PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Son günlerde ikinci el ilanlarında dikkatimi çeken birşey

zetzetto
24 Mart 2009, 23:44
Son günlerde sahibinden.com sitesinde ikinci el ilanlarında ucuz fiyata yabancı isimlerden satılan motosikletler dikkatimi çekiyor.İlanlarda genelde euro fiyat verilmiş. Maksadı ne acaba bu ilanların?
http://www.sahibinden.com/kawasaki_zzr_1400_abs-23WQQaXQQ13221553WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/kawasaki_zx-12_r-50WQQaXQQ13221923WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/suzuki_gsx-r1000_limited_edition_k4_2004-60WQQaXQQ13119420WQQpXQQdisplayitem

ilanlardaki telefon numaralarıda saçma dikkat ederseniz.

ilhan1154
24 Mart 2009, 23:51
evet benimde dikkatimi cektı bir kaç tane gormustum ama ne amacla yapılmıs cozemedım .
fiyasayı düşürmeye çalışıyolar dicem saçma olcak :silent:

halilihsan
24 Mart 2009, 23:54
"Aaaa adama şu fiyata düşmüş şu motor" polimiği yaratmaya çalısıyor.Akıllarınca piyasayı düşürecekler.

cagan_hell
24 Mart 2009, 23:55
fiyatlara göre kesin bi alicengiz oyunu var bunlarda

Akileos
24 Mart 2009, 23:56
ye biraz saçma değilmi adam konya diyor...merzifon köyleri diyor tel 212 ile başlıyo ne alaka anlamadım.yabancıdan yabancıya dicem oda olmuyorrr aslında oda olabilir.onlarda vergi yok ya fiyatları düşük olabilir.arabalarda da öyledir....

siyah_beyaz
25 Mart 2009, 00:05
Bu motorların fiyatlarını doğru düzgün bilmiyorum ama bence dövizin yüksekliğinden faydalanmaya çalışıyorlar.

Re&aL R@pToR
25 Mart 2009, 00:10
son verdiğin linkde türkiye olmadığı kesin.....

Khutuck
25 Mart 2009, 00:21
İlan sahiplerinin isimlere dikkat :wiinkk: İlk ikisi kesinlikle aynı kişi.

robertocostelino
Ad Roberto
Soyad Costellino
Telefon (Cep) +92-212-4466521
Üyelik Başlangıcı : 24 Mart 2009

marcotopenelli
Ad Marco
Soyad Topenelli
Telefon (Ev) +94-212-8727210
Üyelik Başlangıcı : 24 Mart 2009

matamare1010
Ad Andrew
Soyad Michael
Telefon (Cep) +690-345-4545688
Üyelik Başlangıcı : 18 Mart 2009

giotine
25 Mart 2009, 00:26
Yalan dolan ilanlar bunlar bence ... Plakaları filan yok motorların hem 5000 euro'ya GSXR mı olurmuş ...

kral39
25 Mart 2009, 00:29
ilanın diğer ayrıntılarn çok bana resimdeki motorların arkaplanındaki yerler dikkatimi çekti.amasya tarafında bu tip yerlerin olması saçma.hem o adam amasyada ne arıo...hadi antalya,bodrum fln desen yada istanbul....neyse

COQ
25 Mart 2009, 00:29
Kisa ve oz yazayim.
Olur da bu arkadaslar ya da bir baska satici ile kontak kurarsaniz, yani alici olursaniz, dikkatli olun diye yaziyorum.
Eger satici ya da alici Western Union muhabbetlerine girerse, hemen ordan uzaklasin.!!!!!
Geçen yil bir topic açip, internet dolandiriciliginin bir turunden bahsetmistim.
O alici turuydu, muhtemelen bu da satici turu.
Aman diyeyim.
Az da olsa, kapora adi altinda para kaptirabilirsiniz.
Dikkat!!!!!

NoVaRiX
25 Mart 2009, 00:58
bunun dışında isimlerin "uydurmasyon" katsayısı oldukça yüksek.
yani bu ilanlar muhtemelen kolpa ve horozun da dediği gibi dolandırıcılık amaçlı..

aman dikkat arkadaşlar.. böyle oyunlara gelmeyelim, gelme ihtimali olanları uyaralım!

babaçi
25 Mart 2009, 00:58
Kisa ve oz yazayim.
Olur da bu arkadaslar ya da bir baska satici ile kontak kurarsaniz, yani alici olursaniz, dikkatli olun diye yaziyorum.
Eger satici ya da alici Western Union muhabbetlerine girerse, hemen ordan uzaklasin.!!!!!
Geçen yil bir topic açip, internet dolandiriciliginin bir turunden bahsetmistim.
O alici turuydu, muhtemelen bu da satici turu.
Aman diyeyim.
Az da olsa, kapora adi altinda para kaptirabilirsiniz.
Dikkat!!!!!

mesele aydınlanmaya başladı:cat:

Jagadam
25 Mart 2009, 01:06
Sahibinden.com'a şikayet etme imkanı var mı? Bir deneyim bakalım.

motorhocası
25 Mart 2009, 01:10
Sahibinden.com'a şikayet etme imkanı var mı? Bir deneyim bakalım.

Şikayet edersin icabına hemen bakıyorlar,bir de teşekkür ediyorlar, en az 20 tane sildirdim bunlardan, bir mesaja bakar.

Jagadam
25 Mart 2009, 01:11
info@sahibinden.com diye bir adres buldum, durumu bildirdim. Bekleyip görelim.

Şimdi fark ettim, ilanların kendi içinde de şikayet linki gibi bir şey varmış:

"Satılmış / Kiralanmış olduğunu düşünüyorsanız
İlan bilgilerinde hata olduğunu düşünüyorsanız"

motorhocası
25 Mart 2009, 01:15
info@sahibinden.com diye bir adres buldum, durumu bildirdim. Bekleyip görelim.

Şimdi fark ettim, ilanların kendi içinde de şikayet linki gibi bir şey varmış:

"Satılmış / Kiralanmış olduğunu düşünüyorsanız
İlan bilgilerinde hata olduğunu düşünüyorsanız"

Üyelik durumunda hatalı ilan diye bir bölüm var mesaj atıp hallediyorsun üyelik olmadan dediğin zor.

PlayLoud
25 Mart 2009, 01:40
ya tamamda olayın aslını bilmeden şikayet etmek yanlış...

belkide motorlar sorunlu yada borçlu motorlardır...

almayı düşünen arkadaş varsa arasın gitsin görsün motoru hatta ustaya götürsün usulüne görede alım satım işlemini gerçekleştirsin...fiyat garip diye şikayet etmek saçmalık...bu kadar yaygara gereksiz bence...

adamları savunuyorum gibi oldu ama bence böyle...yargısız infaz yapıyoruz gibi geldi bana...

motorhocası
25 Mart 2009, 01:41
ya tamamda olayın aslını bilmeden şikayet etmek yanlış...

belkide motorlar sorunlu yada borçlu motorlardır...

almayı düşünen arkadaş varsa arasın gitsin görsün motoru hatta ustaya götürsün usulüne görede alım satım işlemini gerçekleştirsin...fiyat garip diye şikayet etmek saçmalık...bu kadar yaygara gereksiz bence...

adamları savunuyorum gibi oldu ama bence böyle...yargısız infaz yapıyoruz gibi geldi bana...

Buradakileri zaten telefon edip de aslını astarını sormadan şikayet edemezsin.

serkanADH13
25 Mart 2009, 02:25
kesınlıkle hatalı veya dolandırıcılı ilanlar sıralamasında,

sizce o fıyata o motorları satarlarmı??

veya o fıyata o motorun satıldıgı gerçek olsa,
o fiyatta o motor halen orada kalırmı??

en fazla 2 gün,3. gün alırlar ve bır daha bulunamaz...

Kesınlıkle Dolandırıcılık İçin Hazırlanmış Bır Oyun...

mterayes26
25 Mart 2009, 03:05
numaralar bile yurt dışı he olur nasıl olur . Bloğun içinde ne şanzıman ne piston segman vs vardır yani bomboştur. tabiki şaka ,,,,, feyk bunlar abiiiiiii

Alkan1970
25 Mart 2009, 03:37
bu herifler sahtekar yabanci sitelerde gunde 10-20 tane bu tur ilanlari gormek mumkun sonunda tr ye de dadandilar demek sakin ha inanmayin:pale:

satoyama
25 Mart 2009, 03:43
şimdi ülkemin anadolu kırsalında "kawasaki" kompleks sendromu diye bi rahatsızlık vardır ilk akla gelen markadır hemen zzr diye yapıştırlar fiyatlarını bazı salaklar 50bin lira 30binlira gibi sanan insanlar duydum 15bin ytl bitane temz zx6 alırsın dedim inanmadılar adamlar ne sanıyorsa artık yazık ama bu olayın aslı şu ilanlar fake bu kesin piyasa kurcalamaya çalışıyorlar resimler hep yabancı sitelerden alınma fake +sahte yazık ya üzüldüm bi an

DARKDIAMOND
25 Mart 2009, 03:57
Bende bi anektod aktarayım.Fakat bu ilanlarla alakası yok,kulağımıza küpe olması temennisiyle yazıyorum:Zamanın birinde ZZR1100'ler Türkiye yollarında kasırga gibi eserken bir gazete haberi okumuştum.Çeşitli ülkelerden çalıntı motorları gemilere yüklüyorlar ve limana indirmeden şasi ve motor seri no.'larını siliyorlar ve yerlerine yenilerini basıyorlar.Sonra gemiden indirince kamyonlara yükleyip Güneydoğu veya doğu illerinde köyler bulup muhtarlarına bu makinaları sahipsiz şekilde bulduklarını açıklıyorlar.Muhtarda bir kağıt hazırlayıp bunlara veriyor ve bu kağıtla trafiğe başvuruyorlar.Akabinde kısa bir araştırma sonucunda bu makinaların üzerindeki seri nolarına göre çalıntı olmadığı anlaşılıyor ve muhtardan alınan bulundu kağıdıyla ruhsat çıkartılıyor.Geçmişte kalan bir yöntem hala kullanılıyormu bilmiyorum fakat mutlaka evrim geçirmiş şekliyle uygulanmaya devam ediyordur.Genelde spor modellere yaptıklarınıda okumuştum.Aklınızın bir köşesinde bulunsun.

kdzli
27 Mart 2009, 00:16
ilanların icabına bakılmış.herkes duyarlı olsa hayat bayram olsa..