oluyo ve harika görünüyo tavsiye ederim ama tekerlere sürme sakın çatlatıyo tekeri:)

1545214566
05 Nisan 2009, 13:38
ya arkadaşım bende mondial 150 zat kullanıyorum ve zorlasam 100 yapıyorum öncelikle mondial 150 zat bir maxi scooter yani hız motoru değil şehir içi dolaşmak amaçlı bi motor yapsan yapsan 100 yaparsın ama scooter ile okadar hız yapmanın alemi yok egzozdan saçma sapan sesler geliyo keyfine bak hızı bırak:P

temizliğe gelince ben önce bi güzel süngerle yıkayıp dediğin yerlere arap sabunu diye tabir ettiğimiz sabunu sürüyorum simsiyah oluyo ve harika görünüyo tavsiye ederim ama tekerlere sürme sakın çatlatıyo tekeri:)

Teşekkür ederim...

İlk önce berbere sonra da sabuncuya uğrayıp, arapsabunu alayım. :rendeer:

askon
05 Nisan 2009, 14:16
Aynen Arkadaşın Dedığı Gibi Bırak Hızı Keyıfle Dolasmanın Tadına Bak Ha Bır Sorun Varsa Düşük Hızdada Bellı Olur Ozaman Iyi Bir Ustaya Baktır Baska Bır Ustayada Yaptır

anılyuksel
05 Nisan 2009, 14:20
arkadaşlar bu 150 hs ile 150 zatın motorları aynı değilmi çünkü biz 150 hs ye 135 yapıştırdık kendi ibresi ile hadi 20 km sapma payı olsa 115 gene iyi

150_zat_ank
05 Nisan 2009, 14:27
öncelikle hayırlı olsun arkadasım yeni motorun,150 zatı keyifle kullanacagını dusunuyorum..ben de bir zatcı olarak sana bi kac tawsiyede bulunmak isterim..
ilk olarak motoru bi serwise goturup bi genel bakım yaptırmanı tawsiye ederim benim motorum normal sartlarda we duz yolda cok rahat bi sekilde 100 km yi goruyo we 2005 model, biraz yokus assagı 120 km yi bu hafta içinde gordum motoru zorlamak için degil sadece gazı actım we cok rahat cıktıgını gorunce sınırını gormek istedim.. ben iyi bi usta ile motoru ilk aldıgımda ayrıntılı bi bakım yapmıştım.. senin de bi karburator ayarına ihtiyacın olabilir ama bilgin olsun ben 20 liralık benzinle 155 km yol yapıorum ilk aldıgımda 210 km yol yapıodum..bunun dısında bu bakımda bi dunya cıvatanın sıkılması gerektıgını we dusmus oldugunu goreceksın. bunları tamamladıgında bazı sesler de kesilecektir.. son olarak ben motorumu aldıgımdan beri tazikli suyla yıkamacıda haftada bir yıkıyorum herhangi bi olumsuzlukla karsılasmadım,siyah plastik parcalar içinde oto yıkamacıların torpidoları parlatmak için kullandıgı bi sprey war süt gibi bişey onu tawsiye ederim..3-4 gun muhtesem duruyo siyah aksamlar..:) iyi surusler dilerim..

1545214566
05 Nisan 2009, 16:20
Teşekkür ederim arkadaşlar. Kapıda hs var bir de... :Onun parçalarını söksem, ZAT'a uygun hangi parçası var? :)