Orijinalini görmek için tıklayınız : 600FA(Hornet) yada 600 RR mı, 1000 RR mı mı?
morrigan
30 Mart 2009, 21:01
Merhaba motosiklet.net üyesi sakinleri,
Bu motorların arasındaki cc farkı dısında yakıt oranları ve konforları konusunda üç motor hakkında bilgisi olan arkadaslardan görüşlerini alabilir miyim ?
600 RR / 600 FA Hornet mi yoksa 1000 RR mı?
Sizce hangisi ?:silent:
G.BEREKET
30 Mart 2009, 21:28
Benim bildiğim hornet enduro.
600 ve 1000rr süper sport sonuçta farklı kulvarlardalar.
Ben tercihimi Hornetten yana kullanırdım uzun yola güzel gider.
morrigan
30 Mart 2009, 21:31
Evet öyle.
Ama benim düşündüğüm motorlar bunlar.
Hornet çıplak olduğu için rüzgarı kesen hiçbir tarafı yok o yüzden uzun yolda pekte güzel olacağını sanmıyorum.:silent:
Ben olsam yamaha alırdım motoru daha manyak.:mrgreen:
Khutuck
30 Mart 2009, 21:38
CBR sahiplerinin çoğu sırf hava atmak için SS almış insanlar (gerçek motorcular alınmasın). Hornet sahibi olmak o yüzden bana daha çekici geliyor :)
morrigan
30 Mart 2009, 21:39
Ben olsam yamaha alırdım motoru daha manyak.:mrgreen:
O pahalı. Manyak motora verecek param yok henüz o yüzden sakin olan 1000RR düşünüyorum.:)
PaRiS-Zx10R
30 Mart 2009, 21:40
Hornet ve Supersportlar farklı karakter ve katagoridedir..600RR ve 1000RR da konfor, uzun yol, yakıt, artçı gibi konularda memnuniyet beklemeyin..Caddede ve ya pistte sürat yapmak için tasarlanmıştır. 1000RR 2008 model kullanıyorum..Daha once R1 ve zx10 um vardı 3 üde aynı yakıt performansını gösteriyordu..17 litre bugün 50 liraya doluyor..Dip gaz kesmezsem eğer 100km yi geçince benzin ışığım yanıyor..Yani km de 450-500 lira gibi..Sakin kullanımda 200 km den fazla gidiyorum..250 lira..600RR da sarfiyat daha düşük olacaktır ama yol durumu, kullanım şekli ve lastiklere göre değişkenlik gösterir..Sürat sadece gerektiğinde yaparım,konforuma da düşkünüm derseniz Hornet i tercih edin..
CBR sahiplerinin çoğu sırf hava atmak için SS almış insanlar (gerçek motorcular alınmasın). Hornet sahibi olmak o yüzden bana daha çekici geliyor :)
Çakma motorcuyum alındım.:P
GP500-1st
30 Mart 2009, 21:41
Racincg Replikalarla oturuş pozisyonu ve üretim ve kullanım amacı farklı olan naked' ı niye karşılaştırdıgınızı anlamadım?
morrigan
30 Mart 2009, 21:42
CBR 125'te dahil mi buna :P
Kütükçük Hornet'in ikinci eli nerdeyse hiç yok o yüzden tereddütlerim var.
Hornetle hava atılmıyor mu ayrıca:mrgreen:.
nitrious81
30 Mart 2009, 21:53
Hornet nasıl enduro yaa :) Ya hıc Enduro Gormedınız yada Naked :) valla tarz olarak oturus pozısyonu vs olarak farklı makınalar bırbırıne yakın olanlar 600RR ve 1000RR..Tercih senın ruzgar sevmıyorsan Naked alma ben avatarımdakı FZ6 ıle tadına bakmıstım 185 ile dayak yemıs gıbı olmustum :)
1. Hornet bir Enduro degildir.
2. CBR 600 RR ve Hornet ayni motoru kullanmaktadirlar.
3. 1000 RR her ikisinden de çok daha az yakit harcar.
4. Bu karsilastirmayi soran bir sahsiyetin, CBR serisinden uzak durmasini siddetle tavsiye ederim.
:P
morrigan
30 Mart 2009, 22:03
Racincg Replikalarla oturuş pozisyonu ve üretim ve kullanım amacı farklı olan naked' ı niye karşılaştırdıgınızı anlamadım?
Benim alabiliritem bu yönde.
Naked'ı da karşılaştırma amaçlı koymadım. 600f 600rr ve hornet aynı motora sahipler, yarışçı olmayacağım için de İstanbul içinde bu türevlerden aynı tepkiyi alırım diye düşünüyorum :P
Şu an Hornet'im var ama daha hiç kullanmadım. Kullanmadan satıp acaba 600RR ya da 1000RR mı alsam diye düşünüyorum işin özü bu:)
4. Bu karsilastirmayi soran bir sahsiyetin, CBR serisinden uzak durmasini siddetle tavsiye ederim.
Ben Mt üyelerinin yorumlarına saygı gösterir ve onları dinlerim.
Zx6R alayım o zaman :P
Anem ben bunu yeni gördüm. Gözümdne kaçmış bu cümle. Bende diyorum yorum yazanlar niye o enduro değil diyip duruyor.:queen:
Khutuck
30 Mart 2009, 22:14
CBR 125'te dahil mi buna :P
Kütükçük Hornet'in ikinci eli nerdeyse hiç yok o yüzden tereddütlerim var.
Hornetle hava atılmıyor mu ayrıca:mrgreen:.
Hornet'le attığın hava başka :) Hornet'le motosikletin ne olduğunu bilen adama, CBR'la hem bilene hem bilmeyene hava atarsın :P CBR125 sayılmaz ayrıca, o sadece R, RR olanlar sayılır :P
Hornet'in yanina R yazar, sorunu çozeriz gibime geliyor.:)
Hornet'le attığın hava başka :) Hornet'le motosikletin ne olduğunu bilen adama, CBR'la hem bilene hem bilmeyene hava atarsın :P
Bu yorum çok sağlamdı.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Hornet'in yanina R yazar, sorunu çozeriz gibime geliyor.:)
Yok abisi onun aklı 1000RR'da kaldı, vardı altında aldım pert ettim parçaladım bişiyde diyemedi, parası olsa dakka düşünmücek alacak en binararından bir tane.:mrgreen:
Re&aL R@pToR
30 Mart 2009, 22:22
600 ve 1000rr süper sport sonuçta farklı kulvarlardalar.
Ben tercihimi Hornetten yana kullanırdım uzun yola güzel gider.
kardeş naptın sen yha walla o motoru kullananlar duymasın:wiinkk:
CB 1000 alalim.:)
Yanina RR yazalim.:P
morrigan
30 Mart 2009, 22:28
CB 1000 tokat manyağı yapmaz mı:mrgreen:
İçmişim başım dönüyor dönüyor derim inincede motordan.
Ayrıca CB 1000 buralara daha uğramadı kanımca :P
demirgursel
30 Mart 2009, 22:40
1.
2.
3.
evet doğru teşhis coq um :cat: :rendeer:
morrigan
30 Mart 2009, 22:41
evet doğru teşhis coq um :cat: :rendeer:
Niye? Nedenini de yazarsanız sevinirim:)
tubejh
30 Mart 2009, 22:47
Hornet ve Supersportlar farklı karakter ve katagoridedir..600RR ve 1000RR da konfor, uzun yol, yakıt, artçı gibi konularda memnuniyet beklemeyin..Caddede ve ya pistte sürat yapmak için tasarlanmıştır. 1000RR 2008 model kullanıyorum..Daha once R1 ve zx10 um vardı 3 üde aynı yakıt performansını gösteriyordu..17 litre bugün 50 liraya doluyor..Dip gaz kesmezsem eğer 100km yi geçince benzin ışığım yanıyor..Yani km de 450-500 lira gibi..Sakin kullanımda 200 km den fazla gidiyorum..250 lira..600RR da sarfiyat daha düşük olacaktır ama yol durumu, kullanım şekli ve lastiklere göre değişkenlik gösterir..Sürat sadece gerektiğinde yaparım,konforuma da düşkünüm derseniz Hornet i tercih edin..
cbr 600 450 lira yakıyormu gerçekten bizim 1500 cc lik araba km de200-250 anca yakıyor nasıl oluyor bu tamam güçlü hızlı ama bu kadar da olmaz zırt pırt bezincide durmak deli eder adamı. :pr:
ki bizim arabada cbr deki teknoloji yok.
Khutuck
30 Mart 2009, 22:57
cbr 600 450 lira yakıyormu gerçekten bizim 1500 cc lik araba km de200-250 anca yakıyor nasıl oluyor bu tamam güçlü hızlı ama bu kadar da olmaz zırt pırt bezincide durmak deli eder adamı. :pr:
Ortalama 250'yle giderkenki tüketim o :)
VaScO1925
30 Mart 2009, 23:08
CB 1000 alalim.:)
Yanina RR yazalim.:P
cb 1000 sevgisi halen geçmemiş anlaşılan :P
:)
Alamadik gitti.:pr:
Paraya kiyamiyom.:P
kullanım tarzına göre en doğru kararı yine sen veririsin. ss leri pek severdim zamanında ama şimdi nakedlar daha çekici geliyor.
yolda bi ss gördüğünde insan üzerindeki sürücüyü deri tulumu ve yarış çizmesiyle falan görmedi mi yadırgıyo... hele bide kösele görünüşlü ayakkabısıyla pantolonunun paçaları uçuşarak geçtimi yanından ögggh....karizma yerlerde.... sonuçta ss olayı eğer yarışmayacaksan reputation'dan başka birşey değil:p
ama kot pantolonunla güzel bi montla naked motor daha uyumlu gibi ;)
birde merak ettiğim birşey var bozuk olan İstanbul yollarında bir süre sonra gıcırdayan grenajlar rahatsız etmiomu ss kullanıcılarını....
demirgursel
31 Mart 2009, 20:16
Niye? Nedenini de yazarsanız sevinirim:)
arkadaşım herşeyden önce bu sordukların gerçekten torklu ve hızlı makinalar.hafife alınacak gibi deyil.bunlara bineceksen iyi bir tecrüben olmalı. tecrübede, motorlarla biraz uzun vadeli haşır neşir olarak kazanılır.
umarım kızmazsın :) rr la horneti karşılaştırıyorsan, senin için biraz daha zaman geçmesi gerek derim :cat:
biri naked, diğeri racing makina.oturumu, kullanımı tamamen farklı.
morrigan
31 Mart 2009, 20:36
Pardon Hornet, 600rr ve 1000RR'ı kullandınız mı? :)
GP500-1st
31 Mart 2009, 20:45
Racing motor kullannan bir kadın kaskının arkasından uzun saçlarını sarkıtıyorsa ve ya bir sekil kadın olduğnu belli ediyosa işi gerçekten çok zor. Zaten milletçe komplexliyiz. Yarış motoru gördükmü yanımızdaki söföre ''bi sıkıştırsana lan şu artisti!'' diye dürten ona ölüm tehlikesi yaşatmadan rahat edemeyen bir toplumun bireyleriyiz:farao:
Hazır eşşek arınız varmış:) kullanımı daha sürücü dostu olan motorunuzla hiç maceraya girmeyin. İkinci eli, havası suyu CBR600RR gibi olmıcak belki ama taciz çok yaşamadan daha sağlıklı bir keyif sürebilir ve pilotluğunuzu geliştirebilirsiniz..
Hemde çok farklı bir havası da olur bence.
PaRiS-Zx10R
31 Mart 2009, 20:54
Benim moto 1000RR..O tüketim ortalama 250km ile giderken..600lük değil ama zaten bunu sürekli yapmıyorsunuz..Gerçi 1000lik ve ya 600 lük racing kullanmayı düşünen arkadaşta benzin hesabı yapmasın bi zahmet dimi:cat:
morrigan
31 Mart 2009, 20:55
Huyu suyu uysal bir şey değil Hornet yahu yapmayın gözünüzü seveyim 250 gören alet bu da. 600RR ile aynı motora sahip.
Çıplak olmasından başka pek bir farkı yok diye biliyorum.
Scooter üzerinde de olsa bayana taciz müstehaktır görüşünde olan çok var. Peki şimdi scooterdamı tacize maruz kalmak istersiniz yoksa bir SS üzerinde mi?
Benim moto 1000RR..O tüketim ortalama 250km ile giderken..600lük değil ama zaten bunu sürekli yapmıyorsunuz..Gerçi 1000lik ve ya 600 lük racing kullanmayı düşünen arkadaşta benzin hesabı yapmasın bi zahmet dimi:cat:
Bir zahmet:mrgreen:
Bir yerlerden bunu buldum
0-60 mph hızına ulaşma saniyeleri ( yaklaşık 100km/h)
The CBR600RR sportsbike is usually said to do it in 3.55 secs.
The Honda hornet naked bike comes in at 3.60 secs.
Kimilerinin düşündüğü kadar uysal bir motor değil Hornet.
Ama büyük bir artısı var bence; o da ABS'li olması.
Terrorizer
31 Mart 2009, 21:10
Tavsiyede bulunmak için bence en önce ihtiyacın ne olduğunu bilmek lazım. Uzun yol mu yapılacak bu motor ile ? Sürekli yoğun trafikte mi gidilecek ? Yoksa geceleri çıkıp gaz açmak mı tek amaç ? Yoksa all-in-one-pack mi lazım =)
Bu konuda insanları aydınlatırsan sen de aynı oranda aydınlanırsın gibi geliyor bana. Bir de özel bir nedeni var mı sadece bu üç motor ile sınırlandırılmış olmasının bu anketin ?
morrigan
31 Mart 2009, 21:13
e) Hepsi :mrgreen: ( all in on epack kısmını görmemişim daa , ha ondandır daa:P)
Özel bir nedeni de var ama söylemem :P
Terrorizer
31 Mart 2009, 21:17
Sürüş açısından hornet kullanmadım ama 600rr ile motorları aynı ise hiç basite alınmaması gereken bir motordur ve bence dizayn itibari ile de bir bayana daha çok yakışacağını düşünüyorum.
morrigan
31 Mart 2009, 21:20
Benim ebatlarım pek uymuyor o sınıfa ama olsun :PpPp
Ya da transalpe alıştığım için Hornet sanki fazla ufak kaldı gibi geliyor... Gerçi 600 RR da küçük gibi gelmişti.. hömm::23343::
Terrorizer
31 Mart 2009, 21:24
Hornet süpriz yapar hem =) İşten anlamayan arkadaşlar küçümser ve cezalandırması daha eğlenceli olur =)
GP500-1st
31 Mart 2009, 21:28
Hornetin aslında sınıfı itibari le CBR dan daha seksi bi görüntüye sahip ama naked bike kavramı ve estetigi bizde daha oluşamadı(ne zaman oluşacaksa?)
Uysal uysal öle demeyin:) 100 km ye 3,5 sn ye çıkıyo:cherry::cherry: Hornet sanki içinize sinmemiş gibi...
< iLk@yy >
31 Mart 2009, 21:29
cb1100 eski versiyonu olsa gerek dimi yanlış hatırlamıyorum
:)
Alamadik gitti.:pr:
Paraya kiyamiyom.:P
o kadar motor kullanıyon versinler beleş bi tane :queen:
Huyu suyu uysal bir şey değil Hornet yahu yapmayın gözünüzü seveyim 250 gören alet bu da. 600RR ile aynı motora sahip.
Çıplak olmasından başka pek bir farkı yok diye biliyorum.
Scooter üzerinde de olsa bayana taciz müstehaktır görüşünde olan çok var. Peki şimdi scooterdamı tacize maruz kalmak istersiniz yoksa bir SS üzerinde mi?
Bir zahmet:mrgreen:
Bir yerlerden bunu buldum
Kimilerinin düşündüğü kadar uysal bir motor değil Hornet.
Ama büyük bir artısı var bence; o da ABS'li olması.
neden ole dedinki yeni rr'larda abs standart olmamışmıydı artık yoksa benim yanlşımmı var bu konuda :silent:
Sürüş açısından hornet kullanmadım ama 600rr ile motorları aynı ise hiç basite alınmaması gereken bir motordur ve bence dizayn itibari ile de bir bayana daha çok yakışacağını düşünüyorum.
neden şahen rr'ın üzerindeki bir bayanında çekiciliği bir başka olur :P
bi konuda vardı beyaz gizerda bağyanın teki kontra verirken :queen:
Terrorizer
31 Mart 2009, 21:31
Şimdi 600RRdaki bayan da çekici ama
öbürü malum naked ;)
ruckerpark
31 Mart 2009, 21:40
Zaten hornetin varmış bence onun tadını çıkarmaya bak seni tatmin etmesse bir süre sonra 1000rr tatmin edicektir bırak etsinde zaten :P
morrigan
31 Mart 2009, 21:45
neden ole dedinki yeni rr'larda abs standart olmamışmıydı artık yoksa benim yanlşımmı var bu konuda :silent:
Sor bakayım Bayilere olmuş mu :P
Henüz ne gelen var ne giden.
Geldiğinde fiyatı ne olur orası meçhul. Yurt dışında 1000 euro fiyat farkı var ama bizimkiler abartıp 5-6bin fiyat farkı koyabilirler.
PaRiS-Zx10R
31 Mart 2009, 21:58
Hornet ile 600RR aynı motoru kullanmıyor..Hornetin motoru RR a göre daha uysal..Tabi ne kadar? 18 bg fark var bir kere krankta..Torkuda 4 bg ama hornet daha aşağıda bir devir seviyesinde buluyor. Tekerler arası mesafede RR daha düşük..Buda viraj üstünlüğü sağlar..Zaten RR, sadece bu yönleriyle değil, kullanım amacı olarak süspansiyon ve aktarım sistemindede daha sert..Zevkler konusuna girmiyorum o başka bişey ama, bence Hornet almanız daha mantıklı..Ama ikinci el derdiniz olacaksa RR tercih etmelisiniz ama 1000 değil..Racing te 600 tecrübeniz yeterli değilse 1000 tehlikeli olabilir..1000RR ın motoru naked bir 1000lik gibi kolay zaptedilemez..Gereksiz bir risk oluşturmayın bedeninize ve sevdiklerinize
Valla ben yine söleyimde bu Çiçek zaten 1500-2000km civarı 07 kamyon kasa 1000RR kullanmıştı, ben motoru pert edince dımdızlak kaldı.:mrgreen:
Sadece 600RR'ı çok az kullandı toplasanız 2-3km.:P
Parası yok ondan soruyo, parası olsa babası gelse tanımaz 1000RR alır.:cherry:
< iLk@yy >
31 Mart 2009, 22:08
Sor bakayım Bayilere olmuş mu :P
Henüz ne gelen var ne giden.
Geldiğinde fiyatı ne olur orası meçhul. Yurt dışında 1000 euro fiyat farkı var ama bizimkiler abartıp 5-6bin fiyat farkı koyabilirler.
oda başka bir konu tabikide herkes geçirmeye çalışıyor saten
Valla ben yine söleyimde bu Çiçek zaten 1500-2000km civarı 07 kamyon kasa 1000RR kullanmıştı, ben motoru pert edince dımdızlak kaldı.:mrgreen:
Sadece 600RR'ı çok az kullandı toplasanız 2-3km.:P
Parası yok ondan soruyo, parası olsa babası gelse tanımaz 1000RR alır.:cherry:
murat ya sende her sene yeni motor alıyorsun sıkılmadınmı yeni almaktan hepte honda alıyorsun her sene başka bi marka almış olsan bişe demicemde :P
bu sene r1 alcak benden söylemesi bayıldı motoruna...
Erhan Erdil
31 Mart 2009, 22:12
Adı geçmiş yazmadan duramayacağım :mrgreen:
İngiltere'de var -> CB1000R (http://ww1.honda.co.uk/motorcycles/2008/CB1000R/)
Fransa'da var -> CB1000R (http://moto.honda.fr/fiche_technique_CB1000R_60.html) (hatta giriş sayfasında var)
Yunanistan'da var -> CB1000R (http://www.honda-motorcycles.gr/inner2.cfm?menu_id=2&moto_id=6&model_id=157) 11.240 €
Almanya'da var -> CB1000R (http://www.honda.de/content/motorraeder/modelle_cb1000r.html) 10.290 €
Belçika'da var -> CB1000R (http://www.fl.honda.be/content/motorfietsen/modelen_cb1000r.html) 10.190 €
Hırvatistan'da var -> CB1000R (http://www.honda.hr/motocikli/model.asp?IdMotor={853B96CC-A234-4DE2-B3D8-7BB93288C445})
Finlandiya'da var -> CB1000R (http://www.honda.brandt.fi/mp/mallisto.php?k_id=4&m_id=108)
Danimarka'da var -> CB1000R (http://www.honda-mc.dk/Default.aspx?ID=42)
Çek Cumhuriyetin'de var -> CB1000R (http://moto.honda.cz/motocykly/naked/cb1000r/zakladni-informace.html)
Rusya'da var - Bulgaristanda var - İtalya'da var - İspanya'da var . var . var . var
Neyse fuarda honda yetkililerinin birçoğu ile konuştum.
Honda yetkilileri üçe ayrılıyor.
- CB1000R - Çok güzel motor ama biz getirmiyoruz. (Sebebini bilmiyorlar)
- CB1000R - Çok güzel motor ama biz getirmiyoruz. (Türkiye'de tutmaz diyenler)
- CB1000R - 1000RR mı? CBF1000 mi? hangisini sordunuz. (Motordan haberleri bile yok)
:pale:
< iLk@yy >
31 Mart 2009, 22:15
Adı geçmiş yazmadan duramayacağım :mrgreen:
İngiltere'de var -> CB1000R (http://ww1.honda.co.uk/motorcycles/2008/CB1000R/)
Fransa'da var -> CB1000R (http://moto.honda.fr/fiche_technique_CB1000R_60.html) (hatta giriş sayfasında var)
Yunanistan'da var -> CB1000R (http://www.honda-motorcycles.gr/inner2.cfm?menu_id=2&moto_id=6&model_id=157) 11.240 €
Almanya'da var -> CB1000R (http://www.honda.de/content/motorraeder/modelle_cb1000r.html) 10.290 €
Belçika'da var -> CB1000R (http://www.fl.honda.be/content/motorfietsen/modelen_cb1000r.html) 10.190 €
Hırvatistan'da var -> CB1000R (http://www.honda.hr/motocikli/model.asp?IdMotor={853B96CC-A234-4DE2-B3D8-7BB93288C445})
Finlandiya'da var -> CB1000R (http://www.honda.brandt.fi/mp/mallisto.php?k_id=4&m_id=108)
Danimarka'da var -> CB1000R (http://www.honda-mc.dk/Default.aspx?ID=42)
Çek Cumhuriyetin'de var -> http://moto.honda.cz/motocykly/naked/cb1000r/zakladni-informace.html
Rusya'da var - İtalya'da var - İspanya'da var . var . var . var
Neyse fuarda honda yetkililerinin birçoğu ile konuştum.
Honda yetkilileri üçe ayrılıyor.
- CB1000R - Çok güzel motor ama biz getirmiyoruz. (sebebini bilmiyorlar)
- CB1000R - Çok güzel motor ama biz getirmiyoruz. (Türkiye'de tutmaz diyenler)
- CB1000R - 1000RR mı? CBF1000 mi? hangisini sordunuz. (motordan haberleri bile yok)
"- CB1000R - Çok güzel motor ama biz getirmiyoruz. (sebebini bilmiyorlar)"
"- CB1000R - 1000RR mı? CBF1000 mi? hangisini sordunuz. (motordan haberleri bile yok)"
hahahah bunlar yaşıyorlarmı acaba :cat::cherry:
bu sene r1 alcak benden söylemesi bayıldı motoruna...
evet o motorun çalışma şekli benimde gözümde kaçmadı zamanında bakmıştım
bakalım böyle bir atak bekliyoruz seneye hondayla 3lerse ama öncesinde pertlerini :cherry:
@sukulhantır
hakkaten deli makinaymışş :cat:
Son yazan beendiğim renk sadece, henüz motorum yok.
Allahın sevdiği kuluyum ya, motor alıp patlayıp ölmeyim diye iflas ettiriyo beni.:mrgreen:
Her işte bi hayır vardır derim hep ama bu seferki abartı oldu.:P
Yav patron Ducati kullanan adamsın napacan CB1000R'ı, motorpol gibisin ülke ülke arıon makineyi, gençline yazık:P
< iLk@yy >
31 Mart 2009, 22:36
Son yazan beendiğim renk sadece, henüz motorum yok.
Allahın sevdiği kuluyum ya, motor alıp patlayıp ölmeyim diye iflas ettiriyo beni.:mrgreen:
Her işte bi hayır vardır derim hep ama bu seferki abartı oldu.:P
Yav patron Ducati kullanan adamsın napacan CB1000R'ı, motorpol gibisin ülke ülke arıon makineyi, gençline yazık:P
sen hele bi al motorunuda sitedeki herkes motorun bi yerine nazar boncuğu assın anca keser :queen::mrgreen::P
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO