PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Scooter Kayış

netime
19 Mart 2009, 17:41
Merhaba Arkadaşlar,

Scooter Kayışları Kaç KM de Değiştirmek Gerekiyor?

by_001
19 Mart 2009, 17:47
tamirciye sorsana bıradır..

kingsemo23
19 Mart 2009, 17:50
hazır topic yeni açılmışken bi soru da ben soriim fuardan kayış alcam sizce hangisini aliim daha ii perf. hissettirir motoruma. motor aprilia sr150

OGLUMVE BEN
19 Mart 2009, 18:18
normalde 4000 de değişmek gerekiyor fakat ben dün değiştirdim motorum 8000 de yeni taktıgım kayışın markası da bando :)

pampi
19 Mart 2009, 18:25
Çinli kalitesizler genelde 6000 km sonrası problem çıkarmaya yatkındır.
Risk almayıp 10000km beklenmeden değiştirilmeli.
Japon ve taiwan kaliteli scooterlarda 10000km garanti 15000km ye kadar yolu var.
Ama tabiki hor kullanımda bu ömür çok daha aşağılara inebilir.

TORAMAN
19 Mart 2009, 18:30
Her scooterin bakım klavuzu vardır hangi km.de ne değişecek ne zaman kontrol edilecek vs.bilgileri mevcuttur.:)

axoyum
19 Mart 2009, 18:51

gereksiz bir cevap

StoneOfDeath
19 Mart 2009, 18:55
benım 15.000de deıstırmedım o kullanmana baglı acıp baktıgımda bı yıpranma gozukmuyo

navigator55
19 Mart 2009, 19:23
yamaha x-max250 nin kayış 20.000 de değişiyor,malumat...

ümmet perkitan
19 Mart 2009, 19:44
Merhaba Arkadaşlar,

Scooter Kayışları Kaç KM de Değiştirmek Gerekiyor?

çinliyse 5000 de kesin değiştir japonsa enaz 25000

hiç şık değildi

hazır topic yeni açılmışken bi soru da ben soriim fuardan kayış alcam sizce hangisini aliim daha ii perf. hissettirir motoruma. motor aprilia sr150

scoteerde kayış japon bando bana göre

yamaha x-max250 nin kayış 20.000 de değişiyor,malumat...
son motorumdu benim kuşadasına sattım 36000 km idi değiştirmemiştim ama çatlamaya başlamıştı

blck_chopper
19 Mart 2009, 20:22
4000 benim için cok olmustu suanda 4000 değil 2. kayışımla geziyorum :P

extreme1925
19 Mart 2009, 21:00
yamaha cygnus x te 18000 km de bir degiştiriniz diyor...
katalog yada usta gibi usta(!) en net cevabı verecektir :cat:

kdzli
20 Mart 2009, 01:35
v kayışı varyatörden çıkartıp ters çevirdiğimde çentikler arası çatlaklar varsa ve yan cepheri aşınıp ipler çıkmaya başlamışsa değişmelidir.bunların oluşması için belli bir km dolması gerekmiyor.zamanlada sertleşip çatlıyor,ani kalkışlardan aşınabiliyor.

jeolog25
20 Mart 2009, 02:44
bende çinli 150hs var ve 12.000 de değiştim. eğer sorun yoksa değişmeye gerek yok. haa sorun derken, yürüyorsa sorun ne diye sorarsan eğer motor normalinden yüksek devir düşük hız gidiyor sa masura ağırlıkları da sağlamsa kayışın değişme vakti gelmiş demektir çünkü yanlardan yıpranıp 1-2mm incelince tam yukarı çıkamıyo kayış düşük vites gibi gidiyor. Değişmesen kopsa ne olur dersen hiç bişe olmaz sade yolda kalırsın :) ama elinden iş geliyorsa koy motora bi lokma takımı bi 15liralık kayış kopunca 15dk da değiş :) ben yolda subap kırdım onu bile yol üstünde hallettim subapın gittini anlayıp dolmuşa binipp parçacıya gidip inşallah pistona silindire zarar vermemiştir diye dua ederek gittim conta ve subap alıp gelip motorda devamlı olan lokma anahtar takımları yedek civatalar hatta masura bilye seti ve sentil bile hazır da var :) bunları kullanarak hallettim :) sende öyle yaparsın :) yürür aksamda arıza çıkıp kazaya sebep olmasın gerisi sorun değil benim için :)

mach1
20 Mart 2009, 11:28
Öncelikle varyötör açılır ön tarafı lokma takımı ile açtıktan sonra kayış zaten çıkar hem bu vesileyle bilyalarada bakarsın ve onun içine giren mil var onuda ince makina yağı yada motor yağı ile yağla bırak,kayışa geldiğimizde dişlerine,esnetilip aralıklarına bakılır.

bende çinli 150hs var ve 12.000 de değiştim. eğer sorun yoksa değişmeye gerek yok. haa sorun derken, yürüyorsa sorun ne diye sorarsan eğer motor normalinden yüksek devir düşük hız gidiyor sa masura ağırlıkları da sağlamsa kayışın değişme vakti gelmiş demektir çünkü yanlardan yıpranıp 1-2mm incelince tam yukarı çıkamıyo kayış düşük vites gibi gidiyor. Değişmesen kopsa ne olur dersen hiç bişe olmaz sade yolda kalırsın :) ama elinden iş geliyorsa koy motora bi lokma takımı bi 15liralık kayış kopunca 15dk da değiş :) ben yolda subap kırdım onu bile yol üstünde hallettim subapın gittini anlayıp dolmuşa binipp parçacıya gidip inşallah pistona silindire zarar vermemiştir diye dua ederek gittim conta ve subap alıp gelip motorda devamlı olan lokma anahtar takımları yedek civatalar hatta masura bilye seti ve sentil bile hazır da var :) bunları kullanarak hallettim :) sende öyle yaparsın :) yürür aksamda arıza çıkıp kazaya sebep olmasın gerisi sorun değil benim için :)

Bravo abi benim motorda yer olsa bi tanede ben alcam lokma takımı ama yer yok:pale:

E-M-R-E
20 Mart 2009, 11:57
herkes düşüncelerini belirtmiş ben ümmet abiye katılıyorum çinliler 5000km de değişmeli motoru sağlıklı kullanmak adına gerekli.
10bin 15 bin de değiştirmessen riskli bir yoldasın demektir :mrgreen:

ümmet perkitan
20 Mart 2009, 12:22
yamaha cygnus x te 18000 km de bir degiştiriniz diyor...
katalog yada usta gibi usta(!) en net cevabı verecektir :cat:
ama ben birebir yaşadım net olarak yani