PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zealsun ZEALSUN ZS 200 GS Sport

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58

gt06
18 Haziran 2006, 03:19
arladaslar motora zam geldimi polenin sitesine ulasamıyorum.. zam geldiyse mahvolurum zaten 1 haftaya alıcam ..:(

Walla burada hala zamsız gözüküyor arkadaşlar.
Detaylı bilgim yok aman bana kızmayın zam falan var derse burası.
http://www.polenbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=01MOTR06

http://www.polenbilgisayar.com/content_files/prd_images/motor/ZS200GS.jpg

semih20
18 Haziran 2006, 11:18
neo zorunanmı videoyu koyduğum zaman mecbur inanıcan ...gitmekten vazgeçtim millet mototrunu alsın şöle sayımız yükselsin gezi falan düzenleriz ..hee bide sayfa girişine topik sahibi liste oluştursun bi zahmet kimlerde var bilelim..geliriz artık bi araya bi ara :d ...bide benim deneyimim ve incelemelerimle bana göre bu motorun özellkileri....................................... ..............bu motor max 145 yapıyor 160 ı hiç düşünmeyin yani ..0-50 yi 3.5-4 saniyede alıyor tek kişi ..100 km de 2.4 değil 3.0 -3.4 litre arası yakıyor ..lastik abatları doğru yukardaki gibi ..depo evet 20 litre alıyor 196 cc motor hacmi var ..he bide cantı çelik değil demir döküm ..bide şunu söyliyeyim hava soğutmalı diye keyfiniz kaçmasın ben tatilimde sabahtan akşama kadar geziyorum eksoz ayakkabımı eritiyor ama bişey olmuyor uzun yola çıkıla bilinir ....he bide toz yutturduğum motorların listesini koyuyom ...zongşhen 125 cc oda 160 ibreli...yamaha ybr 125 ..honda cbr 125..ramzey 150 scooter ...herkler ortalada yok..kanuniciler servislerden bu tarafa gelmiyo mz 251 bidee kalkışı bilmiyomda düz yolda ara açmıştım buna ..bide hacı murat ..hehe...fatih nerde oturuyosun se uzakmıyız bana yakın zealsuncu lazım ya sarmıyo tek tek

yfatih
18 Haziran 2006, 13:14
semih20 : yok hocam yakın değilim...

İst. dayım.. Beylikdüzü de...

İst. beylikdüzü tarafında zealsun'u olan var bi tur attırsın bana :)...

Yada kullanmayı ogretsin.. :P

Bu hafta içi ALLAH c.c. izin verirse 200 GS altımda olucak...

red
18 Haziran 2006, 13:20
yfatih kardesim aramıza hoş geldin:) semih kararını degiştirip forma devam ettigin için ve bilgi aktarımın için tessekkürler.. gto6 motor fiyatında ki bilgi için sagol ama bayilerin cogu motoru pahalıya satmaya baslamıs ruhsatla beraber 3.800 olmus motor. acaba bu zammı onlar mı koyuyor yoksa polen mi? polenin internet sitesinde fiyatı soracak bir irtibat numarası yok yedek parca ve bayiler bölümüne baglanıyo telefonlar.. polenden bu motorun su anki fiyatını ögrenebilecek biri var mı? kazık yemeyelim sonra:cat:

kenya
18 Haziran 2006, 13:46
Arkadaşlar bende GS 200 yok ama ZS 150 varmotorun şu anki asıl fiyatı 3100. Ama bazı bayiler zaten 4000, 3800 gibi ilginç rakamlarla motoru satıyorlardı. Polen zammı 30 Haziran'dan sonra uygulayacak. Bu bilgiyi motoru aldığım bayiden öğrendim ve Polen'in faksınıda gördüm. Ama şuda varki zaten bayilerde motor kalmadı yeni partide anca 1 ay içinde gelir. Benim ZS 150 nin eski fşiyatı 2300 dü yeni fiyatı ise 2750 ( plaka ruhsat hariç ). Varın ZS 200'ün fiyatını siz düşünün. Kolay gelsin herkese...:)

yfatih
18 Haziran 2006, 14:16
red sagoalsın. hos bulduk...

Evt ist. 1.bayide kalmış motor dün aradım konustum 3.850 fiyat verdi çok degil mi dedim...

Adam ötv kdv dolar kurundan... kaynaklanan fark vs... dedi...

semih20
18 Haziran 2006, 14:25
arkadaşlar ben polenin sitesini ziyaret ederken rastlamıştım orada alışveriş bölümüde var sipariş ede biliyorsun ..bayiden almaktan sa fabrikadan almak daha ucuza getirmezmi motoru?????

red
18 Haziran 2006, 17:14
tamam su an zamsız demekki kenya bilgi için sagol.. peki adanada ki bayidede mi yok bu motor orada vardır. benim memlekete yakın gider oradan alırım zamsız sekilde buradaki ac gözlü bayilerede paramı kaptırmamıs olurum..

seruven17
18 Haziran 2006, 18:06
Bu motorun hızının 145 olduğunu bana kimse inandıramaz!!!!

Yapsa yapsa 120 yapar o da kasar!!!

Biraz mantıklı olun arkadaşlar,14 hp lik bir motorun 145 yapması mümküün mü hiç!!!
Bakın size ilgi çekici göstergeler...

Twister: 24 hp 24 nm max hız=145 (fabrika verisi 135)
Hyosung gt250 29 hp 22nm max hız=165 (fabrika verisi 145)

japonların 500 lükleri de...
Kawasaki er-5 50 hp max hız= 200
honda cbf500 57 hp max hız= 200

Yani şimdi 50 küsür beygir lik motor 14 beygirlik motordan sadece 55 km mi fazla yapar!!!

Bu arada bakıyorum yollarda hiç twister denk gelmemiş semih kardeşim,acaba bu onlara yetişemediğinden mi kaynaklanıyor!!!

Bakın bu motoru almayı ben düşündüm hemde hızının ne olduğunu bile bile ama olan şeyi de abartmayın!!!

Bu yazdıklarımdan sonra....
Burası bir gs200 sevenler ve ilgilenenler topiği olduğuna göre heralde baya bir tepki ile karşılaşacağım....Ama gerçekler değişmeyecek....
Bu bir çin malı dır,kalitesi ortadadır ve performansı da!!!

Barış Şuşut
18 Haziran 2006, 18:30
arkadaşlar zealsuncuların listesini bana atın ben ilk mesaja eklerim

kenya
18 Haziran 2006, 19:28
seruven17 kardeş açıklama yapmışsın ama herşey beygir gücüne mi bağlı ? Yanlış anlamayın bende GS 200 yok ama açılklamaya biraz içerledim. Burada kimsenin kimseye yalan söylemeye ihtiyacı yok. Eğer inanmıyosan adama özel mesaj atıp inanmadığını söylersin veya daha kibar bi dille söylersin. CBR 125 in 140 yaptığına insanlar inanıyorda bunun 145 yaptığına niye inanmasınlarki? Ben 145 yapar veya yapamaz bi fikrim yok ama inanıyorum ki buradaki arkadaşlar yalancı değiller. Bi arkadaşımız video çekip yollarsa hep birlikte görürüz.

Tornedo
18 Haziran 2006, 21:50
Topic kilitlencek sizin yüzünüzden :farao: ya 140 yapsa ne olcak 160 yapsa ne olcak semih geçer kardeş merak etme sen.Semih hoşgeldin tekrar :rendeer:

Neyse seruven kardeş dediğin bir nebze doğru.120 km bu motor için en uygunu ancak eğim,rüzgar vs ile 140 yapılabilir.Ben o hızı bile yapcağımı düşünmüyorum.Sonuçta araba var çeşme otobanında 200 le gidiom paşa paşa motorla ne gerek var o hıza.Altımda güzel bir makina olsa yapılır ama bunla yapılmaz sonuçta 3 milyara motor alıcaz...Abartmak saçmalık olur.

Arkadaşlardan isteğim sorulan aynı sorulara cevap vermeyin...ben 35. sayfalarda üye oldum ve 35 sayfayı okudum :bounce: yeni üye olanlarda ya okusunlar yada yukarıda forum içi arama var ordan isteklerine baksınlar :rendeer:

Barış Şuşut
18 Haziran 2006, 22:07
seruven17 arkadaş gayet güzel bir dille ve örnekler vererek açıklamış aksini iddaa eden videoyu yükler görürüz kim doğru diyor ...Tornedo böle bir sebepten kilitleme falan olmaz...benim şahsi fikrimde bu hızın pek mümkün olmadığı şeklinde..yokuş aşağı yapılan hız bir gösterge değildir
yarış bisikletleride yokuş aşağı 120 km/h yapabiliyo :bounce:
şu an pek zorlamıyorum ama cbf 250 nin bile bu sürati yapacağını zannetmiyorum

hacker_2834
19 Haziran 2006, 01:15
yfatih bende beylikdüzünde oturuyorum ihlas marmara evlerinde sen nerde oturuyorsun vee arkadaşlar az kaldı ben de zs-200 lü olcam :cherry: ama ben 2.el düşünüyorum bu aralar zsara da takılmıyor herhalde satıyormu acaba motorunu onun motoru alabilirim zsara duy sesimi... semih kardeş sende tekrar hoşgeldin :rendeer: bizi bilgilerinden mahrum etme... (en azından sana inananlardan) :bounce:

yfatih
19 Haziran 2006, 01:33
hacker_2834 özel mesajlarına bak..

grafiker
19 Haziran 2006, 02:03
slm millet, benden motor hakkında yorum ve video falan bekliyonuz. video çekemedim daha fotoğrafları ise koymuştum daha önce.. stüdyoya sokamadım motoru 4-5 basamak yukarda benim dükkan. az kalsın düşecektik valla sokalım derken...motordan pek anlamam zaten ilk motorum gaza bastımı kaçıyor, zaten çok basmaya tırsıyorum seri alet hemen kaçıyor.. Bende acemiyim zaten.. Ama bu zamana kadar hiç bi sorun yaşamadım, yok vites geçmiyor yok gazı yemiyor yok civataları gevşedi gibi... Sadece yer problemim var.evin orada oto yıkamacı var oraya bırakıyorum. ama herifler saat 23:00'dan sonra getirme diyorlar.. dükkanada sokamıyorum belki sırf bu yüzden bile satabilirim.. motoru aldıktan sonra işlerim aksadı geç vakitlere kadar çalıştığım oluyordu mecburen çalışamadım.. sabah 8,30 da gelip alın motoru diyolar yok halı yıkayacaz engel oluyormuş.... Yaw bazen motor lazım olmuyor mecbure gidip almak zorunda kalıyorum sonra dükkana bırakıyorum... Bu motoru dışarı bıraksam zincir, alarm, branda felan alsam acaba olur mu, güvenilir mi..

Tornedo
19 Haziran 2006, 02:43
grafiker abi hiç problem deil sen kaza falan da yapma gerisini boşver :cat:

BBRR tamam kardeş ben sadece tartışma falan olmasın die dedim.Bu motorla uçanlar varda işte garip geliyor banada :wiinkk:

efe35
19 Haziran 2006, 09:20
Herkese Selam ; kayın biraderein motoru bende kalıcak bir hafta kadar dün den bu yana üstünden inmedim o çok sert kullandığı için bir çok kez arıza ve kazalar yaşadı garibim en azından bir hafta rahat şimdi. Sabahları zor çalışır demişti evet bu sabah aküyü bitirdik çalıştıralım derken neyse bileğim sakattı bikez daha sakatlandı acı içinde de olsa çalıştırmayı başardım geç çalışsma dışında bir sorun yok şimdi yardım ederseniz sevinirim...Saygılar

Tornedo
19 Haziran 2006, 09:59
ne konuda bir yardım :silent: birde kayın biraderin ne gibi arızalarla karşılaştı yazarsan bilgimiz olur sağol:cat:

maviyelken
19 Haziran 2006, 19:24
merhaba arkadaşlar çoktandır bu motoru kullanan arkadaşlarımız var şuan rodaj zamanı bitmemiştir belki ama motorların yakıt sarfiyatı ne durumda onu sormak istedim ? km de ne kadar yakıyor ya da bir depo ile ne kadar yol yapıyorsunuz?
ilk aldığın zaman acılana kadar biraz yakıo ama sonra hiç yakmıo desem yeridir ben aldığımda 20 ytl lik benzin koydum 3 gündür geziyom 60 km oldu tahminim 100 ü gecer diğer bi arkadasım aldı baya bi süre önce daha ilk cıktığında motor sadece 2 defa fulledi benzini ilk aldığı gün ve dün benzin koydu sadece........ full 600 km yaptı dedi ama ne kadarı doğru bilmiom...

aitho
19 Haziran 2006, 19:51
Walla benim bir benzin göstergesi arızalandı, siparişi verildi garantiden değişecek bir hafta içersinde. Benzin durumu rodajdaki bir makine için çok iyi, 150cc keewayden bile az yakıyor. Benim motor 650km'de 45ytl benzinle 550km yol yaptım yedek depoya geçmeden tekrar aldım noolur noolmaz diye. Yani kabaca bir denklemle 10YTL=100km :)

Abstract
19 Haziran 2006, 20:39
Arkadaslar bende Race tarzi bi motor alicam allah kısmet ederse yakinda fiyat bakimindan 2 motorda karar kildim Kanuni Racer ve Bu Zealsun iki basligida okumaya calistim ama kanunideki yazilanlardan pek tatmin olmadim.. arızalar falan...Zealsununda sanırım parca sorunu var performans olrak daha iyimis kanuniye gore sizce hangisi ? Birileri yardim edebilir mi ? tskler. allah kazasin belasiz surus nasip etsin :rendeer:

semih20
20 Haziran 2006, 00:11
bende motoru ilk alırken en çok bu parça sorunu yüzünden tereddüt ediyordum ..ama motoru beğendiğim için bu riski göz ardı ettim ..2 . gün kaza yaptım .baya bi dağıldı motor ..sonra ..cuma günüydü sipariş ettim cumartesi parçalar geldi ..artık benim şansımamı bilmiyorum ama parça sorunu yaşamadım...abstract ...he şu zealsun performans ve hız konusuna gelince ..neden inanmıyor yada inanamıyorsunuz sizi anlamıyorum ..size olabilicek en mantıklı açıklamayı yapim şimdi arkdaşlar olay şöle ben motoru aldığımda video ve resim koycaktım fakat kaza yaptımki bu 2 hafta toparlanamama sebe oldu bana bay bi masraf açtı bende vvideo çeke bileceğim imkanlarımı paraya çevirmek zorunda kaldım(tornedo) sıkıştım zora girdim öle böle motoru yaptırdım ama şimdide ehliyet cezası yedim 806 milyon onu ödemeye bakıyom anladınım şimdi tornedo yoksa ben bi video koyup son noktayı koya bilirdim .ama durmlar el vermiyor yok yook bişey yok çekicek bişe yook anladınım şimdi..ama ben yine elimden geldiği kadar bunu ıspatlamaya çalışim ..bakın honda cbr 125 işte özellikleri http://www.honda.com.tr/motosiklet/model/?model=34&extra=Teknik ahada zealsun gs 200 ün özellikleri ..http://www.zealsun.com/prod_features.asp?pid=6168 önce bir inceleyin sonra bide şu videoya bakın http://www.cbr125r.online.fr/videos/vitessemaxCBR.wmv hiçbir zaman 200 cc bir motor 125 cc bir motordan daha çekişsiz olamaz ..videoya bakıp bunu düşünün

Tornedo
20 Haziran 2006, 01:45
semih20 tamam kardeş topic için yaz birşeyler.Bana yazmana gerek yok.Milletin önünde tartışmaya gerek yok :cat:

Maviyelken bu arada ::hosgeldi motor güzel gözüküyor :rendeer: Kazasız belasız...

semih20
20 Haziran 2006, 02:42
ok dalemalekompale ..:) tamas sorun yoktur ..sadece yalancı yerine konmak zoruma gitti...normal havadan devam....az önce benzinliğe gittim gece gece canım sıkıldı burda fabrika beklemekten dedim bi benzin alim aldım motoru en yakın benzinciye gittim ..benzin aldım tam benzinlikten çıkarken ..2 tane 600 cc lik siyah köpek koştu peşime petrolün köpekleri ...ter attım valla ..kaç beygir bunlar yaw anlamadım az daha yarım kilo veriyoduk...şimdi listeyi oluşturalım kimlerde var motor ...................bu listeyi sürekli güncellicem ...unuttuklarım benide ekle diye beni uyarsın ......

mithrelios
20 Haziran 2006, 03:11
bakın honda cbr 125 işte özellikleri http://www.honda.com.tr/motosiklet/model/?model=34&extra=Teknik ahada zealsun gs 200 ün özellikleri ..http://www.zealsun.com/prod_features.asp?pid=6168 önce bir inceleyin sonra bide şu videoya bakın http://www.cbr125r.online.fr/videos/vitessemaxCBR.wmv hiçbir zaman 200 cc bir motor 125 cc bir motordan daha çekişsiz olamaz ..videoya bakıp bunu düşünün

iki motorun kuru ağırlıkları arasında 30 kg fark var, ve 30 kg ağır olan motor sadece 1,3 hp fazla. bu durumda kg başına hp honda cbr 125 r de %10 daha fazla, bu durumda cbr senin değiminle "daha çekişli" olabilir. aktarım parçalarından vb dolayı olmayadabilir ama bence bu iki motor arasında ne hızlanmada ne de son suratte dişe dokunur bir fark yaratmaz, sanki dağlar tepeler varmış gibi göstermek yanlış.
tabi bu arada honda nin 125 cc si 13,2 hp güç üretebilirken 200 cc 14,5 hp üretebiliyor ve hangi devirde bunu yaptigi ve torku hakkinda bilgi mevcut degil zealsun un sitesinde. o 200 cc biraz kagit uzerinde 200 cc bence, hiçbir şekilde 4 zamanlı bir 125 cc den güçsüz olamaz demek de pek dogru sayılmaz yukaki web sitelerinden alınmış bilgiler ışığında.(2 zamanlılar zaten malumunuz)

digital
20 Haziran 2006, 04:03
2 zamanlı dedin de şimdi olacaktı yamaha rx 135 verecektin gazı ne cbr dinlerdi ne de zealsun.bu arada bilmeyen arkadaşlara izah edelim bu alet 100 km'ye 6 saniyede ulaşıyor ve iyi açılmış bir motor saatte 150-160 km yapabiliyor.
cbr ve zealsun sahipleri moralinizin bozulmasını istemiyorsanız rx 135 lere dikkat edin.sakın ola ki kapışmayın.

semih20
20 Haziran 2006, 05:35
bak şimdi ben yazmadımmı c b r yi du ma na boğ dum .....illa video he ..yaw niye bu kadar ısrar ediyosunuz ..geçtim da geÇtiiiiiiiimmm adam yetişemiyo bu 200 cc daha seri max hızlar aynı ama sollandıktan sonra hızlar dengelense bile değişmiyo çünkü kalkışta bi kere ara açıyosun anladınızmı ...bu alet 145 yapıyo 145 yapıyo 145 yapıyo 145 yapıyo 145 yapıyo 145 yapıyo 145 yapıyo 145 yapıyo 145 yapıyo........İşte liste ....ZEALSUN ZS 200 GS KULLANICI LİSTESİ

NİCKİ MOTORU RENGİ YER
1-MELBUR ZS 200 GS Kırmızı beyaz
2-ULASTURHAN ZS 200 GS Kırmızı beyaz
3-LEOPAR ZS 200 GS Kırmızı beyaz
4-ZSARA ZS 200 GS Kırmızı beyaz
5-MOUNTAİNEERABLE ZS 200 GS Kırmızı beyaz
6-SEMİH20 ZS 200 GS Kırmızı beyaz Kocaeli /Gebze
7-PARADAYZ ZS 200 GS Kırmızı beyaz
8-GRAFİKER ZS 200 GS Kırmızı beyaz
9-AİTHO ZS 200 GS Kırmızı beyaz
10-MAVİ YELKEN ZS 200 GS Kırmızı beyaz
11-RAMAZAN_111 ZS 200 GS Kırmızı beyaz
12-TAİNTED LOVE ZS 200 GS Kırmızı beyaz
13-NORTALLO 84 ZS 200 GS Kırmızı beyaz
14-KAMİL ASLAN ZS 200 GS Kırmızı beyaz
15-Y.FATİH ZS 200 GS Kırmızı beyaz

efe35
20 Haziran 2006, 11:27
sabahları zor çalışıyo jikle ilede denedim nafile sabahları aküyü bitiriyoz anlıcan zorda olsa çalışıyo ısındıktan sonra sorun yok ben mi beceremiyorum bilmiyorum birde hidrolik yağı arabalarda kullanılanla aynımı ?

maviyelken
20 Haziran 2006, 12:42
semih20 tamam kardeş topic için yaz birşeyler.Bana yazmana gerek yok.Milletin önünde tartışmaya gerek yok :cat:

Maviyelken bu arada ::hosgeldi motor güzel gözüküyor :rendeer: Kazasız belasız...

saol Tornedo hepimiz kazasız belasız :rendeer:

mithrelios
20 Haziran 2006, 12:53
bak şimdi ben yazmadımmı c b r yi du ma na boğ dum .....illa video he ..yaw niye bu kadar ısrar ediyosunuz ..geçtim da geÇtiiiiiiiimmm adam yetişemiyo bu 200 cc daha seri max hızlar aynı ama sollandıktan sonra hızlar dengelense bile değişmiyo çünkü kalkışta bi kere ara açıyosun anladınızmı ...bu alet 145 yapıyo 145 yapıyo 145 yapıyo 145 yapıyo 145 yapıyo 145 yapıyo 145 yapıyo 145 yapıyo 145 yapıyo........İşte liste ....ZEALSUN ZS 200 GS

şimdi bunlar o kadar farazi şeyler ki, üstündeki adam kullanmayı bilmiyodur belki misal ben olsam cbr nin uzerinde isterse 1000cc lik olsun altımda geçersiniz beni çünkü bilmiyorum, belki adam çok iyi kullanmayı biliyodur normalde çok fark yiyecekken cbr 125, bu kadarla kurtarmistir. belki adam 90kg dir sen 60kg sindir ikinizde 60kg olsaniz seni geçecekti vs vs bunlar uzatilabilir.
yani çok fazla degisken var bu işin içinde sabit tutmanın çok zor oldugu. ama görünen şu ki, kaydadeger bir performans farkı yok bu iki motor arasında daha fazla biseyler iddia etmenin alemi de yok. kabul etmek gerekirse ikisi de düşük bütçeliler için hazırlanmış giriş seviye super sport motosikletler(ve ben ikisinden birini alabilecegim umarım) ve ikisinin de artı ve eksileri var kişiden kişiye hangisini tercih edecegi yonunde degisikler gosterecek.

aitho
20 Haziran 2006, 13:08
sabahları zor çalışıyo jikle ilede denedim nafile sabahları aküyü bitiriyoz anlıcan zorda olsa çalışıyo ısındıktan sonra sorun yok ben mi beceremiyorum bilmiyorum birde hidrolik yağı arabalarda kullanılanla aynımı ?

Sabahları benimde geç çalışıyordu ama şimdi normale döndü, ilk bakımını yaptırdınmı ? bakımda subap ayarları yapıldımı ? bujine bir baktır tırnak mesafesi falan ayarlansın. Baktın hiç çalışmıyo; kontak kapalıyken ayak marşıyla boş vitesteyken biraz gaz vererek pompala motoru, ondan sonra normal marşla çalıştırmayı dene, tabi jiklen açık olsun. Fazla gaz verip boğma ama az gazlada zor çalışıyor. Sanırım bu olay enjektörlü karbüratöre sahip olmasından kaynaklanıyor, gece enjektörün içindeki benzinmi boşalıyor nedir anlayamadım.

Tornedo
20 Haziran 2006, 13:29
semih geçer ona dokunmayın :)

aitho ya motorun sesini dinletebileceğin bi alet varmı bize ben sadece çindeki yarışdan duydum abi şöyle ortaya karışık güzel bir video eklersen çok makbule geçer.

Tüm motoru olan arkadaşlar dikkat edin kazasız belasız ekmek almaya bile kasksız gitmeyin sizden ricam...:rendeer:

aitho
20 Haziran 2006, 13:36
Tornedo; walla bilgisayar alanında video teknolojilerine uzak sayılırım, editing resizing upload falan kara cahil sayılırım. Ses olayına gelince on yıllık mesleğim benim ses işini iyi bilirimde, sana motor üstündeki gerçek ya da gerçeğe yakın sesi verebilecek bir donanıma sahip değilim. Ama dediğim gibi ısındıktan sonra düşük devirlerde oldukça bas ve 9000rpm'de de arı vızıltısı gibi ama vibrasyonsuz denilebilecek hoş bir ses var. Tabiki 2-4 silindir makinalarla kıyaslamamak gerek. Benim yinede aklımda bulunsun, eğer yakın çevremde kamera falan varsa bi çekim yapmaya çalışırız.

İyi Seyirler...

seruven17
20 Haziran 2006, 13:37
Semih kardeş.....
Başına gelenler için üzüldüm,umarım en kısa zamanda kendini toparlarsın....hem maddi hem manevi...

Ancak senin cbr125 dediğin alet 13.2 senin motor da 14.2 hp üretiyorsa burada baya bi teknoloji farkı var demektir!!! Yeni gs200 ün bence en az 18 hp civarı bir güç çıkarması gerekir... Hepimiz biliyoruz ki honda, cbr125 i yaparken iyi işçilik çıkarmış... Cbr da en önemli husus da motorun yüksek devir yapabilmesi ki zaten onun için motora ayrıca soğutma sistemi konulmuştur!!!!
ben rodajdan çıkmamış bir cbr ile 125 km yaptım...(kilom 95 boyum 1.82) Şimdi bakıyorum bu motorda yüksek devir olsa idi kesinlik ile sıvı soğutma koyarlardı,koymamışlar....zaten klasik çin malı motorlar... kanuni race 200 e bakarsanız motorun aynı özelliklere sahip olduğunu görürsünüz...

Bence bu motorun normal sürati diğer yazımdaki örneklere de bakarsak 110 civarıdır... her basışta 110 yapar zorlarsan 120 i belki aşar...

Bu arada o cbr sürücüsü o motoru kullanmayı bilmiyordur.. Cbr ın yüksek hızlara çıkması için motorun rodajı tamamlaması,vites geçişlerinin son devirlerde yapılması ve en önemlisi motorun ön camının altına yatılaması gerekir!!!! Motoru yatık kullanmadığımda motor 105 i geçmedi!!! yatarak kullandığımda ise 125 yaptı!!!yani bu senin motorla, eğer cbr ı kullanan arkadaşın bunalrı yapmadığın da onu geçebileceğin anlamını taşıyor!!!!

Yani cbr 125 her halukarda 140 yapmaz....Ssen de doğal olarak onu geçtiğinde 145 yapmıyordun!!!

Bİr video bu durumu çözer,ancak çin malı bir motorun hız göstergesine ben şahsen inanmam,bir japon motoru referans alıp yanyana giderseniz kamera onda olursa ancak o zaman inanırım....Benim şahsi fikrimdir,aksi ispatlanana kadar da böyle olacaktır...

grafiker
20 Haziran 2006, 14:17
Slm millet, ben bu motorla sokak içinde felan geri dönemiyorum, geri viteste yok, ayaklarım da ucu ucuna yere değiyor geri geri zor çekiyorum motoru olmadı bazen inip geri çekiyorum :) boyum 1,67 alacaklara referans olsun... Vİdeo koyacağım yakında... Herkese kazasız belasız sürüşler.. Benim dükkan gaziosmanpaşada, yakın biri var ise hatta hepiniz gelin bi ara video fotoğraf felan çekeriz buralarda....

Abstract
20 Haziran 2006, 14:31
Slm millet, ben bu motorla sokak içinde felan geri dönemiyorum, geri viteste yok, ayaklarım da ucu ucuna yere değiyor geri geri zor çekiyorum motoru olmadı bazen inip geri çekiyorum :) boyum 1,67 alacaklara referans olsun... Vİdeo koyacağım yakında... Herkese kazasız belasız sürüşler.. Benim dükkan gaziosmanpaşada, yakın biri var ise hatta hepiniz gelin bi ara video fotoğraf felan çekeriz buralarda....

benimde boyum 1,67-1,68 gibi desene sende arada inip geri cekicen motoru :salut:

Tornedo
20 Haziran 2006, 15:13
ben yırttım 1,78 :cherry: :P
eee anlatın bakalım başınaza gelen ilginç olaylar motorda yaşadıgınız sorunlar falan faşmaken kız durumları işte anlatın bişiler :)

Tamam kardeş aklında bulunsun die dedim bu arada sen siyah motorun fotolarını çekmiştin cep telle video çekmiomu :pr:

maviyelken
20 Haziran 2006, 16:54
valla benim boy 1,85 onun için hiç sorun olmuyo hatta motor altımda accık oyuncak gibi duruyo:))))

http://img152.imageshack.us/my.php?image=resim0480to.jpg

motoru aldığımda ilk heves dolanırken gece uzunları yakmısım önde giden araba (baya bi ara vardı)durdu ve kardeşim dedi gözüm çıktı bişi göremiom kısalara al sunu dedi bende baya bi şaşırdım tabi:))) ama gercekten makinanın farları cok iyi

es83tr
20 Haziran 2006, 17:44
UFF arkadaşlar neyin tartışmasını yapıyorsunuz anlamadım kardeşim CBR 125 mi geçer GS200 mü Herkim neyi aldıysa hayırlı olsun. Bu arada da kimse kimsenin söylediğine inanmak zorunda da değil sonuçta semih cbr 125 geçtim diyormu demekki geçmiş yalan söylemekle ne kazanacak 200 gs nin satışınımı artıracak , Aldığın motorla hız yapmaksa niyetin bu motorları niye alırsın git 600 1100 lük bir motor al, hem 140 yapsa bu 200gs yada cbr 125 hangi yolda kaç dakika 140 la gideceksiniz..

yfatih
20 Haziran 2006, 17:47
valla bi sesini duyamadık su motorun... rodajı bitmiş bi ses valla hiç fena olmaz dı...

es83tr
20 Haziran 2006, 18:00
Arkadaşlar Birde Geçenlerde Aşağıda resimde görüldüğü gibi bir motor gördüm baya güzel bir şey üzerinde güzel bi ses sistemi de geliyor deponun üstünde de MP3/Radyo/Kaset Çaları var Mp3 ü de Mp3 player la ra bağlanarak çalışıyormuş gerçekten çok hoş fiyat olarak 4.500 dedi bayi ama pazarlıkla baya düşer gibi.. Bu arada Markası DORADO 250 cc bununda ibresi 140a kadardı.
http://img97.imageshack.us/img97/1636/v3gstrider015wq.jpg

kartal64
20 Haziran 2006, 18:03
Selam Semih,Grafiker,Tornedo Güzel Sohbetler içindesiniz,tebrik ederim böyle devam edersiniz inşallah hep.
CBR 600 zelasun kıyaslamayalım ZATEN BU BAŞLIK zealsun gs İÇİN

GERÇEKTEN BU MOTORUN VİDEOSUNU KOYSANIZ ÇOK İYİ OLUr ben merak etmiyom bayisi benim arkadaş devamlı gidiyorum yanına sorun yok motor üstünden inmiyom hoş vakitler full motorlu sohbetler yapıyoz.
Önceki sayfalardaki gri motor varya Granajlı olan ona kafayı takmış durumdayım şu an para sorunum yok bayi sorunum servis parça hiç sorun yok tek sorun RENK SORunu ben gri siyah olsun istiyorum ama onlar sanıyorum ki 250 cc olanlarda varki onların fiyatlarınıda biliyonuz .

zealsun 200 lerin mavi beyaz ,kırmızı beyaz ve gri siyah olmak üzere 3 rengi oldugunu iyi biliyorum ama gri siyahın Turkiye dagıtımındaki partilerde 200 cc lerdemi yoksa 250 cc lerdemi oldugunu bilmiyorum.200 gs lerde gri siyah varmı
BİRDE polen-tr.com dan başka bildiğini web adresi varmı mor motor diyosunuz aratıyorum o kadar bi sonuç yok

İstanbul,izmir antalya bilindigi gibi racing motorların önde giden isimleri burlarda yaşayan arkadaşlar Grenaj yapabilecek yer veya usta tanıyan varmı
ben motorun önünü kapatmayı ve arkaya kuyruk taktırmayı düşünüyom zealsunların arkası çok tok dizayn edilmiş.
Sorularım :
1:bu moturun gri siyahı turkiyede varmı 200 cc olan modeli
2: grenaj yapar yer tanıyomusunuz telefon adres veya internet sitesi

Zealsunlar aerodinamik yapısı dizaynı sayesinde tüm akrobatik hareketler yapmmaya imkan tanıyan bi motor arka teker kalın olması ön tekeri kaldırım dengeli şekilde gitmeye çok yardımcı oluyor ben 1 numara büyük lastikle değiştiricem motoru alınca motorun eksoz kısmına yani sesine gelince yeni alıcak olanlar bayinizden motora spor eksoz isteyin motor üstündeki kullanılmamış sıfır eksoz alıp yerine spor takıyolar hediye olarak bana kumandalı alarm monte edecekler ki süper bişey motor kumandayla uzaktan çalışıyor ve bu modellere takılabiliyor.
Birde karburatorundeki hava filtresini çıkartın mutlaka bunu deneyin servise çıkarttırın kesinlikle 100 de 100 ses de kalınlaşma toklaşma oluşacaktır ki bu ses tatmin edici olacaktır.Gene BELİRTİYORUM hava filtresini çıkartın 10 dakka motora binin gelin ses nasıl oluyor hız nasıl oluyor bi görün eminim gerçek bir binici gibi düşünen arkadaşlar bunu deniycek ve belkide ben bilmiyordum diye teşekkür bile edicek denemesi size kalmış
Gene bir yolda şu var eksozdaki petekleri çıkarrttırın motorun performansı artacaktır.İşte o zaman gelin ses çıkmazssa performans artmassa yazın buraya ama yok kardeşim benim param var diyosanız şöyle bi tavsiye yoshımura ve devil eksoz takın düşünmeden

Ben Gri Siyah arıyorum kırmızı beyaz var burda her gün üstündeyim motorun ama benim değil işte :)
Neyse hepinize iyi sürüşler

Tornedo
20 Haziran 2006, 18:36
kartal kardeş arama yaparak bulmuşun site içinde bi topic de.Orda yardımcı oldum.burdada olayım :cat:
1.gri siyah yok sadece kırmızı beyaz var
2.Daha motorum yok :) olunca bende düşünebilirm ancak hiç bir bilgim yok :pale: sanayide falan yapmaları lazım ama ne kadar güzel olur bilmiyorum :wiinkk:
Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler:rendeer: peki karburatorundeki hava filtresini çıkarmak motora zarar vermezmi? tamam hava daha çok alır ama toz toprak :silent: tıkanıp kalmasınlar yolda...En sağlamı modifiye egzoz takmak ama zaten tek silindir ses en fazla aithonun dediği gibi arı vızıltısı :) egzoz taksak eşek arısı vızıltısı olur :queen:
Arkadaşının servis olması çok ii bir durum...Ya sorsana taksit yapıyormu:pale:
o sana verdiğim adresde motorun fiyatı 3.100 dü ve peşin 10 ay taksit yapıyor.Haziran sonunda peşin fiyatına taksit son bulacak...Motorun şu anda fiyatı 3.590(30 hazirandan sonra bu fiyat olucak ama polende motor kalmadığı için 5 temmuzda bu fiyattan gelicek).Öyle bekliyorum uygun bir şey bulmaya...Sende arkadaşına sorarsan memnun olurum.Kib görüşmek üzere topic de kalman dileğiyle ::hosgeldi ::tutkuy::

aitho
20 Haziran 2006, 19:08
Selamlar Arkadaşlar;

Kartal64 dostumuzun dediği gibi hava filtresi değişimi motorun sesini değiştirir keza açık egzost da ses ve performans üzerinde iyi etki yapar ama yakıt sarfiyatı da artar. Yakıt çok önemli değilde, asıl önemli olan konu GARANTİ ? gittiğiniz servisle yapmak istediğiniz değiştirme-iyileştirme konularında mutlaka görüşün ve garanti sürecini nasıl etkileyeceği hakkında bilgi alın. Mümkünse bu tarz modifiyeleri de yetkili servise yaptırın ki daha sonra yaptığınız modifiyeden alakasız bir yerden arıza çıktığı zaman topu size atıp oynamanızı beklemesinler :)

Tornedo; bu arada "Arı Vızıltısı" ile söylemek istediğim iyi bir şeydi :) hele 9000rpm gibi devirlerde tek silindir bir motordan çıkan ses ve balancer sisteminin çok çok azalttığı titreşim (ya da titreşimsizlik) arıt puanlar. Motor yarım saat kadar çalışıp asıl çalışma ısısına geldiğinde ise bilhassa düşük devirlerde sesi inanlımaz tok ve keyifli. 3.-4. viteslerde 3000-7000rpm arası aniden gaza asılınca yavaşlayıp tekrar asılıyorsunuz egzost homurtusunu duymak için :)

Bu arada topicimizdeki max sürat cbr-ybr-twister karşılaştırması polemiklerine girmeyeceğim ama dün akşam haliç köprüsü inişinde motorun üzerine kapanmamış olmama rağmen 140-145km hızlara ulaştım. Üstelik motorum daha 850km'de.

İyi Seyirler...

Tornedo
20 Haziran 2006, 19:28
aitho tamam yaf bende bişi demedim :) bu arada dikkat ya valla az deil süratler :pale:

maviyelken
21 Haziran 2006, 01:35
bu akşam arkadasla motoru denedik biraz zealsunu iki kişi 90 ı gördü e-5 te kırmızı ısığa rast gelmeseydi tahminen 100 ü görürdük ama onuda denicez:))

Tornedo
21 Haziran 2006, 01:37
deneyin ama dikkati elden bırakmayın abi :cat:

kartal64
21 Haziran 2006, 01:57
Pardon kocaday ve demirkana da Selam

Tornede dostum sagol evet kırmızı beyaz var biliyomda araştırıyoruz işte bakarsın vardır.
Ama yok gibi :(
Evet bizim burdada o motor yeni fiyattan satılıyor peşinde koşan çok kişi var ama millet ödeme yapamıyor ben sık sık gidiyom bayiye ben varken bile saysan 10 kişi gelir vaybe ne motor gibilerinden sözler üretip gidiyolar:)

Şöyle taksidi kredi kartına yapıyolar,banka kredisi de kullanbailiyon ama bunlara gerekk yok adam gibi birini götür yanında sana kefil olsun yeter
Aramızda ki ileri seviyede arkadaşlık ve güvenin verdiği sonuç bu motoru bugün gitsem bana eski fiyattan veriyorlar ve hatta 500 peşin veriyorum kalanları her ay 500,500 ödeme imkanıda sunuyolar + alarm bakımı şusu busu bayiden bekledim herşeyin fazlası çift kask vermeleri gibi ğüzellikleri var ama sanıyorum bu arkadaşlığımızın göstergesi

Zaten biraz daha bekliycem gri siyah gelmesse kırmızıyı alıcam artık napalım.
Eksoz modifiyeli takarsan daha iyi olur ama her bayi belki üstündekini spor eksozla değiştirmeyebilir önce bi deyin belkide değişir veya az bi fark alırlar bayiyle sizin aranızda kalmış
Hava filtresini çıkartmadaki amaç toz toprak girsin diye değil ses için performans için e bu kadar teknik bilgiye sahipsek toz girmemesi içinde bir şeyler yapmak tabi gerekli

Süzgeç takabilirsin yada bardak şeklinde hava filtreli var onlardan alır arkasında bulunan 2 ufak deligi çoğalttıgında zaten filtre boylamasına uzun toz girme riskini baya bi düşürecektir hadi diyelim toz girdi girsin servisde bi sigara içersin karburatoru 2 ayda 3 ayda bi temizletirsin o kadar Motorda eksi yanı ise yakıtı arrttırır bu yöntem ama sesi duyduktan sonra kesin hava filtresiz gezer herkes sana sormaya gelirler abi bu es nasıl yaptın bizimkine de el atıver yaşadık az bunları :)

Sağol tornedo görüşüürüz inş.

Aitho Selam dostum evet arı vızıltısından kastını direk anladımda ben seni tebrikk edeyim dedim 3000 - 7000 devir aralarında kı sesi toklugu kaçmayı her bi adam anlayamaz süret basmaz deselerde 145 diyosun ama bende o motor 160 yapıyor şeklinde bi iddam var yaptık motorda ya bizim kini çinliler malzemeyi kaliteli kullanmuş ya geneli öyle
ZATEN HER motorcu rodaj gibi bilgileri bilmesi lazım motorun ilk açılımı çok önemlidir parçaların bir birine uyumu alışım süreci içinde ne kadar fazla yağ değişimi yaparsanız ki bunu göz ardı etmeyin ve ne kadar motora yüklenirseniz o kadar ilerde verim alıyosunuz aynı cc gücündeki motorları benim açışımla diğerlerinin açışı çok farklı olurdu ve ben hep geçerdim ufak çaplı yarışlarımızda bu performansı kesinlikle rodaj sırasında gazı sonuna kadar dayamaya ve zırt bırt yag değiştirmeye borçluyum tabi
Birde bujisi var bunların bujinizi kesinlikle kaliteli 4 tırnaklı eğer bulamasssanız 2 tırnaklıyla değiştirin

Önemli tam bi bilgiye sahip değilim kaliteli balatası varmı ama ön ve arka diskdeki balataları mutlaka değiştirin veya sürekli baktırın Zincirin mümkünke kaliteli bir çelikle değiştirin akrobatik hareketlerimiz yaparken dur kalk yüklen öne arkaya bas çek gibi seri hızlı hareketlerimizde motorun tüm yükü zincirdedir.Zincir çelik olduğu söylenir ama bence motorda en önemli parça diyebilirim zincirimiz kopmaz inşallah kitlenmez inşallah hiç ama siz genede bilen bi kişi yada servisinde zinciri hakkında bilgi edinin yada direk değiştirin

Profesyonel anlamd motor binmek çok ayrı bişey oluyor ve mükemmmel ötesi zevkleri var motorunuzdaki benzin kokusunun üstünüze sinmesi bile anlatılmaz gerçi bunlar benim arabamda var kendime ait ama pek bindigim söylenemez motordanda indiğim söylenemez :)

şu an kendime ait zealsun yok başka motor var ama zealsun arkadaşlarda var alıyom biniyom no problem motor 140 km fabrika garanti veriyor zaten süretine biz motoru iyi açınca bu rakam artar kesinlikle hele birde modifiye yaptık mıydı kesinlikle ipre kopar
bakın ben bu motorun ibresi ilk gördüğümde beğenmemiştim yuh dedim bu kadar cüsseye 200 cc ye 160 ibre konurmu çok az benim bekledim 260 gibi bişeydi neden 260 bekliyodum çünki RM marka 150 cc lerde 220 ibre ve gene aynı motor olan ramzey 150 ccc lerde 200 kadran olması cbr 125 oldugu ghalde 200 katran barındırması benim bu motorda 260 vardır dememe sebepti ama çinliler bu sefer gerçekten öyle bi akılcı ve gerçekçi olmuşlarki motor ne basarsa o ama genede kadranların daha sportif şekli olanla göstergesi yüksek olanla değiştirilebilir ama bu sefer kaç yapıyo takibi yapamassınız görünüm aksesur olarran tuninglemiş olursunuz ayrı bir havası olur.

Motorlar hakkında teknik bilgide yardımcı olabilirim kendime ait zealsun yok ama en azından hiç motor kullanmamışların yorumları gibi yazmıyorum :) onları okudukça ğülüyom ne komiksiniz siz ya
97 senesinden beri motorların üstünde motorculuğun arkasındayım bi gün kışın ortasında karda tek teker birini görürseniz yada o süratte ben sizi görürsem el sallarım
GHOSTRİDER Adında amerikalı bi biniciye hayranım kimdir biilmiyom ama bende baya bi sağlam videoları var hysoungla 360 yapıyor ön teker havada ghostrider video serisi arşivi bilen varmı bende 2 3 tane var

UNUTMAYIN BU MOTOR DAN Bİ 600 LUK SESİ ALAMASSINIZ 4 SİLİNDİRDEKİ PERFORMANS BUNDA YOKTUR

BU SÖZE BİTİYORUM HERKES BUNU DİYOR
gel kardeşim benim motordaki yaptıgım değişiklikler sonucu motorda 1100 lük sesi çıkmassa gel nederseniz deyin ama bu yazıma cevap vericek biri varsa lütfen bi 600 lüğe binmiş 1100 lük kullanmış biri olsun bilenle bilmeyen bir olurmu

DEMEK İSTEDİĞİM ARKADAŞLAR İSTEDİĞİNİZ TEK RACİNG SESİ MODİFİYE EDİLTİKTREN SONRA ŞU ANKŞ UCUZ RACİNLER ARASINDA SADECE ZEALSUNDA ÇIKIYOR BURDA 30 40 ADET EKSOZ VİDEOSU VAR MARKALARIN SESLERİ EN İYİ YOSHIMURA DEVİL GELİYO BANA AMA DİNLESENİZ GENE BURDA FORUMLARDA BULMUŞTUM VİDEO LİNLERİNİ HEPSİ MEVCUT

BANA HERK LER HAKKINDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNBİRİM MOTORUN SİTESİ RESİMLERİ VS. İBRESİ KAÇ GÖSTERİR HP SIKIŞTIRMA ORANI GİBİ BİLGİSİ OLAN VARSA
HERKİDE DÜŞÜNMÜYO DEĞİLİM KIRMIZI SİYAH OLAN RENGİ VARMI KEŞKE ZEALSUNLARDA KIRMIZI BEYAZ DEÜİLDE SİYAH KIRMIZI OLSAYDI DÜŞÜNMEDEN ALIRDIM ZEVK MESELESİ DİYEYİM EN İYİSİ

HERK HAKKINDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARI BEKLİYORUM
KENDİNİZE İYİ BAKIN KEYİFLİ SÜRÜŞLER İYİ ÇALIŞMALAR

yfatih
21 Haziran 2006, 11:57
kartal64 hocam
http://www.saymotors.com/urunler.asp?bn=herk&katid=1&procid=13

HERK bul link de var...

Bu makinede fena görünmüyor...