Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu Malzeme Tam Olarak Nedir
accursedking
24 Mart 2009, 11:04
dragstar motoruma el yapımı bi egzost yapıp üzerine linkte görünen sargılardan sarmayı düşünüyorum fakat tam olarak ne malzemesidir adı nedir bi türlü bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim
http://image.hotbikeweb.com/f/8789369/0609_hbkp_05z+redneck_engineering_custom_chopper+e xhaust.jpg
http://image.hotbikeweb.com/f/8787755/0607_hbkp_05z+russ_niedwick_custom_chopper+exhaust .jpg
CBF150
24 Mart 2009, 11:12
Sorduğunuz malzemenin ismi hakkında bir bilgim yok.
Ama Nikelajı bu şekilde muhafaza etmek görselliğin içine etmiş.
Bence bu şekilde kaplayacağına nikelaj koruyucu kimyasallardan kullanın derim.
accursedking
24 Mart 2009, 11:22
özellikle istanbulda fabrikasyon kalitesinde nikelay yapabilen usta yok gibi,ilk yağmurda pas tutmaya başlıyor,yapabilenlerde oakadr uçuk rakamlar isityorki bu işten vazgeçiriyorlar insanı
Asbest bezi, sıcağa dayanıklı bir bezdir,Genellikle drag yarışlarındaki motorlara monte edilir.Görsellik amaçlı değildir işlevsel olarak takılır.
CBF150
24 Mart 2009, 11:25
Ama bu tip motorlarıda gösteren nikelajları.
Karakteristik özellikleri bu.
Bence nikelajları kaplarsan çok abes olur.
Kaplayacağına direk boyat o zaman.Ama yine motorun şeklişemali bozulacaktır.
escocem
24 Mart 2009, 11:31
yaptıracağın boya ayaklarının yanmasını engellemez bu bezin amacı sıcaklığın dışarıya geçmemesidir..gösteriş istediğinde bezi söküp gösterişi yine yaparsın..
accursedking
24 Mart 2009, 11:58
görüntü olarak bende nikelajı çok seviyorum.peki bildiğiniz çok iyi ve fiyatıda abartmayacak nikelaj ustaları varmıdır istanbulda.yaptığı ürün fabrika çıkışı gibi olsun istiyorum
dün fuarda motosikletin birindede bu kaplama vardı bende merak etmiştim
mterayes26
24 Mart 2009, 12:12
bende kromaj yaptıracagım ama . bakalım
navigator55
24 Mart 2009, 12:15
Bence sarılı yerlerin altında nikelaj yok ve bunu kamufle eedebilmek için sardıklarını düşünüyorum.
Böylece nikelajlı yüzeyi azaltarak bütçe analizi yapılmış ve sadece uç kısmına
uygulanarak toplamda maliyeti düşürülmüşş..
okandz
24 Mart 2009, 12:23
Amyant sargı bezi, Bezin amacı sıcaklığın dışarıya geçmemesidir.
halilihsan
24 Mart 2009, 12:26
Amaç sürücüyü egzost sıcaklığından korumak olabilir mi?
escocem
24 Mart 2009, 12:26
o bezin kalitelileri nikelaj yaptırmaktan çok daha pahalı:)
Asbest bezi, sıcağa dayanıklı bir bezdir,Genellikle drag yarışlarındaki motorlara monte edilir.Görsellik amaçlı değildir işlevsel olarak takılır.
Merhaba,
Ses konusunda ve sıcaklık konusunda işlevi olduğunu duymuştum, eğer detaylı bilginiz varsa açıklayabilirseniz sevinirim, ses konusunda kullanmayı düşünüyorum.
deli_mavi
24 Mart 2009, 12:37
Gibi ancak bir farkla bacagin yanmamasi icin :rendeer::cat:
barrokas
24 Mart 2009, 12:45
aslınnda sitemizde _kromcu_nickli bir arkadaş vardı onunla görüşmek lazım bu konuyu
okandz
24 Mart 2009, 12:45
Gibi ancak bir farkla bacagin yanmamasi icin :rendeer::cat:
Sıcaklık dışarıya geçmezse bacağında yanmaz.:cat:
accursedking
24 Mart 2009, 13:09
Merhaba,
Ses konusunda ve sıcaklık konusunda işlevi olduğunu duymuştum, eğer detaylı bilginiz varsa açıklayabilirseniz sevinirim, ses konusunda kullanmayı düşünüyorum.
ısı yalıtımı yaptığını iliyorum ama ses konusunda nasıl bir faydası olabilirki.sonuçta egzosun dışında ve iç malzemeyle bağlantısı yok...varsada nası bi katkı sağlıyor acaba...bide sitemizde ses uzmanları varsa egzos tipinin seste nasıl değişimler yapabileceğini açıklarlarsa sevinirim.ince uzun kalın kısa yada dönüşlü egzosların veya çıkış açılarının etkilerini blen varsa sese buda ilginç bi konu olabilir
argantes
24 Mart 2009, 13:45
ısı yalıtımı yaptığını iliyorum ama ses konusunda nasıl bir faydası olabilirki.sonuçta egzosun dışında ve iç malzemeyle bağlantısı yok...varsada nası bi katkı sağlıyor acaba...bide sitemizde ses uzmanları varsa egzos tipinin seste nasıl değişimler yapabileceğini açıklarlarsa sevinirim.ince uzun kalın kısa yada dönüşlü egzosların veya çıkış açılarının etkilerini blen varsa sese buda ilginç bi konu olabilir
Custom modellerle ilgili ne tip şeyler var bilemiyorum ama FMF markasını (Genelde kros ve atv modelleri için) incelerseniz Power Bomb ve Mega Bomb diye tabir ettikleri Header'lar var.
blck_chopper
24 Mart 2009, 14:12
teknelerdede kullanılıo pancar motorlu :P görmüştüm heralde yanmamak içindir çünkü ondaki kromaj filan deildi :)
draggy
24 Mart 2009, 14:50
İlk resimde ki egsozdan düşünüyorum bende ama çok pahalı en ucuz bulduğum 600 $ :mrgreen:
ARBETUS
24 Mart 2009, 15:02
o bezin ismi Amyanttır aspest bezi oalrak da geçer. Asıl amacı chopperlarda bacağa yakın yerlerde pantolunu yada bacağı egzosun yakmasını engellemektir. Yüksek ısıya dayanıklı bir malzemeden yapılmış. Gemicilerde falan bulabilirsin. Ben de vaktinde aldırdım bayağı bir evde duruyor aynı şekilde sarmak için. Benim gibi kromaj sevmeyen kişiler için çok iyi bişey.
Jagadam
24 Mart 2009, 15:35
Asbest tehlikeli bir malzeme. Çok kanserojen. Minnacık lifleri akciğerlere kaçarsa tümör oluşturabiliyor. Pek çok alanda yasaklandı diye biliyorum.
Tamam, asbest kumaş kullanmanın riski asbest madeninde, tersanede falan çalışmanın yanında çok küçüktür herhalde ama temkinli olmakta fayda var.
accursedking
24 Mart 2009, 18:39
ozaman soruya istanbulda tanıdığınız çok iyi ve makul ücretlendirmeli bir nikelaj ustası varmı ve egzos şekilleri sesi ne şekilde etkiler diye devam etmek istiyorum çünkü bu sargıyı iyi nikelaj ustası bulamayacağım endişesiyle alternatif olarak düşünmüştüm
anılyuksel
24 Mart 2009, 20:33
ben biliom ama tarzanca OCC de izlemiştim hp arttırmak için sarılan yanmıyan bi bez
accursedking
24 Mart 2009, 21:14
ben biliom ama tarzanca OCC de izlemiştim hp arttırmak için sarılan yanmıyan bi bez
bezle beygir artarmı hiç :) öyle bi özelliği varsa kendimi sarıcam mumya gibi :)
NoVaRiX
24 Mart 2009, 23:47
Arkadaşlar, istanbulda Kromaj işine hiç girmeyin derim.
Çünkü özellikle egzost kromaj işi çok ciddi ve itinayla yapılması gereken bir iş. Ayrıca istanbulda bu işi yapan ustalar tuttuğuna geçirebildiğini geçiriyor. Bizim makinelere egzost ve çeşitli parçalara krom kaplatalım dedik; 230 liradan 1000 liraya kadar fiyat aldık ki 1000 lira çeken adam birden 400'e falan düştü..
Bu bahsettiğiniz asbest ise CUSTOM Chopper modellerde sıkça kullanılıyor ve bence çokta şık durabiliyor. TT ekibi fuarda sergilediği pekçok modelinde kullanmıştı mesela..
babaçi
25 Mart 2009, 00:28
doğrudur,ben buna benzer malzemeyi tekne içersinde egsoz borusuna sarmıştım..
çünkü balık heyecanıyla zırt pırt bacaklarımızı yakıyorduk:)
willy_chorlu
25 Mart 2009, 00:29
ewt arkadaş doğru söylüyor
accursedking
25 Mart 2009, 00:33
aslında krom yerine mat siyahta kullanılabilinir,çok şık duruyor ama egzosu yaptırıcağımız ustanın işliği çok iyi olmalıki temiz çıksın...linkte bir örneği mevcut
http://media.photobucket.com/image/exhaust%2Bdesign%2Bchopper/heathy1225/DSC02776.jpg
motorda benim dragstar sport'a çok benzediğinden böylede bi yola gidebilirimde
kuyucadısı
25 Mart 2009, 00:47
asbest şık görünmesede oldukca faldalı bir bez... (egsoz yanı fazla acıyo denedim biliyorum :P) sizi o yanıklardan korudugu gibi park ettiğiniz anda yanabilecegini düşünmeden motosikletinize dokunan çocuklarıda biraz korumuş olur kii butür örneklerde yaşanmıştı yanlış hatırlamıyosam. sıcaklıgı dışarı yansıtmaması hepimizce kabul edilen bi özellik ancak sesle baglantısını anlıyamadım? bilen biri bu konuda bilgi verirse sevinirim...
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO