PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yamaha rx 115 şanzıman yağı yardım lütfen

internetonur
02 Nisan 2009, 23:27
Arkadaşlar bugün motorumun şanzıman yağını kontrol ettim alt seviyeye inmiş.Fakat bu motora kaç numara hangi marka şanzıman yağı konuluyor bilgim yok yardımcı olur musunuz?

internetonur
04 Nisan 2009, 16:03
İki gündür bi Allah'ın kulu çıkmaz mı koca sitede bunu bilen pes artık.

AYDEMİR
04 Nisan 2009, 16:10
90 numara şanzıman yagı koyarsın CASTROL olmasını özellıkle tavsıye ederim ayrıca makınen kıymetını bil..

genç kaptan
04 Nisan 2009, 16:28
tam olarak yagın numarasını bilmiyorum.
benzinciye ugrarsan tamircilere sorabilirsin.
CASTROL tavsiyem olur:cat:

internetonur
04 Nisan 2009, 17:09
Bi kaç yere sordum şimdi sanayiden geliyorum 10-40 tam sentetik castrol dediler, umarım doğrudur.

mach1
04 Nisan 2009, 22:40
Tam sentetiğini bilmem ama tri-zone teknolojisi olan yağ koyman lazım:cat:

motorhocası
04 Nisan 2009, 22:48
Extreme gelir birazdan az sabret :)

ExTReMa
04 Nisan 2009, 23:13
Bi kaç yere sordum şimdi sanayiden geliyorum 10-40 tam sentetik castrol dediler, umarım doğrudur.

Alakası yok
4 zamanlı değil bu motor..
90 numara 650 ml yağ koycaksın şanzuman için :)

internetonur
04 Nisan 2009, 23:58
Alakası yok

650 ml kısmı tamam da ben 10-40 sae yağ koydum gitti bugün.Motorun eski sahibine ulaştım zar zor o da 10-40 dedi ve ben de tam sentetik olarak sadece sae bulabildim ve koydum.Garajda duruo motor kullanmadım daha ne yapmalıyım boşaltıp 90 numara yağ alıp ondan mı koyayım?

mach1
05 Nisan 2009, 01:10
2 Zamanlının ustası ExTReMa dır.Değiştir 10-40 ile 90 numara arasında çok fark var:wiinkk:

barrokas
05 Nisan 2009, 01:21
pm ni yeni gördüm

10 40 yağ ince gelecektir motora 90 numara .ayrıca yağı koymak önrmli değil neden eksildiği önemli

ExTReMa
05 Nisan 2009, 01:24
2 Zamanlının ustası ExTReMa dır.Değiştir 10-40 ile 90 numara arasında çok fark var:wiinkk:

Bunun ustalıkla alakası yok ki
Benim kullandıgım motorlar iki zamanlı yoksa usta falan değilim :)

internetonur
05 Nisan 2009, 11:37
Teşekkürler arkadaşlar.Bişi anlamadım ben bu işten ama yine de sağolun:cyclopsan

dede350z
05 Nisan 2009, 11:49
dostum ben scooterima 90 castrol dişli yağı koydum ama sana bir sorum olacak şansızman yağını nasıl kontrol ediyorsun ben yağı değiştirdim ama şanzıman bilyesini değiştirdiğim için açtım tamir ettikten sonra yeniledim yağı ama bu yağ kontolunu bilmiyorum anlatırsan sevinirim

internetonur
06 Nisan 2009, 15:21
dostum ben scooterima 90 castrol dişli yağı koydum ama sana bir sorum olacak şansızman yağını nasıl kontrol ediyorsun ben yağı değiştirdim ama şanzıman bilyesini değiştirdiğim için açtım tamir ettikten sonra yeniledim yağı ama bu yağ kontolunu bilmiyorum anlatırsan sevinirim

Benim motorda yağ kontrol çubuğu va ordan kontrol ediyorum.Seninki scooter olduğu için kontrol etmene gerek yok doldurduysan devam et.Bende de ikinci bi motor olarak scooter var 4 yaşında bi kere bile kontrol etmedim usta gerek yok demişti öyle gidiyo.

erdal3323
06 Nisan 2009, 15:25
80/90 şanzuman yağları var zaten kalın bı yağ bu 10/40 cok ince kalır şanzuman için bence hemen boşalt motora zarar verırsın :wiinkk:

havalarda ısınıor 10/40 ince zaten ısınınca dahada incelıyor buda aşınmayı arttırı ve dişlileri yersın solemiş olım vıtes atmalardada zorluk cekebılırsın

dede350z
06 Nisan 2009, 15:41
Benim motorda yağ kontrol çubuğu va ordan kontrol ediyorum.Seninki scooter olduğu için kontrol etmene gerek yok doldurduysan devam et.Bende de ikinci bi motor olarak scooter var 4 yaşında bi kere bile kontrol etmedim usta gerek yok demişti öyle gidiyo.

teşekkür ederim dostum

mach1
06 Nisan 2009, 22:12

Bizimkilerde alabildiği kadar doldurmak ve her 3500-4000 kmde değiştirmek lazım :cat:

sudabatmayanadam
06 Nisan 2009, 22:45
arkadaşlar şanzıman yağı (dişli yağı) genelde hep 90 numara yağ kullanılır tabiki kullandığınız yağ piyasada tanınmış yağ markası olması, kalite bakımından önemli ayrıca genel bakım kitapları her 4000 km de yağa bakın der eksikse tamamlanır, ayrıcada 10.000 km de birde komple değişmeniz lazım nedeni yağın bu km içinde efsafı bozulur, efsafı yani kalitesi düştüğü için dişlileri tam koruma yapamaz, dişlerede ufak çaplı aşınmalar olabilir, belki siz 40.000 km de de değişmemiş olabilirsiniz, ama dişlilerinizin sağlığı için her 10.000 km de değişmeniz motorunuzun daha saglıklı atak olmasına katkı sağlar...

internetonur
07 Nisan 2009, 15:45
yağı koyduğum günden beri motoru çıkarmıyorum,yatıryor garajda paşa paşa.Burda da kime sorsam 90 numara kalın gelir diyorlar.Bi ustaya daha sordum onda da rx 115 vardı o da aynen 90 numara kalın dedi 10-40 koyucaksın dedi.Hatta rx şanzımanını gördün mü çoğu dişliler plastik ve narin dedi ince yağ avantajlı dedi.Aldığım yağında 20bin km garantisi var tam sentetik diye.O kadar araştırdım rx 115 in kullanım klavuzunu bulamadım.Kimsenin elinde yok mu acaba bi baksa kitapçığa net bi bilgi edinsek.Önceden de dediğim gibi motorun eski sahibi de 10-40 kullanmış sürekli,şu an 31bin km de motor ve maşallah saat gibi.

ExTReMa
07 Nisan 2009, 15:52
yağı koyduğum günden beri motoru çıkarmıyorum,yatıryor garajda paşa paşa.Burda da kime sorsam 90 numara kalın gelir diyorlar.Bi ustaya daha sordum onda da rx 115 vardı o da aynen 90 numara kalın dedi 10-40 koyucaksın dedi.Hatta rx şanzımanını gördün mü çoğu dişliler plastik ve narin dedi ince yağ avantajlı dedi.Aldığım yağında 20bin km garantisi var tam sentetik diye.O kadar araştırdım rx 115 in kullanım klavuzunu bulamadım.Kimsenin elinde yok mu acaba bi baksa kitapçığa net bi bilgi edinsek.Önceden de dediğim gibi motorun eski sahibi de 10-40 kullanmış sürekli,şu an 31bin km de motor ve maşallah saat gibi.

Arkadaşım uzun süredir rx kullanıyodum sattım
Hatta garajımda parçalanmış bir rx115 var..
Sanzumanda plastik dişli hiç yok..
Devir saati dişlisi haricinde
Sana kim söylemiş ise sallamış.
Yıllardır bu işle ilgileniyorum ve diyorum ki 10-40 yağ incelicek ve görevini yapmıycak..
Boşalt o yağı 90 numara yağ kullan :)

internetonur
07 Nisan 2009, 17:54
Arkadaşım uzun süredir rx kullanıyodum sattım
Hatta garajımda parçalanmış bir rx115 var..
Sanzumanda plastik dişli hiç yok..
Devir saati dişlisi haricinde
Sana kim söylemiş ise sallamış.
Yıllardır bu işle ilgileniyorum ve diyorum ki 10-40 yağ incelicek ve görevini yapmıycak..
Boşalt o yağı 90 numara yağ kullan :)

Teşekkürler arkadaşım verdiğin bilgi için.Bi de şu kullanım kitabını bulabilsek şu aletin ne güzel olacak.Hava zaten yağışlı,iyileşince havalar motoru çıkarınca 90 numara ile değiştireyim o zaman sen de değiştir diyosan artık yapacak bişi yok.

AYDEMİR
07 Nisan 2009, 18:23
90 numara şanzıman yagı koyarsın CASTROL olmasını özellıkle tavsıye ederim ayrıca makınen kıymetını bil..
yukarıdaki sözleri 2 senelik 115 kullanıcısı olarak söylemiştim ama takmadın galiba..

Alakası yok
:cat::cat::cat:
bizim burda bir söz vardir:

ekmegi ekmekciye ver üstünede bir ekmek ver...

internetonur
08 Nisan 2009, 22:29
yukarıdaki sözleri 2 senelik 115 kullanıcısı olarak söylemiştim ama takmadın galiba..

:cat::cat::cat:
bizim burda bir söz vardir:

ekmegi ekmekciye ver üstünede bir ekmek ver...

Sağolasın dostum ama takmamakla alakası yok 5 sene rx 115 kullanan motor ustası arkadaş bile 10-40 dediği için taktım hepey o yüzden yani teşekkür ederim.

eemrullahh
29 Mayıs 2009, 00:11
motorun değerini bil süper bir motordur bende de 2007 den beri var