Orijinalini görmek için tıklayınız : Zealsun ZEALSUN ZS 200 GS Sport
aSi_ç0cuq
17 Mayıs 2007, 18:02
handsome2 dostum şu konuyu biraz acar mısın yazılar karısık anlayamadım...
handsome2
17 Mayıs 2007, 18:12
[QUOTE=aSi_ç0cuq;675476]handsome2 dostum şu konuyu biraz acar mısın yazılar karısık anlayamadım...[/QUO
açayım...ben yaklaşık 1 haftadır bu motordan alacağım ama buradaki bayiilerde gs200 yok ve polen motorda da yok:pr: yakın illerdeki bayiileride arıyorum elimizde gs200 yok diyolar.
bende buradaki bayisine dedim ki bak konuşmayı aynen yazıyorum sana;
-ben bu motoru alıcağım ama bulamıyorum
*ben bulurum sana
-nasıl bulacaksınız ki polende'de yok
*polende olmasın farketmez ben sana başka bayilerden bulurum (yani başka illerden)
-tamam isterseniz ben size kapora vereyim siz getirin
*ama size biraz tuzluya mal olur
-nasıl yani ne kadara mal olur motor 3,600 değil mi
*ewet ama ben başka bayii'den bulacam o bayii bana satış fiyatından verecek ve bende üzerine bi o kadar kar koyarım
-başka...
*bide kargo var
-o ne kadar
*250 civarı
-hımm çok fazla tutar o zaman yaw
*hı unutmadan bide motoru toplama parası var
-ne toplaması
*motorlar kutuda gelir toplanmamış bi şekilde ama sen takma kafana ben toplarım 50 verdinmi yeter
-:queen::queen::queen::queen:
anladınnn :mrgreen::mrgreen:
aSi_ç0cuq
17 Mayıs 2007, 18:22
[QUOTE=aSi_ç0cuq;675476]handsome2 dostum şu konuyu biraz acar mısın yazılar karısık anlayamadım...[/QUO
açayım...ben yaklaşık 1 haftadır bu motordan alacağım ama buradaki bayiilerde gs200 yok ve polen motorda da yok:pr: yakın illerdeki bayiileride arıyorum elimizde gs200 yok diyolar.
bende buradaki bayisine dedim ki bak konuşmayı aynen yazıyorum sana;
-ben bu motoru alıcağım ama bulamıyorum
*ben bulurum sana
-nasıl bulacaksınız ki polende'de yok
*polende olmasın farketmez ben sana başka bayilerden bulurum (yani başka illerden)
-tamam isterseniz ben size kapora vereyim siz getirin
*ama size biraz tuzluya mal olur
-nasıl yani ne kadara mal olur motor 3,600 değil mi
*ewet ama ben başka bayii'den bulacam o bayii bana satış fiyatından verecek ve bende üzerine bi o kadar kar koyarım
-başka...
*bide kargo var
-o ne kadar
*250 civarı
-hımm çok fazla tutar o zaman yaw
*hı unutmadan bide motoru toplama parası var
-ne toplaması
*motorlar kutuda gelir toplanmamış bi şekilde ama sen takma kafana ben toplarım 50 verdinmi yeter
-:queen::queen::queen::queen:
anladınnn :mrgreen::mrgreen:
handsome2 kardeşim adamlar haklılar...
sen sakın bu fırsatı kacırma kaporanı ver getirsinler sana motosikleti...
yuhhhhhhhhhhhhhhh e bi de üstüne senin bu konusmalarından dolayı gıttıgı vaktın hesabını da tutsun...
ohaaaaaaaaa beeeeeeee...
valla kardeşim bence bunlar seni teknolojiden haberin yok zannetmişler ya da o adamlar para saymayı bilmiyorlar:flower::flower::flower::flower::flower ::flower:
bi de işin aslına bakarsan biraz önceki yazdığını doğru anlamışım...
düşün işte bu kadarı da olmaz deyip anlamadım bile demiştim...
tanselozturk
17 Mayıs 2007, 18:23
cok akıllıymıs o be deseydın ya telefon acarım bayıye varsa atlar otobuse gıder alırım bukadar basıt yada bul bı tanıdıgından statıon bı araba yada mınıbus hıcbırıne gebe olma serefsız bunlar ya esnaf falan deıl bolelerı ıslerı guclerı tokatlamak.
handsome2
17 Mayıs 2007, 18:32
[QUOTE=handsome2;675495]
handsome2 kardeşim adamlar haklılar...
sen sakın bu fırsatı kacırma kaporanı ver getirsinler sana motosikleti...
yuhhhhhhhhhhhhhhh e bi de üstüne senin bu konusmalarından dolayı gıttıgı vaktın hesabını da tutsun...
ohaaaaaaaaa beeeeeeee...
valla kardeşim bence bunlar seni teknolojiden haberin yok zannetmişler ya da o adamlar para saymayı bilmiyorlar:flower::flower::flower::flower::flower ::flower:
bi de işin aslına bakarsan biraz önceki yazdığını doğru anlamışım...
düşün işte bu kadarı da olmaz deyip anlamadım bile demiştim...
valla kardeş bende ne yapacağımı sapıttım yahu...........ben kredi kartı ile alacağım 500-750 civarıda peşinat verecem ama bu adamın hesabına göre;
motor 3,600 alışları %30 olsa ki daha fazlada olabilir gelişi 2,520 olur yani bu motoru satan bayiinin karı 1,080 olur hımm şimdi hesaplayalım;
BAYİDE KREDİ KARTINA (12 taksit'e) VADE FARKI 1.000 YTL'YE 160 ytL KOYUYOR
motor : 3,600
buradaki bayiide koyacak : 1,080
kargo : 250
motoru toplama : 50
3000 YTL VADE FARKI'DA : 480
GENEL TOPLAM ::: 5.460 YTL......
yinede fazla değil bee :P:P:P:P:P
cok akıllıymıs o be deseydın ya telefon acarım bayıye varsa atlar otobuse gıder alırım bukadar basıt yada bul bı tanıdıgından statıon bı araba yada mınıbus hıcbırıne gebe olma serefsız bunlar ya esnaf falan deıl bolelerı ıslerı guclerı tokatlamak.
sen adresi verdin ya bakalım vakit bursam atlayacam gelecem :P:P
bakalım kardeşim daha buralardada araştırıyorum bakalım bulabilirsem yakınlarda gidecem atacam bagaja gelecem :):):)
sen adresi verdin ya bakalım vakit bulursam atlayacam gelecem :P:P
bakalım kardeşim daha buralardada araştırıyorum bakalım bulabilirsem yakınlarda gidecem atacam bagaja gelecem :):):)
zsara
18 Mayıs 2007, 01:32
Evgin, umarım motoru sorunsuz ve keyifle kullanıyorsundur. biliyorsun vasiyetim vardı motoruma iyi bakman konusunda :)
bu arada ben senden aldığım paranın üstüne bir miktar daha para ekleyip Yamaha YZF R6 aldım 2000 model. yılların hayalı sonunda gerçek oldu. Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin dielim bu noktada.. resimlerini falan koymak istedim ilk heves ama malum burası GS200 bölümü. Burada yeni motorun resimleri pek doğru adreste olmaz diye koymaktan vazgeçtim.
Emekli GS200 cü olarak şunu söylemek istiyorum. 600 cc motor ile zealsunun elbette ki performans olarak uzaktan yakından alakası yok ancak o melet zealsun un kullanma keyfi varya; yemin ediyorum bu yeni aldığım R6 da yok. :)
Kalın sağlıcakla..
Öncelikle Zsara (Önder) Kadeşimizin Temennileri için teşekkür ederim. Aynı dileklerin senin
vede tüm arkadaşlar için geçerli olsun allah herkese kazasız belasız binmeyi nasip eylesin
alacağın yeni motorun içinde şimdiden hayırlı olsun. Fakat Bahsettiğin motor ne anlattığın
scooterlara benzer nede zealsun 200 gs ye bu sebeple 1.Kasksız vede korumasız asla
binmeyeceksin.
2.Motosiklet dedimmi ben bu işi çözdüm diye bişey yoktur. her zaman tedbirli, dikkatli ve
sakin bineceksin. Bu işler merdiven gibidir. Sana tavsiyem motoru almadan önce yine
600cclik bir motor Kiralama olanağın varsa 1yada 2 gün kirala ve nasıl bir makinaya
bineceğin hakkında bilgi edinmen yönündedir. kendini hazır hissetmemen durumunda en azından
kademe olarak 400 cc ile devam edebilirsin. Allah tekerini dün bastırsın.
Kardeşim Aytekin sana çok teşekkür ederim ilgin vede alakan için. Eh artık nerelere yol
alırız ben düşünemiyorum. valla biraz binmeden elletmem motoru biliyorum şimdi kafamın etini
yiyeceksin hadi kuyrugu keselim kıçını kaldıralım :) hepsini yapacağız sen merak etme sen şu
işlerini bitir kalıp çıkarıp şu yangranaj dökme işinide halledelim. kuyruğa ondan sonra
gireriz. :)
Jawa macerana gelince bigün hepberaber toplanırsak orda anlatırız burdan olmaz :)
temennilerin için sanada çok teşekkürler ederim.
ve sitedeki tüm arkadaşlar Allah hepinize kazasız belasız binmeyi nasip eylesin üzücü
haberler yerine sevindirici haberlerinizi okuyalım. Bu işin ben çözdümü olmaz. Kalın
sağlıcakla.
kemaL57
18 Mayıs 2007, 10:35
gunaydın mıllet su motor almak ısyeyenler bırde samsunu bır arastırsın lutfen ben 250 lık ve 200 gormustum kısın suan ne alemde bılmıyorum ama tel. bulursam yazarım ama bır samsunu arastırın
tanselozturk
18 Mayıs 2007, 10:49
beyler hep sorucam unutuyorum motordakı bujınızın numarası ne ben servıse gıttgımde ılkınde D8EA ıkıncıde DPR8EA taktılar sızınkı ne merak edıorum kafalarına goremı taktılar dıyede:))
zsara
kardes sana ozelden mesaj attım su umranıyedekı guclu motor ıcın yardımcı olursan cok sevınırım.
arkadaslar sole ortayada sorım motoru subop ayarına goturucem ama levente gıtmeye usenıorum aynı zamanda orası cok yogun hafta ıcı gıtmem gerek hafta ıcıde calısıorum.su umranıyedekı servıs nasıl bılen varmı anlıyolarmı ısten ona gore bı karar verıcem vasat bı yerse mecbur mor motora gıdıcem bılen varsa bı bılgı versın
aSi_ç0cuq
18 Mayıs 2007, 18:05
arkadaşlar topic gerilerde kalmasın ve biraz motor hakkında bilgiler pls pls pls...
kanuni racer200e gözüm dönüyor. zs200gs yi bulamıyorum... kafayı yiyeceğim... işte şimdi hangisini bulursam alacagım, yani bu dereceye geldim artık...:silent:
handsome2
18 Mayıs 2007, 18:44
arkadaşlar topic gerilerde kalmasın ve biraz motor hakkında bilgiler pls pls pls...
kanuni racer200e gözüm dönüyor. zs200gs yi bulamıyorum... kafayı yiyeceğim... işte şimdi hangisini bulursam alacagım, yani bu dereceye geldim artık...:silent:
kardeş bende bulamıyorum ama kanuniyi aklından geçeirme bence gerçekten çok kalitesiz yapmışlar be^nde düşünüyodum gittim baktım görünüş fena değil ama çok kalitesiz...
bende bulamadıkça aklım başka motorlara kayıyor ben yine zealsun olsun istiyoum o yüzden 150-19 modelini takipdeyim bakalım gs200 bulamazsak bunu alacam sende bi incele istersen...
aSi_ç0cuq
18 Mayıs 2007, 19:15
dostum onun tipi de hoşuma gıtmıyor yaaa...
olmuyor abi ne yapayım...
KAYA018
18 Mayıs 2007, 19:18
arkadaslar sızlere bır suru zelasun gs 200 buldum ama tıko parası olanların ısıne yarar bunlar sahıbınden com da bır suru var ben bakıyorum gırıp bır ınceleyın kanıma gırıp duruyorlar canım motorumu mondıal mct 250 mı satıp bundanmı alsam acaba cok hosuma gıtmeye basladı bu alet yawww:queen:
aSi_ç0cuq
18 Mayıs 2007, 19:22
valla dostum bulsak alacagız da yok kii???
oralara da gırıyorum ama distribütörde bile yok orada ne gezer ki???
uakrep
18 Mayıs 2007, 19:32
valla kardeş ben de teşhir malı aldım, sipariş edilmesi gerekiyor dediler, piyasada 5000 ytl'lik 250 cc abisi var diye 3600 lük satmak işlerine gelmiyor olabilir
Bakıyorsun 200 lük makina e görüntü de fena sayılmaz, özellikler iyi 3600
diğer yanda 250 lik sadece biraz daha iri duran 5000 ytl
adamda daha fazla para kazanmak için yüksek fiyat olanı pazarlamaya çalışıyor.
asi kardeş mont almadan çıktık piyasaya üşüttük, yamulduk, bu hafta kullanamadım
şimdi mont bakıyorum bir tane
KAYA018
18 Mayıs 2007, 19:41
dostum sımdı kendı sıtesıne gırdım 250 cc lık cıkarmıslar harıka gorunuyor bır ınceleyın bakın adres
http://www.zealsun.com/prod_features.asp?pid=8864
valla para olsada alsak bu makınayı:mrgreen:
baba baktım sımdı stokta var gorunuyor motor 200 luk bı arayın sorun
motorciklet
18 Mayıs 2007, 20:08
Allah kazasız belasız binmeyi nasip eylesin Zsara(önder kardeşim). :) Allaha emanet ol. Emanetin çok iyi durumda için çok rahat olsun bu konuda. Rodaj süreside tamamlandı. Tem'de gerekli testide geçti. 145 KM :):):)
Fakat tabi sonuçta fazla sıkmamak gerek 125cc blok üzerine silindir ve piston genişletilmiş bir makine aşırı zorlamalarda alırız elimize. her zaman 200cc olduğunu aklımızdan çıkarmayarak yarım gaz devam edersek uzun yıllar bineriz bu motora. :):):) aaa yok allah ne verdiyse dersek geçmiş ola.
Adamlar bir racingten alabileceğin sürüş keyfini hız harici sunmuş. Fakat acil derecede lastik istiyo o ayrı ufak tefek parçalarda fabrikasyon hatası çıkıyo ama sorun değil olacak o kadar, allahtan garantisi devam ediyor.
Müsait bi zamanda görüşelim kardeş ıslatalım yeni motorunu. Her zaman dediğim gibi altındakinin ne olduğunu bilerek bin allah kazasız belasız sürüşler nasip eylesin sanada diğer arkadaşlarada.
Bu arada motor arıyan 1 yada 2 kişi okudum. arkadaşlar Beşiktaşta bir tane Zs200gs gördüm satılık 0 büyük ihtimalle ama akibetini öğrenir öğrenmez yazarım. böylede bir yardımımız dokunursa ne mutlu.
Çinli yapmış beeeeeeeeee :):):):):):)
karasu
18 Mayıs 2007, 21:42
mersin zealsun bayisinde 4 adet sıfır gs200 var arkadaşlar servisle konuştum polendeki son motorları burası almış ve polen bu motoru yedek parça dışında getirtmeyi düşünmüormuş.
bu arada motorumu satıyorum 2.700 e istiyen olursa görüsebilriiz.
zonta
19 Mayıs 2007, 09:47
selamlar arkadaşlar ben aranızda yeniyim.seyrantepe mor motor da 2 tane 200 gs vardı.ben 250 gs yi aldım fiyatı 5000 ytl 200gs ye göre daha kalıplı göstergeleri işçiligi malzemesi falan daha iyi görünüyordu motor üzerindeki görünen parçaların birkaçında made in japan yazıyor.motordan memnunum frenler gayet iyi oturuş pozisyonu rahat süspansiyonlar gayet yumuşak 5000 devirde 4 vitesde 80e çıktım titreşim hissetmedim şimdilik daha fazla yüklenmeyecegim malum rodajı temiz yapmak lazım.lastiklerden şikayet eden arkadaşlar vardı. toprak yolda okadarda kaymıyor ya şimdi kalkıpda toprak ta hız yapılmaz zaten evimle ana yol arasında 150 metrelik bir toprak çakıl karışmı bir yol vardı korka korka girdim.yok hızı sabit tutup motoru da fazla yatırmassan bi sorun yok.ıslakda da denedim arka lastigi kitlemessen seni üstünden atacak kadar savrulmuyor ön arka kombine fren şart tabii.biraz vites geçişlerinde zorlandım başlarda oda zamanla yumuşar diyorum.motoru pazar günü almıştım bir 50 km falan yaptım gayet rahat bir kullanımı var yani beni tatmin etti arkadaşlar mz 251 den sonra hayabusa gibi geliyor insana yani görüntü ve kullanımı açısından diyorum çünkü mz 251 de kendi sınıfında iyi bir motor sonuçta.galiba serviste aküyü tam şarj etmemişler di bende fazla kullanamadım işlerimden dolayı perşembe günü fısat buldum ancak ama marş basmadı çünkü akü boşalmıştı. kuyruk granajını sökmek içn bayagı bir ugraştım 12n 9 bakımsız tip de bir aküsü var markası zongsen kendilerine özel fason yaptırmışlar heralde aküyü şarj ettirdim şimdi bir sorun yok ama bu alette marş kolu yok.akü boşalırsa ancak vurdurarak çalıştırabilirsin oda pek tavsiye edilen bişey degil çok mecbur kalırsam şimdi kaliteli bir akü bakıcam far ampülünüde beyaz ampülle degiştirecegim oyüzden almış ken 12n 12 bir akü alayım dedim ama fazla amperin bir zararı olurmu acaba diye kafamda bir soru işareti kaldı o yüzden sizlerede bir sorayım dedim bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum. bide unutmadan arka lastik 140 ön 110 daha kaliteli bir lastikle degiştirmeyi düşündüm acaba bu jantlara arka 140 yerine 150 veya 160 takıla bilirmi ne gibi artıları yada eksileri vardır yakıt sarfiyatı artarmı motor çekişten düşermi .birde bu granaj işini ne yaptınız ya bayadır takip ediyorum kalıp falan işi için benide sayabilirsiniz baya uzun oldu galiba şimdilik kaçıyorum motor kapıda beni bekliyor hepinize kazasız belasız günler dilerim...
aSi_ç0cuq
19 Mayıs 2007, 10:16
selam mıllet selam sıte selam dostlar selam kardeşlerim...
offf amma yorulmusum yaaaa...
arkadaslar ben Muğla'dayım il dışından almak biraz zor olacak ve 2.el de düşünüyorum...
karasu dostum müsait olursan beni msn e ekle görüşebiliriz...
asi_c0cuq@hotmail.com
yazdıgımı aynen kopyala yapıstır...
arkadaşlar haydı haydı haydı Allah Aşkına rakiplerimize bakın dönmüş şaşkına...
rastgeleeeeeeeeeeeee.................
GeCe__
19 Mayıs 2007, 15:19
beyler sızın bu motorda tıtresımun durumu ne acaba?? artı bu motorla 130 basılabılırmı guvenlı bı sekılde? arkım alıcakta buyuk ıhtımalle bundan.bırde sorun fln yasatırmı duzenlı bakımları yapıldgı muddetce? 2. el bakıyoruz
aSi_ç0cuq
19 Mayıs 2007, 15:43
beyler sızın bu motorda tıtresımun durumu ne acaba?? artı bu motorla 130 basılabılırmı guvenlı bı sekılde? arkım alıcakta buyuk ıhtımalle bundan.bırde sorun fln yasatırmı duzenlı bakımları yapıldgı muddetce? 2. el bakıyoruz
arkadaşım motorda vibrasyon süper diyorlar, şu an arkadaşlar cevap veremediği için ben onların kendi karşılaştıklarını söylüyorum titreşimin fazla rahatsız edici şekilde olmadığını ve bu konuda sorun yaşamadıklarını söylüyorlar.
arkadaşım herkes motordan memnun ve ben de uzun zamandır alacagım ama şuan hiçbir yerde bulamıyoruz bazı yerlerde var dıyorlar istersen forumun bi önceki sayfasını oku oradan yazıyor.
motor çin malı bunu herkes biliyor ama gerçekten süper bir motosiklet ve bazı kişiler yedek parca sorunu yaşıyor, bu da o kadar ciddi bir parca sorunu değil.
verdiğimiz para belli motosiklet belli. düşün işte mondial servislerinin bulunduğu kadar bu da öyle. ama istanbul'da bir yer var, tanselöztürk arkadasımız öyle söyluyor ondan gereklı bılgılerı alıp servisi öğrenebilirsin. arkadaşımız o servisten memnun.
söyleyeceklerim bunlar.
ha bu arada motsikletle 140 yapanları duyduk ama galıba en fazla sıksa sıksa 145 yapıyormus! artık o da kullanıcıya ve yol sartlarına baglı olabilir. normalde 120-125 yapıyor.
kolay gelsin arkadaşım... sana verecegım bilgiler bunlar ama soruların olursa memnunıyetle cevap verebılırım...:cat:
handsome2
19 Mayıs 2007, 16:21
asi kardeş nasıl gidiyor bakalım sende benim gibi bu motoru almaya kesin niyetlisin galiba daha bulamadım senden haber varmı?
sen ne zaman almayı düşünüyorsun bulursan ??
aSi_ç0cuq
19 Mayıs 2007, 16:32
yok be kardeşim daha bulamadım...
senden bi haber varsa sen haber ver:)
neyse dostlar ben kaçar pazartesi görüşmek dileğiyle...
rastgeleeeeeeeeeeeeeee.....................
(neyse vazgeçtim bi yarım saat kalayım bari...:rendeer:
handsome2 sen ne yaptın??? kararın nedir neler yaptın?
handsome2
19 Mayıs 2007, 16:55
yok be kardeşim daha bulamadım...
senden bi haber varsa sen haber ver:)
neyse dostlar ben kaçar pazartesi görüşmek dileğiyle...
rastgeleeeeeeeeeeeeeee.....................
(neyse vazgeçtim bi yarım saat kalayım bari...:rendeer:
handsome2 sen ne yaptın??? kararın nedir neler yaptın?
valla ne yapacağımı sapıttım :pr: arıyorum bulsam hemen alacam...zaten iyice soğuttular adamı bu sevdadan :cyclopsan en sonunda vazgeçecem gs200'den alacam 150-19 :) bu motoruda alma sebebim tipi güzel değilde ne yapayım katolagda en iyileri bunlar başka motor desek olmaz illaki zealsun olacak:queen:
neyse kardeşim sende araştır bakalım sonumuz ne olacak ben bu ay motora binecem ama bakalım kısmet hangisine:bounce:
kemaL57
19 Mayıs 2007, 19:21
arkadaslar normalde bugun elımde ıdı motorum ama tamırcı daha servısın gonderdıgı malzemenın aynlıs oldugunu anladı ve motoru hala alamıuoyrum polene tel. actım bugun yenı parcaları ıkardılar sorun yok ama benımde tamırcı sorunum var tavsıye mıotordan ablamayan veya anlayıpota karı gıbı calısan bırısıne motoru tesslım etmeyın aldıgızza alacagınıza pısman edıyorlar cok ozledım motorumu yaz geldı bır yandan cok canım sıkılıyor 103 mobılet var onu8nla ıdare edıyorum ve bana hıc yakısmıyor mıllet goremeye alıstı 200 lukle gorunce bune sumu cektı ddıyecek gıbı bakıyorlar :):):)::queen:
yalnizplanet
20 Mayıs 2007, 15:37
arkadaşlar hiç debriyaj balatası biten varmı? benim 3000kmt bi bitio bu nasıl iş anlamadım bu konuyu biraz bana anlayabiliceğim dilden anlatabilirmisiniz.
başka motorun balatası taksak nasıl olur?
"bu çin old için çabuk bitio die düşünüorum" tabi bundan da emin deilim onun için başka bi japonun balatası taksak nasıl olur? falan filan benim düşünemediklerimide yazarsanız sevinirim...
herkese iyi seyirler...
semih20
20 Mayıs 2007, 20:44
Selam arkadaşlar ben bu motorun 140 yaptıgına halaa inanmıyorum.
motorum 2400km de ve 2. bakımına girdi, düz yolda 120 yokuş aşşağı 130-135 yapıyor düz yolda 140 yaptım diyen arkadaşlar bunu nasıl kanıtlar ??
kaç km yol katettin..140 görmek istiyosan 11000 deviri devirmen lazım...
kırmızı alanı geçmen gerekiyo...145 gördüm.....motor çok bağrıyo ama .işte 140 ta yapıyo..bide motorun iyice açılmış olması lazım hep 6000 devirden yukarı çıkmaz hanım hanım gidersen o motor zor basar 140
arkadaşlar motorumun 1000 ytl hasarı var...
1000 ytl ye de satıyorum alacak varsa 05465624909 ..şimdi kimse demesin buraya niye yazıyon...kim uğraşcak..
hasarlı olan yerleri
sağ sol granajlar
ön sinyaller ön cam
ön far..
sol ayna
ayak marşı
kadranlar.
ön fren takımı
egsoz...(yaralı) sağ debriyaj kolu hasarlı
arka stop yanmıyo sağ kol sol kol...
arka artçı ayaklıkları fotosunu çekip yapıştıracam burya yakında ..ön bilgi olsun
şu an motor çalışıyo gidiyo nasıl gidiyo derseniz japon yapıştıurıcısı saolsun
tanselozturk
21 Mayıs 2007, 00:37
arkadaşlar hiç debriyaj balatası biten varmı? benim 3000kmt bi bitio bu nasıl iş anlamadım bu konuyu biraz bana anlayabiliceğim dilden anlatabilirmisiniz.
başka motorun balatası taksak nasıl olur?
"bu çin old için çabuk bitio die düşünüorum" tabi bundan da emin deilim onun için başka bi japonun balatası taksak nasıl olur? falan filan benim düşünemediklerimide yazarsanız sevinirim...
herkese iyi seyirler...
yalnızplanet kardesım benım motor 8000 i devirdi ama ben daha bisorun yasamadım debrıyaj balatasıyla ılgılı bugun fren balatalarına baktım daha tas gıbı hepsı debrıyaj balatama bakamadım tabı:)ama benım daha bı sorunum yok yanı kardes yanlısmı yazdın km 3000 mi yoksa 30000 mi cunku 3000 de bitmesi ımkansız o balatanın.. baska balataya gelınce mutlaka baska bı motorunkı uyar ama onu daha hıc sokmedım bı bılgı veremem hangısı uyar dıye
gece kardes bızım motorlarda tıtresım cok az hıc bızaman rahatsız edıcı duzeyde deıl zaten su balancer sıstemı oldugundan tıtresım mınımumda ben cevreyolunda yokus asagı kadranı dayadıgım oldu tek kısıykem ama normalde 145 gıbı yapıorum daha zorlamıorum ama duzdede 130 ortalamam duz yolda 130 a cıkabılıyorum ama sole bı ek yapıyım benım motorda performans acık hava fıltresı ve ngk iridyum buji var:)).guvenden kastın ne bılmıorum ama bu cok oturaklı agır bı motor kolay savrulmuo laztıklerde genıs ve o cıft dısk yokmu sankı 600 makınadan cıkıp konmus elını degdırır degdırmez durabılıcenı rahatca anlıyorsun.ben motorumu alalı hazıranda 1 sene olucak ve 8000 km yi devirdim allaha sukur benı benzınımın bıtmesı dısında yolda bırakmadı hıc:)
TuğrulÖzbek
21 Mayıs 2007, 01:09
kısa sürede debriyaj balatasının bitmesinin olası nedenleri
yarım kavrama ile gaz açmak (tek teker yapmak vb)
debriyaj manetlerinin ayarsız olması
debriyaj telinin toz ve benzeri yabancı maddeler ile hareket özelliğini kaybetmesi ile çekili kalması
debriyaj teli yayının esnekliğini kaybetmesi
yağ değişim süresinin geçilmesi uygun olmayan yağların kullanılması
forumdan aklımda kalan bilgiler bunlar
balataların değişiminde teknik kitaba uygun olmayacak şekilde montaj ve cıvataların gerekli tork değerinde sıkılmaması da balata ömrüne etki edecektir
aSi_ç0cuq
21 Mayıs 2007, 13:59
selam arkadaslar...
işte teknık bılgıler baslamıs bunları bıtırmeyın sakın... böyle devam edelım...
haydı
rastgeleeeeeeeeee................
Aytekin
21 Mayıs 2007, 14:24
Selamlar arkadaşlar;
Tecrübeyle sabit olarak, kısa zamanda tükenen ya da sağlıklı çalışmayan çin malı debriyaj balatası ya da fren balatası gibi vesair sarf malzemelerini hiç kullanmadan bile olsa değiştirerek motorunuzun konforunu arttırabilrsiniz. Geçen yaz ortası motor iyice ısındıktan sonra yaşadığım kalkıştaki silkeleme problemini debriyaj balatasını Honda Titan balatasıyla değiştirerek bu sorundan kurtuldum. Orijinaline göre çok daha yumuşak bir kalkış ve daha iyi vites geçişlerine sahip oldum. Tahmini masrafı montaj işçilik dahil 70-100 YTL arası bir paraya çıkar. Ona keza arka fren balatalarımı da daha yumuşak ve kaliteli olanlarıyla değiştirip daha iyi kontrol edilebilen ve kilitleme olasılığı daha da düşük bir arka frene sahip oldum.
Ama ben bunlardan rahatsız değilim bu şekilde de hayatımdan ve motorumdan memnunum diyenler için de bunların değiştirilmemesi farz değil. Maksat sadece daha rahat bir kullanıma sahip olmak. Lastikler ve bu tarz parçaların değişimi, tamamen kullanıcının insiyatifine bağlı olarak gereklilik arz ederler.
Herkese İyi Sürüşler...
GeCe__
21 Mayıs 2007, 14:30
yalnızplanet kardesım benım motor 8000 i devirdi ama ben daha bisorun yasamadım debrıyaj balatasıyla ılgılı bugun fren balatalarına baktım daha tas gıbı hepsı debrıyaj balatama bakamadım tabı:)ama benım daha bı sorunum yok yanı kardes yanlısmı yazdın km 3000 mi yoksa 30000 mi cunku 3000 de bitmesi ımkansız o balatanın.. baska balataya gelınce mutlaka baska bı motorunkı uyar ama onu daha hıc sokmedım bı bılgı veremem hangısı uyar dıye
gece kardes bızım motorlarda tıtresım cok az hıc bızaman rahatsız edıcı duzeyde deıl zaten su balancer sıstemı oldugundan tıtresım mınımumda ben cevreyolunda yokus asagı kadranı dayadıgım oldu tek kısıykem ama normalde 145 gıbı yapıorum daha zorlamıorum ama duzdede 130 ortalamam duz yolda 130 a cıkabılıyorum ama sole bı ek yapıyım benım motorda performans acık hava fıltresı ve ngk iridyum buji var:)).guvenden kastın ne bılmıorum ama bu cok oturaklı agır bı motor kolay savrulmuo laztıklerde genıs ve o cıft dısk yokmu sankı 600 makınadan cıkıp konmus elını degdırır degdırmez durabılıcenı rahatca anlıyorsun.ben motorumu alalı hazıranda 1 sene olucak ve 8000 km yi devirdim allaha sukur benı benzınımın bıtmesı dısında yolda bırakmadı hıc:)
kardeş cok saol verdıgın bılgıler ıcın bakalım kısmet artıkın bazen benn bıle dusunuyorum sızın motoru almayı ıcıme seytan gırıyo:)
arkadaşım motorda vibrasyon süper diyorlar, şu an arkadaşlar cevap veremediği için ben onların kendi karşılaştıklarını söylüyorum titreşimin fazla rahatsız edici şekilde olmadığını ve bu konuda sorun yaşamadıklarını söylüyorlar.
arkadaşım herkes motordan memnun ve ben de uzun zamandır alacagım ama şuan hiçbir yerde bulamıyoruz bazı yerlerde var dıyorlar istersen forumun bi önceki sayfasını oku oradan yazıyor.
motor çin malı bunu herkes biliyor ama gerçekten süper bir motosiklet ve bazı kişiler yedek parca sorunu yaşıyor, bu da o kadar ciddi bir parca sorunu değil.
verdiğimiz para belli motosiklet belli. düşün işte mondial servislerinin bulunduğu kadar bu da öyle. ama istanbul'da bir yer var, tanselöztürk arkadasımız öyle söyluyor ondan gereklı bılgılerı alıp servisi öğrenebilirsin. arkadaşımız o servisten memnun.
söyleyeceklerim bunlar.
ha bu arada motsikletle 140 yapanları duyduk ama galıba en fazla sıksa sıksa 145 yapıyormus! artık o da kullanıcıya ve yol sartlarına baglı olabilir. normalde 120-125 yapıyor.
kolay gelsin arkadaşım... sana verecegım bilgiler bunlar ama soruların olursa memnunıyetle cevap verebılırım...:cat:
asi?cocuk sanada cok tsk edıyorum saol bılgıler ıcın.senınde cırpınıslarını göruyorum hep bıkavusamadın zealsuna:P
aSi_ç0cuq
21 Mayıs 2007, 14:33
aytekin abi sen motosıkletı sattın mı????
bir yerden oyle duydum da???
Aytekin
21 Mayıs 2007, 17:06
aytekin abi sen motosıkletı sattın mı????
bir yerden oyle duydum da???
Satmak mı ?? yalan, hemde kuyruklu yalan :mrgreen: sen iyisi haber kaynaklarını bir gözden geçir. Daha yapılacak bir dünya modifiye varken satmak yakışmaz bana. Ama iyi para veren olursa düşünürüm tabi :mrgreen:
aSi_ç0cuq
21 Mayıs 2007, 17:09
:) tamam abi ben sana 2000 vereyım YTL mi istersin yoksa € mu istersin..? senin emrin olur...
valla bizim forumda oylesıne dolasan bı arkadas soyledı de ben de ınanmadın "kafayı mı yedın adam super motosıklet cıkarıyor ortaya dedım":rendeer:
ARBETUS
21 Mayıs 2007, 18:07
kaç km yol katettin..140 görmek istiyosan 11000 deviri devirmen lazım...
kırmızı alanı geçmen gerekiyo...145 gördüm.....motor çok bağrıyo ama .işte 140 ta yapıyo..bide motorun iyice açılmış olması lazım hep 6000 devirden yukarı çıkmaz hanım hanım gidersen o motor zor basar 140
arkadaşlar motorumun 1000 ytl hasarı var...
1000 ytl ye de satıyorum alacak varsa 05465624909 ..şimdi kimse demesin buraya niye yazıyon...kim uğraşcak..
hasarlı olan yerleri
sağ sol granajlar
ön sinyaller ön cam
ön far..
sol ayna
ayak marşı
kadranlar.
ön fren takımı
egsoz...(yaralı) sağ debriyaj kolu hasarlı
arka stop yanmıyo sağ kol sol kol...
arka artçı ayaklıkları fotosunu çekip yapıştıracam burya yakında ..ön bilgi olsun
şu an motor çalışıyo gidiyo nasıl gidiyo derseniz japon yapıştıurıcısı saolsun
ben gördüm semihin motorunu valla gidiyor :P
aSi_ç0cuq
21 Mayıs 2007, 18:38
eee motora japon eli değmiş.:flower::flower::flower::flower:
kemaL57
21 Mayıs 2007, 20:56
semıh kardes burada bır arkadas 600 nakıt verım dıyor zaten 1000 ytl masrafı varmıs etı 1600 400 kayıt masrafı eder2000 ytl buda hasarlı motora ıyı fıyat . sadece bır teklf sole dedı soleyım dedım.
murii
21 Mayıs 2007, 22:05
aytekin motorum resimlerini koysanda bizde baksak neler yapmışşın ılham alırız belki
Aytekin
22 Mayıs 2007, 02:45
aytekin motorum resimlerini koysanda bizde baksak neler yapmışşın ılham alırız belki
Selamlar arkadaşlar;
Aslında murii'nin dediği gibi fazla ilham alınacak birşeyler yok ortada ama ben yinede bir hatırlatma mahiyetinde de olsa bir iki resim ekleyeyim ki sabrı ve vakti daha geniş olan kullanıcılar için daha iyi neler yapılabilir anlaşılsın biraz;
http://img474.imageshack.us/img474/8756/grnt046gg4.jpg (http://imageshack.us)
http://img440.imageshack.us/img440/2716/grnt047az9.jpg (http://imageshack.us)
http://img262.imageshack.us/img262/7987/grnt049fi7.jpg (http://imageshack.us)
http://img47.imageshack.us/img47/8942/grnt050hm0.jpg (http://imageshack.us)
http://img401.imageshack.us/img401/1306/grnt051hj4.jpg (http://imageshack.us)
http://img260.imageshack.us/img260/6826/grnt052vf6.jpg (http://imageshack.us)
http://img402.imageshack.us/img402/7573/grnt054un0.jpg (http://imageshack.us)
http://img45.imageshack.us/img45/4056/grnt010uu7.jpg (http://imageshack.us)
http://img413.imageshack.us/img413/9489/grnt057fk4.jpg (http://imageshack.us)
http://img262.imageshack.us/img262/1254/grnt006op3.jpg (http://imageshack.us)
http://img521.imageshack.us/img521/2360/zsside2vj2.jpg (http://imageshack.us)
http://img401.imageshack.us/img401/205/zsback2vg9.jpg (http://imageshack.us)
http://img411.imageshack.us/img411/3824/zsbackwf8.jpg (http://imageshack.us)
http://img411.imageshack.us/img411/3620/zsstop2pt8.jpg (http://imageshack.us)
http://img222.imageshack.us/img222/5813/grnt004gk6.jpg (http://imageshack.us)
http://img222.imageshack.us/img222/3748/grnt005tu8.jpg (http://imageshack.us)
http://img134.imageshack.us/img134/7949/grnt006gh0.jpg (http://imageshack.us)
Umarım yardımcı olabilmişimdir, fazlasını merak edenler daha önceki sayfalara bakıp daha etraflıca bilgi edinebilirler.
Tansel kardeşim gibi meraklı olan arkadaşlardan da güzel işçilikler bekleriz, yormayın bu yaşlı adamı biraz da siz çalışın :mrgreen:
Herkese İyi Sürüşler...
aSi_ç0cuq
22 Mayıs 2007, 09:38
vayyyyyyyy be abim, vallahi elin konuşuyor...
tebrik ederim üstad...:rendeer::cat:
handsome2
22 Mayıs 2007, 11:35
Aytekin sen neler yapmışsın öle ya:cat::cat::cat::cat:
asii senin motor ne oldu daha bulamadın mı ??
aSi_ç0cuq
22 Mayıs 2007, 11:44
handsome2 sen ve dıger arkadaslar bunu yakından takıp edıyorsunuz bılıyorum ve hatta forumda neredeyse benım bu motorıkletı bulup bulamamam MANŞET HABER olmaya aday olmuş haberim bile yoq...
evet saygıdeğer arkadaşlar bunun burada açıklamasını yapıyorum ama basın mensubu arkadasların da gelmesını öyle açıklığa kavuşturmayı isterdim ama ben yine de bu durumu sizlerle paylaşayım.
arkadaşlar şu an ciddi manada 2 motosiklet buldum ZEALSUN ZS200GS. Bu motosikletlerin bir tanesi forum üyemiz olan karasu arkadaşımız ve bir tanesi de bulunduğum yere yakın mesafede olan Dalaman ilçesindedir.
Karasu arkadaşımızla fiyat konusunda iyi durumdayız ve ancak motosikletin teslimatı biraz aksaklıklar çıkarıyor (Muğla ve Mersin'de olduğumuz için).
Ancak ben MKYK yoplantısından sonra sizlere vermiş olduğum kararı belirteceğim. Sayın arkadaşlarımızın da yüksek huzurlarıyla saygı gösterip daha öncesinden bir cevap istemekten kaçınmalarını istiyoruz. Sorusu olan herkese açığız... Saygılar...
Ulen harbiden sanki basın toplantısı gibi oldu yavfff:mrgreen:
rastgeleeeeeeeeee............
tanselozturk
22 Mayıs 2007, 12:15
ya aytekin varya ole super resımler koymussunki nasıl yaptıgına dair benide teşvik ediosun,su led stop olayını yapabilirim,kesme işide ok:))ama abi o malzemeden kuyrugu kapatma olayı ole bişey hiç yapmadım bana öcü gibi gelio :))
aytekin malzemeler ne kullandıgın yani o reçine gibi olan sonra en alta serdiğin sinekliğe benziyen(kardesım malzemelere benzettıgım kelımelerı yazıorum cahilliğimi mazur görün ben makinacıyım ya anlamıorum bole fiber miber işlerinden:)) aytekin abi bana bunu kısaca hangi malzeme kullandıgını işlem sırasını 1-2 cümleyle acıklarsan bende belki baska seyler cıkartabilirim çünkü gercekten süper yapmıssın. buarada kardesım senın odada benım oda gıbı atölye oluo iş zamanı belli benim odada da dogalgaz sobası var tam onune malzemeyi serip işe giriorum bende calısma kosullarımız bile aynı:)))bilgini beklıorum kardesım hıc acelem yok istedigın zaman ıkı kelıme acıkla bana yeter:))
bu arada arkadasları bılgılendırıyım ya bu kadıkoy yazıcıogluda acayıp kazık olmaya basladı yada aytekının kendıne yaptıgı stophayabusa fıyatına geldı tabı abartarak:))bende benim arka sınyallerı cıkartıp yerıne ledden sınyal yapıcam herseyı hazırladım bugun sarı ledlerı bı sordum tanesı 1.25 ytl yuhh dedım aytekın stopta 50 60 tane kullanmıs yanı sadece ledler 60-70 lira:)) e bunun direnci falan var gercı o ucuz 20 kurus :))valla fıyata ınanamayıp almadım sadecede 1 dukkanda kalmıstı sankı mıllet sarı led yiyo:))baska yere sormadanda almıcam kendımız yapalım hem begendımız hem ucuz olsun dıoruz cıkan sonuca bak:))))
aSi_ç0cuq
22 Mayıs 2007, 14:51
valla kardeşim ne diyelim...
dediğin gibi pahalı yalnızca bir ampul 1.25 pahalı, hele hele aytekin de böyle bu fıyata aldıysa...
bari toptan fiyatını sorsaydın ya da hep birlikte 5-10 tane alınca kac para yapıyormus onu öğrenseydin.
handsome2
22 Mayıs 2007, 14:59
tansellllll kardeşşş az önce bi tel geldi sanırım motoru buldummmmm :queen::queen::queen::queen::queen: sana anlatmıştım ya kargo parası,toplama,faiz falan o konularda yardımcı olacak biri aradı sanırım sonuçlansın haberdar edecem...anlaşabilirsem önümüzdeki hafta motor elinizde olur diyor oleeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy :cherry:
tanselozturk
22 Mayıs 2007, 15:05
valla kardeşim ne diyelim...
dediğin gibi pahalı yalnızca bir ampul 1.25 pahalı, hele hele aytekin de böyle bu fıyata aldıysa...
bari toptan fiyatını sorsaydın ya da hep birlikte 5-10 tane alınca kac para yapıyormus onu öğrenseydin.
sırf bunların kıllıgına almam bugun ledleri hafta sonu gider eminönünden bakarım toptancılardan nasıl is anlamadım yarın öbürgün aytekinden su kuyruk yapma işini ogrenırsem onada stop yapmam gerekıcek astarı yuzunden pahalıya gelır o yuzden ucuz bulmam lazım
tansellllll kardeşşş az önce bi tel geldi sanırım motoru buldummmmm :queen::queen::queen::queen::queen: sana anlatmıştım ya kargo parası,toplama,faiz falan o konularda yardımcı olacak biri aradı sanırım sonuçlansın haberdar edecem...anlaşabilirsem önümüzdeki hafta motor elinizde olur diyor oleeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy :cherry:
insallah kardesım ya siz ne dert cektınız su motor konusunda hayret bi olay bulunmaz hint kuması oldu anasını satıyım ilk zamanlar iiyi motormu nasıl kotumu satılırmı ıkıncı elı para edermıs falan filan derken piyasada motor kalmad:))hayırlısı kardesım ıns olur
aSi_ç0cuq
22 Mayıs 2007, 15:21
hansdome2 seni bi elime geçirirseemmmmmmmmmmmm...:pr:
Aytekin
22 Mayıs 2007, 18:17
su led stop olayını yapabilirim,kesme işide ok:))ama abi o malzemeden kuyrugu kapatma olayı ole bişey hiç yapmadım bana öcü gibi gelio :))
aytekin malzemeler ne kullandıgın yani o reçine gibi olan sonra en alta serdiğin sinekliğe benziyen....
bugun sarı ledlerı bı sordum tanesı 1.25 ytl yuhh dedım aytekın stopta 50 60 tane kullanmıs yanı sadece ledler 60-70 lira:))
e bunun direnci falan var gercı o ucuz 20 kurus :))valla fıyata ınanamayıp almadım...
Selamlar Tansel;
Çok şükür sonunda birisi Ne güzel yapmışsın demenin dışında Nasıl yaptın diye merak ederek sordu. Bu günleri görmek güzel :mrgreen:
Aslında ben de daha önce fiberglass'la bu şekilde çalışmamıştım. Daha önceleri elektronik devreleri yalıtmak için kullanırdım. Dedim ha öyle ha böyle. Malzeme Polyester ve fiberglass. Polyester litrelik şişeyle satılıyor, yanında da iki adet 25-50cc gibi görünen "Hızlandırıcı" ve "Sertleştirici" denilen katalizör beraberinde veriliyor.
Sinek teli dediğin malzeme aslında Kümes Teli olarak da satılan delikli Alüminyum Sac, kolay şekil alabildiği ve hafif olduğu için karkas olarak kullandım. Üzerinde fiberglass koyup katalizörlerle karıştırmış olduğum polyesteri fırçayla uygulayıp sertleşmesini bekliyoruz.
Yüzey düzeltme için araba macunu ve sıradan bilinen işlemler uygulanıp boya ıvır zıvır.
LED olayına ise şaştım vallah Tansel, sakın o paraları verme, karaköyde Selanik Pasajında ya da Bankalar Caddesinde Meneviş Handa çeşit çeşit ledler var. Sanırım senin dediğin 5mm olan sarı ledler .25 YTL yani 25 Kuruş, sakın alma o elemandan.
Bu arada benim stoptan hoşlanmamaya başladım, daha farklı bir sistem uygulayacağım yakında şemalarını veririm. Bahsedilen alüminyum kasalı taş dirençler de 1 lira falan, flaşörün çalışması için gerekli.
murii
22 Mayıs 2007, 23:26
eline saglık dıyecem aytekın cok klasık olacak ama gercekten muhtesem olmus.benım elımden o kadar ustalık gelmeyecegı ıcın nasıl yaptın dıye sormıcam. bende granaj ışıyle ugrastım bıraz ılk deneme fena olmadı boyaya verdım persembe cıkacak bakalım nasıl durcak.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO