Orijinalini görmek için tıklayınız : Suzuki Suzuki GS500 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
kadango
06 Eylül 2010, 02:41
Dostum imrendim şimdi,keşke ben de denk getirebilsem.Aklında bulunsun bende Kocaeli'deyim haber bıraktığın biri ararsa bende GS 500 arıyorum.
gs500inanc
06 Eylül 2010, 04:07
hayırlı olsun.. kit türkiyede bulunmuyor. yalnızca f grenajlı modellerde mevcut. yağ radyatörü+hortumları+alt karterden mevcut. buraya bir fiyat yazmam yanıltıcı olur.
durum tamamen gümrük memurunun size ne kadar vergi çıkaracağı ile alakalı..
o motor istanbuldaki pilotun motoru sanırım.. ama 6000 den satılmıştı o bildiğim kadarıyla siz alandan mı satınaldınız. batlax lastikler bayattır..2 lastik almanız tavsiye olunur.amortisör keçesine gelince yağ sızdırmıyorsa kurcalamayın bence.
kashmar54
06 Eylül 2010, 04:57
hayırlı olsun.sahibi ahlaksız dediğin motoru almışsın:wiinkk:
kadango
08 Eylül 2010, 01:21
Amin sağol teşekkür ederimm ;)
Dostum sıkıştırmak maksatlı yazmıyorum fakat birkaç kişi fiyatı hakkında bilgi istemiş.Sanıyorum ki benim gibi özel mesaj atan da olmuştur,bu mesajları ve iki ayrı konuda yazılanları atladığını sanmıyorum.Zahmet edip fiyatı bende kalsın yazsaydın bizi merakta bırakmamış olurdun:)
Pek ihtimal vermesem de yazılanları okuyamadığını varsayarsak yazdıklarım affola..
ilkantek
08 Eylül 2010, 21:44
hayırlı olsun.. kit türkiyede bulunmuyor. yalnızca f grenajlı modellerde mevcut. yağ radyatörü+hortumları+alt karterden mevcut. buraya bir fiyat yazmam yanıltıcı olur.
durum tamamen gümrük memurunun size ne kadar vergi çıkaracağı ile alakalı..
o motor istanbuldaki pilotun motoru sanırım.. ama 6000 den satılmıştı o bildiğim kadarıyla siz alandan mı satınaldınız. batlax lastikler bayattır..2 lastik almanız tavsiye olunur.amortisör keçesine gelince yağ sızdırmıyorsa kurcalamayın bence.
Lastikler mutlaka bayatlamıştır dedim ama gayet tatmin edici bir yumuşaklığı var.Özellikle de bir süre ER5 kullandıktan sonra lastikler ayna çal çal oyna :D
Amortisör keçesi sol tamamen bozulmuş sağda azda olsa sızdırma yapıyor.Evet istanbul beylikdüzü'nde ki pilot'un motosikleti.Motor satılmadı.Satıcı beni 1 aydır oyalıyor.Şehirdışındayım gibi bahanelerle ancak işin rengi sıkıştırmamla belli oldu.Birisinden gidip kapora almış adam sallıyorda sallıyor.Oda bana yalan konuşuyor herneyse zaten durumu sonradan çözdük bir hafta süre verdi kapora verene oda kredi falan çekecekmiş ama durumu kırmızı kalemli olduğu için vermiyorlarmış haliyle bende hafta sonunda gittim aldım geldim.Fiyat olarak 6Bin TL diyordu.Fazlada kurcalamadım 5950TL'ye aldım.Bu 1 ay süresince o kadar motora baktım Allah nasip etmedi.Olacağın önüne geçilmiyor.Hayırlısıyla bineyim de başka birşey istemiyorum.
Vites keçesini aldım değiştirdik.Amortisör için bayram sonrasını bekliyorum.Asıl başka bir sorunum vukuu buldu.
İlk önce benzin hortumlarım kırıldı :D gece gittim yapı marketten ölçülerinde bahçe hortumu ile geçici çözüm sağladım.Ancak sorunun büyük olanı sonra anlaşıldı.Motor hava filtre kazan tahliye hortumundan benzin akıtıyor.Ayrıca bu benzin önce motora dolarak motorun çalışmasını sıkıntılı hale sokuyor.Şamandıralarla ilgili bir iki işlemden geçirdik.Kocaeli izmit'te ustam var.Gerekenleri sağolsun kendisi ile yapıyoruz.Karbüratör alt haznelerini söktük.İçersinde pislik birikintisi oluşmuş.Ardından kapattık.Lakin tekrar akıtma devam etti.Bugün tekrar açıp şamandıraların seviye ayarlarını yaptık.Kısa süre içinde akıtma yapmıyor ancak az önce 5 saatlik yan sehpa beklemesinden sonra baktımki ciddi bir sızıntı yapmış tekrar.Ne yapacağız bilmiyorum.Tekrar soracağım ancak araya bu defa bayram girdi.
Herkesinde bayramı şimdiden mübarek olsun bu arada.... !!!
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:23 ----------
hayırlı olsun.sahibi ahlaksız dediğin motoru almışsın:wiinkk:
Evet dediğin gibi sahibi benim moralimi bir hayli altüst etti.Ancak olacağın önüne geçilmiyor sanırım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:26 ----------
Dostum sıkıştırmak maksatlı yazmıyorum fakat birkaç kişi fiyatı hakkında bilgi istemiş.Sanıyorum ki benim gibi özel mesaj atan da olmuştur,bu mesajları ve iki ayrı konuda yazılanları atladığını sanmıyorum.Zahmet edip fiyatı bende kalsın yazsaydın bizi merakta bırakmamış olurdun:)
Pek ihtimal vermesem de yazılanları okuyamadığını varsayarsak yazdıklarım affola..
6Bin TL ilan fiyatı vardı 5.950TL ye aldım hayırlısıyla kardeşim :)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:29 ----------
Arkadaşlar yaptığım 5 fotoluk fotoğraf albümümün linki aşağıda mevcut.
ALBÜM İÇİN TIKLAYIN ! (http://www.motosiklet.net/forum/members/13428-albums700.html)
kadango
08 Eylül 2010, 21:50
6Bin TL ilan fiyatı vardı 5.950TL ye aldım hayırlısıyla kardeşim :)
İlgine teşekkürler,Kocaeli'yi hiç bilmiyorum.Bu sene hatta Pazar günü Kocaeli'ye yerleşeceğim.GS 500 bakınıyorum ama ne tanıdığım usta var ne birşey.Eğer önerebileceğin birisi varsa iyi olur,teşekkürler..
ilkantek
08 Eylül 2010, 21:54
İlgine teşekkürler,Kocaeli'yi hiç bilmiyorum.Bu sene hatta Pazar günü Kocaeli'ye yerleşeceğim.GS 500 bakınıyorum ama ne tanıdığım usta var ne birşey.Eğer önerebileceğin birisi varsa iyi olur,teşekkürler..
Adam gibi adam olan zaten bir kişi var.Diğerleri hep tombalacı.Bir ara görüşelim öğrencisin galiba ? GS500 bakarız dert değil hele tanışalım ;)
Aynı zamanda S&T'nin bayi ve servisidir zaten ;=)
Arjantinli69
08 Eylül 2010, 22:08
işte demiyorlarmı temiz sıkıntısız motor,bir bakıyorsun lastikler bitmiş,fren balataları yatmaktan özelligini kaybetmiş,yağ,yağ filtresi,elektrik tesisatında ufak tefek sıkıntılar ne anladık 10.000 km de motor olsa ne olur.yazık günah baksanıza kardeşim motorunuza illa sattıgınız vatandaşmı yapsın masrafları.zaten bu yüzden fiyatları düşük tutuyorlar...bu arada sormadan geçemiyecegim er 5 'i neden sattınız kaç model ne kadara verdiniz.
ilkantek
08 Eylül 2010, 22:15
işte demiyorlarmı temiz sıkıntısız motor,bir bakıyorsun lastikler bitmiş,fren balataları yatmaktan özelligini kaybetmiş,yağ,yağ filtresi,elektrik tesisatında ufak tefek sıkıntılar ne anladık 10.000 km de motor olsa ne olur.yazık günah baksanıza kardeşim motorunuza illa sattıgınız vatandaşmı yapsın masrafları.zaten bu yüzden fiyatları düşük tutuyorlar...bu arada sormadan geçemiyecegim er 5 'i neden sattınız kaç model ne kadara verdiniz.
ER5'i satmadım ER5 yine duruyor.Ben ER5 alacaktım.Kuzenim aldı.Bende iki ER5 olmasın diye önceden beri zaten kendimi kurmuştum GS500 arıyordum bulamıyordum sonunda buldum aldım.Dediğiniz aksamları kontrol ettim.Başka hiçbir yerine çok şükür problem yaratacak bir husus söz konusu değil.Sadece dediğim gibi problem söz konusu.Onları göze aldım zaten.Sıfır gibi temiz oluşu benim için bu tarz ufak tefek şeylerden daha önemli.Makinanın üstüne oturunca anlıyorsunuz showroom'dan yeni çıktığını.
Arjantinli69
09 Eylül 2010, 23:05
ER5'i satmadım ER5 yine duruyor.Ben ER5 alacaktım.Kuzenim aldı.Bende iki ER5 olmasın diye önceden beri zaten kendimi kurmuştum GS500 arıyordum bulamıyordum sonunda buldum aldım.Dediğiniz aksamları kontrol ettim.Başka hiçbir yerine çok şükür problem yaratacak bir husus söz konusu değil.Sadece dediğim gibi problem söz konusu.Onları göze aldım zaten.Sıfır gibi temiz oluşu benim için bu tarz ufak tefek şeylerden daha önemli.Makinanın üstüne oturunca anlıyorsunuz showroom'dan yeni çıktığını.
güzel motordur kazasız kullanımlar.
ilkantek
13 Eylül 2010, 00:35
güzel motordur kazasız kullanımlar.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim ;=)
Arjantinli69
15 Eylül 2010, 03:54
bu nası GS 500 böyle siz hiç gördünüzmü arkadaşlar maşallah 260km hız.
http://www.youtube.com/watch?v=5AmrsJAWjC0&feature=related
gs500inanc
15 Eylül 2010, 04:37
rüzgar olamdığından 260 yapmış karşıdan gelen bir etki yok ..dah önceki deneyimlerime dayanarak. düzgün bir gs 500yaklaşık 190 km hıza çıkar.yakıta ve sürücünün ebatlarına göre +- 10 km farkedebilir. ben daha önce 93 model gs 500 üm varken yaklaşık 5 sene önce. kullandığım yağ 20/50 castrol idi, bujiler o zaman iridyum felan yoktu veya popüler değildi.şimdi bakımdan çıktığım zaman iridyum buji+kn filtre+yağ radyatörü+15-40 veya 15-50 sentetik yağ koyucam...maksadım son süret ..değil sağlıklı ve uzun ömürlü bir makinaya sahip olmak.
dostum lastiklerinin 6 sene sonra hala bayat olmaması beni şaşırttı masraf çıkmamasından dolayı da senin adıan sevindim.bu benzin dökme durumuna. benim aklıma başka bişey geldi.2004 gslerde euro 2 dalgası mı ne var. bak üst kapak silindirkarbüratör aralığında bir dünya ne üdüğü belirisiz çiğ benzinin karbüratöre geri dönüşümünü sağlayan alet edevat var.orada bir filtre veya benzer bişey olmalı ve tıkandıysavs senin sorununun orda da kaynaklı olabilme ihtimali var...
ergün1968
15 Eylül 2010, 10:41
Hayırlı olsun,güle güle kullan.Benim makinadada benzer bir hastalık vardı yaz başında seninki kadar taşırmasada sabahları ilk çalıştırmada tek silindirde aynı sıkıntı vardı.İsmini hatırlamadığım bir benzin katkısını 2 depo kullandım.Bir tarafı sökmeden sorun halloldu.
İnanç slm.Hatırlarsan bir ara bende yağ radyatörüne takmıştım,sonra vaz geçtim.Ama kullandıkça bu makinede vazgeçemeyeceğimi anladım.Şu an 53.000 e geldi.Geçen üst kapağı söküp zincir,eksantrik ve sibop ayarlarına baktım.İlk günki gibi halen,çizik yok.:).
Kısaca en az bir o kadar daha gidecek gibi görünüyor.Senden ricam aldığın kitin bir kaç resmini ve linkini paylaşman,birde fiyatı ne kadar?
ilkantek
15 Eylül 2010, 23:49
dostum lastiklerinin 6 sene sonra hala bayat olmaması beni şaşırttı masraf çıkmamasından dolayı da senin adıan sevindim.bu benzin dökme durumuna. benim aklıma başka bişey geldi.2004 gslerde euro 2 dalgası mı ne var. bak üst kapak silindirkarbüratör aralığında bir dünya ne üdüğü belirisiz çiğ benzinin karbüratöre geri dönüşümünü sağlayan alet edevat var.orada bir filtre veya benzer bişey olmalı ve tıkandıysavs senin sorununun orda da kaynaklı olabilme ihtimali var...
Valla inanç bey aslında dediğiniz gibi onları da göz önünde bulundurmak lazım tabi.Acaba motoru suzuki servisine götürsem hassasiyet gösterirler mi ?
Sizce nereye götürmeliyim ?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:45 ----------
Hayırlı olsun,güle güle kullan.Benim makinadada benzer bir hastalık vardı yaz başında seninki kadar taşırmasada sabahları ilk çalıştırmada tek silindirde aynı sıkıntı vardı.İsmini hatırlamadığım bir benzin katkısını 2 depo kullandım.Bir tarafı sökmeden sorun halloldu.
Acaba katkı v.b. bir ürün kullanarak elimizle yapamadığımız işi çözebilir miyiz ki ?
Karbüratör alt hazneleri açıldı temizlendi olmadı,tekrar açıldı şamandıralara pozisyon verildi yine olmadı.Almanyada 100€ fiyata çok temiz çıkmalar var Mikuni BSR34 olarak.Acaba uğraşmasam da alsam mı ? Ama İnanç Bey in dediği gibi benimde kafama takılmıştı acaba geri dönüşüm için uygulanan teferruat buna etki ediyor olabilir mi ? Zira şüphe uyandırabilecek bir ip ucum var ama emin değilim :S
ergün1968
16 Eylül 2010, 11:36
İnanç'ın bahsettiği zımbırtılar benimkinde yok,1999 model,o yüzden bir yorum yapamayacağım.Karbüratörleri komple söküp temizledinizmi? Değişmeden önce dağıtıp bir elden geçirmenizi tavsiye ederim.Birde şamandıra iğnelerini ve depo musluğunun arkasındaki vakum membranını kontrol edin.Şamandıralar kapamasa bile o membranın, motor stop ettiğinde karbüratörlere gelen benzini kesmesi lazım.Anladığım kadarı ile o da kapatmıyor ve taşıyor benzin.kontrol edin,Mikuni kolay arıza vermez çünki.
ergün1968
21 Eylül 2010, 13:28
İnanç slm.Hatırlarsan bir ara bende yağ radyatörüne takmıştım,sonra vaz geçtim.Ama kullandıkça bu makinede vazgeçemeyeceğimi anladım.Şu an 53.000 e geldi.Geçen üst kapağı söküp zincir,eksantrik ve sibop ayarlarına baktım.İlk günki gibi halen,çizik yok..
Kısaca en az bir o kadar daha gidecek gibi görünüyor.Senden ricam aldığın kitin bir kaç resmini ve linkini paylaşman,birde fiyatı ne kadar?
AYALCİNEL
25 Eylül 2010, 12:04
Suzuki gs 500 almayı düşünüyorum ne dersiniz bu sayfayı bayagı okudum ama sizlerden de yardım istiyorum.
ergün1968
28 Eylül 2010, 12:29
Suzuki gs 500 almayı düşünüyorum ne dersiniz bu sayfayı bayagı okudum ama sizlerden de yardım istiyorum.
Gerekli bilgilerin hepsi bu topicde var.Sana düşen tek şey temiz bir tane bulmak.Başkada ne yardımımız olabilir bilemiyorum.
ilkantek
05 Ekim 2010, 13:38
Arkadaşlar merhaba.Ne o sesi çıkan yok :D)
12bin km'yi devirdim.1 Ayda 3Bin km yol yapmışım.Genel itibariyle zaten 3-5 bin km yol yaparım motosikletimle.Bununlada aşağı yukarı öyle oldu :D
andsanity
06 Ekim 2010, 00:28
bende gs500e var 98 model 34bınde, temızlıgını gorenler ınanmıor..en guzel rengı olan turuncu..out marka egzoz,koruma takozu vs.vs...kabadayı bı sesı var,düşük devırlerde homurdanıyor,6bınde sonra kızgın boga..içinden 5e kadar say 100 olmuş bıle(2.viteste 110a cıkıosun zaten..)yolunu buldunmu cok rahat 180..ama adamın ilk motoru olmamalı..cıddı bı motordur,deneyım ıster..
kameraman
06 Ekim 2010, 17:24
valla benım ılk motorumdu.2senede 20bın km yol yaptım.yeni birisi için güçlü motoru tavsiye etmiyorum ama beyin ile bilek arasındaki kombinasyonu iyi kurduktan sonra sorun yok :))
ilkantek
16 Ekim 2010, 22:08
GS Güzel motor.Bazı sorunlarım var bunları aşıca daha rahat olacağım ve GS daha güzel bir motor olacak :D
ergün1968
03 Kasım 2010, 18:11
Şurayı bir hareketlendireyim bari :).İnanç slm,ne oldu yağ radyatör kiti bağlayabildinmi?
mersinLee33
28 Ocak 2011, 01:50
youtube de rastladığım bir video 205 km hıza çıkıyor eleman zaten ibre de o kadar sanırım :)
http://www.youtube.com/watch?v=fWnUsWGnaoI
yürekçe
28 Ocak 2011, 03:32
ben 200km den afzlasını görememiştim.
180 boy, 80 kg.
canicellat
02 Mart 2011, 17:27
Herkese Merhabalar;
1999 Model 56.000'de GS500 alinir mi? Temiz suana kadar sadece ust kapagi bakma amacli acilmis bir motordur. Tavsiye edermisiniz?
ergün1968
02 Mart 2011, 17:32
Herkese Merhabalar;
1999 Model 56.000'de GS500 alinir mi? Temiz suana kadar sadece ust kapagi bakma amacli acilmis bir motordur. Tavsiye edermisiniz?
Topiğin önceki sayfalarına doğru gidersen Gs 500 ile ilgili fikir sahibi olabilirsin.Kimbilir belki bakmayı düşündüğün motosikletin resimlerini,yapılanları bile bulabilirsin.:wiinkk: :)
canicellat
02 Mart 2011, 17:38
Topiğin önceki sayfalarına doğru gidersen Gs 500 ile ilgili fikir sahibi olabilirsin.Kimbilir belki bakmayı düşündüğün motosikletin resimlerini,yapılanları bile bulabilirsin.:wiinkk: :)
Topigin cok fazla okuyamadim yavas yavas bakiyorum bulursam daha iyi olur:) Topigi okugum kadariyla cok fazla bir sorun cikartan bi motor olmadigini gordum ama birde sizin fikirlerinizi almak istedim bu modelde bir motor icin.
mersinLee33
10 Mart 2011, 21:38
merhaba arkadaslar sahibindende rastladığım bir ilan var fikirleriniz nedir bu ilandaki motor için göründüğü kadar bana çok temiz geldi banka ile kredi işlemlerini halledebilirsem gs 500 alıcam inş
ilan bu: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-orjinal-gs-500-masrafsiz-takasli-42777894/detay
chopperrider
10 Mart 2011, 21:55
merhaba arkadaslar sahibindende rastladığım bir ilan var fikirleriniz nedir bu ilandaki motor için göründüğü kadar bana çok temiz geldi banka ile kredi işlemlerini halledebilirsem gs 500 alıcam inş
ilan bu: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-orjinal-gs-500-masrafsiz-takasli-42777894/detay
bu motor için konuşmuyorum belki gerçekten de temizdir orjinaldir. ama maalesef bu iddiadaki bi çok motora gidip bakınca hayal kırıklığı yaşıyoruz. farklı şehirden motor alırken tek bi motor peyleyip gitmemek lazım birden fazla alternatif olsun biri olmazsa biri olur.
ama gs500 harika bi makinadır. 2 tane elimden geçti yeri ayrıdır bende.
mersinLee33
10 Mart 2011, 22:45
bu motor için konuşmuyorum belki gerçekten de temizdir orjinaldir. ama maalesef bu iddiadaki bi çok motora gidip bakınca hayal kırıklığı yaşıyoruz. farklı şehirden motor alırken tek bi motor peyleyip gitmemek lazım birden fazla alternatif olsun biri olmazsa biri olur.
ama gs500 harika bi makinadır. 2 tane elimden geçti yeri ayrıdır bende.
evet mersin - denizli çok ciddi mesafe :( ama cidden resimlerde motor harika görünüyor ciddi heves ettim ama dediğiniz doğru tabiki. ama cidden zor işe hem motor temiz olcak hem abartı bir fiyatı olmucak :(
chopperrider
10 Mart 2011, 23:19
ilanlarda gördüm ankarada da var bi tane temiz satılık. sahibi siteden olmalı yanılmıyosam ama epeydir aktif değil forumda eğer tahmin ettiğim kişiyse
yürekçe
10 Mart 2011, 23:27
mersinlee, mersindeki 33 hu plakalı gs500 ü ben 1 sene ullandım ve 20000km den afzla yaptım. harika bir makinedir. ama benden sonra 2 kişi kullanmış.
denizlideki adamdan ben topcase geirtmiştim, dürüst adamlara benziyorlar. ama dikkat et, çin malı lastik takmışlar, değiştirmen gerekir. fiyat olarak gerçekten temizse değebili am sana 7000 e malolur ortalama.
o fiayata gt 650 hyosung alırsın...
ama gs 500 ü bozamazsın :)
mersinLee33
10 Mart 2011, 23:49
mersinlee, mersindeki 33 hu plakalı gs500 ü ben 1 sene ullandım ve 20000km den afzla yaptım. harika bir makinedir. ama benden sonra 2 kişi kullanmış.
denizlideki adamdan ben topcase geirtmiştim, dürüst adamlara benziyorlar. ama dikkat et, çin malı lastik takmışlar, değiştirmen gerekir. fiyat olarak gerçekten temizse değebili am sana 7000 e malolur ortalama.
o fiayata gt 650 hyosung alırsın...
ama gs 500 ü bozamazsın :)
evet bir ara ben sürekli görüyodum gs 500 zeytinli bahçede, yoksa o sizmiydiniz ? :P ankara'daki de resimlerden göründüğü kadarı ile temiz ve revizyondan geçmiş üst model ama dediğin gibi 7000 tl civarına gelirse zor üst limit max zaten 6000 :(
yürekçe
10 Mart 2011, 23:58
evet bir ara ben sürekli görüyodum gs 500 zeytinli bahçede, yoksa o sizmiydiniz ? :P ankara'daki de resimlerden göründüğü kadarı ile temiz ve revizyondan geçmiş üst model ama dediğin gibi 7000 tl civarına gelirse zor üst limit max zaten 6000 :(
yok o ben değildim. ben onu adanaya, adanada mersine geri satmış...
hesabını ona göre yapmalısın ;)
sefakarhan
16 Mart 2011, 00:04
selam arkadaslar.. hic hesapda yokken 2005 gs500 sahibi oldum bi anda.. ilk izlenimlerimin hepsi olumlu.. ilerliyen zamanlarda daha detaylı paylasımlar olur....
juniorR1
16 Mart 2011, 13:17
bende uzun zamandır 500 cc motor almak istiyorum suzuki gs 500 nasıl parça sıkıntısı yaşarmıyım kullanan arkadaşlar varsa bana bilgi verebilirmi
chopperrider
16 Mart 2011, 14:46
selam arkadaslar.. hic hesapda yokken 2005 gs500 sahibi oldum bi anda.. ilk izlenimlerimin hepsi olumlu.. ilerliyen zamanlarda daha detaylı paylasımlar olur....
hayırlı olsun. tanış mıydık bi ara ? opera sanatçısı olan arkadaşımız mıydın ? ama sapık olmayanından :mrgreen:
bi de aldığın motor, forumda ve ankara topiğinde aktif bi arkadaş vardı asfalt meleğiydi galiba nicki. onun motoru mu ? eğer öyleyse şanslısın bildiğim kadarıyla harika durumda orjinal bi makine o GS500
bende uzun zamandır 500 cc motor almak istiyorum suzuki gs 500 nasıl parça sıkıntısı yaşarmıyım kullanan arkadaşlar varsa bana bilgi verebilirmi
parça çıkma da olmak üzere bol şekilde bulunuyor. fiyatlar da makul seviyede.
frustrated
16 Mart 2011, 15:31
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-gs-500-suzuki-gs500-tam-anlamiyla-tertemiz/detay
bu ilandaki motoru mu aldınız?
sefakarhan
17 Mart 2011, 09:59
evet ilandaki motosikleti aldım hocam.. sapık olmayan operacı benim evet...:=)
taflanlik
17 Mart 2011, 10:37
Herkese selamlar arkadaşlar,
Bir süredir foruma üye olmak için GS500 ümün devrinin üzerime geçmesini bekliyordum, geçen 50 sayfanın neredeyse tamamını gözden geçirdim. Oldukça faydalı oldu, yazan herkesin eline sağlık. Gelin görün ki foruma GS500 olmadan üye oluyorum çünkü makineyi alamadım.
Aslında konu yukarıda sözü geçen makineyle ilgili olduğu için yazıyorum. İlandaki motor için satıcı kişiyle görüşüp geçen hafta c.tesi için randevulaştık. Gittim motoru gördüm; hakikaten eşe dosta gidecek bir temizlikte idi. Baktıktan yarım saat sonra sahibini tekrar arayıp motoru alacağımı bildirip bir saat sonra tekrar yanına gittim, ilanda geçen ekipmanlara da baktım. Beden tutmadığı için sadece bir ceketi aldım, son fiyat ne dedim, o da ceket indirim olsun dedi, el sıkıştık. Kaparo teklif ettim , “biz inşaat işinde bile sözle anlaşma yapıyoruz, hiç gerek yok “ dedi. Pazartesi ya da Salı işinden izin alıp motorun satışı için tekrar buluşmak üzere konuşup ayrıldık.
Bu güzel arkadaş sonradan bana “senden sonra gelenler 6400 verdi, onlara da bir gün süre verin dedim “ diye mesaj atmış. Arayıp 100-200 liranın mesele olmayacağını söyleyip, yanlış olduğunu bile bile sırf motoru sevdiğim için 6400 ü de vermeyi kabul ettim. Bu gene tamam dedi, sonra tekrar aradı, benim hocam var dedi, darılıyor dedi, bilmem ki dedi, hık dedi gık dedi ben motoru ona vericem dedi.
Satan arkadaş için uygun düşen pek çok sıfat aklımda olmasına rağmen herkes uygun gördüğünü söyleyebilir.
Diğer taraftan ben de üniversitede öğretim kadrosunda çalışıyorum ve ne olursa olsun maddi bir sebeple hiçbir öğrencimden onurunu zedelenmesine neden olacak taleplerde bulunmam. Bu açıdan da motoru alan “hoca” nın dadavranışını en hafif tabirle “yakışıksız” olarak nitelendiriyorum.(Tabi bu söylediği doğruysa)
Başka alanlarda ne yazık ki insanların sözüne güvenimi yitirmişken, motosiklet tutkunlarından oluşan daha samimi bulduğum bir toplulukta böyle bir şeyin başıma gelmesi beni çok daha fazla üzdü. Kazık yediğimi düşünmüyorum, ama insanlara olan saygım bir cephede daha düştü. Kimse kimseye borçlu değil, ama sözüne sadakat bir erdemdir.
Herkese keyifli sürüşler.
chopperrider
17 Mart 2011, 11:27
evet ilandaki motosikleti aldım hocam.. sapık olmayan operacı benim evet...:=)
:) hayırlı olsun. 2 tane gs500'üm oldu, eğer yardımcı olabileceğim bi şey olursa her zaman arayabilirsin.
Bir süredir foruma üye olmak için GS500 ümün devrinin üzerime geçmesini bekliyordum, geçen 50 sayfanın neredeyse tamamını gözden geçirdim. Oldukça faydalı oldu, yazan herkesin eline sağlık. Gelin görün ki foruma GS500 olmadan üye oluyorum çünkü makineyi alamadım.
Aslında konu yukarıda sözü geçen makineyle ilgili olduğu için yazıyorum. İlandaki motor için satıcı kişiyle görüşüp geçen hafta c.tesi için randevulaştık. Gittim motoru gördüm; hakikaten eşe dosta gidecek bir temizlikte idi. Baktıktan yarım saat sonra sahibini tekrar arayıp motoru alacağımı bildirip bir saat sonra tekrar yanına gittim, ilanda geçen ekipmanlara da baktım. Beden tutmadığı için sadece bir ceketi aldım, son fiyat ne dedim, o da ceket indirim olsun dedi, el sıkıştık. Kaparo teklif ettim , “biz inşaat işinde bile sözle anlaşma yapıyoruz, hiç gerek yok “ dedi. Pazartesi ya da Salı işinden izin alıp motorun satışı için tekrar buluşmak üzere konuşup ayrıldık.
Bu güzel arkadaş sonradan bana “senden sonra gelenler 6400 verdi, onlara da bir gün süre verin dedim “ diye mesaj atmış. Arayıp 100-200 liranın mesele olmayacağını söyleyip, yanlış olduğunu bile bile sırf motoru sevdiğim için 6400 ü de vermeyi kabul ettim. Bu gene tamam dedi, sonra tekrar aradı, benim hocam var dedi, darılıyor dedi, bilmem ki dedi, hık dedi gık dedi ben motoru ona vericem dedi.
Satan arkadaş için uygun düşen pek çok sıfat aklımda olmasına rağmen herkes uygun gördüğünü söyleyebilir.
Diğer taraftan ben de üniversitede öğretim kadrosunda çalışıyorum ve ne olursa olsun maddi bir sebeple hiçbir öğrencimden onurunu zedelenmesine neden olacak taleplerde bulunmam. Bu açıdan da motoru alan “hoca” nın dadavranışını en hafif tabirle “yakışıksız” olarak nitelendiriyorum.(Tabi bu söylediği doğruysa)
Başka alanlarda ne yazık ki insanların sözüne güvenimi yitirmişken, motosiklet tutkunlarından oluşan daha samimi bulduğum bir toplulukta böyle bir şeyin başıma gelmesi beni çok daha fazla üzdü. Kazık yediğimi düşünmüyorum, ama insanlara olan saygım bir cephede daha düştü. Kimse kimseye borçlu değil, ama sözüne sadakat bir erdemdir.
öncelikle hayırlısı olsun diyelim. benzer bi durum geçen hafta son motorumu alırken başıma geldi. ondan önceli hafta motoru gördüm inceledim hemen satın almak istedim ancak ruhsat devrinde sorun olduğu için bana o gün satış veremedi adam. bir kaç gün içinde muayenesini yapar evrak sıkıntısını çözerim dedi. kapora olarak 300 tl verdim. aradan 3 gün geçti evrak sıkıntısını çözdü ve satış verebilecek hale geldi. bu aşamada, evrak sorununu çözerken hesapta olmayan çok masrafı olduğunu, motorun eski sahibi arkadaşı olmasına rağmen üstlenmediğini söyleyerek extra 300tl istedi.
ben de tamamen sizin gibi, aslında böyle bi karaktersizliğe prim vermemem gerekirken sırf motoru beğendiğim ve başka bi motor arama stresine girmek istemediğim için onun 200 tl extra para verdim ve motoru aldım.
para sorun değil ama el sıkıştıktan sonra dünya yansa bile verilen sözü yemek kadar çiğ bi davranış olamaz. Ama maalesef 3 kuruşluk menfaat insanları bu noktaya getirebiliyor.
siz de sorun yapmayın, eminim daha uygun bi motosiklet çıkacaktır.
yürekçe
17 Mart 2011, 13:05
vay beee,
geçen sene gsr600 motorumu 12.000 e telefon açan arkadaşa sözde sattım ve sabah gelip notere gitmek üzere sözleştik.
aradan yarım saat sonra gaziantepten bir akadaşımın arkadaşı arayıp 13.500tl verebileceğini, uygunsa yola çıkacaklarını söylemişlerdi....
az önce söz verdim 12.000'e dedim :)
istersem 14.000 verebileceğini söyleyip vazgeçmem için rica etmişti.
sonuç; çok şükür alnım ak. tamamen Yürekçe'yim :)
chopperrider
17 Mart 2011, 13:09
vay beee,
geçen sene gsr600 motorumu 12.000 e telefon açan arkadaşa sözde sattım ve sabah gelip notere gitmek üzere sözleştik.
aradan yarım saat sonra gaziantepten bir akadaşımın arkadaşı arayıp 13.500tl verebileceğini, uygunsa yola çıkacaklarını söylemişlerdi....
az önce söz verdim 12.000'e dedim :)
istersem 14.000 verebileceğini söyleyip vazgeçmem için rica etmişti.
sonuç; çok şükür alnım ak. tamamen Yürekçe'yim :)
Sencer, senin yaptığın doğru ve doğru olduğu kadar olması gereken tek şey :rendeer:ama maalesef tam tersi şaşırılacak hatta ayıplanacak bi davranış modeli gibi değerlendiriliyor artık.
mersinLee33
17 Mart 2011, 14:07
benim de motosiklet hayallerim başka bahara kaldı aile baskısı ile motosiklet yerine araba alıcam çok ta istemeden :(
yürekçe
17 Mart 2011, 15:17
Sencer, senin yaptığın doğru ve doğru olduğu kadar olması gereken tek şey :rendeer:ama maalesef tam tersi şaşırılacak hatta ayıplanacak bi davranış modeli gibi değerlendiriliyor artık.
o, onların ayıbı...
ben önce vicdan ve ahlak diyorum... gerisi teferruat :cat:
ergün1968
17 Mart 2011, 17:25
Bende salı günü başımdan geçen olayı yazayım bari.Benim emektar Suzi satılıkta idi malum.P.tesi akşamı ustayla gelip incelediler,daha doğrusu incelemişler,ben yoktum,motosikletgarajda idi.Grevli arkadaş ilgilenmiş sağolsun,çalıştırmışlar,orasını burasını kontrol etmişler.Akşam telefon açtılar,pazarlık yapıldı,anlaşıldı.Kapora teklif ettiler.dedim gerek yok,bizde laf ağızdan vede bir kere çıkar,hayırlı olsun dedim.Salı günü için randevulaştık.Salı sabahı telefonla tekrar konuştuk.1 saat sonra satışı yapmak için randevulaştık ve ben işten izin alıp belgeleri almak üzere eve yollandım.Evin kapısından çıkıp tam motora bineceğim,telefon çaldı.vatandaşın dediği şu,abi ben gelemeyeceğim........neden diye sordum gak guk etti.Telefonu kapadım.Birde böyleleri var.Siz olsaydınız ne cevap verirdiniz?? Ben hiçbirşey söylemeden kapadım telefonu.Bir gün sonrada tertemiz,efendi bir arkadaşa sattım motoru.
dreamdark
17 Mart 2011, 18:02
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-gs-500-suzuki-gs500-tam-anlamiyla-tertemiz/detay
bu ilandaki motoru mu aldınız?
Bu ilandaki motor benim de favori listemdeydi.
Merak ettim kaça satıldı acaba?
Bende salı günü başımdan geçen olayı yazayım bari.Benim emektar Suzi satılıkta idi malum.P.tesi akşamı ustayla gelip incelediler,daha doğrusu incelemişler,ben yoktum,motosikletgarajda idi.Grevli arkadaş ilgilenmiş sağolsun,çalıştırmışlar,orasını burasını kontrol etmişler.Akşam telefon açtılar,pazarlık yapıldı,anlaşıldı.Kapora teklif ettiler.dedim gerek yok,bizde laf ağızdan vede bir kere çıkar,hayırlı olsun dedim.Salı günü için randevulaştık.Salı sabahı telefonla tekrar konuştuk.1 saat sonra satışı yapmak için randevulaştık ve ben işten izin alıp belgeleri almak üzere eve yollandım.Evin kapısından çıkıp tam motora bineceğim,telefon çaldı.vatandaşın dediği şu,abi ben gelemeyeceğim........neden diye sordum gak guk etti.Telefonu kapadım.Birde böyleleri var.Siz olsaydınız ne cevap verirdiniz?? Ben hiçbirşey söylemeden kapadım telefonu.Bir gün sonrada tertemiz,efendi bir arkadaşa sattım motoru.
Her işte bir hayır oluyor işte, alan arkadaşa kısmet olması daha iyi olmuş.
sefakarhan
18 Mart 2011, 10:45
selam beyler.. arkadsın biri bi yazı yazmıs ama bunu neye istinaden yazmıs anlamadım... motoru satan kisi ile aranızda gecen pazarlıgı yada konusmaları takip mi ediyorum yada biliyorum ben.. yakısıksız die bi tabir kullanmıssın.. ben olmus bitmis bi isin farkında olup da araya comak mı soktum kasti bi sekilde.... ne alaka sindi senin buyazdıgın.. yakısıksız falan..??
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO