Orijinalini görmek için tıklayınız : Zealsun ZEALSUN ZS 200 GS Sport
motorciklet
24 Temmuz 2007, 04:57
Valla arkadaslar bu motora nasıl biniyosunuz nasıl ediyosunuz anlamadım gitti.
servisleri iyi arastırmadığınızı düşünüyorum cünki bisiklet tamircileri bile motosiklet tamircisi oldu bu devirde servisimdende cok memnunum motorumdanda satan arkadasımızdanda. motorda bir sorun varsa servisine götürürsün sorun neyse servis sana zaten derki su su parcalar hasarlı ve kendisi zaten ister parcaları fabrikadan size bişi yansıtmaz sonucta garanti kapsamındadır. servis diye gittiğiniz yerlerde sorun var bence. havalar sıcak yagınızı kontrol ediyomusunuz rodaj süresinde motoru nasıl kullandınız bunlar önemlidir. zorlamadım diyebilirsiniz yagınada baktım diyebilirsiniz bizlerde aaaaa bak yapmışlar diye biliriz ama harbiden yapıldımı. çin yapımı bütün motorların can damarı yagıdır yagın kalitesi kötüleşmeye basladığı an degiştirmelisindir. bi dahaki bakımı beklemek hata olur. ben sürekli yağımı kontrol ederim ve sentetik içeren yağ kullanmam. rodajı doldurmak için sabrettim ve doğru sekildede doldurdum süreyi massallah hiçbir sorunum yok aynı motor Kardeşim aytekindede var adam 10000 bakımını yaptırdı bugün tık yok
kısacası bu benim kanaatim su an sorsalar ben bu motoru gene tavsiye ederim gene ederim. Bu fiyata binile bilecek en iyi race motor. evet eksik yanları yokmu var eee bu fiyatada olacak o kadar noksanı. Neye bindiğini bilecek binici. Yağınızı sürekli kontrol edin, 1.2.3. vites geçişlerinde motoru zorlamayın 4 ve 5 uzatın, 1.2.3. viteste binen yükü krang kaldırmıyor ya yamultur ya keser, seribir motor degildir ani tepkilere geç cevap veriyor. debriyaj atmaya gelmez. kafa dikmez. doğru kullanıldığında doğru motordur. sonucta 200cc lik bir motordur 600cc beklentilerde zorlamalarda elde kalır. daha da ne diyim.
Ayrıca arastırdım polen motor bisiklet tamirciliğinden motosiklet tamirciliğine geçmiş servisler yüzünden inanılmaz rakamlarda zarar etmiş bu sebeplede artık daha dikkatli davranmaya calısıyor. bunun tek bir zararı kullanıcıya yansıması poleninde bu konuda yapması gereken servislik vereceği yada verdiği adamları iyi araştırması ve dikkat etmesiki bu tarz durumlarda binicilerin daha az zaman kaybetmesini saglamak.
handsome2
24 Temmuz 2007, 10:46
arkadaşlar herkese günaydın !!!
dün benim canavarın ilk bakımını yaptırdım maşşallah canavar'ın keyfi yerinde daha bir sorun yok:mrgreen:
çıkmışken bide ceket ve eldiven aldım arkadaşlar ceket'in acayip faydası varmış daha yeni anladım ve giyilmesi ciddi anlamda tehlikelerden koruyor kendimize dikkat edelim arkadaşlar...
MOTORCİKLET yağımı kontrol ederim ve sentetik içeren yağ kullanmam'' demişsin nasıl yani kullandığım yağı söylesene bi bakalım :silent:
tanselozturk
24 Temmuz 2007, 12:16
arkadaslar aramıda cok sanssız arkadaslar var sorun onlardamı motordamı servıslerdemı anlamadım bence hepsınden bıraz olabılır veya bazısında sorun servıs bazısında fabrıkadan gelen hata bazısında kullanıcı hatası benım motorum 10000 i devirdi allaha sukur bır sorunum olmadı hersabah ıse gıderken ve donerken cevreyolundan gelıorum ve lımıtlerde gıdıp gelıorum gazı dayıyarak yol bombos oluo ama sızın yazdıklarınızı okudukca artık tereddutlu gaza basmaya basladım acıkcası ya benımkınede bırsey olursa dıye.arkadaslar bır kere sunda anlasalım bızım servıslerımızın %90 ı bes para etmez kulaktan dolma seyler bılen bos bos adamlar srvısı oldugu motorun grenajını bıle sokmeyı bılmıyorlar ornek ben bır kere gıttım yan grenajların depoya gıren plastık pımlerını kırdılar zıncırımde bı anormallık var dedım yok yok ıyı dedıler benım ıcıme sınmedı zıncırı sokyom baktım baklanın tekı yamuk duzelttım bıraz kullandım sorun gectı ama zaten o-ring zincir ıstıodum o-ring aldım ve kullanmaya basladım.bakım ıcın servıse gıtmıorum nefret ettım hepsınden bı sorunum olursa arastırıorum kendım bulup halledıorum servıse sadece parca almak ıcın gıdıorum lazım oldumu alah benı ve hepımızı o servıslere dusurmesın.polenınde ne kadar ucuz kalıtesız bıryer oldugu ortada bunu artık tartısmayalım (icerden 1 -2 kısı yardımcı olabılır onlara lafım yok genel olarak konusuorum ) servıslerı 5 para etmez olan bır fırma batmaya zarar etmeye mahkumdur zaten kı bole motosıklet uzerıne olan fırmalar genelde motordan deıl parca satıslarından para kazanırlar e bunlar garantıden tum stoklarını tukettırdıler zaten parayı servısler kazanıyor.arkadaslar hangı servıse gıdersenız gıdın ne kadar guvenırsenız guvenın koyulan yaga ıyı dıkkat edın sacma sacma koyulan alelade motor yagları motosıkletlerde hıcbır ıse yaramaz motosıklet yagı olduguna ozellıkle ıyı bır motosıklet yagı olduguna dıkkat edın kalıtelı yag 16-17 lıra ıse normal bır motosıklet yagı 11-12 lıra fark bu kadar
birde beni mazur gor MOTORCİKLET kardesım bende su sentetık yag olayını anlamadım pıyasadakı motosıklet yaglarının %80 i yarı sentetık bunların fıyatları 12-13 ytl lıtresı tam sentetık olanlar ıse 20 ytl ye kadar var ben mesela tam sentetık kullanıorum senın ne demek ıstedıgını anlayamadım tam sentetık motosıklet yagı en ıyısıdır yuksek devırler dayanır nasılsa ben castrol dıstrıbutoru deılım reklam yapma amacım yok sole dıyım castrol power 1 15 ytl lıtresı bu yag yarı sentetık ama castrol power 1 racing tamsentetık 20 ytl benım kullandıgım yag bu bunun fıyatı pahalı dıye ıyıdır demıorum yanlıs anlasılmasın ama bu yag asırı ısınmalarda etkısını kaybetmıo yuksek devırlı motorlarda kullanılıo kı bızımkılerde hava sogutmalı yazın baya ısınıolar ben bunu kullanıorum bu yuzden tabı ılla bu marka olacak dıe bısey yok amamesela rabsol bulamıorum pıyasada bulsamda bazen ucuo adamlar fıyatlarında
SERDAR YILDIRIM
24 Temmuz 2007, 16:19
SLM MİLLET UZUN ZMANDIR ARANIZA KATILAMIYORUM KUSURUMA BAKMAYIN NEDENİNE GELİNCE MALUM BEZDİM ARTIK SORUN ACMASINDAN BU MOTORUN BAKIYORUMDA YINE DOKTURMUŞSUNUZ AMA HEPSİNİ OKUYAMADIM İLETİLERİN VE GORUYORUMKİ SORUNLAR BİTMİYOR OLURDA BİRİ CIKIP DAVA FALAN ACARSA POLENE VE BU MOTORLARI TAPLARLARSA ELİMİZDEN NE İYİ OLUR BEEE ONLARDA BİZDE KURTULURUZ BU ARALAR BENİMDE SORUNLARIM BİR HAYLİ FAZLADA O YUZDEN KATILAMIYORUM ARANIZA HEPİNİZE İYİ SURUŞLER ALLAHA EMANET OLUN GORUŞMEK DİLEGİYLE HOŞCAKALIN...!:bounce:
tanselozturk
24 Temmuz 2007, 16:28
SLM MİLLET UZUN ZMANDIR ARANIZA KATILAMIYORUM KUSURUMA BAKMAYIN NEDENİNE GELİNCE MALUM BEZDİM ARTIK SORUN ACMASINDAN BU MOTORUN BAKIYORUMDA YINE DOKTURMUŞSUNUZ AMA HEPSİNİ OKUYAMADIM İLETİLERİN VE GORUYORUMKİ SORUNLAR BİTMİYOR OLURDA BİRİ CIKIP DAVA FALAN ACARSA POLENE VE BU MOTORLARI TAPLARLARSA ELİMİZDEN NE İYİ OLUR BEEE ONLARDA BİZDE KURTULURUZ BU ARALAR BENİMDE SORUNLARIM BİR HAYLİ FAZLADA O YUZDEN KATILAMIYORUM ARANIZA HEPİNİZE İYİ SURUŞLER ALLAHA EMANET OLUN GORUŞMEK DİLEGİYLE HOŞCAKALIN...!:bounce:
serdar noldu kardesım yıne ya senın basın kurtulmuomu hıc beladan hayırdır ne oldu ne sorunu yasıosun.
chopperrider
25 Temmuz 2007, 02:50
beyler ben bu motorumun 100 km/h süratle güvenli ve stabil sürüş sağlamasını istiyorum başkaca da bi beklentim yok açıkçası.bu tempoyu bana orta vadede sağlayabileceğine inanırsam bu sezonu ve önümüzdekini bu motorla geçirmeyi düşünüyorum.
eczaci101
25 Temmuz 2007, 03:18
"""Tansel Ozturk Çok guzel özetlemiş :
Polenınde ne kadar ucuz kalıtesız bıryer oldugu ortada bunu artık tartısmayalım (icerden 1 -2 kısı yardımcı olabılır onlara lafım yok genel olarak konusuorum ) servıslerı 5 para etmez olan bır fırma batmaya zarar etmeye mahkumdur zaten kı bole motosıklet uzerıne olan fırmalar genelde motordan deıl parca satıslarından para kazanırlar...""
Harikasın Tansel...
Bekleyip göreceğiz...
Benim motor ve şanzuman Adanaya yola çıktı.
Bakalım ne kadar sürede gelecek ?
tanselozturk
25 Temmuz 2007, 10:50
eczaci101 ins bı sorun olmadan yapılır motorun hepımız cok cektık acıkcası
bu arada arkadaslar size bı bomba daha umranıyedekı guclu motora bızım motorun zıncır ses onleyıcı lastıgı var onu sparıs etttırdım bu lastık 2-3 ytl lık basıt bı lastık 1 hafya sora anca geldı ama esas bomba gelen parca yanlıs servıs ıddıa edıo bu bunu yolladılar dıe sokup bakalım dedı aynımı dıe sokturtmedım sokmeden gosterdım benımkını sonra allah allah bu farklımı yoksa dedı 2 tane daha 200gs vardı onlara baktık onlarda benımkı ıle aynı dusune bılıomusunuz ne servıs ne dıstrıbıtor fırma parcanın hangısı oldunu bılmıo bıtek ben bılıorum:))))arkadaslar sizden ricam su orhan mıydı polendekı sıze yardımcı olan beyın ısmı bana onun nosunu verebılırsenız su ısı bı duzeltmeye calısıyım ufacık bı lastık yuzunden zıncır sıngırdıo bazen gecıcı bı cozum buldum ama 3 mılyon ıcın degmez he bu arada servıs gelen o parcaya 15 ytl fıyat cektı aynı parca ama tıpatıp aynısı kanunıde 3 ytl:)))bızımkıne uyarmı dıe arastırmıstımda:)))
eczaci101
25 Temmuz 2007, 19:28
Bana da 1 ay önce istek yapılmasına rağmen fren merkezi diye disk yolladılar...
Polen bu işi eline yüzüne bulaştıracak gibime geliyor...
Orhan beyin telefonunu bulabilirsek ;
hiç olmazsa birebir muhattab olmak daha iyi...
En iyi ihtimalle benim motor ve şanzuman parçaları 1 aydan önce gelmeyecek bu durumda!
handsome2
25 Temmuz 2007, 19:35
Arkadaşlar orhan abiye ulaşmanız kolay 0322 346 46 82'den orhan beyle görüşmek istediğinizi söyleyin hemen bağlıyorlar ama rica ediyorum benden bahsetmeyin :mrgreen:
ali_yildiz
25 Temmuz 2007, 19:40
beyler ben bu motorumun 100 km/h süratle güvenli ve stabil sürüş sağlamasını istiyorum başkaca da bi beklentim yok açıkçası.bu tempoyu bana orta vadede sağlayabileceğine inanırsam bu sezonu ve önümüzdekini bu motorla geçirmeyi düşünüyorum.
bu motor zaten 100 yapar başkada yapmaz merak etme
eczaci101
25 Temmuz 2007, 19:46
Bir defaya mahsus 122 km.yaptı yalan sölemee...
:queen:
chopperrider
25 Temmuz 2007, 21:01
Bir defaya mahsus 122 km.yaptı yalan sölemee...
:queen:
evet ben de şahidim. daha doğrusu sonrasında olanlara şahidim :)
ya benim motor gün geçtikçe açılmaya başladı. artık 3 ün sonunda 80 i düzde görüyor.
sizinkiler nasıl ? hangi viteste hangi devirde hangi sürate ulaşıyosunuz ?
selimozeren
26 Temmuz 2007, 01:00
Selam arkadaşlar ben selim.Tokatta yaşamaktayım ve 20 yıllık bisiklet ve motosiklet tamircisiyim.(motorciklet nick li arkadaşımızın dediği gibi bisikletcilikten motorcu olduk)Ama şu söylüyeyim bazı insanlar gerçekten marifetli olur gerçek usta olur bazıları ise okuyamaz bir iş sahibi olmak için bir meslek seçer oda sizin şansınıza gelen tamirci olur.Benim 2. motorsikletim oldu Zealsun gs 200 (Benim Hayabusa'm) Diğer küçük bionik moblette peugeot mondial scooter v.s belki yüzlerce motorum oldu ama sınıfında tek bence zealsundur arkadaşlar buna gerçekten inanın.Benim kullandığım arora 150 kaiser var motor çok atik iyi hoş çünki şase hafif ve lastikler küçük ama motor çok titrek ya.üzerindeykende inincede net görmek namümkün.bizimkilerde vidalarıda gevşek olsa bukadar titremiyor valla.cbr 125 var bak o çaok atik ve tatlı ama oda titrek.Bizim motorların püf noktası düşük viteslerde fazla devir yapmayın.Büyük motor hissine kapılıp ters hareketler yapmayın.lastik yakma ön kaldırma yarım debriyaj yapmayın.Yıkayın temizleyin pırıl pırıl olsun yavaş yavaş gezin havanızı böyle atın sürat yaparak değil.Birde en önemlisi ben yıllardır kullanırım castrol magnetik yağ var 1,5 litre alıp 1000-1500 km arası değiştirin vitesin tatlılığını ayaklarınız hissedecek göreceksiniz şimdidlik bu kadar teşekkürler kazasız belasız sürüşler....Selim bisiklet
eczaci101
26 Temmuz 2007, 01:09
saol selim kardeşim.....
Açıklamaların mantıklı gibi ama
eğer lastik gibi dandik krank mili varsa bunun üzerinde sen de bir gun eline alabilirsin....
Bunun motor devri ile alakası yok ;
Piston bile yamulmuş benim motorda şanzumanı anlatacak usta bulamazsın herşey birbirine girmiş...
Ben ne yarıştım ne de devir yaptırdım ;
Bu enteresan makina beni 1 saat taşıdı ; ben onu 6 km (3 saat ) taşıdım!
Bir de üstüne 236 ytl çekici parası ödedim!
Bu makina dış görüntüde iyi ; içerik olarak inanılmaz berbat dikkat edin derim...
chopperrider
26 Temmuz 2007, 19:57
ya tüm bu yazılan çizileni okuyunca iyicie merak ediyorum. bi kez bi japon motor sürsem bi baksam bizimkine göre farkı ne ölcüde anlasam içim yanmıycak. sürüş özellikleri ve güvenlik anlamında ciddi fark görürsem( sadece kalite ve dayanıklılık değil ama ) para pul hiç mühim değil hemen değiştiricem ama yok napalım bi japon kiralayan ya da test ettiren bi yer.
eczaci101
26 Temmuz 2007, 23:34
Emirim parayı buldun mu dostum ;
Efes Antik Kent civarında japon mOtOrları var diyolar :P
selimozeren
27 Temmuz 2007, 01:53
Eczaci kardeşim henüz yeni bir motorun böyle birşey atlatması biraz anormal ama herkezin başına gelecek diye birşey yok. Heyşeyde bir hayır vardır derler ya ben buna inanırım gerçekten.Sen sevilen genç yakışılı bir kardeşimizsin sana bişey olmasını şahsen istemezdim biraz eziyet çekmişsin ama Allah sana o gücü vermiş bunada şükret.Ya kaza yapıpta öyle sürüklenmek olsaydı işin ununda veya bir yerlerin kırılsaydı.Sen çok şanslıymışsınki para ile olacak para ile satın alınacak şeyler gelmiş başına Şükret dua et parasal konularıda takma kafana Alan Allah daha iyisini verir En Güzelleri Senin Olsun TŞK selamlar...
eczaci101
27 Temmuz 2007, 02:08
Haklısın Selim kardeşim ;
Zaten her an şükrediyorum dediğin gibi ;
hiçbirimizin canımıza gelmesin de ; gerisi önemli değil!
(İltifatların ve muazzam güzel kalbinle ifade ettiğin samimi duygularından dolayı mahcub oldum...)
Aynı duygularla ; bilmukabele...
(Yine de "Bilinçli olmak adına Çin malı motorlar" konusunda dikkat etmemiz gerektiğini ifade ediyorum.)
Sorunsuz sürüşler ve iyi geceler dilerim...
chopperrider
27 Temmuz 2007, 02:21
Emirim parayı buldun mu dostum ;
Efes Antik Kent civarında japon mOtOrları var diyolar :P
hocam anlamadım valla antik kent efes nedir abi ?? valla anlamadım :)
eczaci101
27 Temmuz 2007, 02:39
mOtOr mecazi anlamdaydı burada...
::utangac: ::utangac: ::utangac:
tanselozturk
27 Temmuz 2007, 21:23
arkadasım 100 km deıl fabrıka verısındede oldugu gıbı her sartta motoruna 120 gordurebılırsın yokus yukarı asagı duz farketmez ben duz yolda 140 gorebılıorum motorumla yokus asagı olunca 150 vuruo ve ben hergun mutlaka bu degerlere ulasıyorum ıse gıdıp gelırken ama puf noktaları unutmayalım motor ısınmadan sıkıstırmayın ısndıktan sonra ben her devıre cıkıorum ozellıkle 3-4 ve 5 cı vıteste ama 1-2 de sıkıstırmıyorum japon motorlarla kıyaslamaya gelınce cbr 125 e bındıgın zaman bısıklet gıbı gelıo cok dar motor ama tabıkı sonucta honda kalıtesı tartısılmaz surat max bızımkı kadar daha fazla deıl ama ıkı kısıyken bızımkınle boy olcusemez cunku bızımkı tork olarak daha ıyı yokus yukarı performansı daha ıyı onu belırtıyım cbf 250 lere gelınce cok serı bır motor ama asırı bır fark yok arkadaslar ben cbf 250 yi sık sık kullanıorum yanı sole acıklıyım benımkını satıp cbf 250 almam para olarak cok fark verırsınız ama performans olarak o kadra fark alamazsınız tabı sonucta honda dersenız ona saygı duyarım ama ben motorumu satarsam 500 cc asagısı bır motor almam acıkcası ayrıyetten benım motorum kadar yakısıklı omalı kımse kusura bakmasın benım motorum cbf 250 dende cbr 125 dende yakısıklı:)))kargaya yavrusu sahan gozukurmus ama ole:)))
bu arada arkadaslar motorun doseme derısnı deıstırdım sungerıyle oynadım bıraz ortasını alcalttım depo bıraz daha yuksek oldu benım cok hosuma gıttı resmını koyacam ins:))
chopperrider
27 Temmuz 2007, 23:28
tansel bilgiler için tşk.
bi de normal bi tempoda hangi viteste hangi devirde hangi süratlere ulaştığını yazarsan sevinirim.
bu arada fotoğraf bekliyoruz merak ettim selenin yeni halini benimde aklımdan geçiyodu çünkü.
selimozeren
28 Temmuz 2007, 15:30
Ya arkadaşlar benim motor 105-110 geçmiyor ne yapmam lazım
chopperrider
28 Temmuz 2007, 16:45
kaç km de motor ?...........
handsome2
28 Temmuz 2007, 17:26
arkadaşlar slmm nasılsınız bakalım ?
SELİMOZEREN takma kafana benim motorda daha 750km'de 100'ü geçmiyor seninki kaç km'de bilmiyorum ama daha açıkmamıştır bekle bakalım zamanla açılır :)
sorunlara gelince arkadaşlar yazılanlara bakıyorumda çoğu kişi sorun yaşıyor ve motoru kötülüyor valla benim dediğim gibi 750km oldu daha benzin bitmesi dışında mekanik bir sorun yaşamadım:mrgreen: yaşayan arkadaşlarada sabır diliyorum benim fikrim motor canavar gibi tabii bu benim fikrim neyse bakalım hepinize kazasız sürüşler :P
selimozeren
29 Temmuz 2007, 14:20
benim motoru ben 3500 de aldım şuan 4000 e yaklaştı ve hala en son 110 km yapıyor neden acaba?
SERDAR YILDIRIM
29 Temmuz 2007, 15:20
İYİ HAFTA SONLARI MİLLET NASILSINIZ BAKALIM BAKN YINE GELDİ CATTI HAFDA SONU AMA SİZLERDEN HALA BİR HABER YOK GEZİ HAKKINDA GALİBA HEPİNİZİN İŞİ GÜÇÜ VAR NEYSE NAPALIM BİZDE YOLLARDA MOBİLLETLERLE TAKILIIRIZ:cherry: HADİ HEPİNİZE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER ALLAHA EMANET OLUN GORUŞMEK DİLEİGYLE:bounce:
chopperrider
29 Temmuz 2007, 20:44
biz İzmir tayfası olarak gayet aktifiz arkadaşlar. iki haftadır mt olarak buluşmalara gidiyoruz. hele aczacı101' in (Hakan) motor çıksın bakın nasıl şenlenecek ortalık.
bende yeni döndüm gezintiden.b basıtm bi çeşme yaptım. git gel orda dolaş tam 200 km yol yapmışım. şükür motorda şişme falan filan olmadı. ama her bi tarafım ağrıda yahu (en çok oturak organı etkileniyo valla). bu bizim motorlarla uzun yol zor geldi bana. oturuş pozisyonu epey rahatsızb e tabi safkan race olunca ona da katlanmak lazım artık illaki.
bu arada geçen sormuştum hangi devirlerde hangi viteste hangi süratleri görüyosunuz diye her zamanki gibi kimse sallamamış ama olsun bu gün ben otobanda baya bi denedim size de söyleyeyim belki kıyaslayan çıkar:
1. vites - 40 km/h
2. vites - 60 km/h
3. vites - 80 km/h
4. vites - 90 km/h
gördüğünüz üzere 1,2,3 oranı güzel hızlanmada çok nazlanmadan gerçekleşiyo ama 80 den sonra hızlanma çok yavaş. katiyen 100 'ü geçmiyo hatta 90-95 i diyebilirim.
gerçi benim kilometre saatimde de hata olabilir gibi geliyo. 80 üstü süratleri doğru göstermiyo olabilir çünkü otobanda o kadar çok araba solladımki benim hız göstergem 80 gösterirken. o kadar arabanın otobanda 80 altı bi süratle gidiyo olması mümkün değil. bu işi çözmem lazım bi arkadaşın arabasıyla yan yana gidip ölçücem ilk fırsatta...
selimozeren
30 Temmuz 2007, 01:10
evet arkadaşlar bu motorların km si yanlışmış bende bugun anladım ve bi arkadaştan duydum
Ben de bugun 250 km yol yaptım.3 motorduk sonra 4-5 olduk.Ben ve bitane daha gs 200 cbr 125 arora ve fazer 600. fazer fazla takılmadı bizle ama cbr öndeydi sonra ben geçtim kafa kafaya gittik hep.onun gösterge 130-140 larda benimkide 105 hiç geçmedi öteki zealsduncu arkasdaş dediki bu motorların hepsinin kmsi 100 geçmez hatalı dedi dediğide doğru çıktı.komutanımın dediği gibi bir sürü araba solladım hala 100 bende kanaat ettim yani kmnin bozuk olduğuna sizde inanın.ispat icin başka mesela 600 lük bir motorla ölçün ama bizim motor gittikce açılıyor (uzuyor) ona göre bakın 140 rahat bence iyce ısındıktan sonra birde o arkadaştada rastladım üst kapağın orda yağ var atıyor sizdede varmı? yağ atıyor sizdede varmı? selamlar...
crayzboyone
30 Temmuz 2007, 02:59
S.a herkese Abilerim bugun ilk defa zealsun gs 200 surdum cok guzelmıs..dediginiz gibiymis motor tam bır canavar..dedegınız gıbı herhalde katranda bı sorun var 95 gelıom orda takılıo..ALLAHI ma sukurler olsun bu zevkı de tattım..Aman abiler yaz geldı sız bol bol gezersınız bu soyledıgım lafın anlamı lutfen dıkatlı olun..Yabi CANINIZ BEDENINIZDE OLSUN ANAHTARINIZDA MOTORUNUZDA OLSUN..hepınıze iyi gunler
tanselozturk
30 Temmuz 2007, 10:45
http://img530.imageshack.us/img530/3899/dsc00096wu6.jpg
http://img297.imageshack.us/img297/4403/dsc00095eb2.jpg
arkadaslar ılk resımde bıraz bellı oluo yakından cektıgım resım net cıkmamıs koymadım.selenın bacak gelen kısımlarını daraltıp onunude alcalttım deponun daha altında artık ustunude kaplattım soradan
tansel bilgiler için tşk.
bi de normal bi tempoda hangi viteste hangi devirde hangi süratlere ulaştığını yazarsan sevinirim.
bu arada fotoğraf bekliyoruz merak ettim selenin yeni halini benimde aklımdan geçiyodu çünkü.
kardesım kusura bakma benım devır gostergesı motoru ılk aldıgımda ılk 100 km devırdıgımde (1500-2000 km arası) devır gostergesı ıbresı dıpten kırıldı sona dayayınca hemde metal cubugundan kırıldı tamır bıle edemedım sonrada almadım:))sole dıyım 1-2-3 hıc bakmıorum kaca kadar cıkıo ama 4. vıtes devır dayrarsam 100-105 km ye cıkartıorum motoru ama hızlanma ıcın devır dayamak saglıklı olmadıgından 90 km gıbı 5 e atınca motor uzuyo. eger 4 . vıteste devır dayayıp 5 e atarsam motor hızdan dusuo 105 ıse 95 e dusuo onun ıcın devır dayamayın devır dayamanın hızlanmaya bı faydası yok
eczaci101
30 Temmuz 2007, 14:28
Tansel güsel olmuş motor ...
Ben de bir sürpriz yapmaya çalışıyorum
az kaldı sabrederseniz iyi bişeyler olacak...
(adanadan parçalar gelmedi daha ayağa kaldıramadık motoru)
122 km hızda 55.inci km. de krank kırıp piston-şanzıman dağıtan efsane motor Zealsun zs 200 gs !
:P
chopperrider
30 Temmuz 2007, 14:44
Selim arkadaşım merak ettiğim ölçümü yapmış hepimiz yanılıyo olamayız sonuçta. ben de ilk fırsatta arabayla yan yana gidip hız ölçümü yapacağım 40, 60, 80 ve 100 km/h süratlerde.
Tansel motorun rengi çok orjinal ve güzel olmuş. selenin yeni halini çok algılayamadım açıkçası eski haliyle karşılaştırmalı birer resim koyarsan sevinirim. bu arada egzosunu nasıl boyadın ondan da bahsedebilir misin?
Hakan hocamın motorunu bi ayağa kaldıralım kısmetse Türkiyenin 1 numaralı Zealsunu olacak inşallah, bu topiği takip edin derim ben size...
crayzboyone
30 Temmuz 2007, 15:04
Herkese Tünadın Abiler..Tansel abi yine dökdurmusun..MASALLAH...bı bızı gezdırmedın su motorla hatta motor deıl canavarla abiler butun zelasunlar canavar yanlıs anlamayın...
tanselozturk
30 Temmuz 2007, 15:43
eskı seleyle yenı selenın yakından resımlerını ayarlar koyarım ıns:)))egsoz olayı basıt ya ısıya dayanıklı boyalar var egzosu komple sokup onunla boyuyosun bukadar:)))bu arad bu fafta sonu egzosun ıcını merak ettım acıp oynıcaktım bıraz ama tam bı bomba bızım egzoslar kafadakı percınlerı acmak problem deıl hemen acılıo ama ıcınde susturucuya ulasabılmek ıcın oksıjen kaynagı gıbı bıseyle kesmek falan lazım bıraz dertlı acıkcası bılgınız olsun:)))
sagolun arkadaslar begendıgınıze sevındım ben bu boyayı esasında deneme amaclı atmıstım ıyı bı boya atana kadar ıdare etsın hemde bakalım renk deısınce nasıl oluo dıe ama para ayarlayıp bayatamadım bole kaldı:))ıns dahada gusel olucak bakalım:))
Luxor
30 Temmuz 2007, 23:14
Arkadaşlar demin chopperrider'ın sorusu üzerine 3-5 değişik renk yapmıştım motoruna.
bari bu topiğe de koyiim da en azından ilgili başlığında da bulunsun dedim.
hepsi toplam 10 dakkalık iş, öyle uzun uzun uğraşmadım ama
belki bazılarınıza fikir verir...
1
http://img513.imageshack.us/img513/8304/26105003hb1.jpg
2
http://img509.imageshack.us/img509/6282/83554129pi2.jpg
3
http://img513.imageshack.us/img513/6733/40077793mp5.jpg
4
http://img505.imageshack.us/img505/5785/82858059wb6.jpg
5
http://img45.imageshack.us/img45/9198/34559977nc6.jpg
6
http://img165.imageshack.us/img165/7468/86755432zp0.jpg
chopperrider
31 Temmuz 2007, 00:53
luxora burdan da teşekkür ederim çok güzel fikirler verdi bize..
eczaci101
31 Temmuz 2007, 01:19
luxor ellerin dert görmesin ; bize çok iyi fikirler verdin...
Sağolasın
motorciklet
31 Temmuz 2007, 01:31
selim ozeren kardeşim sen tamirciydin galiba üst kapak yag atıyor demişşin üfürüyormu yoksa baya atıyormu her neyse iki sekildede motoru acil üst kapagı söküyosun contasını degiştiriyosun bu halde yola cıkma yolda kalırsın yagına dikkat et azaltır 10-40 koyduysan hele calıstırma bile, motoru zorlama krank falan kalır elinde bu şekilde benden söylemesi üst kapagın yag sızdırması yada üfürmesi iyi bişi degildir motor hava alır cekiş falanda degişir sestede degişme olur. farkına varmassan fena olur :D:D:D kolay gelsin.
marefb
31 Temmuz 2007, 01:34
uzun lafın kısası bu motora 10 üzerinden kaç verirsiniz?yani verdigin paraya degermi
eczaci101
31 Temmuz 2007, 01:38
Verdiğiniz paraya Degmez (-2) veriyorum!
10 uzerinden -2 hepsi budur!
motorciklet
31 Temmuz 2007, 13:56
Ne istediğini bileceksin neye bindiğinide bu paraya bu motor bence 10 numara eksiklikleri olmasa zati bu para olmaz eksiği olmasın diyosan kıyacaksın parana alacaksın BMW yada Honda Devam edeceksin. uzunu kısası bu bence.
handsome2
31 Temmuz 2007, 15:49
Ne istediğini bileceksin neye bindiğinide bu paraya bu motor bence 10 numara eksiklikleri olmasa zati bu para olmaz eksiği olmasın diyosan kıyacaksın parana alacaksın BMW yada Honda Devam edeceksin. uzunu kısası bu bence.
:cat::cat::cat::cat::cat:
uakrep
31 Temmuz 2007, 17:59
yani arkadaşlar neyi ne kadara aldığınızı bilin de öyle paylaşalım bildiklerimizi
altınızda 600 lük makina değil, honda değil, suzuki değil,
adı üstünde zealsun Z 200 GS, 200 lük bir makinanın vereceği keyfi en uygun fiyatla veren makina bu,
Daha neyi tartışıyorsunuz, motorciklet çok doğru demiş, benim bu motoru almamdaki en önemli sebep kronik bir arızasının olmaması,
Kullanıcı hatalarınızı motora atmayın
chopperrider
31 Temmuz 2007, 19:54
kavga etmeyelim güzel güzel oynayalım :queen::queen::queen:
selimozeren
31 Temmuz 2007, 22:49
Bencede bu motor bu arkadaşlar işte ortada kimse malımızı kötülemesin.Almayan almasın ama çamur atmasın akıl var mantık var iyi düşünün öyle alın ama alan insanlarda hevesini kursağında bırakmayın.Ben çok motor tamir ettim ama bu bambaşka benim için ve diğer arkadaşlarım için....Birinci belli ikinci kim :DD
Bana alt granaj lazım nerden kaça bulurum kankalarım?
chopperrider
01 Ağustos 2007, 00:25
Bana alt granaj lazım nerden kaça bulurum kankalarım?
Selimcim o alt grenajı biz bi senedir arıyoruz daha bulamadık daha dur sen dün bir bugün iki.
ama motorun orjinalindeki motorun önündeki koyu gri sakal tabir edilen parçayı diyosun o ayrı o Adana polende vardır. ama yan-alt grenaj dersen daha yok piyasada özel döktürmek lazım
eczaci101
01 Ağustos 2007, 04:53
2 Hafta oldu ben hala parçaları bekliyorum Adanadan...(garantili )
Ucuza motor aldım başım derde girse bile kabul diyenler yarınlarda sizi de göreceğiz nasıl olsa!
Yazılanlar silinmesin yeter ki...
:bounce:
kemaL57
01 Ağustos 2007, 10:30
arkadaslar merhabalar umarım herkeın keyfı yerındedır ıyısınızdır. ya sun motor paramparca durumda ıstedıgım herseyı yapabılırım ama ınanın artık hevesım kactı. hiç bir sey yapasım gelmıyor. bilmiyorum 4 defa da kıtlenmezkı kardesım ya. bak gonderelı 3 hafta oldu bakalım nasıpse bugun yolda olması lazım yarın bende olacak ınsallah. nese kendınıze ıyı bakın bye
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO